Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-13, 16:40   #4321
79 Marta
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

strasznie mnie dziś brzuch swędzi, już 2 razy smarowałam się kremem na rozstępy;/ mam nadzieje, że ta profilaktyka coś pomoże
Stary 2010-08-13, 17:02   #4322
vikicullen
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

kliwia ja również gratuluje

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 17:05   #4323
agas
Raczkowanie

GG do agas

To i ja sie pochwale i przypomne zebyscie mnie z listy nie wyrzucily
U nas tez bedzie dziewczynka jesli sie nie rozmyslimy (a raczej nie grozi) bedzie Izka tzn. Izabela a nie samo Iza. Co do martwiacych sie o wage to ja uspokoje ze w 26+4 mam juz dobre 9kg na plusie a zaczynalam od 50kg Ciuszki tez juz namietnie kolekcjonuje i chyba musze przystopowac, a co do wozka nie moge sie zdecydowac.Ogolnie czuje sie dobrze tylko z przyjemnosci ciazowych spotkal mnie ucisk na nerw kulszowy wiec kilka razy dziennie jestem znokautowana i ciezko zaplanowac jakiekolwiek chodzenie ale wszystko do przejscia. Pozdrawiam i na usprawiedliwienie dodam ze na biezaco podczytuje

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 17:17   #4324
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
U nas tez bedzie dziewczynka jesli sie nie rozmyslimy (a raczej nie grozi) bedzie Izka tzn. Izabela a nie samo Iza. Co do martwiacych sie o wage to ja uspokoje ze w 26+4 mam juz dobre 9kg na plusie a zaczynalam od 50kg Ciuszki tez juz namietnie kolekcjonuje i chyba musze przystopowac, a co do wozka nie moge sie zdecydowac.Ogolnie czuje sie dobrze tylko z przyjemnosci ciazowych spotkal mnie ucisk na nerw kulszowy wiec kilka razy dziennie jestem znokautowana i ciezko zaplanowac jakiekolwiek chodzenie ale wszystko do przejscia. Pozdrawiam i na usprawiedliwienie dodam ze na biezaco podczytuje
gratuluję córeczki rozumiem, że Izabela, a nie Izabella? z moją przyjaciółką do dzis ze śmiechem wspominamy jak pierwszego dnia w liceum ona mi się przedstawiła: "Jestem Iza przez dwa "L" "

do nas o 20 wpada para przyjaciół, takze zapowiada się miły wieczór. Chciałam ubrać jedną tunikę (nie ciążową) i ledwo przez cycki mi przeszła a brzuch tak okropnie opinała, w ogóle tak fatalnie wyglądałam w niej, że nawet mój pies dziwnie na mnie patrzył, no i przeprosiłam się z ciążową bluzką

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 17:21   #4325
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
dlatego najlepiej nie pytać wogole o płeć przed 20 tygodniem, najlepiej jak kretencja miala, dowiedziala sie w ponad 20 tyg i już to na 100% pewne, ja wiem ze latwo sie mowi bo sama w 16 tyg pytalam a ona mowi do mnie ze to nie jest pewne no ale u mnie sie potwierdzilo

szkoda że nie można wiedzieć na samym początku

ja przy następnej ciąży nie będę taka głupia i nie wmówię sobie że to chłopak

ale widzę że teraz wysyp babeczek
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 17:24   #4326
kliwia
Zakorzenienie

a mi wszyscy wrozyli syna, kto mnie nie widzial wrozyul syna
a tu niespodzianka

pokaze wam fotke z usg. ale jeszcze maly kosmita na niej jest
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 17:44   #4327
Artystka23
Dragonfly

Kliwia gartulacje coreczki, co za babiniec u nas na forum
Stary 2010-08-13, 17:50   #4328
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
wcielo mi posta
a pisalam o tym,ze niedlugo skonczy sie ta czesc watku i proponuje,zeby liste zaczela prowadzic ktoras z dziewczyn,ktora pozniej rodzi niz Bela i dziewczyny z konca pazdziernika
trzeba by się beli spytać czy chce listę oddać
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kliwia, gratulacje

A ja byłam u laryngologa. Oczywiście śmiech na sali. Najpierw w ogóle zdziwiła się, że w ciąży przychodzę Zajrzała mi do nosa, do uszu, do gardła tak porządnie. Powiedziała, że ona nie widzi żadnych anatomicznych czy zapalnych przyczyn. Że jej zdaniem to raczej alergia, przepisała mi doraźnie jakąś homeopatię przeciwalergiczną i doraźnie wapno (chociaż sama nie była pewna, czy ciężarne mogą brać ). Taka jest ta przychodnia Trzymam się jej, bo mają jednego bardzo porządnego lekarza - mojego gina
Babka w ogóle zrobiła coś przerażającego Zanim mi zajrzała głęboko do gardła to wzięła takie lusterko dentystyczne i je podgrzała nad zapalniczką Domyślam się, że narzędzia są w inny sposób sterylizowane i chodziło o podgrzanie, aby mi gardła zimnym metalem nie dotknąć. Ale wrażenie w pierwszej chwili co najmniej dziwne

A w ogóle to ta filia z laryngologiem jest 2 przystanki od nas, czyli w moim obecnym stanie jakieś 25 minut wolnym krokiem. I w obie strony poszliśmy pieszo, więc miałam dziś wreszcie porządny spacer. Chociaż duszno, to czuję, że się dotleniłam mimo wszystko Tylko niestety jak długo idę, to mi się brzuszek napina Muszę podpytać gina, co z tym zrobić. Może nie powinnam tak daleko chodzić...
Ja też raz byłam u laryngologa (wieki temu) i to samo zrobił z lusterkiem - też się zdziwiłam co to niby ma być
Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
Hehe to tak jak u mnie też będzie Izabela
Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
szkoda że nie można wiedzieć na samym początku

ja przy następnej ciąży nie będę taka głupia i nie wmówię sobie że to chłopak

ale widzę że teraz wysyp babeczek
Ja w 1 ciąży tak sobie wmówiłam chłopaka, że podczas porodu byłam święcie przekonana, ze przed oczami mignął mi siusiak - się mocno zdziwiłam jak połozna zakomunikowała, że dziewczynka ale wystarczyło jedno spojrzenie w te cudne ślepka i płeć przestała mieć jakiekolwiek znaczenie, ważne, że w ogóle była
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
a mi wszyscy wrozyli syna, kto mnie nie widzial wrozyul syna
a tu niespodzianka

pokaze wam fotke z usg. ale jeszcze maly kosmita na niej jest
cudny kosmita

ja wreszcie zrobiłam sobie placki ziemniaczane - zjadłam 5 z cukrem i śmietaną i się ruszać nie mogę
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 17:53   #4329
mallinka
Zadomowienie

Kliwia gratuluje dziewczynki

A mnie się wydaje właśnie że więcej chłopakow u nas

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
wcielo mi posta

a pisalam o tym,ze niedlugo skonczy sie ta czesc watku i proponuje,zeby liste zaczela prowadzic ktoras z dziewczyn,ktora pozniej rodzi niz Bela i dziewczyny z konca pazdziernika
Ja mogę poprowadzić listę-mam termin na koniec grudnia a poza tym dziś gin stwierdziła że styczeń jest bardzo prawdopodobny także już dawno założyłam że będę u nas "gasić światło"
no i mam całe mnóstwo niewykorzystanych minut to i centralą telefoniczną mogę zostać abyśmy miały zawsze świeże informacje kto na jakim etapie porodu jest

jest tak duszno że padam na twarz byłam w H&M i kupiłam 2 staniki-w tym jeden do karmienia ale jestem ledwo żywa...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 17:59   #4330
Aliszcze
Zakorzenienie

mallinka, kto wie, może ja ostatnia będę, w kazdym razie raźniej mi, że nie tylko ja koniec grudnia

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 18:05   #4331
mallinka
Zadomowienie

Aliszcze mam nadzieję że nie zostawisz mnie tu samej
no i w co się ubrałaś? pokaż zdjęcie

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 18:19   #4332
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko niestety jak długo idę, to mi się brzuszek napina Muszę podpytać gina, co z tym zrobić. Może nie powinnam tak daleko chodzić...
Kretencja mi też się spina brzuch często. Spytałam wczoraj gina czy to normalne i powiedział mi, że brzuch ma prawo się spinać/twardnieć do 6 razy na dzień. Jeśli spina się więcej, to powinno się powiadomić lekarza, bo może jakieś niepotrzebne skurcze to są itp.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 18:25   #4333
kretencja
Zakorzenienie

Weronisia, ja niedawno czytałam, że może być do 10 razy na dzień Już mówiłam o tym lekarzowi, kazał brać magnez i ewentualnie no-spę, więc biorę (magnez regularnie, no-spę sporadycznie). Mój gin twierdzi, że najważniejsze jest, ile taki skurcz trwa, a nie ile ich w ciągu dnia występuje. Powiedział, że należy się zacząć niepokoić, jeśli brzuch jest twardy dłużej niż kilkanaście sekund. A u mnie tak zwykle nie jest, maximum pół minuty, a zwykle jakieś 15 sekund, więc chyba to nic groźnego. Tym bardziej, że nie jest to bolesne... No ale idę do niego w poniedziałek, to mu powiem, że nadal mi się zdarza, mimo brania magnezu. Wolę na zimne dmuchać.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 18:36   #4334
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Weronisia, ja niedawno czytałam, że może być do 10 razy na dzień Już mówiłam o tym lekarzowi, kazał brać magnez i ewentualnie no-spę, więc biorę (magnez regularnie, no-spę sporadycznie). Mój gin twierdzi, że najważniejsze jest, ile taki skurcz trwa, a nie ile ich w ciągu dnia występuje. Powiedział, że należy się zacząć niepokoić, jeśli brzuch jest twardy dłużej niż kilkanaście sekund. A u mnie tak zwykle nie jest, maximum pół minuty, a zwykle jakieś 15 sekund, więc chyba to nic groźnego. Tym bardziej, że nie jest to bolesne... No ale idę do niego w poniedziałek, to mu powiem, że nadal mi się zdarza, mimo brania magnezu. Wolę na zimne dmuchać.
ja mam coś w rodzaju kolek
ale strasznie bolesnych
zaczynają się w trakcie chodzenia

lekarz mówił że to normalne
w/g niego wszystkie moje objawy są normalne
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 18:41   #4335
kretencja
Zakorzenienie

Również mam takie bóle o charakterze kolki, gdzieś w okolicy jajników, jak dłużej lub szybciej pochodzę. Podobno to normalne, chyba się więzadła naciągają. po odpoczynku przechodzi.
Natomiast twardnienia brzuszka mam zupełnie niezależnie od tego i jest to inne odczucie. Oczywiście po 20 tygodniu mogą już się zdarzać skurcze trenujące macicę do porodu, ale właśnie jest zasada, że nie powinno być ich więcej niż 6 czy tam 10 na dzień, nie mogą być regularne i nie może im towarzyszyć krwawienie. Także jeśli trwają powyżej kilkunastu sekund i nie ustępują po zmianie pozycji czy odpoczynku, a wręcz nasilają się, wtedy trzeba jechać do szpitala. Tyle wyczytałam w jakimś czasopiśmie dla mam

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-13, 18:44   #4336
ona1010
Raczkowanie

ja sie ostatnio zastanawialam nad zmiana imienia. Chcialam Filip, a jeszcze sobie przypomnialam o Kacperku i Kubusiu. Powiedzialam Tz, a on, ze Kubus lepiej pasuje, i chyba Kubus bedzie, bo o Filipie, to mowia,ze z konopii i dzieci w przedszkolu beda sie z niego smiac. Jak narazie zostaje Kubus, chyba ze jeszcze na Kacperka zmienie
juz pierwsze decyzji dotyczace dziecka nie sa latwe, a tu przed nami jeszcze 18 lat a moze i dluzej
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 18:45   #4337
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Gratuluje dziewczynek

Ja dzis padnieta jestem cos...Dzis widzialam sie z tesciami pierwszy raz od kiedy jestem w ciazy i mala tak dawala czadu ze ciagle sie smialam az sie dziwnie namnie patrzyli

Zjadla bym cos dobrego co radzicie????

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 18:46   #4338
kretencja
Zakorzenienie

A moim zdaniem Filip ekstra, tylko mężowi się nie podobało, dlatego będzie Tymoteusz. Wiesz, z każdym imieniem dzieci coś mogą skojarzyć, dla mnie Kubuś to sok marchwiowy Zresztą pomyśl, czy będzie dobrze, żeby był piątym Kubusiem w klasie To od kilku lat najczęściej nadawane chłopcom imię... No ale jeśli po rozważeniu tych kwestii nadal chcecie Kubusia, to chyba musi być Kubuś

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-13, 18:56   #4339
kootekk
Zakorzenienie

my zawsze marzyliśmy o synku Filipku ale nasz przyjaciel nas wyprzedzil,a nie wiedział ze my chcieliśmy Filipa no i w koncu Filip nam sie znudził i bedzie Michałek

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 19:11   #4340
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Gratuluje dziewczynek

Ja dzis padnieta jestem cos...Dzis widzialam sie z tesciami pierwszy raz od kiedy jestem w ciazy i mala tak dawala czadu ze ciagle sie smialam az sie dziwnie namnie patrzyli

Zjadla bym cos dobrego co radzicie????

ja bym pączka zjadła, ale nie mam w pobliżu, więc pewnie zjem kanapkę

Kliwia
gratulacje

Co do imion to Filip średnio mi się podoba, Jakub o wiele bardziej

U nas pogoda deszczowa, ponura, spać się chce.
Wróciłam z pracy, pospałąm chwilę, ale mnie telefon obudził
I teraz już nie zsnę

Wczoraj dzidziulkowi poprasowałam pierwszą turę ubranek.
Zrobiłam liste tego co mam, a co się jeszcze przyda
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 19:13   #4341
kliwia
Zakorzenienie

ja wszytskich Kubusiow jakie znam to niezle lobuzy sa ihihih

mallinka wiesz co wlasnie doczytalam w necie?
jesli moj PUP nie bedzie wiedzial o co mi chodzi z tym aby stypendium stazowe przedluzono mi do porodu, to znalazlam inny zapis
Otoz po ustaniu stazu mam jeszcze 5 miesiecy zasilku dla bezrobotnych.
A znalazlam zapis ze jesli urodzi sie dziecko w trakcie zasilku lub miesiac po jego ustaniu, to przysluguje on nadal w okresie w jakim wyplacany bylby zasilek macierzynski - czyli na jedno dziecko 20tygodni. Dobre i to.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 19:32   #4342
De28
Wtajemniczenie

Oj kolka to mnie tez czesto lapie.

Bierzecie nadal jakies witaminy?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 19:37   #4343
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Przepracowalam w irlandii 4 lata w tamtym roku w czerwcu wrocilam i w pazdzierniku zarejestrowalam sie jako bezrobotna i czekalam na zasilek......do lipca tego roku i dostalam na 6 miesiecy i akurat wyszlo tak ze jak urodze to nalezec mi sie bedzie jeszcze macierzynskie Nie sa kolosalne pieniadze ale zawsze cos....I dowiedzialam sie o tym w UP!
Myslalam ze tam takich informacji nie podaja

Stary 2010-08-13, 19:37   #4344
kretencja
Zakorzenienie

Ja biorę witaminy, ponieważ ze spożyciem ich w postaci warzyw i owoców u mnie bardzo krucho... Średnio zjadam liść sałaty, kawałek papryki i kiwi/banana/nektarynkę na cały dzień. To chyba bardzo malutko. Ale nie lubię surowych owoców i warzyw, no... I tak się staram, ale wiem, że to mało. Więc witaminy łykam.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-13, 19:38   #4345
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

kliwia, gratulacje dziewczynki!

ona1010, ja głosuję na Kubusia. To imię mojego męża, więc z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Kubusie to fajne chłopaki.

De, ja ciągle, od początku biorę Centrum Materna. Moja gin powiedziała, że powinnam brać ten suplement diety dopóki będę karmić piersią, czyli jeszcze dłuższy czas.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 19:41   #4346
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Bierzecie nadal jakies witaminy?
Ja cały czas biorę te same - PregnaPlus
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 19:56   #4347
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Ja bralam elevit ale zle sie po nim czulam i biore centrum materne

Stary 2010-08-13, 20:05   #4348
Gustawek
Rozeznanie

De, Biorę feminatal, ale czasem mi się zapomni
Agas, Kliwia gratki, witajcie w klubie mam dziewczynek
Kotek81, sprytny ten Twój wózek prawdziwe 2w1.
Artystka, a miał być czerwony w groszki
tak sobie myślę, gdzie podziewają się Sanderinka i Wiolkaslonko
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 20:06   #4349
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Melduje się i ja Właśnie mój mąż pojechał z teściem po łóżeczko.
Dziś senna ta pogoda, choć dobrze, że chłodniej. Moja Dzidzi się rusza w brzucholku właśnie Umówię się do tego gina na wtorek.
Nie mogę w nocy spac, bo mnie brzuch pobolewa jak się chce przekręcić z boku na bok.
Gardło też trochę wyschnięte, ciągle mam z nim problem. Bez przerwy tylko miałam anginy i infekcje. Katar też mam odkąd pamiętam ,a nawet nie wiem na co jestem uczulona, bo nie robiłam sobie nigdy żadnych testów.

Dziękuje za odpowiedzi odnośnie KTG

Zenia gratuluje córeczki
Witam wszystkich, ciężko było wszystko przeczytać

Olajka, Ja też dzisiaj zamówiłam łóżeczko, z całym wyposażeniem przy okazji ;-) Zdjęcia łóżeczka i pościeli jaką wybrałam poniżej. Kupiłam za jednym zamachem łóżeczko, materacyk, pościel i wypełnienie do pościeli Teraz czekam aż przyślą.
Stary 2010-08-13, 20:08   #4350
ruda3000
Raczkowanie

Pelenia dzieki za zyczenia urodzinowe i rady

Kretencja, Marta, Ishka i Aliszcze jak chodzi o to 45% to moj wymysl lekarza mam superasnego i co najwazniejsze sprawdzonego. Powiedzial mi ze dziecko jest jeszcze male i sie sttrasznie kreci i na jego oko na razie jest dziewczynka, ale na 100% powie mi w czwartek 19.08 na wizycie. Wiem jestem
ruda3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości