|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
Marta, wspolczuje Ci strasznie tej sytuacji w firmie, bo w takich warunkach nie da sie pracowac!!!!!!!!!!!! Ja bym juz dawno pizgnela im wypowiedzeniem, niech sobie radza, a sama szybko cos znalazla, chocby jakis mcdonalds albo kasa w markecie - byle nie patrzec na te mordy. Sorry za wyrazenia, ale mialam do czynienia z takimi burakami i nikomu nie zycze tego samego, a widze, ze Ty sie dalej musisz uzerac. Na szczescie na takich ludzi sa Sądy Pracy, wiec ja bym nie odpuscila. (osobiscie odpuscilam, ale tylko dlatego, ze 4 dni pozniej poszlam juz do innej pracy, wiec nie mialam czasu na wloczenie sie po sadach)
Duzo sily i cierpliwosci Ci zycze, a przede wszystkim powodzenia na rozmowie ! Daj znac, jak poszlo! Zbiorowe rekrutacje sa beznadziejne, nie cierpie ich, takze coz... Przygotuj sie z info o firmie, moze z jakis zagadnien dotyczacych branzy. Nie sadze, by cokolwiek wiecej mialo byc. Lalaith - WTF?????????????????????? ????????????????????????? ???????????? Kompletnie tego nie rozumiem. Co do referencji, napisz maila, badz udaj sie osobiscie do miejsc, gdzie pracowalas i raczej nie bedzie problemu z tymi papierami. Ja tak zrbilam ostatnio i dostalam od mojego ex szefa piekne referencje Glowa do góry... ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eee a może jakieś ośrodki pomocy rodzinie?? Poradnie pedagogiczne(te co wydają orzeczenia np. o dysleksji) kurcze no nie wiem. Bardzo bzdurny zapis ![]() może spróbuj zapytać wizażanki szajajaba - o ile się nie mylę jest oligofreno pedagogiem i może będzie umiala ci jakos rozjaśnić tę sytuację. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Aha, jeszcze takie pytanie odnośnie Urzędu Pracy. Od strony teoretycznej coś tam -niewiele- wiem o tym jak ten urząd funkcjonuje. Natomiast jak to jest w praktyce? Mój TZ właśnie dostał dyplom i zarejestrował się jako bezrobotny. co dalej? czy urząd będzie informował go o dostępnych ofertach, czy Tz ma sam śledzić stronę i wybierac sobie oferty? Kurcze w ogóle nie mam kogo zapytać, nikt kogo znam nie był nigdy i nie jest zarejestrowany - nawet jeśli nie maja pracy od dawna.
|
|
|
#1383 |
|
Raczkowanie
|
w moim Urzędzie Pracy jest tak:
-terminy na "odhaczanie się" /czyli stawienie się w urzędzie aby podpisać listę, że wciąż jest się bezrobotnym/ są wyznaczane na co 3 a nawet 4 miesiące -ofert pracy nie ma żadnych ... a jeśli są to Panie pracujące w UP rozdają stanowiska swoim znajomym i rodzinie -gdy pytałam o oferty stażu - Pani zaproponowała mi staż w stolarni oraz staż w magazynie -ostatnio zaproponowano mi pracę biurową / / jakieś 50 kilosów od mojego miejsca zamieszkania ... a gdy zapytałam czy jest praca w moim zawodzie: Pani zrobiła taką minę: ![]() ------------- Ale co UP to inaczej |
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, u mnie może być podobnie... (małe miasteczko)
i ogłoszenia tez głownie dla stolarzy i kierowców kat. C. Coś mi sie wydaje ze dla TZ ( po awf, instruktor siatkówki) nic nie będzie ![]() panie u ciebie w up rzeczywiście mają tupet ![]() eh, czyli wychodzi na to że jedyny plus zarejestrowania się to otrzymanie ubezpieczenia, a roboty i tak trzeba samemu szukać. Eh, cholercia...
|
|
#1385 |
|
Raczkowanie
|
no niestety ... realia
ja zastanawiam się po co instytucje takie jak UP istnieją w małych miastach w niczym nie pomogą a wręcz utrudniają ... powinny funkcjonować tylko te w większych miastach ![]() ja mieszkam w sąsiedztwie Łodzi - mimo że w Łodzi się uczyłam, pracowała, spędzam tam więcej czasu to mój "rejon" wymagał rejestracji w innym UP niestety ... |
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)... no i co mi to da. Miasto wojewódzkie jest tylko 30km stąd, gdybym mogła sie tam zarejestrować być może coś by się dla mnie znalazło, ale tutaj... Tylko im statystyki zepsuje - ostatnio w tv regionalej chwalili się że bezrobocie u nich jest rekordowo niskie, czyli 60% wśród kobiet i 50% wśród mężczyzn, no miodzio dziś zaczęłam wysyłac podania do szkól oddalonych o 40 km. Dalej już naprawdę nie jestem w stanie dojeżdżać do pracy
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2010-08-10 o 16:37 |
|
|
|
|
#1387 |
|
BAN stały
|
Trochę się nie zgodzę co do UP.Ja mam do wojewodzkiego miasta 100 km więc i nie chciałabym tak daleko latać choćby po zaświadczenie o ubezpieczeniu.Ale jestem za tym żeby było prawo wyboru czy chcesz rejestrować się w powiatowym czy wojewodzkim.
|
|
|
|
#1388 |
|
BAN stały
|
A ja postanowiłam podjąć wyzwanie i założyć własną firmę, uważam to za może odważne posunięcie, ale póki co to są plany i próba zebrania środków finansowych np poprzez udział w konkursach dla przedsiębiorczych ludzi. Może spowoduje wzrost konkurencji ale polecam, człowiek uświadamia sobie czego w życiu chce się podjąc
No i dla chętnych: http://www.darboven.pl/idee_grant/index.html |
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje obawy przed zostawieniem CV - moja niska samoocena - brak wartościs iebie Dzisiaj co prawda weszłam do 2 sklepów i zostawiłam CV chociaż nie mieli ogłoszenia. Były to Camaieu i Cubus, zobaczymy Hmmm i dzisiaj podpisałam umowę z uczelnią prywatną na studia II stopnia, mam pewne obawy, wiadomo jaki istnieje stereotyp. Żałuję, że moja była uczelnia państwowa dawała mi takie marne oferty edukacyjne |
|
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Heledore UP nic nie pomaga, ja się rejestruje by mieć ubezpieczenie.
Lalaith naprawdę WTF??????????? Normalnie paranoja :/
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja uczelnia po pedagogice o specjalności opieka i wychowanie z profilaktyką społeczną, proponuje mi albo ped opiekuńczą, albo ped społeczną. Co śmieszne wręcz: Na pedagogice opiekuńczej możemy wybrać jedną z dwóch ścieżek: socjoterapia lub praca z rodziną. Po socjoterapii nie mamy uprawnień do bycia socjoteraputą, a po pracy z rodziną nie mamy uprawnień do prowadzenia zajęć np. z wychowania do życia w rodzinie. Dlatego nie poszłam na żadne z proponowanych
|
|
|
|
|
#1392 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja byłam z urzędu pracy na kursie(dostałam za niego stypendium),chociaż w pracy mi nie pomógł,teraz się zgłosiłam do kolejnego,do końca tygodnia mają dać znać czy się dostałam. U mnie to panie są miłe... |
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stereotypami sie nie przejmuj, powoli one zanikaja, gdyz teraz wiekszosc mlodych ludzi wybiera ciekawe kierunki, ktorych nie oferuja zwykle panstwowe uczelnie, albo dogodny system studiowania, umozliwiajacy polaczenie zarowno nauki, jak i pracy. Wazne jest wyksztalcenie wyzsze, a uczelnia? Sa rozne na to teorie, ale ja twierdze, ze nie. Takze glowa do gory, za 2 lata bedziesz MGR i niewazne, z jakiej uczelni. |
|
|
|
|
#1394 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie bezrobotne w wątku. Szukam pracy od końca maja i odzew jest tak znikomy, że szkoda gadać... Jestem po licencjacie, teraz idę na zaoczne bo chciałam iść normalnie do pracy, tylko nie sądziłam, że zaraz wakacje miną, a ja nadal jej nie będę miała.
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie nigdy nie czułam się atrakcyjna wizualnie, chyba w tym tkwi cały problem. Uważam, że mam coś do powiedzenia, siana w głowie nie mam. Sama nie szczerze mówiąc. Ale fakt jest taki, że mam naprawdę słabą wiarę w siebie, niestety. Kilka razy próbowałam to zmienić,a le potem jakoś wracało... Słyszałam opinie, że ważna jest wiedza a nie mury w jakich się ją zdobyło. Mam nadzieję, że nie wyjde na tym jak Zabłocki na mydle
|
|
|
|
|
#1396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno cos znajdziesz, tylko sie nie poddawaj ![]() Cytat:
Wiesz, co mnie bardzo peszy i zbija z tropu? Brak wiedzy. Najbardziej sie tego wstydze i przez to spada moje poczucie wartosci. A wyglad? Uwierz mi, ale nie jestem idealem, a jednak zaakceptowalam to, jak wygladam, ze wszystkimi niedoskonalosciami i dobrze mi ze soba. Tobie tez tego zycze. A wiedze zdobedziesz nawet w domu, jesli tylko bedziesz chciala. Uczelnie prywatne czesto daja lepsze warunki studiowania niz panstwowe gruchoty. Ja swoja prace mgr napisalam chodzac do biblioteki uczelni prywatnej, a nie do mojej, gdyz tylko tam wszystko bylo perfekcyjnie zorganizowane, masa pomocy naukowych, pokoje multimedialne, pokoje ciszy itp. Rewelka. Powodzenia! ![]() W ogole tu trzeba jakas terapie zbiorowa zrobic
|
||
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm, może tylko ja w sobie doszukuję tego czego nie ma. TŻ mnie akceptuje, kocha, podziwia, a ja co? Chyba nie doceniam tego co mam troszkę Będę miała na uwadze te opinie o prywatnych uczelniach, by też wyłączyć u siebie ten paskudny stereotyp ![]() Ps. Dziękuję ![]() Słodkich snów moje Drogie Panie |
|
|
|
|
#1398 | |
|
mj
|
Cytat:
, mam nadzieje, że pozytywnie.Ale ogólnie chciałam Wam powiedzieć, że to co dziś miało miejsce to dosłownie mi mowe odebrało. W tym biurze gdzie pracuje, poza mną i szefem są 3 osoby, z czego 2 ze stażem pracy ok 10 lat! Także, powinni być szanowanymi pracownikami. Z tym, że szefunio do nikogo nie ma szacunku. Po tym incydencie jak mój współpracownik wrócił z urlopu, który przepracował bo nie dostał na czas całej pensji... To SOBIE WYOBRAŹCIE, że dziś mnie woła szef i kazał zamknąć drzwi swojego gabinetu. Już się przestraszyłam, że coś ja narozrabiałam. Na co szef, że bardzo ceni X (owego mojego współpracownika), zna go sporo lat, ale ostatnio jego stosunek do pracy się zmienił, w związku z czym mam SPISYWAĆ, co on robi:/... kiedy idzie do łazienki, ile w niej przebywa, jak wychodzi do sklepu ile mu to zajmuje, jak idzie coś zjeść to jak często i na ile:/.....DOSŁOWNIE zgłupiałam, gdy to usłyszałam...
. Edytowane przez marta1210 Czas edycji: 2010-08-11 o 00:00 |
|
|
|
|
#1399 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Normalnie masakra,brak słow. |
|
|
|
|
#1400 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was. Jestem tu nowa-jeszcze się wtajemniczam
skończyłam Technikum Handlowe w tym roku, zdałam maturę, czy mam zawód-nie wiem bo czekam na wyniki nie zamierzam iść na studia póki co, bo nie mam na to ani ochoty, ani kasy. A to wszystko przez to, że słyszę jak masa ludzi po studiach nie może nic znaleźć. Mieszkam na Mazurach, nic tam nie znalazłam więc siedzę na drugim końcu Polski i też szukam. Póki co nie rejestrowałam się w UP, ponieważ musiałabym tam często bywać(mamy obowiązkowe kursy jak pisać cv:P ) no więc jestem tu i szukam na własną rękę. Powiedźcie mi czy jest jakiś termin do kiedy muszę być zarejestrowana w UP, choćby po to, żeby iść na staż? Chciałam tu (dolnośląskie) ale jestem zameldowana na Mazurach więc nic z tego...
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pamiętaj, że bez zarejestrowania się nie masz ubezpieczenia zdrowotnego ![]() Mam kolejną rozmowę za półtora tygodnia i to tylko 15km od domu. Miło w końcu odbierać telefony zaczynam nieśmiało myśleć, że może jednak się uda w tym roku
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Marta2010 - to jakaś masakra!!
Współczuję, to jakaś paranoja.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
#1403 |
|
BAN stały
|
Nie dostałam się jednak na ten kurs co chciałam
|
|
|
|
#1404 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1405 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia, uda sie ![]() Cytat:
Przykro mi. Wiesz czemu? Dzwonila dzisiaj do mnie pani z rekrutacji, gdzie bylam na 2 etapie i....... powiedziala, ze jestem mocna kandydatka, jednak bardzo chorowita (swiadectwa pracy i moje odwieczne L4), dlatego prosila mnie o wyjasnienie powodu tych wszystkich zwolnien. Coz, powiedzialam, jak bylo, bez owijania. Zobaczymy, jaka podejma decyzję, czy te moje L4 zawaza na dalszych moich losach w walce o stanowisko. Edytowane przez pumas Czas edycji: 2010-08-11 o 18:26 |
||
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1408 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Kombinowałam.
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

I tak szukam pracy już 2 lata, doszkalam się, jestem w pełni dyspozycyjna, mam aktualną książeczkę sanepidu, a moje wymagania w stosunku do pracy i płacy są minimalne - takie żeby przeżyć.
a może jakieś ośrodki pomocy rodzinie?? Poradnie pedagogiczne(te co wydają orzeczenia np. o dysleksji) kurcze no nie wiem. Bardzo bzdurny zapis 
/ jakieś 50 kilosów od mojego miejsca zamieszkania ... a gdy zapytałam czy jest praca w moim zawodzie: Pani zrobiła taką minę: 

)... no i co mi to da.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)