Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-09, 18:37   #121
Viris
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość

Kochane a żadna z Was nie była w tym roku na weselichu w Koronie ??
Ja właśnie wróciłam.
Wesele w Koronie miała moja siostra, ja byłam świadkową. Ślub brali w Archikatedrze, 7 sierpnia o 17:45.

Jak macie jakieś pytania to śmiało. Jako że byłam świadkową "na medal" to wiem chyba o większości wpadek i niedogodności (ale spokojnie, nie było tego wiele)

18,8 kg mniej od 26.01.2007 . Zamiast XL - M/S
Viris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 19:27   #122
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
jak byś zgadła wczoraj miałam panieński i było super
zaraz kopiuje zdjęcia na kompa i aż się boje oglądać
Opowiadaj, opowiadaj! Ostatnio organizowałam panieński przyjaciółce - było suuuper, tym bardziej jestem ciekawa jak inni go spędzają.

Cytat:
Napisane przez dzela12 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ratunku nie wiem co robić ślub 20 sierpnia za rok a tu nic nie idzie załatwić zaklepałam sobie sale bo sami organizujemy wesele i wszystko pod tą sasle i wczoraj zadzwonili do mnie że źle spojrzeli na daty i że na przyszły rok nie ma terminów ze myśleli ze to za dwa lata i jeżeli któraś ma kontakt do jakieś sali ktora można wynająć to prosze o pomoc bo niechciała bym przek.ladać wesela z góry dziękuje
Wiem, że można wynająć dworek w Snopkowie bez cateringu za baardzo przyzwoite pieniądze. To co prawda po drugiej stronie Lublina niż Piaski, ale też dużo bliżej miasta.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Witajcie, my już po pogoda dopisała w ostatniej chwili, było przepięknie, goście chyba dobrze się bawili i jestem zadowolona ze wszystkich usług, które mieliśmy zamówione
Lokal Horyzont - świetne jedzonko, dużo miejsca, dobra obsługa kelnerska, właścicielka trochę nam uprzykrzała życie ale koniec końców postawiliśmy na swoim
Zespół Red Shoes - grali extra, może ciut za długie przerwy ale mieliśmy chwilę oddechu ale profesjonalizm 100% i piękne głosy (szczególnie wokalistka nieziemski głos miała)
Fotograf Tomek Kańtoch- jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy, polecę po otrzymaniu zdjęć, plener mamy z nimi Marcinem - nie możemy się doczekać
Kamerzysta od T. Widło - świetny pan, zachowywał się jakby go nie było, niezwykle taktowny i z wyczuciem
Dekored pani Edyta - dekoracja sufitu i krzeseł - polecam, pełen profesjonalizm, a mieliśmy sporo dodatkowych życzeń na ostatnią chwilę
Ciasto Tadek - poszło prawie całe, zostały nam 3 blaszki a mieliśmy na osobę 0.45 dag
Tort Finezja - pycha, polecam
Kwiaciarnia Roztocze - mój bukiet piękny dekoracja sali super, samochód taki jak chciałam - delikatna dekoracja z białych goździków
i to tyle
Gratuluję A tak się stresowałaś na kilka dni przed. Wszystko musiało być wspaniale. Byłam na weselu w sobotę, w którą brałaś ślub i też się nartwiliśmy o pogodę, zwłaszcza po piątkowej burzy, ale wszystko wyszło pięknie

Cytat:
Napisane przez notizia Pokaż wiadomość
dziękuje bardzo radość i łzy w oczach z tej radości...
Czy ja tez mogę się uśmiechnąć po zdjęcia z Twojęgo najpiękniejszego dnia?

A u nas sporo się działo w ostatnim tygodniu. Właśnie wróciliśmy z wycieczki do Polski. Przez tydzień zdążyłam być w Poznaniu, Wawie, Krakowie, Siedlcach, Lublinie i okolicznych wsiach Po drodze załatwiając różne sprawy związane z weselem. Mam do Was pytanko, czy znacie cukiernię "Jacek" z Głuszczyzny koło Lublina? Polecała mi ją właścicielka sali, ale nic wcześniej o niej nie słyszałam. Ponoć robią dobre torty
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 19:46   #123
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carolcia88 Pokaż wiadomość
Witajcie!!

Wielkimi krokami zbliżamy się do Naszego wielkiego dnia

Już jesteśmy PRAWIE ubrani, prawie bo mam problem z TŻ i potrzebuję Waszej - jak zwykle nieocenionej pomocy.

Mam suknię w kolorze ivory (kość słoniowa - ni to białe ni ecru) i nie wiem jaką koszulę TŻ kupić - białą i do tego krawat ecru (np kaskadowy) czy białą i krawar różowy (w kolorze moich kwiatów), bo kamizelki ozdobnej absolutnie nie chce, czy też koszulę ecru i krawat w kolorze różu ( moje kwiaty i kwiat we włosach), bo koszula i krawat ecru to się zleje....

Nie wiem czy dobrze myślę i co będzie lepsze...

Ratujcie!!!!

Jak znajdę więcej czasu to Wam poopowiadam co u nas w kwestii ślubno- weselnej....
Ja też mam suknię ivory i jak ją mierzyłam u krawcowej i stanęłam przypadkowo obok białej sukni, to dopiero zauważyłam jaki to kolor- absolutnie nie polecam białej koszuli dla TŻ My kupiliśmy właśnie ivory, ciężko było, bo zazwyczaj są kolory ecru- a to z kolei jest kolor za ciemny (wg mnie) Polecam przejść się po koszulę do olimpu- tam gdzie jest fontanna panie mają w sklepach ivory my do tego jeszcze chcieliśmy, aby guziczki były zakryte, więc zmniejszyła nam się ilość koszul do wyboru- ale udało się.

Poza tym praktycznie rozdaliśmy zaproszenia, załatwiliśmy fontannę, a jutro spisujemy protokół- w końcu No i TŻ jest całkowicie ubrany a ja w środę będę mieć suknie
Stary 2010-08-09, 20:49   #124
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A u nas sporo się działo w ostatnim tygodniu. Właśnie wróciliśmy z wycieczki do Polski. Przez tydzień zdążyłam być w Poznaniu, Wawie, Krakowie, Siedlcach, Lublinie i okolicznych wsiach Po drodze załatwiając różne sprawy związane z weselem. Mam do Was pytanko, czy znacie cukiernię "Jacek" z Głuszczyzny koło Lublina? Polecała mi ją właścicielka sali, ale nic wcześniej o niej nie słyszałam. Ponoć robią dobre torty
ja jadłam ciasto z tej cukierni, smaczne, takie domowe ale tortu niestety nie

8mouse3 widzę że przygotowania już na finiszu

Edytowane przez Magda_84
Czas edycji: 2010-08-09 o 20:50
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 06:38   #125
urszulac1
Raczkowanie

Cytat:
Wiem, że można wynająć dworek w Snopkowie bez cateringu za baardzo przyzwoite pieniądze. To co prawda po drugiej stronie Lublina niż Piaski, ale też dużo bliżej miasta.
Nie wiem czy o ten lokal chodzi ale warto przeczytać ten artykuł:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...WS01/900075133
urszulac1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 09:26   #126
ona911
Rozeznanie

to ja się melduję
I biorę się za nadrabianie .. ale najpierw spotkanko z fotografem a później śmigam kupić papier na zaproszenia ... i niestety nasz urlop w PL dobiega końca

Pozdrawiam Wszystkie

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 09:52   #127
blondynka77
Raczkowanie

Dworek w Snopkowie nie polecam, jak byliśmy końcem maja ubiegłego roku to wisiały jeszcze żywe dekoracje z sylwestra i syf totalny był. Byłam w środku i rozmawiałam z cieciem i z tego co on opowiadał to nie polecam.

W niedrzwicy kościelnej jest sala jaśmin i remiza, w Dysie sala Dys 300. Wszystko zależy na ile osób potrzebujesz.
http://s5.suwaczek.com/200901024031.png
blondynka77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-10, 10:21   #128
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urszulac1 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy o ten lokal chodzi ale warto przeczytać ten artykuł:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...WS01/900075133
To inny dom weselny. Mi chodziło o ten: http://www.palac.snopkow.pl/ Nigdy tam nie byłam, ale moi znajomi robią tam wesele w przyszłym roku. Sami zajmują się ogranizacją, tylko ich miejsce wynajmują, dlatego mi się skojarzyło.
Stary 2010-08-10, 10:27   #129
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie, my już po pogoda dopisała w ostatniej chwili, było przepięknie, goście chyba dobrze się bawili i jestem zadowolona ze wszystkich usług, które mieliśmy zamówione
Lokal Horyzont - świetne jedzonko, dużo miejsca, dobra obsługa kelnerska, właścicielka trochę nam uprzykrzała życie ale koniec końców postawiliśmy na swoim
Zespół Red Shoes - grali extra, może ciut za długie przerwy ale mieliśmy chwilę oddechu ale profesjonalizm 100% i piękne głosy (szczególnie wokalistka nieziemski głos miała)
Fotograf Tomek Kańtoch- jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy, polecę po otrzymaniu zdjęć, plener mamy z nimi Marcinem - nie możemy się doczekać
Kamerzysta od T. Widło - świetny pan, zachowywał się jakby go nie było, niezwykle taktowny i z wyczuciem
Dekored pani Edyta - dekoracja sufitu i krzeseł - polecam, pełen profesjonalizm, a mieliśmy sporo dodatkowych życzeń na ostatnią chwilę
Ciasto Tadek - poszło prawie całe, zostały nam 3 blaszki a mieliśmy na osobę 0.45 dag
Tort Finezja - pycha, polecam
Kwiaciarnia Roztocze - mój bukiet piękny dekoracja sali super, samochód taki jak chciałam - delikatna dekoracja z białych goździków
i to tyle.
MissZuzia, gratulacje dla świeżej żonki! super, że wszystko się udało!

Cytat:
Napisane przez 8mouse3 Pokaż wiadomość
Poza tym praktycznie rozdaliśmy zaproszenia, załatwiliśmy fontannę, a jutro spisujemy protokół- w końcu No i TŻ jest całkowicie ubrany a ja w środę będę mieć suknie
Powodzenia przy spisywaniu protokołu! fajnie, że już u Ciebie widać koniec przygotowań. Ja w czwartek mam w planach zapisać się na paznokcie i zamówić bukiet. Tylko z bukietem mam problem, bo jeszcze nie znalazłam takiego, jaki bym chciała.
Stary 2010-08-10, 11:29   #130
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
to ja się melduję
I biorę się za nadrabianie .. ale najpierw spotkanko z fotografem a później śmigam kupić papier na zaproszenia ... i niestety nasz urlop w PL dobiega końca

Pozdrawiam Wszystkie
ona a papier kupujesz na Krochmalnej w Lublinie? daj znać gdzie i jaka cena
pozdrawiam

a i powiedz co z suknią? wybrałaś?

Edytowane przez Magda_84
Czas edycji: 2010-08-10 o 11:32
Stary 2010-08-10, 12:32   #131
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja was całyc zas podczytuję!. Notizia czy moglabym zobaczyc zdjecia tez?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-10, 14:22   #132
blondynka77
Raczkowanie

Cytat:
To inny dom weselny. Mi chodziło o ten: http://www.palac.snopkow.pl/ Nigdy tam nie byłam, ale moi znajomi robią tam wesele w przyszłym roku. Sami zajmują się ogranizacją, tylko ich miejsce wynajmują, dlatego mi się skojarzyło.
Mi wlasnie o ten pałac chodziło - zdjecia cudo, na miejscu syfnik. Dla mnie minusem są małe salki do siedzenia i tanczenia tzn 100osob w 3 salach przechodnich, a plusem piekny teren wokol ktory mozna cunie oswietlic lampionami i tanczyc na tarasie.

Opisywany w artykule Skowronek mial swietna opinie, a zwlaszcza jedzenie w nim. Z reszta najlepiej popytajcie sie kamerzystow - oni z niejednego domu weselnego jedli...
http://s5.suwaczek.com/200901024031.png
blondynka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 15:05   #133
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Powodzenia przy spisywaniu protokołu! fajnie, że już u Ciebie widać koniec przygotowań. Ja w czwartek mam w planach zapisać się na paznokcie i zamówić bukiet. Tylko z bukietem mam problem, bo jeszcze nie znalazłam takiego, jaki bym chciała.
Koniec jak koniec- teraz zaczyna się bieganina za alko, trzeba się tańca nauczyć, prezenty dla rodziców zamówić, a potem winietki i chciałąm menu na stoły zrobić. Ciasta mam zamówione ale jeszcze dokładnie muszę ilość umówić, a bukietu też jeszcze nie mam ustalonego

A ja mam pytanie odnośnie stołu wiejskiego- czy któraś z Was ma może masarnię godną polecenia, bo ta co lokal proponuje nie bardzo mi przypadła do gustu...A może wiecie skąd u Was był/będzie wiejski stół ( o ile zamawiacie taki)...będę wdzięczna za informacje

Dopytam się Was jeszcze, gdzie są przychylni księża jeśli chodzi o spowiedź przedmałżeńską- właśnie spisaliśmy protokół i musimy teraz się wyspowiadać

Edytowane przez 8mouse3
Czas edycji: 2010-08-10 o 16:33
8mouse3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 17:45   #134
_Olka_
Raczkowanie

Cytat:
dzela12, na pewno da się to wszystko wyprostować, do ślubu jeszcze dużo czasu

Może zapytaj się w sali jaki byłby najbliższy termin w ok. 20 sierpnia 2011 wolny? Myślę, że dj nie będzie robił problemu, żeby was przełożyć na inny termin, o ile będzie miał wolny. A jak nie da rady przełożyć dja, to dzwoń wszędzie gdzie możliwe Ja niestety nie orientuję się w lokalach. znam tylko jeden bez cateringu - Remiza w Niedrzwicy Dużej, byłam tam na weselu i było super
hej tez polecam remize w Niedrzwicy Duzej,bylam tam na paru weselach,ogolnie w tamtych tejonach jeszcze jest pare miejsc gdzie mozna wynajac np remiza w Niedzwicy koscielnej,ja ososbiscie robie w Jasminie tj dom weselny w N.Koscielnej,slyszalam tez ,ze cos jest w Belrzycach,jakis dom weselny,musisz sie rozejrzec ,podzwonic,popytac
_Olka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:58   #135
iwonka861
Rozeznanie

Dziewczynki mam pytanie, czy mogłybyście podzielić się swoimi opiniami na temat domu weselnego szalony kogut, wiem,że w tym roku kilka z Was miało, lub będzie miało tam przyjęcie, dlatego tez proszę o cenne rady dla mojej starszej, która ma zamiar za rok przygotować tam swój wielki dzień
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:02   #136
batkab
Raczkowanie

Dlaczego wszystko co jest ślubne kosztuje dużo więcej niż te same rzeczy w ,,normalnej,, kolorystyce ?

Gdzie można kupić koszule ekri na spinki w normalnej cenie, a nie jak w Olimpie za 150 zł ? Na targach nie mają.
Szukam jeszcze spinek w normalnej cenie i czarnej muchy.

Ręce mi chwilami opadają jak słyszę kosmiczne ceny za zwykłą koszulę, tylko dlatego, że jest ekri, a więc z założenia ślubną
batkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:07   #137
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez batkab Pokaż wiadomość
Dlaczego wszystko co jest ślubne kosztuje dużo więcej niż te same rzeczy w ,,normalnej,, kolorystyce ?

Gdzie można kupić koszule ekri na spinki w normalnej cenie, a nie jak w Olimpie za 150 zł ? Na targach nie mają.
Szukam jeszcze spinek w normalnej cenie i czarnej muchy.

Ręce mi chwilami opadają jak słyszę kosmiczne ceny za zwykłą koszulę, tylko dlatego, że jest ekri, a więc z założenia ślubną
hmm my w tym roku kupowaliśmy koszulę na spinki na targu pod zamkiem (ten na unii lubelskiej) za 50zł;
i w takim sklepie z koszulami na peowiaków tez warto sprawdzić.
Stary 2010-08-10, 21:24   #138
Salsa
Przyczajenie

Hej dziewczyny! Podczytuje Was od polowy lipca, kiedy to niespodziewanie zareczylam sie z ojcem mojego 1,5- rocznego syna No ale pora chyba sie ujawnic. Slub bedzie 1 pazdziernika 2010, w piatek, wiec nietypowo, ale dzieki temu moze bedzie latwiej zalatwic rozne rzeczy Slub w USC (oboje jestesmy z odzysku a ja dodatkowo po koscielnym), przyjecie czy tez wesele w Dworze Anna, ok. 120 osob... zagra Czaban i jakis DJ z W-wy, znajomy znajomej i tyle wiem na razie. Zdjecia zrobi kolejna znajoma, ktora fotografowala tez chrzest naszego syna i wyszlo super! A sukienke w kolorze ostrego rozu szyje od 2 tyg w La Femme i nie wiem co z tego wyjdzie... Buty mam z Deichmana. Garnitur kupiony w Digel. Autokar zarezerwowany w Marko. Malo czasu, mielismy 2,5 miesiaca, wiem, wiem! A teraz juz miesiac i 3 tygodnie - GROZA!! Kto da wiecej?
Salsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 22:12   #139
batkab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość

hmm my w tym roku kupowaliśmy koszulę na spinki na targu pod zamkiem (ten na unii lubelskiej) za 50zł;
i w takim sklepie z koszulami na peowiaków tez warto sprawdzić.
Na targu pod zamkiem nie byłam, zajrzę na pewno
Dzięki!
batkab jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-10, 22:16   #140
8mouse3
Rozeznanie

Salsa: Pogratulować załatwienia ślubu w tak krótkim czasie Tu chyba żadna z nas tak się nie "śpieszyła".
Stary 2010-08-10, 22:45   #141
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość

MissZuzia
- super,że wszystko się udało - zdjęcia z całą pewnością wyjdą boskie- już na nie wszystkie czekamy
napisz nam koniecznie też jakąś dłuższą relację
Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
MissZuzia super że wszystko się udało jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla Was i... czekamy na zdjęcia z niecierpliwością

ps. możesz mi w wolnej chwili napisać ile wyniosły Was dekoracje w tej kwiaciarni? może być na priv
Cytat:

Gratuluję A tak się stresowałaś na kilka dni przed. Wszystko musiało być wspaniale. Byłam na weselu w sobotę, w którą brałaś ślub i też się nartwiliśmy o pogodę, zwłaszcza po piątkowej burzy, ale wszystko wyszło pięknie
Cytat:
MissZuzia, gratulacje dla świeżej żonki! super, że wszystko się udało!
dziękuję
A teraz relacja: w piątek położyłam się cudem o 23, i 24 obudził mnie sms od kolegi informujący że nie przyjdzie z żoną na nasze wesele, złapałam nerwa bo nie dość że mnie obudził to winietki były już ustawione - niektórzy "życzliwi" chociaż w pt w dzień nas poinformowali, za to w sobotę tak wylegiwałam się w łóżku do 7.30 że o mały włos nie spóźniłabym się do fryzjera ale ufff w biegu w ciągu 5 min wyszykowałam się i w samochód byłam 8.55 poczekałam parę min i siadałam na fotel - fryzura była gotowa na 9ta trzymała się całą noc. Potem wróciłam do domku i zajęłam się dla odstresowania produkcją płatków do sypania potem zjadałam kanapkę, wypiłam kawkę i pojechałam na makijaż na 11, Eliza już na mnie czekała, zaraz dojechał Tomek i zaczęliśmy malowanie połączone ze zdjęciami makijaż był gotów na 12.05. Jak wracałam do domu zaczął kropić deszcz.... zaczęły się telefony od teściowej żeby naszykować parasolek (cały dzień było pochmurno, a pt lał masakryczny deszcz- wyobrażałam już sobie jak idziemy w tym potoku do kościoła ) Wzięłam szybki prysznic i czekałam na moją druhnę która miała mnie ubierać. Zaczęłyśmy o 12.45. poszło bardzo sprawnie bo wcześniej poćwiczyłyśmy. O 13.15 był już mój narzeczony ze świadkiem, widziałam jak mu się zaświeciły oczy na mój widok Wyszło słoneczko co mnie bardzo uradowało a potem było tradycyjnie błogosławieństwo. Wyć mi się chciało najbardziej jak podeszła siostra mojej kochanej nieżyjącej od wielu lat babci, ale jakoś przygryzłam usta i łzy tak bardzo nie polały się. Pod kościół zajechaliśmy kwadrans przed ślubem, pogoda piękna za oknem, ludzie nam machali po drodze z samochodów. Na szczęście mieliśmy już podpisane wszystkie dokumenty więc tylko wygramoliłam się z samochodu w mojej sukni, chwilę postaliśmy witając część nasyzch gości i weszliśmy do środka punkt 3 - witało nasz 3 księży, to było super jak nas poprowadzili na nasze miejsce, ciągle uśmiechaliśmy się idąc w stronę krzeseł. kazanie było cudne, większych błedów nie popełniliśmy, ani w przysiędze którą mówiliśmy głośno i z uczuciem, ani w klękaniu wstawaniu itp - jedynie jak wychodziliśmy to źle się ustawiliśmy i musielismy zamienić się miejscami Potem życzenia i mnóstwo prezentów (tych kopertowych), kwiatów, czekoladek, zwykłych prezentów dostaliśmy 5-6szt także niewiele. Najlepszy z nich - ekspres ciśnieniowy Saeco
Po zyczeniach pojechaliśmy na sale gdzie już czekali rodzice z chlebem, wypiliśmy toast stłukliśmy kieliszki aż miło i weszliśmy do środka. Potem krótkie przemówienie rodziców do gości i zaczęlismy zajmowac przeznaczone miejsca. Obiadek szybko zleciał, potem chwila na podpięcie trenu i pierwszy taniec - po nim mogliśmy już odetchnąć z ulgą i tylko dobrze bawić się Goście dopisali i dobrze bawili się choć na początku woleli siedzieć na dworze pod parasolem popijając piwko ale nie mogę narzekać bo później parkiet był pełen. Jedzenia było pod dostatkiem, wszystko bardzo smaczne i ładnie podane - mieliśmy stół wiejski, stół rybny, fontannę oraz płonące dwa wielkie udźcce o 23 - to oprócz standardowych 5 dan Przed nimi były jeszcze podziękowania dla rodziców - wręczyliśmy im piękne kosze róż. Oczywiście nie czułam głodu ani też zmęczenia, taka byłam nakręcona O północy mieliśmy oczepiny plus parę zabaw - marynarki, baloniki, wózek. Potem czas zaczął już szybko płynąć. wesele skończyło się ok 3.30-4 (wcześnie zaczęliśmy więc zabawy do samego rana nie było) no i następnego dnia na 14 poprawiny.
Otrzymałam wiele komplementów ad wyglądu- najlepszy zachowam na zawsze - słowa świadka że jeszcze nigdy w życiu nie widział mojego męża tak szczęśliwym
Jesteśmy bardzo szczęśliwi że tak wspaniale wszystko wyszło- żaden z usługodawców nas nie zawiódł ani nie mieliśmy złych przejść z żadnym z nich. WSZYSTKICH POLECAM Z CAŁEGO SERCA

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 07:28   #142
margolka1986
Zakorzenienie

MissZuzia gratuluje jeszcze raz i super czyta się relacje z tak ważnego dnia ! supoer ze wszytsko odpisało łącznie z pogodą

Siostra (8mouse3) widze że my naprawde mamy podobna wizję wesela bo menu to i u mnie będzie :P to kolejna rzecz ktora widze w Twoich zamierzeniach z moich wymyslonych hehe

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 08:28   #143
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynka77 Pokaż wiadomość
Opisywany w artykule Skowronek mial swietna opinie, a zwlaszcza jedzenie w nim. Z reszta najlepiej popytajcie sie kamerzystow - oni z niejednego domu weselnego jedli...
zgadzam się
w ubiegłym roku bawiliśmy się tam na weselu; jedzenie pychota (żadnych zastrzeżeń nie mam).

MissZuzia jeszcze raz gratuluję i wszystkiego dobrego życzę - piękna relacja czekamy na fotki

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 08:43   #144
8mouse3
Rozeznanie

Ja tez dołączam się do gratulacji i opinii, że relację z wesela czyta się jednym tchem

Siostra- jak dam rade to menu będzie, mam nadzieję, że czasu nam starczy. My chcemy jeszcze jedną kwestię przeforsować- godzinę podania tortu i podziękowań dla rodziców ( chcemy to zrobić po obiadku i po pierwszym tańcu- tak ok20- 21
Stary 2010-08-11, 08:43   #145
Magda_84
Rozeznanie

MissZuzia piękna jest Twoja relacja, bardzo miło sie czyta jeszcze raz gratuluje
Stary 2010-08-11, 09:00   #146
Chatka
Wtajemniczenie

MissZuzia, świetna relacja Fajnie się czyta bardzo i cieszę się, że wszystko się udało jak trzeba Też bym chętnie zobaczyła fotki

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:11   #147
Ashyshqa
Zakorzenienie

MissZuzia jeszcze raz wielkie gratulacje i dziękuję za relację. Wspaniale się czyta o szczęśliwych parach przeżywających ich wielki dzień. A Ci goście odmawiający przybycia na wesele na 1 dzień przed już mi spędzają sen z powiek... Już chyba sami zapomnieli jak to było, gdy swoje wesele organizowali.... Ale na szczęście to są nieliczne przypadki.
Stary 2010-08-11, 14:12   #148
ana_01
Rozeznanie

notizia.. zdjęcia świetne, wyglądasz na uczuciową osobę- moment składania przysięgi i życzeń to niezapomniane chwile Jakie konkursy mieliście podczas oczepin bo fajnie na zdjęciach wyglądają- jakieś przebieranki, picie itp:P Aaa..gdzie mieliście wesele?

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
ja tez tam chodzę
O To się może kiedyś spotkamy

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
ps. a nasz Lipczonek ma boskie zdjęcia
a ja nie widziałam

Cytat:
OO już wróciliście Jak się weselicho udało?

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanie, czy mogłybyście podzielić się swoimi opiniami na temat domu weselnego szalony kogut, wiem,że w tym roku kilka z Was miało, lub będzie miało tam przyjęcie, dlatego tez proszę o cenne rady dla mojej starszej, która ma zamiar za rok przygotować tam swój wielki dzień
O nic się nie martw Ja byłam tam na weselu w tamtym roku, było super! Onaella będzie miała tam wesele, także jej podpytaj, ale to dopiero po tej sobocie

Cytat:
Napisane przez Salsa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Podczytuje Was od polowy lipca, kiedy to niespodziewanie zareczylam sie z ojcem mojego 1,5- rocznego syna No ale pora chyba sie ujawnic. Slub bedzie 1 pazdziernika 2010, w piatek, wiec nietypowo, ale dzieki temu moze bedzie latwiej zalatwic rozne rzeczy Slub w USC (oboje jestesmy z odzysku a ja dodatkowo po koscielnym), przyjecie czy tez wesele w Dworze Anna, ok. 120 osob... zagra Czaban i jakis DJ z W-wy, znajomy znajomej i tyle wiem na razie. Zdjecia zrobi kolejna znajoma, ktora fotografowala tez chrzest naszego syna i wyszlo super! A sukienke w kolorze ostrego rozu szyje od 2 tyg w La Femme i nie wiem co z tego wyjdzie... Buty mam z Deichmana. Garnitur kupiony w Digel. Autokar zarezerwowany w Marko. Malo czasu, mielismy 2,5 miesiaca, wiem, wiem! A teraz juz miesiac i 3 tygodnie - GROZA!! Kto da wiecej?
Brawo za szybkie tempo Wszystko dopięte na ostatni guzik- powodzenia z dalszych przygotowaniach!

Cytat:
dziękuję
A teraz relacja: w piątek położyłam się cudem o 23, i 24 obudził mnie sms od kolegi informujący że nie przyjdzie z żoną na nasze wesele, złapałam nerwa bo nie dość że mnie obudził to winietki były już ustawione - niektórzy "życzliwi" chociaż w pt w dzień nas poinformowali, za to w sobotę tak wylegiwałam się w łóżku do 7.30 że o mały włos nie spóźniłabym się do fryzjera ale ufff w biegu w ciągu 5 min wyszykowałam się i w samochód byłam 8.55 poczekałam parę min i siadałam na fotel - fryzura była gotowa na 9ta trzymała się całą noc. Potem wróciłam do domku i zajęłam się dla odstresowania produkcją płatków do sypania potem zjadałam kanapkę, wypiłam kawkę i pojechałam na makijaż na 11, Eliza już na mnie czekała, zaraz dojechał Tomek i zaczęliśmy malowanie połączone ze zdjęciami makijaż był gotów na 12.05. Jak wracałam do domu zaczął kropić deszcz.... zaczęły się telefony od teściowej żeby naszykować parasolek (cały dzień było pochmurno, a pt lał masakryczny deszcz- wyobrażałam już sobie jak idziemy w tym potoku do kościoła ) Wzięłam szybki prysznic i czekałam na moją druhnę która miała mnie ubierać. Zaczęłyśmy o 12.45. poszło bardzo sprawnie bo wcześniej poćwiczyłyśmy. O 13.15 był już mój narzeczony ze świadkiem, widziałam jak mu się zaświeciły oczy na mój widok Wyszło słoneczko co mnie bardzo uradowało a potem było tradycyjnie błogosławieństwo. Wyć mi się chciało najbardziej jak podeszła siostra mojej kochanej nieżyjącej od wielu lat babci, ale jakoś przygryzłam usta i łzy tak bardzo nie polały się. Pod kościół zajechaliśmy kwadrans przed ślubem, pogoda piękna za oknem, ludzie nam machali po drodze z samochodów. Na szczęście mieliśmy już podpisane wszystkie dokumenty więc tylko wygramoliłam się z samochodu w mojej sukni, chwilę postaliśmy witając część nasyzch gości i weszliśmy do środka punkt 3 - witało nasz 3 księży, to było super jak nas poprowadzili na nasze miejsce, ciągle uśmiechaliśmy się idąc w stronę krzeseł. kazanie było cudne, większych błedów nie popełniliśmy, ani w przysiędze którą mówiliśmy głośno i z uczuciem, ani w klękaniu wstawaniu itp - jedynie jak wychodziliśmy to źle się ustawiliśmy i musielismy zamienić się miejscami Potem życzenia i mnóstwo prezentów (tych kopertowych), kwiatów, czekoladek, zwykłych prezentów dostaliśmy 5-6szt także niewiele. Najlepszy z nich - ekspres ciśnieniowy Saeco
Po zyczeniach pojechaliśmy na sale gdzie już czekali rodzice z chlebem, wypiliśmy toast stłukliśmy kieliszki aż miło i weszliśmy do środka. Potem krótkie przemówienie rodziców do gości i zaczęlismy zajmowac przeznaczone miejsca. Obiadek szybko zleciał, potem chwila na podpięcie trenu i pierwszy taniec - po nim mogliśmy już odetchnąć z ulgą i tylko dobrze bawić się Goście dopisali i dobrze bawili się choć na początku woleli siedzieć na dworze pod parasolem popijając piwko ale nie mogę narzekać bo później parkiet był pełen. Jedzenia było pod dostatkiem, wszystko bardzo smaczne i ładnie podane - mieliśmy stół wiejski, stół rybny, fontannę oraz płonące dwa wielkie udźcce o 23 - to oprócz standardowych 5 dan Przed nimi były jeszcze podziękowania dla rodziców - wręczyliśmy im piękne kosze róż. Oczywiście nie czułam głodu ani też zmęczenia, taka byłam nakręcona O północy mieliśmy oczepiny plus parę zabaw - marynarki, baloniki, wózek. Potem czas zaczął już szybko płynąć. wesele skończyło się ok 3.30-4 (wcześnie zaczęliśmy więc zabawy do samego rana nie było) no i następnego dnia na 14 poprawiny.
Otrzymałam wiele komplementów ad wyglądu- najlepszy zachowam na zawsze - słowa świadka że jeszcze nigdy w życiu nie widział mojego męża tak szczęśliwym
Jesteśmy bardzo szczęśliwi że tak wspaniale wszystko wyszło- żaden z usługodawców nas nie zawiódł ani nie mieliśmy złych przejść z żadnym z nich. WSZYSTKICH POLECAM Z CAŁEGO SERCA
Wow! Super się czyta takie wspomnienia Ciekawa jestem strasznie Twojego makijażu, podeślesz kilka fotek? Przeogromnie zazdroszczę ekspresu do kawy

Cytat:
MissZuzia jeszcze raz wielkie gratulacje i dziękuję za relację. Wspaniale się czyta o szczęśliwych parach przeżywających ich wielki dzień. A Ci goście odmawiający przybycia na wesele na 1 dzień przed już mi spędzają sen z powiek... Już chyba sami zapomnieli jak to było, gdy swoje wesele organizowali.... Ale na szczęście to są nieliczne przypadki.
Odmawiający albo zmieniający zdanie. Moja koleżanka zadzwoniła do mnie w dniu ślubu w południe, że ona jednak z osobą tow. przychodzi. To też był delikatny problem
Stary 2010-08-11, 15:11   #149
Niunia2011
Zakorzenienie

A słuchajcie, ja mam jeszcze pytanie...
Rozglądamy się za dobrym jubilerem w sprawie obrączek oczywiście
Jakbyście miały kogoś godnego polecenia to bardzo chętnie przyjmę wszelkie namiary
A no i, cen żeby nie miał wygórowanych zbytnio...

A co do koszul, to ja też słyszałam o tym sklepie na Peowiaków (mój szwagier tam koszule kupuje hihi)
Stary 2010-08-11, 16:43   #150
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
OO już wróciliście Jak się weselicho udało?
Ano wróciliśmy, i jak przed wyjazdem nie mogłam się go doczekać, tak teraz z utęsknieniem czekałam na powrót do własnej rzeczywistości i własnego łóżka

Weselicho suuper, choć bez stresów się nie obyło. Jak to w domu, zawsze coś do zrobienia. Poza tym starsza się nie specjalnie poczuwała, a że ja siedziałam na tzw. wylocie to latałam wciąż coś dopinać, przypilnować, wołać, i prowadziłam oczepiny ale wspomnienia będą na lata
Odezwę się do Ciebie Ana w sprawie sukienki, ale powoli godzę się z myślą, że raczej będę musiała szukać dalej...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości