|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
a ja Wam zazdroszcze, że tak sie maluchy Waszym gotowanym zajadają... mój od dwóch tygodni czy gtowane czy słoikowe to cyrki są... Dzisiaj próbuje mu dac później ... mam nadzieje, ze bardziej głodny się namyśli...
Acha okuliste mamy w poniedziałek:\ |
|
|
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Dzień dobry. Nie odniosę się do postów bo wpadam jeszcze poczytać w klubie i uciekam się pakować. Mam tygodniowe wakacje, niestety nie nad morzem tylko u rodziców. Ale dobre i to. Oczywiscie bedę mieć neta.
Yu cześć. A jak wpadłaś na taki awatar?????????????? Sorry ale jakoś mi się nie podoba ![]() A Pcim to ten pod Krakowem???? |
|
|
|
#1353 |
|
Wtajemniczenie
|
Ya witaj ja chyba przeoczyłam jak się witałaś, a Ciebie to ja kojarzę
zdjęcia możesz na klubie dodać
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
przywitam sie ttlko bo od rana neta nie miałam. Lece robic torty, ciasta itp.
Agape dzieki za link ![]() kalka to z filmu kadr
|
|
|
|
#1356 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz mnie szlak jasny trafi. Jarek miał po 12 wyjść wcześniej z pracy, a jeszcze go nie ma, bo coś pilnego wyskoczyło i oczywiście tylko on o może zrobić
Mieliśmy wieczorem wyjechać, ale boję się, żęby jechal po całym dniu w pracy i też ze względu na jeg serducho. Do tego Mi ciągle marudzi i jeszcze spakowana nie jestem Znowu będziemy pewnie musieli stracić dzień wczasów tak jak w zeszłym roku, przez cholerną obotę. A prosiłam weź dzień wolny Wyżaliłam się i spadam na zabawy na dywanie...
|
#1357 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek! A w zasadzie juz popoludniowa pora
![]() Tak mi dzis szybko czas leci... juz nigdy nie poloze sie jeszcze raz. Jak Szymek byl malutki to jeszcze tak robilam, ale juz dawno nie... Dzis Szymus obudzil sie o 6 i juz ok.7.30 byl spiacy, wiec dostal sniadanko i polozylam go #do lozeczka i nawet szybko zasnal....a ja bylam jakas taka nietomna polozylam sie jeszcze raz i dosspalam z Szymkiem do 10 Dzis w ogole jest spiacy dzien, bo maly szybciej pada, co mu sie ostatnio nie zdarza ![]() Przede wszystkim dziekujemy wszystkim za tyyyyle komplementow Agape jestes wpisana na liste kandydatek na tesciowa Ale jak powiedzialam Szymkowi, ze obiecujesz, ze bedziesz dobra tesciowa to wskoczylas na czolowke hihhiihihihi Karola no wlasnie i to jest baaaardzo duzy plus Ja nie widze na zdjeciu napuchnietej buly. Jak jeszcze tak bedziesz mowic to Karola, bydgoszczanka za spotkanko, fajne zdjecko ![]() gosbaj ale Krzys sobie fajnie siedzi Ja tez sie czailam na to krzeselko i chyba je zakupie I mowisz, ze jeszzce godzine w nim siedzial i sie bawil A moze byl czyms przyklejony Szymek to pewnie by 5 minut nie usiedzial, taki jest ruchliwy...malinka widac, ze urodzinki udane Dzieciaki masz cudne fleur za siadanie i raczkowanie. Sliczne zdjecia ![]() pysiu nie obwiniaj sie kochana, bo skad moglas wiedziec lila, zebra za pierwsze uslyszane slowo mama. Jak pierwszy raz to uslyszalam to az sie poplakalam ![]() lila Bartus slodki Ya witamy ![]() xmila za siadanie ![]() aldii a ja znowu ostatnio zauwazylam, ze Szymek wiecej siusia, no ale tez zdecydowanie wiecej pije ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka no bardzo polubil to krzeselko, teraz tez w nim siedzi. zjadl potem dojadl 2 chrupkami a teraz siedzi i spiewa
ja mu na tacke klade zabawki a on sie bawi w "ja wyrzucam zabawki a mama je podnosi" ![]() ostatnio to jego ulubiona zabawa ![]() a wogole od wczoraj jestem na diecie bo niedlugo ja w przeciwienstwie do karoli bede jak bula wygladac ogolnie to odstawilam ziemniaki, chleb, makaron i wszelkie slodycze. jem platki, serki wiejskie, ryz z jopgurtem a na obiadki piersi z kuraka z salatka. zobaczymy jak bedzie bo juz nie moge patrzec na swoj brzuch. no i planuje jeszcze od dzisiaj zaczac robic brzuszki.jak narazie to co 2-3h jestem glodna i wszamiam jakis serek albo cos.... |
|
|
|
#1359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale schudłam 3 kg od porodu, pomijając to co zrzuciłam zaraz po urodzeniu ( Luiza chyba ze mnie wyciąga ). Mam teraz wagę mniejszą niż przed ciążą
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
ZEBERKO moj Szymek tez nie chce jesc tego co mu ja ugotuje a jak dam mu sloiczek to je az mu sie uszy trzesa
![]() ALDII moj ma pieluche co 2 godz do wymiany ale nie az tak strasznie mokra ale jak juz jest taka srednia to marudzi strasznie i my co 2 godz praktycznie zmieniamy, KAROLA no no super Adas wsuwa stope ![]() ja wogole czasu nie mam Szymek po powrocie z pl nie pobawi sie sam tylko ze mna o dziwo zdaze TZowi obiad zrobic ale nie zawsze a o sprzataniu to juz mowy wogole nie ma mowcie mi szybko jak wy to robicie ze wasze dzieci same sie pobawia ![]() aaa laski poradzcie mi bo ja nie mam pojecia co mam zrobic moj maly nauczyl sie pic z butli i teraz nie chce cyca i musze mu sciagac mleko i dawac w butli jest na to jakis sposob zeby go znowu przekonac co cyca?probowalam ograniczac soki z butli ale nie daje to nic, no i pytanko kiedy powiniem zaczac przesypiac noc bo w gazecie wyczytalam ze dziecko cyckowe powinno po 6 miesiacu juz przesypiac ladnie noc prawda to??? |
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
W nocy lecimy do Bulgarii... Mam nadzieje, ze sobie jakos poradzimy z dwojka rozrabiakow na lotnisku...
Pozdrowienia. Piszcie duuuzo, zebym miala co czytac po powrocie ![]() |
|
|
|
#1362 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jej nie mogę się doczekać jak moja tak powie Cytat:
![]() bardzo ładnie wyglądasz Cytat:
moja na początku próbowała wymiotować, a teraz je ze smakiem zaczęłam od kawałka banana który jej zeskrobyłam w większych kawałkach Cytat:
))Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a ten tort to mogłaś nam tu wszystkim wysłać po kawałku )) ![]() Cytat:
super Cytat:
|
|
|
#1363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() _____________ Jestem jest potwornie duszno i boli mnie głowa jestem po 2 apapach i nie widze poprawy Ibupromu mi nie wolno ...idę na kawę może cosik pomoże ![]() Co do Julki ...zdaniem naszego Pediatry to raczej nie skaza białkowa ...raczej alergia najprawopodobniej też z wywidu wyiknelo że prawdopodobnie jednak to marchewka ![]() Powiedział że kaszka mało prawdopodobne ale to wie...wszystko możliwe. mam smarowac tym co smarowala do tego dostalam inną masć którą bedę smarowała 2 razy dziennie przez 3 dni.na razie odstawiam kaszkę , marchewkę i dania z marchewką... Mogę dawać to co nie uczulało na pewno tj jabluszko, jabłuszko z gruszką z brzoskwinka...soczki ...herbatki Wprowadzać gluten nadal. Ponoć reakcja na nie tolerancję glutenu to też być nie może bo pojawia się po dłuższym okresie. ZOBACZYMy ....zastosuje się do powyzsego gdyby coś ...to mam przyjść. Witę kontrolną mamy na 9 września
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-08-13 o 18:09 |
||
|
|
|
#1364 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co nie znaczy, ze bedzie albo ze musi za to nawet jak przesypia, to wg ksiazek w 8m znow sie wybudza, bo to etap przyklejenia do mamy
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
RANY!!!!!!!!!Chyba Was nie nadrobie ![]() Nocka w praCY maskra jak Sebus zasnał to sprzatałam, bo zaraz mamy gosci![]() Chyba zaraz padne Pozdrawiam dziewczyny i zycze miłego weekendu
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
A ja umordowana jak nie wiem... Ząb wymagał zatrucia i było to poważne ... czyt. duże i bolesne... Wróciłam z bolącą twarzą od dentysty ... troche uryczana, bo nie mogłam z bólu... a mojemu dziecku wyszedł w tym czasie ząb! Dolna jedynka...a drugi chyba w trakcie, bo tak wygląda a dziecko nadal tragiczne! Taki piątek 13 za nami, że boje się nocy... nie mogę jeśc nadal mimo, że minęły 4 h... już tak nie boli ale pobolewa i zmęczenie daje mi się we znaki...
Malinka mam nadzieję, że mężuś dobrze zniesie podróż ![]() Elcia u nas problem był z karzdym jedzonkiem ale dzisiaj przyczyna została wyjaśniona
|
|
|
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
Zeberka wspolczuje bolu zeba ale grunt ze naprawiony
u nas drugi wyszedl po 2 dniach od pierwszego A Krzys juz padl, nie dalo sie go dluzej przetrzymac. Przez caly dzien spal tylko 3,5h a od 13:30 do 19:30 spal tylko 30min. Byli dzisiaj u nas moi rodzicie i tak go wybawili ze padl jak kawka ![]() Pysia zeby julce szybko zeszlo uczulenie---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- aha wiecie ze Krzys dzisiaj zalapal picie z tego kubka Lovi 360st.....pije z niego juz ladnie, a jak siorbie przy tym ![]()
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gosbaj zapodaj link do kubeczka
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziwczyny,
wpadam na chwile..i jeszcze was nie czytałam, dzis mam w domu marude, co rzadko sie zdarza. Cały dzien z nia...teraz usiadłam, ale zbiera sie na na niezla burze , wiec nie wiem jak długo. A w miedzyczasie ogladam HP. TZ na urlopie, wiec robimu sobie wycieczki i rzadko na necie jestem, albo na chwile. Wczoraj na wyjeździe poczyniłam male zakupy sloiczkowe w Carrefour i calkiem niezle wyszlo. Porocji 2+1- Za 3 gerberki 6,48zł ...rozne z mieskami i rybka. DO tego wzielam Bobovity owoce i wyszło za 3 - 3.38 NO i te pampki co mówiłyscie- 4 za 42 zł 70 sztuk ( a w Kauflandzie pod domem po 52!) ...ide poczytac ile sie da..
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mój Bartuś nic nie chce jeść..... przez cały dzień zjadł rano mleko, potem jogurcik, po południu owoce+zboża i na noc nic nie chciał, nawet mleczka. Ale pił soczek. Czy powinnam się martwić? Wiem, że przy zębach jest ciężko ale żeby nic nie jadł?
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Warzne żeby pił. Piotruś przy dzisiejszym ząbkowaniu nie zjadł prawie nic, a wczoraj też już było ciężko. Za to pił dużo i kupciał.
|
|
|
|
#1372 |
|
Rozeznanie
|
Wpadłam się pożegnać. Miłych dwóch tygodni. Na miejscu raczej nie będę miała neta. Buziaki dla wszystkich i nie szalejcie, bo mam plan Was nadrobić.
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja się przyłaczam do "padniętych". Wiedziałam, ze jak bede miała kupe roboty to Tomus będzie nie do zniesienia
nie spał od 15 do 20 co dla niego jest masakrą ![]() no ale walnęłam 3 ciacha a własciwie jedno ciacho i dwa torty ofc mój nie jest taki ładny jak malinki ale synuś mi powiedział "mamusiu to przecież tort autko! jestem z Ciebie dumny" echcz i jak tu się nie starac dla dzieci |
|
|
|
#1374 |
|
Zadomowienie
|
Kalka tu jest link, ten kubek jest niby od 9m-ca ale Krzys sobie z nim poradzil lepiej niz z niekapkiem bo z niekapka dalej nie umie pic.
http://allegro.pl/item1183833610_lov..._210ml_9m.html Kancia extra torciki no i jak synek tak ladnie mowi to caly wysilek wynagrodzony a na tym drugim torcie to z czego jest obrazek??
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka mam nadzieje,ze nerwy ci przeszly i wyruszyliscie w dobrych nastrojach.Milej i bezpiecznej podrozy
![]() Bydgoszczanka,Elcia Elcia co do przesypiania nocy,to nie ma reguly.To zalezy od dziecka,jedno przesypia juz jak ma 4 m-ce,a inne ma rok i nadal sie budzi... Celka udanego wyjazdu Pysia reakcja na gluten moze pojawic sie natychmiast (jezeli jest to alergia), jezeli celiakia to objawia sie po dluzszym czasie Blonde bidulka Zebcia za Piotrusiowego zebolka Gosbaj ![]() Lila no cos tam jadl Jak mu sie 1 dzien taki zdarzy,to jeszcze nie ma sie czym martwic Kancia wooow !! piekne ![]() Mega martwil mnie ten mocz,a ze mama szla rano do szpitala na wyniki,to przy okazji zaniosla mocz do badania.Odebralam wynik o 15 i od razu babaka powiedziala mi,ze mam isc z nim do lekarza Wiedzialam,ze cos jest nie tak Niby nie ma baktrii,ale za to ph ma az 9 !!
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-08-13 o 21:03 |
|
|
|
#1376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale Wy utalentowane w kuchni jesteście
![]() Tylko ja takie dwie lewe rączki celka, malinka udanych urlopów zebra za ząbek w końcu i akurat podczas Twojej nieobecności![]() Cytat:
[przepraszam, wiem że Krzys to śpioch i dla niego to mało, ale ja bym marzyła żeby Filip przespał w ciągu dnia choć 3h ]Cytat:
Biore to na wstrzymanie bo już tak ładnie jadł
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
Aldii oby wszystko było dobrze
![]() Kancia piękne ciacha ! Gratulacje! Ja tak nie potrafię. Malinka miłej podróży!
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki:P a jutro mamy pieczone u chrzestnej a jak Piotruś będzie taki jak dzisiaj
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
gosbaj to jest druk na opłatku, siostra zrobiła mi obrazek a wydruk zamawiałam na all
![]() aldii a dajesz Lu wit c? kurde Tomek ma chyba gorączkę |
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
A Kancia torty
bardzo ładneCzyżby ząbki ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

zdjęcia możesz na klubie dodać

Dzis w ogole jest spiacy dzien, bo maly szybciej pada, co mu sie ostatnio nie zdarza
za spotkanko, fajne zdjecko
A moze byl czyms przyklejony 

ja mu na tacke klade zabawki a on sie bawi w "ja wyrzucam zabawki a mama je podnosi" 

).

zeby julce szybko zeszlo uczulenie
nie spał od 15 do 20 co dla niego jest masakrą