|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
![]() Jak nie ma innych objawów ![]() No ale lekarzem nie jestem... Ide spac.... bo padam.......... Dobranoc mamuski |
|
|
|
|
#3152 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
![]() Nie znam słów, jakimi mogłabym Cię teraz pocieszyć. Mimo wszystko bądź dzielna i pamiętaj, że po burzy zawsze wychodzi słońce ---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ---------- Cytat:
To straszne! Jak to nikt nie wie, co może go spotkać w życiu. Współczuję Ci bardzo! Trzymaj się jakoś i nie poddawaj!
|
|
#3153 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika, angel tak bardzo mi przykro, trzymajcie się kochane
![]() A ja wczoraj jakiegoś mega doła złapałam, przez te paskudne hormony zapewne, przepłakałam całe popołudnie i wieczór praktycznie o nic. Ubzdurałam sobie że na pewno okopną mamą będę i w ogóle że do niczego jestem heh DObrze że na wieczór kochany TŻcik przyszedł z pomocą i mnie wziął na spacer i po ludzi posiedziec to już potem euforia była Okropne mam zmiany nastrojów, już bym chyba wolała mdłości miec hah Idę się zbierac do pracy, buziaczki kochane i miłego dnia
|
|
|
|
#3154 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Podłączam się do pytania. Też mam mega wzdęcia aż mnie jelita bolą, czuje się jak wielki balon
|
|
#3155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam nową mamusię i gratuluję ciesz się tym ile potrafisz
|
|
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
W necie właśnie wczoraj wyczytałam, ze można brać espumisan.
Mam w domu, bo ja na ogół mam takie problemy, matko jak mi ulżyło, już myślałam, ze mi brzuch eksploduje |
|
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny byłam i wczoraj i przedwczoraj u lekarza z tym moim plamieniem, i bólem brzucha, po dokładnym usg okazało się, że mam krwiaka, który się zrobił po zagnieżdżeniu, i prawdopodobnie się oczyszcza i to plamiło. nieźle . ale strachu się najadłam jak nigdy.
lekarz powiedział że przed kompem max godzina dziennie, dostałam tydzień zwolnienia. do południa mam mdłości nie do wytrzymania, pije teraz herbatkę gingerową. może przejdą. moja dzidzia ma 4,5 mm i doktor powiedział że to jest 5 tydz i 3 dni. ale chyba nie policzył od 1 dnia okresu tylko od 7, bo tak to mi tygodnia brakuje. ale bhcg też wskazuje na 5-6 tydz, wiec wszystko ok. dostałam duphaston, a tak poza tym wszystko dobrze. ale się strachu najadłam Monika Bardzo Ci współczuję. |
|
|
|
#3158 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki, a o jakiej Wy książce tutaj tak namiętnie piszecie? Bo chyba umknął mi ten wątek?
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze,że wszystko jest w porządku A dlaczego możesz siedzieć przed komputerem tylko godzinę dziennie?
|
|
|
#3160 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciężarówką przez 9 miesięcy
|
|
|
|
#3161 |
|
Zadomowienie
|
wszyscy wiedzą że komputer wytwarza niewiadzialne promieniowanie i ono może mieć negatywny wpływ na ciążę.
nie wnikam, jedni mówią że można że nie ma zagrożenia, ale to nie pozostanie kwestią sumienia, każdej osoby indywidualnie. trochę mnie pokłuwa podbrzusze, nie wiem czy to jelita czy macica, bo przecież jajniki nie mogą boleć ![]() właśnie przed chwilą mi przyszła ta książka, ciężarówką przez 9 miesięcy i już widzę, że z niej pożytek żaden będzie, szczerze żałuję że kupiłam. natomiast zamówię napewno, jeśli za tydzień po kolejnym usg okaże się że wszytsko jest ok :"w oczekiwaniu na dziecko" książka fenomen, nie będę się śpieszyć bo bardzo wczesna ta ciąża. pozdrawiam |
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3163 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Odebrałam wyniki beta. Robione w 5tc5d wynosi 1660mlU, czyli wychodzi 4-5 tydzień ciąży, a usg w 5t5d pokazywało 4t3d. Więc chyba jest ok? Jak myślicie?
"...Udane małżeństwo wymaga wielokrotnego zakochiwania się zawsze w tej samej osobie..." Edytowane przez Lustereczko Czas edycji: 2010-08-12 o 12:49 |
|
|
|
#3164 |
|
Rozeznanie
|
Lustereczko wydaje mi się, że jest to bardzo ładny wynik i że wszystko jest w porządku
|
|
|
|
#3165 |
|
Rozeznanie
|
Najchętniej bym zrobiła drugi raz badanie beta, ale w mojej małej mieścinie nie robią do ręki i znowu bym musiała czekać na wyniki, jak bym dzisiaj zrobiła to wynik byłby dopiero na poniedziałek, a w poniedziałek mam usg, więc na nim chyba będzie lepiej widać czy rośnie dzidzia czy nie.
|
|
|
|
#3166 |
|
Rozeznanie
|
To skoro tak długo czeka się na wyniki to faktycznie nie ma sensu powtarzać badania bo w poniedziałek lekarz sam stwierdzi czy Twój dzidziuś rośnie
![]() A ja dzisiaj o 17.30 mam drugie już usg ale się boję, sama nie wiem dlaczego bo przecież musi być wszystko dobrze
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma sensu juz na ta bete tak jak sama mówisz Na usg leparz Ci powie jak tam sie sprawy maja... Ale po tych wynikach to mi sie wydaje ze wzystko w porzadeczku.... I dzidziolek ładnie sobie rosnie.... Nie martw sie na zapas tylko odpocznij sobie przez ten weekend... Zobaczysz ze bedzie ok Dziewczyny ja mam fajne ksiazki na mailu... Jak chcecie to podajcie mi swoje adresy mailowe na priva to Wam powysyłam.... Zaraz Wam napisze co mam bo nie pamietam ![]() no to mam: -jezyk niemowlat -usnij wreszcie -kazde dziecko moze nauczyc sie spac -ksiazka kucharska dla maluszkow Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2010-08-12 o 14:17 |
|
|
|
|
#3168 |
|
Raczkowanie
|
Mam newsów i newsów. No więc po pierwsze stwierdziliśmy z chłopakiem, że chcemy abyśmy mieli wszyscy takie samo nazwisko w związku z czym udaliśmy się wczoraj do USC i wyznaczyliśmy datę cywilnego ślubu na 2.10.2010r. nie będzie wesela, bo ja wesela w ciąży nie chce tylko ślub a później jakiś obiad i tyle, ślub kościelny chcemy wziąć jak nasza Kruszynka będzie miała już jakieś 2 latka.
Poza tym pojutrze miałam iść na wesele koleżanki, ale dzisiaj Mama zadzwoniła, że zmarł mój Pradziadek i zamiast na wesele idziemy na pogrzeb. Smutno,ale taka kolej rzeczy jedno pokolenie się kończy następne kiełkuje w brzuchu... Dziewczynki napiszcie mi ile mniej więcej kosztuje badanie oznaczenie gr. krwi, WR i Toksoplazmoza. Musze je zrobić, a nie wiem na ile finansowo mam się przygotować. Na resztę mam skierowanie, wyżebrałam od rodzinnego,ale już mi powiedziała, że następnym razem mam spadać na drzewo... |
|
|
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
toksopolazmoza ok 50zł, grupa krwi ok 20-30zł a WR nie wiem
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też w tym roku biorę ślub cywilny...dokładnie 20 listopada Nie będzie żadnej imprezy,bo ślub kościelny planujemy na sierpień przyszłego roku,więc nie ma sensu się teraz wykosztować... A jak zdrówko?
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez cywilny bralam jak byłam w 3 miesiacu ciązy z Alanem..
(tez nie chcialam koscielnego z brzuszkiem Zrobilismy ta uroczystosc naprawde cicha bo tylko 12 osób, do urzedu,potem do restauracyjki na kolacyjke i szybko do domku..... Jak Alan mial 11 miesiacy to zrobilismy slub koscielny razem z chrzcinami.... Wielkiej imprezy nie zrobilismy tak jak myslałam wczesniej bo na 25 osób... No ale za to ubrałam wymarona suknie slubna i przysiega w kosciele to jednak niezapomniane przezycie |
|
|
|
#3172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdrówko całkiem nieźle tylko codziennie gdzieś do 14 strasznie mnie głowa boli i mdłości mam. Mam nadzieję,że minie..... |
|
|
|
|
#3173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mamą oczywiście się kłócę...ona ciągle nalega,żebyśmy jeszcze w grudniu zrobili normalne weselisko,ja znowu nie mam zamiaru pchać się z brzuchem,bo jestem w ciąży.Co to,to nie!![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mnie na szczęście ominęły wszelakie bóle głowy,chociaż przyznam Ci szczerze,że przed ciążą wypijałam po 3 kawy dziennie,bo miałam tak niskie ciśnienie! Nie mówiąc już o migrenach,które dopadały mnie każdego dnia! Tragedia! Teraz o dziwo wszystko ustąpiło. A mdłości powinny już zanikać...moje miałam przez cały boży dzień,a teraz umieram jedynie od godziny 17.00 :P Który to tydzień?
|
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
Ja za obie tokso zapłaciłam 70zł, grupa krwi 20 z groszem, a wr ok 30zł.
Wesela musielismy robić dwa, bo rodzina męża jest baaaardzo liczna i fortune wydalibysmy na noclegi, poza tym jest sporo starszych, lub chorych os, dla których 10h podróż byłaby mega uciążliwa. Więc zrobilismy najpierw 22.08 w Gdyni, potem 28.08 w Sosnowcu. Tydzien później podróż poślubna do Grecji, wiec byłam mega wykończona. Dziś byliśmy w kinie i na spacerku, ale taki upał sie zrobił po południu, że ledwo dojechaliśmy do domu. szkoda trochę pogody na siedzenie w 4 ścianach, ale nie chcę też ryzykować zasłabnięcia w taki upał.
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-08-12 o 15:19 |
|
|
|
#3175 |
|
Wtajemniczenie
|
no dzisiaj jest cieplutko, myślałam że wyjde z kotem na ogród trochę (bo jesteśmy u rodziców na tydzień) ale od tana się tak zmęczyłam (śniadanie, obiad, poodkurzać, pozmywać, pranie
) że aż mnie kłuło w brzusiu i teraz niechce mi się już nigdzie wychodzić. Chyba położe się i może pośpie trochę. Jutro ide na tokso to napisze dokładnie ile u mnie kosztuje
|
|
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
witam was kochane
![]() ale te nasze wakacje się komplikują wrrrrrr zła jestem mam pytanko czy podróż samolotem w 11tc jest dozwolona? mieliśmy jechać na Chorwację w końcu znajomi chcą lecieć do Grecji ![]() no i nie wiem czy ja mogę sobie tak lecieć, nie mogę się dostać do lekarza już, może zadzwonic do niego? już sama nie wiem
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym zadzwoniła i się spytała
|
|
|
|
#3178 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki, a ja dziś nie do życia jestem. Muszę Wam powiedzieć , że przyjechała z domu starców prababcia od mojego męża (ona ma u nas służebność na 2 pokoje) i już mi się ciśnienie podniosło... A takie miałam plany na sprzątanie dziś i wszystko diabli wzięli... Wiem pewnie pomyslicie że taka babuleńka, ale ona ma prawie 90 lat, a taka cholera jakich mało... Policją grozi, o włamanie oskarża, cyrki robi przeróżne, a ja się słowem nie odzywam, TŻ w pracy, jak przyjedzie to ona się uciszy bo się go boi... Ale samym tym, że mi łazi po kuchni już mi nerwy psuje... nie wiem jak ja przetrwam do 16 sierpnia... wrrr
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opatulała ją w co się dało, wymundrzała na temat karmienia, przez nią do zupy dziecka wlazły mrówki, musiałam wywalać, potem wyjadła młodej banany, wszystkie. Nie to że jej żałowałam, ale mogła jej zostawić . Ogólnie byłam MASAKRA.
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

Okropne mam zmiany nastrojów, już bym chyba wolała mdłości miec hah
ciesz się tym ile potrafisz 

Z mamą oczywiście się kłócę...ona ciągle nalega,żebyśmy jeszcze w grudniu zrobili normalne weselisko,ja znowu nie mam zamiaru pchać się z brzuchem,bo jestem w ciąży.Co to,to nie!
) że aż mnie kłuło w brzusiu i teraz niechce mi się już nigdzie wychodzić. Chyba położe się i może pośpie trochę. 

. Ogólnie byłam MASAKRA.