Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-11, 09:16   #3901
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

szalona babcia tzta tak sie wynudzila w domu przez ostatnie kilka dni ze dzis znowu wyjechala na wiesmyslala ze jej biedny wnuczek pewnie nie ma co jesc,chodzi w brudnych ciuchach,rachunki niezaplacone,mieszkanie tonie w smieciach a tu zonk-mlodzi sobie radza,maja sie dobrze i nie potrzebuja pomocy,opieki i wsparciaa moj tz tez ja trzymal caly czas na dystans po tamtej klotni
Stary 2010-08-11, 09:23   #3902
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
szalona babcia tzta tak sie wynudzila w domu przez ostatnie kilka dni ze dzis znowu wyjechala na wiesmyslala ze jej biedny wnuczek pewnie nie ma co jesc,chodzi w brudnych ciuchach,rachunki niezaplacone,mieszkanie tonie w smieciach a tu zonk-mlodzi sobie radza,maja sie dobrze i nie potrzebuja pomocy,opieki i wsparciaa moj tz tez ja trzymal caly czas na dystans po tamtej klotni
no to kota nie ma to myszy harcują fajnie, że troche spokoju macie

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:25   #3903
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

dziewczyny Wam tez tak duszno ?
jakas masakra
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:32   #3904
Artystka23
Dragonfly

teraz moge sie na spokojnie zastanowic nad kolorami w pokojach.Bardzo podoba mi sie jakis odcien capuccino, moj tz lubi blekit,wiec to tez musze uwzglednic.Dodatkowo malutka bedzie spala przez kilka pierwszych miesiecy z nami,a potem przeniesiemy ja do malego pokoju,wiec tam jakis bardziej cieply kolorek(moze brzoskwinka)tym bardziej ze to pokoj od polnocnej strony i dosc cienisty latem..lazienka jest ok, w kuchni przydalymy sie nowe szafki,ale w sumie to wystarczy zmienic okleineehhhh musze sie zastanowic
Stary 2010-08-11, 09:34   #3905
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Pelnia, gratuluję synka!
Widzisz ja od początku miałam przeczucie na chłopca, a ostatnio p. doktor stwierdził niepewnym głosem, że to chyba dziewczynka. I w końcu nie wiem. O dziewczynce myślę od kiedy czuję ruchy, o chłopcu kiedy oglądam ubranka niemowlęce. Najważniejsze żeby zdrowe było.

A ja mam dwa dni siedzenia w domu. Lubię sobie gdzieś pojechać, pochodzić po sklepach (nawet jak nic nie kupuję), coś załatwić, ale ile można... Dobrze, że przynajmniej pogoda dopisuje.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:47   #3906
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
ja po plowkowym, wszystko ok z dzidzia i nadal corka
Super, że z dzidzią wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
oj kochany Kootek

mamy Grzesia - troche zbladłam jak zobaczyłam, jakoś inne pragnienie miałam :/ ale i tak będzie kochany
Gratuluję Synka ( kolejna mamusia z synkiem w brzuszku, bo ostatnio to cały czas było różowo )

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:57   #3907
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
jakas masakra
mi jest trochę duszno, ale to jest związane z pogodą, bo u nas zachmurzone niebo, ale nic nie pada, może zanosi się dopiero i stąd ta duchota. Ale ogólnie w ciąży ponoć można mieć problemy z oddychaniem i duszności, ja tego (na razie) nie przerabiałam, wiec nie wiem.

Stary 2010-08-11, 10:04   #3908
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
co bedziesz robila?
chcę je podciąć i pocieniować, mam przyjść na 14, bo miała jakies babki zapisane
Stary 2010-08-11, 10:09   #3909
kretencja
Zakorzenienie

Ja mam takie momenty, że ciężko mi się oddycha, zwłaszcza jak pochodzę albo gdy jest gorąco na dworze. Ale to normalne, macica zaczyna powoli na przeponę uciskać...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:16   #3910
Artystka23
Dragonfly

mnie meczy zadyszka i juz nie chodze lekkim swobodnym krokiem,oj nie
Stary 2010-08-11, 10:18   #3911
Weronisia
Zakorzenienie

Hej kobietki.
Ja dziś coś miałam problemy ze spaniem. Co chwilę się budziłam. Aż dziwne, bo lało całą noc, więc powinno się fajnie spać

Cytat:
O Boze, ale sie obzarlam dzisiaj....nie zalowalam sobie wszystkiego - w takim tempie i z takim apetytem to ja przytyje jeszcze z 10 kilo
Irsin, ja notuję co tydzień swoją wagę i wychodzi mi co tydzień +1kg.
Dziś się ważyłam i mam już 14,5 kg na plusie A nie obżeram się tak jak ty
To raczej sprawa hormonów. Poza tym woda mi się zatrzymuje, nawet mimo braku upałów.
Tyłam w poprzednich ciążach po 21 kg, więc teraz chyba przebiję te rekordy, bo w tym tempie to przytyję jakieś 25 kg.
No i trudno....
Cytat:
oj mam nadzieje

na szczescie pod domem bede miala Pure /ta silownie/ i niedaleko basen wiec TZ bedzie z mala a ja bede cwiczyc forme, albo bede tak zmeczona,ze bede miala to w dupie
Raczej to drugie.
Ja w każdej ciąży też miałam szczytne cele chodzić na siłkę, albo ćwiczyć w domu. Nie oszukujcie się! Po nie przespanych nockach nie ma się siły na gimnastykę.
Jeśli komuś się trafi dziecko, które śpi ładnie całą noc, to może mu się uda. Moje dzieci budziły się co godzinę i co 3 godziny. Chodziłam nieprzytomna przez rok! Nie było mowy o gimnastyce. Zasypiałam na stojąco w każdej wolnej chwili.

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Biejatka ja czegoś tu nie rozumime.
Jak to teściowa zostawiła cię z pustą lodówką i bez kasy?
To chyba raczej Twój TŻ?
Dlaczego on nie zrobi/ł porządnych zakupów dla ciebie przed wyjazdem?
Też chciałam o to zapytać
Teściowa teściową. Nie związałaś się z nią. Ale co się dzieje z Twoim TŻem? On wcale o tobie nie myśli! Nie przejmuje się Tobą! Ma to gdzieś, czy masz za co jedzenie kupić!
Zero komentarza!
Wolę się nie wypowiadać, bo mogłabym Cię bardzo urazić swoimi słowami. Bo tu już nie chodzi o twoją teściową, ale o twojego TŻa i o to że ty mu na to pozwalasz.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A mnie wczoraj wieczorem (i dziś rano też) z brodawek wysączyło się po naciśnięciu kilka malutkich kropelek jakby przezroczystego płynu, po roztarciu na palcach jest on tłustawy. Czy to siara?
Nie naciskaj i nie wyciskaj
Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak mi się w domu nudzi że szok!!! Nie wiem co ja mam ze sobą zobic. Obiad mam od wczoraj (tyle leczo z kabaczka wyszło), posprzatane, w koszu tylko 2 koszulki TŻta wiec nie warto puszczac automatu. A do teściowej na pierdoły nie chce mi się schodzić. TŻ auto zabrał do pracy więc wyjazd na miasto na zakupowe pierdołki odpada. Zaczęłam nawet książkę czytać ale nic mnie nie wciągnęła i ja odłożyłam.
To zapraszam do mnie U mnie sterta ciuchów do poprasowania i rozwieszenia w nowej szafie
Cytat:
jakas masakra
Irsin, mi ciągle jest duszno. Wcale nie musi być upałów. Wystarczy, że się poruszam. Wejść na 2 piętro, to masakra. Tak ciężko mi się oddycha, że mam wrażenie, że pojemność moich płuc jest za mała, żeby mnie dotlenić Okropne uczucie.
Do tego dochodzi ogólne osłabienie. Są dni, że mogę coś porobić w domu, a są dni, że jestem tak słaba, że mogę tylko leżeć i nawet leżąc sapię

No idę prasować, bo się za to nie zabiorę....
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:21   #3912
kretencja
Zakorzenienie

Weronisia, nie będę wyciskać, a powiedz mi dlaczego nie można

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-11, 10:29   #3913
Artystka23
Dragonfly

weronisiatez nie moglam spac choc powietrze bylo rzeskie. dzisiaj w ogole czuje sie jak hipopotamek i jak wychodze z domu to ludzie mi sie dziwnie przygladaja...Skora na brzuchu tak mi sie zaczela rozciagac,ze codzinnie masuje ja szorstka gabka i dopiero smarowuje w nia maslo lub oliwke.Bez szorowanka mnie strasznie swedzialo
Stary 2010-08-11, 10:33   #3914
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Weronisia, nie będę wyciskać, a powiedz mi dlaczego nie można
Kretencja Pamiętam tylko tyle, że nie wolno tego wyciskać. Nie pamiętam dlaczego. Ale w pamięci utkwiło mi, że nie wolno.
TO samo się tyczy takich gruczołów na otoczce wokół sutków. Niektóre kobiety mają takie spore gruczoły, takie grudki, z których można wycisnąć coś żółtego. Tego też nie wolno wyciskać.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
weronisiatez nie moglam spac choc powietrze bylo rzeskie. dzisiaj w ogole czuje sie jak hipopotamek i jak wychodze z domu to ludzie mi sie dziwnie przygladaja...Skora na brzuchu tak mi sie zaczela rozciagac,ze codzinnie masuje ja szorstka gabka i dopiero smarowuje w nia maslo lub oliwke.Bez szorowanka mnie strasznie swedzialo
No to widzę, że nie tylko ja się czuję jak hipopotam

Mnie brzuch też swędzi strasznie. Śmiesznie to wygląda jak z kimś gadam i drapię się pazurami po brzuchu
Ja nie szoruję się niczym. Tylko smaruję się oliwką dla ciężarnych z HIPP.
Jak na razie zero rozstępów.
Stary 2010-08-11, 10:34   #3915
kretencja
Zakorzenienie

Aha, no dobrze, wierzę na słowo

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-11, 10:36   #3916
kliwia
Zakorzenienie

a ja sobie kiedys dawno temu kilka razy te grudki na otoczce sutkow wycisnelam
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:37   #3917
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Weronisia, no ja sie obzeram od paru dni w sumie.
Mysle, ze moge dobic do +15 - 18 kilogramow

Ale zrzuce po ciazy wiec nie ma c o sie za bardzo przejmowac.
Stary 2010-08-11, 10:38   #3918
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Musze Wam powiedzieć coś co mnie ostatnio zasmuciło Jak byłam na poczcie chciałam podejść do okienka aby kupić kopertę bo miałam w nią zapakować list i wysłać poleconym, aby nie stać dwa razy w tej długiej kolejce chciałam przeprosić panią, która właśnie kupowała, czy moge kupić tylko ta kopertę i stanąć normalnie w kolejce aby wysłać ten list i zostałam bardzo głośno i niemiło upomniana, że "kolejka obowiązuje wszystkich". A w markecie to nawet w kasach z pierwszeństwem nikt nie przepuści... Ja niestety nie potrafię się tego domagać... więc stoję i czekam...
Ja mam identyczne wrażenie, od początku spotkałam się tylko z jedną zyczliwa sytuacją i to od faceta, kiedy w centrum handlowym zrobiło mi się słabo i mnie strasznie plecy rozbolały chciałam bardzo usiąść bo juz nie mogłam wytrzymać a przy pasztecikach były krzesełka i wszyskie zajęte, nagle jakiś Pan biegnie do mnie i podsuwa mi na środku prawie tego holu krzesło Tak mi się miło zrobiło że nie wiem, a sam miał przy sobie 2 dzieci małych, więc ma pojęcie pewnie że kobiecie w ciązy należy pomoc.
Co do kas pierszeństwa-nie skorzystałam ani razu, z resztą bez komentarza bym to pozostawiła wredni Ci ludzie są i bardzo egoistyczni, zero empatii i zrozumienia: A STÓJ BABO NAWET JAK CI SŁABO JA SIE SPIESZE.

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja też nie potrafię się przepychać a jak byłam ostatnio w tesco to w kasie pierwszeństwa była najdłuższa kolejka (oczywiście nie było tam żadnej ciężarnej ) i wolałam odpuścić i podejść do kasy z mniejszą kolejką i poczekać. A ostatnio to nawet u gina w poczekalni stałam przez prawie pół godziny bo wszystkie stołki były zajęte - babki najpierw się tylko na mnie krzywo spojrzały a potem udawały, że mnie w ogóle nie widzą
Co za wredne baby aż mi się ciśnienie podnosi na samą myśl mi to zawsze się komentarz na usta ciśnie zeby IM wstydu narobić ehh..

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A ja ostatnio mam dziwne uczucie w czasie seksu. Nie wiem, blokuje sie strasznie. Wczoraj bylo fajnie, bo sie naprawde rozluznilam ale przewaznie spinam sie strasznie i za kazdym razem mam uczucie jakby to byl pierwszy raz. Do tej pory bylam az nadto wilgotna a teraz mam problemy z nawilzeniem i bez zelu sie obchodzi. A ochota jest ogromna wiec nie rozumiem, dlaczego sie blokuje. Mam wrazenie, ze z kazdym miesiacem jestem tam coraz wezsza.
Seks. Chciałam Was własnie zapytać jaki żel nawilżający można używać w ciązy podczas stosunków?
Dzisiaj właśnie uzyłam do tż stwierdzenia ze za kazdym razem mam wrazenie jakby to był moj pierwszy raz ciasno, chyba sucho (tż mowi ze nie ale ja czuje ze sucho) i piecze jakby, może taki żel by pomógł??

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Moja matka nawet nie zapyta jak sie czuje ja albo moj dzidz. Nic, zadnego zainteresowania. A ojciec zawsze taki byl, ze nie okazywal uczuc i on tez nie uzyl slowa dziadek. I tak wnuczka prawie nie bedzie widywac, za duza odleglosc.

Powiedzcie mi jakie kupujecie lozeczka- 120x60 czy 140 x 70?
Ja kupuje 120x60 ale z racji tego że mam mało miejsca póki co malec bedzie z nami w sypialni bo mam małe mieszkanko narazie.
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:38   #3919
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
:d
Stary 2010-08-11, 10:40   #3920
De28
Wtajemniczenie

Dusznosci tez mam czasami, ale czesciej lapie mnie kolka Szczegolnie gdy szybciej spaceruje.

Ehh, ja dlatego silownie mam w czasie ciazy bo po mi sie nie bedzie chcialo i poza tym nie bede miala z kim dziecka zostawic. Najgorsze, ze zachciewanki sie pojawiaja.

My zeli uzywamy, ale tylko na zewnatrz. Z aloesem, durexa i jeszcze jakiejs innej firmy. No i wlasnie ten problem z ciasnota. To juz w czasie pierwszego razu nie mialam takiego uczucia jak teraz

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-08-11 o 10:43
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:41   #3921
kretencja
Zakorzenienie

Doczytałam w necie, że lepiej nie wyciskać nic z piersi i w ogóle za mocno nie maltretować brodawek, bo może to wywołać skurcze
No to już wiemy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-11, 10:41   #3922
Artystka23
Dragonfly

ja mialam kiedys plaskostopie i teraz przy tym dodatkowym ciezarze strasznie bola mnie stopy jak chodze. Marze nawet o takiej rzeczy jak jazda na rowerze, za ta "lekkoscia bytu" i o obcislych dzinsach oraz dobrym drinku...ehhh
Stary 2010-08-11, 10:43   #3923
Aliszcze
Zakorzenienie

Weronisia, ja w ciąży mam straszne problemy ze spaniem. Nawet jak w dzień nie śpię i nie jest duszno w sypialni. Albo zasypiam bez problemów i mam dziwne sny, przez które budzę się niewyspana, albo nie mogę zasnąć. A przed ciążą bardzo rzadko miałam problemy ze spaniem. No i też mam problemy z puchnięciem, głównie palce od dłoni, przez to żadnych pierścionków, obrączki nie noszę. Bo często wystarczy, że na dwór wyjdę i po kilku chwilach czuję, że mi palce puchną.

A w ogóle to chyba moja córcia dała dziś sygnały niedawno wypiłam kakao, położyłam się na kanapie, słucham w tv koncertu jazzowego a tu naglę po lewej części podbrzusza kilka delikatnych puknięć czuję nie czułam nigdy nic takiego podobnego (tylko raz, ostatnio jak pisałam przy Władcy Pierścieni), więc liczę na to, że to moja Asia fanka jazzu i kakao rośnie

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2010-08-11 o 10:44
Stary 2010-08-11, 10:43   #3924
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
To są gruczoły łojowe, które mają odpowiednio nawilżać otoczkę sutka. Kiedyś pytałam o to gina, bo tez wyciskałam. Myślałam, że to jakieś syfki I wtedy on mi wyjaśnił, że przez wyciskanie może dojść do infekcji trzeba przejść kurację antybiotykową itp. Dlatego zabronił grzebania przy jakichkolwiek wydzielinach.
Natomiast jak wypływa siara, to przeważnie zasycha na sutku i tylko to zaschnięcie powinno się usuwać. Czyli jak na sutku jest coś suchego, to trzeba to pod prysznicem zmyć, a potem nawilżyć. Bo jak za długo będzie taki suchy siarkowy strup, to też może dojść do infekcji.
To cała moja wiedza na temat wydzielin sutkowych
Stary 2010-08-11, 10:45   #3925
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
ja mialam kiedys plaskostopie i teraz przy tym dodatkowym ciezarze strasznie bola mnie stopy jak chodze. Marze nawet o takiej rzeczy jak jazda na rowerze, za ta "lekkoscia bytu" i o obcislych dzinsach oraz dobrym drinku...ehhh
ja marze o papierosie, po raz setny chyba to mowie
Stary 2010-08-11, 10:47   #3926
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Weronisia, ja w ciąży mam straszne problemy ze spaniem. Nawet jak w dzień nie śpię i nie jest duszno w sypialni. Albo zasypiam bez problemów i mam dziwne sny, przez które budzę się niewyspana, albo nie mogę zasnąć. A przed ciążą bardzo rzadko miałam problemy ze spaniem. No i też mam problemy z puchnięciem, głównie palce od dłoni, przez to żadnych pierścionków, obrączki nie noszę. Bo często wystarczy, że na dwór wyjdę i po kilku chwilach czuję, że mi palce puchną.
Jakbyś opisywała mój stan

Aha! I gratuluję pierwszych kopniaczków

Ja mam nieraz takie kopniaki, że aż zginam się w pół z bólu. Młody chyba będzie piłkarzem.
Zastanawiam się czy on w ogóle sypia i czy nie ma ADHD

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
ja marze o papierosie, po raz setny chyba to mowie
No wiesz! Jak może cię ciągnąć do tego smrodu? Fuj!

Mnie natomiast ciągnie do wina. Już wam kiedyś pisałam, że mam kilka butelek rocznikowych win i strasznie mnie ciągnie.
Stary 2010-08-11, 10:54   #3927
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Jakbyś opisywała mój stan

Aha! I gratuluję pierwszych kopniaczków

Ja mam nieraz takie kopniaki, że aż zginam się w pół z bólu. Młody chyba będzie piłkarzem.
Zastanawiam się czy on w ogóle sypia i czy nie ma ADHD

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

No wiesz! Jak może cię ciągnąć do tego smrodu? Fuj!

Mnie natomiast ciągnie do wina. Już wam kiedyś pisałam, że mam kilka butelek rocznikowych win i strasznie mnie ciągnie.
dawaj adres, wpadniemy na te rocznikowe wina

nie wiem poc o ciagnie mnie do papierochow - oczywiscie,ze nie zapale bo chyba bym umarla ze strachu,ze cos malej zrobie, ale pomarzyc moge
Stary 2010-08-11, 10:57   #3928
Artystka23
Dragonfly

ja mam w szafce dobry likier moja mala to chyba dzis namietnie ssie kciuka,bo wciaz podnosi mi sie skora tam,gdzie ona ma raczkiwidac jak cos mi sie przesuwa kolo pepka z miejaca na miejsceale przynajmniej nie kopie na razie
Stary 2010-08-11, 10:59   #3929
kliwia
Zakorzenienie

ja mialam smaka na szapmana, i byly dwie imprezy gdzie sobie wzielam po dwa lyki od meza
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:59   #3930
Aliszcze
Zakorzenienie

rocznikowym winem nie pogardziłabym

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości