Zaginęła iwona - trójmiasto - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-12, 12:51   #1921
1985SiWA
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła iwona - trójmiasto

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa Pokaż wiadomość
według mnie nie ma tutaj nic dziwnego. Jeżeli Iwona nie traktowała go poważnie , w sensie był dla niej tylko kolegą, to po co miała go przedstawiać. Jeżeli faktycznie tylko czasem ją podwoził to już w ogole nie widzę nic dziwnego w tym, rodzice nigdy go nie poznali..

ja bym też nie umieściła plakatu na n-k, gdyby zaginął mi ktoś bliski. znajomi/rodzina na pewno by o takim zaginięciu wiedzieli i bez zdjęc na n-k.. a takie wstawianie fotek, plakatów jest dla mnie czymś robionym na pokaz...

dzięki
nie mnie cie oceniac ale wg tego wpisu dziwne masz podejscie emocjonalne, dość surowe i zimne, moze nie jestes żżyta ze swoimi bliskimi ale ... gdyby to mnie sie cos takiego stało to oblepiłabym cale miasto, wszystko co mozliwe i jeszcze jakby sie dalo to na plecach bym sobie zawiesiła plakat zeby jak najwiecej ludzi zapoznalo sie ze sprawą.
Stary 2010-08-12, 12:53   #1922
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
nie mnie cie oceniac ale wg tego wpisu dziwne masz podejscie emocjonalne, dość surowe i zimne, moze nie jestes żżyta ze swoimi bliskimi ale ... gdyby to mnie sie cos takiego stało to oblepiłabym cale miasto, wszystko co mozliwe i jeszcze jakby sie dalo to na plecach bym sobie zawiesiła plakat zeby jak najwiecej ludzi zapoznalo sie ze sprawą.

Ba!A nawet na czole!I nie interesowałoby mnie co kto na ten temat myśli
Stary 2010-08-12, 12:54   #1923
xtatoo
Raczkowanie

Byłoby miło gdyby dyskusja: biedny kontra bogaty już się zakończyła.
Zgłosiłam do moderatora uczestniczkę takaja13, więc ignorujcie please te krzyki.
xtatoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:56   #1924
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość

Kazde zaginiecie jest wielka tajemnica niestety nie tylko to ale wiekszosc z Was nie dopuszcza do siebie tej mysli i sami zniechecacie tym pisaniem do Iwonki.
Są zaginięcia, które wcale nie są tajemnicze. Czasem sprawa jest jasna, ktoś wyszedł z domu, zaczął nowe życie, nawet był gdzieś widziany, odezwal sie do rodzny itp. A tu niestety nie ma żadnego śladu.
W czasie zaginięcia czteroletniej Madeleine bylam w UK. I uwierzcie mi, ze naglosnienie sprawy Iwony to pikuś przy tym co się działo w UK. Tam przez pewien czas wszystkie tabloidy dzien w dzien na okladce dawaly artykuly o dziewczynce. Powazniejsze gazety tez o tym pisaly, ale bez opatowania sensacją. Wiadomosc o zaginieciu byla pokazywana przez wszystkie dzienniki , programy informacyjne , nawet takie w stylu naszego "Pytania na sniadanie". Rodzice dawali wywiadom wszystkim gazetom, jakim tylko sie dalo, nawet takim pokroju naszej "Gali" czy "Vivy". O poszukiwaniach wypowiadal sie nawet premier i inni politycy... Jakby ktos mial zbierac wycinki artykulow, to by mu chyba kilka segregatorow nie starczylo... I wiecie co? Tam tez slyszalam wypowiedzi: "czemu jest takie zainteresowanie, czy to ze rodzice są dobrze sytuowanymi lekarzami ma jakies znaczenie, czy biednego tez by tak szukali"? Racja, rodzice do biednych nie nalezeli, ale potrafili też zorganizowac grupe ludzi, ktorzy zaanagazowali sie w prowadzenie strony, w plakaty, ulotki itp.
Jestem pewna, ze oni chetnie by oddali ten caly swoj majatek, byle tylko dziecko odnalezc. Naprawde rozpacz jest taka sama, niezaleznie czy jest sie lekarzem z Anglii, fryzjerką z Polski czy bezdomną w Rosji.

I jeszcze na koniec takie pytanie, ktore mi sie nasuwa od pewnego czasu. Jaki jest sens zakladania monitoringu, jesli zdjecia z niego sa tak beznadziejnej jakosci? O ile zlomiarze sa widocznie calkiem dobrze, to facet z recznikiem jest rozmazany. Nie rozumiem, po co zakladac takie atrapy, jesli potem nie mozna obrazu (np.twarzy) porzadnie przyblizyc i opracowac graficznie, tak aby mozna bylo dana osobe rozpoznac?

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie

Edytowane przez Hawa
Czas edycji: 2010-08-12 o 12:59
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:01   #1925
xtatoo
Raczkowanie

Może jak to urządzenie monitorujące było kupowane to był szczyt techniki? A potem najwyraźniej o nim zapomnieli, nie zdażyło się nic co wymagałoby identyfikacji osoby nagranej...
Z drugiej strony jak już ktoś wcześniej napisał, skoro policja i rodzina są pewni, że to Iwonka to chyba nie ma sensu tego podważać
Stary 2010-08-12, 13:05   #1926
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze na koniec takie pytanie, ktore mi sie nasuwa od pewnego czasu. Jaki jest sens zakladania monitoringu, jesli zdjecia z niego sa tak beznadziejnej jakosci? O ile zlomiarze sa widocznie calkiem dobrze, to facet z recznikiem jest rozmazany. Nie rozumiem, po co zakladac takie atrapy, jesli potem nie mozna obrazu (np.twarzy) porzadnie przyblizyc i opracowac graficznie, tak aby mozna bylo dana osobe rozpoznac?
po co?
- bo dobre kamery kosztują
- bo film w dobrej jakości zajmuje dużo miejsca i nie dałoby się ich zbyt długo przechowywać
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:07   #1927
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Są zaginięcia, które wcale nie są tajemnicze. Czasem sprawa jest jasna, ktoś wyszedł z domu, zaczął nowe życie, nawet był gdzieś widziany, odezwal sie do rodzny itp. A tu niestety nie ma żadnego śladu.
W czasie zaginięcia czteroletniej Madeleine bylam w UK. I uwierzcie mi, ze naglosnienie sprawy Iwony to pikuś przy tym co się działo w UK. Tam przez pewien czas wszystkie tabloidy dzien w dzien na okladce dawaly artykuly o dziewczynce. Powazniejsze gazety tez o tym pisaly, ale bez opatowania sensacją. Wiadomosc o zaginieciu byla pokazywana przez wszystkie dzienniki , programy informacyjne , nawet takie w stylu naszego "Pytania na sniadanie". Rodzice dawali wywiadom wszystkim gazetom, jakim tylko sie dalo, nawet takim pokroju naszej "Gali" czy "Vivy". O poszukiwaniach wypowiadal sie nawet premier i inni politycy... Jakby ktos mial zbierac wycinki artykulow, to by mu chyba kilka segregatorow nie starczylo... I wiecie co? Tam tez slyszalam wypowiedzi: "czemu jest takie zainteresowanie, czy to ze rodzice są dobrze sytuowanymi lekarzami ma jakies znaczenie, czy biednego tez by tak szukali"? Racja, rodzice do biednych nie nalezeli, ale potrafili też zorganizowac grupe ludzi, ktorzy zaanagazowali sie w prowadzenie strony, w plakaty, ulotki itp.
Jestem pewna, ze oni chetnie by oddali ten caly swoj majatek, byle tylko dziecko odnalezc. Naprawde rozpacz jest taka sama, niezaleznie czy jest sie lekarzem z Anglii, fryzjerką z Polski czy bezdomną w Rosji.

Dokładnie plakaty z Madeleine wisiały w każdy duzym jak i małym osiedlowym sklepie nie było chyba człowieka który by o tej sprawie nie słyszał mimo,ze dziewczynka zaginęła w Portugalii(jakby ktoś nie kojarzył sprawy była z rodzicami na wakacjach) a nie w UK,także o zaginięciu Iwony powinno być jeszcze głośniej w tej sprawie napisałam do autorki jednoego bloga na kótrego zaglądam codziennie jak i mnóstwo innych osób ale niestety odpowiedzi nie otrzymałam
Nie jestem w Polsce więc nie mogę pomóc tak jak bym chciała...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 13:45   #1928
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdanie to Twoj post jest wrecz idiotyczny piszac,ze niestety nie wszyscy ludzie tak naglasniaja sprawe zaginiec,co Ty myslisz,ze nie wszyscy tak sama odchodza od zmyslow po zaginieciu bliskiej osoby !?!? PO PROSTU NIE WSZYSCY MAJA PIENIAZKI ZEBY NAGLOSNIC I WYNAJAC DETEKTYWOW,LUDZIE NAUCZCIE SIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM I MIEDZY WIERSZAMI A NIE WIEKSZOSC ZARAZ ODBIERA TO JAKO ZLOSLIWOSCI I ZAGLADANIE W PORTFEL TU CHODZI O TO,ZE NAWET LUDZI BIEDNYCH POWINNO SIE NAGLASNIAC TAK SPRAWE,GINIE DUZO LUDZI Z MALYCH MIASTECZEK GDZIE JEST DUZE BEZROBOCIE OD RODZINY OD POKOLEN ZYJA SKROMNIE WIEC NAWET NIE SA W STANIE UZBIERAC 15 TYSIECY NA TAKIEGO DETEKTYWA.

Nie rozumiem po co krzyczysz.

Każdego stać na Rutkowskiego, bo Rutkowski w przypadku kiedy rodziny nie stać pracuje za darmo - tak jak w przypadku zaginionego Łukasza z Gdańska.

Cytat:
A ty niby piszesz tak jak to ty bys zalozyla ten watek i wyszla z inicjatywa,po 2 jak juz jak pisalam wczesniej nikomu nie zagladam do kieszeni bo mam swoja i to mi wystarcza ale ty niestety chyba nie czytasz dokladnie a napisalam to bo wczesniej dziewczyna napisala ze kazdy powinien byc tak samo wazny,ten watek mimo niektorych fajnych osob zszedl ponizej krytyki ,tutaj panuje straszna atmosfera i jedna stara sie byc madzrejsza od drugiej,wielkie panie kierowniczki ktore mysla,ze swoimi plotkami znajda Iwone,to jest niesmaczne i sama bede sie starala zeby zamkneli ten watek poniewaz on nie wnosi nic do sprawy I OSOBY TAKIE JAK TY CZYTAJA CO DRUGIE SLOWO I NIE POTRAFIA CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM MAM WRAZENIE ZE SIEDZA TUTAJ WIEKSZOSCI SAME DZIECIAKI.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Kazde zaginiecie jest wielka tajemnica niestety nie tylko to ale wiekszosc z Was nie dopuszcza do siebie tej mysli i sami zniechecacie tym pisaniem do Iwonki.
Jak na razie to niczego konstruktywnego nie wnosisz do tego wątku tylko obrażasz wizażanki, które z własnej nieprzymuszonej woli zajęły się problematyka zaginionych.

Edit

Cytat:
Napisane przez xtatoo Pokaż wiadomość
Zgłosiłam do moderatora uczestniczkę takaja13, więc ignorujcie please te krzyki.
Przepraszam, dopiero teraz doczytałam

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2010-08-12 o 13:52
titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:45   #1929
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez xtatoo Pokaż wiadomość
Ej, przez te skargi zamkną nam wątek
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:56   #1930
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
Ej, przez te skargi zamkną nam wątek
No właśnie to swoja drogą i będzie trzeba zakładać nowy

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/...ia-n40954.html

No więc wychodzi na to,że nikogo kogo zarejestrowała kamera przy bacówce nie przesłuchano jeszcze do tej pory!!
Stary 2010-08-12, 13:59   #1931
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muciula25 Pokaż wiadomość
No więc wychodzi na to,że nikogo kogo zarejestrowała kamera przy bacówce nie przesłuchano jeszcze do tej pory!!
wg mnie to dziwne, tym bardziej że na jakimś forum jeszcze chyba ponad tydzień temu czytałam, że ktoś rozpoznał na nagraniu kolesia w bordowej koszulce, który rozmawia przy srebrnym aucie z Panią z pieskiem.
Stary 2010-08-12, 13:59   #1932
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
po co?
- bo dobre kamery kosztują
- bo film w dobrej jakości zajmuje dużo miejsca i nie dałoby się ich zbyt długo przechowywać
No to jeśli dobre kamery kosztują, to po co kupować gorsze skoro nie ma z nich pożytku... Po to, aby pokazać, że miasto coś robi?
Podobnie sprawa ma się z bankami. Czasem w TV czy w necie pokazują zdjęcia czy filmiki z napadów na bank i tam juz w ogole nic nie widac. Obraz jak na starym czarno-bialym telewizorze i potem policja o pomoc... I jak tu kogos rozpoznac na takim zdjeciu....

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 14:01   #1933
titina
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie to swoja drogą i będzie trzeba zakładać nowy

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/...ia-n40954.html

O matko, normalnie szok.

Zwłaszcza że widać tam prawdopodobnie pracowników bacówki z jakąś umową.(taki mi się wydaje)

Stary 2010-08-12, 14:01   #1934
xtatoo
Raczkowanie

coraz bardziej nagłaśnianie poszukiwania świadków
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs....WIAT/268734310

http://kartuzy.info/index.php?m=2&zid=19986

po ponad 3 tygodniach....
Stary 2010-08-12, 14:01   #1935
kastunek
Raczkowanie

Być może ktoś już o tym pisał, mogłam nie zauważyć, ale czy widzieliście artykuł o Iwonie w tygodniku WPROST ?
kastunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 14:03   #1936
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
wg mnie to dziwne, tym bardziej że na jakimś forum jeszcze chyba ponad tydzień temu czytałam, że ktoś rozpoznał na nagraniu kolesia w bordowej koszulce, który rozmawia przy srebrnym aucie z Panią z pieskiem.

Ja w ogóle tego nie rozumiem przeciez nie którzy z nich moga byc stałymi bywalcami Bacówki co za problem iść ze zdjęciami popytać-w sumie to nie wiem na jakich zasadach policja u nas działa ale z tego co widzę to na zasadzie a nóż widelec się ktoś sam zgłosi
Stary 2010-08-12, 14:03   #1937
mmm3m
BAN stały

Cytat:
No to jeśli dobre kamery kosztują, to po co kupować gorsze skoro nie ma z nich pożytku... Po to, aby pokazać, że miasto coś robi?
Podobnie sprawa ma się z bankami. Czasem w TV czy w necie pokazują zdjęcia czy filmiki z napadów na bank i tam juz w ogole nic nie widac. Obraz jak na starym czarno-bialym telewizorze i potem policja o pomoc... I jak tu kogos rozpoznac na takim zdjeciu....
Mnie też to dziwi, sama widuję takie nagrania w programach informacyjnych i ledwo można rozpoznać kobietę od mężczyzny
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 14:04   #1938
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kastunek Pokaż wiadomość
Być może ktoś już o tym pisał, mogłam nie zauważyć, ale czy widzieliście artykuł o Iwonie w tygodniku WPROST ?

A możesz linka podesłać
Stary 2010-08-12, 14:06   #1939
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
to zobacz jaki jest koszt zamontowania takiego monitoringu
to jest drogi sprzęt i mało które miasto stać na super hiper nowoczesne kamery. Poza tym jest kwestia wielkości zapisywanego pliku i jego przechowywania...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 14:06   #1940
kastunek
Raczkowanie

Cytat:
A możesz linka podesłać
Ja mam to w gazecie.
Tu jest tylko fragment : http://www.wprost.pl/ar/205056/Gdzie-jest-Iwona/
kastunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 14:07   #1941
karoolciaq
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o podejrzenie, że na tych dwóch filmach widzimy dwie różne dziewczyny to jest to nie możliwe. Policja nie wypuściła by w obieg nagrań, i to na taką skale, jeżeli nie mieli by pewności co do osoby na nim sie znajdującej. Owszem, pierwszy film został przekazany mediom przez Rutkowskiego, ale policja potwierdziła obecnośc Iwony na nim. A drugi film został "wyemitowany" przez policje. Muszą wiec miec pewnośc co do prawdziwości nagrań z rzeczywistością.

Czy mogłby mi ktoś z Was przybliżyc sylwetke niejakiego Mariusza O. ? Co to za mezczyzna , jaki ma związek z zaginieciem Iwony? Napewno pisaliście o tym wcześniej , ale niestety nie udało mi sie przebrnąc przez tak dużą ilośc postów.

Pozdrawiam
karoolciaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 14:07   #1942
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
A możesz linka podesłać
No chyba ktoś musiałby scana artykułu zrobić, bo Wprost nie udostępnia całych tekstów na stronie www.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 14:08   #1943
xjustyniaaax
Zakorzenienie

to smutne ze nadal jej nie znaleziono

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 14:11   #1944
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolciaq Pokaż wiadomość

Czy mogłby mi ktoś z Was przybliżyc sylwetke niejakiego Mariusza O. ? Co to za mezczyzna , jaki ma związek z zaginieciem Iwony? Napewno pisaliście o tym wcześniej , ale niestety nie udało mi sie przebrnąc przez tak dużą ilośc postów.

Pozdrawiam
Na górze każdego wątku jest opcja: przeszukaj wątek, wystarczy, że wrzucisz w wyszukiwarkę, to co Cię interesuje i nie musisz ręcznie wszystkiego przeszukiwać.

Wątek Mariusz O. [nie mylić z Marcinem O.] okazał się zwykłą plotką, nie wiem, po co do tego wracać.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Stary 2010-08-12, 14:11   #1945
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
No chyba ktoś musiałby scana artykułu zrobić, bo Wprost nie udostępnia całych tekstów na stronie www.

Ok,nie wiedziałam o tym.
Stary 2010-08-12, 14:12   #1946
AguŚ87
Zakorzenienie

hmm czyli jednak zamieszany jest w to jakis policjant dobrze wnioskuje ? ze niby rutkowski znalazł trop łączacy zaginiecie iwony z niejakim policjantem>

prócz tego wiadomo cos nowego?

bo niestety znow sama bezsesnsownych postów a myslalam ze beda tylko tutaj opisowane nowe fakty
Stary 2010-08-12, 14:12   #1947
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Wątek Mariusz O. [nie mylić z Marcinem O.] okazał się zwykłą plotką, nie wiem, po co do tego wracać.
Jak to okazał się plotką?
Przecież Rutkowski wyraźnie powiedział, że podejrzewają młodego policjanta, skąd wiesz że to jednak plotka?
Stary 2010-08-12, 14:13   #1948
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież Rutkowski wyraźnie powiedział, że podejrzewają młodego policjanta, skąd wiesz że to jednak plotka?
Napisałam, żeby Marcina z Mariuszem nie mylić
Marcin młody policjant-mówił o nim Rutkowski.
Mariusz [chyba, że coś mi się pomyliło] ten od Krystka [czy jakoś tak] pisała o nim Lidia90.

Jeżeli chodziło o Marcina, to w sumie nie wiadomo co z nim, tyle, że Rutkowski go podejrzewa, podbijał do Iwony-tyle wiemy.

Stary 2010-08-12, 14:13   #1949
visionAM
Zakorzenienie

Pozwolę sobie zacytować, bo może skończą sie spekulację dlaczego sprawa Iwonki zainteresowała tyle ludzi i dlaczego tak wiele obcych jej osób pomaga:
Cytat:
I najważniejsze: akcja dramatu rozegrała się w miejscu, które zna niemal każdy Polak. To główny deptak w Sopocie, kilkaset metrów od morza. Dlatego każdy może teraz podążać w wyobraźni śladami Iwony, mijając – tak jak ona – bary, sklepy, przecinając ścieżkę rowerową, zerkając na zarośla i przyspieszając kroku w pobliżu opuszczonych domów, jakich sporo w Jelitkowie. – W tej historii jest wszystko, co porusza ludzką wyobraźnię: młodość, uroda i nierozwiązana tajemnica – tłumaczy fenomen zainteresowania tą sprawą psycholog społeczny profesor Janusz Czapiński.
Stary 2010-08-12, 14:14   #1950
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Mariusz O. to nie jest Marcin O.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości