![]() |
#1921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginęła iwona - trójmiasto
Cytat:
![]() |
#1922 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ba!A nawet na czole!I nie interesowałoby mnie co kto na ten temat myśli ![]()
![]() |
#1923 |
Raczkowanie
|
Byłoby miło gdyby dyskusja: biedny kontra bogaty już się zakończyła.
Zgłosiłam do moderatora uczestniczkę takaja13, więc ignorujcie please te krzyki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czasie zaginięcia czteroletniej Madeleine bylam w UK. I uwierzcie mi, ze naglosnienie sprawy Iwony to pikuś przy tym co się działo w UK. Tam przez pewien czas wszystkie tabloidy dzien w dzien na okladce dawaly artykuly o dziewczynce. Powazniejsze gazety tez o tym pisaly, ale bez opatowania sensacją. Wiadomosc o zaginieciu byla pokazywana przez wszystkie dzienniki , programy informacyjne , nawet takie w stylu naszego "Pytania na sniadanie". Rodzice dawali wywiadom wszystkim gazetom, jakim tylko sie dalo, nawet takim pokroju naszej "Gali" czy "Vivy". O poszukiwaniach wypowiadal sie nawet premier i inni politycy... Jakby ktos mial zbierac wycinki artykulow, to by mu chyba kilka segregatorow nie starczylo... I wiecie co? Tam tez slyszalam wypowiedzi: "czemu jest takie zainteresowanie, czy to ze rodzice są dobrze sytuowanymi lekarzami ma jakies znaczenie, czy biednego tez by tak szukali"? Racja, rodzice do biednych nie nalezeli, ale potrafili też zorganizowac grupe ludzi, ktorzy zaanagazowali sie w prowadzenie strony, w plakaty, ulotki itp. Jestem pewna, ze oni chetnie by oddali ten caly swoj majatek, byle tylko dziecko odnalezc. Naprawde rozpacz jest taka sama, niezaleznie czy jest sie lekarzem z Anglii, fryzjerką z Polski czy bezdomną w Rosji. I jeszcze na koniec takie pytanie, ktore mi sie nasuwa od pewnego czasu. Jaki jest sens zakladania monitoringu, jesli zdjecia z niego sa tak beznadziejnej jakosci? O ile zlomiarze sa widocznie calkiem dobrze, to facet z recznikiem jest rozmazany. Nie rozumiem, po co zakladac takie atrapy, jesli potem nie mozna obrazu (np.twarzy) porzadnie przyblizyc i opracowac graficznie, tak aby mozna bylo dana osobe rozpoznac?
http://www.aspoleczna.pl Mój blog http://www.angtest.pl Testy z angielskiego! http://wojnowski.net.pl Blog o Wordpresie Edytowane przez Hawa Czas edycji: 2010-08-12 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Raczkowanie
|
Może jak to urządzenie monitorujące było kupowane to był szczyt techniki? A potem najwyraźniej o nim zapomnieli, nie zdażyło się nic co wymagałoby identyfikacji osoby nagranej...
Z drugiej strony jak już ktoś wcześniej napisał, skoro policja i rodzina są pewni, że to Iwonka to chyba nie ma sensu tego podważać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- bo dobre kamery kosztują - bo film w dobrej jakości zajmuje dużo miejsca i nie dałoby się ich zbyt długo przechowywać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie plakaty z Madeleine wisiały w każdy duzym jak i małym osiedlowym sklepie nie było chyba człowieka który by o tej sprawie nie słyszał mimo,ze dziewczynka zaginęła w Portugalii(jakby ktoś nie kojarzył sprawy była z rodzicami na wakacjach) a nie w UK,także o zaginięciu Iwony powinno być jeszcze głośniej w tej sprawie napisałam do autorki jednoego bloga na kótrego zaglądam codziennie jak i mnóstwo innych osób ale niestety odpowiedzi nie otrzymałam ![]() Nie jestem w Polsce więc nie mogę pomóc tak jak bym chciała...
![]() |
#1928 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem po co krzyczysz. Każdego stać na Rutkowskiego, bo Rutkowski w przypadku kiedy rodziny nie stać pracuje za darmo - tak jak w przypadku zaginionego Łukasza z Gdańska. Cytat:
Edit Cytat:
![]()
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-08-12 o 13:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Rozeznanie
|
No właśnie to swoja drogą i będzie trzeba zakładać nowy
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/...ia-n40954.html No więc wychodzi na to,że nikogo kogo zarejestrowała kamera przy bacówce nie przesłuchano jeszcze do tej pory!! ![]()
#1931 |
Zakorzenienie
|
wg mnie to dziwne, tym bardziej że na jakimś forum jeszcze chyba ponad tydzień temu czytałam, że ktoś rozpoznał na nagraniu kolesia w bordowej koszulce, który rozmawia przy srebrnym aucie z Panią z pieskiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie sprawa ma się z bankami. Czasem w TV czy w necie pokazują zdjęcia czy filmiki z napadów na bank i tam juz w ogole nic nie widac. Obraz jak na starym czarno-bialym telewizorze i potem policja o pomoc... I jak tu kogos rozpoznac na takim zdjeciu....
![]() |
#1933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza że widać tam prawdopodobnie pracowników bacówki z jakąś umową.(taki mi się wydaje)
![]() |
#1934 |
Raczkowanie
|
coraz bardziej nagłaśnianie poszukiwania świadków
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs....WIAT/268734310 http://kartuzy.info/index.php?m=2&zid=19986 po ponad 3 tygodniach.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Raczkowanie
|
Być może ktoś już o tym pisał, mogłam nie zauważyć, ale czy widzieliście artykuł o Iwonie w tygodniku WPROST ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1936 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w ogóle tego nie rozumiem przeciez nie którzy z nich moga byc stałymi bywalcami Bacówki co za problem iść ze zdjęciami popytać-w sumie to nie wiem na jakich zasadach policja u nas działa ale z tego co widzę to na zasadzie a nóż widelec się ktoś sam zgłosi ![]()
![]() |
#1937 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A możesz linka podesłać ![]()
![]() |
#1939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest drogi sprzęt i mało które miasto stać na super hiper nowoczesne kamery. Poza tym jest kwestia wielkości zapisywanego pliku i jego przechowywania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Raczkowanie
|
Ja mam to w gazecie.
Tu jest tylko fragment : http://www.wprost.pl/ar/205056/Gdzie-jest-Iwona/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o podejrzenie, że na tych dwóch filmach widzimy dwie różne dziewczyny to jest to nie możliwe. Policja nie wypuściła by w obieg nagrań, i to na taką skale, jeżeli nie mieli by pewności co do osoby na nim sie znajdującej. Owszem, pierwszy film został przekazany mediom przez Rutkowskiego, ale policja potwierdziła obecnośc Iwony na nim. A drugi film został "wyemitowany" przez policje. Muszą wiec miec pewnośc co do prawdziwości nagrań z rzeczywistością.
Czy mogłby mi ktoś z Was przybliżyc sylwetke niejakiego Mariusza O. ? Co to za mezczyzna , jaki ma związek z zaginieciem Iwony? Napewno pisaliście o tym wcześniej , ale niestety nie udało mi sie przebrnąc przez tak dużą ilośc postów. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Zakorzenienie
|
No chyba ktoś musiałby scana artykułu zrobić, bo Wprost nie udostępnia całych tekstów na stronie www.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
to smutne ze nadal jej nie znaleziono
![]() |
#1944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wątek Mariusz O. [nie mylić z Marcinem O.] okazał się zwykłą plotką, nie wiem, po co do tego wracać.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ok,nie wiedziałam o tym.
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
hmm czyli jednak zamieszany jest w to jakis policjant dobrze wnioskuje ? ze niby rutkowski znalazł trop łączacy zaginiecie iwony z niejakim policjantem>
prócz tego wiadomo cos nowego? bo niestety znow sama bezsesnsownych postów a myslalam ze beda tylko tutaj opisowane nowe fakty
#1947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież Rutkowski wyraźnie powiedział, że podejrzewają młodego policjanta, skąd wiesz że to jednak plotka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marcin młody policjant-mówił o nim Rutkowski. Mariusz [chyba, że coś mi się pomyliło] ten od Krystka [czy jakoś tak] pisała o nim Lidia90. Jeżeli chodziło o Marcina, to w sumie nie wiadomo co z nim, tyle, że Rutkowski go podejrzewa, podbijał do Iwony-tyle wiemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | |
Zakorzenienie
|
Pozwolę sobie zacytować, bo może skończą sie spekulację dlaczego sprawa Iwonki zainteresowała tyle ludzi i dlaczego tak wiele obcych jej osób pomaga:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Zakorzenienie
|
Mariusz O. to nie jest Marcin O.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.