Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-10, 20:53   #3841
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
pelnia to gratuluje grzesia wiem ze chciałas dziewczynke ale przygarniesz jak swoje

jak nie plamisz to wszystko jest ok, ja od razu do lakarza leciałam ale nic sie nie stało, dziecko ma takie amortyztory ze nic mu sie nie stanie jak troche dupą zjedziesz jedyne co to kosc ogonowa cie bedzie bolec dłuuuuugo jeszcze
hehe pocieszające z kością ogon.

wiesz, chyba sama wypierałam pragnąc Julii poprosru nawet przed śledziami się broniłam ale Grześ powalił stereotypy - i wróżbę z obrączki i wymioty do prawie 6 mies. i inne drobnostki ehhh

Ale masz racje jest moje - nasze i bedzie

a slyszalyscie ze bliznieta oddano do okienka Caritas? juz dodali poduszeczke bo sie wogole nie spodziewali dwojki dzieci i byla do tej pory jedna pusia... biedne maluszki :/

A jak ktos na allegro dla dziewczynki:
http://allegro.onet.pl/item118171195...m_do_roku.html

http://allegro.onet.pl/item117604906...18_m_86_c.html

WÓZEK W GROCHY - może HARTAN??
poki co znalazlam tylko uzywany ale zobacz styl
http://allegro.onet.pl/item1183736306_hartan_wozek.html

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
A to pecha miała

Ja idę do lekarza i USG w czwartek rano. Będę miała pierwszy raz KTG. Może też uda się zrobić 3D, bo ostatnio mały zasłaniał się pępowiną
trzymamy wiec kciuki to co - obstawiac plec?

Kularku do 23 nie daleko ale wiem co znaczy czekac, ja dzis nerwowke mialam - caly dzien i jeszcze na tz wrzeszczalam tuz przed wejsciem a potem na uszko go przepraszalam hehe

KOTEK nagroda hmmm zapraszam na racuszki lub papryczkę faszerowaną
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 20:56   #3842
kularek
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Kootekk, Weronisia -będzie dobrze na wizytach - będę trzymać kciuki
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 20:56   #3843
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
ZGADŁAM a gdzie nagroda

Ja dla odmiany chciałam synka a będzie kolejna dziewuszka - pomału się oswajam z tą myślą... Może następnym razem się uda

Nie mam pojęcia kto to wymyślił - u nas też non-sto słyszałam, że mój tata nie jest dziadkiem tylko mężem babci bo same dziewczynki w rodzinie. Głupota
no to wiem co to znaczy... ale bedziemy kochac drugie malenstwo bo nasze
choc gdzies w srodku serduszka przychodzi mi zastanowienie czy pierworodnego bardziej - mam nadzieje ze nie!!! i oby te mysli szybko odeszly :/

jakies paranoje - wlasnie moja mama powiedziala dokladnie ze ona nie jest babcia tylk ozona dziadka! wiec sie spytalam czy sie wypiera wnukow i ze gada glupoty juz - glupio jej chyba bylo... ale wkurza mnie strasznie takie gadanie smuci nawet
Stary 2010-08-10, 20:59   #3844
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
trzymamy wiec kciuki to co - obstawiac plec?
No co ty?
Przecież ja mam synka w brzuchu. Niczego nie trzeba obstawiać. Wiem już od 19 tygodnia i nie sądzę, żeby przez ostatnie 10 tygodni coś się zmieniło, bo sprawdzaliśmy go już 3 razy

A co do wózka... Hartan, to bardzo dobra firma. W Niemczech jedna z najlepszych i najdroższych. Ale ten wózek, który pokazałaś, to mus być jakiś bardzo stary model, bo Hartan już takich nie robi.
Nie wiadomo więc ile lat może mieć ten wózek, ale sporo. Zastanów się dobrze, albo spytaj sprzedawce ile lat ma ten wózek.

Ps. Ja też mam Hartana Ale mój to jest model z 2009 roku.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-08-10 o 21:01
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:04   #3845
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
No co ty?
Przecież ja mam synka w brzuchu. Niczego nie trzeba obstawiać. Wiem już od 19 tygodnia i nie sądzę, żeby przez ostatnie 10 tygodni coś się zmieniło, bo sprawdzaliśmy go już 3 razy

A co do wózka... Hartan, to bardzo dobra firma. W Niemczech jedna z najlepszych i najdroższych. Ale ten wózek, który pokazałaś, to mus być jakiś bardzo stary model, bo Hartan już takich nie robi.
Nie wiadomo więc ile lat może mieć ten wózek, ale sporo. Zastanów się dobrze, albo spytaj sprzedawce ile lat ma ten wózek.

Ps. Ja już kupiłam właśnie Hartana
hehe żartowałam kochana hihihi z siusiakiem to już pewnosć
co innego z dziewczynkami - nam wyrósł ehhh i będzie ok

ależ matka ze mnie wszystko prawidłowo się rozwija, waży 584 a termin porodu prawdopodobnie na 10 nie 7 ale wiadomo jak to jest

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

WÓZECZEK WERONISIA śliczny, nie widziaąłm go wczesniej, moze przeoczylam ...
wstawki pomaranczowe i te paseczki sliczniutkie - takie chlopiece
hmm widzialam chyba spiworek na zdjeciu w podobnym stylu
droga firma ojjj droga ok a nawet ponad 3000 tys...

ja wstawilam zdjecie dla ktorejs z dziewczat co widziala na wystawie essence chyba
Stary 2010-08-10, 21:05   #3846
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
no to wiem co to znaczy... ale bedziemy kochac drugie malenstwo bo nasze
choc gdzies w srodku serduszka przychodzi mi zastanowienie czy pierworodnego bardziej - mam nadzieje ze nie!!! i oby te mysli szybko odeszly :/

jakies paranoje - wlasnie moja mama powiedziala dokladnie ze ona nie jest babcia tylk ozona dziadka! wiec sie spytalam czy sie wypiera wnukow i ze gada glupoty juz - glupio jej chyba bylo... ale wkurza mnie strasznie takie gadanie smuci nawet
Pewnie, ze będziemy kochać innej rady nie ma - zresztą jak nie kochać takiego maluszka Ja się bardziej boję, ze Kinga pójdzie w odstawkę bo już duża i samodzielna - ale będę się starała, żeby nie odczuła tego za bardzo - mnie się całe życie wydawało, że z nas trojga ja jestem przez rodziców najmniej kochana i że poświęcają mi mniej czasu niż rodzeństwu i wiem co to za paskudne uczucie mam nadzieję, ze moje dzieci nic takiego nie poczują

Co do tych bliźniaków - to całe szczęście, że je zaniosła do tego Caritasu a nie jak niektóre "matki" (chociaż to chyba złe określenie ) wyrzuciła na śmietnik
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:10   #3847
kularek
Zadomowienie

Cytat:
...jakies paranoje - wlasnie moja mama powiedziala dokladnie ze ona nie jest babcia tylk ozona dziadka! wiec sie spytalam czy sie wypiera wnukow i ze gada glupoty juz - glupio jej chyba bylo... ale wkurza mnie strasznie takie gadanie smuci nawet
no normalnie jakbym moją teściową słyszała - ona na razie ma jednego wnuczka i też określa siebie jako żonę dziadka, teraz u nas upiera się, ze będzie dziewczynka że ona chce być babcią - jak jej powiedziałam, że ja myślę, że będzie synuś to powiedziała, żebym tak nie mówiła !!??
a jak czasem idzie poopiekować się pierwszym wnuczkiem i potem nam to opowiada to mówi, że znowu na służbie była ! no krew mnie zalewa jak to słyszę i powiedziałam, że moje dziecko z sąsiadką zostawię albo będę zabierać ze sobą ale do mnie na służbę przyjeżdżać nie będzie i przez pół godziny gada takie bzdury a jak tż zaczyna na nią krzyczeć to ona mówi, że za nerwowy jest i że ona tylko żartuje
Stary 2010-08-10, 21:14   #3848
kotek81
Zakorzenienie

A to moja pierworodna gotowa na spotkanie ze szkołą
Stary 2010-08-10, 21:20   #3849
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Pewnie, ze będziemy kochać innej rady nie ma - zresztą jak nie kochać takiego maluszka Ja się bardziej boję, ze Kinga pójdzie w odstawkę bo już duża i samodzielna - ale będę się starała, żeby nie odczuła tego za bardzo - mnie się całe życie wydawało, że z nas trojga ja jestem przez rodziców najmniej kochana i że poświęcają mi mniej czasu niż rodzeństwu i wiem co to za paskudne uczucie mam nadzieję, ze moje dzieci nic takiego nie poczują

Co do tych bliźniaków - to całe szczęście, że je zaniosła do tego Caritasu a nie jak niektóre "matki" (chociaż to chyba złe określenie ) wyrzuciła na śmietnik

ojj masz racje... niektore to wogole gdzies pozostawiaja w smietnikachm studniach spizarniach masakra!!
z jednej strony takie okienko dla malenstw to cud! na przezycie, ale jakie zycie? i tego mi szkoda- niektorzy bardziej opiekuja sie zwierzakami niz maluszkami... to mnie najbardziej chyba szokuje

a co myslicie o Krzyzu i manifestacjach??
dla mnie to rpzeroslo w paranoje co niektorych - owszem, jakas tablice mogliby dac, pomik etc... w koncu to juz historia naszego Panstwa ale krzyz mogliby dac do Kosciola... no i te protesty z recznymi buntami ludzi okropnosc do czego to dochodzi!

Kotku a czytalas moze ksiazke Starsze, młodsze i najmłodsze??? jak nie to polecam ci szczerze - mysle ze da ci nawet super spojrzenie na rodzicielstwo dwojki moze kiedys trojki dzieci

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
no normalnie jakbym moją teściową słyszała - ona na razie ma jednego wnuczka i też określa siebie jako żonę dziadka, teraz u nas upiera się, ze będzie dziewczynka że ona chce być babcią - jak jej powiedziałam, że ja myślę, że będzie synuś to powiedziała, żebym tak nie mówiła !!??
a jak czasem idzie poopiekować się pierwszym wnuczkiem i potem nam to opowiada to mówi, że znowu na służbie była ! no krew mnie zalewa jak to słyszę i powiedziałam, że moje dziecko z sąsiadką zostawię albo będę zabierać ze sobą ale do mnie na służbę przyjeżdżać nie będzie i przez pół godziny gada takie bzdury a jak tż zaczyna na nią krzyczeć to ona mówi, że za nerwowy jest i że ona tylko żartuje
ojj to rozumiem!! niby zarty ale szpileczki sa - a one mialy wybor jaka plec urodzic?
tak trzezwo pomyslec to glownie chodzi o zdrowie naszych malenstw - minelo pare godzin i juz mi lepiej z Grzesiem musze pokupowac troszke Grzesiow w czekoladzie i bedzie jeszcze lepiej hehehehhe

ale wiecie - juz mam obawy czy bedzie zdrowy zwlaszcza co do niedoczynnosci tymbardziej ze biore juz daawke 125 euthyroxu ehh - i tak mam ostatnio jak nie jedno to drugie zmartwienei sobie daje

KOTKU sliczniusia panienka widze z ebutki i ubranko kupione ladniutko a jak na bacznosc prawie stoi, te jej paluszki - moze gra na instrumencie jakims?? hmm no i elegantka na 1 wrzesnia zrobi wrazenie

swoja droga od kiedy spi na lozku pietrowym?? wlasnie zaczelismy myslec o pietrowym skoro drugi syn choc wolalabym kanape
Stary 2010-08-10, 21:25   #3850
kotek81
Zakorzenienie

Co do krzyża to nic nie napiszę bo nie chcę bana dostać a żadne cenzuralne słowa nie cisną mi się pod paluchy
Jak tylko coś zaczynają mówić w telewizji na ten temat to przełączam bo już mi się niedobrze robi
Ale według mnie powinni go stamtąd usunąć

Nie słyszałam nawet o takiej książce - zaraz luknę czy jest na all - dzięki

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Na piętrowym śpi od 3 lat - wczesniej nie chciała oddać łóżeczka Pierwszy rok spała na dole a od dwóch lat na górze - a dół czeka na malutką

Nie, nie gra na żadnym instrumencie (nie licząc moich nerwów )
Stary 2010-08-10, 21:27   #3851
De28
Wtajemniczenie

Weronisia- to mnie pocieszylas, ze nie tylko ja sie musze prosic u meza o przytulanki. Smutno tak jakos, bo niby powtarza, ze jesten atrakcyjna w ciazy a przytulanki sa rzadko.

Pelnia - gratuluje synka. Choc ja obstawialam Julke

A co do babc i gadania glupot, ze one nie sa babciami bo nie ma wnuczki- mam to samo u siebie. Tyle, ze moja powtarza, ze dopiero bedzie babcia jak od corki dostanie wnuka. Ma od dwoch synow i moim interesuje sie rownie malo jak tamtymi. A wnuczke tez ma od syna. Ehh.
Swoje dzieci bede kochac na pewno jednakowo, bo tez odczulam jak to jest byc tym odrzuconym. Zawsze slyszalam, badz madrzejsza, jestes starsza, jej wolno bo mlodsza, ty stara krowa powinnas ustapic itp. 11 lat roznicy. Tylko 11 letnia dziewczynka jest nadal dziewczynka i chce byc nadal corka.

Moj maz na kiermaszu z przyjaciolmi a ja zrobilam sobie wieczor welness. Kapiel, namaszczanie oliwkami, odzywki. A teraz popijam cieple mleczko.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:27   #3852
kularek
Zadomowienie

Pelnia ja mam w rodzinie rodzeństwo, które starsze ma teraz 5 lat młodsze 2 latka - żadne z nich nie chciało spać w łóżeczku i już od roku śpią na łóżku piętrowym (młodsze na dole) -u nich świetnie się to sprawdza
Stary 2010-08-10, 21:30   #3853
Artystka23
Dragonfly

ja do lekarza ide dopiero 9 wrzesnia..wy to chociaz kurcze mozecie uprawiac seks a ja nie jutro mam pierwsze zajecia w szkole rodzenia
Stary 2010-08-10, 21:32   #3854
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Hej dziewczynki
Jak wy to robicie, że macie czas i siły pisac na wizażu?
Jak jak już poczytam, to przeważnie kończy mi się czas i już nic nie moge popisać. Albo nawet jak mam czas, to zaczyna mnie żebro gnieść w nerkę i muszę się położyć...

Dziś poprasowałam już wszystkie ciuszki Pascalka. Szafa już gotowa i pełna ciuszków
Przy tym prasowaniu nieźle się nastałam i żebro ugniatało mi nerkę tak strasznie, że co chwilę musiałam się kłaść

Pisałyście o pedicure
Ja robię sobie na stópkach paznokcie żelowe z frenczykiem, więc robię to raz na 6 tygodni, więc nie musze tak często ugniatać brzucha. Ostatnio jak robiłam 2 tyg. temu to już było mi bardzo ciężko, ale wystarczy mi już do końca lata. Potem tylko spiłuję ten żel i pomaluję paznokietki bezbarwnym lakierem.
Paznokcie u rąk też robię żelem, ale i to sprawia mi coraz więcej trudności, bo ja generalnie nie umiem usiedzieć dłużej niż 2 godziny, a to niestety trwa dość długo.
Moim klientkom też robię paznokcie i nie umiem im odmówić gdy dzwonią, a jest mi już bardzo ciężko z tym bólem nerki

No a jeśli chodzi o temat sexiku to się kobietki nie przejmujcie. Ja w tej ciąży chyba zarosnę i nie wiem którędy wydostanie się Pascal. U nas sex nie istnieje
Na początku byłam na podtrzymaniu, więc zero seksu. Ale potem było OK, ale musiałam nieźle mężowi nagadać, żeby do czegokolwiek doszło Jestem w 7 m-cu a sex miałam może z 4 razy. A od 2 m-cy nic i nawet się nie zapowiada, żeby miało coś być. Ja nie nalegam już, bo mnie to boli.

Ja już znikam, bo ledwo już siedzę. Trzymajcie się dziewczynki.
no kochana, ja nie mam dwojki dzieci i nie pracuje,wiec jakis czas mam
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:32   #3855
kularek
Zadomowienie

idę spać -dobranoc kobietki
Stary 2010-08-10, 21:37   #3856
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Co do krzyża to nic nie napiszę bo nie chcę bana dostać a żadne cenzuralne słowa nie cisną mi się pod paluchy
Jak tylko coś zaczynają mówić w telewizji na ten temat to przełączam bo już mi się niedobrze robi
Ale według mnie powinni go stamtąd usunąć

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Na piętrowym śpi od 3 lat - wczesniej nie chciała oddać łóżeczka Pierwszy rok spała na dole a od dwóch lat na górze - a dół czeka na malutką

Nie, nie gra na żadnym instrumencie (nie licząc moich nerwów )
a te dzieci zleciały kiedys z łozeczek??

ksiazka dokladnie tak:
Najstarsze średnie najmłodsze Richardson
Stary 2010-08-10, 21:39   #3857
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
A to moja pierworodna gotowa na spotkanie ze szkołą
sierpien dopiero!
co Ty kazesz dziecku juz do szkoly sie szykowac
Stary 2010-08-10, 21:40   #3858
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

To nasza historia jak wy mozecie tak mowic!!!....hehe zenada dzis uslyszalam to w autobusie dwuch kierowcow nasmiewalo sie z tych ludzi z tego strajku a taka babcia siedziala i nagle....!!!!!!!! tekst hahaha myslalam ze pekne ze smiechu

Co do tego bycia babcia czy dziadkiem to umnie tez tak jest moi rodzice maja 4 wnukow i teraz bedzie pierwsza wnuczka wiec moja mama happy chodzi ze wkoncu!! bedzie babcia ale jak chca to niech tak mysla....

A co do seksu to mam podobnie chociaz po poronieniu calkiem zanikla mi ochota na seks...juz myslalam ze tż zwariuje ale pozniej przeszlo ale juz nie wrocilo to co bylo kiedys....ale czasami tez jest milo

A pazurki maluje sama swoje wlasne wychodowalam ladne ...nie czipsy jak to moja mama mowi

Smutno mi dzis strasznie nie wiem co mam ze soba zrobic tż poszedl na nocke....

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:41   #3859
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Weronisia- to mnie pocieszylas, ze nie tylko ja sie musze prosic u meza o przytulanki. Smutno tak jakos, bo niby powtarza, ze jesten atrakcyjna w ciazy a przytulanki sa rzadko.

Pelnia - gratuluje synka. Choc ja obstawialam Julke

A co do babc i gadania glupot, ze one nie sa babciami bo nie ma wnuczki- mam to samo u siebie. Tyle, ze moja powtarza, ze dopiero bedzie babcia jak od corki dostanie wnuka. Ma od dwoch synow i moim interesuje sie rownie malo jak tamtymi. A wnuczke tez ma od syna. Ehh.
Swoje dzieci bede kochac na pewno jednakowo, bo tez odczulam jak to jest byc tym odrzuconym. Zawsze slyszalam, badz madrzejsza, jestes starsza, jej wolno bo mlodsza, ty stara krowa powinnas ustapic itp. 11 lat roznicy. Tylko 11 letnia dziewczynka jest nadal dziewczynka i chce byc nadal corka.

Moj maz na kiermaszu z przyjaciolmi a ja zrobilam sobie wieczor welness. Kapiel, namaszczanie oliwkami, odzywki. A teraz popijam cieple mleczko.
Mi dzisiaj siostra powiedziala,ze jestem wielorybem i co sie dziwie- w koncu jestem w ciazy.
Kurde, problem w tym,ze niekoniecznie chcialam byc wielorybem i wjezdzac na porodowke na taczce
Stary 2010-08-10, 21:42   #3860
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

http://allegro.onet.pl/item117670670...jak_kolej.html

swietna, polecam

KULARKU slodkich snow a jak z tymi dzieciaczkami? wypadaly?? bardziej oplacalne chyba dwupietrowe co? no i mniej miejsca zajmuje...
doradzicie cos?

DE a ty bylas dzis na imprezce?? hmmm kiedy to mialo byc

ARTYSTKA bedzie fajowo pytaj co ci przyjdzie do glowy i korzystaj ile sie da powodzenia w SR

lece spac bo glowa nie puszcza taki ciezar zlecial na schody wiec nic dziwnego

buziaki i dziekuje WAM pa
Stary 2010-08-10, 21:43   #3861
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
idę spać -dobranoc kobietki
smacznych snow

pelania- gratuluje synka
Stary 2010-08-10, 21:44   #3862
kotek81
Zakorzenienie

No juz znalazłam tą książkę ale zanim połapałam się, ze tytuł troszkę inny to przeczytałam jeden dosć obszerny artykuł jak się czuje taki średniak w rodzinie i stwierdzam, ze czułam się jakbym własną biografię czytała a wcale to miłe nie było
Jak tż weźmie wypłatę to muszę sobie kupić tą ksiażkę

Zresztą u mnie już się pomału zaczyna rywalizacja - jak dla dzidzi kupowałam ostatnio mydełka to było od razu "a dla mnie nić???" musiałam jej chociaz batonika kupić...
Stary 2010-08-10, 21:48   #3863
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

O Boze, ale sie obzarlam dzisiaj....nie zalowalam sobie wszystkiego - w takim tempie i z takim apetytem to ja przytyje jeszcze z 10 kilo
Stary 2010-08-10, 21:59   #3864
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
sierpien dopiero!
co Ty kazesz dziecku juz do szkoly sie szykowac
Sama mnie męczyła już od początku wakacji żeby spódnicę i buty kupić bo w końcu nie będzie miała w czym iść na rozpoczęcie roku
Cytat:
bardziej oplacalne chyba dwupietrowe co? no i mniej miejsca zajmuje...
doradzicie cos?
Ja od początku byłam nastawiona na piętrówkę - zawsze jak cos można rozłożyć i są dwa osobne
Tylko na dole (przynajmniej u mnie) nie było barierek - były tylko u góry, ale że się bałam żeby młoda mi nie spadła to dokupiłam w tym samym sklepie co łóżko kupowałam...

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
O Boze, ale sie obzarlam dzisiaj....nie zalowalam sobie wszystkiego - w takim tempie i z takim apetytem to ja przytyje jeszcze z 10 kilo
Przy maluszku szybko zgubisz

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Ja też już spadam do spania. Dobranoc.
Stary 2010-08-10, 21:59   #3865
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Sama mnie męczyła już od początku wakacji żeby spódnicę i buty kupić bo w końcu nie będzie miała w czym iść na rozpoczęcie roku

Ja od początku byłam nastawiona na piętrówkę - zawsze jak cos można rozłożyć i są dwa osobne
Tylko na dole (przynajmniej u mnie) nie było barierek - były tylko u góry, ale że się bałam żeby młoda mi nie spadła to dokupiłam w tym samym sklepie co łóżko kupowałam...

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Przy maluszku szybko zgubisz
oj mam nadzieje

na szczescie pod domem bede miala Pure /ta silownie/ i niedaleko basen wiec TZ bedzie z mala a ja bede cwiczyc forme, albo bede tak zmeczona,ze bede miala to w dupie
Stary 2010-08-10, 22:02   #3866
De28
Wtajemniczenie

Cytat:

http://allegro.onet.pl/item117670670...jak_kolej.html

swietna, polecam

DE a ty bylas dzis na imprezce?? hmmm kiedy to mialo byc
Bylabym wdzieczna, jakby ktos odsprzedal mi te ksiazke jak juz przeczyta.

Imprezka dopiero za dwa tygodnie Zdecydowalam sie na brazowa sukienke, zloto- bezowe buty i srebrna bizuterie.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 22:13   #3867
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
ojj masz racje... niektore to wogole gdzies pozostawiaja w smietnikachm studniach spizarniach masakra!!
z jednej strony takie okienko dla malenstw to cud! na przezycie, ale jakie zycie? i tego mi szkoda- niektorzy bardziej opiekuja sie zwierzakami niz maluszkami... to mnie najbardziej chyba szokuje
Takie malutkie, porzucone dzieci mają ogromne szanse na szybką adopcje, wiem, bo interesowałam się sprawami adopcji myśląc, że i my z mężem będziemy musieli "ustawić się w kolejce" do adopcji dziecka. Wiele par czeka na takie maleństwa latami, także myślę, że czeka je naprawdę dobre życie. Czasem lepiej, żeby zostały adoptowane, niżby miały zostać przy biologicznej matce, która je nie chce z różnych względów. Bo matka to osoba, która kocha i wychowuje a nie po prostu urodzi i tyle. Dramat jest natomiast ze starszymi dziećmi, domy dziecka są przepełnione, ale wiele z tych dzieci nie może zostać adoptowanych, bo nie są uregulowane sprawy z ich biologicznymi rodzicami, którzy nie zrzekają się praw do nich, wolą mieć dzieci w domu dziecka, ale nie chcą zrzec się do nich praw, a to powoduje, że te dzieci nie mają szans na znalezienie się w odpowiedniej rodzinie.
a co do sprawy Krzyża, uważam, że Kościół powinien bardzo stanowczo zareagować, tak to potrafi głośno mówić o wielu sprawach, np o in vitro, natomiast w sprawie krzyża jakoś nie mogą mieć stanowczego zdania. Dziwi mnie to. Ja myślę, że Ci "obrońcy" krzyża to naprawdę szczęśliwi ludzie, bo nie mają innych problemów, tylko tym żyją. Męczy mnie ta cała sytuacja, tak, jakby nasz kraj nie miał innych problemów i pilnych spraw. Szkoda, że nie przypadł ten okres na zimę i wielkie mrozy, pewnie by tak chętnie nie pilnowali krzyża

Pełnia, gratuluję syna

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 22:34   #3868
Gustawek
Rozeznanie

OMG pół dnia mnie nie było a tu 5 stron do czytania
Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Rwa daje o sobie nieźle znać. Idzie normalnie oszaleć. Wstanie i dojście do WC jest poprostu katorgą. Łzy to lecą jak grochy z bólu. Jedynie pomaga siedzenie nieruchomo i leżenie ze wszystkimi stawami kończyn dolnych zgietymi do 90 stopni. Czekam aż TŻ wróci z pracy i mnie przytuli. Dlaczego kobiety muszą tak cierpieć? Ale dla dzidziusia zrobię wszytsko. A na dodatek taka mam ochote na cukierka a nie mogę. Ale po badaniu nadrobię zaległości.
gimikis, wiem co to za ból, moja mama ma dyskopatię,bardzo współczujęspróbu j leżeć z nogami powyżej tułowia i tak jak piszesz - zgietymi pod kątem prostym. Rozmawiałaś o tym z ginem?może mogłabyś brać jakieś bezpieczne leki przeciwbólowe
Pelnia, gratuluję synkanie martw się tym gadaniem o byciu-niebyciu babcią, to taki żart popularny z tego co widzę w pokoleniu naszych rodziców. Moja mama też mówi że dopiero teraz będzie babcią jak urodzi się Ada, bo na razie to jest tylko żoną dziadka
co jeszcze ... łóżeczko. Kupiłam najzwyklejsze za 327 zl z 14elementową wyprawką w cenie.
co do krzyża - mnie on nie przeszkadza. Nie rozumiem tej wojny, to jakiś temat zastępczy
Dobranoc
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 23:25   #3869
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Pelnia ja rownierz baaardzo ci gratuluje synka!!!
A łóżeczko tez kupie z 14 el wyprawka tylko ze orzech z szuflada to cena kolo 500 zl ale czekamy do pazdziernika-listopada wiec moze jakies promocyyyjje

Dobranoc

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 05:04   #3870
Biejatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Biejatka, ale dzidz rosnie prawidlowo? Jezeli tak, to nie mna czym sie martwic
Ja tyje, a raczej puchne Ale jem duzo, zawsze jadlam mnostwo. Tez mam niski cukier i niskie cisnienie i pomagalam sobie wlasnie przekaskami. Musze co chwila cos zuc
Do tej pory z dzidzią było wszystko ok, a dzisiaj idę na USG, troszkę się boje, bo nie wiem co będzie. Trzymajcie kciuki

Z pola bitwy ...
Wiecie co ostatnio wymyśliła stara krowa, tzn teściowa... wybrała się z córką tż na wakacje bad morze na dwa tygodnie. Dojazd zarówno pociągiem jak i autem trwa 10 godzin, z tym że w pociągu wygodniej i taniej... oczywiście tż musiał ją zawozić autem, wyjechali w piątem wieczorem, tż wrócił w niedzielę wieczorem, zostawiła mnie z pustą lodówką, bez paliwa i bez żadnych pieniędzy (moja wypłata poszła na wyprawkę do szkoły dla córy tż i rzeczy dla maleństwa). Wstyd mi było się przed matką przyznać jaka jest sytuacja, więc moja przyjaciółka przyjeżdzała mnie dokarmiać, nie wspomnę już o nerwach i morzu wylanych łez.
Ta stara krowa wymyśliła sobie że tż ma po nią przyjechać we wtorek albo w środę, posiedzieć tam z nią a mieliby wracać w sobotę. Oczywiście ja znowu miałabym zostać z pusta lodówką i bez kasy.
Ta baba jest chora psychicznie. Ustaliła z nami że jedzie z dzieckiem sama, co mnie bardzo ucieszyło bo niewyobrazałam sobie wakacji z teściową, to po co teraz na siłe ciągnie tam tż, chyba tylko po to żeby mi zrobić na złość, nic więcej. I tak już przekabaciła tż że ma do niej w czwartek rano, czyli jutro, jechać, a wracaliby w niedzielę w nocy. Po co? Córa tż dzwoni raz dziennie, rozmawia z nim minutę, po czym tesciowa pierdzieli przez pół godziny, to kto w końcu dzwoni z tęsknoty, dziecko do ojca czy matka do syna?

Coś czuje że to początek końca naszego związku. Podkreślam, że gdy teść żył to mieli w dupie naszą rodzinę i swojego synusia, matka nagle poczuła wielką więź z synem i nie daje mu życ.

Wiecie, ręce mi opadają, świat mi się wali a ja jestem bezsilna, mogę tylo patrzeć i czekać niewiadomo na co

---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

PS. Przepraszam że znowu o teściowej było, ale oni wykańczają mnie psychicznie i muszę się wygadać...

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

PS. Przepraszam że znowu o teściowej było, ale oni wykańczają mnie psychicznie i muszę się wygadać...
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości