|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
ja non stop moge jesc co oczywiscie staram sie kontrolowac bo nawet nie chce myslec jak bede wygladala pod koniec ciazy jak tak bede podjadala a apetyt rosnie i rosnie...
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Cytat:
ja nie moge sie patrzec na swoje cialo , najgorsze sa uda- popekane naczynka, pajaczkow pelno, wielki cellulit sie zrobil. Eh ![]() 9 miesiac spedze w domu bo juz sie nie wytocze z niego cos tak mysle. |
|
|
|
|
#3993 |
|
Zadomowienie
|
A ile juz przytylas od poczatku ciazy? i ktory masz tydzien?? Bo ja najbardziej tyje w biodrach i na brzuchu
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wazylam sie juz dawno, ale mysle ze ok. 12 kilo juz mam na plusie, w brzuchu 98 cm a jestem w 29 tygodniu. ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Nogi mi przytyly, wlasciwie wszytko mi przytylo. A nie jadlam duzo wczesniej, teraz od tygodniu mam takie wchlanianie non stop. |
|
|
|
|
#3995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja za pare dni 22tydz a jakieś 6,5kg na plusie bedzie Ale lekarz mówił ze dzidzia po tatusiu bedzie duża to moze i tez wiecej potrzebuje jedzonka?? Juz tłumacze sobie to na rózne sposoby...
|
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
i my.
|
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
i raz jeszcze
|
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka, dzięki
No, 10 tygodni to już naprawdę chwilka
|
#3999 |
|
Zadomowienie
|
Jestem za ;-)
|
#4000 |
|
Zadomowienie
|
Przyszedł wózek
Wklejam parę fotek. Kolor nieco się różni, jest bardziej trawiasto zielony, śliczny
|
#4001 |
|
Zadomowienie
|
ale sliczniutki wozek
tez taki wlasnie chce tylko inny kolorek
|
|
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
Na zdjęciach wyszedł taki dziwny kolor, wpadajacy w żółtawy a w rzeczywistości jest bardziej trawiasto ziolony, taki ładny
|
#4003 |
|
Rozeznanie
|
Ile tu naskrobałyście!!! Szok!!! Człowiek nawet na pół dnia nie może was opuścić
![]() W szufladach i na półkach porządek. W tamtym tygodniu też mi się nudziło więc porządki porobione ![]() Weronisia- zawieszać i układać mogę ale prasowanko nie zbyt lubię ![]() Irsin- słodki brzusio M25- śliczny wózek. Kocham zielony. Moja córa też będzie miała zielony. A ja poradziłam sobie z nudami. Wsiadłam w autobus i pojechałam na zakupy co centrum handlowego w którym się umówiłam z moja mama Parę ciuszków wpadło w oko i się kupiło. No i dla Gabrysi 2 bluzeczki "na zaś" A co sadzicie o rzeczach dla niemowląt i pieluchach z firmy babydream?? Mam z tego balsam na rozstępy i jestem jak narazie zadowolona. Zastanawiam się nad reszta produktów.
|
#4004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zależy jakie dziecko niemowlaki reagują tylko na kontrasty czerwień, czerń w połączeniu z białym takim dzieciaczkom nie ma sensu kupować nic w neutralnych barwach bo to ich nie rozwija zawsze mnie dziwiły karuzele w odcieniach beżu to super zabawa dla niemowlaka ale w taki kolorach nic nie widzi więc po co to wieszać a u mnie dziś się okazało że dziewczynka
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Rozeznanie
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
apoolonia, gratuluję dziewczynki
![]() też słyszałam, że małe dzieci powinny mieć np zabawki w kontrastowych kolorach, bo to przykuwa ich uwagę i rozwija,chyba w programie o dzieciach na TVNstyle to słyszałam. Pokazywali nawet taką książeczkę dla najmniejszych, gdzie były na twardych stronach czarne kształty, np kwadrat itp.
|
#4007 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatecznie udało się sprawdzić, serduszko też w normie. I usłyszałam: nie widzę nic między nózkami, więc prawdopodobnie dziewczynka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Możemy zawsze się wspierać w zrzucaniu nadprogramowych kg. ![]() Cytat:
![]() ![]() ślicznie ![]() Cytat:
gratulacje a ja mam czerwony wózek, ale oczywiście wewnątrz ma jasniejszy kolor ![]() pelnia gratuluję synka
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Apoolonia, gratulacje!
![]() Dziewczynki, kontrastowe kolory zabawek to jedno, a spanie w czerwonym wózku to zupełnie coś innego Oczywiście, że maluszek lepiej dostrzega i rozróżnia barwy intensywne, kontrastowe, przyciągają one jego uwagę, co w przypadku zabawek, mających stymulować rozwój, jest pożądane. Natomiast w przypadku wózka czy wnętrza łóżeczka działa tak samo - przyciąga uwagę, nie pozwalając się wyciszyć, zasnąć, zrelaksować Czyli kolorowe zabawki, karuzelki - tak. Wózek w bardzo intensywnym kolorze, zwłaszcza uważanym za pobudzający (jaskrawo czerwony, pomarańczowy, intensywnie żółty) - osobiście odradzałabym
|
#4009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nikt tu nie narzekał na takie bóle. Napisałam maila do gina ciekawe co i kiedy mi odpisze![]() Gratuluje dziewczynki Luna Tobie również "prawdopodobnie" gratuluje dziewczynki? ![]() PROSZEĘ O OPINIE Co powiecie na taki pas??? http://allegro.pl/item1169208213_pas...ajacy_r_m.html Bo ja chodze to nie dosc ze ta kosc łonowa to jeszcze mnie tak wiązadła bolą ze musze sobie ręką podtrzymywac brzuch i czuje ulge, taki pas by trzymał go za mnie. Mam 24tc co bedzie dalej? Proszę o opinie czy ktos taki pas ma/mial/zamierza kupic etc.
|
|
#4010 |
|
Dragonfly
|
hmm w sumie mozna tez dostac czerwony wozeczek wyscielany ciemniejszym lub jasniejszym materialem,niezbyt krzykliwym
![]() ja przed chwila wrocilam ze szkoly rodzenia,na zajeciach bylo bardzo fajnie i widac ze babka ma bardzo rozlegla wiedze,wiec wiele wyniose z tych spotkan.Dowiedzialam sie nawet ze nie powinno sie pic wiecej niz szklanka soku marchwiowego na dwa dni,bo to wcale nie jest takie dobre jak probuje sie niekiedy nam wmawiac(mi ciotka wciskala).
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie korzystałam z takiego pasa, ale może faktycznie by Ci pomógł. Ja mam takie bóle czasami po wstaniu z łóżka, że mi się wstawać nie chce ![]() Pomaga kąiel i rozchodzenie
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
niebieska moze lepiej do niego zadzwon. bedzie szybciej. roznie te nasze cialka sa zbudowane i kazde inaczej reaguje.
m25 fajny wozek. bardzo ladna podloga
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
nie zgadniecie, co się dzisiaj działo na Allegro
a mianowicie był zestaw pajacyków disneya welurowych 33 szt. za 300 zł, i tak bardzo je chciałam, bo miały tygryski, kubusie, a przede wszystkim wychodziło 10 zł za pajaca, a one nowe w większości. a miałam zablokowane konto.. no więc poprosiłam kolegę, miał licytować do 400 zł i co się okazało? była bitwa licytowanie na sekundy i ktoś w końcu to kupił za 550 zł ![]() moim zdaniem już oszalał. ![]() ale.. ja wylicytowałam sobie za 400 zł komplet 40 ubranek, w tym dwa kombinezony zimowe, kurtka, 5 par spodni, dużo bluzek, bluz welurowych itp. w każdym bądź razie zestaw jest nowy bez metek i całą wyprawkę oprócz pajaców mam z głowy ![]() a pajace w sklepach są paskudne, nie wiem, czy oglądałyście.. drogie i paskudne. wybieram się do tesco, tam ponoć jest seria disneyowa,a ja w kubusiu jestem zakochana i tygrysku
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() po usg byliśmy w nagrode ze znajomymi na kolacyjce u włocha ![]() dziekuje dziewczyny za trzymanie kciuków michałek cały i zdrowy waży 1360g czyli w normie, nie musze isc do szpitala bo nadrobił, teraz z usg wychodzi 28t5d a z OM 29t2d wiec spoko ale gin powiedział ze mam liczyc ze jest ten 29t skonczony ![]() jedyne co to szyjka dalej krotka i juz teraz mam nakaz leżenia ale damy rade, zakupy juz porobione to juz wyleze do konca ogolnie szyjka krotka ale bardzo twarda wiec fajnie trzyma i nie mam sie martwic ale jednak troche mnie to zestresowało ![]() no nic w sumie wszystko ok, niestety buźke schował i nic oprocz dupki nie pokazał ![]() ide was nadrobic
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leż kochana, leż, jeszcze trochę i już będziesz mieć maluszka po tej stronie brzuszka![]() Layla, w Tesco mój maż kupił śliczny zielony śpioszek z wielkim psem Pluto z przodu
|
|
#4016 | ||
|
Zadomowienie
|
HEJ
ISHA dziękuję IRSIN to ty laska jestes a nie wieloryb ![]() ja mam wiekszy brzucholek od ciebie a jestem w 23 t.c. szok dzis mi ciotka powiedziala ze strasznie mnie wysadzilo w tydzien i biodra to mam walkowate ;( widzialam to ale nie musiala tego mowic musze przestac czekolade wcinac ehhh :/ chociaz teraz dla wymowki kupilam krem czekoladowy i chleb smaruje by tż nie gadal ze wsuwam tabliczke dziennie - w ten sposob mi nie wyliczy hihi---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() z lezeniem dacie rade swietnie ze Misiu nadrobil wagowo duzy chlopczyk buziaki dla was ![]() ja dzis po pizzy u cioteczki byla superowa ![]() a truskawki mialam zmielone i zamrozone mniamniusie ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
linka prosimy i sobie obejrzymy ![]() ja tez przy licytacji musze miec meza bo na koniec to chodzi mi tylko o to by miec to co chce a nie patrze na ceny - szok ![]() za to tż czuwa i jest super hehe
|
||
|
|
|
#4017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to prawda, ubranka firmy Cheroke, które można kupić w Tesco sa bardzo ładne.
|
|
#4018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chwyt marketingowy :co nfused:![]() moze przejdz sie do sklepu ortopedycznego i popytaj, poprzymierzaj??? ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- GRATULUJEMY ![]() ![]() ![]() kla ski: |
|
|
|
|
#4019 |
|
Wtajemniczenie
|
Irsin, ale Ty chudziutka jesteś to chyba dlatego tyle kg na plusie bo oprócz brzuszka to wcale nie widać żebyś się obtaczała tłuszczem
... brzusio śliczny ! Ja dzisiaj byłam u lekarza i też mam już 8 kg na plusie a to dopiero 26 tydzień <olaboga> ![]() M25 wózek cudo ja to już nawet nie próbuję za Wami nadążyć tyle tego ^^ co do ubranek w h&m rzeczywiście przesłodkie Pozdrawiam was cieplutko |
|
|
|
#4020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale lubie ich bodziaki i bluzeczki ![]() nie wiedzialam ze Tesco ma Cherokee??? ![]() M25 ladniutki wozeczek mam podobny kolorek wozeczka zachwycona jestem, mimo ze czasem muszki sie przysiadaja ![]() Vicki - Luna - Isha - dziękuję za gratulacje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

Wklejam parę fotek. Kolor nieco się różni, jest bardziej trawiasto zielony, śliczny 

za usg - na pewno wszystko będzie ok 

nikt tu nie narzekał na takie bóle. Napisałam maila do gina ciekawe co i kiedy mi odpisze

bardzo ladna podloga
licytowanie na sekundy i ktoś w końcu to kupił za 550 zł 
ale damy rade, zakupy juz porobione to juz wyleze do konca
kla ski: