|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
co za babsztyl
![]() Chociaż powiem Ci, że mojego ojca siostra też powiedziała jemu kiedyś, że on do tego domu nie ma nic. Mieszkaliśmy i tak w innym mieście i przyjeżdżaliśmy w wakacje. Ojciec nic się nie odezwał, zapamiętał. Niestety życie nie było łaskawe dla jego rodzeństwa i został sam, więc i tak cały dom był jego. Sprzedał go kuzynowi. Śmieszne jest wypominanie sobie spadków, bo nie wiemy co nas w życiu czeka to raz, a dwa- wtedy wychodzi jakie są relacje między rodzeństwem
|
|
|
|
#3212 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
Mnie dopiero teraz troche przeszły te mdłości, zjadłam troche lodów czekoladowych, ale nie wiem czy to pomogło, czy poprostu mi przeszło Pozdrawiam Cie serdecznie i dobranoc kochane Królewny ![]()
|
|
|
#3213 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie. Babcia męża mówi zawsze, że więzi rodzinne to pic na wodę i tak naprawdę wszystko wychodzi podczas podziału majątku. Wiesz ona to mnie w ogóle zszokowała tymi słowami, bo nie dość, że dostała 100 metrowe mieszkanie za free to jeszcze narzeka, że ma mało miejsca. Mąż ma dostać piętro bo dziadkach, a ona już sobie wymyśliła, że po ich śmierci tam zamieszka teściowa, a my won. I nie interesuje jej, że no na dobra sprawę nie mamy teraz gdzie zamieszkać chyba, że z moimi rodzicami. Jednak ich mieszkanko w porównaniu z tym w SC to maleństwo. mamy się wynosić, bo ona sie dusi. No kurcze. i grozi, że namówi babcie, żeby nas wyrzuciła, bo niby właścicielka domu całego. Wtedy teściowa się włączyła i powiedziała, że guzik prawda, bo wszyscy są współwłaścicielami i nikt nikogo prawnie wyrzucić nie może. Na co ona, że spoko to oni się wyniosą, ale jak ich spłacimy. No to ja, że to tak samo my możemy powiedzieć, a ona, że my to żadnych praw nie mamy. Ręce mi opadły i skończyłam rozmowę.
|
|
|
|
#3214 |
|
Wtajemniczenie
|
to było robione usg 'po brzuchu' czy dopochwowym?
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r nie wdawaj się z wariatką w dyskusje, bo widzę, że nieźle szurnięta. Niepotrzebnie się będziesz denerwować.
A jak chcesz ją wkurzyć. To jak zacznie dziamgotać, bo coś mam przeczucie, że nadaje jak straganiara -Poproszę to na piśmie. Pewnie dostanie piany na ustach |
|
|
|
#3216 |
|
Rozeznanie
|
To było usg dopochwowe
|
|
|
|
#3217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3218 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agattek ale ciekawą sytuację macie faktycznie Z jednej strony fajnie bo macie wspólny temat ale z drugiej strony dwie baby w ciąży w jednym miejscu prze dłuższy okres czasu to może byc wybuchowa mieszanka ![]() Ja mam przyjaciółkę która ma tp na 5 grudnia więc jakieś 4 michy będzie jej dzieciątko starsze od mojego I ona była osobą która się najbardziej ucieszyła z wieści o mojej ciąży chyba Poza moim TŻtem rzecz jasna ![]() Cytat:
![]() I rodzicami nie powinnaś aż tak się denerwowac. Wiem, że to ciężko powiedziec bo sama nerwus jestem i się wszystkim przejmuję ale to na dzidzia źle wpływa. Moja mama mi zawsze mówi jak się zdenerwuję żebym tego nie robiła bo będę miec nerwowe dziecko Od razu luzuję wtedyCytat:
![]() Cytat:
Ale nie bądź rozczarowana jak nic nie zobaczy lekarz. Ja byłam tydzień temu i jeszcze nie było pęcherzyka, kazał przyjśc za 3 tygodnie I już niecałe 2 zostały Nie mogę się doczekacZazdroooszczę normalnie ja też już chcęęę No ale gratulacje kochanaA z tymi spadkami to masakra normalnie co się dzieje, jak się rodziny potrafią kłócic i latami do siebie nie odzywac przez takie sprawy |
||||
|
|
|
#3219 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Jak dobrze, że dziś piątek. Dzisiaj pierwszy raz miałam kryzys przy wstawaniu ale jakoś ta myśl, że to ostatni dzień mnie podniosła z łóżka. Śniło mi się dzisiaj, że jakiś przystojny facet mnie podrywał. Az mi się głupio zrobiło jak się obudziłam.
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja aż mi sie buzia uśmiechnęła na widok tego zdjęcia
Montii bo dorosłym na starość często odbija Postaraj się od nich odizolować trochę jak Cię doprowadzają do szału i zajmij się tym co ważne jest teraz dla Ciebie Będzie dobrze. Oni są dorośli, poradzą sobie.blackrose ja uwielbiam gofry ze śmietaną orzechami i polewą toffi Tez mamy gofrownicę, ale zawsze z jednej strony spieczone wychodzą, a z drugiej ciapa. Nie wiem czemu...agus trzymaj się. Mnie też strasznie męczyło, ale już powoli przechodzi. Niestety trzeba przeczekać ![]() marcelyn no to świetna wiadomość Niech dzidzi rośnie zdrowo ![]() Jok3r aja1 brak słów, jacy ludzie są pazerni. No i co tu ukrywać, chamstwo po prostu :/ |
|
|
|
#3221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a no dziś piątek z tym że 13 dzień miesiąca :Phehe podobno szczęśliwy jak twierdzi mój małż ![]() Ja dziś zmykam na parę godzin Miłego ranka dzewczynki
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Ty??i w ogóle mam tak śmiesznie, że rano mój brzuch jest jeszcze w miarę płaski, nie taki jaki był przed ciąża,ale nie widać go, a im bliżej wieczora tym bardziej się wypycha i uwidacznia, nie wiem czemu tak jest. Chłopak się ze mnie śmieje, że specjalnie się garbie i wypinam brzuchol żeby było widać,ale to nieprawda hehehe
|
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie pamiętam kto wpisuje teraz na listę?bo mnie nie ma więc proszę o wpisanie: Monika 28 lat tp.15 marzec
|
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze zaczęło się już odliczanie do wyjazdu. Jak mi na tym śląsku brakuje morza to masakra. Muszę sobie jakąś koleżankę znaleźć, bo na razie jestem otoczona kolegami męża i ich dziewczynami z , którymi niestety nie mam zbyt wielu tematów do rozmów. Dziś mamy wypad nad morze, ostatnie zakupki i sprzątanie 250l akwarium. Pojawiły mi się rozstępy
|
|
|
|
#3226 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. Mam problem, bo niedawno zadzwoniła mama i powiedziała, że zmarł mój dziadek i jutro pogrzeb. On mieszkał 120 km od nas i mama mówiła, że jak nie chce to nie muszę jechać tata zamówi wieniec od nas. W sumie to nigdy nie byłam blisko z dziadkiem, był jak daleki krewny, i prawdę mówiąc to nie chce jechać bo nie wiem czy wytrzymam 1,5 godz jazdy pogrzeb i znów jazda. Tylko myślicie, że to wypada nie jechać?Nie będzie to głupio wyglądać?
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym nie jechała, zazwyczaj nie jeżdżę a tym
bardziej teraz. mnie ostatnio strasznie swędziały piersi, zaczęłam je smarować tą oliwką babydream fur mama z rossmana , stary biustonosz i spać.
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Można się przyłączyć?? Spóźnia mi się okres jakieś ponad dwa tyg, dwa testy pozytywne i dziś umawiam się na wizyte do lekarza mam nadzieje tylko że potwierdzi fasolinkę
|
|
|
|
#3229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli nie czujesz się na siłach to posłuchaj rodziców i nie jedź. W końcu dziadkowi to już i tak nie pomoże, a Ty nie potrzebnie będziesz się męczyć. Możesz sobie później jechać na grób z kwiatkami i już.---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Mnie tez ostatnio bardzo piersi swędziały i chyba naprawdę nakupuje specyfików póki nie jest za późno. Kurcze dobrze, że już w pn jadę na te prenatalne, bo ostatnio często i gęsto boli mnie brzuch, a dziś niemiłosiernie kuje jajnik. |
|
|
|
|
#3230 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczynki!
![]() Przyłączę się do Was Ja mam potwierdzoną przez gin. końcówkę 5 tyg. Już się nie mogę doczekać tych 9 m-cy Proszę o dopisanie mnie do listy Edyta 28l, tp 13.04.2011 Pozdrawiam
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Joker daj potem znać co i jak bo szczerze to ja znam tylko godzinę nawet nie wiem po jaki pokój mam iść czy co
|
#3232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witaj ego_ego i marta
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-08-13 o 11:43 |
|
|
|
|
#3233 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki
Dopiero teraz nadrobiłam co pisałyście, bo wcześniej jakoś nie miałam nastroju... Monika1850 i angel166 bardzo Wam wspólczuje z powodu tego co się stało Sama to przeżyłam, więc wiem co czujecie, nie jest łatwo, już na zawsze pozostaje to w pamięci, ale czas leczy rany, i z czasem będzie mniej boleć. Trzymajcie się gosica502 teraz dopiero doczytałam że Ty mialaś usg tylko parę dni wcześniej niż ja, i u Ciebie nie było nic widać, a u mnie był widoczny pęcherzyk ciążowy więc mam nadzieję że będzie dobrze A nawet do zapłodnienia u Ciebie doszło mniej więcej wtedy co u mnie I parówki też wcinam ostatnio zjadłam dwie na śniadanie, a dzisiaj jajecznice z parówką pyszności Dzisiaj obudziłam się w nocy bo jakoś dziwnie brzuch mnie bolał, początkowo myślałam że to od dzidzi i się wystraszyłam trochę a się okazało że miałam niestrawność i wylądowałam w kibelku z lekką biegunką Dalej nie mam ochoty na słodkie, ostatnio się skusiłam na rafaello bo dostałam w prezencie, zjadłam 3 kulki i cały wieczór mnie potem mdliło, więc chyba dzidzia nie lubi słodkiego ![]() |
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
moja za to uwielbia i powoduje,że nabieram kształtów hah
|
#3235 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam wczoraj robione usg "brzuszne" i widać było małą fasolkę
![]() Nawet gin mi wydrukował zdjęcie. Fajne uczucie zobaczyć taką fasolkę, wiedząc, że wyrośnie z niej dzidziuś. Monti ja przed ciążą uwielbiałam słodycze, nutelle, to jadłam słoikami, a przedwczoraj jak Teściu nałożył mi lody, to nie mogłam nawet na nie patrzeć. Może wiecie co to oznacza, bo kiedyś słyszałam, że jak się chce słodkie, to będzie dziewczynka, a jak kwaśne, to chłopczyk. Ciekawe ile w tym prawdy
|
|
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
Hehehe no moja kluska jest kosmitą, bo lubi wszystko oprócz chipsów i jajek. Parówki też wcinam jak nigdy co prawda nie jakoś specjalnie często, ale jednak częściej niż przed ciążą. Poszerzam sie strasznie szybko mimo, że staram się już np na noc nie jeść. Słodycze też ograniczyłam i wolę zjeść jogurt ( to też jedna z rzeczy, które polubiłam. Wcześniej jogurty były bee i spożycie kończyło się biegunką), albo jakiś mnie kaloryczny słodycz.
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
ee a dajcie spokój z tym
co będzie to będzie smaki nijak mają się do tego, nie było by wtedy USG tylko każda z nas sama by stwierdzała kogo tam nosi pod sercem ![]() ja jem i słodkie i kwaśne i ostre i słone ;p
|
#3238 |
|
Rozeznanie
|
Też tak słyszałam ale trzeba na to patrzeć z przymrużeniem oka
Ja to nie mogę nawet określić na co mam bardziej ochotę czy na słodkie czy na kwaśne
|
|
|
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie. Na innym forum mam mamy, które wcinały ogórki kiszone i mogłyby by zabić za mięcho, a urodziły dziewczynę. I na odwrót jedna laska wcinała reklamówkę słodyczy i ma chłopaka. W te kształty brzuchów tez zaczynam wątpić, bo któraś tu pisała, że w rodzinie miały babeczki piłki, a wyszła dziewczyna. Ja mam raz "chęć" na synka, raz na córe.
|
|
|
|
#3240 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, że to różnie bywa
tak tylko sobie o tym pomyślałam.Mi to jest obojętne, aby zdrowe było. Dziewczyny, a macie wzdęcia? Bo ja straszne. Brzuch mam taki jakby normalnie w 5 m-cu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

to ja paulina . też mi się potwierdziła ciąża także jestem szczęśliwa. byłam na usg wczoraj i mi powiedział dr że to jest 5 tydz i 3 dzień, także mamy tydzień różnicy,

mam ich dość
Od razu luzuję wtedy
Będzie dobrze. Oni są dorośli, poradzą sobie.
Tez mamy gofrownicę, ale zawsze z jednej strony spieczone wychodzą, a z drugiej ciapa. Nie wiem czemu...

Z mamą oczywiście się kłócę...ona ciągle nalega,żebyśmy jeszcze w grudniu zrobili normalne weselisko,ja znowu nie mam zamiaru pchać się z brzuchem,bo jestem w ciąży.Co to,to nie!
więc proszę o wpisanie: Monika 28 lat tp.15 marzec