Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-12, 12:44   #2611
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Hormony u mnie chyba osiągnęły swój szczyt,bo dopadł mnie dół przedporodowy.Myślałam,że to występuje tylko po porodzie,a jak widzę na własnym przykładzie jednak nie...Wk...wia mnie dosłownie wszystko,z Tż na pierwszym miejscu...Chodzę roztrzęsiona,rzucam wszytskim i tylko beczeć mi sie chce...
oj kochana, doskonale Cię rozumiem... ja dzisiaj tez o mały włos rzucałabym wszystkim, dobrze, ze mąż pojechał do pracy, bo by mu się porządnie oberwało - ZA NIC ;/

angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:45   #2612
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Co do naklejek to właśnie trzeba zwracać uwagę, żeby były matowe, bo wtedy nie wyglądają jak naklejka, a jak namalowane na ścianie. Też mam matowe, ale jeszcze nie są tam gdzie być powinny czyli na ścianie, a leżą i czekają, aż będą mebelki i chyba jeszcze sobie trochę poczekają
Takie uchwyty wybrałam do komód w pokoju dziecięcym:
http://www.akcesoria.meble.pl/p26010...-pszczola.html

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dobrze wiedziec o tych zamiennikach Dzieki za informacje A czy sa jakies specjalne techniki tego masazu? Chyba bede musiala wyprobowac
To jakoś tak zaczyna się na zewnątrz, a później tak w środku, ale też nie wiem za bardzo jak. Najlepiej wieczorem po kąpieli z założona jedną nogą na wannę. Podobno nie jest to przyjemne, ale trwa tylko kilka minut...

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
jejku u mnie też upały. Mam pytanie do dziewczyn,które zamawiały rolety (mnie też to czeka) kupowałyście takie zwykłe czy tzw.podgumowane bo ja mam mętlik w głowie.
podgumowane podobno lepiej izolują od słońca więc myślę,że może nie będzie się tak mieszkanie nagrzewć, bo u mnie latem jak w piecu w upały Kurcze ja nawet się tak na dobrą sprawę w cenach nie orientuję
Z doświadczenie napiszę, że można wybrać zwykły materiał, ale ciemniejszy i masz super zaciemnienie. W sypialni mam brąz i z rana jest jak w nocy Granat też się sprawdził. Dla maluszka wybraliśmy żółte, nie są bardzo jasne, ale na pewno nie będzie ciemno w pokoju... nie wiem czy to dobrze, okaże się... W całym domu mam beżowe i całkiem nieźle zaciemniają, ale brązowe to już daja super efekt
Stary 2010-08-12, 12:46   #2613
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Prosze bardzo http://allegro.pl/item1176352711_kon...zytulanka.html

Co do olejku to ja nie kupuje
przytulankę Filus już ma taki miniaturowy kocyk z głową myszki, ale przydałoby się coś jeszcze grającego. Daj znać jak przyjdzie paczka, czy melodyjki sa znośne dla ucha

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
W SR dostałam kartkę dot. masażu krocza i wg ich zaleceń można je masować wit.E w olejku, maścią nagietkową lub zwykłą oliwką dla dzieci.
ja mam zamiar kupić te wit. E i masować od ok.35 t.c. chociaż podobno można już po 20 tyg....
to ja poprosze o ta instrukcję masażu muszę tą moją ciasną Bożenę rozciągnąc na ile się da

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w aptece olejek z migdałów, taki mały 10 ml do masażu na próbę, schodzi go naprawdę bardzo mało. o taki http://www.*******/apteka/p7135-Olej..._Tag-Pol_10_ml w kropki wpisz d o z. p l
a koleżanka poleca taki:http://mydlarnia-doris.pl/Olejek_do_...100ml-785.html ona już urodziła 4 kg córę bez nacięcia.

Ja masaż zaczęłam od początku tygodnia, ale sama nie wiem co ja robię. tam na dole wszystko opuchnięte i zlane w całość, sama nie wiem czy masuje to co trzeba. Może która s z Was ma rysunki i może je zeskanować
dzięki za namiar myslę, że te masaże nie zaszkodzą a nóż pomogą na innym wątku jedna dziewczyna zachwalała taki balonik co się wkłada do pochwy i pompuje. Podobno można dojść aż do 10 cm, ale jest on dość drogi...

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Dziś mam w ogóle nerwowy dzień..Fachowcy wymyslają przy remoncie, pieniążki się kończą- a cały czas czegoś brakuje, prace się przeciągają i wszyscy robią się nerwowi...
Staram się jak mogę nie chłonąć tych emocji, ale już dłużej nie mogę..Mały to czuje i bombarduje brzuch jak nigdy..

Poza tym nagle wszyscy wycofują się z obiecanej pomocy- ktoś chciał kupić nowy stół, ale coś mu nie wyszło..ktoś łóżeczko -i też nie da rady, dziadkowie obiecywali kupić wózek, ale sami muszą brać kredyt bo rozwalili komuś samochód..eh..
A my oczywiście nie braliśmy pod uwagę, że coś pójdzie nie tak..
Niedługo chyba będziemy żyć miłościa..
No tak to niestety bywa Skoro kończy sie gotówka, może da radę porobić zakupy niższym kosztem, np. używany wózek, zrezygnowac z bajerów, kupic tylko to co najpotrzebniejsze.. Wszystko sie ułoży

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
naked ja się wybrałam ostatnio do lumpka, bo stwierdziłam, że szkoda kasy na wielkie ciuchy teraz i za niecałe 30zł kupilam 3 śliczne bluzko -tuniczki I to mogę przeżyć

Wczoraj się obkupiłam na giełdzie odzieżowej, kupiłam między innymi super bluzko- tunikę (na jesień- po ciąży) za 20zł, buty za 10 i 25 zł nop i kilka torebek po 20zl hehe moja mania...

Mamie wzięłam klapeczki na koturnie za... 10zł.

I już inny nastrój

My już po wizycie, Mały siedzi wysoko, jest duży (tak rzekł Pan doktor). Wszystko zamknięte i on stawia na pierwsze terminy z usg- czyli 25, 26 sierpnia. W sumie mi trochę ulżyło, bo chcieliśmy gdzieś na weekenda wyskoczyć i się bałam. Poza tym jestem na etapie schiz- że chciałabym być z Pawciem jak najdłużej w domku. Więc raczej będzie Panna, a nie Lewek
Na 15, 16 jadę do szpitala na ktg- wysłał mnie mój gin. Mimo, że wszystko ok, on uważa, że po 36tc powinno się raz w tygodniu robić badanie ktg... Słuchałam serduszka u niego na tym dziwnym mikrofoniku i tętniło dla mamulki, że szok
masz racje z tym lumpkiem, poszperam, może coś wynajdę no to jeszcze Pawcio posiedzi troszke w brzuchu, a Wy możecie sie urlopować gin ma rację, częste ktg nie zaszkodzi a na pewno duszę uspokoi

ciekawe jak tam Klarissa na działce
Stary 2010-08-12, 12:54   #2614
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć mamuśki

Ania, mam takie same obawy i napady paniki Pochwal się potem tym konikiem - strasznie mi się one podobają

Abz, no to już widzę, ze kończycie wyprawkę Dobrze, że nie masz rozejścia spojenia, chociaż podejrzewam, że boli podobnie. Mnie już boli ciągle, właściwie dziś się zastanawiałam, jak to będzie, kiedy urodzę i przestanie boleć Bo boli mnie tak długo, że się przyzwyczaiłam

Suszilda, fajnie, że synek już gotowy na wyjście. I dałaś mi nadzieję, że się w 37tc odwrócił - może mojemu też się jednak zachce przed wizytą za tydzień i cc nie będzie potrzebne

Kaska, gratuluję zakupów I naprawdę masz rewelacyjną sytuację, ze TŻ będzie miał półroczny urlop - chyba żadna z nas nie ma tu tak dobrze! Mój to jest na umowie-zleceniu i nawet nie będzie miał dwóch dni okolicznościowych Ale damy radę

Nika, uwielbiam film "Obłęd" - schiza po nim murowana Fajnie, że z małym wszystko dobrze i tak ładnie ułożony. A Panny są sympatyczniejsze od Lewków

Starapanno, nóżki ściskać i żadnych skurczy proszę Jeszcze trochę maleństwo musi w brzuszku posiedzieć!

Angelikaw, ja też mam taki dziwny nacisk na odbyt (a u mnie mały też nieodwrócony). Czasem mam wrażenie, ze chce mi się na kibelek, a tu nic Pewnie to dzieciaczki naciskają, albo macica się obniżyła.

Zuziczko, cudownie Wiedziałam, ze mały się zepnie Moj też rośnie skokami, a Aleksander musi być wielki Cieszę sie, ze odetchnęłaś i wracasz do domu

Aaaannnnnaaaaa, staraj się uspokoić, chociaż to trudne Może jeszcze nie wszyscy się wycofają z obietnic (jak ja tego nie znoszę, jak ktoś coś obiecuje, a potem się wycofuje to już lepiej niech w ogóle nie obiecuje, a jakby co zrobi niespodziankę ). Mam nadzieję, ze dacie radę

Kasienko, jakbyś mnie opisywała ostatnimi czasy - miała dokładnie to samo. A przez całą ciążę jakoś nie było wyrzutów hormonów. Chyba ta końcówka jest taka paskudna i tyle. Pocieszę cię, że na pewno nie jesteś złą matką, tylko po prostu wątpliwości są czymś naturalnym. I raz są, a raz ich nie ma. A co za tym idzie - w końcu miną Mam nadzieję, ze poczujesz się lepiej

Ja dziś byłam na badaniu na paciorkowca. We wtorek wyniki i będę miała już wszystkie badania zrobione, bo wczoraj odebrałam wyniki krwi, moczu, WR i czegoś tam jeszcze i wszystko mam w super normie
Ale u nas dziś taki upał, ze w jedną stronę jechałam autobusem, ale z powrotem to maz mnie odbierał (godzinę się jedzie do szpitala), bo bym nie dała rady. Jak wsiadam do autobusu, to staję się trędowatą - wszyscy nosy w okna i przez całą drogę nikt nie ustąpi miejsca Już nawet nie ma słów na zachowanie ludzi. Ale w myślach tak im złorzeczyłam, że pewnie niejednemu coś dziś na nogę spadnie

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:56   #2615
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Z doświadczenie napiszę, że można wybrać zwykły materiał, ale ciemniejszy i masz super zaciemnienie. W sypialni mam brąz i z rana jest jak w nocy Granat też się sprawdził. Dla maluszka wybraliśmy żółte, nie są bardzo jasne, ale na pewno nie będzie ciemno w pokoju... nie wiem czy to dobrze, okaże się... W całym domu mam beżowe i całkiem nieźle zaciemniają, ale brązowe to już daja super efekt
Z doświadczenia (zawodowego) wiem, ze te gumowe wcale nie są takie ekstra.... Zasada przy roletach jest taka: im ciemniejszy materiał, tym mniejsza przepuszczalność światła... My mamy kremowe, jest przyjemnie widno w pokoju, a słońce się nie przedziera... Mój brat ma brązowe - tam słońce nie ma szans przebicia, ale po ich zasłonięciu w pokoju panuje taki półmrok... Zależy, co kto lubi
Stary 2010-08-12, 12:59   #2616
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Z doświadczenia (zawodowego) wiem, ze te gumowe wcale nie są takie ekstra.... Zasada przy roletach jest taka: im ciemniejszy materiał, tym mniejsza przepuszczalność światła... My mamy kremowe, jest przyjemnie widno w pokoju, a słońce się nie przedziera... Mój brat ma brązowe - tam słońce nie ma szans przebicia, ale po ich zasłonięciu w pokoju panuje taki półmrok... Zależy, co kto lubi
Zgadza się
Ja w sypialni lubię mieć ciemno, bo jasność mnie budzi
Stary 2010-08-12, 13:09   #2617
Lisica1
Zadomowienie

dziewczynki a jak to robicie ze wiecie jaka macie miseczke,bo ja kiedys liczylam i wyszlo ze A potem w ciazy tez A..a wiem ze troszke urosl...na necie to tak jakos glupkowato napisane ....dodam ze mam w biuscie 100 a pod biustem 90cm...chcialam sobie kupic jakis dobry stanik a zawsze sie pytaja o miseczke...i kurza stopa za chiny nie wiem jaka mam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 13:11   #2618
ania13.03
Zadomowienie

Dziewczyny sama bylam ciekawa tego konika zanim go kupilam i zobaczcie jakie filmiki znalazlam na youtube Mam nadzieje, ze moja Mala polubi go tak samo jak inne dzieci
http://www.youtube.com/watch?v=XGm3m...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=5uSDw7OTsJg&NR=1

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:12   #2619
NIKaP-n
BAN stały

Pomi cieszę się, że wszystko ok Ja tez dziś odebrałam wyniki, nawet hemoglobinkę mamy 12,5
Co do ludzi, słów brak. Nigdy w życiu nie byłam tak "niewidzialna" jak w ciąży. Już przestałam nawet na to zwracać uwagę...
Co do filmu, to ja kocham Brody'ego tak, że szok. Kiedyś widziałam film "trudna miłość" i od tego czasu, mimo iż nie jest typem bożyszcza- kocham go soł macz

dziewczyny a te olejki to wszystkie można w okolicach intymnych używać? Nie ma jakiś rozgraniczeń?

Ja rozmawiałam dzisiaj z położną odnośnie masażu i ewentualnego nacięcia i powiedziała, że z tym jest tak, jak z rozstępami. Niektóre się masują i są cięte, inne nie robią nic i rodzą jak martucha więc to niby kwestia rozciągliwości. Będę w szpitalu dziś, to jeszcze dopytam innych położnych. Mnie po prostu tam wszystko boli i nie wiem, czy chcę zadawać sobie dodatkowy ból
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:13   #2620
linzey
Rozeznanie

Witam
malwina1204 gratuluje córuni swoja drogą niezła niespodzianka Mam nadzieję że moja Zosia nie okaże sie jednak Krzysiem bo już troszke różu na półkach mam:P
Aaneczka śliczny brzusio jaka Ty szczuplutka jesteś
Ilona N2 gratuluje końcówek przy pisaniu pracy . Ja też robie doktorat ale zaocznie , skonczyłam juz w sumie 2 rok ale z pracą kiepśniutko mi idzie także otwarcie przewodu to dla mnie jeszcze abstrakcja
Starapanna ja też leżąca brzuszek często się spina i kłuje mnie często w pochwie ale skurczy jeszcze nigdy nie miałam także trzymam kciuki żeby przed 37tc Ci sie nie powtórzyło
Zuziczka SUPER!!! Bardzo się ciesze -Co za ulga - Oj Oluś nastraszyłeś nieżle mamę i ciocie Teraz już masz tylko rosnąć jak na drożdzach
Majka232 ja startowałam z 59 kg przy 168 cm wzrostu a teraz już prawie 13 na plusie
Dzisiaj kończe 34tc
W poniedziałek skończyliśmy zajęcia SR i dokupiliśmy reszte do wyprawki Zostało nam do kupienia tylko łóżeczko , pieluchy i spirytus do pępuszka
Zosia dzisiaj cos mało sie rusza i boli mnie tak dziwnie brzuch z prawej stronie na dole. Któras z Was moze tak miala? bo sie juz zaczynam mocno martwić
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:14   #2621
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ale u nas dziś taki upał, ze w jedną stronę jechałam autobusem, ale z powrotem to maz mnie odbierał (godzinę się jedzie do szpitala), bo bym nie dała rady. Jak wsiadam do autobusu, to staję się trędowatą - wszyscy nosy w okna i przez całą drogę nikt nie ustąpi miejsca Już nawet nie ma słów na zachowanie ludzi. Ale w myślach tak im złorzeczyłam, że pewnie niejednemu coś dziś na nogę spadnie
ja tam nawet nie wiem jaka dziś pogoda. Jak rano wychodziłam do pracy to było normalnie. Przekonam się za godzinkę jak będę wracać do domu..

Zamówiłam sobie jeszcze jeden karmnik na ebayu- Tym razem z M&S. Niby u mnie jest sklep M&S, ale niestety tak jak myślałam- do Polski z niewiadomych przyczyn sprowadzają tylko część rozmiarówki
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 13:16   #2622
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Angelikaw, ja też mam taki dziwny nacisk na odbyt (a u mnie mały też nieodwrócony). Czasem mam wrażenie, ze chce mi się na kibelek, a tu nic Pewnie to dzieciaczki naciskają, albo macica się obniżyła
no właśnie... Wg lekarza moje dziecię jest ułożone bardzo nisko, stąd ból i kłucie, gdy idę... Może ten nacisk też od tego...

cieszę się, że badania wyszły ok

nie jeżdżę autobusami (mąż mi nie pozwala ), pożyczam auto od taty (mam je do dyspozycji, bo tata pracuje w delegacji). Ostatnio dziewczyny u lekarza pytały się, czy się nie boję tak jeździć sama autem z tym moim wielkim brzuchem Więc zapytałam, czego się bać?

Trzymam kciuki, by Twój Tymek się obrócił... Ja ciągle namawiam na to Karolinkę i tłumaczę, że SN to najlepsze wyjście dla nas obu

Po porodzie też raczej nie będzie przy mnie mojego męża (chociaż te 2 dni okolicznościowego podobno się należą, ale chcieliśmy, by wziął 2 tyg. opieki nade mną, zwłaszcza, jeśli będę miała CC) W przyszłym tyg. ma dostać umowę - na początku z Agencją Pracy Tymczasowej, a tam mają zastosowanie inne przepisy o urlopach ;/
Stary 2010-08-12, 13:16   #2623
NIKaP-n
BAN stały

ania koniś super, a te dzieciaczki na filamch to chyba pozowały
Stary 2010-08-12, 13:19   #2624
Pomidora
Zakorzenienie

Lisica, wejdź na oficjalną stronę Triumpha i tam jest piekny przelicznik Na pewno pokaże ci, jaki masz rozmiar miseczki, tylko musisz się obmierzyć.

Nika, jak piszesz o tym masażu, to ja gdybym rodziła sn to na pewno w takim razie byłabym cięta Bo od razu mi się z rozstępami skojarzyło-ja przed ciążą bardzo dbałam o skórę, w ciąży dwa razy dziennie smarowanko i częste peelingi, a jestem poorana tak, że jeszcze tu tak pooranej nie widziałam Więc z tym szczęściem pewnie by mnie cięli

Linzey, może maleństwo na coś naciska? Mój po okresie szaleństwa ma już 3 dzień lenistwa. Dziecko to nie maszyna, ma też gorsze dni i tym się nie denerwuj. Ważne, ze się w ogóle rusza, pewnie jej gorąco

Pisałyście o goleniu - ja tylko na wizyty się golę ostatnio Ale ja w ogóle mało zarośnięta jestem z natury.

28.09.2014

Stary 2010-08-12, 13:22   #2625
NIKaP-n
BAN stały

My mamy coś takiego:

http://allegro.pl/item1186920919_swi...playskool.html

tylko ładniejszą, ale nie widzę na alledrogo takiej

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Pomi ja z moim szczęściem, to na bank 10 szwów dostanę.
Ale mam to w nosie póki co
Stary 2010-08-12, 13:23   #2626
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
dziewczynki a jak to robicie ze wiecie jaka macie miseczke,bo ja kiedys liczylam i wyszlo ze A potem w ciazy tez A..a wiem ze troszke urosl...na necie to tak jakos glupkowato napisane ....dodam ze mam w biuscie 100 a pod biustem 90cm...chcialam sobie kupic jakis dobry stanik a zawsze sie pytaja o miseczke...i kurza stopa za chiny nie wiem jaka mam

Jak określić nasze wymiary?

Należy wykonać 3 kroki:
1) zmierzyć ciasno obwód pod biustem - to będzie rozmiar biustonosza (np. jeśli zmierzyłaś 72 - Twój rozmiar to 70),
2) zmierzyć obwód biustu w najszerszym miejscu (luźno) – to rozmiar miseczki
3) następnie należy odnaleźć swój rozmiar w tabeli, kierując się powyższymi wymiarami.

http://www.dopasowana.pl/data/includ...-rozmiarow.gif

http://besame.blox.pl/2008/12/A-B-C-...-miseczek.html
Stary 2010-08-12, 13:24   #2627
Pomidora
Zakorzenienie

Ninaad, jesteś dla mnie niezniszczalny Transformens z ta pracą do końca ciąży Ile jeszcze zamierzasz siedzieć w pracy?

Angelikaw, ja tez autobusami nie jeżdżę raczej, mąż mnie wszędzie wozi (bo ja prawka nie mam), ale dziś musiałam jechać sama. No nic, przeżyłam, tylko ludzie sa po prostu podli, ot co! Super, że twój mąż dostanie w końcu umowę A my we dwie będziemy takie biedne ludki po cc, bez mężów, ale pokażemy, jakie dzielne jesteśmy i damy radę A co!

Ja mam dziś wrażenie, jakbym miała brzuch zdrętwiały
Wczoraj mój braciak robił nam ostatnią sesję ciążową w plenerze Teraz mam cały brzuch pogryziony przez komary

28.09.2014

Stary 2010-08-12, 13:28   #2628
NIKaP-n
BAN stały

No ninaad to już chyba dostanie od nas medal pracownika roku Super, że zdrówko na tyle pozwala. Ja od jakiegoś czasu zaczęłam tęsknić za opracowywaniem swoich spraw, prowadzeniem całego tego burdelku ech

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

A ja spadam na ktg, nie dam się dzisiaj w szpitalu zostawić...
Stary 2010-08-12, 13:30   #2629
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość

Jak określić nasze wymiary?

Należy wykonać 3 kroki:
1) zmierzyć ciasno obwód pod biustem - to będzie rozmiar biustonosza (np. jeśli zmierzyłaś 72 - Twój rozmiar to 70),
ja bym powiedziała, że w takim wypadku lepiej wziąć obwód 65 (no, chyba że kupowany model to mega ściśliwiec)
2) zmierzyć obwód biustu w najszerszym miejscu (luźno) – to rozmiar miseczki
3) następnie należy odnaleźć swój rozmiar w tabeli, kierując się powyższymi wymiarami.

http://www.dopasowana.pl/data/includ...-rozmiarow.gif

http://besame.blox.pl/2008/12/A-B-C-...-miseczek.html
Cytat:
Ninaad, jesteś dla mnie niezniszczalny Transformens z ta pracą do końca ciąży Ile jeszcze zamierzasz siedzieć w pracy?
dzisiaj jeszcze pół godziny
A przed porodem jeszcze następne 2 tygodnie. 26 sierpnia mam ostatni dzień brania no-spy, więc potem będę siedzieć grzecznie w domu- aż taka nieodpowiedzialna nie jestem, żeby zacząć rodzić w pracy i żeby mnie z roboty musieli na porodówkę wieźć Wezmę2 dni urlopu na ostatnie dni sierpnia. A 31 sierpnia kolejna wizyta i chyba normalnie poproszę o pierwsze L4 ciążowe- na tych kilka ostatnich dni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 13:33   #2630
Majka232
Zakorzenienie

Ja jeżdżę autem jako kierowca, na razie brzuszek mi nie przeszkadza. Gdybym miała przemieszczać się środkami komunikacji miejskiej to chyba bym się wykończyła nerwowo. Ja także nie spotkałam się z uprzejmością iw wyrozumiałością wobec ciężarnej. Jak stoję do kasy w supermarkecie i otworzą nową kasę to wszyscy stojący za mną biegną oby tylko się wpiep...ć jako pierwsi... szkoda słów. Odbiję sobie po ciąży i też nie bedę nikomu ustępować, chyba, ze ciężarnej lub straszym ludziom, ale tylko takim babulkom i dziadulkom.

Fajny ten konik morski
Stary 2010-08-12, 13:36   #2631
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
ania koniś super, a te dzieciaczki na filamch to chyba pozowały
Powinny za to dostac jakies honorarium bo reklame robia lepsza niz producent

Cytat:
Wczoraj mój braciak robił nam ostatnią sesję ciążową w plenerze Teraz mam cały brzuch pogryziony przez komary
Przepraszam, za ten smiech. Pewnie to wcale przyjemne dla Ciebie nie jest Moze jakas fotke wkleisz?

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:40   #2632
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
No ninaad to już chyba dostanie od nas medal pracownika roku Super, że zdrówko na tyle pozwala.
taaa- chyba medal za nieodpowiedzialność. Właśnie chodzi o to, że zdrowie średnio pozwala ale ja głupia sobie z tego nic nie robię (tzn staram się nie przemęczać, ale do leżenia nie mogę się zmusić).
Dobra, zbieram się powoli do domku
Stary 2010-08-12, 13:42   #2633
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Szczęśliwa - dziękuję za namiar!
wybiorę coś dzisiaj wieczorem z mężem

i dzięki wszystkim za trzymanie kciuków za wizytę
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:46   #2634
Ewcia811211
Raczkowanie

hejcia kobietki
lepiej mi od ostatniego razu jak tu bylam co nie znaczy ze jest super. tak jak wy-opuchnieta, nocki zarywane...i im blizej tym bardziej sie stresuje.
dzis mj tz wraca i znowu pare dni razem. kupilam mu w carry koszule bo sa niezle przeceny
moja mame zas naszlo na kupno tetrowych pieluch i tym sposobem mam 20szt i 5flanelowych, juz wisza na sznurku przeprane.ojoj.
te oslonki na piersi sa cos wogole warte?
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:57   #2635
martynka81
Rozeznanie

Zuziczka - dla Olusia i Dzielnej Mamusi. Bardzo się cieszę, że niunio przybiera na wadze . Tak trzymać kochani .

Kasieńka - możemy sobie rękę podać z tym humorkiem , ja też dziś mam taki dzień, że lepiej mnie nie denerwować.
Byłam dziś na wynikach rano, zaszłam do Mamy później i jakoś rozmowa się nie kleiła a ona mi jeszcze o tych szpitalach zaczęła, że może lepiej na Kraśnickich, bo bliżej i w ogóle można normalnie wejść na salę itd, itp, a mnie to wkurza bo samej na razie jest mi wszystko jedno czy ten szpital czy tamten ( i tak znieczulenia nie ma nigdzie) bo i tak dużo zależy od personelu na jaki trafię podczas porodu, a to raczej ciężko przewidzieć..... i tak jakoś po prostu mi dziś źle..........zjadłam właśnie całego słonecznika i Lion`a to może mi się polepszy . Zobaczymy....

Dziewczyny - powodzenia na wizytach

Jeśli chodzi o życzliwość dla Ciężarnych - to wczoraj stałam w dość długiej kolejce w Stokrotce i Pani kasjerka mnie poprosiła bez kolejki, oczywiście wszyscy się oglądali, ale raczej nie komentowali.....dodam że była to kasa dla NAS, więc miło że Panie zauważają i same proszą.

Pomi - no to pochwal się fotkami
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 14:05   #2636
malwina1204
Rozeznanie

witajcie
Co do golenia to też już nie widze kucam i jakos jeszcze daje rade

Tż już troche sie przekonuje do CÓRECZKI mówi że będzie malutka siedziała i grała na pianinku

moja pszczółka waży 1kg nie za mało jak na 28/29 tc ciąży jak uwazacie???

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 14:09   #2637
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

cellaris, w poniedzialek ide, zobaczymy co powie na temat szyjki i skurczow. zawsze jak mnie dopadaja gin karze wziac ciepla kapiel, nospe forte i lezec. Mam niedomykalnosc zastawek i boje sie fenoterolu, ale jak trzeba bedzie to bede brac.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 14:12   #2638
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
witajcie

Tż już troche sie przekonuje do CÓRECZKI mówi że będzie malutka siedziała i grała na pianinku

moja w 28/29 tygoniu wazyła 1150, takze mysle ze wszystko w normie a w 32/33 juz 2 kg

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Własnie Pomidorko czekamy na foteczki

aco do zabawek bo widze ze wklejacie ja narazie mam grzechotki, a tych śpiewających i gadajacych na baterie chce miec jak najmniej bo zwariuję...

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 14:15   #2639
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
witajcie

znalazlam takie dane:
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 14:26   #2640
malwina1204
Rozeznanie

mam nadzieje ze nabierze wagi )

jakie kupujecie karuzele nad łózeczko??? z muzyczka i lampka?? Czy zwykle obracane? karuzele po ponad 130zł z bajerkami,macie takie?

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości