Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-12, 10:47   #2581
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Pisałyście o goleniu stref intymnych Hehe, ja tam nic nie widzę od dłuższego czasu. Nie ma mowy żeby cokolwiek zobaczyć.
ja też kompletnie nic nie widzę, ciężko mi się golić, na czuja się boję bo kiedyś odkroiłam sobie kawałek wargi sromowej i teraz się boję dlatego pomagam sobie lusterkiem, raz na pralce, potem na ziemi i jadę z tematem ale ograniczyłam golonko tylko do wizyt u ginów, za dużo z tym roboty a ja za bardzo leniwa

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
dziekujemy z Olesiem za trzymanie kciuk.
Mierzenie i decyzja co dalej bedzie jutro.
Cytat:
Mały jednak spiął pośladki i okazał sie Wielki jak na Aleksandra przystało.
Przytyl do 1550 i choc dalej jest Malutki to mozemy wyjsc jutro do domu, myslalam ze wysciskam lekarke co mi usg zrobila. Mam nadzieje,ze wrocimy na oddzial dopiero za 6 tygodni.
Badanie tez ok- rozwarcie opuszkowe, szyjka 3cm choc Alek głowa
naciska.
Dostane dzis jeszcze zastrzyk ze sterydami, za tydzien kontrola u mojego gina.

Jeju, jak mi ulzylo... Moje ciało zrobilo dzis takie wielkie UFFF.
Glukoza zrobila swoje, teraz bede ja na kilogramy kupowac, niech Olesiowi idzie w bicepsy.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Dziekuje Wam za fluidki- zrobily swoje!
Mały przesyla radosne kopniaki!

zuziczko strasznie si ę cieszę!!! klask i: już miałam Ci pisać wspierający post a tu taka niżej wiadomość teraz już bedzie coraz lepiej, najważniejsze, że się zdrowo rozwija kciuki trzymamy oczywiście dalej

dzis się ważyłam i mam 17 kg nadwyżki, Filip w nic już się nie mieści, wyglądam bardzo nieszczęśliwie w tych przykrótkich bluzkach nie opłaca mi się nic kupować na te ostatnie 4 tygodnie, ale zaczynam się czuć kompletnie nieatrakcyjnie
Stary 2010-08-12, 10:50   #2582
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

naked21 - wyglądem to Ty się teraz nie przejmuj
z Twojego synka to faktycznie kawał chłopa
Ja mam dziś wizytę u gina, zobaczymy co powie na temat naszego rozrabiaki
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:04   #2583
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Przytyl do 1550 i choc dalej jest Malutki to mozemy wyjsc jutro do domu, myslalam ze wysciskam lekarke co mi usg zrobila. Mam nadzieje,ze wrocimy na oddzial dopiero za 6 tygodni.
naciska.

Glukoza zrobila swoje, teraz bede ja na kilogramy kupowac, niech Olesiowi idzie w bicepsy.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

super dzielny Oluś

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość

Od 2 dni wieczorami czuję dziwny ucisk na... odbyt... Dziecię mi tak uciska, gdy leżę... To bardzo głupie uczucie ;/ I nie ma nic wspólnego z zaparciami, bo mam raczej odwrotny problem ;/ Wystarczy mała kawka i już biegnę do wc...

Czy któraś z Was też ma taki ucisk?

---
Poza tym...
mam dziś mega wku*wa... wszystko mnie drażni, wszystko przeszkadza... a wszystko za sprawą jednej paskudnej muchy, która mnie pół nocy gryzła wrrr ;/ Ale już po niej... zaczaiłam się i popełniłam na niej okrutny mord.. na jej kilku koleżkach też...
Ale wku*w został ;/
może maleństwo Ci się obróciło i uciska główką?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:10   #2584
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
może maleństwo Ci się obróciło i uciska główką?

niestety, bardzo bym tego chciała, ale główkę nadal ma pod moimi żebrami... i wciąż czuje kopniaki w pęcherz... ;/
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:24   #2585
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
taa...tylko powinno się o tym wspomnieć, jeśli ktoś składa zamówienie i pyta czy czas realizacji będzie dłuższy..

Ano powinno
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:24   #2586
ania13.03
Zadomowienie

Zuziczko wielkie brawa dla dzielnego Olusia Strasznie milo przeczytac z rana takiego pozytywnego posta Optymizm bije na 100 km Teraz bedzie juz tylko lepiej

Naked21 don't worry, ja atrakcyjnie przestalam sie czuc juz jakies 2 miesiace temu i chociaz kocham swoj brzuszek a raczej jego zawartosc to coraz bardziej tesknie za swoim cialem sprzed ciazy

angelikaw moja Mala tak sie wczoraj wiercila ze momentami czulam podobny ucisk do tego, ktory opisujesz

Mpik82 i Kalex powodzenia na wizytach

A do nas dzisiaj wpada siostra ze szwagrem i chcielismy urzadzic grilla ale oczywiscie jak to zwykle bywa pogoda sie zepsula Ale za to jade odebrac zamowionego dla Malej przez internet (w stacjonarnych sklepach nigdzie nie moglam go dorwac, zawsze out of stock ) konika morskiego z Fisher Price Podobno rewelacyjny z niego usypiacz Milego dnia mamusie

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2010-08-12 o 11:27
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:26   #2587
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

ja wlasnie sobie zamowilam spodnie i getry bo juz w nic sie nie miesci moja pupa jakis koszmar, nie wiem czemu tak tyje na pupie i udach.... wrrrrr... rozmiar xl bo L obciska mi tylek... .
Ray ja też zauważyłam że uda mi się powiększyły a pupa tak dziwnie odstaje jak u kaczki co mnie bardzo drażni. Zawsze marzyłam o płaskim siedzeniu a tu jak widać nie jest takie szczęście mi dane. Ale po porodzie obiecuję sobie że wezmę się za siebie i mój Kacper będzie miał mamę super laskę( o ile starczy mi czasu i chęci ale będe uparta)

Zuziczko teraz jak Olek nabierze rozpędu to zobaczysz jakiego ślicznego bobaska urodzisz
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:38   #2588
cellaris
Rozeznanie

Cześć dziewuszki przed południem

zuzi no widzisz jak Oluś ładnie podrósł tucz go tą glukozą i czekoladkami i będzie ok. Ja już pisałam,że moja kumpela urodziła syna w 34tc i obyło się bez jakichś trudnych sytuacji, a mały zdrów jak ryba

starapanna ty mnie kobitko nie stresuj i zaciskaj nogi, jak to czarna mówiła koniec 33tc to absolutne minimum, 36tc to już prawie ok, a w 37tc super tak więc jeszcze z 4 tygodnie (niecałe) musimy dać radę

ilonaN2 też słyszałam,że takie biegunki to sygnał,że organizm się oczyszcza przed porodem, moje znajome dopadało to 3-4tyg przed porodem,no ale kurcze ty masz jeszcze troszkę czasu z tego co na suwaczku widzę.

angelikaw ej kochana,a może to parcie to jakiś hemoroid się robi?

naked co do wyglądu to ja też się okropnie czuję, na dodatek mój tyłek się powiększył i przypomina kalafior,a tam to raczej ciąża się nie zagnieździła no nic, mam nadzieję że po ciąży dojdę do siebie. Fakt, póki co mam +9kg, ale ja startowałam już z 66kg przy 170cm. więc będę miała co zrzucać bo chciałabym mieć 60-62kg marzenia
Stary 2010-08-12, 11:45   #2589
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
naked co do wyglądu to ja też się okropnie czuję, na dodatek mój tyłek się powiększył i przypomina kalafior,a tam to raczej ciąża się nie zagnieździła no nic, mam nadzieję że po ciąży dojdę do siebie. Fakt, póki co mam +9kg, ale ja startowałam już z 66kg przy 170cm. więc będę miała co zrzucać bo chciałabym mieć 60-62kg marzenia
Ja startowałam z waga 62,5 przy 168 cm wzrostu. Dzis się ważyłam (29 tc) i już równe 6 kg na plusie. Będzie motywacja po porodzie bo mi zawsze marzyła się waga 58 kg.
Stary 2010-08-12, 11:49   #2590
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam mamusie
Pospałam sobie do 10-tej idzie mi to spanie coraz lepiej
na 15-tą umówiłam się na obiad z koleżankami z pracy. Muszę więc zacząć się zbierać, trochę posprzątać, kąpiel itp.

Okropny dziś upał od samego rana

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
tak czytając się wystraszyłam ,że bikini też depilatorem lecisz
Nawet próbowałam, ale mała dostaje jakiegoś szału wtedy chyba denerwują ją ten dźwięk przy samej głowie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Dzisiaj byliśmy na większych dzidziowych zakupach
Fajnie, że chociaż część rzeczy udało się kupić, zawsze to jakiś krok do przodu

Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
powiedziala ze dzieciatko w pelni rozwiniete i nie ma co mu zabraniac przyjscia na swiat, jesli zacznie sie wypychac to widocznie juz jego czas wiec jestem spokojna bo ciaza donoszona i tylko czekac na rozwiazanie. )
No to super fajnie już być na etapie, w którym dzieciątko jest bezpieczne.

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość

Chociaż powiem Wam dziewczyny że powoli dociera do mnie to co będzie się działo już po, czyli sam na sam w domu z maleństwem. Mój mąż będzie miał akurat pół roczny urlop i będzie razem z nami ale i tak obawiam się czy podołam temu wszystkiemu.
Pół roku razem, to bardzo dużo. Na pewno dacie radę, w tym czasie większość z nas będzie z dzieciaczkami sama. Mój mąż weźmie 2-3 tyg urlopu.

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
super Panda nad łóżeczkiem - my mamy zamiar strzelić jakiegoś Puchatka
Panda to naklejka, jest super i polecam fajnie się trzyma ściany i jest matowa, wygląda jak namalowana

Cytat:
Mały jednak spiął pośladki i okazał się Wielki jak na Aleksandra przystało.
No to super, 1,55 kg to już coś, na pewno dojdzie spokojnie do 2,5 kg, a najważniejsze że możecie iść do domu. A ta glukozę z kimś konsultowałaś? Czy zbyt duża ilość nie zaszkodzi- nie znam się tak tylko się zastanawiam....

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość

dzis się ważyłam i mam 17 kg nadwyżki,
Sporo ale i Filip duży więc to nie tłuszczyk ale synuś

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Ja wlasnie doturlalam sie do kompa, od 19:00 mialam regularne skurcze co 10 min, kapiel, nospa i ucichlo, a ile stresu przy tym . Ja nie chce byc nastepna .
Masz jeszcze sporo czasu, więc bądź dzielna i się oszczędzaj. Już całkiem blisko

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:51   #2591
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
gdyby tak było czułabym parcie cały czas... a tak nie jest
Stary 2010-08-12, 11:56   #2592
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry!

Ja już po ćwiczeniach w SR, lubię tam chodzić, bo jest wesoło i można tak fajnie się zrelaksować.
Znów powrót upałów... W sobotę wyjeżdżamy za miasto do domku nad rzeczką Będziemy grillować, odpoczywać, ale ma być ponad 30 st. co mnie nie cieszy...

Cytat:
Rozpakuje go w połowie września aby "wywietrzał od fabryki"i tak się zastanawiam czy prać zdejmowane części czy sobie odpuścic Jak Wy kochane robicie??
Ja bym wyprała wnętrze gondolki, a reszty nie
Super zakupy zrobiliście

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
hello dziewuszki
ja na 13,00 mam wizyte u gina, ciekawe jaka duza juz moja Mila
3tyg temu miala ok 2650g dzis jest 36tc1d
No Twoja Malutka jest bardzo duża
Powodzenia na wizycie!

Cytat:
Przytyl do 1550 i choc dalej jest Malutki to mozemy wyjsc jutro do domu, myslalam ze wysciskam lekarke co mi usg zrobila
Fantastycznie! Bardzo się cieszę

Cytat:
Ja mam dziś wizytę u gina, zobaczymy co powie na temat naszego rozrabiaki
Za wizytę

Cytat:
Ja startowałam z waga 62,5 przy 168 cm wzrostu. Dzis się ważyłam (29 tc) i już równe 6 kg na plusie. Będzie motywacja po porodzie bo mi zawsze marzyła się waga 58 kg.
Ja też mam 168 cm wzrostu i startowałam podobną wagą (nie wiem dokładnie, ale kg na plus liczę od 63kg, bo przed ciąża trochę przytyłam). Moja idealna waga to też 58 kg, a w swoim życiu ważyłam już nawet 52, ale to za mało. Schudniemy do ideału albo chociaż do tej okrągłej sześćdziesiątki

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-08-12 o 11:57
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:00   #2593
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
naciska.

wiedzialam, ze tak bedzie . Do zobaczenia w okienku, ale w domku

Cytat:
Cześć dziewuszki przed południem

zuzi no widzisz jak Oluś ładnie podrósł tucz go tą glukozą i czekoladkami i będzie ok. Ja już pisałam,że moja kumpela urodziła syna w 34tc i obyło się bez jakichś trudnych sytuacji, a mały zdrów jak ryba

starapanna ty mnie kobitko nie stresuj i zaciskaj nogi, jak to czarna mówiła koniec 33tc to absolutne minimum, 36tc to już prawie ok, a w 37tc super tak więc jeszcze z 4 tygodnie (niecałe) musimy dać radę

ilonaN2 też słyszałam,że takie biegunki to sygnał,że organizm się oczyszcza przed porodem, moje znajome dopadało to 3-4tyg przed porodem,no ale kurcze ty masz jeszcze troszkę czasu z tego co na suwaczku widzę.

wszystko co zacytowalas wystepuja u mnie buuuu, dzis 32+3 jeszcze tak daleko do skonczonego 34 , od kilku dni mam rozwolnienie, czuje parcie na szyjke i odbyt. Maly lezy tak nisko, ze trudno zmierzyc glowke..
a przytylam juz 12 kg (w tej ciazy), we wczesniejszej z 5 kg i poki co mam to gdzies. jedyny pozytyw, ze cycki mam w koncu 75 B .
Leze caly czas w pizamie i jak to moj Tz mowi w barlogu .
Milego dzionka

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:09   #2594
kaska1980
Rozeznanie

Witajcie śpioszki

Ja generalnie tez dobrze sypiam i budzę się ok 10. Dzis jednak musiałam się zwlec o 9 bo między 10 - 11 miał być Pan od rolet a jak się okazało pojawił się w trakcie śnadanka o 9.50. Szybko się uwinął i jestem zadowolona bo wymianiłam rolety w sypialni i założyliśmy nowe u małego w pokoju.

Po południu na 16 pędzę też do SR na ćwiczenia i dziś bedziemy oglądały jakiś film. Jaki nie mam pojęcia ale podziele się z Wami wrażeniami
Stary 2010-08-12, 12:17   #2595
abz
Zakorzenienie

Cytat:
To super wiadomość

Cytat:
ale ograniczyłam golonko tylko do wizyt u ginów, za dużo z tym roboty a ja za bardzo leniwa
Ja też w sumie gole się tylko przed wizytami u gina, aż wstyd się przyznać, ze bardziej sie staram dla gina niż dla męża

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:20   #2596
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
A do nas dzisiaj wpada siostra ze szwagrem i chcielismy urzadzic grilla ale oczywiscie jak to zwykle bywa pogoda sie zepsula Ale za to jade odebrac zamowionego dla Malej przez internet (w stacjonarnych sklepach nigdzie nie moglam go dorwac, zawsze out of stock ) konika morskiego z Fisher Price Podobno rewelacyjny z niego usypiacz Milego dnia mamusie
pochwal się tym usypiaczem jakiś link może??

dziewczyny zaopatrujecie się może w te olejki do masażu krocza?? dziś szperałam na All i jest tylko jeden rodzaj w cenie ok 50 zł + przesyłka
Stary 2010-08-12, 12:22   #2597
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

dziewczyny zaopatrujecie się może w te olejki do masażu krocza?? dziś szperałam na All i jest tylko jeden rodzaj w cenie ok 50 zł + przesyłka
Prosze bardzo http://allegro.pl/item1176352711_kon...zytulanka.html

Co do olejku to ja nie kupuje

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-08-12, 12:24   #2598
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie śpioszki

Ja generalnie tez dobrze sypiam i budzę się ok 10. Dzis jednak musiałam się zwlec o 9 bo między 10 - 11 miał być Pan od rolet a jak się okazało pojawił się w trakcie śnadanka o 9.50. Szybko się uwinął i jestem zadowolona bo wymianiłam rolety w sypialni i założyliśmy nowe u małego w pokoju.

Po południu na 16 pędzę też do SR na ćwiczenia i dziś bedziemy oglądały jakiś film. Jaki nie mam pojęcia ale podziele się z Wami wrażeniami

Też zamówiliśmy rolety do pokoju dziecięcego i do jeszcze jednego, bo tak to mamy już wszędzie i dziś maja być

Co do filmu, to może to film z porodu, z nacięciem krocza itd. Koleżanka miała "przyjemność" oglądać taki film w SR i nie poleca...
Ja osobiście też nie chciałabym wiedzieć jak to wszystko wygląda od drugiej strony, bo to niepotrzebny stres.
Stary 2010-08-12, 12:32   #2599
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Szczęśliwa - panda to naklejka??? byłam pewna, że właśnie jest namalowana mogę wiedzieć czy kupiliście ją przez net czyw sklepach typu Obi, Castorama? ja już tyle marketów u nas obeszłam i nie widzialam takich naklejek - same Kubusie, Autka albo księżniczki

w Kielcach też upał, ledwo dziś dycham
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:33   #2600
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

W SR dostałam kartkę dot. masażu krocza i wg ich zaleceń można je masować wit.E w olejku, maścią nagietkową lub zwykłą oliwką dla dzieci.
ja mam zamiar kupić te wit. E i masować od ok.35 t.c. chociaż podobno można już po 20 tyg....
Stary 2010-08-12, 13:00   #2601
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
W SR dostałam kartkę dot. masażu krocza i wg ich zaleceń można je masować wit.E w olejku, maścią nagietkową lub zwykłą oliwką dla dzieci.
ja mam zamiar kupić te wit. E i masować od ok.35 t.c. chociaż podobno można już po 20 tyg....
Dobrze wiedziec o tych zamiennikach Dzieki za informacje A czy sa jakies specjalne techniki tego masazu? Chyba bede musiala wyprobowac

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-08-12, 13:03   #2602
cellaris
Rozeznanie

jejku u mnie też upały. Mam pytanie do dziewczyn,które zamawiały rolety (mnie też to czeka) kupowałyście takie zwykłe czy tzw.podgumowane bo ja mam mętlik w głowie.
podgumowane podobno lepiej izolują od słońca więc myślę,że może nie będzie się tak mieszkanie nagrzewć, bo u mnie latem jak w piecu w upały Kurcze ja nawet się tak na dobrą sprawę w cenach nie orientuję

starapanna a kiedy masz wizytę u gina? Może zadzwoń i powiedz o tych skurczach? A ty tylko nospę bierzesz? Bo ja mam "mniejsze" akcje niż ty a mam też fenoterol włączony.

angelikaw no to chyba rzeczywiście główka maleństwa może być, tylko mu się troszkę kierunki pomyliły

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-08-12 o 13:06
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:04   #2603
Szczęśliwa
Zadomowienie

Ale upał termometr w słońcu pokazuje 56 stopni a ja się umówiłam z koleżankami na mieście. Usmażę się poprostu.....

Cytat:
dziewczyny zaopatrujecie się może w te olejki do masażu krocza??
Ja kupiłam w aptece olejek z migdałów, taki mały 10 ml do masażu na próbę, schodzi go naprawdę bardzo mało. o taki http://www.*******/apteka/p7135-Olej..._Tag-Pol_10_ml w kropki wpisz d o z. p l
a koleżanka poleca taki:http://mydlarnia-doris.pl/Olejek_do_...100ml-785.html ona już urodziła 4 kg córę bez nacięcia.

Ja masaż zaczęłam od początku tygodnia, ale sama nie wiem co ja robię. tam na dole wszystko opuchnięte i zlane w całość, sama nie wiem czy masuje to co trzeba. Może która s z Was ma rysunki i może je zeskanować

Cytat:
Szczęśliwa - panda to naklejka??? byłam pewna, że właśnie jest namalowana mogę wiedzieć czy kupiliście ją przez net czyw sklepach typu Obi, Castorama?
Ja mam od tego sprzedawcy, panda jest w rozmiarze xxl i naprawdę polecam (są też większe). Łatwa w wykonaniu i super wygląda, każdy myśli że to malunek. Wybór kolorów ogromny, na pewno dopasujesz do pokoju. Mam jeszcze takie kwiaty w rozmiarze xl.

http://allegro.pl/item1169844955_pro...kosci_xxl.html

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-08-12 o 13:06
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:09   #2604
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Zuziczko zobaczysz, że jak Aleksander teraz włączy turbo ładowanie to jeszcze na finiszu zadziwi wszystkich swoją masą
Kalex powodzenia dziś u lekarza.. Ja też idę o 16, a że to dla mnie nowy doktor, w nowym mieście i to pod koniec ciąży to niepokoję się jakby to była moja pierwsza wizyta w życiu
I jeszcze w dodatku czuję że mały ciągle ułożony pośladkowo..

Dziś mam w ogóle nerwowy dzień..Fachowcy wymyslają przy remoncie, pieniążki się kończą- a cały czas czegoś brakuje, prace się przeciągają i wszyscy robią się nerwowi...
Staram się jak mogę nie chłonąć tych emocji, ale już dłużej nie mogę..Mały to czuje i bombarduje brzuch jak nigdy..

Poza tym nagle wszyscy wycofują się z obiecanej pomocy- ktoś chciał kupić nowy stół, ale coś mu nie wyszło..ktoś łóżeczko -i też nie da rady, dziadkowie obiecywali kupić wózek, ale sami muszą brać kredyt bo rozwalili komuś samochód..eh..
A my oczywiście nie braliśmy pod uwagę, że coś pójdzie nie tak..
Niedługo chyba będziemy żyć miłościa..
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:24   #2605
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość

Ja robię estetyczne poprawki w pracy. Popołudniu idziemy o Kina,
Mam do Was pytanie. Bo ja biore ogromne dawki żelaza i miąłem problemy z załatwianiem potrzeb w toalecie A teraz szok nawet kilka razy dziennie. I aż się zaczynam stresować bo czytałam gdzieś że to przed porodem tak jest ?

Różnie z tym bywa, na pewno organizm się oczyszcza sam przed porodem. Zazwyczaj objawia się to rozwolnieniem, bądź częstym bieganiem do wc, ale mój gin mówi, że raczej ta "kupka" jest inna, że to się widzi

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
naciska.

Zuzolku baaardzo się cieszę
Kochana weź ta kaszkę kup, ponoć efekt ten sam, a ile dla Ciebie przyjemności buziole

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Szczęśliwa u mnie już chyba za późno na masaż tzn mam tam też tak wszystko nabite, spuchnięte- masakra. Nie wiem, czy dam radę się porządnie dotknąć, a co dopiero wymasować

naked ja się wybrałam ostatnio do lumpka, bo stwierdziłam, że szkoda kasy na wielkie ciuchy teraz i za niecałe 30zł kupilam 3 śliczne bluzko -tuniczki I to mogę przeżyć

Wczoraj się obkupiłam na giełdzie odzieżowej, kupiłam między innymi super bluzko- tunikę (na jesień- po ciąży) za 20zł, buty za 10 i 25 zł nop i kilka torebek po 20zl hehe moja mania...

Mamie wzięłam klapeczki na koturnie za... 10zł.

I już inny nastrój

My już po wizycie, Mały siedzi wysoko, jest duży (tak rzekł Pan doktor). Wszystko zamknięte i on stawia na pierwsze terminy z usg- czyli 25, 26 sierpnia. W sumie mi trochę ulżyło, bo chcieliśmy gdzieś na weekenda wyskoczyć i się bałam. Poza tym jestem na etapie schiz- że chciałabym być z Pawciem jak najdłużej w domku. Więc raczej będzie Panna, a nie Lewek
Na 15, 16 jadę do szpitala na ktg- wysłał mnie mój gin. Mimo, że wszystko ok, on uważa, że po 36tc powinno się raz w tygodniu robić badanie ktg... Słuchałam serduszka u niego na tym dziwnym mikrofoniku i tętniło dla mamulki, że szok
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:26   #2606
angelikaw
Zakorzenienie

cellaris - gdyby to była główka, to byłabym przeszczęśliwa...
Stary 2010-08-12, 13:30   #2607
NIKaP-n
BAN stały

ycnan tak sobie o Tobie myślałam, co to za wycieki mogą być. I sądzę, że powinnaś się z tym udać do gina. Bo upławy ciążowe, które zapewne ma prawie każda z nas, są jednak nadal upławami i nietrudno je rozpoznać. A czytam teraz mój wypis ze szpitala i w zaleceniach mam coś takiego:
Ze gdyby pojawiły się wycieki płynu owodniowego, należy stawić się u lekarza lub w szpitalu.
Nie żebym straszyła, ale może warto to Kochana sprawdzić?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:31   #2608
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Przytyl do 1550 i choc dalej jest Malutki to mozemy wyjsc jutro do domu, myslalam ze wysciskam lekarke co mi usg zrobila.
Super.To świetna wiadomość Zobaczysz jak się synuś rozhula to będziesz miała do urodzenia kawał chłopa

Piszecie o goleniu...Ciężka sprawa powiem wam.Ja się golę ostatnio już tylko na wizyty,albo jak nad jezioro jedziemy.Niestety nie jestem z stanie robić tego częsciej,bo przy moim zaroście(a to nie lada afro) nie da się robić tego codziennie,bo chyba bym się wykrwawiła.Chaszcze tam mam strasznie gęste i grube do tego...Zazdroszczę tym,które nie mają takiego problemu...

Hormony u mnie chyba osiągnęły swój szczyt,bo dopadł mnie dół przedporodowy.Myślałam,że to występuje tylko po porodzie,a jak widzę na własnym przykładzie jednak nie...Wk...wia mnie dosłownie wszystko,z Tż na pierwszym miejscu...Chodzę roztrzęsiona,rzucam wszytskim i tylko beczeć mi sie chce...Wczoraj na zajęciach z SR zaczęłam się kłócić z Tż,że aż położna się pytała co sie stało.Nic mi nie wychodzi.Utwierdzam sie w tym,że opieka nad dzieckiem to suma wszystkich hadrcorów...Wczoraj stanęłam w oknie i wyć mi się chciało i już jakieś durne myśli mi zaczeły przychodzic do głowy,że mogliśmy się wstrzymać z tym dzieckiem i ,że nie wiem czy chcę kolejne...Mała chyba wyczuła mój zły nastrój bo zaczeła kopać jak szalona,więc oczywiście miałam kolejny powód do płaczu,że bezbronne dziecko siedzi sobie samo w brzuchu,a wyrodna matka nie wie czy chce być matką...W dodatku jak tak patrzę na Tżta to odnoszę wrażenie,że on żyje dalej swoim kawalerskim życiem i obawiam się jakie będzie jego wsparcie przy dziecku...Już sie boję pomyśleć co będzie jak sie Mała urodzi,skoro już teraz sobie nie radzę,to co będzie potem.Chciałam karmić piersią,ale do tego trzeba mieć cierpliwość i spokój,a przy moim charakterze chyba już powinnam z 10 butli na mieszanki kupić,bo coś czuję,że lipa z tym karmieniem będzie...Oj zresztą...Szkoda,żebyście to nawet czytały,bo chyba sama tak naprawdę nie wiem o co mi chodzi...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:40   #2609
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Hormony u mnie chyba osiągnęły swój szczyt,bo dopadł mnie dół przedporodowy.Myślałam,że to występuje tylko po porodzie,a jak widzę na własnym przykładzie jednak nie...Wk...wia mnie dosłownie wszystko,z Tż na pierwszym miejscu...Chodzę roztrzęsiona,rzucam wszytskim i tylko beczeć mi sie chce...Wczoraj na zajęciach z SR zaczęłam się kłócić z Tż,że aż położna się pytała co sie stało.Nic mi nie wychodzi.Utwierdzam sie w tym,że opieka nad dzieckiem to suma wszystkich hadrcorów...Wczoraj stanęłam w oknie i wyć mi się chciało i już jakieś durne myśli mi zaczeły przychodzic do głowy,że mogliśmy się wstrzymać z tym dzieckiem i ,że nie wiem czy chcę kolejne...Mała chyba wyczuła mój zły nastrój bo zaczeła kopać jak szalona,więc oczywiście miałam kolejny powód do płaczu,że bezbronne dziecko siedzi sobie samo w brzuchu,a wyrodna matka nie wie czy chce być matką...W dodatku jak tak patrzę na Tżta to odnoszę wrażenie,że on żyje dalej swoim kawalerskim życiem i obawiam się jakie będzie jego wsparcie przy dziecku...Już sie boję pomyśleć co będzie jak sie Mała urodzi,skoro już teraz sobie nie radzę,to co będzie potem.Chciałam karmić piersią,ale do tego trzeba mieć cierpliwość i spokój,a przy moim charakterze chyba już powinnam z 10 butli na mieszanki kupić,bo coś czuję,że lipa z tym karmieniem będzie...Oj zresztą...Szkoda,żebyście to nawet czytały,bo chyba sama tak naprawdę nie wiem o co mi chodzi...
Kochana nie denerwuj sie Wczoraj mialam dokladnie taki sam nastroj. Pomoglo zaserwowanie Malej duzej porcji lodow i obejrzenie filmu z usg. Od razu mi sie humor poprawil. Moze u Ciebie tez zadziala? Nie mozemy sie dac tym glupim hormonom

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-08-12, 13:41   #2610
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość

Poza tym nagle wszyscy wycofują się z obiecanej pomocy- ktoś chciał kupić nowy stół, ale coś mu nie wyszło..ktoś łóżeczko -i też nie da rady, dziadkowie obiecywali kupić wózek, ale sami muszą brać kredyt bo rozwalili komuś samochód..eh..
A my oczywiście nie braliśmy pod uwagę, że coś pójdzie nie tak..
Niedługo chyba będziemy żyć miłościa..
trzymam kciuki za wizytę

Kalex u Ciebie też mocno zaciskam

a co do obietnic mi tez duzo obiecano i nic z tego a ja nie potrafię się upominać, nie to nie też z kasą krucho... ale wierze w lepsze lata

Zuziczko super wiadomości straszliwie się ciesze

Szczęśliwa widzisz dobrze ze napisalas o tych tanich olejkach bo ja nie mialam zamiaru kupowac a w takim razie moze zakupie

Naked ten olejek z allegro stanowczo za drogi... a co do kg ja tez juz sie zle czuje w swoim ciele

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości