Zaginęła iwona - trójmiasto - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-11, 00:31   #1411
aktaga13
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła iwona - trójmiasto

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
to równie dobrze taka osoba wzruszy ramiona na początek długiej historii zaginiecia IWONY I poszukiwań pana recznika
no własnie nie RÓWNIE..
Stary 2010-08-11, 00:31   #1412
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
tym się różnimy, że ja wciąż wierzę..

tak, myślę że marsz może otworzyć oczy osobom, które nie mają o sprawie pojęcia (jest ich mnóstwo). robiąc marsz dla wszystkich, nie pomagamy nikomu. nie uda się wtedy przedstawić choćby sylwetki zaginionego, a co dopiero jego historii, domysłów, pewnej idei. marsz nie ma być teatrzykiem: "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie". od tego ludzie mają program pierwszy telewizji. owszem, można by to w pewien sposób połączyć, ale rozumiem osoby które są temu przeciwne. wszystko już zostało zgłoszone od strony formalnej, dlaczego wy nie włączacie się w przygotowania, a siedzicie jedynie na forum wylewając swoje pretensje? teraz rozumiem - idea jest sprzeczna z waszymi przekonaniami, ale wcześniej...? wciąż tylko gadanie.. uważam, że w surowych opiniach na temat tego wątku było niestety sporo prawdy.
Powiedz mi ktore osoby nie maja pojecia o zaginione Iwonie ??? cala polska od tego huczy ,ja mieszkam w londynie i w kilku polskich sklepach wisza jej zdjecia,w belfascie mieszka moja kuzynka tam tez wisza jej zdjecia,wiec prosze nie tlumaczcie sie tym,ze chcecie pokazac jak Iwona wygladala bo nawet moja babcia o tym slyszala,powiedzcie jasno chcemy ten marsz tylko dla Iwony ale nie bo sie boicie,ze wyjdzie na jaw,ze jestescie egoistami.

http://www.youtube.com/watch?v=cAk34...watch_response
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 00:32   #1413
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iraa Pokaż wiadomość
Powiem Wam tak: ogarnijcie sie ludzie. weszlam tutaj dowiedziec sie co nowego w sprawie Iwony. Niestety przez 20 stron nie dowiedziałam sie niczego bo tylko klocicie sie o ten marsz. On nie jest priorytetem:|

Czy ktos jest w stanie powiedziec mi w jakim punkcie jest teraz sprawa zaginciecia iwony? Bylam kilka dni oderwana od swiata i nie wiem co sie dzieje, na czym stoja poszukiwania. Czy Pan Recznik został zidntyfikowany? Co mowia jasnowidzowie?

Dzieki za informacje.
w wielkim skrócie : nic nowego.
Stary 2010-08-11, 00:32   #1414
stoko63
Raczkowanie

Cytat:
tym się różnimy, że ja wciąż wierzę..

tak, myślę że marsz może otworzyć oczy osobom, które nie mają o sprawie pojęcia (jest ich mnóstwo). robiąc marsz dla wszystkich, nie pomagamy nikomu. nie uda się wtedy przedstawić choćby sylwetki zaginionego, a co dopiero jego historii, domysłów, pewnej idei. marsz nie ma być teatrzykiem: "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie". od tego ludzie mają program pierwszy telewizji. owszem, można by to w pewien sposób połączyć, ale rozumiem osoby które są temu przeciwne. wszystko już zostało zgłoszone od strony formalnej, dlaczego wy nie włączacie się w przygotowania, a siedzicie jedynie na forum wylewając swoje pretensje? teraz rozumiem - idea jest sprzeczna z waszymi przekonaniami, ale wcześniej...? wciąż tylko gadanie.. uważam, że w surowych opiniach na temat tego wątku było niestety sporo prawdy.
nie no nie wytrzymam!!!dobrze ze ty tak sie udzielasz!!wez to pod uwge że ja jak i pewnie wiele z nas mieszka za granicą,inni pracują jeszcze inni mieszkają w innych częsciach polski..Żałuje że tak zaangażowałam sie w tą sprawe..to był stracony czas ŻEGNAM i pozostawiam miejsce bardziej zaangażowanym ode mnie..
stoko63 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 00:32   #1415
558fe7df0ceabebb8cf4d537e95b2859a6095933_609daf72764f9
Konto usunięte

Treść usunięta
558fe7df0ceabebb8cf4d537e95b2859a6095933_609daf72764f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 00:34   #1416
takaja13
Zakorzenienie

Cytat:
zacytowałaś mnie, ale chyba nie zrozumiałaś co piszę.

parafrazując- swoją nieobecnością nie ukarzesz ("winnego") Janusza, tylko Iwonę i jej rodzinę. zrobisz osobisty bunt w 4 ścianach. okej, jeśli to Ci pomoże... dla mnie to bez sensu. możesz nieść zdjęcie i Iwony i Łukasza. myślę, że za to nikt Cię do więzienia nie wsadzi. tylko co powiesz osobie, która podejdzie i zapyta: "przepraszam panią, o co chodzi"? odpowiesz: "o zaginionych"? osoba wzruszy ramionami i pójdzie dalej... nie bedzie czasu. spróbujcie to sobie wyobrazić
Powiesilam jej zdjecia u siebie w okolicy w polskich sklepach i mam czyste sumienie.

http://www.youtube.com/watch?v=cAk34...watch_response
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 00:35   #1417
mmm3m
BAN stały

[1=558fe7df0ceabebb8cf4d53 7e95b2859a6095933_609daf7 2764f9;21292417]Treść usunięta[/QUOTE]
Tak tak i pamiętajmy by poinformować się nawzajem o godzinie poszukiwań piątkowych
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 00:35   #1418
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
tylko co powiesz osobie, która podejdzie i zapyta: "przepraszam panią, o co chodzi"? odpowiesz: "o zaginionych"? osoba wzruszy ramionami i pójdzie dalej... nie bedzie czasu. spróbujcie to sobie wyobrazić
ale przecież nie trzeba opowiadać o każdym zaginionym z Polski.
Iwona i Łukasz są z jednego miasta, ktoś chyba pisał że nawet ta sama dzielnica. więc jaki problem powiedzieć, że chodzi o Iwonę, która zaginęła wtedy i wtedy oraz o Łukasza, który cośtam. nie trzeba każdemu z osobna robić godzinnego referatu o co chodzi, ludzie są chyba na tyle kumaci że zrozumieją że zaginęły te dwie osoby z ich miasta i tyle.
poza tym sprawa Łukasza pojawiła się na dniach więc jest większe prawdopodobieństwo pomyślenego zakończenia jeśli się to teraz nagłośni.

pójdę lepiej spać i zamilczę już tutaj, bo to jest cyrk na kółkach co się dzieje.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 00:37   #1419
Sweet Chocolate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Jeśli wyłożone milion złotych nie było w stanie zwabić cennych świadków - a wiadomo jacy ludzie są pazerni na kasę w dzisiejszych czasach - to odpowiedź nasuwa się sama.
No właśnie - czyli nikt nic nie wie, bo nie wierzę, że ktoś nie chciałby się wzbogacić wiedząc gdzie ona jest żywa lub martwa. Albo milion dla niego jest jak dla mnie dycha

Panie Januszu - smutne to co Pan napisał. Dziewczyny pokazały wielkie serce chcąc organizować i brać udział w marszu dla dziewczyny której nigdy by pewnie nie poznały nawet, ba! Nawet własne nakłady finansowe dziewczyny deklarowały, bez żebrania i z godnością co kto może, a Pan wiedząc jaki to ból w obliczu takiej tragedii nie potrafił serca okazać Łukaszowi.
Wystarczyło napisać "w porządku, wiem jaki ból przeżywa jego rodzina, mieszkał blisko Iwonki, może się znali z widzenia? Może mu to pomoże" bla bla bla i wszystko...
Stary 2010-08-11, 00:38   #1420
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
Powiesilam jej zdjecia u siebie w okolicy w polskich sklepach i mam czyste sumienie.
eh...
Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
(...) więc jaki problem powiedzieć, że chodzi o Iwonę, która zaginęła wtedy i wtedy oraz o Łukasza, który cośtam. nie trzeba każdemu z osobna robić godzinnego referatu o co chodzi, ludzie są chyba na tyle kumaci że zrozumieją że zaginęły te dwie osoby z ich miasta i tyle.
poza tym sprawa Łukasza pojawiła się na dniach więc jest większe prawdopodobieństwo pomyślenego zakończenia jeśli się to teraz nagłośni.

pójdę lepiej spać i zamilczę już tutaj, bo to jest cyrk na kółkach co się dzieje.
ja nigdzie nie napisałam, że to jest problem

chciałabym, żeby (biorąc pod uwagę specyfikę forum) słuchano się wzajemnie (tu: CZYTANO ZE ZROZUMIENIEM)..
Stary 2010-08-11, 00:39   #1421
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
ale przecież nie trzeba opowiadać o każdym zaginionym z Polski.
Iwona i Łukasz są z jednego miasta, ktoś chyba pisał że nawet ta sama dzielnica. więc jaki problem powiedzieć, że chodzi o Iwonę, która zaginęła wtedy i wtedy oraz o Łukasza, który cośtam. nie trzeba każdemu z osobna robić godzinnego referatu o co chodzi, ludzie są chyba na tyle kumaci że zrozumieją że zaginęły te dwie osoby z ich miasta i tyle.

O ile mi wiadomo, osiedle Iwony leży na gdańskiej Zaspie, tej samej na której zaginął Łukasz, ewentualnie jest w jej bliskim sąsiedztwie

moge prosic o wyszukanie takiej mapki z OZNACZONYMI:
miejscem zaginicia iwny
kamery ktora ja zarejestrowala
kolejnej kamery ktora juz jej nie widziala
parku
i miejsca zamieszkania iwony

widziałąm taką w jakimś artykule ale mi wsiąkł ;/

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2010-08-11 o 00:41
Stary 2010-08-11, 00:41   #1422
vegetationstate
Raczkowanie

a ja nie kumam jednej rzeczy. w artykule było że rutkowski dostał za to zlecenie w całości 15 tys. po czym daje nagrodę w wysokości 25 tys? Oo
With your artificial smile!
vegetationstate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 00:42   #1423
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
eh...

ja nigdzie nie napisałam, że to jest problem
wiem, że nie napisałaś. ale inne osoby owszem i o to mi chodziło.
sorry, źle to sformuowałam cytując twój post.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 00:43   #1424
AguŚ87
Zakorzenienie

Jezusie teraz dla kazdego zaginionego będzie organizowany osobny marsz pochów wręcz dla mnie to logicznee aby połączyc 2 sprawy skoro mieszkają w tymsamym miescie, oboje zagineli moze i znali się z widzenia,bazaginełi w krotkim odstepieczasu

pochód dla łukasza osobnodla iwony osobno moze co dzien inne pochody?

myslalam ze chodzi o pomoc i otowrzenie oczu społeczenstwu zwrocenie uwagi na osoby zaginione

ŻENADA TO JEST WŁASNIE POLSKA.

podziały lepszy gorszy , podziały podziały podziały

Edytowane przez AguŚ87
Czas edycji: 2010-08-11 o 00:44
AguŚ87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 00:44   #1425
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vegetationstate Pokaż wiadomość
a ja nie kumam jednej rzeczy. w artykule było że rutkowski dostał za to zlecenie w całości 15 tys. po czym daje nagrodę w wysokości 25 tys? Oo
widocznie go stać
Stary 2010-08-11, 00:45   #1426
558fe7df0ceabebb8cf4d537e95b2859a6095933_609daf72764f9
Konto usunięte

Treść usunięta
558fe7df0ceabebb8cf4d537e95b2859a6095933_609daf72764f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 00:45   #1427
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
Jezusie teraz dla kazdego zaginionego będzie organizowany osobny marsz pochów wręcz dla mnie to logicznee aby połączyc 2 sprawy skoro mieszkają w tymsamym miescie, oboje zagineli moze i znali się z widzenia,bazaginełi w krotkim odstepieczasu

pochód dla łukasza osobnodla iwony osobno moze co dzien inne pochody?

myslalam ze chodzi o pomoc i otowrzenie oczu społeczenstwu zwrocenie uwagi na osoby zaginione

ŻENADA TO JEST WŁASNIE POLSKA.

podziały lepszy gorszy , podziały podziały podziały

Dlatego nas to boli, jeszcze wyzywa się nas od głupków.... ;/

No cóż, w każdym bądź razie Tomasz G nadal nas podgląduje i jakoś nadal sumienie go nie ruszyło.... ;/

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2010-08-11 o 00:47
Stary 2010-08-11, 00:47   #1428
titina
Zakorzenienie

Powiedzcie mi jedno...

Skąd macie pewność że rodzina Łukasz chciałby przyłączyć się do marszu o Iwonie?

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 00:47   #1429
Senso
Raczkowanie

aktaga, ,yślę, że źle nas oceniasz i tyle. Idę spać, bo tez widzę, że nie ma sensu się przekrzykiwać. Dobranoc wszystkim
Stary 2010-08-11, 00:48   #1430
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jedno...

Skąd macie pewność że rodzina Łukasz chciałby przyłączyć się do marszu o Iwonie?
bo taki marsz nagłośnił by sprawę jego zaginięcia, a to mogłoby pomóc lub nie, ale zawsze jest to dobry gest
Stary 2010-08-11, 00:51   #1431
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
bo taki marsz nagłośnił by sprawę jego zaginięcia, a to mogłoby pomóc lub nie, ale zawsze jest to dobry gest
Zgadzam się, ale to są tylko nasze przypuszczenia. Może zamiast się kłócić wypadałoby się najpierw spytać rodziny Łukasza czy tego chce?

Stary 2010-08-11, 00:52   #1432
AguŚ87
Zakorzenienie

No ludzie kto by nie przyjal jakiej kolwiek pomocy w poszukiwaniach swojego dziecka

no tak łukasz nie jest ładną blondynką nie zarejestrował go monitoring nie ma RUTKOWSKIEGO I JACKOWSKIEGO. niestety a jak widać internauci tez nie chcą pomóc.

nie myslalam ze PODZIAŁY wystepuja w tak DRAMATYCZNYCH okolicznosciach.

Edytowane przez AguŚ87
Czas edycji: 2010-08-11 o 00:54
AguŚ87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 00:53   #1433
mmm3m
BAN stały

Cytat:
No ludzie kto by nie przyjal jakiej kolwiek pomocy w poszukiwaniach swojego dziecka

damy radę.

Czy tylko ja wybieram się na piątkowe poszukiwania?
Stary 2010-08-11, 00:55   #1434
titina
Zakorzenienie

Cytat:

no tak łukasz nie jest ładną blondynką nie zarejestrował go monitoring nie ma RUTKOWSKIEGO I JACKOWSKIEGO. niestety a jak widać internauci tez nie chcą pomóc.
Nie wiem, ludzie są różni, mogą się np. wstydzić. Mogli się pokłócić z Łukaszem i dlatego on zniknął...

Janusz pytał mamy Iwony czy chce tego marszu, więc ich również wypadałoby zapytać..

Stary 2010-08-11, 01:02   #1435
Aniaa87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Zgadzam się, ale to są tylko nasze przypuszczenia. Może zamiast się kłócić wypadałoby się najpierw spytać rodziny Łukasza czy tego chce?

Jeeeny a kto by nie chciał takiej pomocy? przecież to ma na celu znalezienie świadków, bądź odnalezienie samego Łukasza.

Aniaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 03:13   #1436
7df813b986b922a36aa3b229fba050fe6f445116
Konto usunięte

Weszłam tu dzisiaj po 2 dniach. I mam wrażenie, że ten marsz jest dla organizatorów. Bo jaki inny jest jego cel w takim razie, w świetle wypowiedzi osób, które były zaangażowane w sprawę od początku, a teraz zachowują się tak a nie inaczej? Ogromny zawód. Marsz równa się idea. Zabraniając udziału osobom, które chcą zwrócić uwagę na zaginięcia innych osób, POZBAWIACIE ten marsz idei, pozbawiacie celu. Patrzycie na Waszą pracę, o którą się obawiacie, że ktoś to zniszczy, patrzycie na siebie. Przykre

---------- Dopisano o 03:13 ---------- Poprzedni post napisano o 03:03 ----------

Cytat:
Napisane przez tobiaszowa Pokaż wiadomość
nie rozumiem stwierdzenia,ze nie warto znizac sie do poziomu mm3m. Przeciez wypowiada sie ok,kulturalnie takze nie trafne sformułowanie.
Ja też tego nie rozumiem. Na oficjalnej stronie o Iwonie takie zdanie poziomem wyjęte z gimazjum. Brak słów. Kierowanie agresji na całą sprawę nic więcej.
7df813b986b922a36aa3b229fba050fe6f445116 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 03:17   #1437
88_kasia_88
Raczkowanie

czytałam ostatnie strony wątku i prawie każdy post jest o marszu. Osobiście uważam,że sprawa Łukasza mogłaby zostac również poruszona w sobotę ale to nie ja organizowałam ten marsz, nie mogę na niego przyjechac. Myślę,że marsz osób wszystkich zaginionych faktycznie mijał by się z celem ale ponieważ Łukasz był z tej samej dzielnicy co Iwona można by o nim wspomniec. Ale skoro nie to nie, trzeba to przyjąc do wiadomości,zorganizowac coś dla Łukasza ( niekoniecznie marsz, jakieś ulotki, przekazywanie linków, zamieszczanie zdjęc w portalach itp) a NIE OBRAŻAC się na pomysł marszu dla Iwony. To nie jest Jej wina,że wyszło jak wyszło. Skoro możemy jakoś pomóc to pomagajmy. Większośc pisze o podziałach,że o Iwonie jest rozgłos bo rodzina ma kase itp. A zaraz się okaże,że ten rozgłos się skończy właśnie dlatego,że rodzina Iwony jest zamożna! Nie chcemy podziałów to ich sami nie róbmy.
Gdy padł pomysł marszu, pierwsze plany, konkrety to wszyscy byli za, dużo osób się zadeklarowało,że będzie, że pomysł jest super i może coś pozwoli wyjaśnic. A teraz co jest?? Zaginął Łukasz i nagle jest po co ten marsz, co to komu da, już tyle czasu minęło teraz lepiej pomóc Łukaszowi bo Iwona i tak już pewnie nie żyje. Co to za myślenie.... Częśc osób już zrezygnowało z marszu dlatego,że nie można poruszyc sprawy Łukasza...Czyli tak - nie możemy pomóc jemu to nie pomagajmy też Iwonie. Iwona jest tu najmniej winna, nie siedzi na forum, nie mówi,że to jej tylko marsz, nie powinna więc byc pokrzywdzona. ( Tak wiem,zaraz będzie,że Łukasz też jest pokrzywdzony bo nie można o nim wspomniec).
Moje zdanie jest takie,że można by było połączyc te dwie sprawy ale nie rezygnujcie (jeśli miałyście zamiar tam byc) z marszu i pomocy Iwonie tylko dlatego, że organizatorzy mają inne wyobrażenie na ten temat.

UWAGA!!!
http://www.youtube.com/watch?v=sjU1lK84ZfU
88_kasia_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 07:08   #1438
monyczkaaa
Zakorzenienie

nie wiem czy był już ten link... odnaleziono ciało Łukasza

http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmias...ukiwanego.html
Stary 2010-08-11, 07:39   #1439
martasdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa Pokaż wiadomość

o matko
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 08:02   #1440
nicegirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa Pokaż wiadomość

straszne
az mam ciarki...

Edytowane przez nicegirl
Czas edycji: 2010-08-11 o 09:28
nicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości