![]() |
#1831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XVII
Słuchajcie, jak mi wesoło.
Napisałam do serdecznego przyjaciela, który w Wwy przeniósł się do Łodzi, robił mi stronę internetową i był świadkiem na naszym ślubie (też alkoholik, trzeźwy od 7miu lat)i martwiłam się o niego, dawnośmy się nie słyszeli, nie pisali- tak z rok? Napisałam sms, co słychać, a w tym momencie telefon- od niego! Że stoi pod moim domem! Aleśmy się nagadali, naśmiali. Nawiasem mówiąc, szuka zapachu dla siebie- coś orientalnego, tajemniczego, ale sam nie wie. Wziął do wypróbowania Messe i z ciekawości Funeral H. - mówi, że tak pachnie u niego w domu. ![]()
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na prawdę łokrutne - ale najgorsze jest to że zdaję sobie sprawę ze nie jesteś odosobnionym przypadkiem że takie procedery u nas to normalka w rodzinach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | ||
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to nazwać,jak wytłumaczyć ale on do tego podchodzi tak,że nie będzie się prosił ani poniżał sam se zarobi,tylko kurdę kiedy,to nie jest 10 tysięcy ..w mordę..... a nam trzeba kasę na wczoraj.
ano wiem,że dużo takich przypadków,ale wcale to nie jest pocieszające ,no bo skoro bliski człowiek potrafi coś takiego zrobić ,to czego spodziewać się po obcych ![]() Wiecie co jest przykre.....nie że zazdroszczę czy coś,ale jak pisałam wcześniej ,wszyscy się okajtali z jakimś tam 'majuntkiem" i mają jedno nowiutki wybudowany dom,wielkie mieszkanie w nowiutkim bloku świeżo urządzone,i ok,ale kiedyś coś tam z TŻ rozmawialiśmy o naszych i powiedziałam że też bym już chciała mieć ładnie w mieszkanku a Ona,: "no wiesz Agnieszka,nie wszystkim sie w życiu jednakowo układa" no jasne ,że tak i nie wszystkim mamusia wydziera z gardła
![]() |
#1834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
Skarbuś, aż się przykro robi, jak to człowiek czyta
![]()
#1836 | ||||||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
aa rozumiem ![]() ![]() ![]() Ja nie wiem czy w ogóle byłabym w stanie sie kontaktowac z osoba która mnie w ten sposób okradła... Cytat:
wcześniej czy później musi sie dac oficjalnie-co ci z ziemi jak nie wybudujesz nic na niej bo oficjalnie nie jest twoja, albo będąc w potrzebie nie będziesz mogła jej sprzedac..... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jezu ale ona ma tupet ![]() jak Ty dajesz radę widziec sie z nią i nie udusic gołymi rękami ![]()
![]() |
#1837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Nindżopesz
|
Po prostu teściowie + pieniądze = katastrofa
Mnie moja podkur...ła finansowo trzy razy: - na weselu, nie dała ani grosza a po wypiciu wyniośle mruczała "noo, niech się bawią za moje pieniądze" - najpierw obiecała pożyczyć 20000 na kupno chaty a jak przyszło co do czego "czemu mam dać (pff, jakie dać) aż 20 tys? A twoja mama ile daje? Mniej? To i ja dam mniej albo niech ona idzie do roboty i wyrówna" - ma działkę, od dwóch lat męczy bułę czy sprzedać. My - sprzedać bo nie kręci nas wypoczynek na działce. Ona jednak uznała, że postawi tam altanę i będziemy jeździć z dziećmi (pff, jakimi dziećmi i jacy MY). Stanęło na tym, że ja i TŻ powinniśmy dać kasę na te altanę i to jak najszybciej bo jej się chce wypoczynku na działce. Plus notoryczne wtrącanie się w nasze sprawy finansowo-remontowe i mądre rady typu: "jak nie macie kasy to trzeba było wziąć kredyt o 100 tys większy". A w ogóle to się przepracowałam bo od dwóch dni na wszelki wypadek staram się zrobić w pracy wszystko naraz. I jeszcze jestem ciągle śpiąca (a jednak). I jeszcze a propos dyskusji o facetach niechcących ślubu - podobnie jak Polly widzę różnicę między taką postawą u facetów i kobiet. Wydaje mi się, że kobieta, która miga się od ślubu jest postrzegana jako pewna siebie, nowoczesna babka, której nie potrzebny jest papier i nie ma kompleksu staropanieństwa. Jednym słowem kobieta, która nie chce ślubu (i dzieci) budzi szacunek. Żeby nie było, sama się ślubiłam i nie widzę inaczej choć chwilami czuję się zaściankowym moherem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() ano i mi przykro,że tak jest ,bo mam świadomość że gdybym była bogata to byłabym ulubienicą ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() nie wiem...może dlatego tak gnębi o ślub.. ![]() ale mnóstwo jest przykładów potwierdzających naszą "gorszość" np jak bylismy u TŻ-ta siostry i Ona była to tam zachwyca się każdym kawałkiem tego domu,od podłogi po domiczki a jak wpadła do nas i zrobiła lustrację to nie pochwaliła dosłownie niczego ,nawet cięzkiej pracy jaką TŻ włożył w robotę,dosłownie ani słowa....
Edytowane przez skarbiatko Czas edycji: 2010-08-13 o 13:45 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | ||
Zakorzenienie
|
Pierwszy wnerw u mamuni dotyczył perfum....były gwiazdkowe prezenty,dla Mamuni była Prada ,dla TŻ JPG Le Male a dla mnie szary Boss,jak powąchałam tego śmierdziucha to myslałam,ze zejdę,toż to smierdzi jak woda z flakonu który stoi ze 2 tygodnie
![]() ten zapach to moja trauma od tamtej pory,nie nadawał sie nawet do psikania w kibelku wiem..darowanemu koniowi...itd.....ale to było naprawdę obrzydliwe
![]() |
#1842 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
![]() Jak to dobrze,że ja mam zwyczajną teściową ![]() ![]() ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jakoś mi to nie przeszkadza ![]()
![]() |
#1844 | |||||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Ja do niedawna też. Do niedawna tuning kojarzył mi się z probami takiej charakteryzacji trabanta, zeby może ktoś uwierzył, że to rajdowa fura
![]() Sorry, mój organizm tak reaguje, nic nie poradzę. Na pocieszenie mogę tylko powiedzieć, że sporo moich koleżanek też deklarowało, że palacze nie mają szans. A teraz same palą. Biernie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Drogie Wizażystki! Chcę sobie kupić prostownicę do włosów, do użytku sporadycznego. Na co zwrócić uwagę? Chyba nie musi być jakas super wypasiona jak będzie mi potrzebna raz na kilka tygodni?
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z prezentami też kiedyś miałam cyrk. Przyjechali teściowie nas odwiedzic na wsi w dzień dziecka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1846 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1847 | |
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
ależ nie
![]() ![]() Kupiłas japonki? Ja butów nadal nie mam ![]() ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1850 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale jak to musi innych obdzielic? obdzielić nie swoim? przeciez to wy dostaliscie to co ona ma tym kogos obdzielac-nosz k...a sorry ale mnie szlag trafił ![]()
![]() |
#1851 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Nindżopesz
|
Co do dziwnych prezentów od teściowej to dostaliśmy z TŻtem na spółkę bardzo drogi (podobno) szampon do włosów. Z tym, że szampon jest do włosów cienkich i prostych, ma powiększać ich objętość (takie ma TŻ). Teściowa wie też, że ja walczę z puszącymi kłakami i zwiększanie objętości jest mi kompletnie nie na rękę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | |
|
Cytat:
![]() Faceci którzy słuchają swych małżonek to skarby. Również dla innych kobiet ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() a u mnie był kurier ![]() łotwieram-a to moje Molekuły ![]() ![]() ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-08-13 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Acha, żona ma prostownice Vidal Sasson i sobie ją raczej chwali - ("raczej", bo egzamin daleko, jeszcze notatek nie przeglądałem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym się kłociła a TŻ uniósł się honorem...tyle że kosztem nas wszystkich a najbardziej moim bo ja mam ciśnienie i presję,żeby spłacić siostrę
![]() |
#1857 | ||||||||
Wiedźma
|
Fizjonomię w stylu "młody Budda".
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymaj się. ![]() Zabrzmi to durnie, ale od lat się nad tym zastanawiam w różnych kontekstach i od lat nie wiem... No nie mieści mi się w głowie. ![]() Cytat:
Człowiek, to człowiek. Uzależnianie ocen moralnych od płci... Rzadko ma sens (że tak się zaasekuruję słowem "rzadko" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Żeby nie było - niczego nie dostaliśmy tylko dlatego, że ona niczego nie ma. Ale nawet największą biedą podzieliłaby się z nami, gdybyśmy potrzebowali. Tak myślę. Ale wolę nie sprawdzać.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1858 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() bardzo niewygodne były ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no ja rozumiem, ale to nie jej więc niech nie dzieli..no bez jaj.... wasz zysk ze sie okazało droższe.... nie widze sensu zadnego jej tłumaczenia-ukradła wam zeby dac innym dzieciom...no bez jaj-co ona kurde Janosik jest? Nie widze tego inaczej...i wg mnie nie ma zadnego znaczenia czy jestescie milionerami czy gołodupcami ![]() Nie rozumiem tez kompletnie unoszenia sie honorem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.