|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
przed 73 po 132
a z 75 g, ktore zrobilam dla swojego spokoju : przed 62, po godzinie 131,2 po 2 godzinach 105 |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poradze sie lekarza na wizycie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
Według mnie kombinezon jest niezbędny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuję. Mam kombinezon i śpiwór do wózka, a w razie czego jeszcze kocyk.
Mój Thomas nie miał nawet kombinezonu a urodził się 22 grudnia. Ubierałam go w dodatkowy gruby rozpinany sweterek. Przykrywałam pierzynką, rączki pod pierzynkę, aż po szyję był przykryty. Ta pierzynka była taka gruba, że aż unosiła okrycie wózka do gory, że wyglądało jakby wózek byl nadmuchany powietrzem. I tak bez kombinezonu przetrwaliśmy zimę. Mały zawsze był cieplutki. Ale u nas nie ma takich zim jak w Polsce. Natomiast moja córcia urodziła się w Polsce i zima nadeszła gdy ona miała pół roku, więc miał kombinezon i kocyk tylko, a w ogóle to od pół roku siedziała w spacerówce. Ja miałam 71 / 155 / 106. Norma jest do 140. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() Powinnaś się nawet cieszyć, bo może twoja nie da ci w kość gdy się urodzi?... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
Moja też mało ruchliwa a nawet jak już bryka to raczej odczuwam delikatne pukanie niż mocne kopniaki - no ale dwa tygodnie temu byłam na usg i lekarz stwierdził, że wszystko ok więc staram się nie martwić - chociaż nie zawsze mi to wychodzi... Może będzie taka spokojniutka jak Kinga - młoda praktycznie przespała pierwsze pół roku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za sugestie
![]() Zatem kupię chyba kombinezon 68 i kocyk ![]() Oczywiście, że dzieci się różnią już w brzuchu. Wiele z Was pisze na przykład, że Wasze dzieci brykają w nocy, nie dając Wam spać. A mój nie. widocznie śpi wtedy kiedy ja. Nie zamierzam tym się martwić, to nawet dobrze ![]() ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-08-13 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
Irsin, to też zależy jak maluszek jest ułożony, jak łożysko jest ułożone, ile wód płodowych, ktore przecież mogą amortyzować kopniaki
![]() ![]() a ja mam dość płakania z byle powodu w ciąży, nie mogę słuchać nostalgicznej muzyki, bo zaraz płaczę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4269 |
Zakorzenienie
|
Weronisia, nie porownuje ciagle , nie porownuje wcale. Zapytalam po prostu czy Wasze dokuczaja.
Mysle,ze kazda z nas troszke sie martwi kiedy cos ja niepokoi prawda? A do nawiedzonej ciezarnej jeszcze mi bardzo, bardzo daleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
ja mam kombinezonik i mysle ze absolutnie trzeba go miec, to tak jakbysmy nie zalozyly zima kurtki
![]() irsin nie martw sie, twoja mała napewno leniwa jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każda z nas martwi się o swoje dziecko i przeważnie niepotrzebnie. Ja też się martwię. Nie twierdzę, że jesteś nawiedzona. Chciałam Cię uspokoić, ale widać źle odebrałaś moje słowa ![]() Znikam coś zjeść, a potem mam termin w urzędzie pracy. Nie wiem po co mnie wzywają. Do roboty chcą mnie posłać czy co? ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-08-13 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Dragonfly
|
Moja mala kopala mnie niemilosiernie po pecherzu,po calym dole brzucha i to bylo dosc bolesne,a teraz to sie przeciaga,przesuwa,albo widac jak skora mi "idzie fala" przy pepku-smiesznie to wyglada
![]() ![]() ![]() De28,wlasnie,a czym sie smarujesz?
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po prostu te noce mnie wykanczaja i chyba robie sie drazliwa za bardzo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się wykańczam nieprzespanymi nockami i wstawaniem. Boję się co będzie po porodzie... wtedy będę mega zmęczona i pewnie jeszcze bardziej zaszaleją mi hormonki ![]() Aha! Właśnie wyciągnęłam z szafy dżinsy z szerokim pasem. Nie nosiłam ich od maja, bo mi spadały i bylo za gorąco. I wiecie co? Nie mieści mi się tyłek!!!!!! Są za ciasne!!!!!! Już wiem gdzie są moje 14 kg!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zadomowienie
|
Kotek81, Stokrotka dziękuję za odpowiedź o tą krzywą cukrową -23 sierpnia mam usg powiem lekarzowi, że chce zkierowanie a jak mi nie da to zaraz na drugi dzień pójdę już sama bo faktycznie 11 zł to niewiele
Zenia gratuluję córki ![]() De28 -mnie też tak trochę swędzi ale narazie nie wszystko tylko palce u stóp i same opuszki palców i rąk i to tylko w nocy właśnie -Kliwia ja mówiłam o tym lekarzowi ale on to chyba zbagatelizował -na to badanie chyba też będę musiała wybrać się sama bez skierowania od niego wogóle ten mój lekarz coś mnie złości ostatnio :/ czy już wykorzystałam limit badań czy co ? bo na początku miałam wszystkie badania i usg co wizytę a teraz prawie nic ! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeszcze niedawno byly taaakie duze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Niedawno pisałaś, że nie mieścisz się w spodnie, a ja się tobie dziwiłam i mówiłam, że ja się w swoje mieszczę.
![]() Jestem załamana. Sprawdziłam od razu dwie moje spódniczki ciążowe, które nosiłam wiosną i ... też są za ciasne! To co ja mam teraz za rozmiar???? Masakra! |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
Jakbyście chciały zobaczyć moje zdobycze, to załączam linka:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1179711855 staram się wypatrywać nowe bez metek pajacyki, ale jak są ładne welurowe używane, to też biorę, mam fioła na punkcie tygryska. kupiłam kapcie i skarpetki z tygryskiem w h&m, co ciekawe skarpetki 10 zł. stwierdziłam dopiero w domu, że są drogie, bo w sklepie miałam zamglenie umysłu. niestety.. ![]() większość rzeczy z linka pochodzi z mothercare z obecnej kolekcji, no i jeden taki pajacyk 100 zł bez kitu. także uważam, że jak dałam 400 zł za 40 szt., to czad. licytuję teraz inne pajacyki i mam nadzieję, że do mnie dolecą. wtedy będzie komplet. na allegro są całkiem dobre ceny i też mi się wydaje, że można kupić używane, bo ja 40 zł za nowe wydawać nie będę, tym bardziej, że czasem i 3 sztuki pójdzie dziennie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny własnie jadę pociągiem i napisze wam ze nie chciało mi się z tamtad wyjeżdżać... Każdego dnia ładna pogoda wiec się udał urlop. Oczywiście wiecej napisze jutro bo na telefonie cieżko trafić w literę tak trzepie hehe poza tym to już głód mnie dopadł a mamy po 5 dużych bulek nie mniej mi zostały już tylko 2 a jeszcze 8 godzin jazdy
Asakra.. jutro zdam relacje z pobytu ![]()
#4281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nosilam 36 i musze sobie majtki kupic nowe jakies bawelniaki bo mi tylek rozpycha ladna bielizne ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() chociaz wiekszosc ubran jest unisex wiec spoko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zadomowienie
|
hejka właśnie wróciłam z laboratorium, zanioslam siku i pobrałam krew
![]() ![]() a mój mały tak samo jak kretencja twój tez po jedzonku buszuje a wieczorami jak zasypiam spokojny jest. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
cudne te ubranka ![]()
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
To już jestem po wizycie
![]() tak jak podejrzewałam miałam dziś usg prenatalne i wszystko wyszło bez zastrzeżeń ![]() ![]() ![]() Bartek waży 410g i od razu na wstępie dostałam potwierdzenie że chłopiec na 100% bo wywalił kawę na ławę jak tylko zaczeliśmy usg ![]() i za półtora tygodnia mam usg u drugiego lekarza, bo jest zwyczaj w tej klinice że dwóch lekarzy robi usg prenatalne, żeby innym okiem spojrzeć na dziecko-co mnie mile zaskoczyło ![]() no i jakaś infekcja mi się przyplątała to dostałam globulki i krem do smarowania, i mam brać nospe forte jakby skurcze się znowu pojawiły... i mam skierowanie na glukoze 75g i też tsh, ft3 i ft4-dla mojego spokoju ![]() ogólnie fajnie było, ale wróciłam tak zmęczona że z 2 godziny musiałam poleżeć... co do nastrojów to ja często płaczę albo tylko mam ochotę, np. dziś po powrocie do domu ze zmęczenia tak mi źle było ![]() ![]() De ja raz miała straszny incydent uczuleniowy-nagle wszystko zaczęło mnie swędzieć, zwłaszcza powieki, twarz, głowa, ręce i nogi- aż nie mogłam się powstrzymać i drapałam, do tego byłam opuchnięta i czerwona ale wysypki żadnej nie było, tylko straszne dreszcze ![]() bardzo osłabłam-myślałam że zemdleję-tz mnie podtrzymywał, potem dostałam biegunki i po ok godzinie wszystkie objawy ustąpiły ![]() ![]() tylko ja wtedy w ciąży nie byłam i nigdy więcej to się nie powtórzyło, ale następnym razem jak tak się poczujesz to może jedź na pogotowie ![]()
#4284 | ||
Zakorzenienie
|
No to wszystko ok
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja się zdrzemnęłam godzinkę i teraz mnie głowa boli - zrobiłam sobie słabą kawkę to może mnie postawi na nogi bo zaraz muszę jechać po młodą do przedszkola... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zadomowienie
|
jak tak kazdy pisze o glukozie to i ja sie pochwale hehee, mi wyszlo 75 a po dwóch godiznach 106. tlyko ze u mnie normy jakie sa podane to min 74 max 106
#4286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe u mnie też miał być Bartuś ale nic z tego bo siusiak nie wyrósł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwnie, a zdarzalo mi sie to w przeszlosci pare razy. Super, ze maluch zdrowy i rosnie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Zadomowienie
|
Melduje się i ja
![]() Dziś senna ta pogoda, choć dobrze, że chłodniej. Moja Dzidzi się rusza w brzucholku właśnie ![]() Nie mogę w nocy spac, bo mnie brzuch pobolewa jak się chce przekręcić z boku na bok. Gardło też trochę wyschnięte, ciągle mam z nim problem. Bez przerwy tylko miałam anginy i infekcje. Katar też mam odkąd pamiętam ,a nawet nie wiem na co jestem uczulona, bo nie robiłam sobie nigdy żadnych testów. Dziękuje za odpowiedzi odnośnie KTG ![]() Zenia gratuluje córeczki ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
Pepek chyba zaczyna mi wypychac bo jak wloze delikatnie palca do pepka to tam jakas kulka siedzie
![]() TZ sie smieje,ze to siusiak urosl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zadomowienie
|
Czy jak kupujecie ciuszki to same takie żeby metki w środku nie było? Bo dużo jest z metką zaraz przy szyjce
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
kretencja czy nadal jak leżysz to ten brzuch Ci się ,,przelewa" na ten bok na którym leżysz? Bo ja tak ciągle mam a z drugiej strony jeszcze to wgłębienie się robi.
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.