Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-11, 22:50   #991
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
gor dalam ciala czyli

ale do mnie przesylki dochodza na drugi dzien, ew na trzeci
wiec do soboty powinnas miec
I tak przed wyjazdem nie zrobię więc nie wysyłaj. W soboty nie chodzi u nas listonosz. Przecież nic się nie stalo

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dzięki, ale jak miałby to być kłopot to się nie przejmuj

właśnie jestem po długiej rozmowie przez Skypa z tą moją koleżanką, która wyjechała do UK i nic już nie wiem... byłam przekonana, ze póki co zostaję, ale rozmowa z nią mi uświadomiła, że moje specjalizacje nic nie znaczą w UK i jeśli w ogóle planuję tam wyjechać to dokształcanie się w PL jest bez sensu

idę do klubu
Rozejrzę się

Więc może jest sens tam jechać? Mój szwagier pojechał parę lat temu, pracuje w zawodzie i dużo więcej zarabia i stać go na więcej. Kupili sobie właśnie tam dom - część na kredyt, część gotówki mieli.
Zanim tam pojechał szukał pracy w necie. I też najpierw pojechał on a później żona i dzieci.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 23:05   #992
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Oooo już wiem co małż na to

Ja nie namawiam...idź idź, ale do sprawdzonej

te kilka lat mi się podobają....wiesz co to może być za kilka lat? Koniec świata albo w mi to lotto wygracie Chodzi mi o to że kurka życie często zmienia się z dnia na dzień

Ja Wam coś o wróżkach opowiem...ale w klubie
no właśnie - najbardziej męczy mnie to, ze nie wiem co będzie za kilka lat

mam sprawdzoną

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Więc może jest sens tam jechać? Mój szwagier pojechał parę lat temu, pracuje w zawodzie i dużo więcej zarabia i stać go na więcej. Kupili sobie właśnie tam dom - część na kredyt, część gotówki mieli.
Zanim tam pojechał szukał pracy w necie. I też najpierw pojechał on a później żona i dzieci.
niby wszystko wskazuje na to, ze żyje się tam lepiej, ale z rozmowy z koleżanką wynika, ze zakres pracy stomatologów tam jest śmiesznie mały w porównaniu z tym co w PL i zawodowo będę się uwsteczniać
muszę się zastanowić na czym mi zależy

na wszystkim - chce się rozwijać, ale chce też normalnie zarabiać, zeby się nie martwić o to co będzie jutro i nie widywać dziecka tylko jak śpi i w weekendy - nie wiem czy to aż tak dużo, ale jak na PL to jak widać za dużo

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 23:10   #993
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
No coz....

Maly i ciasny bardzo pokoik. co prawda z widokiem na morze, ale ruszac sie w nim nie bylo jak.

Pogoda nawet, nawet, tylko jeden caly dzien byl deszczowy.

Mezowi sie nie podobalo wogole. Ja uzylam jak pies w studni, bo maz wyznaje zasade ze skoro on pracuje to ja sie zajmuje reszta, czytaj dzieckiem, domem, itd. Nie wazne ze ja tez chodze do pracy ... .

Raz tylko zaproponowal ze sie na 5 minut zajmie mala abym ja mogla sprawdzic czy na plazy sa fajne muszelki. 5 minut ! I raz ja wykapal na moja prosbe i usilne naleganie.

No i wyjazd zakonczyl sie wyp-adkiem malej o czym juz napisalam.

Ceny tez pozostawialy wiele do zyczenia. Drogo - bardzo drogo.
Widzę że z Małżem nie było kolorowo kolejny gnom do Naszej kolekcji? Na pewno jeśli chodzi o urlop

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
czy ktoras z was kupije pieluchy huggies? gorsze są czy lepsze od pampersów, bo jak patrzyłam w gazetkach to tansze niz pampersy. I jak z rozmiarami. czy 4 w pampersach to taki sam rozmiar bedzie jak 4 z huggiesów?

i czy kupujecie te pomaranczowe pampersy?
Ja wolę huggiesy, najczęściej kupuję...dla mnie sa super, właśnie to ze są troszkę twardsze to plus, bo pampersy przez to że są miękkie (dla aż za) to zwijają się przy ruchach dzidzia i przez to potrafi coś pójść bokiem...ale czasami kupuję pampersy dla odmiany, jak są w promocji

Pomarańczowych nigdy w życiu już nie kupię, nie dosyć że się nie rozciągają skrzydełka to jeszcze są z rumiankiem który Zu uczulił...

Dada są ok, czasami do żłobka kupuję, bo taniej a tam zmieniają pieluchę co 2 h albo i częściej, happy miałyśmy w szpitalu i dla mnie beznadziejne, za sztywne....i miałam jeszcze z Ross...podobne jakościowo do Dady. Innych nie używałam

Jak chcesz to wyślę Ci kilka huggisów

Co do rozmiarów to ja kupuję teraz 4 z huggies i 4 z pampersów...

P.S. teraz w biedronce za 87 szt huggies zapłaciłam 39,99 zł...to tak z promocji

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
dla mnie huggies gorsze, nie maja boczków rozciągliwych. chłonnośc też nie taka jak w pampersach. rozmiary to chyba podobne, choc huggies kupowalam jak Amelka jeszcze nie ruszala sie za mocno - odkad raczkuje to pampersy bo sa miękkie i wygodne - przez te rozciagliwe boki. tak samo kupilam raz te pomaranczowe slep and play chyba one sa, ale tez nie maja rozciagliwych bokow wiec odpuscilam i kupuje dalej pampki
Boczków nie mają, za to cały tył Dlaczego chłonność gorsza? Ja uważam że porównywalna

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
a propos tematu....
A robi 3-4 kupki dziennie, praktycznie po kazdym posilku, konsystencja rozna od luzniejszej do zbitej, normalnej
To sie podzielilam...
Te kupki to ostatnio gorący temat

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj kwasiorków było 6, a ogólnie robi 1 max 2

Pisała Karola, przełożone wszystko, bo prowadząca miała duszności.
Ale sama pewnie więcej napisze.
jak wyżej

Jak to ładnie napisałaś

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Wybieram się jutro z małą do poradni laryngologicznej - zobaczymy co zdecydują w sprawie badania słuchu, czytam trochę na ten temat i u takiego malucha to nie jest prosta sprawa więc trzymajcie kciuki
Trzymam z całych sił

Cytat:
dzięki za odpowiedzi. Jak widać każdy woli co innego. Może uda mi się na sztuki kupić kilka, to zobaczę czy bedą nam pasowały, bo całą paczkę szkoda kupować jak złe będą.
Wyślę Ci jak chcesz

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Gdybym tego sama nie zobaczyla to bym nie uwierzyla.
Mała kombinatorka

Cytat:
to takie Sleep & play

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-08-11 o 23:11
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 23:16   #994
p4w
Zakorzenienie

karola, co chciałaś napisać o wróżce

chcę iść spać, ale jestem ciekawa

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-11, 23:32   #995
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Te kupki to ostatnio gorący temat

jak wyżej

Jak to ładnie napisałaś

Starałam się

NO to idę spać, dobrej i spokojnej nocki.
Do jutra

Wylicytowałam szare mungowe butki za 31 zł

Stary 2010-08-11, 23:39   #996
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie.
Znajdzicie mi czarne, szare i nude balerinki.
Nie mogą być z materiału tylko eko skórka, jeżeli zamsz to tylko przy ciemnych kolorach ewent., zaokrąglone nie szpiczaste, rozm 37 lub 38 (dł. wkładki 24)
Ja już nie wiem co wybrać, tyle tego.
Plisss, ja Wam zawsze szukam jak coś
Pomózcie...
Jutro skoro świt o godzinie 8...włączę kompa w robocie i zabieram się za szukanie
P.S. Dzisiaj już padam, a do tego ciężka noc się zapowiada, Zuzku z 5 razy już się budziła z wielkim płaczem...to muszą być zęby

Cytat:
Mam nadzieje, że inaczej się da i nie będziecie musieli do Kat jechać
A to najbliżej mnie
A ja gorąco zapraszam.........

Cytat:
Super...bardzo mi się podoba

2 mi się na maksa podobają...szaro-srebrne...kiedyś miałam podobne i je uwielbiałam
W zasadzie to mi się tylko te usportowione nie podobają...reszta super

Cytat:
P4w będę w Krakowie, pewnie wstąpię co któregoś CH, zobaczyć czy będzie ta sukienka w promodzie?

No właśnie a w ogóle to jedziemy na drugi urlop. Tym razem do Krakowa na tydzień
No właśnie miałam mówić...byłam w Promodzie dzisiaj, ale była jedna sukienka dla p4w...rozm. 40 sąsiadki nie było żeby zapytać czy jeszcze będą rozmiary...a inna Pani jakaś taka niezorientowana była

Nie masz za dobrze? Dwa urlopy?

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość

a no karola sorki ja myslalam że chodzi ci o to że to moje zmartwienie to *******a a inni maja wieksze i tak pomyślałam o twojej sytuacji ze ci ciężko a ja dupe zawracam głupotą .

dziś wiecej zjadłam, makreli pół, twaróg chudy pół kostki, pół piersi z kurczaka na samej wodzie, 4 plasterki kiełbaski i 2 jajka bez żółtka. a powiedz mi ile trwa ta 2 faza bo tego nie rozumie, 1 to uderzeniowa 5 dni, 2 nie wiem, a 3 to 10 dni na 1 kg stracony....a chyba juz wiem ta 2 tak dlugo az sie schudnie tą określona ilczbę kg???

Nie głupotą, bo przecież to że Małż znowu wyjechał i zostałaś sama z Małą to nie głupota...po to tu jesteśmy żeby każda mogła się wyżalić...więc żal się ile wlezie (a tak poważnie to ile potrzebujesz...oby jak najmniej).Mi jest ciężko, ale niektórzy naprawdę mają duuuużo gorzej, więc staram się nie narzekać

Dokładnie tak...druga faza to faza właściwego chudnięcia, więc stosujesz ją tak długo aż osiągniesz wymarzoną wagę

Cytat:
właśnie jestem po długiej rozmowie przez Skypa z tą moją koleżanką, która wyjechała do UK i nic już nie wiem... byłam przekonana, ze póki co zostaję, ale rozmowa z nią mi uświadomiła, że moje specjalizacje nic nie znaczą w UK i jeśli w ogóle planuję tam wyjechać to dokształcanie się w PL jest bez sensu
To się namieszało
Może pomyśl czy chcesz wyjeżdżać w ogóle? Czy dasz radę zostawić tu wszystko i jechać daleko nie wiadomo na jak długo?

Cytat:
Jutro zrobię, ok?

Ps. uwielbiam to Twoje "kurka wodna". Mój Tato tak zawsze mówi
oki doki

P.S. hihihihih od małego tak mam
Często (tak moi znajomi twierdzą) też mówię "holender" jako przerywnik, ale ograniczam się żeby Tuli nie pomyślała że jej małża wzywam

P.S.2.....boski masz opis na gg
Stary 2010-08-11, 23:41   #997
Texasik
Rozeznanie

A ja szukam butow na Nasze poprawiny . Mam sukienke w kolorze pastelowy ( blady ) róż i nie wiem jakie buty powinnam miec do niej . Chyba tez takie pastelowe? jakby Wam cos fajnego na allegro sie rzucilo w oczy to prosze o linki ...Unholy ...?......

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 23:47   #998
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie - najbardziej męczy mnie to, ze nie wiem co będzie za kilka lat

mam sprawdzoną

Widzisz...z każdym dniem coś nowego wychodzi...a do kiedy musisz się zdecydować? Może warto chociaż "chwilę" dłużej się zastanowić?

O! to dobry początek

Cytat:
karola, co chciałaś napisać o wróżce

chcę iść spać, ale jestem ciekawa
Chciałam Wam opowiedzieć o mojej prywatnej "wróżce"....dzisiaj miałam karty na szybko...mozesz spokojnie iść spać, bo dzisiaj już padam i też zaraz zmykam..a to i tak nie jest AŻ tak ciekawe żeby zarywać nocki

Cytat:

Starałam się

NO to idę spać, dobrej i spokojnej nocki.
Do jutra

Wylicytowałam szare mungowe butki za 31 zł

Dobranoc Spokojnej nocki
Stary 2010-08-11, 23:48   #999
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
niby wszystko wskazuje na to, ze żyje się tam lepiej, ale z rozmowy z koleżanką wynika, ze zakres pracy stomatologów tam jest śmiesznie mały w porównaniu z tym co w PL i zawodowo będę się uwsteczniać

na wszystkim - chce się rozwijać, ale chce też normalnie zarabiać, zeby się nie martwić o to co będzie jutro i nie widywać dziecka tylko jak śpi i w weekendy - nie wiem czy to aż tak dużo, ale jak na PL to jak widać za dużo
Musisz coś zdecydować. Wiem, że będzie ciężko ale dasz radę.

Cytat:
P.S. Dzisiaj już padam, a do tego ciężka noc się zapowiada, Zuzku z 5 razy już się budziła z wielkim płaczem...to muszą być zęby
...
Nie masz za dobrze? Dwa urlopy?

No mam Tym razem do siostry więc chociaż za noclegi nie płacę

Idę w koncu bo chyba pół godz temu miałam iść ale wróciłam na chwilę

Dobrej
Stary 2010-08-12, 00:14   #1000
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

przepraszam że sie nie udzielałam, i was nie nadrobiłam ale jakis mam dzien do bani tak strasznie mnie boli głowa cały dzień że sił na nic nie mam, idę spać, kompa wł po pracy i tak stoi wł. a mi jakos sił brak zeby podejść do niego, dop,, teraz żeby go wyl.w koncu..... miłej nocki
Stary 2010-08-12, 06:37   #1001
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry. Nie śpię od 20 minut, a powieki mi się same zamykają. Ale mi się nie chce iść do pracy. Siły - brak. Nie wiem w co się ubrać do pracy, nie wiem co wziąść do jedzenia, nie wiem co zrobić Kindze na obiad - na chwilę obecną mój mózg nie przetwarza takich danych.
Idę zrobić mocną kawę, żeby wrócić do świata żywych (i już nie śpiących)
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 07:36   #1002
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
też tak myślę

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

żebyś się nie zdziwiła jak mnie jutro pod drzwiami zastaniesz
parzyć kawę?
sprzątać na błysk?
eee z resztą to nie możliwe a szkoda

Cytat:

Często (tak moi znajomi twierdzą) też mówię "holender" jako przerywnik, ale ograniczam się żeby Tuli nie pomyślała że jej małża wzywam

padłam

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Nie śpię od 20 minut, a powieki mi się same zamykają. Ale mi się nie chce iść do pracy. Siły - brak. Nie wiem w co się ubrać do pracy, nie wiem co wziąść do jedzenia, nie wiem co zrobić Kindze na obiad - na chwilę obecną mój mózg nie przetwarza takich danych.
o jaaaaa, co to za sen zimowy cię dopadł?
poooo-buuu-dkaaaa : czas:

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:

A to najbliżej mnie
A ja gorąco zapraszam.........
mnie zapraszasz?
czy źle zrozumiałam?

Mari ja takie coś sobie znalazłam jak troszkę podwyższony cukier miałam i groziła mi cukrzyca.Może się przyda
http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...j_o_diete.html
i tabela wymienników węglowodanowych
http://cukrzyca.medykblog.pl/intensy...glowodanowych/
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 08:05   #1003
gorgulek
Zakorzenienie

Jak późno chodzi się spać to i nie ma co czytać

Kawkę popijam. Niedługo małża z Zuzą wyślę na spacer a sama chyba wezmę się za porządki w szafie.

Miłego
Stary 2010-08-12, 08:06   #1004
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
...
o jaaaaa, co to za sen zimowy cię dopadł?
poooo-buuu-dkaaaa : czas:[...]
Dzięki Już się dobudziłam. Piję drugą kawę i wracam do świata żywych. Kinga budziła się kilka razy w nocy z płaczem i dlatego dzisiaj rano byłam mega niewyspana. Teraz całe szczęście juz przeszło. Siedzę w pracy i mam zamiar zabrać się do roboty - ale od zamiaru do czynu jeszcze bardzo daleko
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 08:20   #1005
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Kawkę popijam. Niedługo małża z Zuzą wyślę na spacer a sama chyba wezmę się za porządki w szafie.

Miłego
ooo tak, to odwieczna bolączka
Dlatego ja ok20znikam, bo rano nie miałaby tu po co wchodzić

Cytat:
Dzięki Już się dobudziłam. Piję drugą kawę i wracam do świata żywych. Kinga budziła się kilka razy w nocy z płaczem i dlatego dzisiaj rano byłam mega niewyspana. Teraz całe szczęście juz przeszło. Siedzę w pracy i mam zamiar zabrać się do roboty - ale od zamiaru do czynu jeszcze bardzo daleko
no i zaserwujesz córce na obiad?

Stary 2010-08-12, 08:36   #1006
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
No i noc baaardzo ciężka...co 30 min płacz,aż wzięłam Małą do siebie i spała na moim brzuchu pół nocy...jak ją w końcu odłożyłam to jeszcze dwie pobudki do rana były...za to przebierałam, przewijałam ją na śpiku...przełożyłam do wózka i obudziłam dopiero w żłobku...jej mina zdziwiona pt. "gdzie ja jestem?" bezcenna

Cytat:
Mam to samo...

Cytat:
padłam

mnie zapraszasz?
czy źle zrozumiałam?
hahahaha z Unholy wczoraj gadałyśmy opisami na gg zamiast włączyć przycisk napisz wiadomość

Pewnie że zapraszam Od pon mam urlop i na pewno na parę dni pojadę do siebie...wpadniesz?

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

No i wpadałoby się przywitać Dzień dobry Paniom
Stary 2010-08-12, 08:37   #1007
katarzynka00
Zakorzenienie

noooo możemy się spotkać.Fajnie
Dziewczyny się poznają i my w realu

Stary 2010-08-12, 08:42   #1008
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
noooo możemy się spotkać.Fajnie
Dziewczyny się poznają i my w realu
No to ekstra

Nie wiem jeszcze kiedy będę u siebie, bo Tata do szpitala idzie, później do sanatorium, więc troszkę zamieszania będzie...ale mam 2 tyg urlopu więc na pewno damy radę się umówić
Stary 2010-08-12, 08:49   #1009
katarzynka00
Zakorzenienie

to ja nie będę nalegać
Jak będziesz mieć chwilę to po prostu daj znać.Dopasujemy się jakoś.

Stary 2010-08-12, 09:01   #1010
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
to ja nie będę nalegać
Jak będziesz mieć chwilę to po prostu daj znać.Dopasujemy się jakoś.
Pewnie że tak
....

Tak chwaliłam ostatnio Nasz ekspres że dzisiaj wchodzę do firmy a on miał czelność się zepsuć Teraz piję niedobrą kawę z awaryjno-spotkaniowego ekspresu...ble...
Swoją drogą, gdybyście kiedyś zastanawiały się nad zakupem ekspresu..to za nic nie kupujcie tego:
http://www.electromarket.pl/a-ES100PRO_1,1.html
On jest na kapsułki i jest beznadziejny, niewypał totalny

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-08-12 o 09:03
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 09:04   #1011
mariolasl
Zakorzenienie

Dzien dobry

Musze wypic kawe i moze jakos dojde do siebie. W ciagu 7 dni mam 5 nocek, wiec wczoraj nie moglam zasnac, a dzisiaj sie obudzic. Chce urlopu juz, a musze jeszcze 2,5 tygodnia czekac.
Stary 2010-08-12, 09:06   #1012
UnholyOne
Ola-Unhola

Sto lat dla Alanka

Cytat:
Jutro skoro świt o godzinie 8...włączę kompa w robocie i zabieram się za szukanie

Trzymam za słowo

My też mieliśmy ciężką...

ps. 1
ps.2 samo zycie

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
A ja szukam butow na Nasze poprawiny . Mam sukienke w kolorze pastelowy ( blady ) róż i nie wiem jakie buty powinnam miec do niej . Chyba tez takie pastelowe? jakby Wam cos fajnego na allegro sie rzucilo w oczy to prosze o linki ...Unholy ...?......
Teraz wszystkie jesteśmy w temacie butów, na pewno coś się znajdzie
Ja bym ubrała nude lub szare. Wiem, nud(e)na jestem z tymi kolorami

Cytat:
parzyć kawę?
sprzątać na błysk?
eee z resztą to nie możliwe a szkoda

padłam

Mari ja takie coś sobie znalazłam jak troszkę podwyższony cukier miałam i groziła mi cukrzyca.Może się przyda
http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...j_o_diete.html
i tabela wymienników węglowodanowych
http://cukrzyca.medykblog.pl/intensy...glowodanowych/
No szkoda, ze blizej siebie wszystkie nie mieszkamy
Ale ja niedługo poznam osobiście pewną Cudną osóbkę

poprawiłam humorek z rana

Cytat:
No i noc baaardzo ciężka...co 30 min płacz,aż wzięłam Małą do siebie i spała na moim brzuchu pół nocy...jak ją w końcu odłożyłam to jeszcze dwie pobudki do rana były...za to przebierałam, przewijałam ją na śpiku...przełożyłam do wózka i obudziłam dopiero w żłobku...jej mina zdziwiona pt. "gdzie ja jestem?" bezcenna

Mam to samo...

hahahaha z Unholy wczoraj gadałyśmy opisami na gg zamiast włączyć przycisk napisz wiadomość

No i wpadałoby się przywitać Dzień dobry Paniom

Dlaczego te zęby takie męczące, no...

Na pewno świetnie taki bąbel zaspany wyglądał

Dobry opis, nie jest zły

Cytat:

Miłego
Pani porządnicka , masz jeszcze kawkę, bo ja mam

Cytat:
Dobrze, że kawka pomogła

A ja nie wyspana, u nas w nocy również często, non stop pobudki, jęczenie (nawet płaczu nie było). Antek wiercił się cały czas, niby spał a nie spał. I z nami leżał i w łóżeczku, wszędzie mu było źle i nie mógł mocną usnąć...
Drugą połowę nocy w ogóle nie spałam, tylko przenosiłam, lulałam, cycałam. W końcu o 6 obudził się na dobre, a ja patrzyłam kątem oka jak pomnie skacze do 8

Mieliśmy już dwie kwaśne kupy, wrrrr...

Dzień Dobry
Stary 2010-08-12, 09:08   #1013
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Pewnie że tak
....

Tak chwaliłam ostatnio Nasz ekspres że dzisiaj wchodzę do firmy a on miał czelność się zepsuć Teraz piję niedobrą kawę z awaryjno-spotkaniowego ekspresu...ble...
Swoją drogą, gdybyście kiedyś zastanawiały się nad zakupem ekspresu..to za nic nie kupujcie tego:
http://www.electromarket.pl/a-ES100PRO_1,1.html
On jest na kapsułki i jest beznadziejny, niewypał totalny
Tak chwaliłaś, a my zazdrośnice zaczarowałyśmy i się zepsuł, żebyś nie miała za dobrze

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Musze wypic kawe i moze jakos dojde do siebie. W ciagu 7 dni mam 5 nocek, wiec wczoraj nie moglam zasnac, a dzisiaj sie obudzic. Chce urlopu juz, a musze jeszcze 2,5 tygodnia czekac.

Kobieto jak Ty dajesz radę.....
Oby ten czas do urlopu minął jak najszybciej
Stary 2010-08-12, 09:12   #1014
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

2 mi się na maksa podobają...szaro-srebrne...kiedyś miałam podobne i je uwielbiałam
W zasadzie to mi się tylko te usportowione nie podobają...reszta super

No właśnie miałam mówić...byłam w Promodzie dzisiaj, ale była jedna sukienka dla p4w...rozm. 40 sąsiadki nie było żeby zapytać czy jeszcze będą rozmiary...a inna Pani jakaś taka niezorientowana była

To się namieszało
Może pomyśl czy chcesz wyjeżdżać w ogóle? Czy dasz radę zostawić tu wszystko i jechać daleko nie wiadomo na jak długo?
dzięki za fatygę
generalnie nie chcę wyjeżdżać, ale z każdym dniem przekonuję się, ze w Polsce będę widywać dziecko tylko śpiące i to za marne pieniądze, a tam nawet na stomatologicznym zmywaku (bo tak się zaczyna) żyję sobie swobodnie
a praca dla idei już mnie zaczyna mierzić, a jeszcze dobrze nie zaczęłam

Cytat:
Widzisz...z każdym dniem coś nowego wychodzi...a do kiedy musisz się zdecydować? Może warto chociaż "chwilę" dłużej się zastanowić?

Chciałam Wam opowiedzieć o mojej prywatnej "wróżce"....dzisiaj miałam karty na szybko...mozesz spokojnie iść spać, bo dzisiaj już padam i też zaraz zmykam..a to i tak nie jest AŻ tak ciekawe żeby zarywać nocki
ja się zastanawiam bardzo racjonalnie, jestem daleka od decyzji na wiariata
generalnie tam przeważają tylko pieniądze, bo póki co o rozwoju mogłabym zapomnieć (trzeba podszkolić język, rozeznać się w systemie, zorganizować sobie życie)
tylko pytanie czy to jest tylko...

Cytat:
Musisz coś zdecydować. Wiem, że będzie ciężko ale dasz radę.
oj wiem, ja miętka jestem

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-08-12, 09:12   #1015
skierka1981
BAN stały

hej mamusie przylacze sie z kawka a Amelka z bananem wczoraj mala padla lekko po 20 i dzis wstala po 8. oczywiscie z przerwami na cycusia ale i tak sie wyspalam...
okres mi sie skonczyl (masakra teraz rwa ok tygodnia - przed ciaza 4 dni...) to trochę męża wykorzystałam no nie troche - 2 razy ale taka mialam ochote troche Amelka nam przeszkadzala ale dalismy rade

w weekend jednak jedziemy, juz zaklepalam nocleg - Marica w Twoje rejony sie nie zapuszczamy , jedziemy od str Golub-Dobrzyn, tam nocleg, w soote torun w niedziele powrot i po drodze ciechocinek. musimy tu wrocic w niedziele do poludnia bo maz jedzie na tydzien do roboty takze po niedzieli jestesmy same...

lece do klubu

mamusie zapodajce nr gg na priw ktora ma

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2010-08-12 o 09:14
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 09:44   #1017
katarzynka00
Zakorzenienie

a L nie chce spać
więc jestem jeszcze w piżamie za to obiad mam jut gotowy.
Gulasz z kaszą lub ziemniakami do wyboru
Taka wzorowa pani domu jestem

A jak już jestem to wam naskarżę...
L bije, pluje, ciągnie za włosy.... ehhhh

Stary 2010-08-12, 09:48   #1018
skierka1981
BAN stały

Cytat:
a L nie chce spać
więc jestem jeszcze w piżamie za to obiad mam jut gotowy.
Gulasz z kaszą lub ziemniakami do wyboru
Taka wzorowa pani domu jestem

A jak już jestem to wam naskarżę...
L bije, pluje, ciągnie za włosy.... ehhhh
o a co Laurka taka wredna sie zrobila?

ja szukam butkow, ciekawe wstawilyscie i w sumie mialam nic nie kupowac ale jakies moze jedne
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 09:49   #1019
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej mamusie przylacze sie z kawka a Amelka z bananem wczoraj mala padla lekko po 20 i dzis wstala po 8. oczywiscie z przerwami na cycusia ale i tak sie wyspalam...
okres mi sie skonczyl (masakra teraz rwa ok tygodnia - przed ciaza 4 dni...) to trochę męża wykorzystałam no nie troche - 2 razy ale taka mialam ochote troche Amelka nam przeszkadzala ale dalismy rade

w weekend jednak jedziemy, juz zaklepalam nocleg - Marica w Twoje rejony sie nie zapuszczamy , jedziemy od str Golub-Dobrzyn, tam nocleg, w soote torun w niedziele powrot i po drodze ciechocinek. musimy tu wrocic w niedziele do poludnia bo maz jedzie na tydzien do roboty takze po niedzieli jestesmy same...

lece do klubu

mamusie zapodajce nr gg na priw ktora ma
zaraz Ci prześlę

No to fajnie, ze troszkę wyjedziecie.
Szkoda, ze Małż na tydzień wyjeżdża, ale masz nas

Dzięki , wszystkie fajne. A ja muszę się zdecydować

Porobiłam fotki moich ubranek na sobie i zaraz wstawię, tylko chwilkę podładuję aparat
Stary 2010-08-12, 09:54   #1020
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

czesc
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości