|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki kolor dla mnie? | |||
Brąz? |
![]() ![]() ![]() ![]() |
142 | 53,99% |
Bląd? |
![]() ![]() ![]() ![]() |
123 | 46,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 263. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy ten kolor będzie mi pasował?
Cześć Dziewczynki
![]() Już wcześniej miałam wrzucić foto, by móc prosić was o radę. Minowicie chciałabym zmienić kolor włosów na ciemny blond lub brąz. Myślicie że będzie mi dobrze w ciemnym kolorze? Od bardzo długiego czasu farbuje włosy co 2,5-3 miesiące i są już zniszczone, chciałabym dać im troszke odpocząć od tych rozjaśniaczy. Bardzo proszę o radę i pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Raczkowanie
|
Angela0201 sądzę, że te kolory, nad którymi się zastanawiasz są OK
![]() ![]() MalutkaEdyta ciemniejszy odcień byłby ok! Brąz jak najbardziej, masz ciemną oprawę i niebieskie oczy = fajny kontrast ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Przyczajenie
|
Rude włosy
Witam serdecznie,pisze z prosba o rade.Marza mi sie takie wlosy jak modelka na pierwszym zdjęciu.Obecnie wygladam jak na drugim zdjeciu z tym tylko ze 8 kilo lzejsza i wlosy sa dluzsze-do ramion.Czy zmiana na rudy kolor wyjdzie mi na korzysc?Jesli nie taki ocien rudosci to jaki?Bardzo bym chciala moc spelnic swoje marzenie rudych wloskow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam gorąco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki KOLOR włosów będzie do mnie pasować ? - WĄTEK ZBIORCZY
Hej
![]() Jestem nowa na forum, więc jakbym popełniła jakiś błąd to proszę nie krzyczeć ![]() ![]() Moje zdjęcie: http://yfrog.com/n21009037pj Z góry dziękuję za pomoc ![]() Edytowane przez putson Czas edycji: 2010-08-12 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Raczkowanie
|
ja maluje wlosy pierwszy raz.mam ciemny blond a chce jasny.jak mam rozjasnic?a moze polmalowac u fryzjerki
udzielcie mi wreszczie odp!!!!!!!! ktory raz ja pytam?????! |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że powinnaś pójść do fryzjerki. Z tego co mi wiadomo, to zawsze łatwiej zejść z jasnego na ciemny niż odwrotnie. Ja zalecam wizyte u fryzjera. Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Raczkowanie
|
dziekuje bardzo za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Raczkowanie
|
Hej mam pytanko jaki kolrek pasował by dla mnie ?
Jednolity czy balejaż ? Edytowane przez Sysia211 Czas edycji: 2010-08-12 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Raczkowanie
|
MalutkaEdyta NIE MA ZA CO
![]() Kmk2 Lepiej u fryzjera. Zależy jakie masz włosy!! Ja na przykład sama nie raz rozjaśniałam sama i raz u fryzjera, szczerze efekt miałam teki sam ![]() ![]() ![]() ![]() Putson - popieram! Próbuj jakiś brąz... może coś toffi albo karmel, a może coś w stylu mlecznej czekolady? Ale to moje zdanie ![]() POZDRAWIAM!
#2562 |
Raczkowanie
|
a jak ja mam je rozjasnic kompletnie sie nie znam.wystarczy mi jedno opakowanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odp;*
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Raczkowanie
|
Sysia211, czy masz jaki pomysl na siebie? Cos by Ci się podobało? Od zawsze masz blond? masz ciemna oprawę - blond daje fajny kontrast, a oczy niebieskie?? Wiesz zależy w czym dobrze się czujesz, jak w jednolitych to jest naprawde szeroka gama kolorystyczna, a jeżeli wolisz pasemka, to tu też możesz poszaleć
![]() ![]() Kamk2 ... to może lepiej fryzjer. Lepiej nie ryzykuj, bo jak się nie znasz to sobie spalisz włosy. Sama to musisz wybrać o ile tonów, bo potem i tak trzeba farbę nałożyć, bo nie zejdzie Ci kolor wszędzie tak samo ![]() Musisz wybrać jeszcze farbę... tak więc niestety troche mozolne. Zwłaszcza, że samej jest zawsze ciężej nakładać równomiernie na całe wlosy :/ Ja jak sobie robiłam balejaż obwodowy i kumpeli pasemka, to zeszło nam półtora opakowania rozjasniacza. Z czego jej tylko kilka pasemek rzuciłam, bo jej zbyt ciemno zlapała farba. PUTSON - nie ma za co ![]() Mnie męczą blondy, ale nie wiem jak to wyjdzie jestem dosc blada, mam ciemną oprawę i zielone oczy do tego kilka piegów, ale niezauważalnych o dziwo ![]()
"...Strach rodzi się wtedy, gdy dostrzegamy, że to, co zwykłe, nagle wypuszcza pazury..." >J.Carroll< "Poza ciszą" Edytowane przez Mortishia Czas edycji: 2010-08-13 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sama mam ten kolor, tylko że ciemny, do ciebie pasowałby jasny ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Przyczajenie
|
Chciałam się jeszcze spytać o kolor który bardzo mi się podoba. Czy będzie do mnie pasował?
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie wizażanki!
Niedługo wybieram się do fryzjera żeby zmienić kolor włosów i nie wiem kompletnie na jaki. Mój obecny kolor to bardzo bardzo jasny platynowy blond. Długo dążyłam do tego, aby uzyskać taki kolor, a teraz kiedy już go mam jakoś źle się w nim czuje i wydaje mi się, że do mnie nie pasuje. Przede wszystkim denerwuje mnie to że w słońcu jest on prawie biały przez co wg mnie wyglądam w nim sztucznie. Mój naturalny kolor włosów to taki mysi blond. Mam szaro-niebieskie oczy. Z cerą nie mam większych problemów. Moja skóra raczej łatwo się opala, przez większą część roku jestem opalona. Jeśli chodzi o nowy kolor włosów to chciała bym raczej pozostać przy blondzie ponieważ dobrze się w nim czuje, ale nie wiem jaki odcień blondu będzie do mnie pasował. Czy raczej ciepły czy chłodny? Ciemny czy jasny? Bardzo dziękuję za wszystkie rady. Edytowane przez polly20 Czas edycji: 2010-08-17 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Raczkowanie
|
polly 20 na tym ostatnim wygladasz najlepiej
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- w takim razie zostawie to fryzjerce a jeszcze mam pytanie one tam maja w salonie jakie farby ?bede mogla pozniej dobrac takie same w sklepie zeby pomalowac odrosty?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Przyczajenie
|
Na wszystkich 3 zdjęciach jest ten sam kolor, tylko 1 i 2 fotka była robiona w dzień przy słońcu, a 3 fotka wieczorem
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Raczkowanie
|
aa
wiesz co moim zdaniem za jasny ten kolor nie wiem jak w raealu ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() ale myślę że pasowałby ci również ciemniutki blond jak nie jasny brąz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Przyczajenie
|
To postanowione
![]() ![]() Pozdrawiam;* |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak od zawsze mam blond włosy i do tego niebieskie oczy ![]() Myślałam o ścięciu włosów bo te długe już mnie męczą, bardzo podoba mi się fryzura z drugiego zdjęcia ![]() Edytowane przez Sysia211 Czas edycji: 2010-08-13 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Przyczajenie
|
jakim kolorem mogę uzyskać podobny efekt?
witam, chciałabym uzyskać zbliżony kolor włosów do tego http://bi.gazeta.pl/im/4/4086/z4086284X.jpg
czy mógłby mi ktoś doradzić jakiej farby powinnam użyć? załączam zdj moich obecnych włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny chciałabym pofarbować sobie włosy
będąc dziś w rossmanie stałam długo przy półce z farbami, ale w koncu nic nie wybrałam ![]() no bo ja się nie mogę zdecydować czy coś wpadające w rude tylko tak delikatnie (marzy mi się trochę ale się boje jak wyjdzie) czy jakiś blond jasny sama nie wiem doradzcie ![]() wstawiam fotki moich włosów- naturalny kolor - taki jakiś blond ![]() co byście zrobiły z czymś takim
#2576 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Mogłybyście mi doradzić jaki kolorek by mi pasował, mam ochote na zmiane, poza tym mam 3 cm odrosty, za kilka dni wracam do Polski i jak tylko wróce lece do fryzjera bo z takim czymś na głowie to aż wstyd chodzić, poza tym w dzień powrotu mam wesele i musze coś z tym pilnie zrobić. Od zawszed farbowałam się na blond, teraz mam w sumie najjaśniejszy. Przez jakiś czas miałam również brązowe, choć szczerze powiedziawszy lepiej czuje się w blondzie. Nie mam zielonego pojęcia co zrobić,podobają mi się karmelowe kolory na głowie ale nie wiem czy będzie mi to pasować... Poradźcie
![]()
![]() |
#2577 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć dziewczyny
![]() Od kilku lat farbuję włosy na kolor czarny.. Jednak chciałabym zmienić go i myślałam o rudych włoskach, bo blond odpada.. Mój naturalny kolor to średni brąz, wpadający w ciemny.. Mam ciemne brwi i piwne oczy.. Czy jakiś odcień rudawego by do mnie pasował? Jak myślicie? Myślałam o takim: http://forum.szafa.pl/upload/foto_ca...2c_500x640.jpg lub coś w ten deseń ![]() Edytowane przez elisss_21 Czas edycji: 2010-08-19 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Przyczajenie
|
Jakie kolory wybrać na balejaż?
A więc zacznijmy od tego że mam niebieskie (niektórzy twierdzą że szare:p) oczy. Ciemne brwi i bardzo jasną karnację. Myślałam o kolorach blond i odcieniach, do tego trochę czekolady. Ale jakoś tego nie potrafię sobie wyobrazić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie kolory wybrać na balejaż?
Proponuję 2 wyjścia:
- jeśli masz chłodny typ urody lub nie lubisz tzw. ciepłego blondu, proponuję beżowy blond i drugi ciemniejszy, np. średni lub ciemny blond, zależy jak duży kontrast lubisz. - jeśli natomiast masz ciepły typ urody, ładnie wygląda średni ciepły słoneczny blond i ciemny blond. |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zadomowienie
|
Brązowe refleksy na naturalnych włosach
Witajcie! We wrześniu mam zamiar trochę odświeżyć moje włosy. Są już długie i jako, że ostatnio bardzo o nie dbam i należycie pielęgnuję są w całkiem dobrej kondycji. Mam zamiar je trochę pocieniować ale nie chcę poprzestać tylko na tym. Jestem naturalną szatynką i myślałam, żeby je zafarbować na jakiś ładny brąz ale sama wiem z doświadczenia, że brązy szybko jaśnieją, wypłukują się( zresztą jak każda farba) i często też rudzieją. Dlatego też myślałam o brązowych refleksach, które byłyby bezpośrednio położone na moich naturalnych włosach. Nie chcę jednak, żeby wyszedł efekt pasemek czy balejażu. Chcę aby były delikatne i zlewały się mniej więcej z moim naturalnym kolorem włosów a jednocześnie, żeby dodały fryzurze brązowego odcienia i świeżości. Fajnie by było gdyby całość wyglądała naturalnie. Czy takie coś w ogóle jest możliwe? Czy może mam za duże wymagania... sama nie wiem. W internecie szukałam zdjęć z tego rodzaju fryzurami ale nie udało mi się znaleźć nic konkretnego. Nie chcę iśc też do fryzjera i przedstawić mu jedynie słownie mojego wyobrażenia o nowych włosach bo boję się, że opacznie to zrozumie i na głowie wyląduje mi jakaś "sraka". Czy może któraś z was robiła sobie coś w tym stylu na głowie? Może macie jakieś zdjęcia albo widzieliście coś podobnego u znajomych. Proszę o pomoc!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.