|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#22951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Bo ja mam taki problem, że jak pofalują to je muszę zawsze rozczesać
Pierwszym krokiem w mojej nowej pielęgnacji będzie chyba wyrzucenie grzebieni, zostawię sobie tylko drewniany z TBS do czesania na mokro ![]() A dużo Ci jeszcze zostało do zejścia z degażowania?
|
|
#22952 |
|
Wtajemniczenie
|
dotka - witamy
![]() melduje ze to chyba dobry czas włosów, a nie cudowne wlasciwosci schaumy ![]() po dulgonie wlosy byly mega miekkie - az za miekkie (ale to chyba wina tego ze za dlugo ja trzymalam - nawet nie wiem ile czasu) za to ze byly takie miekkie nawalilam wiecej zelu, troche za dlugo go wgniatalam i balam sie puchu ale po wyschnieciu jest prawie tak jak ostatnio (tylko mniejsza objetosc - przez zbytnie zmiekczenie wlosow wlasnie). |
|
|
|
#22953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zetnę włosy, na dobre im to wyjdzie...(chyba):rolleye s: Ja mam tylko grzebień do czesania na mokro, szczotki leżą gdzieś głęboko i dawno ich nie widziałam
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
||
|
|
|
#22954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Przesadziłam może z ilością mieszanek. Chociaż podsunęłaś mi pomysł, że to mogła być wina szamponu. Używałam wtedy Evy Natury z bursztynem i w ogóle ciężko było nim domyć skalp, włosy. A robiłaś te płukanki po każdym myciu? Można wiedzieć, ile u Ciebie to trwało. Ja robiłam przez 2 miesiące po każdym myciu.
|
|
|
|
|
#22955 |
|
Raczkowanie
|
szczęściara, moje włosy tęsknią za morską bryzą
Aniu tak wogole to Twoje włosy długie są, i tak mocno się skręcają. Nie wiem ile musiałabym ciachnąć, żeby moje miały taka długość jak Twoje. A nóż po obcięciu skręcą się bardziej ( ech pomarzyć można...) Eloe pod ręką aktualnie mam tylko syna i raczej oszczędze go jeśli chodzi o ciachanie włosów. Wymyśliłam sobie, że zaoszczędze na fryzjerze młodego i sprawdze czy ma włosy po mamusi i coś się pofaluje jak urosną Solaola co do cięcia mam taki sam dylemat. Chętnie pozbyłabym się ostatniej warstwy, najdłuższej. Z drugiej strony to te najkrótsze są u mnie najbardziej zniszczone ![]() Współczuje Ci tego degażowania, też kiedyś fryzjerka wpadła na taki idiotyczny pomysł u mnie, chyba z zazdrości, że mam dużo włosów.... Tak mi się olej kokosowy spodobał, że chyba położe dziś na noc na włosy ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- A wogole to ile nowych zakręconych na forum |
|
|
|
#22956 | ||
|
Konto usunięte
|
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
zgadzam sie z anka-jesli masz cienkie wloski- zetnij najdluzsza warstwe, a zyskasz na objetosci ja musze kombinowac wprost odwotnie
|
||
|
|
|
#22957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (choć dla mnie to jest po prostu CG) Stosowała któraś z Was kiedyś limonkę zamiast cytryny? Pewnie nie ma problemu z dodaniem jej do odżywki w celu mycia włosów, ale jak ze stężeniem limonki w płukance (nie mam już pasków do sprawdzenia pH:/)? Chyba że jeszcze w jakiś sposób mogę ją wykorzystać? ![]() Ciągle zapominam zrobić płukankę z octu |
|
|
|
|
#22958 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#22959 |
|
Zadomowienie
|
Poniżej znajdują się linki do trzech stron, które kiedyś dzięki google znalazłam.
Są tam opisane różne składniki kremów, ale wydaje mi się, że sporo się też przekłada (występują podobne składniki) na produkty do włosów: Co w kremach piszczy cz. I Co w kremach piszczy cz. II Co w kremach piszczy cz. III |
|
|
|
#22960 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale czytania
|
|
|
|
|
#22961 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie zakręcone
"Wygonili" mnie tu z włosowego... W weekend zabieram się za czytanie Waszego wątku. Zawsze byłam przekonana, że z moimi włosami już nic się nie da zrobić, i już takie sterczące w różne strony zostaną, ale może jednak da się je jakoś ujarzmić i zrobić z nich ładne fale?.. |
|
|
|
#22962 | |||||
|
Rozeznanie
|
Indios ma rewelacyjną fryzurkę, także szansa jest duża
![]() Cytat:
Włoski bardzo ładne, piękny kolor Ja ostatnio przygotowałam płukankę, położyłam miskę w umywalce, spłukałam włosy z odżywki d/s, nałożyłam odżywkę b/s, powyciskałam, poharmonijkowałam, wyprostowałam się i zobaczyłam miskę w umywalce ![]() Cytat:
Cytat:
Ja się zamierzam kokosić w weekend przez cały dzień i całą noc. Już się nie mogę doczekać ![]() Cytat:
Ja Cię namawiam z całej siły na olejowanie. To naprawdę jedna z najlepszych rzeczy, jaką możesz zrobić dla włosów. O obciążenie się absolutnie nie martw, szamponem zmyjesz olej spokojnie, dziewczyny potrafią zmyć nawet odżywką. Cytat:
Zapraszamy serdecznie. Piękne włosy, bardzo jestem ciekawa, co z nimi tutaj wykombinujesz ![]() |
|||||
|
|
|
#22963 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wcierki robilam co mycie (o ile spalam w domu ) od polowy pazdziernika do mniej wiecej konca stycznia. ale plukanki robilam nieregularnie - czasem kilka z rzedu, czasem kilka myc nic. a- i caly czas mylam wtedy odzywką, zadnych oznak niedomycia nie bylo.Cytat:
![]() a co do moich wlosow to znowu dziekuje za komplementy (wszystkim mysle ze wyciagnelam juz z nich wszystko co sie dało. silniej sie nie skręcą, nie ma siły. to i tak duzy postęp oglądając zdjecia z poczatku pielegnacji no i sprzed kilku lat. zostało mi jeszcze kombinowanie z 'syndromem dnia nastepnego', bo czego nie robie to jest gorzej niz gdybym zostawila wlosy w spokoju. btw chyba nigdy nie wstawiłam zdjec jak wlosy maja zly dzien, chwale sie tylko, zamiast żalić ![]() Cytat:
to chyba dlatego tylko wytrzymalam bez najmniejszej nawet ciagoty na fryzjera. co miesiac/poltora strzyge tżta na bardzo krótko. chyba zaspokaja to moje żądze :PCytat:
![]() ja tam widze fale. neiregularne bo pewnie czesane i miętolone, ale one tam są ![]() do tego wlosy w dobrym stanie, podcielabym je tak do koncówek rękawków i bardziej wycieniowała. widac ze to pasmo na środku takie krótsze - i sie ladniej uklada i jakos tak wybitnie błyszczy jest potencjał, co nie dziewczyny? ;>
|
||||
|
|
|
#22964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#22965 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych
Pytałam na innych wątkach, ale bez odpowiedzi. Otóż mam pytanie. Wyczytałam na wizażu że dobrze jest stosować szampon BabyDream z Rossmana bo jest bezpieczny dla włosów, bez silikonów itp. Więc kupiłam i stosowałam całe 1 opakowanie. Poszłam do fryzjera na podcięcie końcówek, i moja fryzjerka się załamała. Mówi że mam wysuszone włosy na wiór jak jej powiedziałam że używam szamponu dla dzieci to powiedziała, że nie wszystko co dla dzieci nadaje się do używania przez dorosłych i już nie wiem... Stosować? Niestosować?
|
#22966 |
|
Wtajemniczenie
|
byliczka - uzywalas po babydreamie jakiejs odzywki/maski? jakiej?
|
|
|
|
#22967 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, mam maskę joanny z serii rzepa, pollena malwa plus cement z kerastase, placente sericala, latte, 3 odżywki z serii Loreal Matrix itp stosowałam je przeróżnie, każda inna przy myciu. Już nie ogarniam tych silikonów, nie silikonów.
|
#22968 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dotarlam do cz 2 i reszte zostawiam na jutro, mozg w tym wieku juz tak szybko nie przetwarza...troche czyli ile? troche ciachlam sie sama wczoraj... chyba bym chciala krotkie włosy, ale z drugiej strony żal tego co jest boje się jak wlosy sie bedą zachowywaly w wersji mini ale z drugiej strony rozjasnionych zniszczonych koncowek juz nie uratuje... tylko co TŻ powie, on uwielbia mnie w długich Cytat:
![]() Cytat:
obawiam się krótkich włosów bo nie wiem jak się zachowają kiedyś nosiłam krótkie fryzurki w komplecie z prostownicą, lub okragłą szczotka i suszarą, ale teraz.... Cytat:
|
||||
|
|
|
#22969 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
Na Babydream trzeba uważać Nie mogłam zużyć całego opakowania do końca. Może spróbuj innych szamponów, odżywek bez silikonów (polecam szczerze taką pielęgnacje). Wiele informacji o takich produktach na wątku: produkty bez silikonu, albo kosmetyki dla keconowłosych. Polecić mogę proste szampony ziołowe: zachwalany Fitomed, Pollena Mallwa, dobry jest Biały Jeleń, Joanna Rzepa. Ale i tak odsyłam do wątku, ja dzięki niemu mogłam dobrać produkty bez silikonów odpowiednie dla siebie. ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#22970 |
|
Raczkowanie
|
Najlepszego wszystkim lokom i falom, błyszczcie i bądźcie zdrowe
dziś, zgodnie z ustaleniami Dzień Loka i Fali, pamiętacie?;> zatem co dobrego dajemy włoskom z tej okazji?![]() anka.d absolutnie boskie włos! małgosia86 Ty zawsze cudeńka potrafisz wynaleźć lub przetłumaczyć. ![]() Przyłączam się do powitań dla nowych koleżanek im więcej świadomych kręconych i falowanych tym lepiej i weselej
Edytowane przez smerf3 Czas edycji: 2010-08-13 o 00:56 |
|
|
|
#22971 |
|
Wtajemniczenie
|
smerf - dziekuje
![]() aaa - dzisiaj swieto!!! a u mnie dzien bez mycia akurat wypada no i wieczorem arobik, wiec loczki beda niewyjściowe wyjatkowo niech to potraktują jako dzien odpoczynku ![]() wszystkiego zakręconego!
|
|
|
|
#22972 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja nawet nie wiedziałam i zafundowałam im kokosa
![]() Niezbyt wyszukanie ale po tak długim poście(zaniedbanie ich od dawien dawna) powinny nie wybrzydzać i z niego się cieszyć Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-08-13 o 01:37 |
|
|
|
#22973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kładę się spać z mokrymi włosami, to pewnie dlatego tak wyglądają. Muszę się wybrać do fryzjera, żeby mi je ładnie pocieniował, ale niestety mój zaufany wyjechał na zawsze i nie wiem, do kogo by się udać...A to pasmo chyba nie błyszczy bardziej, tylko chyba tak światło się odbija
|
|
|
|
|
#22974 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie odrosty bede mocno widoczne bo farbowalam i rozjasnialam wiecej nic 2 tony ale na razie dzielnie sie trzymam, wczoraj mialam wiecej loczkow nawet i albo nagle wloski zdecydowaly sie ladnie wygladac (koncze wprowadzke i remoncik ktory niespodziewanie okazal sie konieczny wiec chyba poziom strsu spada ) albo przez przypadek odkrylam super zestaw pielegnacyjny (pozniej uzupelnie codziennik)Cytat:
Cytat:
, co jakis czas pragniemy zmian choc nie zawsze potem jestesmy zadowolone, idz za rada Syrenki - poczekaj 2 tygodnie jak dalej bedzie niedosyt zrob co serce dyktuje )---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#22975 |
|
Zakorzenienie
|
z szamponów dla dzieci polecam Nivea Baby szampon odżywczy z proteinami jedwabiu.
Włosy już podczas spłukiwania nie są szorstkie jak to się dzieje przy innych szamponach i idealnie się rozczesują.
|
#22976 |
|
Wtajemniczenie
|
Ekmmmm ogłaszam wszem i wobec dzisiaj piątek 13-tego dzień święta Naszego, więc każda kręconowłosa pielęgnuje swego włosa!
|
#22977 |
|
Rozeznanie
|
to ja mój Dzień Loka spędzę na ratowaniu i przepraszaniu włosów po fryzjerze
przez noc nażarły się olejku, Vatiki kokosowej z dodatkami, bardzo ładnie u mnie zmywa się glorią, teraz siedzą już w koszulce. Wczoraj były bardzo nieszczęśliwe a ja razem z nimi. Zaraz muszę wychodzić, oby się im poprawiło a nie - u podstawy proste i oklapnięte, potem dopiero loki i fale ale bardzo nieuporządkowane, potargane, no nieładne... co za diabeł mnie podkusił...
|
|
|
|
#22978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie dziś ok nawet wyglądają użyłam w końcu tej vatiki migdałowej co stoi już u mnie długi czas, ze względu na parafinę na 1wszym miejscu w składzie nie używałam wcześniej a teraz wtarłam w skalp, świetnie pachnie. Na długość było troszkę kokosa, rano zmyłam babydreamem, potem był garnier avocado i karite i przeczesywanie włosów palcami (bardzo dużo tracę włosów ) Spłukałam, na ociekające joanna b/s miód i cytryna, odcisnęłam w tshirt , ugniatałam z nivea FC i zawinęłam w turban by było choć trochę objętości. Po 10 min zdjełam turban i podsuszyłam suszarką (ja chce dyfuzor ) z zimnym nawiewem dla objętości, na koniec trochę kokosa wsmarowałam i jest ok
|
|
#22979 |
|
Rozeznanie
|
muszę straszyć i apeluję do dziewczyn - jak się coś wam nie podoba u fryzjera to uciekajcie choćby z pianą na mokrych włosach bo dalej tylko gorzej może być... człowiek się łudzi, że nie mówi do ściany a potem ma.
ja mam ten olejek z almą jeszcze, taki zielony, jestem chyba jedyną osobą na świecie, która lubi ten zapach też na parafinie, trudniej się zmywa od kokosa ale również miły jest, używam ich zamiennie więc trudno będzie jakieś konkretne efekty któremuś przypisać.kurczę, no i chyba pójdę z wilgotnymi włosami... coś niezbyt schną, dyfuzora nie umiem używać, w ogóle nie chce ich jeszcze suszarką katować. Ciężki dzień nas czeka. |
|
|
|
#22980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj to samo pierwsze mycie po fryzjerze i również była vatika na noc. Ciekawe jak tam się dzisiaj będą moje włosy czuły.
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

Pierwszym krokiem w mojej nowej pielęgnacji będzie chyba wyrzucenie grzebieni, zostawię sobie tylko drewniany z TBS do czesania na mokro 

cala fryzura bedzie wydawac sie pełniejsza

Nie mogłam zużyć całego opakowania do końca. Może spróbuj innych szamponów, odżywek bez silikonów (polecam szczerze taką pielęgnacje). Wiele informacji o takich produktach na wątku: produkty bez silikonu, albo kosmetyki dla keconowłosych.

, co jakis czas pragniemy zmian choc nie zawsze potem jestesmy zadowolone, idz za rada Syrenki - poczekaj 2 tygodnie jak dalej bedzie niedosyt zrob co serce dyktuje