|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Przyszła wanienka
Patinka ja to bym się nie obraziła gdyby ktoś nam gotował obiadki
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Patinka na moje oko to macie trochę chore układy z TŻ
przecież małżeństwo to powinna być "jedna drużyna" a Wy jakoś macie przed sobą tajemnice, złośliwości i chamskie odzywki Powinniście sie szanować, a jak coś jest nie tak to porozmawiać. Mi jak się coś nie podoba to mówię wprost TŻtowi, szczera czasem jestem aż do bólu ale przynajmniej mamy czyste relacje i on wie co mi na wątrobie siedzi ![]() Madziulka genialnie Szymek raczkuje!! i ten siad prosty ![]() ![]() Kancia otwiera się pusta strona
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Kancia, Pysia, zebra, youyou
Tak raczkowac zaczal w Krakowie wlasnie, przedtem to pelzal, podpierajac sie glowa Albo tak tylko dwa kroczki... ale teraz jest nie do zatrzymania Nie mozna go juz spuscic z oczu.... zaczyna sie etap, ktorego sie wlasnie obawialam ![]() Wiecie co, ja to chyba wolalam jak sobie tak slodko lezal, a nie sciagal wszystkiego co popadnie hehe ![]() Chyba musimy kupic jakis kojec, bo tak jak nie spi, to nie jestem w stanie nic zrobic... Kancia wlasnie, otwiera sie pusta strona, a jak klikam na album to wyskakuje, ze link jest nieprawidlowy
Edytowane przez Madziulka83 Czas edycji: 2010-08-12 o 15:58 |
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
bo pewnie muszę Was miec w znajomych
|
|
|
|
#1295 | ||
|
Zadomowienie
|
Uwielbiam fotke nr 5
czyli na 100% ustawiam się w kolejkę do bycia teściową Szymka. I obiecuję, że będe super teściową, a nie tą z kawałów ![]() Cytat:
http://www.smaczny.pl/przepis,sernik_gotowany Pychotka Cytat:
![]() ![]() klask i:![]()
|
||
|
|
|
#1296 |
|
Rozeznanie
|
Czołem Mamusie,
Madziulka - jestem pod wrażeniem Szymusia, zasuwa rewelacyjnie, mój trochę młodszy i leży jak kłoda; jedyny plus to, że zawsze zastanę go w tym samym miejscu ![]() Kamyk - a ja nie chudnę wcale, zaiwaniam dzień cały, nie obżeram się, próbuję ćwiczyć i nic - waga stoi w miejscu jak zaklęta; wyglądam jak napęczniała buła Wczoraj byłyśmy z bydgoszczanką na spacerku. Luizka jest śliczna. Pstryknęłam nawet zdjęcie, ale ponieważ wyglądam jak wyglądam (patrz wyżej) to nie wiem czy wstawię. Aldii - widziałam zdjęcie Lu z gryzakiem; Lu boska i gryzak też Ale upał dzisiaj. Zdycham.
|
|
#1297 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniammm wszystkiego naj dla Olafka! Cytat:
haha Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() brawo! Cytat:
wyszło mi na 2 dni robiłam z marchewek 2 połowy średniej pietruszki fileta z indyka smakowało Julci ![]() super fotki! Cytat:
|
|
|
#1298 |
|
Zadomowienie
|
kupilismy krzeselko do karmienia firmy Baby Design. Krzysiowi sie bardzo podoba i po zjedzeniu obiadku siedzial w nim jeszcze godzinke i sie bawil
zaraz wam wkleje fotke.a no i zupka mojego autorstwa bardzo mu smakowala, zajadal az mu sie uszy trzesly. jutro zrobie cos bardziej wymyslnego ![]() a no i kupilam mu kubek Lovi 360st. bo pomyslalaqm ze jak z niekapka nie umie pic to moze tak jak ze szklanki bedzie mu latwiej. narazie ostro probowal i kilka razy nawet upil troszke. |
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
karola
za spacer i poprosimy fote.kancia a widzisz a tak narzekałas na syncia a on taki kochany sie zrobił malinka tort cudo,najlepszego dla Olafka i dla Ciebie Ada sie rozgadała od 3dni i piszczy tez strasznie zrobiła m 2raz sama deserek i chyba kwasne dla niej bo sie krzywi jakby wit C jadła.musze gruszki od tesciowej spróbowac.tz ma jutro wolny dzien od pracy i stwierdzilismy ze pojedziemy nad jeziorko do skorzecina,ale nie ma noclegów wiec chyba tylko na 1dzien sie wybierzemy gosbaj ile zapłaciliscie za krzesełko?bo jak mi oddadza kase to i ja musze sie wybrac do sklepu
Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-08-12 o 18:44 |
|
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze wam pokaze jak Krzys ladnie sie bawi na siedzaco
|
|
|
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
Filka za krzeselko dalismy 299zl. na allegro widzialam takie najtaniej za 270 + 20zl przesylki wiec nasze nie wyszlo tak drogo
|
|
|
|
#1302 |
|
Rozeznanie
|
nie chwalilam sie jeszcze. moje malenstwo siada sobie swobodnie od tygodnia i raczkuje, jeszcze niezgrabnie, za to super szybko.
co do jej nereczki... ja sobie wiele nie obiecywalam po sw Barbarze, jak szlam na usg, to raczej z mysla, zeby wada sie nie poglebiala. jak sie okazalo, ze sie zupelnie cofnela, to nie moglam uwierzyc. bardzo sie balam, ze Liwia bedzie musiala znow byc operowana. a z ta wiara w cuda to jest tak, ze pewnosci nigdy nie ma. ale od 30 tyg ciazy wada byla, a teraz nagle znikla bez leczenia. co do uczulajacej pasty do zebow. to ja zaczelam uzywac aquafresh dla niemowlat, ktora dostalam w probkach na szkole rodzenia. troche mi zal, bo Liwia uwielbiala myc zabki, a woda to mi sie wydaje, ze guzik dziala. bede sie musiala rozejrzec, ze bezflourowa jak radzi kamyk. jak to zrobilyscie, ze dzieci same wam zasypiaja. my mamy rutyne od samego poczatku, ale mojej corce to wisi i tylko przy cycu spi albo na spacerze. do lozeczka jak ja klade, a nie spi zupelnie, to sie rozbudza, i tak miota i wrzeszczy az wymiotuje. sprawa beznadziejna.
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
nie odniosę się do postów bo mam załamkę...
Julka ma gorsze plamy mimo smarowania i wyeliminowania kaszki plamy się bardziej zaogniły i zwiększyły........ Są zaognione i wyglądają nieco jak plama po oparzeniu ....krostki-bąbelki jak byly blade też nie wyglądały najlepiej były widoczne z bliska i wyczuwalne pod dłonią Jutro idę do pediatryyyyyyyy.... ![]() Nie dość że miała to uczulenie to dziś dodałam jej gluten ![]() Za szybko jej chyba zaczełam rozszerzanie diety...czytałam że to też od tego może być taka rekacjaaaaaaaaa..... Wertuje neta i wcale mi to nie pomaga dlatego przestałam i przyszłam się wyrzalic do Was Nic nieporadzimy może jutro nasz pediatra powie coś mądrego ![]() TO MOJA WINA
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-08-12 o 20:08 |
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, nie słuchajcie jej ![]() Adaśko fajny chłopak i jak fajnie się śmieje No i zaczepiał Luizę
|
|
#1305 |
|
Zadomowienie
|
Pysia moze tak byc ze za szybko byla dieta rozszerzana. u nas bylo to samo. ja zaczelam jak Krzys skonczyl 4 miesiace i chyba to bylo za wczesnie. wyszlo mu pelno takich suchych plamek ktore raz byly bardziej czerwone raz mniej. i mial je glownie na raczkach i nozkach. zrobilam mu 2 tyg przerwe w jedzeniu czegokolwiek poza mlekiem i zaczelo schodzic. a teraz wcina wszystko jak leci bez prob z nowymi smakami i nic mu nie jest. ale te zmiany utzrymywaly sie z miesiac zanim poszly sobie na dobre. aha no i kapalam go w Emolium.
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- karola i bydgoszczanka super ze spacerek sie udal. no i ja tez nie wierze w ta napeczniala bule ![]() wiec pokazuj fotki ![]() Madziulka fotki Szymka super a filmik boski. jak on pedzi. |
|
|
|
#1306 |
|
Zadomowienie
|
pysiam a może to rzeczywiscie na gluten
bo moja bratowa teraz rozkminia od kiedy mój bratanek ma takie okropne zmiany i przychodzi jej do głowy gluten biedna Julcia
|
#1307 |
|
Rozeznanie
|
pochwale sie fotkami corci z chrztu. chcialam juz wyzej, ale nie wyszlo
|
#1308 |
|
Zadomowienie
|
heloł ja tylko tak szybciutko
nie dam rady przeczytać bo znajomi wpadli, napiszę tylko że jakoś zleciał mi ten pierwszy dzień w pracy, tylko mega zakręcona byłam. |
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zebcia- wiesz, w życiu bym nie powiedziała,że jest synkiem mamusi wręcz przeciwnie-wydaje mi się,że ona po prostu go tak meczy:/ poza tym jak to chłop pewnie jest uzależniony od jej obiadków-masakra najgorsze jest to,że jak się do niej przychodzi to jeszcze dobrze się z nią nie pożegnam a ona KIEDY PRZYJDZIECIE?PRZYJDZCIE,, ,,:/ dzisiaj był na grillu u rodziców:/ masakra...ja o suchym pysku..powiedziałam mu przed chwila ze nie gotowałam obiadu bo po co jak on pojedzony a na samą jedną osobę dla siebie nie będę gotować = to sie oburzył i powiedział,że jemu to nie przeszkadza-moze jeść dwa:/
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Bydgoszczanka, Karola fotka
![]() Gosbaj, Pysia widać zleży od dzisziusia, bo Piotruś miał rozszerzaną diete najwcześniej i nic mu nigdy nie było. Fleur pięknie wyglądacie a mała księżniczkaJa tam w cuda nie wierzę- ale w to, ze u takich malsuzków wiele cudownie jest w stanie się zregenerować. Przecież po ciężkich operacjach niemowlaki szybciej dochodzą do siebie niz dorośli. To udowodnione Piotrusiowi przepuklina pachwinowa sama zniknęła- bez cudów... Ale właśnie wiele razy usłyszałam, żebym się nie załamywała, bo u takich szkrabów natura nierzadko jest w stanie naprawić swój błąd.Gosbaj super krzesełko- sama miałam na nie chętke jakiś czas ale z zeberką no ale dostałam z misiem równie fajowe.Strippi to ja dzisiaj usłyszałam pare razy mama ale takie widać było, że do mnie- wołanie |
|
|
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
fleurdelacour jakie ona ma włoski, czy tylko moja córcia jest prawie łysa????? A ta czarnula to ty?
![]() Brzoskwinia za pierwszy dzień Zebcia, a ja w cuda wierze Niedawno pisałyście, że mleko nr 3 jest od 10 miesiąca. Albo ja źle patrze ,albo na opakowaniu piszę powyżej 1 roku . A mozę jeszcze nie wypuścili na rynek nowych opakowań?????????
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-08-12 o 21:27 |
|
|
|
#1312 |
|
Rozeznanie
|
No dobra, wstawiam fotkę przepraszając jednocześnie, że masakruję swoim obliczem ten nasz wątek. Ja po prostu jestem maksymalnie niefotogeniczna i w rzeczywistości wyglądam lepiej (tzn. tak mi się wydaję
). Adaś niestety odwrócił główkę. Zainteresowała go Luiza albo jej mamusia (w każdym razie ma chłop zdrowe podejście, co się będzie wdzięczył do obiektywu jak obok są fajne laski)
|
|
#1313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A synek to raczej do "teściowej" się wdzięczy i ją zaczepia. Musi se chody wyrobić |
|
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka swietne zdjecia ze spotkania
Szymek jaki zdolniacha ![]() Filka wow kolejne dziecie stoi ![]() Patinka uwazam tak jak Kancia Bardotka to teraz testuj i pisz jaka jest i czy rzeczywiscie tak malo miejsca zajmuje Karola fotka byla dla Adasia ![]() Dawaj fote,nie wydziwiaj noooo masz szczescie,ze wrzucilas.A teraz sie tlumacz i mow gdzie ta bula ? ;> ![]() Gosbaj ![]() Pysiu niestety to moze byc reakcja alergiczna na gluten ![]() Fleur tylko kontroluj ta nerke,bo to lubi wracac Kalka moja tez prawie lysa Mleko 3 kiedys bylo od 8 m-ca.Teraz zaleznie od firmy - od 10,lub powyzej roku |
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka dobrze Cię widzieć! ... nie potrafi jej odmawiać
w tym sensie taki maminy cyc wiesz o co mi chodzi. "Dobrze mamusiu będe w czwartek a co ugotujesz?".Karola no i ja nie widze żebyś źle wyszła Wogóle fajne z Was mamuśki Zazdroszcze spotkanka.Moja bestia dzisiaj klęczała w łóżeczku przy szczebelkach zamiast spac:P pierwszy raz na to wpadł w łóżeczku. Fotki cwaniaka w klubie
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-12 o 21:54 |
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1317 |
|
Rozeznanie
|
Kalka - teściowa
Aldii - wydrukuję Adasiowi zdjęcie Lu i powieszę mu nad łóżeczkiem. I tak wygląda ślicznie z tym gryzakiem. A buła to ta z drugą brodą, + 5 kg i jeszcze innymi minusami. Nie lubię siebie na zdjęciach. Mam tylko jedną fajną sesję, którą robiła mi przyjaciółka - początkujący fotograf, taką pół rozbieraną, niby nic nie widać, ale jednak... I to są fajne zdjęcia, które akceptuję.
|
|
#1318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
thxA co do zdjęcia. Ja jakaś chyba przewrażliwiona jestem i bez czapeczki, kapelusza z uszkami albo opaski na pole nie wychodzę.Sama się zastanawiam, czy już nie powinnam sobie darować, ale jeszcze zakładam. Karola to może jakieś zdjęcie z sesji, jak zbyt odważne to może w klubie
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-08-12 o 22:05 |
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na chwilę...
Stwierdziłam dzisiaj, że ten Bebilon Pepti wali jak stare skarpety... Ale Paulinie najwyraźniej to nie przeszkadza... Kiedyś zjadałam po niej resztki kaszki, a dzisiaj jak próbowałam czy nie za gorące, to mnie dosłownie zemdliło od tego smaku...
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

przecież małżeństwo to powinna być "jedna drużyna" a Wy jakoś macie przed sobą tajemnice, złośliwości i chamskie odzywki

klask i:

bo moja bratowa teraz rozkminia od kiedy mój bratanek ma takie okropne zmiany i przychodzi jej do głowy gluten