Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-13, 14:05   #4291
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny własnie jadę pociągiem i napisze wam ze nie chciało mi się z tamtad wyjeżdżać... Każdego dnia ładna pogoda wiec się udał urlop. Oczywiście wiecej napisze jutro bo na telefonie cieżko trafić w literę tak trzepie hehe poza tym to już głód mnie dopadł a mamy po 5 dużych bulek nie mniej mi zostały już tylko 2 a jeszcze 8 godzin jazdy
Asakra.. jutro zdam relacje z pobytu
to czekamy na relacje z urlopu super, że się podobało

mallinka, no to super, że na usg wszystko dobrze ja w poniedziałek mam prenatalne i się trochę denerwuję, no ale to norma, powinnam sie już do stresu w ciąży przyzwyczaić

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 14:05   #4292
olajka
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

A u nas ponad 6 lat razem jesteśmy, a po ślubie ponad 10 miesięcy

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 14:07   #4293
Martinixxx
Zadomowienie

Witajcie mamuśki. Na bierząco staram sie was czytać, choć przyznam tempo macie niezłe w sum to ie to dobrze bo porównuje i zbieram wskazówki jak szczęśliwie dotrwać do listopada a nie dostać po drodze w głowę.U mnie bez (na szczęście) większych atrakcji ale co dwie głowy to nie jedna

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość

irsin nie martw sie, twoja mała napewno leniwa jest synek mojej kolezanki przez cala ciaże prawie sie nie ruszał, biedna byla nerwowo wykonczona przez niego ale oczywiscie wszystko było ok tylo ze mały leń był
Moja mała też jest leniwa. Poczułam ruchy stosunkowo poźno bo dopiero w 21 tyg a to dlatego,że łożysko umiejscowione jest na przedniej ścianie brzucha i amortyzuje kopniaczki. Przesypiam całe noce bez problemu, wiem że wszystko jest ok, ale jak nie kopie cały dzień to już pod wieczór lekko schizuję jak np dzisiaj: nic. Ani na leżąco, ani w ruchu na głowie jak stane to też pewnie mnie oleje wieczorem ją troche szutrchne

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 14:13   #4294
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Czy jak kupujecie ciuszki to same takie żeby metki w środku nie było? Bo dużo jest z metką zaraz przy szyjce

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Ja mam na wieczór taki trochę wypchnięty, ale też nie że całkiem na wierzch. Jeszcze mam wieczorem takie sine trochę dookoła pępka.

kretencja czy nadal jak leżysz to ten brzuch Ci się ,,przelewa" na ten bok na którym leżysz? Bo ja tak ciągle mam a z drugiej strony jeszcze to wgłębienie się robi.
Te metki bardzo łatwo mozna wypruć

Co do brzuszka to zawsze będzie ci się "przelewał" nie ma takiej możliwości, żeby się nie "przekrzywił" w momencie kiedy kładziesz się na boku.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 14:15   #4295
Artystka23
Dragonfly

wiecie dziewczynki,upatrzylam wozeczek i sie nad nim zastanawiam i sie zdecydowac nie moge

http://allegro.pl/item1173449110_zip...ka_promoc.html
Stary 2010-08-13, 14:16   #4296
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Niedawno pisałaś, że nie mieścisz się w spodnie, a ja się tobie dziwiłam i mówiłam, że ja się w swoje mieszczę. No ale to były inne spodnie, materiałowe, widocznie luźniejsze od tych dżinsów.
Jestem załamana.
Sprawdziłam od razu dwie moje spódniczki ciążowe, które nosiłam wiosną i ... też są za ciasne! To co ja mam teraz za rozmiar???? Masakra!
Trzeba bylo tych ciazowych ciuchow, ktore na poczatku kupilas, nie odsprzedawac

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość

i za półtora tygodnia mam usg u drugiego lekarza, bo jest zwyczaj w tej klinice że dwóch lekarzy robi usg prenatalne, żeby innym okiem spojrzeć na dziecko-co mnie mile zaskoczyło

De ja raz miała straszny incydent uczuleniowy-nagle wszystko zaczęło mnie swędzieć, zwłaszcza powieki, twarz, głowa, ręce i nogi- aż nie mogłam się powstrzymać i drapałam, do tego byłam opuchnięta i czerwona ale wysypki żadnej nie było, tylko straszne dreszcze
bardzo osłabłam-myślałam że zemdleję-tz mnie podtrzymywał, potem dostałam biegunki i po ok godzinie wszystkie objawy ustąpiły ale to było straszne i już chciałam jechać na pogotowie a wręcz wzywać karetkę-myślałam że padnę trupem zaraz
Z dwoma usg prenatalnymi faktycznie ci sie udalo. Super sprawa.
Co do uczulenia.Moze to na owoce? Biegunka byla w tym miesiacu juz dwa razy ale tylko jeden dzien. Ale nie wiem czy swedzenie temu towarzyszylo. Slaba tez jestem, choc przespalam sie dwie godziny i jakos funkcjonuje.

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
mialaam w pracy tak kiedys, nagle zrobilo mi sie slabo, ciemno przed oczami i od razu dostalam biegunki - po pol godzinie bylo juz wszystko ok.
Dziwnie, a zdarzalo mi sie to w przeszlosci pare razy.
Smaruje sie balsamem dla ciezarnych Bübchen i olejkami pielegnacyjnymi hippa. No ale przeciez nie smaruje sie po oczach, twarzy czy uszach

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 14:22   #4297
gimikis
Rozeznanie

Ale dzisiaj macie wenę na to skrobanie Ledwo to wszystko przeczytałam. Wpadłam tylko na chwilkę bo zaraz lecę kończyć obiad i ostatnie słoiki ogórków w chili włożyć. Ogólnie to dzisiaj 21 słoików w curry wyszło i 8 konserwowych. Ogólnie jestem padnięta a tu jeszcze prasowanie.

Layla- ciuszki super.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 14:23   #4298
gimikis
Rozeznanie

A to mój brzusio

Stary 2010-08-13, 14:23   #4299
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Trzeba bylo tych ciazowych ciuchow, ktore na poczatku kupilas, nie odsprzedawac

Z dwoma usg prenatalnymi faktycznie ci sie udalo. Super sprawa.
Co do uczulenia.Moze to na owoce? Biegunka byla w tym miesiacu juz dwa razy ale tylko jeden dzien. Ale nie wiem czy swedzenie temu towarzyszylo. Slaba tez jestem, choc przespalam sie dwie godziny i jakos funkcjonuje.

Smaruje sie balsamem dla ciezarnych Bübchen i olejkami pielegnacyjnymi hippa. No ale przeciez nie smaruje sie po oczach, twarzy czy uszach
yy ale co to ma wspolnego z moim samopoczuciem z keidys?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 14:26   #4300
De28
Wtajemniczenie

Irsin, to o biegunce

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 14:27   #4301
kretencja
Zakorzenienie

Olajka, może trochę mniej, ale się przelewa Wiadomo, grawitacja działa

Mallinka, mój nie do końca równomiernie rośnie, bo gdzieniegdzie jest zaznaczony wymiar np. blisko środka normy, a gdzie indziej na górnej granicy, ale ogólnie wszystkie mieszczą się w normie

No, ja zaraz zmykam do laryngologa. Ale mi się nie chce Zaduch straszny w Łodzi...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 14:32   #4302
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
nam w 14tc gin powiedzial na usg że chłopiec (wcale jeszcze nie byliśmy ciekawi no ale jak sam spytał czy chcemy wiedzieć to chcieliśmy), powiedzieliśmy rodzinie a na połówkowym wyszło że jednak dziewczynka. Z tydzien czasu mi zabrało "przestawianie się". Ale teraz już nie wyobrażam sobie żeby to nie była dziewczynka.

Jakoś powoli dochodzę do siebie

ale ciągle wydaje mi się że lekarz się pomylił
mam świadomość że moga to być moje urojenia
dlatego nastawiam się na dziewczynke a jesli na nastepnym usg wyjdzie inaczej to znów się przestawie
ale wątpie w błąd bo jestem w 22tc
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 14:34   #4303
olajka
Zadomowienie

uff więc nie tylko ja tak mam z tym przelewaniem. Pytam bo jak widzę zdjęcie babki w ciąży to jak leżą na boku to mają taki ,,równy" zawsze na zdjęciach, ale to już są o wiele większe bebzolki niż mój.
Artystka fajowy ten wózeczek Kolorystyka też przyjemna.
Gimikis brzuś suuuper

Senna jestem..

Stary 2010-08-13, 14:36   #4304
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Jakoś powoli dochodzę do siebie

ale ciągle wydaje mi się że lekarz się pomylił
mam świadomość że moga to być moje urojenia
dlatego nastawiam się na dziewczynke a jesli na nastepnym usg wyjdzie inaczej to znów się przestawie
ale wątpie w błąd bo jestem w 22tc

dlatego najlepiej nie pytać wogole o płeć przed 20 tygodniem, najlepiej jak kretencja miala, dowiedziala sie w ponad 20 tyg i już to na 100% pewne, ja wiem ze latwo sie mowi bo sama w 16 tyg pytalam a ona mowi do mnie ze to nie jest pewne no ale u mnie sie potwierdzilo

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 14:50   #4305
olajka
Zadomowienie

Ja tam się nie nastawiałam. Dowiedziałam się o płci na połówkowym w 22 t.c. Ciekawe czy jak teraz pójdę do gina mojego to potwierdzi u siebie, właściwie to mu mówiłam sama że jest dziewczynka, ale i on to powinien widzieć na swoim usg przecież. Dużo dziewczyn dowiaduje się sporo wcześniej.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Dzwonię do gina a on niedostępny chyba z wczasów nie wrócił jeszcze co z żonkilem pojechał.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Dzie4wczyny odnośnie jeszcze tych materacy to na necie pisze, że te gryka-pianka-kokos są bardzo niewygodne dla dzieci. I tak kurczę nie wiem dlatego dziś samo łóżeczko kupujemy, a z materacem się wstrzymamy jeszcze.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Jak się wysiuram to pobolewa mnie żołądek ;/ dziwny objaw

Stary 2010-08-13, 14:59   #4306
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

ja jeszcze do materacy nie doszlam, bede kupowac dopiero we wrzesniu takie rzeczy - na razie nie mamy mieszkania

i chyba wyszly mi zylaki na jednej nodze
Stary 2010-08-13, 15:01   #4307
olajka
Zadomowienie

Ja mam jednego na lewej Po porodzie trzeba by co z nim zrobić

Stary 2010-08-13, 15:28   #4308
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
wiecie dziewczynki,upatrzylam wozeczek i sie nad nim zastanawiam i sie zdecydowac nie moge

http://allegro.pl/item1173449110_zip...ka_promoc.html
całkiem fajny jednak dla mnie jedną z podstawowych funkcji jaką wózek powinien posiadać jest przekładana rączka - jak wiatr zmieni kierunek to rach ciach i przekładam rączkę a przełożenie w drugą stronę całej gondoli czy spacerówki to już trochę zabawy - no ale każdemu pasuje co innego
Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość

Dzie4wczyny odnośnie jeszcze tych materacy to na necie pisze, że te gryka-pianka-kokos są bardzo niewygodne dla dzieci. I tak kurczę nie wiem dlatego dziś samo łóżeczko kupujemy, a z materacem się wstrzymamy jeszcze.
A dlaczego niby niewygodny jak dziecku nie przypasuje kokos to może spać na gryce - nie wiem na jakiej podstawie ktoś wysnuł to stwierdzenie, ze dziecku niewygodnie
Stary 2010-08-13, 15:36   #4309
Patrycja_1708
Zadomowienie

no zylaki to paskudna sprawa, ja tez mam na lewej noce i poza tym te skurcze łydek... boląca sprawa. Ja juz wczesniej sobie myslalam ze gdybym byla w ciazy to po urodzeniu trzeba cos z tym zrobic bo nie za fajnie to wygląda A w koncu młoda mamusia na wiosne musi ładnie wyglądac
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 15:45   #4310
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
całkiem fajny jednak dla mnie jedną z podstawowych funkcji jaką wózek powinien posiadać jest przekładana rączka - jak wiatr zmieni kierunek to rach ciach i przekładam rączkę a przełożenie w drugą stronę całej gondoli czy spacerówki to już trochę zabawy - no ale każdemu pasuje co innego

A dlaczego niby niewygodny jak dziecku nie przypasuje kokos to może spać na gryce - nie wiem na jakiej podstawie ktoś wysnuł to stwierdzenie, ze dziecku niewygodnie
a Ty jaki wybralas wozek? ostatnio mnie oswiecilo,ze istnieja z przekladana raczka.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
no zylaki to paskudna sprawa, ja tez mam na lewej noce i poza tym te skurcze łydek... boląca sprawa. Ja juz wczesniej sobie myslalam ze gdybym byla w ciazy to po urodzeniu trzeba cos z tym zrobic bo nie za fajnie to wygląda A w koncu młoda mamusia na wiosne musi ładnie wyglądac
ale jak sie pozbyc tego?
Stary 2010-08-13, 15:48   #4311
Patrycja_1708
Zadomowienie

Moja znajoma miała zabieg na żylaki i teraz nie ma nawet śladu że żylaki miała. A miała całkiem sporego żylaka wiec poprawiła wygląd nóżki i to bardzo...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 15:55   #4312
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
a Ty jaki wybralas wozek? ostatnio mnie oswiecilo,ze istnieja z przekladana raczka.
Najtańszy ale z przekładaną rączką
http://allegro.pl/item1171559499_woz...y_wroclaw.html
Stary 2010-08-13, 15:55   #4313
kliwia
Zakorzenienie

Juhu, ja po wizycie

No i wyszlo na moje bedzie córka
Ginka powiedziala ze juz w 12tyg nie widziala pisiorka i w karcie zanzcazyla swoja watpliwosc.
i ja na to ale pani jest i nic pani nie powiedziala a ona na to ze jak nie jest pewna to nie mowi ihihi
Nie mierzyla jej jakos specjalnie, padala serduszko czy pika.
Mam za to zdjecie twarzy z usg 3d jeszcze stworek, ale juz widac ze nosek ma po tatusiu ihihi

Na moje wyniki stwierdzila, ze nie ma sensu az dalej spadna i przepisala mi jakies tabletki zapobiegawczo. na T... ale nie wiem co to musze isc do apteki spytac
za miesiac kolejna wizyta, na ktorej bedziemy nagrywac i polowkowe bedzie.
Na tej wizycie dostane tez skierowanie na ta probe glukozową i na proby watrobowe. [aporpo tego mojego drugiego juz ataku na dloniach, co mi spuchly w 5 minut, i zrobily sie czerwone i szczypaly swedzialy wszytsko na raz]

Do tego kupilam sobie 2 sportowe staniki z FF tesco - na wyprzedazy po 10zł
rozmiar 85DD
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 16:05   #4314
kootekk
Zakorzenienie

mallinka super ze wszystko jest ok i gatuluje chłopaka

kliwia gratuluje dziewczynki

czuje sie jak mały prosiak, zjadłam cale pudło lodow i czuje jakby mnie miało zaraz rozwalić

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 16:06   #4315
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Juhu, ja po wizycie

No i wyszlo na moje bedzie córka
Gratuluje!!! Kolejna niuńka nam przybyła

Stary 2010-08-13, 16:08   #4316
79 Marta
Wtajemniczenie

kliwia gratuluję kolejna babeczka
Stary 2010-08-13, 16:13   #4317
kliwia
Zakorzenienie

dziewczyny ja celowalam w corke :d nie bylo innej mozliwosci :d kochalam sie z mezem przed owulacja
ihihi
no iciesze sie bardzo bo dostane mnostwo ciuszkow od kolezanki, szwagierki i siostry mojej po dziewczynkach wlasnie.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 16:21   #4318
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

wcielo mi posta

a pisalam o tym,ze niedlugo skonczy sie ta czesc watku i proponuje,zeby liste zaczela prowadzic ktoras z dziewczyn,ktora pozniej rodzi niz Bela i dziewczyny z konca pazdziernika

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
dziewczyny ja celowalam w corke :d nie bylo innej mozliwosci :d kochalam sie z mezem przed owulacja
ihihi
no iciesze sie bardzo bo dostane mnostwo ciuszkow od kolezanki, szwagierki i siostry mojej po dziewczynkach wlasnie.
gratuluje
Stary 2010-08-13, 16:35   #4319
Aliszcze
Zakorzenienie

Kliwia, gratuluję córeczki

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 16:35   #4320
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, gratulacje

A ja byłam u laryngologa. Oczywiście śmiech na sali. Najpierw w ogóle zdziwiła się, że w ciąży przychodzę Zajrzała mi do nosa, do uszu, do gardła tak porządnie. Powiedziała, że ona nie widzi żadnych anatomicznych czy zapalnych przyczyn. Że jej zdaniem to raczej alergia, przepisała mi doraźnie jakąś homeopatię przeciwalergiczną i doraźnie wapno (chociaż sama nie była pewna, czy ciężarne mogą brać ). Taka jest ta przychodnia Trzymam się jej, bo mają jednego bardzo porządnego lekarza - mojego gina
Babka w ogóle zrobiła coś przerażającego Zanim mi zajrzała głęboko do gardła to wzięła takie lusterko dentystyczne i je podgrzała nad zapalniczką Domyślam się, że narzędzia są w inny sposób sterylizowane i chodziło o podgrzanie, aby mi gardła zimnym metalem nie dotknąć. Ale wrażenie w pierwszej chwili co najmniej dziwne

A w ogóle to ta filia z laryngologiem jest 2 przystanki od nas, czyli w moim obecnym stanie jakieś 25 minut wolnym krokiem. I w obie strony poszliśmy pieszo, więc miałam dziś wreszcie porządny spacer. Chociaż duszno, to czuję, że się dotleniłam mimo wszystko Tylko niestety jak długo idę, to mi się brzuszek napina Muszę podpytać gina, co z tym zrobić. Może nie powinnam tak daleko chodzić...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-08-13 o 16:37
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości