|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
dlatego pomagam sobie lusterkiem, raz na pralce, potem na ziemi i jadę z tematem ale ograniczyłam golonko tylko do wizyt u ginów, za dużo z tym roboty a ja za bardzo leniwa ![]() Cytat:
Cytat:
zuziczko strasznie si ę cieszę!!! ![]() ![]() klask i: już miałam Ci pisać wspierający post a tu taka niżej wiadomość kciuki trzymamy oczywiście dalej ![]() *** dzis się ważyłam i mam 17 kg nadwyżki, Filip w nic już się nie mieści, wyglądam bardzo nieszczęśliwie w tych przykrótkich bluzkach nie opłaca mi się nic kupować na te ostatnie 4 tygodnie, ale zaczynam się czuć kompletnie nieatrakcyjnie
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
naked21 - wyglądem to Ty się teraz nie przejmuj
z Twojego synka to faktycznie kawał chłopa ![]() Ja mam dziś wizytę u gina, zobaczymy co powie na temat naszego rozrabiaki
|
|
|
|
#2583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielny Oluś ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
niestety, bardzo bym tego chciała, ale główkę nadal ma pod moimi żebrami... i wciąż czuje kopniaki w pęcherz... ;/
|
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ano powinno |
|
|
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
Zuziczko wielkie brawa dla dzielnego Olusia
Strasznie milo przeczytac z rana takiego pozytywnego posta Teraz bedzie juz tylko lepiej Naked21 don't worry, ja atrakcyjnie przestalam sie czuc juz jakies 2 miesiace temu i chociaz kocham swoj brzuszek a raczej jego zawartosc to coraz bardziej tesknie za swoim cialem sprzed ciazy ![]() angelikaw moja Mala tak sie wczoraj wiercila ze momentami czulam podobny ucisk do tego, ktory opisujesz ![]() Mpik82 i Kalex powodzenia na wizytach A do nas dzisiaj wpada siostra ze szwagrem i chcielismy urzadzic grilla ale oczywiscie jak to zwykle bywa pogoda sie zepsula Ale za to jade odebrac zamowionego dla Malej przez internet (w stacjonarnych sklepach nigdzie nie moglam go dorwac, zawsze out of stock ) konika morskiego z Fisher Price Milego dnia mamusie
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2010-08-12 o 11:27 |
|
|
|
#2587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zuziczko teraz jak Olek nabierze rozpędu to zobaczysz jakiego ślicznego bobaska urodzisz |
|
|
|
|
#2588 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewuszki przed południem
zuzi no widzisz jak Oluś ładnie podrósł tucz go tą glukozą i czekoladkami i będzie ok. Ja już pisałam,że moja kumpela urodziła syna w 34tc i obyło się bez jakichś trudnych sytuacji, a mały zdrów jak rybastarapanna ty mnie kobitko nie stresuj i zaciskaj nogi, jak to czarna mówiła koniec 33tc to absolutne minimum, 36tc to już prawie ok, a w 37tc super tak więc jeszcze z 4 tygodnie (niecałe) musimy dać radę ilonaN2 też słyszałam,że takie biegunki to sygnał,że organizm się oczyszcza przed porodem, moje znajome dopadało to 3-4tyg przed porodem,no ale kurcze ty masz jeszcze troszkę czasu z tego co na suwaczku widzę. angelikaw ej kochana,a może to parcie to jakiś hemoroid się robi? naked co do wyglądu to ja też się okropnie czuję, na dodatek mój tyłek się powiększył i przypomina kalafior,a tam to raczej ciąża się nie zagnieździła no nic, mam nadzieję że po ciąży dojdę do siebie. Fakt, póki co mam +9kg, ale ja startowałam już z 66kg przy 170cm. więc będę miała co zrzucać bo chciałabym mieć 60-62kg marzenia
|
#2589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2590 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Pospałam sobie do 10-tej idzie mi to spanie coraz lepiej![]() na 15-t ą umówiłam się na obiad z koleżankami z pracy. Muszę więc zacząć się zbierać, trochę posprzątać, kąpiel itp.Okropny dziś upał od samego rana ![]() Nawet próbowałam, ale mała dostaje jakiegoś szału wtedy chyba denerwują ją ten dźwięk przy samej głowie ![]() Fajnie, że chociaż część rzeczy udało się kupić, zawsze to jakiś krok do przodu ![]() Cytat:
fajnie już być na etapie, w którym dzieciątko jest bezpieczne.Cytat:
Panda to naklejka, jest super i polecam fajnie się trzyma ściany i jest matowa, wygląda jak namalowana ![]() Cytat:
Sporo ale i Filip duży ![]() Cytat:
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby tak było czułabym parcie cały czas... a tak nie jest
|
|
#2592 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Ja już po ćwiczeniach w SR, lubię tam chodzić, bo jest wesoło i można tak fajnie się zrelaksować. Znów powrót upałów... W sobotę wyjeżdżamy za miasto do domku nad rzeczką Będziemy grillować, odpoczywać, ale ma być ponad 30 st. co mnie nie cieszy... ![]() Cytat:
![]() Super zakupy zrobiliście Cytat:
Powodzenia na wizycie! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-12 o 11:57 |
|||||
|
|
|
#2593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Do zobaczenia w okienku, ale w domku ![]() Cytat:
a przytylam juz 12 kg (w tej ciazy), we wczesniejszej z 5 kg i poki co mam to gdzies. jedyny pozytyw, ze cycki mam w koncu 75 B Leze caly czas w pizamie i jak to moj Tz mowi w barlogu Milego dzionka
|
|
#2594 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie śpioszki
Ja generalnie tez dobrze sypiam i budzę się ok 10. Dzis jednak musiałam się zwlec o 9 bo między 10 - 11 miał być Pan od rolet a jak się okazało pojawił się w trakcie śnadanka o 9.50 . Szybko się uwinął i jestem zadowolona bo wymianiłam rolety w sypialni i założyliśmy nowe u małego w pokoju.Po południu na 16 pędzę też do SR na ćwiczenia i dziś bedziemy oglądały jakiś film. Jaki nie mam pojęcia ale podziele się z Wami wrażeniami
|
|
|
|
#2595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakiś link może??dziewczyny zaopatrujecie się może w te olejki do masażu krocza?? dziś szperałam na All i jest tylko jeden rodzaj w cenie ok 50 zł + przesyłka
|
|
#2597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do olejku to ja nie kupuje
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zamówiliśmy rolety do pokoju dziecięcego i do jeszcze jednego, bo tak to mamy już wszędzie i dziś maja być ![]() Co do filmu, to może to film z porodu, z nacięciem krocza itd. Koleżanka miała "przyjemność" oglądać taki film w SR i nie poleca... Ja osobiście też nie chciałabym wiedzieć jak to wszystko wygląda od drugiej strony, bo to niepotrzebny stres.
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwa - panda to naklejka??? byłam pewna, że właśnie jest namalowana
mogę wiedzieć czy kupiliście ją przez net czyw sklepach typu Obi, Castorama? ja już tyle marketów u nas obeszłam i nie widzialam takich naklejek - same Kubusie, Autka albo księżniczki w Kielcach też upał, ledwo dziś dycham
|
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zamiar kupić te wit. E i masować od ok.35 t.c. chociaż podobno można już po 20 tyg....
|
|
#2601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki za informacje
|
|
#2602 |
|
Rozeznanie
|
jejku u mnie też upały. Mam pytanie do dziewczyn,które zamawiały rolety (mnie też to czeka) kupowałyście takie zwykłe czy tzw.podgumowane bo ja mam mętlik w głowie.
podgumowane podobno lepiej izolują od słońca więc myślę,że może nie będzie się tak mieszkanie nagrzewć, bo u mnie latem jak w piecu w upały Kurcze ja nawet się tak na dobrą sprawę w cenach nie orientuję ![]() starapanna a kiedy masz wizytę u gina? Może zadzwoń i powiedz o tych skurczach? A ty tylko nospę bierzesz? Bo ja mam "mniejsze" akcje niż ty a mam też fenoterol włączony. angelikaw no to chyba rzeczywiście główka maleństwa może być, tylko mu się troszkę kierunki pomyliły
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-12 o 13:06 |
|
|
|
#2603 | |
|
Zadomowienie
|
Ale upał
termometr w słońcu pokazuje 56 stopni a ja się umówiłam z koleżankami na mieście. Usmażę się poprostu.....Ja kupiłam w aptece olejek z migdałów, taki mały 10 ml do masażu na próbę, schodzi go naprawdę bardzo mało. o taki http://www.*******/apteka/p7135-Olej..._Tag-Pol_10_ml w kropki wpisz d o z. p l a koleżanka poleca taki:http://mydlarnia-doris.pl/Olejek_do_...100ml-785.html ona już urodziła 4 kg córę bez nacięcia. Ja masaż zaczęłam od początku tygodnia, ale sama nie wiem co ja robię. tam na dole wszystko opuchnięte i zlane w całość, sama nie wiem czy masuje to co trzeba. Może która s z Was ma rysunki i może je zeskanować![]() Cytat:
http://allegro.pl/item1169844955_pro...kosci_xxl.html
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-08-12 o 13:06 |
|
|
|
|
#2604 |
|
Raczkowanie
|
Zuziczko zobaczysz, że jak Aleksander teraz włączy turbo ładowanie to jeszcze na finiszu zadziwi wszystkich swoją masą
Kalex powodzenia dziś u lekarza.. Ja też idę o 16, a że to dla mnie nowy doktor, w nowym mieście i to pod koniec ciąży to niepokoję się jakby to była moja pierwsza wizyta w życiu I jeszcze w dodatku czuję że mały ciągle ułożony pośladkowo.. Dziś mam w ogóle nerwowy dzień..Fachowcy wymyslają przy remoncie, pieniążki się kończą- a cały czas czegoś brakuje, prace się przeciągają i wszyscy robią się nerwowi... Staram się jak mogę nie chłonąć tych emocji, ale już dłużej nie mogę..Mały to czuje i bombarduje brzuch jak nigdy.. Poza tym nagle wszyscy wycofują się z obiecanej pomocy- ktoś chciał kupić nowy stół, ale coś mu nie wyszło..ktoś łóżeczko -i też nie da rady, dziadkowie obiecywali kupić wózek, ale sami muszą brać kredyt bo rozwalili komuś samochód..eh.. A my oczywiście nie braliśmy pod uwagę, że coś pójdzie nie tak.. Niedługo chyba będziemy żyć miłościa.. |
|
|
|
#2605 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Różnie z tym bywa, na pewno organizm się oczyszcza sam przed porodem. Zazwyczaj objawia się to rozwolnieniem, bądź częstym bieganiem do wc, ale mój gin mówi, że raczej ta "kupka" jest inna, że to się widzi ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Zuzolku baaardzo się cieszę ![]() Kochana weź ta kaszkę kup, ponoć efekt ten sam, a ile dla Ciebie przyjemności buziole---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Szczęśliwa u mnie już chyba za późno na masaż tzn mam tam też tak wszystko nabite, spuchnięte- masakra. Nie wiem, czy dam radę się porządnie dotknąć, a co dopiero wymasować![]() naked ja się wybrałam ostatnio do lumpka, bo stwierdziłam, że szkoda kasy na wielkie ciuchy teraz i za niecałe 30zł kupilam 3 śliczne bluzko -tuniczki I to mogę przeżyć![]() Wczoraj się obkupiłam na giełdzie odzieżowej, kupiłam między innymi super bluzko- tunikę (na jesień- po ciąży) za 20zł, buty za 10 i 25 zł nop i kilka torebek po 20zl hehe moja mania...Mamie wzięłam klapeczki na koturnie za... 10zł. I już inny nastrój ![]() My już po wizycie, Mały siedzi wysoko, jest duży (tak rzekł Pan doktor). Wszystko zamknięte i on stawia na pierwsze terminy z usg- czyli 25, 26 sierpnia. W sumie mi trochę ulżyło, bo chcieliśmy gdzieś na weekenda wyskoczyć i się bałam. Poza tym jestem na etapie schiz- że chciałabym być z Pawciem jak najdłużej w domku. Więc raczej będzie Panna, a nie Lewek ![]() Na 15, 16 jadę do szpitala na ktg- wysłał mnie mój gin. Mimo, że wszystko ok, on uważa, że po 36tc powinno się raz w tygodniu robić badanie ktg... Słuchałam serduszka u niego na tym dziwnym mikrofoniku i tętniło dla mamulki, że szok
|
||
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
cellaris - gdyby to była główka, to byłabym przeszczęśliwa...
|
|
#2607 |
|
BAN stały
|
ycnan tak sobie o Tobie myślałam, co to za wycieki mogą być. I sądzę, że powinnaś się z tym udać do gina. Bo upławy ciążowe, które zapewne ma prawie każda z nas, są jednak nadal upławami i nietrudno je rozpoznać. A czytam teraz mój wypis ze szpitala i w zaleceniach mam coś takiego:
Ze gdyby pojawiły się wycieki płynu owodniowego, należy stawić się u lekarza lub w szpitalu. Nie żebym straszyła, ale może warto to Kochana sprawdzić? |
|
|
|
#2608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piszecie o goleniu...Ciężka sprawa powiem wam.Ja się golę ostatnio już tylko na wizyty,albo jak nad jezioro jedziemy.Niestety nie jestem z stanie robić tego częsciej,bo przy moim zaroście(a to nie lada afro) nie da się robić tego codziennie,bo chyba bym się wykrwawiła.Chaszcze tam mam strasznie gęste i grube do tego...Zazdroszczę tym,które nie mają takiego problemu... Hormony u mnie chyba osiągnęły swój szczyt,bo dopadł mnie dół przedporodowy.Myślałam,że to występuje tylko po porodzie,a jak widzę na własnym przykładzie jednak nie...Wk...wia mnie dosłownie wszystko,z Tż na pierwszym miejscu...Chodzę roztrzęsiona,rzucam wszytskim i tylko beczeć mi sie chce...Wczoraj na zajęciach z SR zaczęłam się kłócić z Tż,że aż położna się pytała co sie stało.Nic mi nie wychodzi.Utwierdzam sie w tym,że opieka nad dzieckiem to suma wszystkich hadrcorów...Wczoraj stanęłam w oknie i wyć mi się chciało i już jakieś durne myśli mi zaczeły przychodzic do głowy,że mogliśmy się wstrzymać z tym dzieckiem i ,że nie wiem czy chcę kolejne...Mała chyba wyczuła mój zły nastrój bo zaczeła kopać jak szalona,więc oczywiście miałam kolejny powód do płaczu,że bezbronne dziecko siedzi sobie samo w brzuchu,a wyrodna matka nie wie czy chce być matką...W dodatku jak tak patrzę na Tżta to odnoszę wrażenie,że on żyje dalej swoim kawalerskim życiem i obawiam się jakie będzie jego wsparcie przy dziecku...Już sie boję pomyśleć co będzie jak sie Mała urodzi,skoro już teraz sobie nie radzę,to co będzie potem.Chciałam karmić piersią,ale do tego trzeba mieć cierpliwość i spokój,a przy moim charakterze chyba już powinnam z 10 butli na mieszanki kupić,bo coś czuję,że lipa z tym karmieniem będzie...Oj zresztą...Szkoda,żebyście to nawet czytały,bo chyba sama tak naprawdę nie wiem o co mi chodzi...
|
|
#2609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj mialam dokladnie taki sam nastroj. Pomoglo zaserwowanie Malej duzej porcji lodow i obejrzenie filmu z usg. Od razu mi sie humor poprawil. Moze u Ciebie tez zadziala? Nie mozemy sie dac tym glupim hormonom
|
|
#2610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kalex u Ciebie też mocno zaciskama co do obietnic mi tez duzo obiecano i nic z tego a ja nie potrafię się upominać, nie to nie też z kasą krucho... ale wierze w lepsze lata![]() Zuziczko super wiadomości Szczęśliwa widzisz dobrze ze napisalas o tych tanich olejkach bo ja nie mialam zamiaru kupowac a w takim razie moze zakupie ![]() Naked ten olejek z allegro stanowczo za drogi... a co do kg ja tez juz sie zle czuje w swoim ciele
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

Hehe, ja tam nic nie widzę od dłuższego czasu. Nie ma mowy żeby cokolwiek zobaczyć.
ale ograniczyłam golonko tylko do wizyt u ginów, za dużo z tym roboty a ja za bardzo leniwa 

klask i: już miałam Ci pisać wspierający post a tu taka niżej wiadomość
kciuki trzymamy oczywiście dalej
nie opłaca mi się nic kupować na te ostatnie 4 tygodnie, ale zaczynam się czuć kompletnie nieatrakcyjnie

.
.

Wczoraj mialam dokladnie taki sam nastroj. Pomoglo zaserwowanie Malej duzej porcji lodow