![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginęła iwona - trójmiasto
Cytat:
![]()
![]() |
#1982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co pamiętam, to ostatni sygnał z tel. Iwony odebrano o 3.3o ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2010-08-12 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Rozeznanie
|
Czyli wychodzi na to,że w nie całe 30min pokonała ta trasę?Jesli tak to na prawdę nie ma takiej opcji ![]()
#1984 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Zakorzenienie
|
my tu rozprawiamy i sie zastanawiamy ona czy nie ona, liczymy minuty,
a jej moze w polsce nie byc przeciez. Naglosnienie w Polsce nie wystarcza moim zdaniem.
#1986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Aha to w ten sposób skoro sygnał tel był odebrany po raz ostatni o 03:30(a w nie których artykułach,że o 03:45) to jakim cudem pokonała tę trasę w 42min bądź(przy drugiej opcji) w 22min? Mnie wychodzi,że na pieszo tą trasę pokonuje się w godzinę :/
![]() |
#1987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta oficjalna strona jest uboga w info
![]() |
#1988 |
BAN stały
|
Ale sygnał telefonu niekoniecznie o czymś świadczy bo jego odebranie zależy od nadajnika. A nadajniki nie są poustawiane co 5 m przecież
![]() Sygnał mógł zostać odebrany przez nadajnik w jednym rejonie, a Iwona mogła znajdować się kilka km od niego. Z imprezy wyszła ok 3, przy wejściu 63 była o 4.12, czyli ok godziny szła. |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Rozeznanie
|
Dlatego mówię a raczej piszę,że nic już z tego nie rozumiem
![]()
#1991 | ||
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
BAN stały
|
Ale czemu wy piszecie o 23 minutach czy 40?
Przy Sanatorium była o 3.07, przy wejściu 63 o 4.12 Przecież to jest ponad godzina. Co wam się tu nie zgadza? |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Raczkowanie
|
no mogla odpoczywac po drodze pojsc gdzien na bok za potrzeba fizjologiczna, teraz rzeczywiscie ta wypowiedz lidi powiazana z nowymi faktami o tym marcinie .o juz nie wyglada na zwykla plotke cos musi byc na rzeczy skoro rutkowski o tym mowi oficjalnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Poza tym Rutkowski oficjalnie powiedział, że Iwona NIE MIAŁA kontaktów z żadnymi sponsorami itp. Kilka stron wcześniej w moim poście masz notatkę wielką na czerwono na ten temat. Dla ułatwienia: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=911 Ja nie rozumiem dziewczyny, wy nie czytacie wszystkich postów w tym wątku? ![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-08-12 o 17:46 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
post Lidii jest bardzo ciekawy i ja bym nie traktował go jako zwykłą plotkę, bo zauważmy jedno jacy biznesmeni oferowali by milion złotych za odnalezienie jakiejś tam dziewczyny? tyle osób znika dziennie, niekiedy sprawy ich zaginięć są bardzo nagłośnione w mediach i nawet tam nie ma takich sponsorów oferujących takie pieniądze a tu tacy się pojawili, dla mnie jest to ciekawe.
następna ciekawostka to sprawa przeciągającego się poszukiwania świadków, minął prawie miesiąc a policja jest jakby dopiero na początku tak jakby dopiero rozpoczęła działania (od razu przypomina się sprawa Olewnika). i jak już wcześniej pisałem znajomi dziewczyny szczególnie koleżanka która ostatnia miała z nią kontakt może zatajać prawdę bo naprawdę dziwne dla mnie jest dzwonienie do koleżanki nad ranem i prosić ją o nocleg tym bardziej że rozumiem że musiała ją obudzić, więc dlaczego nie szła spać do domu gdzie też musiałaby rodziców budzić? |
![]() ![]() |
![]() |
#1997 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Więc jak nie znasz dokładnie sprawy to nie doszukuj się drugiego dna tam, gdzie go nie ma... Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-08-12 o 17:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Raczkowanie
|
Wiece moze o co chodzi z ta sprawa lukasza,ktory utonal?Rutkowski cos mowil o syndromie policjanta czy cos takiego,ze to moglo byc samobojstwo.Pierwsze slysze.Wie ktos moze cos na ten temat?
![]()
![]() |
#1999 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czytamy ze zrozumieniem i jeśli stgnał ostatni raz był o 03:30 bądź jak inne źródła donooszą o 03:45 w okolicach koliby to nie mogła na 04:12 dojść do wejścia nr 63
![]() |
#2000 |
Zakorzenienie
|
a tego nie wiem czy sponsorzy, ale czy to nie dziwne że pojawiają się hojni sponsorzy i wykładają taką kasę na stół za odnalezienie jakiejś tam dziewczyny? równie dla mnie ciekawa jest obecność samego Rutkowskiego przecież ten człowiek najprawdopodobniej współpracował z ludźmi którzy porwali Olewnika i nie tylko jego bo przecież podejrzany był o współpracę z przestępcami którzy przed laty porwali, brutalnie gwałcili i zamordowali córkę jednego z biznesmenów bo i tamtą sprawę prowadził, więc jak widać ciekawe sprawy on bierze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Rozeznanie
|
#2002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sygnał nie mógł być ostatni raz odczytany koło Baru Koliba. W II części wątku ktoś znalazł lokal Koliba w okolicy Bacówki, poza tym Bacówka ma maila cośtam@koliba więc doszłyśmy z dziewczynami do wniosku, że dziennikarze się pomylili. Tym bardziej, że w późniejszych artykułach nie ponawiano już tego stwierdzenia. Żadnych jasnych informacji od policji na temat sygnału tego telefonu nie było. Wiadomo tylko, że Iwona szła cały czas ul.Grunwaldzką aż doszła do wejścia 63 i ślad po niej zaginął. To jest pewne. Nie było jej w tym czasie na drugim końcu miasta. Poczytajcie I i II część wątku. Najlepiej używając opcji "przeszukaj ten wątek", bo wiem że całość to się chyba w kilka dni czyta. Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-08-12 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko,że to rodzina Iwony się zgłosiła do detektywa Rutkowskiego a nie on do nich ![]()
![]() |
#2004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biznesmeni dający milion zł nagrody podobno są z inicjatywy właśnie Rutkowskiego, ale nie wiem dokładnie. Dla mnie to też jest zaskoczenie, ale może w ten sposób Rutkowski chce zwrócić na siebie uwagę mediów i odzyskać zaufanie ludzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
BAN stały
|
muciula ale w jaki sposób ten sygnał telefonu był odebrany? Przez najbliższy nadajnik do którego ostatnio telefon się "logował". A jak już pisałam, nadajniki nie są co 5 metrów poustawiane,tylko mają większy zasięg. Tutaj jeszcze była sprawa utrudniona bo namierzany był ostatni sygnał przed wyłączeniem telefonu. Naprawdę poczytajcie trochę o namierzaniu i nie doszukujcie się czegoś podejrzanego. Tyle ludzi pracuje nad tą sprawą, nie sądzicie że gdyby były takie rozbieżności to od razu by o tym było mówione i szukane czegoś w tym kierunku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na tą nagrodę to bardziej patrzę z przymrużeniem oka ![]()
![]() |
#2007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie było oficjalnego oświadczenia gdzie był ostatni sygnał telefonu. Najwidoczniej dziennikarze coś namieszali na początku sprawy, zresztą już wyżej pisałam do czego doszłyśmy z dziewczynami w pierwszych częściach wątku o Iwonce ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- właśnie niewiadomo o co w tym chodzi... a na marszu strasznie bronią się przed plakatami z napisem o milionie złotych, może osoby bliżej powiązane ze sprawą wiedzą o co chodzi, może to tylko podpucha... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2008 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
BAN stały
|
Tu jest mowa o sygnale o 3.49 na granicy Sopotu i Gdyni.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...znajomego.html Namierzyć telefon włąćzony to nie problem, ale namierzyć gdzie ostatnio był już teraz wyłączonyto też z taką dokładnością można? 5 - 10 m? To nie wiedziałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
BAN stały
|
No ale gdzie koliby a gdzie jelitkowo. skad nagle wziela by się w okolicy gdyni a nastepnie w GDANSKU? ;O
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.