Zaginęła iwona - trójmiasto - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-12, 16:58   #1981
natalalala
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła iwona - trójmiasto

Cytat:
Napisane przez muciula25 Pokaż wiadomość
Tylko,że ja już się w tym wszystkim pogubiłam bo o 03:01 poszła w dół monciaka o 03:07 była przy sanatorium a przy wejściu nr 63 o 03:30 tak ?
no niby
Stary 2010-08-12, 16:58   #1982
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko,że ja już się w tym wszystkim pogubiłam bo o 03:01 poszła w dół monciaka o 03:07 była przy sanatorium a przy wejściu nr 63 o 03:30 tak ?
Z Krzywego wyszła o 3.01, przy Sanatorium kamery zarejestrowały ją o 3.07, natomiast kamera przy wejściu 63 (przy Bacówce) o 4.12

Z tego co pamiętam, to ostatni sygnał z tel. Iwony odebrano o 3.3o (choć czytałam rozbieżne info na ten temat)

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2010-08-12 o 17:00
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 16:59   #1983
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalalala Pokaż wiadomość
no niby

Czyli wychodzi na to,że w nie całe 30min pokonała ta trasę?Jesli tak to na prawdę nie ma takiej opcji
Stary 2010-08-12, 17:03   #1984
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Naprawde, gdybyscie dostaly email z tytulem- zaginala Iwona- prosimy o pomoc' to wykasowalybyscie taki email bez czytania???
dokładnie tak. kasuję taki spam od razu. z tego co mi wiadomo, to moi znajomi również.
Cytat:
Poza tym czlowieka łatwo rozpoznac po chodzie, wiec jesli jej mama stwierdzila ze to ona-no to ona
nie jestem tą sprawą jakoś mega przejęta, więc się kłócić nie będę. szkoda tylko, że nie wyjaśnią tych różnic w bluzkach.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 17:05   #1985
natalalala
Zakorzenienie

my tu rozprawiamy i sie zastanawiamy ona czy nie ona, liczymy minuty,
a jej moze w polsce nie byc przeciez.
Naglosnienie w Polsce nie wystarcza moim zdaniem.
Stary 2010-08-12, 17:08   #1986
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Z Krzywego wyszła o 3.01, przy Sanatorium kamery zarejestrowały ją o 3.07, natomiast kamera przy wejściu 63 (przy Bacówce) o 4.12

Z tego co pamiętam, to ostatni sygnał z tel. Iwony odebrano o 3.3o (choć czytałam rozbieżne info na ten temat)

Aha to w ten sposób skoro sygnał tel był odebrany po raz ostatni o 03:30(a w nie których artykułach,że o 03:45) to jakim cudem pokonała tę trasę w 42min bądź(przy drugiej opcji) w 22min?
Mnie wychodzi,że na pieszo tą trasę pokonuje się w godzinę :/
Stary 2010-08-12, 17:10   #1987
natalalala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
dokładnie tak. kasuję taki spam od razu. z tego co mi wiadomo, to moi znajomi również.

nie jestem tą sprawą jakoś mega przejęta, więc się kłócić nie będę. szkoda tylko, że nie wyjaśnią tych różnic w bluzkach.
z tego co zauwazyłam, to oni wogole niewiele wyjasniaja
ta oficjalna strona jest uboga w info

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 17:15   #1988
Kimikika
BAN stały

Ale sygnał telefonu niekoniecznie o czymś świadczy bo jego odebranie zależy od nadajnika. A nadajniki nie są poustawiane co 5 m przecież
Sygnał mógł zostać odebrany przez nadajnik w jednym rejonie, a Iwona mogła znajdować się kilka km od niego.
Z imprezy wyszła ok 3, przy wejściu 63 była o 4.12, czyli ok godziny szła.
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 17:15   #1989
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Aha to w ten sposób skoro sygnał tel był odebrany po raz ostatni o 03:30(a w nie których artykułach,że o 03:45) to jakim cudem pokonała tę trasę w 42min bądź(przy drugiej opcji) w 22min?
Mnie wychodzi,że na pieszo tą trasę pokonuje się w godzinę :/
Jeśli pod sanatorium faktycznie była o 3.07 a przy wejściu 63 o 4.12 to trasę pokonała w 1,05h. W takim razie musiała iść naprawdę wolno - choć na filmiku wydaje się, że idzie żwawym krokiem. Chyba że po drodze zatrzymywała się - nie wiem: usiadła na ławce odpocząć, rozmawiała przez tel. z koleżanką...
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 17:23   #1990
muciula25
Rozeznanie

Dlatego mówię a raczej piszę,że nic już z tego nie rozumiem
Stary 2010-08-12, 17:29   #1991
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Od Sanatorium do wejścia 63 takim normalnym krokiem idzie się 30-40 min. Zatem Iwona mogła pokonać tą trasę w 23 minuty - pod warunkiem, że szła dość szybko
To prawda, musiała iść szybko i nie zatrzymywać się. Nie jestem tylko pewna czy pójście kawałek Grunwaldzką (na której podobno była) nie przedłuża odrobinę trasy - w każdym bądź razie nieznacznie

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Pytałam mojej siostry która co weekend pokonuje trace Sopot-Brzeźno tylko,że pytałam od Krzywego domku do Bacówki w 30min powiedziała mi,że nie ma takiej opcji jedynie gdyby biec
też racja, od Krzywego domku to około godziny, ewentualnie 45 min. No cóż sama już nie wiem.Zazwyczaj tę trasę pokonuję w godzinę, nawet dwie ale tylko dlatego bo jest to mój spacerek, więc się nie spieszę ani nic
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 17:30   #1992
Kimikika
BAN stały

Ale czemu wy piszecie o 23 minutach czy 40?
Przy Sanatorium była o 3.07, przy wejściu 63 o 4.12
Przecież to jest ponad godzina.
Co wam się tu nie zgadza?
Stary 2010-08-12, 17:31   #1993
mmm3m
BAN stały

Cytat:

O, to by się zgadzało, czyli szła ponad godzinę
Stary 2010-08-12, 17:38   #1994
nasstasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
O, to by się zgadzało, czyli szła ponad godzinę
no mogla odpoczywac po drodze pojsc gdzien na bok za potrzeba fizjologiczna, teraz rzeczywiscie ta wypowiedz lidi powiazana z nowymi faktami o tym marcinie .o juz nie wyglada na zwykla plotke cos musi byc na rzeczy skoro rutkowski o tym mowi oficjalnie
nasstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 17:43   #1995
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
Ale czemu wy piszecie o 23 minutach czy 40?
Przy Sanatorium była o 3.07, przy wejściu 63 o 4.12
Przecież to jest ponad godzina.
Co wam się tu nie zgadza?
no właśnie, czytajcie ze zrozumieniem. A jak ktoś ma jeszcze wątpliwości to w II części wątku są mapki i ta trasa, przeszła ją normalnie, wręcz za późno była pod wejściem 63 - ktoś szedł tą trasą i to zostało sprawdzone.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez nasstasia Pokaż wiadomość
no mogla odpoczywac po drodze pojsc gdzien na bok za potrzeba fizjologiczna, teraz rzeczywiscie ta wypowiedz lidi powiazana z nowymi faktami o tym marcinie .o juz nie wyglada na zwykla plotke cos musi byc na rzeczy skoro rutkowski o tym mowi oficjalnie
w plotce Lidii jest Mariusz, a nie Marcin.
Poza tym Rutkowski oficjalnie powiedział, że Iwona NIE MIAŁA kontaktów z żadnymi sponsorami itp. Kilka stron wcześniej w moim poście masz notatkę wielką na czerwono na ten temat.

Dla ułatwienia: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=911

Ja nie rozumiem dziewczyny, wy nie czytacie wszystkich postów w tym wątku? mnie nie było teraz 2 dni to nadrobiłam mimo że mi to 2 godz zajęło

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-08-12 o 17:46
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 17:48   #1996
dominikmeller25
Zakorzenienie

post Lidii jest bardzo ciekawy i ja bym nie traktował go jako zwykłą plotkę, bo zauważmy jedno jacy biznesmeni oferowali by milion złotych za odnalezienie jakiejś tam dziewczyny? tyle osób znika dziennie, niekiedy sprawy ich zaginięć są bardzo nagłośnione w mediach i nawet tam nie ma takich sponsorów oferujących takie pieniądze a tu tacy się pojawili, dla mnie jest to ciekawe.
następna ciekawostka to sprawa przeciągającego się poszukiwania świadków, minął prawie miesiąc a policja jest jakby dopiero na początku tak jakby dopiero rozpoczęła działania (od razu przypomina się sprawa Olewnika). i jak już wcześniej pisałem znajomi dziewczyny szczególnie koleżanka która ostatnia miała z nią kontakt może zatajać prawdę bo naprawdę dziwne dla mnie jest dzwonienie do koleżanki nad ranem i prosić ją o nocleg tym bardziej że rozumiem że musiała ją obudzić, więc dlaczego nie szła spać do domu gdzie też musiałaby rodziców budzić?
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 17:50   #1997
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
post Lidii jest bardzo ciekawy i ja bym nie traktował go jako zwykłą plotkę, bo zauważmy jedno jacy biznesmeni oferowali by milion złotych za odnalezienie jakiejś tam dziewczyny? tyle osób znika dziennie, niekiedy sprawy ich zaginięć są bardzo nagłośnione w mediach i nawet tam nie ma takich sponsorów oferujących takie pieniądze a tu tacy się pojawili, dla mnie jest to ciekawe.
nie wiem jak ty to powiązujesz z postem lidii, czy wg Ciebie rzekomi sponsorzy Iwony dają taką nagrodę za jej odnalezienie?

Cytat:
naprawdę dziwne dla mnie jest dzwonienie do koleżanki nad ranem i prosić ją o nocleg tym bardziej że rozumiem że musiała ją obudzić, więc dlaczego nie szła spać do domu gdzie też musiałaby rodziców budzić?
one od początku były umówione, że Iwona będzie nocować u Adrii.
Więc jak nie znasz dokładnie sprawy to nie doszukuj się drugiego dna tam, gdzie go nie ma...

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-08-12 o 17:53
Stary 2010-08-12, 17:56   #1998
Zasmutana
Raczkowanie

Wiece moze o co chodzi z ta sprawa lukasza,ktory utonal?Rutkowski cos mowil o syndromie policjanta czy cos takiego,ze to moglo byc samobojstwo.Pierwsze slysze.Wie ktos moze cos na ten temat?

Zasmutana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 17:56   #1999
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
no właśnie, czytajcie ze zrozumieniem. A jak ktoś ma jeszcze wątpliwości to w II części wątku są mapki i ta trasa, przeszła ją normalnie, wręcz za późno była pod wejściem 63 - ktoś szedł tą trasą i to zostało sprawdzone.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

w plotce Lidii jest Mariusz, a nie Marcin.
Poza tym Rutkowski oficjalnie powiedział, że Iwona NIE MIAŁA kontaktów z żadnymi sponsorami itp. Kilka stron wcześniej w moim poście masz notatkę wielką na czerwono na ten temat.

Dla ułatwienia: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=911

Ja nie rozumiem dziewczyny, wy nie czytacie wszystkich postów w tym wątku? mnie nie było teraz 2 dni to nadrobiłam mimo że mi to 2 godz zajęło

Czytamy ze zrozumieniem i jeśli stgnał ostatni raz był o 03:30 bądź jak inne źródła donooszą o 03:45 w okolicach koliby to nie mogła na 04:12 dojść do wejścia nr 63

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 17:57   #2000
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jak ty to powiązujesz z postem lidii, czy wg Ciebie rzekomi sponsorzy Iwony dają taką nagrodę za jej odnalezienie?
a tego nie wiem czy sponsorzy, ale czy to nie dziwne że pojawiają się hojni sponsorzy i wykładają taką kasę na stół za odnalezienie jakiejś tam dziewczyny? równie dla mnie ciekawa jest obecność samego Rutkowskiego przecież ten człowiek najprawdopodobniej współpracował z ludźmi którzy porwali Olewnika i nie tylko jego bo przecież podejrzany był o współpracę z przestępcami którzy przed laty porwali, brutalnie gwałcili i zamordowali córkę jednego z biznesmenów bo i tamtą sprawę prowadził, więc jak widać ciekawe sprawy on bierze.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 17:58   #2001
muciula25
Rozeznanie

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ukiwanych.html
Stary 2010-08-12, 17:59   #2002
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Czytamy ze zrozumieniem i jeśli stgnał ostatni raz był o 03:30 bądź jak inne źródła donooszą o 03:45 w okolicach koliby to nie mogła na 04:12 dojść do wejścia nr 63
to nie jest potwierdzona przez policję informacja.
Sygnał nie mógł być ostatni raz odczytany koło Baru Koliba.
W II części wątku ktoś znalazł lokal Koliba w okolicy Bacówki, poza tym Bacówka ma maila cośtam@koliba więc doszłyśmy z dziewczynami do wniosku, że dziennikarze się pomylili. Tym bardziej, że w późniejszych artykułach nie ponawiano już tego stwierdzenia.

Żadnych jasnych informacji od policji na temat sygnału tego telefonu nie było. Wiadomo tylko, że Iwona szła cały czas ul.Grunwaldzką aż doszła do wejścia 63 i ślad po niej zaginął. To jest pewne.
Nie było jej w tym czasie na drugim końcu miasta.
Poczytajcie I i II część wątku. Najlepiej używając opcji "przeszukaj ten wątek", bo wiem że całość to się chyba w kilka dni czyta.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-08-12 o 18:01
Stary 2010-08-12, 18:00   #2003
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
a tego nie wiem czy sponsorzy, ale czy to nie dziwne że pojawiają się hojni sponsorzy i wykładają taką kasę na stół za odnalezienie jakiejś tam dziewczyny? równie dla mnie ciekawa jest obecność samego Rutkowskiego przecież ten człowiek najprawdopodobniej współpracował z ludźmi którzy porwali Olewnika i nie tylko jego bo przecież podejrzany był o współpracę z przestępcami którzy przed laty porwali, brutalnie gwałcili i zamordowali córkę jednego z biznesmenów bo i tamtą sprawę prowadził, więc jak widać ciekawe sprawy on bierze.

Tylko,że to rodzina Iwony się zgłosiła do detektywa Rutkowskiego a nie on do nich
Stary 2010-08-12, 18:03   #2004
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
Rutkowski jest prywatnym detektywem i może go zatrudnić każdy. Nie widzę nic dziwnego w tym, że rodzina Iwony zdecydowała się na niego.

Biznesmeni dający milion zł nagrody podobno są z inicjatywy właśnie Rutkowskiego, ale nie wiem dokładnie. Dla mnie to też jest zaskoczenie, ale może w ten sposób Rutkowski chce zwrócić na siebie uwagę mediów i odzyskać zaufanie ludzi
Stary 2010-08-12, 18:05   #2005
Kimikika
BAN stały

Cytat:
muciula ale w jaki sposób ten sygnał telefonu był odebrany? Przez najbliższy nadajnik do którego ostatnio telefon się "logował". A jak już pisałam, nadajniki nie są co 5 metrów poustawiane,tylko mają większy zasięg. Tutaj jeszcze była sprawa utrudniona bo namierzany był ostatni sygnał przed wyłączeniem telefonu. Naprawdę poczytajcie trochę o namierzaniu i nie doszukujcie się czegoś podejrzanego. Tyle ludzi pracuje nad tą sprawą, nie sądzicie że gdyby były takie rozbieżności to od razu by o tym było mówione i szukane czegoś w tym kierunku?
Stary 2010-08-12, 18:06   #2006
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Rutkowski jest prywatnym detektywem i może go zatrudnić każdy. Nie widzę nic dziwnego w tym, że rodzina Iwony zdecydowała się na niego.

Biznesmeni dający milion zł nagrody podobno są z inicjatywy właśnie Rutkowskiego, ale nie wiem dokładnie. Dla mnie to też jest zaskoczenie, ale może w ten sposób Rutkowski chce zwrócić na siebie uwagę mediów i odzyskać zaufanie ludzi

Ja na tą nagrodę to bardziej patrzę z przymrużeniem oka
Stary 2010-08-12, 18:08   #2007
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
muciula ale w jaki sposób ten sygnał telefonu był odebrany? Przez najbliższy nadajnik do którego ostatnio telefon się "logował". A jak już pisałam, nadajniki nie są co 5 metrów poustawiane,tylko mają większy zasięg. Tutaj jeszcze była sprawa utrudniona bo namierzany był ostatni sygnał przed wyłączeniem telefonu. Naprawdę poczytajcie trochę o namierzaniu i nie doszukujcie się czegoś podejrzanego. Tyle ludzi pracuje nad tą sprawą, nie sądzicie że gdyby były takie rozbieżności to od razu by o tym było mówione i szukane czegoś w tym kierunku?
namierzyć można z dokładnością 5-10 metrów.
Nie było oficjalnego oświadczenia gdzie był ostatni sygnał telefonu.
Najwidoczniej dziennikarze coś namieszali na początku sprawy, zresztą już wyżej pisałam do czego doszłyśmy z dziewczynami w pierwszych częściach wątku o Iwonce

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Ja na tą nagrodę to bardziej patrzę z przymrużeniem oka
właśnie niewiadomo o co w tym chodzi...
a na marszu strasznie bronią się przed plakatami z napisem o milionie złotych, może osoby bliżej powiązane ze sprawą wiedzą o co chodzi, może to tylko podpucha...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 18:09   #2008
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
łał, to super, ale może nie każdemu się chce czytać 5 stron domysłów, żeby wyłapać jeden post z konkretami
czemu te zdjęcia są takie wyraźne, a zdjęcia zaginionej nie?
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 18:11   #2009
Kimikika
BAN stały

Tu jest mowa o sygnale o 3.49 na granicy Sopotu i Gdyni.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...znajomego.html

Namierzyć telefon włąćzony to nie problem, ale namierzyć gdzie ostatnio był już teraz wyłączonyto też z taką dokładnością można?
5 - 10 m? To nie wiedziałam.
Stary 2010-08-12, 18:11   #2010
mmm3m
BAN stały

Cytat:
No ale gdzie koliby a gdzie jelitkowo. skad nagle wziela by się w okolicy gdyni a nastepnie w GDANSKU? ;O
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości