|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
dogonilam
![]() ![]() ![]()
#1082 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Raczkowanie
|
oj dziewczyny ;(
buuu nie pomoglyscie mi dzisiaj, i mi sernik plywa ![]() wogole galaretka sie nie stegla. nie wiem co zrobilam zle
#1084 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1085 |
BAN stały
|
trzeba Agnes69 spytac pamietam ze ona to ostatnio robila, ja podobnie jak avataris nie robilam tego na zimno zawsze na cieplo robie takze niestety nie pomoge :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Agnese69 roatuj!!!!! ![]() ![]() Mirka, Aleksandra_M jaki na cieplo robilyscie? jak na moj piekarnik godzinne pieczenie odpada niestety ![]() ![]()
![]() |
#1087 | ||||
Zadomowienie
|
No i masz Ci los, znowu nagadały trzy strony i teraz bede tydzień odpisywała...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tak szczerze powiedziawszy, sama jeszcze nie obczaiłam proporcji, bo ostatnio mi się rozpłynął sernik, muszę to dokładniej zgłębić następnym razem... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
A jak go robiłas ?? krok po kroku napisz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Że już nie wspomnę, że ja też - boszsze, kiedy to było - brałam ślub 12 sierpnia ze swoim byłym już na szczęście mężem... No cóż, dla nas ta data nie była szczęśliwa ![]() Na szczęście z Tobą jest inaczej. Wszystkiego dobrego więc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() No to masz: jednym z moich ulubionych powiedzonek jak np. ktoś gdzieś poszedł, nie wiadomo gdzie, a inny ktoś go szuka i pyta gdzie ten ów poszedł, to odpowiadam wzruszając ramionami: "Aine klaine prosiątko po polu gelaufen". Osłupienie w oczach wystarcza mi na długo... ![]() Cytat:
Ja mój ostatni, który mi właśnie taki wyszedł zjadłam po prostu łyżeczką na półpłynnie - też był pyszny ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------- NUTELKA LIGHT 7 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku 1 czubata łyzeczka odtłuszczonego kakao 3 czubate łyzki słodzika w proszku 8 kropli aromatu orzechowego 2 płaskie łyzki odtłuszczonego mleka w płynie MOZNA EWENTUALNIE DODAĆ : 1 żółtko ze sredniej wielkości jajka 1. Zmiksować razem mleko w proszku, kakao, słodzik aby uzyskać jednolitą masę bez grudek. 2. Dodać mleko w płynie i ewentualnie 1 żółtko. Ręcznie wszystko wymieszać przez kilka minut, aż do otrzymania kremu o gładkiej i błyszczącej powierzchni. i jeszcze coś podobnego: Chałwa jak u mamy!!! Przepis ściągnęłam od BLATHIN i zrobiłam nutelkę,tylko zamiast aromatu orzechowego użyłam śmietankowy. Po zrobieniu kremu(nie dodałam żółtka,za to troszkę więcej mleka 0,5%)wrzuciłam 3 łyżki otrąb owsianych i wymieszałam.Wyszła pyszna domowa chałwa. ------------------------------------------------------ ---------------------------------------------------- a kto pragnie bardzo,wyjdą krowy jak się patrzy .....he,he
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2010-08-12 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic innego mi do głowy nie przychodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1093 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() sweeney 500g sera homo lidl slodzik, jogurt, 3 lyzeczki zelatyny wymieszalam w szklance z woda i dodalam torche syropu, wyszlo razem ok pol szklanki eliksiru. dodalam do sera wsko miks... galaretke-2 szkl wody z sokiem 3 lyzeczki zelatyny, tym polalam ser, bo ser stegl sie ale jak nalalam galaretke jescze plynna to wsko zaczelo plywac, ja nie wiem,
![]() |
#1094 |
Raczkowanie
|
Ja chyba też zrobię sernik na zimno z galaretką, ale troszke inaczej.
Dzisiaj zrobie galaretkę, zostawię na noc w lodówce, a jutro dorobię serniczek i zobaczymy jak wyjdzie. Jak się uda do będe Was kusić!!!! ![]()
#1095 |
Zadomowienie
|
wlasnie zjadlam filizanke budyniu waniliowego z Lidla....
jezuuuuuuuuuuu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() malo sie nie posralam z rozkoszy ![]() ten kremowy, slodki smaaaaak... tego mi bylo trzeba dzisiaj ![]() mam nadzieje ze wzrostu nie zalicze za kare...
#1096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() no dobrze, zezarlas lyzka, a nastepnym razem daj wiecej zelatyny, a galaretke wylej jak sernik bedzie pozadnie sciety juz ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
6jaj 1kg sera 5lyzek slodziku do pieczenia (u mnie Sussina Gold) lyzeczka proszku do pieczenia zoltka ucieram ze slodzikiem, proszkiem, dodaje ser, miksuje, dodaje piane z bialek. mieszam delikatnie. pieke ok 45 minut w 180stopniach. jesli chcesz piec krocej to wez po prostu wieksza blaszke, bedzie plaski, ale sie szybciej upiecze... nie wiem co ci sie dzieje z piekarnikiem, wiec nie moge nic wiecej podpowiedziec.. ![]()
![]() |
#1098 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i to az 3 i tez sa na skrobii ziemniaczanej, ale zastój jak nic bedzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- no byl sztywny ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Aleksandra_M moj piekarnik juz jest stary i nie bardzo jest jak ustawic w nim temp jak sie dowiedzialam (stad spieczone babeczki) a czy jak wezme do silikonowych foremek do mifinek ponakladam tez bedzie okej?? tego mi trzeba bylo, cos owocowego po prostu ![]()
![]() |
#1099 |
Zadomowienie
|
idzie burza wiec lece sie kapac, smarowac boskimi masciami bo po ciemku nie lubie
![]() dobranocka ahaaa.. GRATKI ZA SPADKI DZIEWCZYNKI KOCHANE i jeszcze wiekszych jutro!! buzki
![]() |
#1100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2) wiec nie zgrzeszylam 3)lepsze samopoczucie zoladka jest warte malego zastoiku, zreszta 3tabletki to nie 3 lyzki.... tragedii nie bedzie ![]() 4) mozesz nalozyc do malych foremek... beda mufinki serowe ![]() a ja wlasnie wsadzilam syropowy serniczek do lodowki (w 4pudeleczkach latwych do zabrania do pracy itp) wylizalam miske w nagrode za ciezka prace ![]()
![]() |
#1102 |
Raczkowanie
|
ser byl sztywny, potrzasajac foremka nie trzeslo sie ani nic. galaretka byla zimna, studzona ok 1,5h w zimnej wodzi epierw pozniej w lodowce w garnku, pozniej nalalam. i jak juz nalewalam to zaczela galaretka tonac w serze. no nic, nastepnym razem dam wiecej zelatyny. tylko 3 lyzeczki na pol kilo sera homo wydawalo sie oki
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie alej zastój, ale jade na PW więc może niedługo się ruszy. U mnie Pan Sernik rządzi chyba się nim nigdy nie przejem ![]() A co to za budyń z lidla??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Raczkowanie
|
czesc Dziewuszki!
dwa dni mnie nie bylo i przyznam szczerze - nie jestem w stanie nadrobic zaleglosci :P dzielnie dukam, chociaz wczoraj myslalam ze udusze znajomych - wyciagneli mnie do knajpy, gdzie pili piwo za piwem, a ja musialam zadowolic sie cafe late (10min pertraktowalam z kelnerem procent mleka, ale i tak mam wrazenie ze zostalam wydymana :<), a pozniej jeszcze maltretowali mnie zapiekankami i chipsami. nie ma to jak wsparcie ![]() mialam taki kryzys ze momentami chcialo mi sie ryczec ^^' na pocieszenie zabralam sie dzis za ciasto jogurtowe wg przepisu dukana - wyszlo! tylko jakies gumowe lekko ![]() z tym ze nowa waga lekko mnie zawiodla, z tegoz powodu iz pokazala mi 66,1 T_T takiego wzrostu sie nie spodziewalam, pocieszam sie tym ze niedlugo @, wiec moze to minie, oby ![]() Jesli jutro bedzie gorzej, to robie sobie przerwe ze "slodyczami" i chyba potraktuje sie restrykcyjniej. no, oprocz drugiego podejscia z Panem Sernikiem jutro, moze tym razem mi nie klapnie? myslalam o nieubijaniu piany, wtedy chyba bylby taki bardziej twardy i nie az tak rozwodniony? ostatnia rzecz ktora chce sie pochwalic - znalazlysmy z kolezankami mieszkanko, przeprowadzka we wrzesniu ![]() ps! dziekuje kochane za wszystkie komplementy odnosnie zdjec - jestem dumna z tych 9 kg (chociaz teraz okazuje sie ze juz 8 --.-), niestety nie mam zdjec calej sylwetki z tego najgorszego okresu, bo straszliwie wtedy stronilam od aparatu, chociaz baardzo zawsze lubilam sobie popozowac ![]() ![]() Edytowane przez songoma Czas edycji: 2010-08-12 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bylo juz ok 7 prob i nici. zanim zaczne robic kuleczki nie ma polowy porcji ![]() ![]() na szczescie "basta!!" koniec z mlekiem w proszku bo pozniej tylko kusi.
![]() |
#1107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny w następnej części! Tutaj mnie jeszcze nie było
![]() Jutro wyjeżdżam na wakacje i tak sobie pomyślałam o zupkach knorr ![]()
#1109 |
Raczkowanie
|
musze wymozdzyc w jakiej postaci jutro wchlonac otreby, a w sumie chcialabym na slodko, ale tym razem bez kakao :< jakies koncepcje?
no, chyba ze wreszcie sprobuje zrobic chlebek.. bulki mi nie wyszly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Raczkowanie
|
13 czesc byla jednak dla mnie czescia pechowa.. przygotowawcza wole to tak nazywac.. diete zakonczylam w dniu wyjazdu do moich rodzicow< masz jesc bo zobaczysz!!!!> kwestia moich rodzicow ich krzyk bezcenny
![]() ![]() dzis zobaczylam 14 czesc i wiem ze wygram a wiecie dlaczego ? KUPILAM WAGE!! ![]() ![]() ![]() tak kupilam dzis wage elektroniczna wreszcie ![]() ![]() teraz mam duze juz doswiadczenie w produktach wczesniej sie przygotowalam wiele jeszcze czytalam z wieloma osobami rozmawialam wiec zaczynam podbój ![]() 12 sierpnia 67,7 kg cel 55 kg
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.