|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]()
![]() |
#2612 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Co do naklejek to właśnie trzeba zwracać uwagę, żeby były matowe, bo wtedy nie wyglądają jak naklejka, a jak namalowane na ścianie. Też mam matowe, ale jeszcze nie są tam gdzie być powinny czyli na ścianie, a leżą i czekają, aż będą mebelki i chyba jeszcze sobie trochę poczekają
![]() Takie uchwyty wybrałam do komód w pokoju dziecięcym: http://www.akcesoria.meble.pl/p26010...-pszczola.html Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2613 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ciekawe jak tam Klarissa na działce ![]()
![]() |
#2614 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() Ania, mam takie same obawy i napady paniki ![]() ![]() Abz, no to już widzę, ze kończycie wyprawkę ![]() ![]() ![]() Suszilda, fajnie, że synek już gotowy na wyjście. I dałaś mi nadzieję, że się w 37tc odwrócił - może mojemu też się jednak zachce przed wizytą za tydzień i cc nie będzie potrzebne ![]() Kaska, gratuluję zakupów ![]() ![]() ![]() Nika, uwielbiam film "Obłęd" - schiza po nim murowana ![]() ![]() Starapanno, nóżki ściskać i żadnych skurczy proszę ![]() Angelikaw, ja też mam taki dziwny nacisk na odbyt (a u mnie mały też nieodwrócony). Czasem mam wrażenie, ze chce mi się na kibelek, a tu nic ![]() Zuziczko, cudownie ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaannnnnaaaaa, staraj się uspokoić, chociaż to trudne ![]() ![]() ![]() ![]() Kasienko, jakbyś mnie opisywała ostatnimi czasy - miała dokładnie to samo. A przez całą ciążę jakoś nie było wyrzutów hormonów. Chyba ta końcówka jest taka paskudna i tyle. Pocieszę cię, że na pewno nie jesteś złą matką, tylko po prostu wątpliwości są czymś naturalnym. I raz są, a raz ich nie ma. A co za tym idzie - w końcu miną ![]() ![]() Ja dziś byłam na badaniu na paciorkowca. We wtorek wyniki i będę miała już wszystkie badania zrobione, bo wczoraj odebrałam wyniki krwi, moczu, WR i czegoś tam jeszcze ![]() ![]() Ale u nas dziś taki upał, ze w jedną stronę jechałam autobusem, ale z powrotem to maz mnie odbierał (godzinę się jedzie do szpitala), bo bym nie dała rady. Jak wsiadam do autobusu, to staję się trędowatą - wszyscy nosy w okna i przez całą drogę nikt nie ustąpi miejsca ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sypialni lubię mieć ciemno, bo jasność mnie budzi ![]()
![]() |
#2617 |
Zadomowienie
|
dziewczynki a jak to robicie ze wiecie jaka macie miseczke,bo ja kiedys liczylam i wyszlo ze A potem w ciazy tez A..a wiem ze troszke urosl...na necie to tak jakos glupkowato napisane
![]() ![]()
#2618 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny sama bylam ciekawa tego konika zanim go kupilam i zobaczcie jakie filmiki znalazlam na youtube
![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=XGm3m...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=5uSDw7OTsJg&NR=1
#2619 |
BAN stały
|
Pomi cieszę się, że wszystko ok
![]() ![]() Co do ludzi, słów brak. Nigdy w życiu nie byłam tak "niewidzialna" jak w ciąży. Już przestałam nawet na to zwracać uwagę... Co do filmu, to ja kocham Brody'ego tak, że szok. Kiedyś widziałam film "trudna miłość" i od tego czasu, mimo iż nie jest typem bożyszcza- kocham go soł macz ![]() dziewczyny a te olejki to wszystkie można w okolicach intymnych używać? Nie ma jakiś rozgraniczeń? Ja rozmawiałam dzisiaj z położną odnośnie masażu i ewentualnego nacięcia i powiedziała, że z tym jest tak, jak z rozstępami. Niektóre się masują i są cięte, inne nie robią nic i rodzą jak martucha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() malwina1204 gratuluje córuni ![]() Aaneczka śliczny brzusio ![]() ![]() Ilona N2 gratuluje końcówek przy pisaniu pracy . Ja też robie doktorat ale zaocznie , skonczyłam juz w sumie 2 rok ale z pracą kiepśniutko mi idzie także otwarcie przewodu to dla mnie jeszcze abstrakcja ![]() Starapanna ja też leżąca ![]() ![]() Zuziczka SUPER!!! Bardzo się ciesze -Co za ulga - Oj Oluś nastraszyłeś nieżle mamę i ciocie ![]() ![]() Majka232 ja startowałam z 59 kg przy 168 cm wzrostu a teraz już prawie 13 na plusie ![]() Dzisiaj kończe 34tc ![]() W poniedziałek skończyliśmy zajęcia SR i dokupiliśmy reszte do wyprawki Zostało nam do kupienia tylko łóżeczko , pieluchy i spirytus do pępuszka ![]() Zosia dzisiaj cos mało sie rusza i boli mnie tak dziwnie brzuch z prawej stronie na dole. Któras z Was moze tak miala? bo sie juz zaczynam mocno martwić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamówiłam sobie jeszcze jeden karmnik na ebayu- Tym razem z M&S. Niby u mnie jest sklep M&S, ale niestety tak jak myślałam- do Polski z niewiadomych przyczyn sprowadzają tylko część rozmiarówki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że badania wyszły ok ![]() nie jeżdżę autobusami (mąż mi nie pozwala ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki, by Twój Tymek się obrócił... Ja ciągle namawiam na to Karolinkę i tłumaczę, że SN to najlepsze wyjście dla nas obu ![]() Po porodzie też raczej nie będzie przy mnie mojego męża (chociaż te 2 dni okolicznościowego podobno się należą, ale chcieliśmy, by wziął 2 tyg. opieki nade mną, zwłaszcza, jeśli będę miała CC) ![]()
![]() |
#2623 |
BAN stały
|
ania koniś super, a te dzieciaczki na filamch to chyba pozowały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 |
Zakorzenienie
|
Lisica, wejdź na oficjalną stronę Triumpha i tam jest piekny przelicznik
![]() Nika, jak piszesz o tym masażu, to ja gdybym rodziła sn to na pewno w takim razie byłabym cięta ![]() ![]() ![]() Linzey, może maleństwo na coś naciska? Mój po okresie szaleństwa ma już 3 dzień lenistwa. Dziecko to nie maszyna, ma też gorsze dni i tym się nie denerwuj. Ważne, ze się w ogóle rusza, pewnie jej gorąco ![]() Pisałyście o goleniu - ja tylko na wizyty się golę ostatnio ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
BAN stały
|
My mamy coś takiego:
http://allegro.pl/item1186920919_swi...playskool.html tylko ładniejszą, ale nie widzę na alledrogo takiej ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Pomi ja z moim szczęściem, to na bank 10 szwów ![]() Ale mam to w nosie póki co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak określić nasze wymiary? Należy wykonać 3 kroki: 1) zmierzyć ciasno obwód pod biustem - to będzie rozmiar biustonosza (np. jeśli zmierzyłaś 72 - Twój rozmiar to 70), 2) zmierzyć obwód biustu w najszerszym miejscu (luźno) – to rozmiar miseczki 3) następnie należy odnaleźć swój rozmiar w tabeli, kierując się powyższymi wymiarami. http://www.dopasowana.pl/data/includ...-rozmiarow.gif http://besame.blox.pl/2008/12/A-B-C-...-miseczek.html
![]() |
#2627 |
Zakorzenienie
|
Ninaad, jesteś dla mnie niezniszczalny Transformens z ta pracą do końca ciąży
![]() ![]() Angelikaw, ja tez autobusami nie jeżdżę raczej, mąż mnie wszędzie wozi (bo ja prawka nie mam), ale dziś musiałam jechać sama. No nic, przeżyłam, tylko ludzie sa po prostu podli, ot co! Super, że twój mąż dostanie w końcu umowę ![]() ![]() Ja mam dziś wrażenie, jakbym miała brzuch zdrętwiały ![]() Wczoraj mój braciak robił nam ostatnią sesję ciążową w plenerze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
BAN stały
|
No ninaad to już chyba dostanie od nas medal pracownika roku
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- A ja spadam na ktg, nie dam się dzisiaj w szpitalu zostawić... |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A przed porodem jeszcze następne 2 tygodnie. 26 sierpnia mam ostatni dzień brania no-spy, więc potem będę siedzieć grzecznie w domu- aż taka nieodpowiedzialna nie jestem, żeby zacząć rodzić w pracy i żeby mnie z roboty musieli na porodówkę wieźć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
Ja jeżdżę autem jako kierowca, na razie brzuszek mi nie przeszkadza. Gdybym miała przemieszczać się środkami komunikacji miejskiej to chyba bym się wykończyła nerwowo. Ja także nie spotkałam się z uprzejmością iw wyrozumiałością wobec ciężarnej. Jak stoję do kasy w supermarkecie i otworzą nową kasę to wszyscy stojący za mną biegną oby tylko się wpiep...ć jako pierwsi... szkoda słów. Odbiję sobie po ciąży i też nie bedę nikomu ustępować, chyba, ze ciężarnej
![]() Fajny ten konik morski ![]()
#2631 | |
Zadomowienie
|
Powinny za to dostac jakies honorarium bo reklame robia lepsza niz producent
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2632 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobra, zbieram się powoli do domku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Zakorzenienie
|
Szczęśliwa - dziękuję za namiar!
wybiorę coś dzisiaj wieczorem z mężem ![]() ![]() i dzięki wszystkim za trzymanie kciuków za wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Raczkowanie
|
hejcia kobietki
lepiej mi od ostatniego razu jak tu bylam co nie znaczy ze jest super. tak jak wy-opuchnieta, nocki zarywane...i im blizej tym bardziej sie stresuje. dzis mj tz wraca i znowu pare dni razem. kupilam mu w carry koszule bo sa niezle przeceny ![]() moja mame zas naszlo na kupno tetrowych pieluch i tym sposobem mam 20szt i 5flanelowych, juz wisza na sznurku przeprane.ojoj. te oslonki na piersi sa cos wogole warte? |
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Rozeznanie
|
Zuziczka -
![]() ![]() ![]() Kasieńka - możemy sobie rękę podać z tym humorkiem ![]() ![]() Byłam dziś na wynikach rano, zaszłam do Mamy później i jakoś rozmowa się nie kleiła a ona mi jeszcze o tych szpitalach zaczęła, że może lepiej na Kraśnickich, bo bliżej i w ogóle można normalnie wejść na salę itd, itp, a mnie to wkurza bo samej na razie jest mi wszystko jedno czy ten szpital czy tamten ( i tak znieczulenia nie ma nigdzie ![]() ![]() Dziewczyny - powodzenia na wizytach ![]() Jeśli chodzi o życzliwość dla Ciężarnych - to wczoraj stałam w dość długiej kolejce w Stokrotce i Pani kasjerka mnie poprosiła bez kolejki, oczywiście wszyscy się oglądali, ale raczej nie komentowali.....dodam że była to kasa dla NAS, więc miło że Panie zauważają i same proszą ![]() Pomi - no to pochwal się fotkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Rozeznanie
|
witajcie
![]() Co do golenia to też już nie widze kucam i jakos jeszcze daje rade Tż już troche sie przekonuje do CÓRECZKI mówi że będzie malutka siedziała i grała na pianinku ![]() moja pszczółka waży 1kg nie za mało jak na 28/29 tc ciąży jak uwazacie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Wtajemniczenie
|
cellaris, w poniedzialek ide, zobaczymy co powie na temat szyjki i skurczow. zawsze jak mnie dopadaja gin karze wziac ciepla kapiel, nospe forte i lezec. Mam niedomykalnosc zastawek i boje sie fenoterolu, ale jak trzeba bedzie to bede brac.
#2638 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Własnie Pomidorko czekamy na foteczki ![]() aco do zabawek bo widze ze wklejacie ja narazie mam grzechotki, a tych śpiewających i gadajacych na baterie chce miec jak najmniej bo zwariuję... ![]()
![]() |
#2639 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
![]() |
#2640 |
Rozeznanie
|
mam nadzieje ze nabierze wagi
![]() jakie kupujecie karuzele nad łózeczko??? z muzyczka i lampka?? Czy zwykle obracane? karuzele po ponad 130zł z bajerkami,macie takie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.