Zaginęła iwona - trójmiasto - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-10, 23:10   #1381
stoko63
Raczkowanie

Dot.: Zaginęła iwona - trójmiasto

Jestem w szoku!!!!!!!!!!Nie sądziłam że co niektórzy będą tu dzielić ludzi zaginionych na równych i równiejszych...widocznie rodzina Łukasza nie ma znajomych którzy dadzą milion za odnalezienie chlopaka i kasy na wynajęcie Rutkowskiego..Lukasz niestety nie jest śliczną młodą dziewczyną która ma życie przed sobą..(napisalam tak o niej we wcześniejszym poście)i jak widać to chłopaka dyskfalifikuje..wstyd Panie Januszu a tak trzymałam Pana strone..Zawiodłam sie totalnie i już chyba wiem czemu wyjechałam z Polski..(bez urazy dla pozostałych kochanych wizażanek)nie oszukujmy sie po raz kolejny sprawdziło sie że kto ma kase ,plecy i układy może dużo ..reszta niech siedzi cicho
niestety w tym przypadku kasa nie pomogła bo Iwony dalej niema wiec może najwyższy czas zmienić tor działania bo jak widać pieniądze to nie wszystko..
stoko63 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 23:10   #1382
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kycia1 Pokaż wiadomość
Smutne.

P.S NIE DAJCIE SIE SPROWOKOWAC - mowa o tym Trollu
dokładnie, bo jeszcze nam się oberwie
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 23:11   #1383
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
No ale straciliscie niestety duzo chetnych i stad to raczej juz nikt nie pojdzie,mimo wszystko zyczymy powodzenia.
To chyba nie do mnie , mimo, ze moja wypowiedz byla cytowana. Ja tez uwazam, ze nic by sie nie stało, gdyby wówczas byly rozwieszane plakaty z Łukaszem.

Przykre, bo juz widac, ze tracą ludzi...
Stary 2010-08-10, 23:12   #1384
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TAzlaTaniedobra Pokaż wiadomość
Moje Drogie Panie! Weszłam tu z czystej ciekawości po tym gdy ktoś coś bzdurnego na innych foraach pisał na temat zaginięcia Iwony W. zawsze ktoś odpowiadał : " idź na Wizaż.pl, tam nadaje się Twój komentarz"... teraz po przeczytaniu kilku stron widzę, że mieli rację, ...niestety panny jesteście strasznie puste i nadajecie się tylko do malowania powiek i kłótni, nie jest ważny dla Was nikt i nic, tylko to co Wy napiszecie... nawet nie zwracacie uwagi na to, że jesteście niesmaczne... zresztą możecie być jakie chcecie, tylko chociaż nie wycierajcie Waszą głupotę czyimś nazwiskiem, załóżcie sobie forum "gęsi gęgają" i będzie ok ... a teraz idźcie mnie gdzieś zgłosić i niech mnie zablokują, bo na takim "forum przekupek" bana dostać to przyjemność
Znasz znaczenie slowa pusta???wydaje mi sie,ze niestety nie,wiem skad przyszlas i kim jestes,bardzo latwo Cie poznac po Twoich uszczypliwych postach ale tutaj nikt sobie nic z tego nie robi,a ja zglaszam wlasnie klona,wy nie widzicie nic a nikogo wiecej poza Iwona i to wy sami nastawiacie ludzi przeciwko niej bo kazdy sie juz tym przejadl,inni sa rownie wazni bo tez sa ludzmi.

http://www.youtube.com/watch?v=cAk34...watch_response
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 23:12   #1385
tobiaszowa
Zadomowienie

nie rozumiem stwierdzenia,ze nie warto znizac sie do poziomu mm3m. Przeciez wypowiada sie ok,kulturalnie takze nie trafne sformułowanie.
tobiaszowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 23:12   #1386
mmm3m
BAN stały

Cytat:
To chyba nie do mnie , mimo, ze moja wypowiedz byla cytowana. Ja tez uwazam, ze nic by sie nie stało, gdyby wówczas byly rozwieszane plakaty z Łukaszem.

No ale tak jak ktoś napisał, najgorsze, że Iwona na tym traci

Ej, my jesteśmy PO czy PiSc ?:P
Stary 2010-08-10, 23:12   #1387
wenezuela76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XS-ka Pokaż wiadomość
a dlaczego by miło sensu nie być ?
teoretycznieim im mniej dni upłynęło tym łatwiej wyjaśnić sprawę.
Teoretycznie..a w praktyce 2 dni go nie ma, mógł mieć plany o których rodzina nie wiedziała

Poza tym nie rozumiem skąd to święte oburzenie na jeden cytat Janusza-G skoro wiecie, że to krewny i jest bardziej przejęty niż każdy z nas, bo dla nas Iwona jest obca jakby na to nie patrzeć
wenezuela76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 23:13   #1388
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:

Nie to tylko wlasnie to tego cytowanego sie nalezalo moze ktos tu zajrzy i przeczyta

Stary 2010-08-10, 23:13   #1389
aktaga13
Zakorzenienie

każda z was głośno krzyczy o sprawiedliwości i równości. dziewczyny, nie tylko Iwona, nie tylko Łukasz zaginęli. ginie masa osób o których nawet pojęcia nie mamy. jak waszym zdaniem wyglądałby taki marsz "ze wszystkimi", co miałby uzmysławiać i do czego prowadzić. jedynie zwracać uwagę na zjawisko? skoro możemy zrobić wiecej i pomóc, to nie oddalajmy się od tego celu... samowolka i niech każdy krzyczy imię innego zaginionego nic nie dadzą. historia Iwony jest już nagłośniona, znana.. doprowadźmy sprawę do końca, zwracając jednocześnie uwagę na zjawisko (w tym na Łukasza, czy innych o których nie wspominacie).

moim zdaniem.
Stary 2010-08-10, 23:14   #1390
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenezuela76 Pokaż wiadomość
Teoretycznie..a w praktyce 2 dni go nie ma, mógł mieć plany o których rodzina nie wiedziała

Poza tym nie rozumiem skąd to święte oburzenie na jeden cytat Janusza-G skoro wiecie, że to krewny i jest bardziej przejęty niż każdy z nas, bo dla nas Iwona jest obca jakby na to nie patrzeć
Ale nikt tutaj nie olal zaprzeproszeniem Iwony jak Janusz tego chlopaka,tylko o to sie rozchodi.

Stary 2010-08-10, 23:14   #1391
Senso
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TAzlaTaniedobra Pokaż wiadomość
Moje Drogie Panie! Weszłam tu z czystej ciekawości po tym gdy ktoś coś bzdurnego na innych foraach pisał na temat zaginięcia Iwony W. zawsze ktoś odpowiadał : " idź na Wizaż.pl, tam nadaje się Twój komentarz"... teraz po przeczytaniu kilku stron widzę, że mieli rację, ...niestety panny jesteście strasznie puste i nadajecie się tylko do malowania powiek i kłótni, nie jest ważny dla Was nikt i nic, tylko to co Wy napiszecie... nawet nie zwracacie uwagi na to, że jesteście niesmaczne... zresztą możecie być jakie chcecie, tylko chociaż nie wycierajcie Waszą głupotę czyimś nazwiskiem, załóżcie sobie forum "gęsi gęgają" i będzie ok ... a teraz idźcie mnie gdzieś zgłosić i niech mnie zablokują, bo na takim "forum przekupek" bana dostać to przyjemność
I tutaj się mylisz, POMOC a pomoc to różnica. A chyba nic wypowiedzią nie przekazałaś mądrego Chyba sama wypowiedziałaś się raczej o sobie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-10, 23:16   #1392
tobiaszowa
Zadomowienie

Ja rozumiem pana Janusza po części,ponieważ to on jest przyjacielem rodziny,strasznie się martwi,przejął go los Iwonki,robi wszystko co w jego mocy-dlatego każdy jego post był dla mnie zrozumiały do czasu. Dziewczyny tutaj się angażują w sumie od początku,sledza losy Iwony trzymaja kciuki a w podzięcę dowiadują się,że są eee...głupie.
tobiaszowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 23:16   #1393
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
a nie przyszło Ci przez myśl, że to Iwona straci, a nie taki Janusz, czy inni: "oni"...? smutne to, że to co ma jednoczyć dzieli.
Masz rację, aż trochę żałuję że wkleiłam tutaj to info o Łukaszu, może by nie było całej tej afery.....

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 23:18   #1394
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
każda z was głośno krzyczy o sprawiedliwości i równości. dziewczyny, nie tylko Iwona, nie tylko Łukasz zaginęli. ginie masa osób o których nawet pojęcia nie mamy. jak waszym zdaniem wyglądałby taki marsz "ze wszystkimi", co miałby uzmysławiać i do czego prowadzić. jedynie zwracać uwagę na zjawisko? skoro możemy zrobić wiecej i pomóc, to nie oddalajmy się od tego celu... samowolka i niech każdy krzyczy imię innego zaginionego nic nie dadzą. historia Iwony jest już nagłośniona, znana.. doprowadźmy sprawę do końca, zwracając jednocześnie uwagę na zjawisko (w tym na Łukasza, czy innych o których nie wspominacie).

moim zdaniem.
Plan mial byc inny,na poczatku chodzilo wlasnie o wszystkich zaginionych i to wcale nie byloby glupie tylko pokazalo w koncu kazdemu co sie dzieje naokolo nas i co moze spotkac nas czy naszych bliskich,a tak szczerze to co myslicie,ze da ten marsz cos ????bo ja sadze,ze nie tylko ludzie beda jeszcze bardziej zniesmaczeni,bo po marszu pewnie sie nie znajdzie zaraz,trzeba trzezwo patrzec na sprawe,po takim czasie watpie aby sie dziewczyna zywa znalazla a ten chlopak moze jest szansa,ze sie odnajdzie zywy,tylko jak kazdy ma go w szkoda gadac.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Masz rację, aż trochę żałuję że wkleiłam tutaj to info o Łukaszu, może by nie było całej tej afery.....
Dobrze zrobilas wklejajac to info bo On nie jest w niczym gorszy od Iwony.

Stary 2010-08-10, 23:18   #1395
nadi111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
hmmm nie wiem czy podrózowałas od kiedy sa otwarte granice w UE ale to nie jest tak ze sobie przejezdzasz jak przez ulice tylko sprawdzaja cie z dowodu osobistego KAŻDĄ OSOBĘ, mało tego wedle swojego uznania moga zrobic ci rewizje osobista jak i samochodu ...
Tak się składa, ze podróżowałam i ani razu nie byłam kontrolowana Mój TŻ pracuje za granicą i naprawde rzadko zdarza się jakas kontrola jak jedzie do pracy, więc myślę, że dla chcącego...
nadi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 23:21   #1396
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
No ale tak jak ktoś napisał, najgorsze, że Iwona na tym traci

Ej, my jesteśmy PO czy PiSc ?:P
Dokładnie.

P.S Wole PO
Cytat:
Napisane przez tobiaszowa Pokaż wiadomość
nie rozumiem stwierdzenia,ze nie warto znizac sie do poziomu mm3m. Przeciez wypowiada sie ok,kulturalnie takze nie trafne sformułowanie.
I o to sie rozchodzi.
Cytat:
Nie to tylko wlasnie to tego cytowanego sie nalezalo moze ktos tu zajrzy i przeczyta
To dobrze
Cytat:
Napisane przez Senso Pokaż wiadomość
I tutaj się mylisz, POMOC a pomoc to różnica. A chyba nic wypowiedzią nie przekazałaś mądrego Chyba sama wypowiedziałaś się raczej o sobie
Trolliku lubia jesc, a odpowiadajac karmimy je. Gdy nie damy im jesc-> znikna. Przeciez ona doskonale wie, ze jest inaczej, a pisze to, zeby zrobic raban.

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Cytat:
No co Ty
Stary 2010-08-10, 23:21   #1397
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Titinko, nie! takie wiadomości trzeba rozpowszechniać na szeroką skalę, bo "a nuż ktoś tą osobę widział"! dobrze zrobiłaś!

wczoraj dziewczyny naskoczyły na mnie, twierdząc, że mądra osoba odnajdzie się w tym gąszczu informacyjnym.idąc tym tropem - wszyscy jestesmy dziś głupi, bo kłócimy się o rzeczy, które powinny jednoczyć. dla mnie ten wątek już dawno spadł poniżej pewnego poziomu, ale udzielające się tu osoby zdają się tego nie widzieć. nie zapominajmy, że celem nie jest marsz, pan Janusz, czy bycie miłym.. to wątek o Iwonie. WCIĄŻ.

(a ja jestem przemądrzała, rządzę się i powinnam uciekać do ludzi takich jak ja. pamiętam).
Stary 2010-08-10, 23:21   #1398
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
a nie przyszło Ci przez myśl, że to Iwona straci, a nie taki Janusz, czy inni: "oni"...? smutne to, że to co ma jednoczyć dzieli.
Ale to jest tylko wina niestety pana Janusza,to on zrobil podzial na tych lepszych zaginionych i gorszych,ja jestem ze szczecina i jutro bede w domu i mialam isc w tym marszu ale niestety nie pojde chyba,ze ze zdjeciem Lukasza.

Stary 2010-08-10, 23:23   #1399
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tobiaszowa Pokaż wiadomość
jestem przyzwyczajona do tego, że często się mnie potępia ponieważ mam własne, równie często kontrowersyjne dla niektórych zdanie
i jestem z tego dumna, że jestem sobą
Stary 2010-08-10, 23:25   #1400
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Plan mial byc inny,na poczatku chodzilo wlasnie o wszystkich zaginionych i to wcale nie byloby glupie tylko pokazalo w koncu kazdemu co sie dzieje naokolo nas i co moze spotkac nas czy naszych bliskich,a tak szczerze to co myslicie,ze da ten marsz cos ????bo ja sadze,ze nie tylko ludzie beda jeszcze bardziej zniesmaczeni,bo po marszu pewnie sie nie znajdzie zaraz,trzeba trzezwo patrzec na sprawe,po takim czasie watpie aby sie dziewczyna zywa znalazla a ten chlopak moze jest szansa,ze sie odnajdzie zywy,tylko jak kazdy ma go w szkoda gadac.

tym się różnimy, że ja wciąż wierzę..

tak, myślę że marsz może otworzyć oczy osobom, które nie mają o sprawie pojęcia (jest ich mnóstwo). robiąc marsz dla wszystkich, nie pomagamy nikomu. nie uda się wtedy przedstawić choćby sylwetki zaginionego, a co dopiero jego historii, domysłów, pewnej idei. marsz nie ma być teatrzykiem: "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie". od tego ludzie mają program pierwszy telewizji. owszem, można by to w pewien sposób połączyć, ale rozumiem osoby które są temu przeciwne. wszystko już zostało zgłoszone od strony formalnej, dlaczego wy nie włączacie się w przygotowania, a siedzicie jedynie na forum wylewając swoje pretensje? teraz rozumiem - idea jest sprzeczna z waszymi przekonaniami, ale wcześniej...? wciąż tylko gadanie.. uważam, że w surowych opiniach na temat tego wątku było niestety sporo prawdy.
Stary 2010-08-10, 23:25   #1401
Senso
Raczkowanie

Marsz nie da nic raczej, przecież Polska huczy juz od tego i tak i tak. Z tą różnicą, że w jednych miejccach więcej, a w innych mniej. Błysk marszowy to tylko taka przykrywka raczej, żeby nie mieć wyrzutów, że się nic nie zrobiło. A w sprawie tego chłopaka, może by się coś wyjaśniło, więcej osób by się dowiedziało o tym. I wydaje mi się, że za tydzień, dwa, będzie to samo co ze sławnym krzyżem. I to nie tylko wobec zaginionego chłopaka, on tylko spotęgował sprawę, ale wobec wszystkich zaginionych.
Stary 2010-08-10, 23:25   #1402
WhiteCherry
Zakorzenienie

już odchodząc od całej tej dyskusji na temat innych zaginionych,

wg mnie ten marsz niczego nie zmieni. I od razu gdy pojawił się ten pomysł na forum - nie komentowałam, ale wiedziałam że jest to co najwyżej dla rozgłosu.
Jeśli wyłożone milion złotych nie było w stanie zwabić cennych świadków - a wiadomo jacy ludzie są pazerni na kasę w dzisiejszych czasach - to odpowiedź nasuwa się sama.
Ja jestem z południa Polski - nie wiem, jakiego rozgłosu jeszcze ludzie oczekują.

aa, i jeszcze co do wypowiedzi, że może chłopak gdzieś zabalował (o 6 nad ranem? ) i niebawem wróci.
Wiele osób zrobiło szum, że dlaczego nie informowano od razu o zaginięciu Iwony, że info dotarło z opóźnieniem, że można było więcej zdziałać na samym początku ...
tak właśnie - pierwsze dni są właściwie kluczowe, nie wiemy co się stało więc jest szansa, że odnajdzie się zaginiony jeszcze ŻYWY. Może w tym momencie jest już szansa, jutro może być już martwy.

chociaż Bartek z W-wy do tej pory się nie odnalazł

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-08-10 o 23:30
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 23:25   #1403
titina
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze zrobilas wklejajac to info bo On nie jest w niczym gorszy od Iwony.
No właśnie nie jest gorszy więc należy pomóc zarówno jemu jak i Iwonie.
Więc można zrobić testowy marsz dla Iwony, a za tydzień zorganizować następny marsz bez wyróżniania kogokolwiek. W taki sposób możemy pomóc większej ilości osób.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-10, 23:26   #1404
stoko63
Raczkowanie

Cytat:
bardzo dobrze zrobiłaś!!!!dzięki tobie wyszło wiele interesujcych cech charakteru>>EGOIZM>>>niek tórych osób..śmiech na sali..to ja bralam pod uwage przyjazd do Polski bo tak mnie to wciągnęło że próbowałam namówić mężana wakacje w sopocie żeby być bliżej i pomóc jak sie da a tu niespodzianka..zostałyśmy zjechane za to że miałyśmy czelność zaproponować pomoc w szukaniu chłopaka ...żaalll i smutek(jak to mówi moja 12 letnia bratanica..)
stoko63 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 23:26   #1405
Iraa
Raczkowanie

Powiem Wam tak: ogarnijcie sie ludzie. weszlam tutaj dowiedziec sie co nowego w sprawie Iwony. Niestety przez 20 stron nie dowiedziałam sie niczego bo tylko klocicie sie o ten marsz. On nie jest priorytetem:|

Czy ktos jest w stanie powiedziec mi w jakim punkcie jest teraz sprawa zaginciecia iwony? Bylam kilka dni oderwana od swiata i nie wiem co sie dzieje, na czym stoja poszukiwania. Czy Pan Recznik został zidntyfikowany? Co mowia jasnowidzowie?

Dzieki za informacje.
Iraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 23:28   #1406
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to jest tylko wina niestety pana Janusza,to on zrobil podzial na tych lepszych zaginionych i gorszych,ja jestem ze szczecina i jutro bede w domu i mialam isc w tym marszu ale niestety nie pojde chyba,ze ze zdjeciem Lukasza.
zacytowałaś mnie, ale chyba nie zrozumiałaś co piszę.

parafrazując- swoją nieobecnością nie ukarzesz ("winnego") Janusza, tylko Iwonę i jej rodzinę. zrobisz osobisty bunt w 4 ścianach. okej, jeśli to Ci pomoże... dla mnie to bez sensu. możesz nieść zdjęcie i Iwony i Łukasza. myślę, że za to nikt Cię do więzienia nie wsadzi. tylko co powiesz osobie, która podejdzie i zapyta: "przepraszam panią, o co chodzi"? odpowiesz: "o zaginionych"? osoba wzruszy ramionami i pójdzie dalej... nie bedzie czasu. spróbujcie to sobie wyobrazić
Stary 2010-08-10, 23:28   #1407
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iraa Pokaż wiadomość
Powiem Wam tak: ogarnijcie sie ludzie. weszlam tutaj dowiedziec sie co nowego w sprawie Iwony. Niestety przez 20 stron nie dowiedziałam sie niczego bo tylko klocicie sie o ten marsz. On nie jest priorytetem:|

Czy ktos jest w stanie powiedziec mi w jakim punkcie jest teraz sprawa zaginciecia iwony? Bylam kilka dni oderwana od swiata i nie wiem co sie dzieje, na czym stoja poszukiwania. Czy Pan Recznik został zidntyfikowany? Co mowia jasnowidzowie?

Dzieki za informacje.
Nie ma nic nowego niestety.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-10, 23:30   #1408
mmm3m
BAN stały

Cytat:
zacytowałaś mnie, ale chyba nie zrozumiałaś co piszę.

parafrazując- swoją nieobecnością nie ukarzesz ("winnego") Janusza, tylko Iwonę i jej rodzinę. zrobisz osobisty bunt w 4 ścianach. okej, jeśli to Ci pomoże... dla mnie to bez sensu. możesz nieść zdjęcie i Iwony i Łukasza. myślę, że za to nikt Cię do więzienia nie wsadzi. tylko co powiesz osobie, która podejdzie i zapyta: "przepraszam panią, o co chodzi"? odpowiesz: "o zaginionych"? osoba wzruszy ramionami i pójdzie dalej... nie bedzie czasu. spróbujcie to sobie wyobrazić
to równie dobrze taka osoba wzruszy ramiona na początek długiej historii zaginiecia IWONY I poszukiwań pana recznika
Stary 2010-08-10, 23:30   #1409
aktaga13
Zakorzenienie

i jeszcze jedno - marsz marszem. ja też mam co do niego mieszane uczucia, ale uważam ,że może bardziej pomóc niż zaszkodzić. chodzi mi jednak o Łukasza (bo ciągle przywołujecie jego przykład) - skoro on tak bardzo poruszył Wasze serca, to dlaczego wciąż siedzicie tutaj, zamiast rozwieszać plakaty o jego zaginięciu? rozdawać ulotki?
Stary 2010-08-10, 23:30   #1410
Senso
Raczkowanie

aktaga- przecież wiele wizażanek stąd ma zamiar włączyć się w akcje. Nie zarzucaj im, że nic nie robią wiele niestety już zrezygnowało z wiadomych powodów..

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości