|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Elenka, a kto powiedział, że będziesz cały wrzesień jeszcze chodzić w ciąży
![]() no już jakoś się z tym pogodziłam najgorsze jest to ,że jak tylko pojawią się jakieś skurcze to mam od razu jechać do szpitala ( bo jak dziecko ustawi się pupą w kanał rodny to utrudni trochę cesarkę ) i teraz jak je rozpoznać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() niby dobrze wiedzieć, ale na dzień przed na pewno nie zasnę w nocy no chyba, że Mała ustaliła już sobie jakiś wcześniejszy termin ![]() Cytat:
Martucha fajnie, że masz czas popisać z nami, czyli nie jest tak źle jak mówią a ta położna to chyba jakaś szamanka no i za pępuszek na Patryczka
|
|||
|
|
|
#2702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Hejka!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Patryk jest śliczny!
|
|
|
#2703 |
|
Rozeznanie
|
Mszu genialne pytanko
ze tez ja nie pytalam martuchy o to wcześniej![]() Gabisun no marze o porodzie w 37 tygodniu Martucha Patryk chyba ma usteczka Tojego męża o ile dobrze go kojarze z ciążowych zdjęć fajny chłopczyk z niego, a zobaczysz niedlugo wszystko zacznie wyglądać bardziej kolorowoa i pytanko odnośnie wózka Ty masz x landera z 2009 roku z mniejszymi kółkami z przodu?? bo ja jestem praktycznie zdecydowana na niego dziewczyny czasem pobolewaja mnie pachwiny, Was też bolą??? dodam ze na poczatku ciąży mnie nie bolały, moze ja tez pomaluśku zaczynam się przygotowywac
|
#2704 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, czasem przy chodzeniu
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() linzey - ach ten piątek Każda z nas ma takie dni i to nie musi być właśnie 13-go, jutro będzie lepiej Co do rozstępów to moja kierowniczka mnie "pocieszyła" że mały brzuch teraz, ale jak wystrzeli teraz pod koniec ciąży to będzie full rozstępów, bo ona tak miała, a podobno sie smarowała, ale to kilkanaście lat temu, więc kosmetyka poszła chyba trochę do przodu, a na kosmetykach anty-rozstępowych nie oszczędzam, więc może nie będzie tak źle ![]() martucha - Patryczek jest słodziutki a doły to chyba każda z nas bedzie miała mimo wielkiej miłości do własnego dziecka. Podobno najgorsze są te pierwsze tygodnie, bo rodzice docierają się z maluchem, a później wszystko jest bardziej przewidywalne i można więcej rzeczy zrobić i sobie zaplanować. Długi był Wasz pierwszy spacerek? W październiku to może być niezbyt ciekawa pogoda i pierwszy spacer będzie pewnie trwal max pół godzinki, a teraz lato - super czas na wyjścia z maluszkiem ![]() Co do sikania chłopców na około to podobno jak maluch czuje, że nie ogranicza go pielucha, czuje chłodek to właśnie tak reaguje i dlatego trzeba przyłożyć zużytą pieluchę na siusiaka, zrobić co trzeba i szybko włożyć czystego pampersiaka, a le wiadomo zdieci są sprytne Córcia kuzynki mego Tż-ta robiła im kupy z wyrzutem na jakieś 2 metry i kilka razy musieli spzrątać na około łóżeczka Buziaki dla Was gabisun - czyli kolejna z nas będzie miała cc? Mój mały już leży na nietoperka i podobno nie powinien się już obrócić, ale czuję, że wypycha mi coś dużego z lewej str. brzucha, a pupke ma podobno z prawej i już sama nie wiem...abz - powodzenia na zakupach! Ja polecam allegro, bo u mnie w mieście niestety są tylko 3 hurtownie dziecięce i cenowo nie zachwycają, a na all duży wybór, niskie ceny i zakupy robisz wygodnie siedząc na fotelu ![]() Eveliouses - witamy, witamy Ej, żeby nie znaleźć kilku chwil i nie napisać wizażowym koleżankom przez tyle czasu co u Was słychać ![]() Odzywaj się częściej ![]() Klarissa - witaj po wczasach Tydzień z rodzicami to rzeczywiście trochę sporo czasu ![]() Mpik - w którym t.c. robiłaś badanie na paciorkowca? Gin mówiła Ci ile czasu trwa zazwyczaj leczenie? Weźmiesz leki i będzie ok. Po to jest to badanie, ale wiadomo, że nerwik jest... Ja mam to badanie jeszcze przed sobą elenka - mnie nie bolą pachwiny Mój Tż też pije piwko (czasem winko ) dosyć często, teraz latem to zdarza sie, ze codziennie, ale oczywiście w ilości takiej, że się nie upija, ale mnie to trochę denerwuje nie dlatego, że mu zazdroszczę ale dlatego, że codziennie to przesada. Jakbym policzyła ile piwka pochłania miesięcznie to wyszłaby niezła ilość... Bo zawsze w sobotę ktoś jest u nas lub my u kogoś, a to grill itd.Wracającdo tematu mam i teściowych poruszanego już wielokrotnie... Pokazałam mamie wszystko co mam dla maluszka (spytała czy może przyjechać i obejrzeć) i nie powiedziała ani razu, że za dużo itd. a jedynie - super, śliczne, ojej, teraz to są takie udogodnienia i takie ładne rzeczy, wiec mnie nie zezłościła, bo tego sie bałam. Dowiedziałam sie , że chce fotel bujany żeby siedzieć i bujać wnuczka to powiedziałam, że mój synek nie będzie noszony na rekach i bujany bez potrzeby, bo jak go przyzwyczai to będzie sama go bujać cale dnie Natomiast teściowa przyniosła mi dziś świeżutkiego (mam nadzieję Także jest fajnie Wczoraj i dziś czuje się jakoś słabo, ciężko mi nogami ciągać. Zanim wejdę na piętro po schodach to muszę zatrzymać się w połowie drogi, a i tak wspinam się trzymając barierkę... Nie wiem co jest, może takie niskie ciśnienie
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-13 o 11:58 |
|
|
|
#2706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Majka nie słuchaj się kierowniczki, że ona tak miała to nie znaczy że u ciebie tak będzie. Ja też mam mały brzuch i rósł powoli, wcale nie wystrzelił nagle i rozstępów nie mam
A położenie pośladkowe bardzo łatwo "wyczuć" , Mała wypycha główkę tuż nad pępkiem ![]() Ma ktoś kontakt z Lenką? chyba wczoraj miała mieć wizytę
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane, ja tylko na chwilkę, bo na obiad do babci śmigam (dobrze, że mieszka bliziutko
).Od rana znowu mam biegunkę, już normalnie jestem strzępkiem nerwów Jeszcze tydzień do wizyty a ja się schizuję, że młody nie będzie tego tygodnia czekał i pojadę na porodówkę z okrzykiem "On jest ułożony pośladkowo!"![]() Wczoraj wymyśliłam mężowi, ze ja chcę tydzień wakacji Miłego dnia dziewczyny, jak będę mogła to się odezwę |
|
|
|
#2709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jejku, muszę jechać po zakupy, bo w lodówce pusto i muszę kupić mięsko na jutrzejszego grilla, a tak mi się nie chce, że szok
|
|
#2710 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój był wczoraj ważony czyli w 29 tc i waży 1108g ![]() Cytat:
Teraz kupię sobie zwykłę do karmienia ze dwa, a resztę z fiszbinami. Nie lubię obwisłych cycków Cytat:
W poniedziałek miał wolny dzień od pracy - ja ucieszona, bo to istny cud, on jest pracoholikiem. Pojechał tylko kumplowi podłączyć kompa i TV, a wrócił dopiero po południu po wielu godzinach i tak napity, że szok! On nigdy nie pije aż tyle. Nie wiem co się dzieje i martwię się strasznie. A ja myślałam, że ten dzień wykorzystamy jakoś wspólnie.... Wczoraj mu nagadałam i się popłakałam przy tym okropnie, a ten nic, zero reakcji. Stwierdził, że sobie raz na jakiś czas może wyjść z kumplem na piwo i tyle. ![]() A ogólnie jest miły, kochany itp. Tylko zero jakiejś czułości, przytulenia, miłego słowa, o sexie nie wspomnę. Żyjemy obok siebie, w zgodzie, mili dla siebie i to wszystko. Ehhh... Cytat:
Gibasun nic się nie bój. Co ma być to będzie W końcu nie możesz wiecznie chodzić w tej ciąży Moja pierwsza córka też się nie obróciła i już w 28 tc lekarz mi powiedział, że nie daje jej szans na obrót i na pewno będzie cc. Żyłam z tą świadomością i może nie panikowałam. Oswoisz się z tym faktem i będzie dobrze. Jejku jak ja ci zazdroszczę, że już niedługo utulisz swoje maleństwo. 2 tygodnie zleci się bardzo szybko. Patrzyczek słodziutki A nastrojami swoimi się nie przejmuj. Nie znam matki, która by nie przechodziła huśtawki nastrojów i nie popłakiwała. To hormonki szaleją. Nic się nie martw. Wszystko się unormalizuje i bedzie dobrze |
||||
|
|
|
#2711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ze wzgledu na miastenie nie powinnas miec cc??
|
|
#2712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do skurczów,to coś czuję,że raczej na pewno rozpoznasz,że to te właściwe Cytat:
Widzę,że u Ciebie wszystko w porządku,tzn tak typowo,a nawet lepiej.Ciesz się,że mały rozwija się rewelacyjnie i nie masz problemów z ciągłą kolką,czy karmieniem.Z czasem na pewno "wypracujecie sobie sposób na nowe życie",tak,żeby każdy miał coś dla siebie Urocze Wróciłam z 2-godzinnego spacerku z Maluszkiem szwagierki.Chyba mój instynkt macierzyński zaczyna sie budzić,bo zazwyczaj jest marudny,a mi ładnie usnął bez awantury i spał jak aniołek.Nawet mnie to ucieszyło,bo zawsze sie zastanawiałam co ja zrobię jak na środku ulicy mi młode zacznie wrzeszczeć,a tu się okazuje,że nie taki diabeł straszny,więc może nie będzie ze mnie tkaa najgorsza matka ![]() Upał u mnie taki,że kosmos,chyba śmigniemy z Tżtem na działkę nad jezioro,bo w mieście to nie idzie wytrzymać tego żaru... martynka81 mam takie pytanie.Widzę,że zastanawiasz sie który szpital wybrać na poród.Powiedz mi,czy twój lekarz prowadzący ciążę pracuje,w którymś ze szpitali czy nie?
|
|
#2713 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek brzuchatki
![]() Mpik82, ciesz się, że paciorkowca wykryto, weźmiesz leki i po problemie gabisun;, szkoda, że Kinga nie fiknęła, ale przynajmniej będziesz wiedzieć dokładnie kiedy urodzisz (chyba, że mała się pośpieszy )Ważne, że wszystko inne w porządku. Cytat:
...Ale za to mąż mnie dziś dobił mówiąc: "Ty! Faktycznie Ci ten brzuch opada!" ![]() Klarissa, witaj po "wypoczynku" Tak to już niestety jest, że dla rodziców zawsze będziemy dziećmi. A teraz, kiedy jesteśmy zaciążone, to już w ogóle. Moja mamcia dzwoni conajmniej dwa razy dziennie i o wszystko wypytuje. Nawet jak napomknę, że idę po chleb do sklepu obok, to się drze, że czemu sama Ale wiem, że się po prostu martwi i boi. Nie dość, że jestem ich jedyną córką, to jeszcze noszę pod serduchem pierwszego wnuka Więc martwią się podwójnie A tak przy okazji, to tylko ja mieszkam poza domem rodzinnym (starszy i młodszy brat nadal z rodzicami ![]() Szkoda, że pościel ma trochę inny kolor, ale sprzedawca nie musiał o tym uprzedzać, bo kolor na zdjęciu zależy od aparaty, ale też od monitora naked21, trzymam kciuki, żeby sen koleżanki okazał się proroczy ![]() linzey, Rozstępami staraj się nie przejmować. Ja mam spaskudzone piersi, ale unikam luster i nie myślę o tym, jak brzydko to wygląda. martucha84, super, że pępek tak szybko odpadł ![]() Dołki na tym etapie to chyba standard Tak więc, nie martw się, będzie dobrze i czas dla siebie znajdziesz. Każdą z nas to czeka, niestety. Szkoda tylko, że musisz czekać na następną rozpakowaną, żeby wymienić się złymi myślami. A do czasu, aż kolejna się rozpakuje , możesz się spokojnie wyżalać nam Pocieszymy i wyściskamy na polepszenie humoru Aha, Patryczek jest śliczny ![]() abz, Uda się następnym razem Pomidora, oj, z tą Twoją biegunką, to naprawdę możesz nie doczekać wizyty ALE... Skoro zaczynacie 38 tydzień, to nie ma się czemu dziwić, kochana ![]() Pomysł z tygodniowymi wakacjami - super. Nie jedna z nas by skorzystała A tak na koniec tylko dodam, że jak wstałam dziś przed 5 na siusiu, to moje dzieciatko tak cudnie się zaczęło wiercić, że aż nie chciałam zasnąć. Nie kopało, nie przeciągało się, tylko tak delikatnie łaskotało i jakby głaskało brzuszek od środka Cudowne uczucie...
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-13 o 13:04 |
|
|
|
|
#2714 |
|
Rozeznanie
|
Kasieńka - no właśnie mój doktór
pracuje na Jaczewskiego i dlatego się zastanawiam, a nie powiem że na Krasnicką też mam bliżej . Ja mam termin na 12.09, więc może się umówmy w którym szpitalu będziemy rodzić to może się spotkamy, co ![]() ???
|
|
|
|
#2715 |
|
Rozeznanie
|
Heja laseczki
![]() elenka,dra no mój też jest piwkowy chłopak i prawie dziennie jakieś jedno, dwa piwka "zmęczy" no ale jek juz ktoś tu pisał sam musi chcieć się ograniczyć. Zresztą ja przed ciążą też dziennie jakiś kieliszek czy dwa winka wypijałam, nie mówiąc już o weekendach. No ale jak dowodzą badania nauczyciele to jedna z najbardziej pijących grup zawodowych podobno,a my obydwoje z oświaty ![]() mpik dziewczyny już napisały wszystko o paciorkowcu więc nie ma się czym martwić. Gorzej by było gdyby lekarz olał badanie a dzidzia załapałaby bakterię przy porodzie i nie wykryto by tego, a tak w razie czego maleństwo dostanie antybiotyk i będzie ok. klari witamy po urlopie linzey martucha rady i przepowiednie położnej środowiskowej....bezcenne ![]() a Patrolek cudowny. Wierzę,że możesz teraz czuć się,źle psychicznie tym bardziej ze przez całą ciążę byłaś aktywna a teraz trzeba zwolnić i zmienić przyzwyczajenia, dom tego hormony....ale pomyśl, że to co uważasz ze ci "umyka" będziesz mogła zrobić później...kino, piwko w parku, ploty z koleżankami, a te momenty z Patryczkiem już się nie powtórzą ![]() Weronisia oj nie martw się, ja u mojego tż nazywam to "syndromem ostatnich beztroskich dni". Też ma chłopak podobne zagrania, no ale niech sobie poszaleje jescze ten ostatni miesiąć ![]() starapanno ja właśnie z powodu miastenii muszę mieć cc. A tu mała na nietoperka, bioderka się poszerzyły no i te ciągnięcia od dawna więc spokojnie sn mogłabym rodzić, no ale nie chcę ryzykować chociaż podobno laski z moją przypadłością rodzą sn. Moja ginka też liczy skończone lub prawie skończone tygodnie, jak na wizycie brakuje 1max2dni do pełnego tygodnia,a ja jestem w stosunku do ciebie 2 dni do tyłu. No ciekawa jestem co mi powie ciekawego.
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Brzuszki
Nadrobilam Was choc minely juz zgagi, to opuchniete nogi dalej daja sie we znaki, a z nowych atrakcji doszlo pchanie sie mojej malej Zabki pod prawe zebro-teraz wogole widac jak prawa czesc brzuszka jest zdecydowanie na prawej stronie ![]() dziewzczyny, prosze pomozcie ![]() 1) Jaki materacyk wybrac? 2) w jakim proszku pierzecie ciuszki? koniecznie jelp? 3) czy uzywacie jakiegos plynu do plukania? P.S. no i to by bylo na tyle mojego pisania bo mala tak sie pcha, ze musze sie chociaz na chwile polozyc ale blagam o odpowiedz na pytanka
|
|
|
|
#2717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj byłam w kolejnym sklepie i kolejne brzydactwa mi babki pokazywały Szukam zatem dalej. Mam dwa paskudztwa bez fiszbin i to wystarczy ![]() Właśnie zabieram się do prania. Dziś dzień różowy. Nie wiedziałam, że aż tyle się tego nazbiera.Ale na szczęście zółtych i kremowych mam więcej
|
|
|
|
|
#2718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekowac --- swoja droga jesli chodzi o ciuszki to wczoraj przejrzalam wszystko co dostalam od bratowej.... i niestety, ale tak poniszczyla te ciuszki, ze az przykro mam nadzieje, ze je jeszcze choc troche doprowadze do stanu uzywalnosci
|
|
|
|
|
#2720 |
|
Raczkowanie
|
Mam Lovelę proszek do białych i proszek do kolorów. Pojechałam do Rosmana i znalazłam tylko to w wersji biały i kolor (był jescze Dzidziuś do białych).
Mam też płyn do płukania, ale zastanawiam się czy go użyję - raz, że gdzieś czytałam, że to powinno być powyżej 3 miesiąca życia, dwa, że jeżeli nadal będzie tak pochmurno i będzie straszyć deszczem wrzucę wszystko do suszarki. A wtedy płyn nie jest konieczny... Wrzuciłam cały wkład na 30 stopni (bo musi się jedynie tak naprawde przepłukać tam nie ma jakichś strasznych plam) i myślę co dalej...
|
|
|
|
#2721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
1. materacyk kokos-pianka. Niektórzy wolą kokos-gryka, ale na innym wątku czytałam, że z tego z gryką lubią wyłazić jakieś robaczki więc się przeraziłam i ten dla mnie odpada.2. Piorę ciuszki w płynie Persil Sensitive, a do płukania Lenor Sensitive. Przy poprzednich dzieciach też tego używałam. 3. j/w ![]() Cytat:
![]() Ja normalnie mam A, a teraz mam C i nie sądzę, żeby miały przekroczyć tą wielkość nawet gdy będą pełne mleka, bo z poprzednimi dzieciaczkami też miałam max. C Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-08-13 o 14:09 |
|||
|
|
|
#2722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ad.2) Piorę nie w proszku, a płynie do prania (Pollena Dzidziuś, cena 5,99zł ) A do prania dawałam połowę zalecanej "dawki", bo to pierwsze pranie, ubranka są czyste. Ważne, żeby był delikatny. ad.3) Płyn do płukania uważam za zbędny, skoro nie używam proszku tylko płyn do prania. Astorianka, też puściłam wszystko w 30 stopniach, bo jak napisałaś, ubranka mają się tylko przepłukać.
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-13 o 14:10 |
|
|
|
|
#2723 | |||
|
Zakorzenienie
|
KOchane jestescie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w podziekowaniu za rady zapraszam na borowki ze smietanka i cukrem
|
|||
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) ja mam proszek Lovela do białych i kolorów oraz płyn do płukania Lovela. Od wczoraj jest promocja na nie w Rossmanie. Widziałam, że płyn kosztuje 17,99 zł. Ceny proszków nie pamietam, ale zaraz wybieram się do R. to spojrzę na ceny i edytuję post jak wrócę edit: wszystko z Loveli jest aktualnie w Rossmanie po 17,99 zł, tj.płyn do płukania tkanin, proszek do bieli i kolorów (1,8 kg), mleczko do prania bieli i kolorów. 3) tak, Lovela
Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2010-08-13 o 15:33 Powód: dopisek cen:) |
|
|
|
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
Jezeli chodzi o wage dziecka to moje wazylo 961g w 28tc...a w 30tc - 1548g...wiec w 2 tyg przybralo ok pol kilo...ciekawe ile teraz bedzie mialo
..spotkanie juz w srode...Maggie...ja piore w Lovelli..do kolorowych i do bialych..w biedronce sa za 15zl - 1,9kg...a piore w reku bo mam ich troche malo..tylko to co najwazniejsze... A ja musze brac zelazo bo mam hgb 10,6... A wiecie gdzie mozna kupic jakies niedrogie topiki..moze gdzies w marketach..bo staniki juz mnie denerwuja...
|
#2726 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki,
raz jeszcze WIELKIE DZIEKI za wsparcie Naprawde mam duza nadzieje, ze teraz juz bedzie ok i ten moj Mały Wywijas dobije choc do 2,5kg. (Dobrze ze mam troche ciuszkow w rozm 50) Powiedzialam mojemu ginowi (bo mnie odwiedzil na dyzurze) w zaufaniu o tym tuczeniu glukoza i sie smial jak nie wiem. ![]() Przeczytalam WAS do konca, ale padam. W miedzyczasie mialam ze 4 skurcze i musialam dygnac na boczek. Widze, ze sie bardzo przejmujecie skurczami. Ja jestem teraz w 33 tyg i skurcze mam od dawna, choc dopiero w szpitalu mi to uswiadomili. Jak polozne mi sie na KTG zlecialy, bo mialam mega skurcze co 10 min No nie powiem, cos tam czulam, ale one mnie nie bola w ogole, tylko brzuch sie podnosi i twardnieje na pare minut. Lekow mi zadnych nie dali, Ordynator mowil, ze skurcze macicy sa normalne dla kazdej kobiety w ciazy czy nie, jedne czuja, inne nie. A umnie macica sie po prostu szykuje i trenuje i tak powinno byc. Wiec dopoki mnie to nie niepokoi wsio OK. Martucha- sliczne zdjecia Patrola! Eviku- fajnie cie widziec z powrotem. ![]() Mpiku-nie przejmuj sie paciorkowcem, mi wykryli juz dawno. Tak samo jak streptokoki, ktore mi leczono antybiotykiem. Weronka- fajny ten twoj synus w 3D Maggie- tymi borowkami to mnie skusilas Chyba ide spac. W szpitalu dali mi diete niskotluszczowa i teraz jak zjadlam pizze (nie cala W sumie to polozne i salowe żalowaly,ze juz wychodze, bo po tych 9dniach to jak Staly Klient i to jaki fajny Nawet Oddzialowa do mnie przyszla pogadac i powiedziec- Do Zobaczenia. Normalnie ekstra jest ten oddzial i ludzie (od lekarzy, ordynatora po salowe).Troche sie boje, ze beda mi robic problem z cesarka, bo okulista szpitalowy orzekl, ze z oczami ok. Choc wczesniej 2 okulistow powiedzialo mi, ze siatkowka slaba tyle, ze mi zaswiadczen nie dali... Nic licze na opinie ortopedy, bo jakby sie uparli na SN i Olek mialby utknac w srodku i cos by mu sie stalo to bym chyba ubila
|
#2727 | ||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze raz dzieki...moge zaprosic jeszcze na arbuza
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziczka zaciskaj mocno nogi
|
|
|
|
#2729 |
|
Raczkowanie
|
Maggie1983
materaca jeszcze nie mam, ale planuje kokos-pianka-gryka proszek najzwyklejszy, najtańszy- Dzidziuś nie płuczę w żadnym płynie. Pomidora. ja coś czuję, że Ty nie doczekasz do następnej wizyty. z twoich opisów wynika, że organizm przygotowuje się do porodu. wczoraj zrobiłam pierwsze pranie-białe, posegregowałam resztę i mam tego ok 3-4 pralki jeszcze. ale pomału to zrobię póki pogoda jest. tak jak pisałam, wywiesiłam ładnie wszystkie śpiochy i body białe- zabrakło kramelek biorę się wieczorem za prasowanie. rozłożyłam stół na nisko i krzesło od biurka, siedzę i prasuję a tu co ... pełno KUDŁÓW od psa ... myślałam, że zwariuje dostałam takiej wściekłości
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
co dzis dobrego na obiadek pichcicie?
![]() ja dzis zrobilam gołabki, wyszło mi hoooo... caly tydzien chyba bedziemy jesc, poza tym padam... to zdecydowanie moj ostatni taki wyczyn kulinarny przed porodem, a pozniej nie bede mogla pewnie ich jesc wiec, ostatni raz przed dluga przerwa moglam sie poswiecic ![]() maggie1983... proszki i plyn do plukania LOVELA, materacyk z IKEI... jakis piankowy... chyba ![]() Zuziczka... widzisz... pewnie przydadza sie wszytskie ubranka... ja mam tylko 3 pajace roz.56, kupilam zupelnie nowe, ale zaczynam powatpiewac czy Nadia w nie w ogole wejdzie... bo podobno jest dosc dluga
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-13 o 15:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

najgorsze jest to ,że jak tylko pojawią się jakieś skurcze to mam od razu jechać do szpitala ( bo jak dziecko ustawi się pupą w kanał rodny to utrudni trochę cesarkę ) i teraz jak je rozpoznać
Teraz dzieciaki szybko rosną i Twoja mała tez pewnie dojdzie do 3 kg!
za pępuszek na Patryczka 
). Maleństwo waży 2700 i ogólnie będzie drobna, ale wszystko w normie, po prostu poszła po mamusi 

Jeszcze tydzień do wizyty a ja się schizuję, że młody nie będzie tego tygodnia czekał i pojadę na porodówkę z okrzykiem "On jest ułożony pośladkowo!"

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)