Zaginęła iwona - trójmiasto - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-12, 18:12   #2011
monyczkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła iwona - trójmiasto

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem dziewczyny, wy nie czytacie wszystkich postów w tym wątku? mnie nie było teraz 2 dni to nadrobiłam mimo że mi to 2 godz zajęło
Nie każdy ma tyle wolnego czasu co Ty, żeby przebijać się przez wszystkie posty

Cytat:
nie wiem jak ty to powiązujesz z postem lidii, czy wg Ciebie rzekomi sponsorzy Iwony dają taką nagrodę za jej odnalezienie?
Różne rzeczy się zdarzają. Może chcą jak najszybciej zakonczyć tą sprawę aby nie wyszło na jaw, że sami korzystają z usług call girl. Załóżmy ginie luksusowa prostytutka - gdzie po pewnym czasie policja zacznie szukać? W środowisku klientów. Wtedy wychodzi na jaw, kto z kim spał myślisz, że takim biznesmenom nie zależy na opinii? Nie oczerniam tutaj Iwony ale też nie krzyczę, że była idealną nastolatką. Uważam, że takich postów, jak wiadomość Lidii nie powinno się całkowicie ignorować.

Wracając do Pana ręcznika, kojarzycie tą smycz/pasek/materiał który zwisał mi z lewej strony? Być może to było potencjalne narzędzie, którym Iwona np. została uduszona? Czy przeszukując okolice policja skupiła się tylko na ręczniku czy na takich rzeczach też?

Niestety, wydaje mi się, że już teraz szukamy nie Iwony a jej ciała..
Stary 2010-08-12, 18:12   #2012
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
łał, to super, ale może nie każdemu się chce czytać 5 stron domysłów, żeby wyłapać jeden post z konkretami

czemu te zdjęcia są takie wyraźne, a zdjęcia zaginionej nie?
no tak, lepiej po raz 10 powtarzać te same pytania

Cytat:
Nie oczerniam tutaj Iwony ale też nie krzyczę, że była idealną nastolatką. Uważam, że takich postów, jak wiadomość Lidii nie powinno się całkowicie ignorować.
no więc nie zostało to zignorowane. Zgłoszono na policję i do Rutkowskiego, oficjalna odpowiedź na tego posta już była więc po co dalej to ciągnąć? Nawet rodzina Iwony prosiła żeby już o tym nie pisać :/

Cytat:
No ale gdzie koliby a gdzie jelitkowo. skad nagle wziela by się w okolicy gdyni a nastepnie w GDANSKU? ;O
weź sobie przeczytaj kilka moich ostatnich postów... :/
nawet tego wam się nie chce czytać? ...

Cytat:
Namierzyć telefon włąćzony to nie problem, ale namierzyć gdzie ostatnio był już teraz wyłączonyto też z taką dokładnością można?
5 - 10 m? To nie wiedziałam.
oni namierzyli z którego miejsca jej telefon ostatni raz połączył się ze stacją bazową... zresztą nie wiemy dokładnie jak to było - niestety...

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-08-12 o 18:16
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 18:12   #2013
muciula25
Rozeznanie

I to jest pytanie ta same kamera a taka różnica w zdjęciach...może inny kąt... nie mam pojęcia
Stary 2010-08-12, 18:15   #2014
enii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
Tu jest mowa o sygnale o 3.49 na granicy Sopotu i Gdyni.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...znajomego.html

Namierzyć telefon włąćzony to nie problem, ale namierzyć gdzie ostatnio był już teraz wyłączonyto też z taką dokładnością można?

Telefonu bez baterii nie nanierzysz wogole.. Gdy bateria jest wsrodku a tel. wylaczony nie ma wiekszego problemu z namierzeniem go........

edit- sprawa telefonu byla juz milion razy pisana < w innych watkach tez>

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)

Edytowane przez enii
Czas edycji: 2010-08-12 o 18:16
enii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 18:16   #2015
Kimikika
BAN stały

Tutaj z kolei pisze że wsteczne namierzanie nie jest z taką dobrą dokładnością, chodzi tylko o zasięg konkretnego nadajnika:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1441871.html

Ja też tak kiedyś właśnie słyszałam. Działający tel można dokładnie namierzyć, ale ten już wyłączony to tylko wskazuje lokalizację nadajnika.
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 18:16   #2016
titina
Zakorzenienie

Wkleję mapkę terenu dla dziewczyn spoza Trójmiasta:

A tak wracając do sprawy marszu to Pan Janusz ładnie przeprosił. Troszkę się dziwię że żadna za wizażanek nie odpowiedziała równie miłymi przeprosinami, bo wiele przykrych słów tutaj padło...

Tak więc kto wybiera się na marsz?

Btw. Na marszu koszulki będzie rozdawał "słynny" wujek Iwonki - normalnie strach będzie jej nie wziąć

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2010-08-12 o 18:19
titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 18:17   #2017
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Tu jest mowa o sygnale o 3.49 na granicy Sopotu i Gdyni.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...znajomego.html

No to już w ogóle jeśli to prawda,że o 03:49 został namierzony sygnał na granicy Sopot-Gdynia to by musiała frunąć by o 04:12 byc przy Bacówce

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 18:18   #2018
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez enii Pokaż wiadomość
Telefonu bez baterii nie nanierzysz wogole.. Gdy bateria jest wsrodku a tel. wylaczony nie ma wiekszego problemu z namierzeniem go........
Używam skrótów myślowych
Wiadomo że Iwonie telefon się rozładował, więc bateria jest nieużyteczna i jej obecnej lokalizacji nie można ustalić, jedynie obszar gdzie znajdowała się kiedy telefon jeszcze działał.
Stary 2010-08-12, 18:18   #2019
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muciula25 Pokaż wiadomość
No to już w ogóle jeśli to prawda,że o 03:49 został namierzony sygnał na granicy Sopot-Gdynia to by musiała frunąć by o 04:12 byc przy Bacówce
proszę was, przeczytajcie ostatnie posty...
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2010

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-08-12 o 18:20
Stary 2010-08-12, 18:21   #2020
Kimikika
BAN stały

Cytat:
No to jest niemożliwe.
Dlatego myślę, że wsteczne namierzenie telefonu wskazuje tylko najbliższy nadajnik, a nie lokalizację w której się znajdował.

Później jeszcze poszukam bardziej w necie info na ten temat, ale wydaje mi się że to by było jedyne logiczne wytłumaczenie takich rozbiezności miejsca, podobnie zresztą pisali na forum co wcześniej dałam linka
Stary 2010-08-12, 18:22   #2021
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
proszę was, przeczytajcie ostatnie posty...
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2010

Odpowiedziałam tylko na post wyżej,czytam wszystkie posty zauważ tez to,że czasami za nim wyśle posta to pojawia się kilka innych bardzo się w ta sprawe wkręciłam ale siedząc tutaj robie tez kilka innych rzeczy więc może troszkę wyrozumiałości

I tak wiemy informacja nie została potwierdzona przez policję jak dużo innych informacji po prostu się zastanawiamy :/

Edytowane przez muciula25
Czas edycji: 2010-08-12 o 18:23
muciula25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 18:24   #2022
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Odpowiedziałam tylko na post wyżej,czytam wszystkie posty zauważ tez to,że czasami za nim wyśle posta to pojawia się kilka innych bardzo się w ta sprawe wkręciłam ale siedząc tutaj robie tez kilka innych rzeczy więc może troszkę wyrozumiałości
po prostu wkurzyłam się przez wcześniejsze gadanie, że komuś się nie chce czytać ostatnich postów więc woli się pytać w kółko o to samo... ja tego najzwyczajniej w świecie nie rozumiem... i nie wypowiadam się na temat czegoś, czego dobrze nie znam... no ale jak widać inni mają bardziej luźne podejście i wolą wypytywać cały czas o to samo i prowadzić nudzące dyskusje o czymś, co już było... to jest męczące.... ktoś wchodzi na wątek zobaczyć co się dzieje w sprawie Iwony i widzi po raz dziesiąty gadaninę o Kolibie albo o poście lidii90
I pisze to ogólnie, nie konkretnie do Ciebie.
Stary 2010-08-12, 18:29   #2023
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
po prostu wkurzyłam się przez wcześniejsze gadanie, że komuś się nie chce czytać ostatnich postów więc woli się pytać w kółko o to samo... ja tego najzwyczajniej w świecie nie rozumiem... i nie wypowiadam się na temat czegoś, czego dobrze nie znam... no ale jak widać inni mają bardziej luźne podejście i wolą wypytywać cały czas o to samo i prowadzić nudzące dyskusje o czymś, co już było... to jest męczące.... ktoś wchodzi na wątek zobaczyć co się dzieje w sprawie Iwony i widzi po raz dziesiąty gadaninę o Kolibie albo o poście lidii90
I pisze to ogólnie, nie konkretnie do Ciebie.

No i ok tylko wybacz ale nie mam nawet jak przerobic dwóch poprzednich wątków które mają po około 80 stron-jeśli przez to uważasz,że wypowiadam sie na temat którego nie znam to trudno masz prawo do swojej opinii tak jak ja mam prawo do zadawania pytań i zastanawiania się nad nie którymi sprawami nad którymi Ty się zastanawiałas w poprzednich watkach.Zresztą ustaliłyśmy,że jak juz temat był a któraś z wizażanek akurat wtedy nie "postowała" to grzecznie tłumaczymy mniej więcej o co chodziło.
Stary 2010-08-12, 18:30   #2024
natalalala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa Pokaż wiadomość
Nie każdy ma tyle wolnego czasu co Ty, żeby przebijać się przez wszystkie posty

Różne rzeczy się zdarzają. Może chcą jak najszybciej zakonczyć tą sprawę aby nie wyszło na jaw, że sami korzystają z usług call girl. Załóżmy ginie luksusowa prostytutka - gdzie po pewnym czasie policja zacznie szukać? W środowisku klientów. Wtedy wychodzi na jaw, kto z kim spał myślisz, że takim biznesmenom nie zależy na opinii? Nie oczerniam tutaj Iwony ale też nie krzyczę, że była idealną nastolatką. Uważam, że takich postów, jak wiadomość Lidii nie powinno się całkowicie ignorować.

Wracając do Pana ręcznika, kojarzycie tą smycz/pasek/materiał który zwisał mi z lewej strony? Być może to było potencjalne narzędzie, którym Iwona np. została uduszona? Czy przeszukując okolice policja skupiła się tylko na ręczniku czy na takich rzeczach też?

Niestety, wydaje mi się, że już teraz szukamy nie Iwony a jej ciała..
tak, na pewno biznesmeni rzucajac MILION zł za znalezienie jakiejs dziewczyny, nie rzucaja na siebie podejrzenia
ten temat nie jest juz kontynuowany, poniewaz oficjalnie opcja ta została wykluczona.

ja szukam żywej dziewczyny, wiec mow za siebie
Stary 2010-08-12, 18:32   #2025
muciula25
Rozeznanie

Ja tez wierzę,że Iwona żyje i takiej Jej szukamy nie ma innej opcji
Stary 2010-08-12, 18:34   #2026
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
No i ok tylko wybacz ale nie mam nawet jak przerobic dwóch poprzednich wątków które mają po około 80 stron-jeśli przez to uważasz,że wypowiadam sie na temat którego nie znam to trudno masz prawo do swojej opinii tak jak ja mam prawo do zadawania pytań i zastanawiania się nad nie którymi sprawami nad którymi Ty się zastanawiałas w poprzednich watkach.Zresztą ustaliłyśmy,że jak juz temat był a któraś z wizażanek akurat wtedy nie "postowała" to grzecznie tłumaczymy mniej więcej o co chodziło.
no to ja wytłumaczyłam, a pod moim tłumaczeniem znalazły się ponownie 3 pytania o to samo i dalsza dyskusja, więc dlatego się zdenerwowałam, no bo bez przesady...
Stary 2010-08-12, 18:38   #2027
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
no to ja wytłumaczyłam, a pod moim tłumaczeniem znalazły się ponownie 3 pytania o to samo i dalsza dyskusja, więc dlatego się zdenerwowałam, no bo bez przesady...

No to następnym razem pomyśl,że ktoś inny również chce sie wypowiedzieć bądź dokończyć dyskusje bo rozmawiało nas kilka na ten temat.
I sie nie denerwuj złość piękności szkodzi.
Stary 2010-08-12, 18:41   #2028
titina
Zakorzenienie

Dziewczyny nie kłócić się

Rutkowski mówił że potencjalny zabójca Iwony może być wsród najaktywniejszych poszukujących. Przyznawać się

(ja tylko żartuję)

Stary 2010-08-12, 18:42   #2029
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie kłócić się

Rutkowski mówił że potencjalny zabójca Iwony może być wsród najaktywniejszych poszukujących. Przyznawać się
to pytanie raczej na stronę o Iwonie, ta się udziela więcej osób aktywnie poszukujących

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 18:46   #2030
titina
Zakorzenienie

Skoro chętnych brak to wklejam nowy plakat z Iwoną jakby ktoś chciał jeszcze podrukować i porozwieszać:

http://olek.niu.eu.interii.pl/iwona%20wieczorek.JPG

Stary 2010-08-12, 18:48   #2031
Kimikika
BAN stały

Doczytałam, to jeszcze odpowiem

Cytat:
oni namierzyli z którego miejsca jej telefon ostatni raz połączył się ze stacją bazową... zresztą nie wiemy dokładnie jak to było - niestety...
No właśnie, o to mi chodziło, ale może nieprecyzyjnie o tym pisałam
Iwona mogła być w okolicach Gdańska, ale ta stacja bazowa do której ostatnio się jej telefon logował była w okolicach Gdyni, stąd takie info o sygnale telefonu. Nie oznacza to, że o tej 3.49 była w tamtym miejscu.
Stary 2010-08-12, 18:49   #2032
Vena33Ln
Przyczajenie

http://www.afterlife-knowledge.com.p...1547&start=108
Vena33Ln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 18:50   #2033
bubus900
Zakorzenienie

Dziewczyny! Na dwóch filmikach są dwie różne dziewczyny. Przypatrzcie się. Ta z Sopotu ma bluzkę odkrywającą plecy i zabudowaną pod szyją, natomiast ta z Jelitkowa ma bluzkę z dekoltem i rękawkami i zauważcie, że jest widoczny zamek w spódnicy, którego dziewczyna z sopotu nie ma ! Ktora to iwona ?
Stary 2010-08-12, 18:50   #2034
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Doczytałam, to jeszcze odpowiem

No właśnie, o to mi chodziło, ale może nieprecyzyjnie o tym pisałam
Iwona mogła być w okolicach Gdańska, ale ta stacja bazowa do której ostatnio się jej telefon logował była w okolicach Gdyni, stąd takie info o sygnale telefonu. Nie oznacza to, że o tej 3.49 była w tamtym miejscu.

O!I teraz wszystko jasne
Dziękuje bardzo
Stary 2010-08-12, 18:54   #2035
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Na dwóch filmikach są dwie różne dziewczyny. Przypatrzcie się. Ta z Sopotu ma bluzkę odkrywającą plecy i zabudowaną pod szyją, natomiast ta z Jelitkowa ma bluzkę z dekoltem i rękawkami i zauważcie, że jest widoczny zamek w spódnicy, którego dziewczyna z sopotu nie ma ! Ktora to iwona ?
i mama Iwony na pewno córki nie rozpoznała
Stary 2010-08-12, 18:54   #2036
muciula25
Rozeznanie

Kurcze w sumie nie wierzę w jasnowidzów i takie tam ale kto wie...
Może trzeba iść akurat tym tropem.Tylko na najdłuższa wypowiedź w większości % zgadza mi się z wersja która nawet Rutkowski wykluczył.....
Stary 2010-08-12, 18:55   #2037
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze w sumie nie wierzę w jasnowidzów i takie tam ale kto wie...
Może trzeba iść akurat tym tropem.Tylko na najdłuższa wypowiedź w większości % zgadza mi się z wersja która nawet Rutkowski wykluczył.....
a którą konkretnie wypowiedź masz na myśli?
Stary 2010-08-12, 18:55   #2038
bubus900
Zakorzenienie

Widzisz blondynkę, krótkie gacie, biała bluzka, szpilki w ręce, idzie się pomylić.
Stary 2010-08-12, 18:58   #2039
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
Widzisz blondynkę, krótkie gacie, biała bluzka, szpilki w ręce, idzie się pomylić.
myślę, że matka akurat się nie pomyliła jeśli o to chodzi.
Poza tym nie robiliby takiego rozgłosu z tymi filmikami jakby nie byli pewni, czy to Iwona.
A prawdopodobieństwo, że o tej godzinie będzie łazić po Sopocie druga blondynka boso, z butami w ręce i podobnie ubrana jest tak niewielkie, że... szkoda doszukiwać się sensacji
Stary 2010-08-12, 19:01   #2040
mmm3m
BAN stały

Cytat:
no tak, lepiej po raz 10 powtarzać te same pytania

no więc nie zostało to zignorowane. Zgłoszono na policję i do Rutkowskiego, oficjalna odpowiedź na tego posta już była więc po co dalej to ciągnąć? Nawet rodzina Iwony prosiła żeby już o tym nie pisać :/

weź sobie przeczytaj kilka moich ostatnich postów... :/
nawet tego wam się nie chce czytać? ...

Ale Koliby to dzielnica Gdyni,a ten bar jak szukaąłm na mapie to równiez jest blizej gdyni niz samego sopockiego mola. Więc nie rozumeim twojego oburzenia. Nie rozumeim jak te stacje mogly tak daleko od samego gdanska "wyczuc" sygnał z jej telefonu :O
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości