|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
witam
taka piekna pogoda dziś że postanowiłam jechać do rodziców na działkę zażyć kąpieli słohnecznych![]() dostałam spodnie z alle - fajne i duży brzuch wejdzie wiec może posłużą całą ciąże ![]() ptałam wczoraj gina jak to z tymi rybami typu śledzie w zaprawach i wędzonymi i powiedział że spoko można jeść (ponoć jeden z lepszych ginów na śląsku) i zakazał jeść surowego mięsa, jajek na miękko, jajecznicy takiej nie ściętej całkiem, sushi, owoce tylko umyte i serów plesniowych (chodzi o to mleko niepasteryzowane co o nim juz było). Mówił że czytał ostatnio najnowszą jakąś tam książke czego nie wolno jesc ciężarnym i stwierdził że gdyby się zastosować to ścisła dieta by była a jego żona to przecież jadła na co tylko miała ochote i wszystko było ok wiec żeby zadużo nie czytać
|
|
|
|
#3782 |
|
Rozeznanie
|
ja ruchy czuje od 15 tyg, były bardzo delikatne. Największe szczeście załapac się na nie miał tatuś... nie wiem dlaczego może jak połozył wielką ciężką męską dłoń... wtedy więcej czuł. Ja wczoraj poczułam ruchy bez przykładania ręki było to dosyć mocno bulgotanie... myślę że dziecię machało nóżkami....
|
|
|
|
#3783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do ruchów dziecka, to ja wczoraj poczułam chyba też Dziś mi się śniło, że mam dziewuszkę - tak, jak chcę
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-08-11 o 09:00 |
|
|
|
|
#3784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli normalnie.Czekałyśmy z mamą w kolejce do pana aby dowiedziec się czegoś nt pralek a przede mną stała laska, może w 18 tygodniu gdzieś , wyglądała BARDZO ŹLE !!! Dziewczyny nawet facet sie oddalał od niej pewnie miała tez niezbyt miły zapach z ust , ale............ włosy, tłuste jakby z tydzień nie myte, odrosty blond na 7 cm , wyglądało to przerażająco. Pełno syfków na buzi niczym nie pokryte , nawet min jakiegoś podkładu nic, ale za to obcisłe spodenki ledwo zakrywające dupe , pokazujące cellulit i grubaśne bardzo nogi do tego bluzeczka króciutka !!!! brzuch wystawał, ja nie wiem co taka dziewczyna ma w głowie, naprawdę. Ja nie zrezygnowałam z malowania włosów, wczoraj sama pazurki sobie też zrobiłam bo uważam że ciąża to nie choroba i chce wyglądac normalnie czyli tak jak zawsze ![]() Cytat:
|
|
#3785 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry!
![]() Słuchajcie Dziewczyny, czy Wy też miewacie wydzielinę z sutków? Kilka razy zauważyłam na koszulce mokre plamki, ale to chyba jeszcze nie pokarm?! Kolejną wizytę mam dopiero 20 sierpnia, wszystko się tak przesunęło w czasie, bo zmieniłam Gina... A co do ruchów to hmmm kilka razy coś tam czułam, ale nie jestem pewna...może sobie wkręcam, bo już tak bardzo chcę poczuć Bejbika ![]()
|
#3786 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ma dużo białka więc staram się jeść ale ciężko.... A brokułowej nigdy nie robiłam, trudno się ją robi??? Mnie chyba od 8 tygodnia zaczęło wypychać brzuszek ale też nie jest za duży i chyba poprostu z przejedzenia taki Ciągle mam wrażenie, że jak na 17 tydzień jest za mały...Cytat:
podobno na początku to czuć właśnie jakby Cię smyrało do środeczka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ) i można przy okazji poznać jak wyglądają sale porodowe, jakie są położne itd.
|
|
|
#3787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za info |
|
|
|
|
#3788 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłam dzisiaj na łowach
|
|
#3789 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wlasnie jeszcze nie wiem, gdzie bede rodzic. Nie chce w Gdyni, myslalam o Gdansku raczej. Jak narazie jest to pierwsza szkola do ktorej poszlismy na zwiady
Juz chcieli nas zapisywac
|
#3790 |
|
Wtajemniczenie
|
wybaczcie, ze takie pogniecione, ale jeszcze nawet nie uprałam ich...
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
Zal mi takich zaniedbanych dziewczyn w ciazy....;/ ja to rozumiem, bo tez mam gorsze i lepsze dni, czasem mozna sie zle czuc i z tego powodu nic ze soba nie robic, albo mozna jakiegos dola zalapac i tez nie miec ochoty na strojenie sie, ale np.ja wtedy siedze w domu a ni wychodze na zakupy, a jesli musze to juz sie zmuszam zeby cos ze soba zrobic. Ale zal mi tez tych facetow ktorzy sa na pewno strasznie zalamani takim wygladem, sa niestety wzrokowcami i na pewno nie sa zadowoleni z takie wygladu kobiety...a potem sie te kobiety dziwia ze facet nie chce z nimi miec drugiego dziecka tylko faktem tez jest to ze facetom trzeba tlumaczyc co sie dzieje z cialem kobiety, ze te pryszcze itp. to nie przez slodycze tylko przez hormony na ktore wplywu nie mamy...itd.
A ja znowu mialam ciezka noc...komar mi wlecial do pokoju...i o 3 musialam zrobic na niego polowanie ale bylam taka wkurzona ze za pierwszym zamachem go zabilam bo normalnie jestem cala pogryziona!! 4 bable mam, w tym jeden na twarzy
|
#3792 |
|
BAN stały
|
Ruchy dziecka są wspaniałym uczuciem - zwłaszcza teraz kiedy są już trochę mocniejsze
Wczoraj jak wzięłam lekko ciepłą kąpiel, to tak fajnie się w wodzie i po kąpieli wierciło - było bardzo żywe do końca dnia ![]() Ja, aż wstyd się przyznać, wcale się nie smaruję tym na rozstępy... Nigdy nie lubiłam się balsamować (nogi to tak, bo inaczej suche jak wióry) i teraz też ciągle zapominam a mojego kremu na rozstępy nie ubyło nawet pół... Tez uważam, że w ciąży należy o siebie dbać. Ja wiem, że zdarzają się gorsze dni, ale trzeba robić tyle ile się da. Co do malowania - rozumiem te niepomalowane na początku ciąży, bo ja tak wymiotowałam, że po jednej wizycie w toalecie nic już na twarzy nie miałam. Pudrowałam tylko transparentnym pudrem co by się nie świecić, ale wszystkie niedoskonałości na wierzchu... Teraz jest o niebo lepiej Ale przecież zawsze ten makijaż można nadrobić fryzurą (niekoniecznie wymagającą półtoragodzinnej wizyty w łazience), ubraniem, dodatkami i uśmiechem ![]() Mój TŻ cały czas powtarza, że teraz w ciąży nie muszę na siłę starać się wyglądać idealnie (dla niego i tak jest pięknie), bo najważniejsza jest moja wygoda, ale ja po prostu nie umiem. Przed ciążą bardzo dbałam o makijaż, brak odrostów, lśniące włosy, schludne, dobrze dopasowane ubranie (z czym teraz bywa problem) i teraz nie wyobrażam sobie z tego wszystkiego rezygnować. |
|
|
|
#3793 |
|
Zadomowienie
|
kma sliczne te ciuszki ale bluza to chyba najfajniejsza
![]() ja to prać bede pod koniec coby potem wszystko świeżutkie było i odrazu w proszku dla dzieci
|
|
|
|
#3794 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O Boże nie strasz. Dzis c\uje sie dobrze tylko głowa ponolewa mnie chba jakis spadek cisnienia jest, że moj organizm tak reaguje..nie bede poki co panikowac jak to sie powtorzy napewno pojade do lekarza...ale ja glupia jestem..bylam dzis rano na badaniach mocz, morfologia i gruba krwi....moglam poprosic by zmierzyla mi pielegniarka cisnienie albo zapytac co to wczoraj moglo byc...aj idiotka...nie pomyslalam...no nic narazie musze sie uspokoic i nie martwic na zapas..moze to wszystko przez ten starch. Wercia masz racje mozna byc w ciayz i dbac o siebie, wiesz ja wczoraj mialam taki dzien gorszy dzis jest lepiej...zreszta mezowi sie podobamnikomu wiecej nie musze...on tez twierdzi ze przesadzam...ne jest zle mimo ze siedze w domku w dresie pozwalam sobie na jakis makijazyk uczesanko czasami lepszy ciuszek. Wiec twoj tz to już NARZECZONY...opowidaja jak zareczyny sie udaly??? A ja dzis korzystajac z okazji ze i tak musialam wyjsc na miasto badania zrobic poszlam sobie do parku mam nie daleko i tam na powietrzu zjadlam sniadanko kupilam sobie pizerke mialam straszna ochotke....teraz wcinam frytki ...ale mnie wzielo na frytaski...chyba 1 raz w ciazy mi sie zachcialo...a na obiad pomidorowka tylko to moglam sobiepozwolic na taka przekaske...Milego dnia ...buxka ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
ja te z lumpka, to piorę od razu, bo czasem brzydko pachną...a przed rozwiązaniem wypiorę wszystko w proszku dla dzieci jeszcze raz...
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
A jak czesto robicie sobie morfologie krwi?? Bo ja mialam na poczatku lipca i sie zastanawiam czy by jakos w tym tyogdniu znowu nie isc...ale z drugiej strony to i tak beda mi niedlugo pobierac krew zebym miala to obciazenie glukoza nie? Mialyscie juz to badanie?? To wyglada tak ze ide rano, pobieraja mi krew, potem pije cos niedobrego i siedze tam godzine i znowu mi pobieraja krew i potem do domu?
A co do moich zareczyn to nie ma co opowiadac...on mowil ze to ma myc taki piekny magiczny dzien i chyba cos mu nie wyszlo..bylo takie spontaniczne po porstu. Zabral mnie do jubilera, ogladalismy pierscionki i powiedzial ze mozemy teraz kupic, no to powiedzialam, ze ok i nastepnego dnia pojechal do moich rodzicow zapytac czy mnie mu dadza, ledwo sie zgodzili
|
#3797 |
|
Raczkowanie
|
UFFF DZIEWCZYNY...mamy badania za sobą
z usg wynika, że...dziś się załapaliśmy na ostatani dzień prenatalnych ![]() co do badań, wszystko na swoim miejscu jak powinno być, NT 2,0 dzidzia ma prawie 8 cm długości, obwód głowki 94mm i do tego BPD ![]() AHAAAAA...no i na 80 procent Pani doktor powiedziała, że będzie...chłopiec ![]() zdjęcia poniżej, wrzucam trzy, buźki, całości i ...stópek btw będzie uparty po tacie, 40 minut usg
|
|
|
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
Supernovaja śliczny dzidziuś a stópki jakie koffane
mnie na zaręczyny chłop zabrał do szczyt takiego nieczynnego kamieniołomu jak na wczasach byliśmy i tam się oświadczył i śmieje się czasem że wyboru nie miałam bo przede mna on a za mną przepaść i potem obaliliśmy butelke szampana (oj bąbelki nie najlepiej na mnie działają) a potem trzeba było jeszcze zejsc
|
|
|
|
#3799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tutaj jest ladny opis co i jak: http://parenting.pl/portal/teksty/te...azenia-glukoza Glukoze bedziesz musiala sama kupic w aptece-nie jest droga chyba ze 2zl kosztuje. Wez ze soba tez plasterek cytryny-bo koktajl jest obrzydliwie slodki. Po ost. pobraniu krwi -posiedz jeszcze chwile i dopiero wstan i idz do domu-bo inaczej moze zrobic ci sie slabo...ja przynajmniej tak mialam. Aha-no i najlepiej po tym badaniu zjesc porzadne sniadanie-bo jest sie dziwnie slabym...
|
|
#3800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zadomowienie
|
Fajne ciuszki
spdenki na ściągaczu najbardziej mi się podobaja no i bluza czaderska jest Cytat:
No i gratulacje synusia
|
|
#3802 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja robie tak samo, bo zapach srenio przyjemny a potem jak juz zaczne sie obkupowac w kosmetyki i proszki to wypiore w tym dla dzieciaczkow swoja drogą pieknaaaaa jest ta bluzaa ![]() kinga mam pytanie, bo ty chyba robiłaś PAP-a czy mi sie pomyliło cos? dzięki dziewczyny, szkoda, że miny małża nie widziałyście :P bezcenna :P zwłaszcza jak mu mówiłam, że dziewczynka i wszyscy naookoło, że dziewczynka a tu...chyba jednak chłop :P
Mela Maksiu Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2010-08-11 o 13:25 |
|||
|
|
|
#3803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jestem ciekawa jakie na tym wątku wyjdą nam statystyki-ilu będzie chłopców i ile dziewczynek
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
MUSTELĄcytrynka3002 ja też mam w swojej mamie najlepszą przyjaciółkę...wiadomo są kłótnie ale to tak dla zasady - trzeba czasem podburzyć "związek", dlatego mi strasznie ciężko czasami jak siedzę z TŻ 2tyg...nie widząc rodziców, potem wpadnę na 3dni do nich to TŻ jest zły że jego zostawiam. Ech! ad1) dowyglądu i dbania o siebie Ja mam lenia i raz na jakiś czas walnę sobie maseczkę...ale teraz to rzadko bo mnie odrzuca zapach owsa (bo mam taką delikatną złuszczającą NATURALNĄ, z resztą TŻ mnie gania że mam się nie malować, że to tamto...bo dziecku jeszcze czymkolwiek zaszkodzę - najlepiej w worku chodzić a najlepiej to leżeć .Ale jakieś tam podstawy sobie zarzucę typu malowanie paznokci, depilacje....zadbanie o włosy i skórę - tak żeby nie zdziadzieć z resztą nigdy nadmiernie nie kosmetykowałam się także mi nie brakuje jakiś dziwnych kosmetyków które mają działać cuda. Ja to się boję że po urodzeniu jak wskoczę w dresik w pierwszych tygodniach tak z niego za szybko nie wyjdę - bo się rozleniwię, ale mam nadzieję że moje wychodzenie na uczelnię mnie będzie motywowało - tym bardziej że jak mam zamiar mojego przystojniaka stroić to ja też muszę ładnie przy nim wyglądać a co!ad 2 szkołę rodzenia niby wybrałam-molestuję TŻ żeby nas zapisał b miejsc nie starczy i będzie kicha bo dużo osób tam chodzi...bo reszta to jakaś niewiadomo skąd wzięta ... ale mam zamiar jeszcze znaleźć namiary na darmową bo ponoć mamy u siebie jakąś - i spytać ile lekcji i co i jak wygląda. A ta szkoła którą sobie upatrzyłam to ma 11 lekcji...i 380zł kosztuje (ma też przyspieszony kurs ale.... jak już wcześniej mówiłam że od 32tyg się zapisuje i trwa 8tyg - więc na styk na 40tyg się kończy...a ja się boję tego bo nie każdy rodzi w 40tyg :| ) kma1982 a to masz teściową z długim języczkiem moja chyba taka nie jest z resztą...jak już mówiłam - w ich domu nie ma czegoś takiego jak wygadać się.Tak więc mnie czasem to martwi bo chciałabym usiąść i pogadać z nią i TŻ co mnie martwi i czego się boję...i usłyszeć coś pociesznego - czy nam pomoże czy nie...i jak to sama widzi. Nie wiem, mam cichą nadzieję że się rozkręcimy chociaż już tak pół roku się rozkręcamy pod jednym dachem .Ps. Kma ale wyczesana bluza Justine mniami pizzerka na świeżym powietrzu... pychaSupernovaja to super że wszystko w porządku, no i witaj wśród oczekujących na synka
|
|
#3805 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() . Co do szkoły rodzenia - warto popytać o te refundowane - ja miałam iść z mężem do prywatnej, ale znajome chodziły dotej, którą rafunduje nasz szpital i tym sposobem zapisaliśmy się do niej. Podobno lekarz jest superowy, no i można na niego trafić potem na porodówce ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
.Dziewczyny myślicie, ze jak jutro pójdę z mężem prywatnie na usg podejrzeć dzidzię, to potem 30 sierpnia mogę znowu mieć usg?? Bo wtedy mam wizytę u swojej gin, a ona na pewno mi wtedy zrobi, bo to będzie już połówkowe usg. Nie za często?? Bo jak widzę Wasze fotki, to bym zaraz pomaszerowała do najbliższego ginekologa na usg... Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-08-11 o 14:06 |
||
|
|
|
#3806 |
|
Zadomowienie
|
Mnie rodzice wyciągnęli na zakupy i namawiali mnie na zakup malutkich ciuszków, tak więc obłowiłam się
![]() Chyba już się pogodziłam z myślą że mam nie oglądać różowych sukieneczek...ale tak mnie ciągnęły
|
#3807 |
|
Zadomowienie
|
:d
|
#3808 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne te ciuszki. Kolorki mi sie strasznie podobaja.
Ja z kolei ogladam z upodobaniem tylko ciuszki dal chlopakow-jak na razie nie mamy na 100% potwierdzonej plci. Co prawda ost. moj maz sie dopatrzyl ogonka-ale lekarz nie potwierdzil na 100%. Jakos tak rozowe ciuszki mnie wogole nie pociagaja
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
ale super ciuszki!! Takie męskie - ale będzie z Twojego synka super szczun
|
#3810 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wychodzi na to ze mamy ten sam termin porodu tylko jedna rzecz mnie zastanawia...obie mamy termin na 11 lutego, a Ty jestes w 13t5d a ja jestem w 12t4d o co chodzi? juz mi 2 lekarzy to potwierdzilo...![]() Cytat:
Dzieki dziewczyny za te informacje na temat glukozy chyba jednak zrobie w takim razie teraz ta morfologie bo widocznie do glukozy jeszcze troche czasu mam, a niedlugo planuje sie wybrac prywatnie do gina to bym mu pokazala juz moje dwa wyniki z morfologii.A ja znowu sobie zaczynam wkrecac wszystkie najgorsze choroby swiata i stwierdzilam ze moja nawieksza choroba jest chyba glupota...bo wmawiam sobie wszystkie objawy, widze je, potem sprawdzam w necie i wychodzi ze ja zaraz umre i wszystkich juz zarazilam az czasem mi sie ryczec chce...;/ myslicie ze na podstawie morfologii lekarze sa w stanie wyczuc czy moj stan zdrowia jest dobry bez wzgledu na to jaka to moze byc choroba??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

taka piekna pogoda dziś że postanowiłam jechać do rodziców na działkę zażyć kąpieli słohnecznych

ostatnio postanowilam wziac sie za siebie i to ostro...dopiero zaczynam. Mam juz pofarbowane wlosy, ja robilam to sama w domu i pewnie sie wiecej nawdychalam tej farby niz Ty jak zrobisz to w salonie i z moim dzieckiem podobno wszystko ok, wiec sie nie martw nic. Moja kumpela az sie zlitowala nade mna i powiedziala ze moze mi zalozyc te paznokcie jak mi sie nie chce (ona tez umie). Ze wzgledu na to ze mam brac slub z weselem w kwietniu to musze W KONCU zaczac o siebie dbac, o to co jem, kiedy i ile...a ostatnio jem kolacje dopiero o 22 ;/ dzis zjadlam o 21...ale za to 2 bulki i 3 ciasteczka
ale powiedzialam sobie DOSC! Bo jeszcze mi uwierzy
i dzis poszlismy na spacer a ja sie ubralam tak jak on lubi, zrobilam fryzure taka jaka uwielbia, makijaz tez jego ulubiony, kolczyki, perfumy, itd. I on jak na mnie spojrzal to sie napatrzec nie mogl...chyba 3 lata temu ostatni raz widzialam zeby tak na mnie patrzyl 
Ma dużo białka więc staram się jeść ale ciężko.... A brokułowej nigdy nie robiłam, trudno się ją robi??? 

ale bylam taka wkurzona ze za pierwszym zamachem go zabilam 

O Boże nie strasz. Dzis c\uje sie dobrze tylko głowa ponolewa mnie chba jakis spadek cisnienia jest, że moj organizm tak reaguje..nie bede poki co panikowac jak to sie powtorzy napewno pojade do lekarza...