|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać - cz. V
aaaaaa dzięki
Bo tu mi o tak o napisali: Cytat:
|
|
#4172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze troszeczke jest za widno, chociaz wiesz gdzie patrzec? U mnie nie ma sensu
łuna miasta wsio zasłoni, a TZ mnie teraz nie zawiezie jakies 20km od domu, a juz duuzo lepiej widac, przy dobrych wiatrach w ciagu lata, juz w podwarszawskich miejscowosciach mozna dojrzeć droge mleczną (w sensie pas;P), niezapomniane wrazenie...
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-12 o 22:38 |
||
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie nic nie wiem dlatego pytam
czy są w ogole szanse zebym je zobaczyla w mieście. Przeczytalam że niby można patrzeć gdziekolwiek Niedawno jeszcze mialam kawalek czystego nieba a teraz jest caałee bieluutkie w chmurach
|
#4174 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-12 o 22:50 |
|||
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze, u mnie za oknem w sumie szczere pole, więc chyba mam szanse zobaczyć ?
Szkoda tylko, że chyba bym umarła ze strachu mając po ciemku stać przy oknie |
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
To też zależy w jakim mieście
Ja w Warszawie choć się starałam nigdy w noc deszczu Perseidów nie widziałam "zjawiska" a raczej marne odpadki Za to w rodzinnym mieście każdego roku widziałam piękne widowisko i dziś mam radochę, bo jestem w rodzinnym mieście ![]() Generalnie jest zasada, że im dalej od świateł miejskich tym lepiej - małe miejscowości nad jeziorami, pola, wsie mają najlepsze widoki perseidowe edit: co do znajdywania Perseusza ja nigdy nie wiem gdzie szukać, ale po gapieniu się na całe niebo w końcu go odnajduję ale jeśli ktoś zna sposób na łatwe znalezienie - niech się podzieli bezproblemowo to ja mogę tylko wielki i mały wóz znaleźć
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-08-12 o 22:51 |
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się nazywa ten steward (stewart?),co zbluzgał przez głośnik pasażerów i się zwolnił z pracy?
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wytrzymałabym minuty przy zgaszonym świetle.
|
|
|
|
|
#4182 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety on wiele rzeczy robi dla mnie zlosliwie ;(
|
|
#4186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym roku wyjechałam więc na perseidy z Wawy do rodzinnego miasta, ale mam obawy, że perseusz jest akurat nad blokiem
|
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak sobie łazimy pół nocy - ja wyganiam psa do spania, po 5 minutach on łazi znowu, więc znów go wyganiam i tak w kółko, bo z psem łażącym po salonie nie mogę zasnąć, a ja jestem rano kompletnie niewyspana
|
|
#4189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Mogl to zalatwic wczoraj, lub mogl mnie wziac ze soba i moglismy wlasnie sie zbierac do powrotu 2. Delegacja, praca, nawal roboty i potworne zmeczenie, ale jednak o 0:22 gra w starcrafta 2 zamiast albo mnie podrzucic do brata (laaas), albo chociazby PRACOWAC (ma do zrobienia cos na kompie, i zapewne w ostatniej chwili zwali to na mnie). Nienawidze "zapracowanych" facetów, niby tyle do roboty, ale tylko w momencie gdy mowie ze skoro mnie tak goni do nauki (na dzialce tez mnie gonil) to moglby zmienic przescieradlo, sprzatnac swoje ubrania czy chociazby odkurzyc na szybkiego, badz chociaz posprzatac kosci rozrzucone i pogryzione przez psa. Mnie naprawde powoli zaczyna irytować że pierwsza rzecz jaką mi mówi podczas kazdej rozmowy "uczylas sie dzisiaj?"... Wrrr... przepraszam, chyba musialam sie wygadać. Zaraz podesle Ci mapke jak znalezc Perseusza, albo chociaz sprobuje to sensownie opisac. Okej, wiec Perseusz znajduje sie teraz najdalej od horyzontu, gdzies na srodku nieba. http://www.wiw.pl/astronomia/niebo/200208/okr-z.jpg zgodnie z ta mapka (jest ona troche krzywo) kieruj wzrok od gwiazdy polarnej (dyszel malego wozu)
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-13 o 00:32 |
|||
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Szpiegu widzę, że miałybyśmy duuużo do pogadania.
Nerw mnie szarpie jak mój zapracowany ( ) mnie dopytuje dzień w dzień czy się dziś uczyłam do kampanii wrześniowej :| albo jak jestem na praktykach aktualnie to dzień w dzień czy wstałam i dotarłam na praktyki, czy i co na nich robie. Żebym ja była jakimś leniem/nierobem to ja rozumiem, ale ostatnia rzecz jaką mogę sobie zarzucić to lenistwo ![]() Co do mapki serdeczne dzięki |
|
|
|
#4191 |
|
Konto usunięte
|
Czy ta sytuacja wśród moich znajomych jest normalna?
Mam taka grupkę, ogólnie 15 osób, ale bardzo blisko od jakis 7 lat jestem z paroma chłopakami(tak jak i moja koleżanka) I... najczesciej nas nie odprowadzają do domu mimo, ze jest 3 w nocy..musimy wracać same, jakimiś uliczkami(mieszkam z tą koleżanka w róznych miejsach), a oni idą do swoich domów. Jak znajda krótko jakas dziewczyne, to potrafią z nią isc na drugi koniec miasta i czekać godzine na autobus, a nas 500 m przed domem zostawiają. Kiedys tak nie bylo. Nie wiem, znaczy to ze mają juz nas gdzie, bo tyyyle znają, czy co? A moze to jest normalne? Juz sama nie wiem co z tym zrobić... |
|
|
|
#4192 |
|
Copyraptor
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;21339653]Czy ta sytuacja wśród moich znajomych jest normalna?
Mam taka grupkę, ogólnie 15 osób, ale bardzo blisko od jakis 7 lat jestem z paroma chłopakami(tak jak i moja koleżanka) I... najczesciej nas nie odprowadzają do domu mimo, ze jest 3 w nocy..musimy wracać same, jakimiś uliczkami(mieszkam z tą koleżanka w róznych miejsach), a oni idą do swoich domów. Jak znajda krótko jakas dziewczyne, to potrafią z nią isc na drugi koniec miasta i czekać godzine na autobus, a nas 500 m przed domem zostawiają. Kiedys tak nie bylo. Nie wiem, znaczy to ze mają juz nas gdzie, bo tyyyle znają, czy co? A moze to jest normalne? Juz sama nie wiem co z tym zrobić...[/QUOTE] Skoro znacie się już tak długo, to pewnie traktują was jak kumpli. A "nowe" dziewczyny może chcą poderwać, zaimponować im moim zdaniem to normalne, chociaż mało kulturalne z ich strony. Ale jeżeli się boicie iść same, to zwyczajnie ich poproście, żeby was odprowadzili. Skoro jesteście przyjaciółmi, to chyba rozmawiać potraficie
|
|
|
|
#4193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Melduje ze 4 zobaczone
Na wiecej chyba nie mam sily ;P
|
|
#4194 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny! Kapciami ich! Ja raz na miesiąc rzucam kapciem w kierunku TŻa, na oślep, w co trafię w to trafię i łazi mi jak w zegarku ![]() Szpiegu, pierwsze pogrubione- miałam identyczną sytuację. Czas przeszły bo jak kilka razy zrobiłam tak, że przypominałam co ma do zrobienia i ostrzegałam, że nie będę mu w ostatniej chwili pomagać i dotrzymałam słowa to się skończyło ![]() Drugie pogrubione- zanieś mu prześcieradło i połóż na kompie. Albo ułóż dwa, po jego stronie brudne a po swojej czyste. Ubrania też na kompa. Kości olej ciepłym moczem i przechodź nad nimi i czekaj aż on nastąpi gołą stopą albo się poślizgnie U mnie działa, ja proszę raz, max 2x a potem działam. Moje dziecko będzie biedne... Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-08-13 o 01:40 |
||
|
|
|
#4195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Probowalam wiekszosci sposobow zadne nie przynoszą skutku... sorry, ale 3 tyg niezmywania naczyn i walki z nowymi formami zycia o kuchnie... ech. Nie wiem co sie z tym chlopem dzieje, malpiego rozumu dostal... Albo ja przewrazliwiona... Kiedy byl dzien ziemii? Jakos w czerwcu czy maju? Przyniosl dwie sadzonki spore tuji... stoja ta od wtedy do dzis, co tydzien zawozi je do ojca zeby zasadzil na dzialce... Mam ochote zrobic z TZta aniolka bozonarodzeniowego z dowcipu o sw. mikolaju, tylko ze tuja zamiast choinki. Skad wziela się tradycja aniolka na czubku choinki? Pewnego Bozego Narodzenia, bardzo dawno temu, Swiety Mikolaj przygotowywal sie do swojej corocznej podrozy. Jednak wszedzie pietrzyly sie problemy... Czterech z jego elfow zachorowalo, a zastepcy nie produkowali zabawek tak szybko jak elfy, wiec Mikolaj zaczal podejrzewac, ze moze nie zdazyc... Nastepnie pani Mikolajowa oswiadczyla mu, ze jej Mama ma zamiar wkrotce ich odwiedzic, co bardzo zdenerwowalo Mikolaja. Na domiar zlego, kiedy poszedl zaprzegac renifery, okazalo sie, ze trzy z nich sa w zaawansowanej ciazy, a dwa inne przeskoczyly przez plot i zwialy - Bog jeden wie dokad. Mikolaj zdenerwowal sie jeszcze bardziej ... Kiedy zaczal pakowac sanie, jedna z ploz zlamala sie. Worek runal na ziemie, a zabawki rozsypaly sie dookola. Wkurzony Mikolaj postanowil wrocic do domu na kawe i szklaneczke whisky. Kiedy jednak otworzyl barek, okazalo sie, ze elfy ukryly caly alkohol i nic nie bylo do wypicia... Roztrzesiony Mikolaj upuscil dzbanek do kawy, ktory roztrzaskal sie na kawaleczki na podlodze w kuchni. Poszedl wiec po szczotke, ale okazalo sie, ze myszy zjadly wlosie, z ktorego byla zrobiona... I wlasnie wtedy zadzwonil dzwonek do drzwi... Mikolaj poszedl otworzyc. Za drzwiami stal maly aniolek z piekna, wielka choinka. Aniolek radosnie zawolal: - Wesolych Swiat, Mikolaju! Czyz nie piekny mamy dzis dzien? Przynioslem dla Ciebie choinke. Prawda, ze jest wspaniala? Gdzie chcialbys, zebym ja wsadzil?... Stad wziela sie tradycja aniolka na czubku choinki....
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-13 o 02:05 |
|||
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no mój sprząta i nawet gotuje czasem, u mnie to bardziej problem z tym dopytywaniem męczącym o moje poczynania uczelniano-pracujące.
Dzień w dzień czy dziś się uczyłam już na wrzesień (od razu po sesji od lipca), na praktykach teraz co robiłam dzień w dzień i to dokładnie dopytuje, przed praktykami czy w pracy byłam, a jak nie daj boziu dzień wolny mam to mam do wyusłuchania monolog o mojej bezczynności wiecznej |
|
|
|
#4197 |
|
Konto usunięte
|
Szpieg U... To ja się w kwestie pieniężne nie wtrącam
Parvati masz prze...kichane Taki pracuś bez skazy, ech. Czy mogę gdzieś sprawdzić od ilu punktów dostali się ludzie na dziennikarstwo na UW? Chciałabym wiedzieć czy mam po co składać papiery (w przyszłym roku oczywiście bo teraz już trochę za późno... ).
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj odpowiadają |
|
|
|
|
#4199 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio zamówiłam karte w banku ING przez internet. Wybrałam wizerunek chociaż nie było jasne napisane jakie są koszty. Dopiero później przeczytałam na jakiejś stronce. Ma do mnie dziś przyjść kurier czy za karte będe musiała zapłacić jemu czy dopiero później, jak tak to kiedy?
|
|
|
|
#4200 |
|
po prostu Em :)
|
Podpinam się pod pytanie.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

łuna miasta wsio zasłoni, a TZ mnie teraz nie zawiezie jakies 20km od domu, a juz duuzo lepiej widac, przy dobrych wiatrach w ciagu lata, juz w podwarszawskich miejscowosciach mozna dojrzeć droge mleczną (w sensie pas;P), niezapomniane wrazenie...
Niedawno jeszcze mialam kawalek czystego nieba a teraz jest caałee bieluutkie w chmurach
ale jeśli ktoś zna sposób na łatwe znalezienie - niech się podzieli

A moze to jest normalne?