|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() Ja sie napalilam na karuzele Tiny Love.
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Hej kobietki.
Byłam dziś o 8.00 u ginka. Miałam swoje pierwsze KTG i jakieś 20 minut musiałam słuchać serduszka Pascala, a ten cwaniak uciekał i musiałam go gonić tym czymś... Wyniki glukozy i inne mam w normie. Pojawiło się białko w moczu, ale lekarz nic nie mówił, że źle, więc uznałam, że jest dobrze. Z moją nerką troszkę lepiej. Torbiel zmniejszyła się z 3 cm, na 1,5, a więc o połowę - prawdopodobnie dzięki ziółkom, które kazała mi pić położna. Mam skierowanie znowu na specjalne badania organów Pascala, bo on dalej jest dość mały jak na 29 tc. Na dzień dzisiejszy waży 1108g, a więc mieści się w dolnej granicy normy. No ale skoro Starapanna pisze, że od 29 tc dziecko nabiera masy, więc może jeszcze nadrobi zaległości chudziak jeden ![]() Udało się nam nagrać 40 sekund w 3D. Mały się wiercił strasznie i zasłaniał rączką i pępowiną. Filmik można obejrzeć tu: http://www.youtube.com/watch?v=plTDU8F5-YM Poniżej wklejam fotki wycięte z filmu. Mój synek Thomas jak zobaczył te zdjęcia to spytał, czy to jego zdjęcia jak był mały. Pascal wygląda jak miniaturka Thomasa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaglądam zawsze tu ![]() Malwinko jesteśmy na tym samym etapie ciąży ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-08-12 o 14:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Rozeznanie
|
kasienka ja też mam ostatnio doły, szczególnie jak widzę,że mój tż do sprawy dziecka podchodzi jakby nieco "mechanicznie", no nie wiem, nie dociera to do niego jakoś. Wczoraj posprzeczaliśmy się o wydatki (policzyłam,że na mies.wydaje 300zł na fajki) i tak od słowa do słowa, ja mu mówię,że jakby nie patrzeć wydałam prawie 2tys. na ciążę i złotówki od niego nie wzięłam,a to w końcu nasze dziecko, na co usłyszałam...no ale twoja ciąża :sciana: myślałam,że go uduszę....i tak mi się jakoś przykro zrobiło.
majka, angelika dzięki za info o roletach, to ja się zdecyduję na zwykłe, ale ciemniejsze bo też wolę jak jest ciemniej ![]() Linzey to może otworzymy po ciąży wątek...mamuśki pięknieją na wiosnę...? Ja też mam w planach schudnąć (sporo), a obawiam się,że jeszcze dojdą problemy z cerą i włosami, nie mówiąc o ujędrnianiu skóry. No dziewczyny, która jeszcze z nami ![]() Pomi super,że wyniki ok. To teraz nic tylko kciuki trzymać za szczęśliwe rozwiązanie ![]() srarapanna ja też mam wizytę w poniedziałek, to już końcówka 33tc będzie więc mam nadzieję, że dotrzymamy jeszcze te ostatnie tygodnie. No a co do fenoterolu to fakt, podobno na serce "ciągnie", ja nawet dostałam dodatkowo isoptin w razie gdybym jakieś kołotania miała. Co z tego skoro isoptinu brać nie mogę z powodu miastenii ![]() ![]()
#2645 |
Zakorzenienie
|
hej
wpadam tylko zdac relacje po wizycie,bo humoru nie mam przez tego gina jak chodziłąm prywatnie miał w dupie,jak posżłam do innego na nfz niby ok,ale zyje wstecz chyba wiec tak usg pomiary zgodne z tygodniami,ale ile wazy to nie wie,powinno mu pokazywac,ale nie nie ma wagi na usg i nie wie ile wazy,dzis był tak odwrócony woiec nie wiadomo czy płci dzieciatko nie zmieniło dał badania na morfologie,mocz i USR,hbs nie musze,bo miałam juz na poczatku pytałam o paciorkowca to nie ma potrzeby robic ewentualnie na nastepnej wizycie oki myslalam,ze za 2 tyg,a ten za 4tyg czyli na 9wrzesnia jestem zla wsciekła i nie wiem co robić po tej wizycie to nic zupełnie nie wiem pytam jak szyja ile ma odpowiead dobrze jestt i nie szlo nic wydusic z niego jakis inny sie stal myslałąm,ze sie czegos dowiem a tu nic i ciekawe czy dotrwam do wizyty,bo to roznie bywa co ja mam za pecha wszyscy dobrzy na poczatku a pozniej wychodzi jacy sa tylko ryczec sie chce jak mi przejdzie to wejde poczytac
#2646 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś kończę 36 tydzień ![]() ![]() A jeśli chodzi o laptopa to niestety nie dało się go uratować. Zaniosłam go do serwisu bo przy próbie włączenia zaczął piszczeć a jak już się uruchomił to klawiatura wariowała. Na szczęście był ubezpieczony i chociaż nie będę musiała płacić za naprawę ale pewnie miną z 3-4 tygodnie zanim dostanę go z powrotem ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zadomowienie
|
Oj, ależ dużo piszecie na tygodniu
![]() Zuziczka, strasznie się cieszę ![]() ![]() naked21, wagą się nie przejmuj. A w ciuszki ja też się już cała nie mieszczę. Mam tylko 2 bluzki spod których brzuch nie wystaje, ale za to ze spodni czy spódnic wszystkich wychodzi ![]() ![]() A ja wręcz marzę o swoim ciele sprzed ciąży. Jak oglądam zdjęcia, to sama się zachwycam ![]() A wczoraj to już w ogóle coś mi się porobiło, bo włączyłam jakieś playboy tv ![]() ![]() ![]() ![]() NIKaP-n, fajnie, że zakupy się udały i poprawiły humor ![]() A jeśli chodzi o mój wyciek, to jeszcze troszkę poczekam. Jak się jeszcze powtórzy to na pewno polecę do jakiejś ginki (moja na urlopie do końca sierpnia), albo na IP od razu. Aha, wyczytałam, że gdyby to był wyciek płynu owodniowego, to ciekłoby bardziej na leżąco (bo na stojąco/siedząco dzieciaczek blokuje główką), a ja tak nie mam ![]() Tak w ogóle, to ja się już psychicznie nastawiam na mocno przedwczesny poród. Pomijając tą wodzinkę, to jeszcze dochodzi bieganie na siusiu, obniżający się brzuszek (dziś zauważyłam jeszcze, że stanik mi się nie wgniata już w brzuch jak siedzę), mały się jakiś dziwnie spokojny zrobił. Ale jak się nie rozrusza, to przejdę się najpierw do jakiegoś lekarza, coby sprawdził jaka jest sytuacja. kasienka1701, ![]() Miewam dokładnie takie same myśli. Zarówno na temat macierzyństwa, jak i na temat męża. Mam jednak nadzieję, że on się zmieni po porodzie, a i ja dam radę, bo mobilizować nas będzie fakt, że maleństwo już jest na świecie i TRZEBA o nie dbać. I nie ma innego wyjścia, jak dać radę ![]() A jeśli chodzi o golenie, to ja się już zacięciami nie przejmuję, i zawsze potem ociekam krwią ![]() malwina1204, 1kg to nie wiele, ale jak najbardziej w normie ![]() Weronisia, super, że wyniki masz dobre. Filmik - super, a Pascalek - śliczności ![]() dra, ![]() Pomidora, czekamy na zdjęcia ![]() A to dla pokąsanego brzuszka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Raczkowanie
|
Hola hola w czwartkowe popołudnie
![]() Dziękuję za miłe słowa dot. zdjątek ![]() Zuziczka razem z Julcią trzymamy ![]() ![]() Dra nie denerwuj się bo to nie pomoże, ja dziś też nie miałam najlepszego humoru ale poprawiłam go sobie przebierając i układając ciuszki dla małej, jak zobaczyłam te maleńkie bluzeczki, pajacyki itp. to mi narazie rekompensuje wszystkie załamania nastroju. Weronisia śliczne zdjęcia, Pascalek uroczy ![]() Odnośnie golenia tego i tamtego to u mnie poty na ![]() Powinniśmy dostać złote medale za tą gimnastykę akrobacyjną ![]() Apropo naklejek na ściane to rozglądam się na allegro za większymi na ścianę gdzie będzie stało łóżeczko, tylko niestety nasza malutka będzie z nami w pokoju, jest on biały i wygląda jak izolatka w wariatkowie ![]() ![]() Wstawiam kilka fotek które to tak umiliły mi popoludnie, dodam że mamy już też łóżeczko i wózek więc prawie wszystko jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Raczkowanie
|
Dzieńdobereeeeek
Wiem,wiem nie krzyczcieeee na mnie ale naprawdę tyle się u nas teraz dzieje,że niemam siłków ani czasu pisać tu!! ![]() Po krótce to powiem tyle,że moje maleństwo rośnie jak na drożdżach-w 29 tc ważył ciut ponad 2 kg i słuchałam jego serducha bo byłam u tej znajomej położnej na szkole rodzenia i wogóle piłke do ćwiczeń mi pożyczyła na 2 miechy!!! no i ciągle gdzieś gonimy,załatwiamy,grilluj emy,znajomych odwiedzamy,koleżankę w szpitalu co urodziła Kubusia kilka dni temu,malujemy,meblujemy,k upujemy ![]() ![]() ![]() A najważniejsze zostawiłam na koniec i tu prośba do POMIDORY ![]() proszę wpisać mi RADOSŁAWA Bartosza bo na 90 % będzie chłopczyyyk!!! CAŁUSKI ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- acha i szczególne pozdrówki dla FEM która pisała do mnie na priv i mnie troszkę zmotywowała,zeby się wreszcie odezwać ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2651 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mozesz podejść do lakarza,ale mój mały od 2 dni też coś się uspokoił-a dziś w nocy nie wiedziałam czy nie jechac do szpitala tak zacząl brzuch bolec,ale dotrwałam do wizyty i niby ok to nie wiem sak te bóle coraz mocniejsze ![]() ah no sennsu zmieniac już nie ma raz zmieniałam już ja dostałam taką nauczkę,że trzeba poszukać dobrego lekarza najwyżej gdzieś jeszcze dalej dojechać,bo tu prywatnie zostałam olana powiedziłam kasy w błoto wywalac nie bede,to poszłam na nfz i to samo,ale chociaz tu nie trace kasy ważne aby znaleść dobrego lekarza tylko gdzie takich szukać ![]() i załuje troche,ze tu do siebie nie chodziłam fakt ginka dobra na zwolnienia raczej się nie zna,bo nieraz wytrzesz oczu robiła skad ja to wiem a ona np nie wiec zawsze mowi dowie sie w szpitalu co i jak i zawsze sie dowiadywała i jak chciałam na dane badanie skierowanie to zaraz wypisywała,ale ja głupia myślałam lepszego znajde,ale sie przejechałam ona jaja jest taka jest,ale chyba najlepszaz tych co byłam Cytat:
tylko tak na prawde to już wagi dziecka do dnia porodu nie poznam,bo więcej usg nie będzie-a zapewnia ze wszystko dobrze to aby tak było to już prawie wszytsko i już poukładane ![]() Cytat:
![]() aha my z tż byliśmy w USC chyba z godzine,bo tel dzwonia i musza tam odpowiedziec dopiero my wiec tak jak ktoś nie jest małżenstwem mówiłam,ze uznanie dziecka+nadanie nazwiska i fachowo nazwane przyznanie się do dziecka i nadanie nazwiska dziecka poczetego i potrzebne dowody akt urodzenia nasz karta ciąży wystarczy(ja miałam zaświadczenie,ale okazało sie nie potrzebne) i daliśmy podpisy i koniec żadnego świstka nie dostałam do szpitala,bo mówi,ze i tak dane matki spisują,a rejestrowac dziecko może jedno z nas byle miec pozniej dowody i powiedzieć,że uznanie+nazwisko było wczesniej wykonane i wtedy sobie odszukaja juz
![]() |
#2652 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() ja właściwie tylko chciałam napisać co u mnie, bo dawno mnnie nie było... nie wiem jeszcze co u której słychać, ale nadrobię potem... u mnie fizycznie i psychicznie coraz gorzej... odezwał się syndrom wicia gniazda i chyba mi się wydaje, że mam więcej chęci niż siły na to wszystko... remont nareszczie dobiega końca, ale coś czuję, że jakbym nie wróciła wcześniej do domu to bym mogła sobie jeszcze poczekać na finish... masakra... czy wasi tz też tak robią jakieś roboty domowe typu jakieś naprawy, czy małe przemeblowania, tak jakby im się nie chciało... i tylko czekaja ąż powiecie, że już nie trzeba tego robić... nie wiem ale mnie krew zalewa jak mój mąż zabiera się do roboty... czasami sama wolę coś zrobić niż czekać aż mu się zachce ![]() np jak kupiliśmy pralkę, to przywieźli ją na jakąś 12 a mąż na 14 do pracy miał iść, to zamiast ją wstawić tam gdzie miało być jej miejsce to ja wróciwszy do domu natknęłam się na nią w korytarzu... no i sama sobie ją wstawiłam... (spoko ![]() ![]() ostatnio po wiadomościach, że martucha urodziła, sprawdzam czy mi się przypadkiem brzuszek nie opuszcza... jakaś schiza totalna mnie teraz dopada ![]() nadal się boję, że za wcześnie urodzę i nie będę wiedziałą co zrobić... ech... miłego wieczoru dziewczynki... ![]() jeszcze mam trochę roboty... ale muszę odpocząć, bo jutro nie wstanę z łóżka a mam wizytę u ginki... nareszcie po 5 tygodniach... ![]() buziaki brzuchatki ![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
![]() jeżeli sądziłam, że o spuchniętych nogach wiem już wszystko to jestem w błędzie. Słoń ma zgrabniejsze kostki niż ja, a to wszystko bo pół dnia spędziłam w samochodzie. Jestem zadowolona. W sumie nie kupiłam za dużo - dwa karmniki-staniki, kocyk do wózka i kilka ciuszków (prezent od mamy), tetrę,ale najważniejsze - wybrałam fotelik do samochodu. Byłam nastawiona na maxi cosi a tu ostatecznie skończyło się na czymś zupełnie innym - roemerze. Złożyłam zamówienie, w przyszłym tygodniu fotelik będzie mój. Facet, który sprzedawał, jest szefem tego sklepu i strasznie się wczuł. Nawet samochodem tam wjechałam (do sklepu normalnie) żeby można było mierzyć co mogę mieć w moim focusie. Sporo czasu to zajęło, sporo pomierzyliśmy, sporo poopowiadał, pooglądałam sobie też crash-testy, ale już mam to z głowy ![]() NO i znalazłam łóżeczko, które mi się bardziej podoba niż moje ![]() Karmniki są bez fiszbin, a zarzekałam się, ze bez nie kupię... przekonała mnie sklepowa. Tylko, że z rozmiarami kiepsko, a mój biust urósł troszkę za bardzo ![]() Zuziczka - super!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Rozeznanie
|
Astronianka ja mam 2 karmniki bawelniane ale nie czuje sie w nich komfortowo bardziej bede je miala "koło domu" a z fiszbinami napewno jeden kupie na wyjscia zeby moje piersi ladnie wygladały
![]() ja dzisiaj bylam u kuzynki Tz urodziła 5 dni temu i od wczoraj jest juz w domu i powiem Wam szczerze ze jestem z deczka przerazona, mały jest prze mały (mimo ze na porodówce podobno był największy) a mi sie wydawał taki drobny chudy, az bałabym się cokolwiek przy nim zrobic ![]() a kolejna sprawa to on cał czas chce byc przy cycu, nawet na moment nie mozna go odstawić, mimo ze cały czas nie ssie, ale musi mieć sutka z buzi i koniec.... Mamusia maluszka ma całe sutki obolałe aż wyła z bólu.... A najgorsze jest to ze ona chyba go przegrzewa, ale nie odzywałam się bo w sumie nie moja sprawa... miał na sobie kaftanik, śpiochy i na to kaftanik , na stópkach na tych śpioszkach skarptki, leżał w rożku i był przykryty kocykiem, chcoaz za chwile go odkryła spod tego koca, ale az mi sie goraco robiło jak na niego patrzyłam no ale... kochane maleństwo
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wczesniej przed ciążą nie wyobrażałam sobie chodzenia w staniku bez fiszbin ![]() no to faktycznie chyba za grubo go ubrała, na samą myśl zrobiło mi się gorąco ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-12 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciłam od ginki.Wychodzi na to,że wszystko w porządku.Wyniki badań mam bardzo dobre,szyjka zamknięta,serducho Małej bije jak szalone(szwagierka była ze mną i na korytarzu aż słyszała).W 35 tc jestem 9,5 kg na plusie(nie jest źle).Za tydzień,dwa mam pójść za usg ,zobaczyć czy Moje chude coś urosło i dostałam skierowanie na ktg raz w tygodniu.Ginka też mi oznajmiła,że we wrześniu ma urlop,więc jakby mi się zdarzył poród,to jej nie będzie,a jak do 17.09 nie urodzę to mam przyjechać 20.09 z rana i wtedy będą wywoływać,bo ona akurat wróci... Dobrze,że mnie pocieszacie,że nie jestem sama z moja burzą hormonów... Swoją drogą ciekawe co tam u Lenki?
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-08-12 o 18:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie teraz jeszcze jedno pranie i koniec dziś białe ciuszki prasuje które dostałam,jutro kolorowe i koniec-fajnie tak dużo dostać,ale mi w tym nie wychodzi,a miejsca w szafie nie będzie,ale za to moge oddać pózniej pare jakby ktoś potrzebował,a jak nie na strych sie schowa i sie pozniej porozdaje kuzynce czy siostrze,bo one na pewno pozniej dzieci beda miec Cytat:
![]() a faktycznie tak grubo ubrała,az dusznosci dostałam
![]() |
#2659 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Koszule do szpitala wreszcie poprasowane, rozpakowałam kocyki (ale chyba i tak je upiorę, bo widzę, że z tych puchatych troszkę włoski wyłażą). W weekend chyba zabiorę się za pakowanie torby albo przynajmniej zgromadzenie potrzebnych rzeczy w jednym miejscu ![]() Rzeczy dla malucha będziemy przenosić do pokoju dopiero za jakiś czas, bo od jutra chyba przez 2 tygodnie pokój będzie służyć gościom... Idę znowu leżeć ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do nazwiska i pozniejszej rejestracji nie wiem jak po porodzie będę się czuć czy w ogóle z domu będę miec chęć jechac,a jeszcze tam w usc stac i czekać wiec wolałam to przed czasem zrobić jakbym cos nie tak sie czuła to tż moze sam to załatwić już beze mnie,co będzie po porodzie to ja nie jestem wstanie przewidziec,jakby to mozna w moim miasteczku załatwic to pewnie bym po urodzeniu załatwiła to,ale trzeba tam gdzie bede rodzic czyli liczac dojazd więc dlatego szybciej poszłam o to gotowa prawie jesteś ja dziś torbę wyciągnełam jutro będę się powoli pakować i niech czeka już
![]() |
#2661 |
Raczkowanie
|
kasienka1701 super, że wizyta się udała i wszystko ok, a tym urlopem to musicie dzienie trwać w idealnej symbiozie do tego 20.09
![]() fem mam podobne spostrzeżenia z moim Tżtem..Remont na maksa, czasu coraz mniej a on wymyśla jakieś dekoracje, stiuki(!) zamiast brać się do konkretnej roboty..Też mam wrażenie, że on nie jest świadomy jak wszystko niedługo się zmieni.. ycan czytałam twój post jakby to były moje myśli.. Im bliżej końca tym bardziej czuję się nieatrakcyjna i blee, pare razy ryczałam wobrażając sobie, jak bym spędzała teraz czas i jak wyglądałoby moje życie, gdyby nie rychłe narodziny dziecka..Jaki spokój i luzik panowałby w te wakacje, jak spontanicznie upływałby czas..Potem jestem na siebie wściekła, że bedę złą matką, bo mam tego typu rozterki.. Dziewczyny dzięki za wsparcie odnośnie kasy i obiecanych prezentów ![]() Trochę poprawił mi się humor też po wizycie- mały rośnie przez 3 tygodnie przybrał pół kilo! Nowy doktor bardzo kontaktowy i sam kazał dzwonić, jakby coś było nie tak i zasiał względny spokój.. ![]() Ale ciągle pupa na dole..Już się z tym prawie pogodziłam.. Jestem wstępnie umówiona na cesarkę na 6 września ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Elenka ja też będę szukać jeszcze, bo nie wyobrażam sobie, że zostanę tylko przy tych dwóch bezfiszbinowych... Jak je włożyłam to zaczęłam się śmiać, że to jest chyba jeden z dwóch idealnych środków antykoncepcyjnych... Drugi to wielkie gacie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zadomowienie
|
moze po kolei... o ile pamietam
![]() kasienka... mysle, ze wiekszosc z nas łapie doły, mnie mysli "moze jeszcze powinnam byla zaczekac" nawiedzaja co jakis czas, ![]() ![]() ania13.03.... super ten SEAHORSE... ciekawe na ile porcent dzieci to działa, bo nie wierze, ze na wszytskie ![]() elenka1... fajny bajer taka karuzela... ale raczej tez nie kupie. jesli juz to na pewno nie grajacą ![]() ![]() fem... to raczej norma, ze faceci sa z natru leniwi i nie ma co sie czekac, ze sie domyslą ![]() ![]() Ja dzis bylam u gina i dzis też skonczyłam36 tc, Mloda wazy 2400g (w ciagu 2tyg. przybrala prawie 400g) i wszytsko z nia jak najbardziej w porzadku. Tez mialam brane cos tam z pochwy na tego paciorkowca, wyniki za tydzien. No i kupilam sobie w C&A dwa staniki do karmienia ![]() ![]() ![]() a i oczywiscie głośno dopominam sie zdjec z Pomidorowej sesji komarowej ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-12 o 19:23 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 |
Zakorzenienie
|
oto ciuszki i kombinezonki które dostałam
![]()
#2665 | ||
Zadomowienie
|
Marcia2507, fajna kolekcja ciuszków
![]() ![]() Eveliouses, no, w końcu się odezwałaś ![]() Cytat:
![]() dra, mi lekarz w szpitalu powiedział, że na tym etapie, różne bóle mogą się zdarzać i nie ma się czym martwić - możemy rodzić ![]() Super, że załatwiliście już sprawę z nazwiskiem. fem, już niewiele tej ciąży Ci zostało, kochana ![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]() Astorianka, super, że fotelik już zamówiłaś A o łóżeczku nie myśl. Na pewno to, które kupiłaś jest super i nie ma znaczenia, czy są gdzieś ładniejsze czy nie. elenka1, kuzynka ZDECYDOWANIE przegrzewa dziecko. Przecież dziś było spokojnie 30stopni na zewnątrz!! Chore. Ja bym co najwyżej w body/koszulkę dzidzię ubrała, a najpewniej sam pampers by starczył. Masakra, jak niektórzy nie myślą... Co do opieki nad dzieckiem - nie ma się co martwić. Samo przyjdzie i instynktownie będziesz wiedzieć co i jak robić. A jeśli chodzi o "zmęczone" sutki kuzynki - smoczka to dziecku nie daje? Może maleństwo najzwyczajniej w świecie musi, a raczej chce, coś ssać? kasienka1701, super, że wyniki masz dobre ![]() A Lenka miała mieć wyjmowany Pessar 9 sierpnia, jeśli dobrze pamiętam. Więc może już urodziła ![]() Cytat:
![]() - Żeby po porodzie TŻ mógł iść sam do urzędu po akt urodzenia (bo nigdy nie wiadomo w jakim stanie będziemy. A nuż cesarka się trafi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z podkładami nie słyszałam o co im chodzi
![]() |
#2667 |
Zadomowienie
|
ja swoje podkłady kupiłam ...w aptece
![]() ![]() ![]()
#2668 |
Zakorzenienie
|
już po wizycie
![]() wyniki krwi i moczu rewelacyjne - gin się mnie pytał czy ja płacę tym paniom z Laboratorium za takie wyniki ![]() poza tym na USG wyszło, że mały nadal leży sobie nóżkami do dołu ![]() Główką uciska mnie na żebra i dlatego mam czasami takie duszności, że aż oddychać nie mogę. Weronisia - extra filmik z USG ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zadomowienie
|
dra... bardzo ładne
![]() ![]() ![]() ![]() Kalex.. to podeslij adres tego laboratorium ,,, bo mi niskie zelazo wyszlo i znowu musze brac piguły... jak ja tego nie cierpie ![]() ![]() ooo... Klarissa... wróciłas! ![]() ![]() kasienka... dzieki za info ![]()
#2670 |
Rozeznanie
|
aaannnnnnaaa oj ja mam podobne myśli więc nie jesteś sama
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.