Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-12, 09:41   #1261
lila12
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Pysia wierz mi, nie każdemu by się chciało tak dbać o szczegóły

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Aldii staram się kilka razy dziennie odciągać.

Wyderka za wytrzymanie w pracy!

Edytowane przez lila12
Czas edycji: 2010-08-12 o 09:42
lila12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 10:04   #1262
bardotka_a
Wtajemniczenie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Aldiimi pediatra powiedziała, ze lepiej właśnie nie odciągać Fridą tylko psiknąć wodą i położyć na brzuszek i pozwolić żeby samo wypłynęło, Frida to juz w ostateczności jak mocno przeszkadza w oddychaniu, takze robisz dobrze,

jejku chwila a ta do schodów podpełzła

nie wiem po co ja te puzzle kupowałam, chyba tylko po to aby je omijała szeroki łukiem
Stary 2010-08-12, 10:07   #1263
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość

Patinka no wlasnie tego jest najbardziej szkoda jak sie wraca do pracy ja sobie nie wyobrazam,ze np. uslyszalabym jako pierwsza mama,czy nie zobaczyla pierwszych kroczkow.
Zalatwiliscie nianie ?
Uuuuu ale bym opieprzyla meza na bank caly urlop spedzi z malym u mamausi.Sam usiadzie na kanapie,a tesciowa bedzie sie zajmowac malym "po swojemu"...
nie-niani nie mamy w dalszym ciągu

opieprzyłam go-ale on tylko burknął,że "żal mi d*** ściska, "zazdrośnica" ..."że się fajnie z Bubkiem bawili" ...później wniósł mi do pokoju zupę od mamusi-powiedziałam,że nie chce,że nie jestem głodna /jakoś nie przepadam za jej kuchnią/ to powiedział "ale z Ciebie cham" i poszedł sobie grzebać przy aucie:/ w nosie mam jej obiadki-potrafię sobie sama przyrządzić obiad, tym bardziej,że miałam kupione produkty... :/

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2010-08-12 o 10:08
patinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 10:13   #1264
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
No to popełniłam zygzaka Właśnie skończyłam Co prawda jest trochę jakby wyblakły bo barwnik za cholerę nie chciał mocniej wyjść Mam nadzieję, że się spodoba mojemu 4 latkowi. Olafek stawia po soczku i kawałku tortu
A i dziękuję za pamięć o moich urodzinach
Piękny tort

Sto lat dla Olafka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 10:13   #1265
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
nie-niani nie mamy w dalszym ciągu

opieprzyłam go-ale on tylko burknął,że "żal mi d*** ściska, "zazdrośnica" ..."że się fajnie z Bubkiem bawili" ...później wniósł mi do pokoju zupę od mamusi-powiedziałam,że nie chce,że nie jestem głodna /jakoś nie przepadam za jej kuchnią/ to powiedział "ale z Ciebie cham" i poszedł sobie grzebać przy aucie:/ w nosie mam jej obiadki-potrafię sobie sama przyrządzić obiad, tym bardziej,że miałam kupione produkty... :/
Stary 2010-08-12, 10:26   #1266
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hallo mamusie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Olafek stawia po soczku i kawałku tortu
Zygzak super
Sto lat dla Olafka

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Kamyk co to za pasta i czym myjecie ząbki? Zastanawiałam się właśnie kiedy zacząć myć.
Kupuję Nenedent-baby i tam w zestawie jest taka silikonowa nakładka na palec... Paulina już się przyzwyczaiła do mycia... To jest pasta bez fluoru dla takich maluchów właśnie. Jak się nauczy wypluwać, to wtedy dostanie pastę z fluorem.

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
przepraszam nie wiem o jaki klub chodziiiiii
Wysłać Pysi zaproszenie do klubu proszę
Tam sobie gadamy o bardziej prywatnych sprawach i nikt nas nie podgląda...

Cytat:
Napisane przez shamanaika Pokaż wiadomość
Moj Olus dzis tez swietuje! Konczy 7 miesiecy! Kiedy to zlecialo...

Cytat:
Napisane przez wyderka80 Pokaż wiadomość
dopiero Was nadrabiam...a piszę do Was z pracy...dziś mój pierwszy dzień
Powodzenia w pracy

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
Tż od poniedziałku z małym-wszystko OK, ale kompletnie mi nic nie mówi co robił z małym, co zjadł, ile zjadł-o wszystko muszę się wypytywać po południu-chociaż ja potrafiłam mu cały dzień streścić jak wracał do domu:/ do tego widzę,że od dwóch dni mały w ogóle nie chce jeść kleiku na noc i nie wiem czy mu za dużo soczków daje czy cuś:/ do tego Tż mnie kłamie-wczoraj go na tym złapałam-w pon siedział w domu /chyba/, we wtorek był u swojej mamy z małym..a wczoraj przyjechał po mnie do pracy -pytam gdzie byli a on mówi,że w sklepie ...patrzę na tylne siedzenie a tam plecaczek Emilka-pytam-to co brałeś plecak do sklepu-a on,że tak bo ma tam soczek-jakoś wierzyć mi się nie chciało,że na sam soczek brał cały plecaczek-w domu patrzę a w plecaczku miseczka do jedzenia z łyżeczką i butelka z soczkiem-dodam,że Emi je obiadki o 12 a Oni odbierali mnie po 15 to logiczne,że nie dawał mu obiadku w Realu pytam się go co robi tam miseczka - a on,że u mamy był noooooo....tyle,że od razu tego nie powiedział tylko o sklepie mi pieprzył:/ wkurzyło mnie to,bo chyba mam prawo wiedzieć gdzie jest moje dziecko i z kim...znając jego to teraz do końca urlopu będzie jeździł do mamy- "na obiadki i do tego ma darmową nianię"...eh-zdenerwowało mnie to trochu bo wiem co teściowa wyrabia z małym...a poza tym uważam,że to wyrwanie się od obowiązku-bo wiem,że teściowa to wyrywa butelki i chce go karmić, nosi non stop , stawia na nogi itd.
Ja tam nie przepadam za kuchnią teściowej, ale obiad chętnie przyjmuję, bo ja nie przepadam za gotowaniem...

Szkoda, że Ci TŻ tak ściemnia...
Stary 2010-08-12, 10:48   #1267
blonde_hair
Zakorzenienie

Hej!

Cytat:
Blonde ale chodzi ci o to,ze nie siada sam,czy nie siedzi nawet jak go posadzisz ?
nie siada sam, a jak go posadze bez podpórek to nie siedzi, przewraca sie, a jak chwile posiedzi to głowa mu leci bardziej do przodu, czyli pochyla sie tak w przódchociaz na foteliku podnosi sie do siadu...ale widac, ze u niektórych to wolniej wszystko postepuje...moze nie musze sie martwicjuz sama niewiem

Shamanaika za 7 miesiecy

Castilia za poł roczku

Addicted

Patinka, przykro, ze TZ tak sie do Ciebie odzywa

Ja dzis od rana w kuchni, bo jutro mamy gosci na weekendSebus jak na zlosc malo spia dzis jeszcze nocka w pracymam nadzieje, ze zasnie po południu, to ja tez
Stary 2010-08-12, 10:51   #1268
zebra666
Zakorzenienie

Gosbaj ja korzystam z tych przepisów ale tylko pomysły biore na zestawienia a robie i tak po swojemu i dodaje inne rzeczy- mięso czy żółtko.

http://www.przepisydladzieci.webpark.pl/5.htm

Patinka nie rozumiem takiego ściemniania gdzie był... Naprawdę!

Malinka tort pierwsza klasa!

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:06   #1269
aldii
Zakorzenienie

Bardotka no mi wlasnie moja laryngolog tez kiedys mowila zeby nie odciagac,bo sie robi wiecej gilunkow.Ale nie wiem jak to sie ma do kataru.Jak jej psikne to kalde na brzuszek,ale jej nic nie scieka,bo ona ma ten katar "niewidzialny" nic nie leci,jak odciagam to tez nic niema,tylko furczy jej w nosku
A macie takie barierki zabezpieczajace na schody ? moja jeszcze nie zwiedza mieszkania,ale juz mam to zabezpieczenie przygotowane,zeby nie mogla kuchni zwiedzac (wydaje mi sie,ze tam najbardziej niebezpiecznie)
Patinka ech z tymi TZ-ami to same klopoty
Blonde wiesz Sebus jest dosc dorodnym dzieckiem,wiec moze mu ciezko udzwignac po prostu ten ciezar
Stary 2010-08-12, 11:17   #1270
bardotka_a
Wtajemniczenie

Aldii nie mamy my nawet schodów jeszcze nie mamy dokończonych

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

blonde_hair a co tam dobrego pichcisz?
Stary 2010-08-12, 11:21   #1271
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
A macie takie barierki zabezpieczajace na schody ? moja jeszcze nie zwiedza mieszkania,ale juz mam to zabezpieczenie przygotowane,zeby nie mogla kuchni zwiedzac (wydaje mi sie,ze tam najbardziej niebezpiecznie)
Mój TŻ nie chce kupować barierek, bo twierdzi, że jak pies może wszędzie łazić to i dziecko też... Ale to on z nią siedzi, to może zmieni zdanie

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Poza tym przytyłam...
No ja nie wiem jak to jest możliwe...
Ja do końca życi a już będę wyglądać jak wieloryb...
Stary 2010-08-12, 11:25   #1272
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Aldii nie mamy my nawet schodów jeszcze nie mamy dokończonych

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

blonde_hair a co tam dobrego pichcisz?
co robie? klopsiki w occie, paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem, chili con carne, salatke gyros i tradycyjna jarzynowa, jutro jeszcze ciasto, mieso i kilka przekasekurwanie glowy i dzisiaj jeszcze do pracy

Kamyk ja tez przytylam karmiac piersia

Lece na zakupy i spacer
Stary 2010-08-12, 11:29   #1273
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
co robie? klopsiki w occie, paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem, chili con carne, salatke gyros i tradycyjna jarzynowa, jutro jeszcze ciasto, mieso i kilka przekasekurwanie glowy i dzisiaj jeszcze do pracyLece na zakupy i spacer
no nieźle to jak menu na wielką imprezę
Stary 2010-08-12, 11:31   #1274
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

piekny tort malinko udanej imprezy życzę Sto lat dla Olafka

patinka to kiepsko z tym ściemnianiem:brz ydal: nie wyobrażam sobie żeby mój TŻ tak sobie z mamusią przeciwko mnie ustawiał
no ale z ta zupką to tez nie ma co przesadzać, chyba chciała dobrze że Ci obiadek dała??

shamanaika Sto Lat dla Olusia

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

nie wiem po co ja te puzzle kupowałam, chyba tylko po to aby je omijała szeroki łukiem
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:32   #1275
Kancia
Zakorzenienie

blonde podziwiam ja na urodziny Adika robie tylko korki, sałatke gyros i półmisek wędlinek, tort i zastanawiam sięna jakims ciachem ale to jeszcze pomyslę.
Stary 2010-08-12, 11:35   #1276
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Kamyk

Pysiu mieszkanko cudne, a te Twoje malunki

youyou ale zdolniacha. Tez musze nakrecic Szymka

fleur witaj po wakacjach

gosbaj zdjecka super

malinka torcik cuuuudo Sto lat dla Olafka Czy Ty tez mialas urodzinki?? To wszystkiego najlepszego

shamanaika za 7 miesiecy

Patinka Tztowi to sie nalezy...ale nie kapuje po co tak kreci

blonde_hair łooooooo jakie menu

Ale wczoraj byl dzien, Szymek malo spal i marudzil na maksa Myslalam, ze wyjde z siebie....
Wlasnie gotuje mu obiadek
Wstawiam kilka fotek ze spotkania
Stary 2010-08-12, 11:56   #1277
youyou
Zakorzenienie

Madziulka fajne fotki a chłopaki jakie przystojniaki!
Stary 2010-08-12, 11:58   #1278
filka2
Zadomowienie

bardotka własnie miałam to napisac co ty,Ada od wczoraj tylko biega do kuchni do kontaktu a w pokoju do kabla od lapka,musze chyba zakleic ten kontakt.a i dzis staneła sobie w łózeczkutylko czy nie za wczesnie na nia
Stary 2010-08-12, 12:19   #1279
gosbaj
Zadomowienie

dziewczyny jak gotuje malemu i chce dodac ta lyzeczke manny to musze ja najberw w wodzie rozrobic czy tak na sucho dac do obiadku?? tak samo kleik ryzowy ktory ma byc w zupce, na sucho czy najpierw rozrobic??
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:26   #1280
youyou
Zakorzenienie

gosbaj ja kaszkę rozrabiałaM z wodą żeby była taka "papka" a kleik dodaję tylko do mleka, wsypuję miarkę...

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2010-08-12 o 15:31
Stary 2010-08-12, 12:29   #1281
Kancia
Zakorzenienie

gosbaj kleik mozesz bezposrednio do zupki

madziulka super fotki

filka dla Adzi za stawanie Adi wstawał w 7 mcu takze myslę, ze spoko
Stary 2010-08-12, 12:37   #1282
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Dziekujemy

A ja nagralam jak bylismy w Krakowie, jak Szymek zasuwa Jakosc nie za dobra, ale to tak na szybko Nawet dziadek sie zalapal

http://www.youtube.com/watch?v=D2exzJyPb8U
Stary 2010-08-12, 12:42   #1283
Kancia
Zakorzenienie

madziiulka super a jak pieknie siada z raczków
Stary 2010-08-12, 13:03   #1284
kalka
Zadomowienie

shamanaika wysłałam ci zaproszenie do klubu już dwa razy!!!!!!!!!!!!!
Sprawdź pocztę, bo jak coś, to spróbuje jeszcze raz i jeszcze raz i tak do oporu

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:33   #1285
pysiamn
Zakorzenienie

Kalka dziękuje za zaproszonko

Madziulka ale fajne fotki i chłopaki
Szymuś raczkuje i
Jest sarszy o miesiąc od Julki a Julka gapa do potęgi n-tej

Mój Kuba dopiero w 9 miesiacu zanotował spory regres ....pełzał ale jeszcze nie raczkował i wstawał na stojaczka

W 10 raczkował.

Dziekuje za wszystkie miłe słowa

Jakaś zmęczona estem po tych zajęciach adaptacyjnych ...ba o ile mozna je tak nazwać bo u Kuby nie odnotowałam adaptacji mam nadzieję że to kwestia czasu...

kończe bo Julcia baraszkuje na podłodze odkryła fascynację stopami

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-08-12 o 13:35
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:42   #1286
Kancia
Zakorzenienie

test sprawdzam jak idzie kopiowanie z albumu

jem stopy

prawie siedzę ale i tak jest wesoło

edit: czyli lipa bo powinno wstawić obrazki i co najśmieszniejsze to kod jest podany
no nic jak się komuś chce to moze kuknąc reszte mam w albumie

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-08-12 o 13:49
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:56   #1287
wyderka80
Raczkowanie

aldii, lila, kamyk dziękuję

w sumie to nawet trochę w tej pracy odpoczęłam...dziwne
ale pewnie w poniedziałek zarzucą mnie robotą

zauważyłam, że jak tak tu siedzę to bardzo głodna sie robię...;P sniadanko juz dawno zjedzone
a w domu jakoś tak nie miałam czasu myśleć o jedzeniu hehe
wyderka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 14:09   #1288
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Hej!

Patinka, przykro, ze TZ tak sie do Ciebie odzywa
ja też nie jestem mu wtedy dłużna

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Patinka nie rozumiem takiego ściemniania gdzie był... Naprawdę!
ściemnia, bo wie,że nie byłabym zadowolona,że całe dnie małym zajmuje się teściówka a on pewnie przed tv
a najlepiej,że codziennie przyjeżdza po mnie do pracy, wiezie PROSTO DO DOMU...po czym znika do swoich spraw a ja zostaję z małym..sama...tak jak i w czasie urlopu macierzyńskiego...

Cytat:
Patinka ech z tymi TZ-ami to same klopoty
:/

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

patinka to kiepsko z tym ściemnianiem:brz ydal: nie wyobrażam sobie żeby mój TŻ tak sobie z mamusią przeciwko mnie ustawiał
no ale z ta zupką to tez nie ma co przesadzać, chyba chciała dobrze że Ci obiadek dała??
nie, nie przesadzam-ale wiem jak mnie teściowa traktuje-jakbym o własnego chłopa nie potrafiła zadbać-od samego początku małżeństwa woła co chwilę Tżta na obiadki...najczęściej chodzi co czwartek-śmieje się sama do siebie,że niczym obiady czwartkowe u króla:/ ja jestem zła, bo nigdy mi Tż nie mówił,że jedzie do mamy po pracy i będzie jadł u niej obiad-tylko mówił np. że będzie póżniej...jak przychodził to się nagle okazywało,że ON NIE JEST GŁODNY:/ ale nigdy nie mówił,że jadł obiad...sama się dopiero później zorientowałam,że jak przychodzi do domu i nie głodny to znaczy że U MAMUSI był:/ o nic nie chodzi tylko o to,że ja się orobię jak wół, przygotowywałam na czas jak wracał z pracy a tu pojedzony wracał...nie wiem czy ta BABA nie zdaje sobie sprawy,że może obiad czeka na niego w domu...:/widzi tylko koniec swojego nosa i żeby SYNEK ZJADŁ MAMUSI OBIAD...a tą zupę to pierwszy raz przyniósł, bo wiedzą,że ja w pracy...ale do tej pory to ja siedziałam w domu a jak Tż przychodził pojedzony a ja np. planowałam pizze na telefon albo cuś to kończyło się na tym,że jadłam g**** bo na samą siebie nie opłacało się zamawiać:/ tak dla przykładu...
Stary 2010-08-12, 14:21   #1289
Kancia
Zakorzenienie

a dla mnie to dziwne, ze Wy macie jakies tajemnice przed sobą, bo to do niczego dobrego nie prowadzi

a co do tego
Cytat:
...nie wiem czy ta BABA nie zdaje sobie sprawy,że może obiad czeka na niego w domu...:/widzi tylko koniec swojego nosa i żeby SYNEK ZJADŁ MAMUSI OBIAD...
Tz jest dorosły więc jakby nie chciał, to by nie chodził.
Stary 2010-08-12, 14:54   #1290
zebra666
Zakorzenienie

Madziulka śliczne fotki ze spotkania, a Szymek raczkuje niesamowicie i siedzi tak pewnie

Patinka są tacy faceci mamusini... Dorośli a takie cycki...Obstawiam, że to ten typ wśród naszych kłopotów o to nie musiałam się nigdy martwić, bo Tż nie zżyty kompletnie ze swoją...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości