|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Kamyk
dlatego ja muszę pognieść, albo pokroić na malutkie i dorzucić do zmiksowanego. Kombinuje jak koń pod góre
|
|
|
|
#1325 |
|
Rozeznanie
|
Kalka - jeżeli chodzi o czapeczkę - to ja dla Adasia miałam, zakładam, żeby chronić przed słońcem, albo uszka przed wiatrem. Natomiast jak jest ewidentnie bezwietrznie i ciepło (było duszno) to zdejmuję. Lekarka mówiła, żeby nie przegrzewać, bo łatwo wtedy o przeziębienie. Ja raz już tak Adasia urządziłam - miał spocone plecki, a w konsekwencji przeziębienie i okropny katar. Wrzucę jedno zdjęcie w klubie, żeby udowodnić, że nie jestem taka paskudna (chyba, że jednak jestem
)
|
|
#1326 | |||
|
Zakorzenienie
|
pysiu współczuję uczulenia
ciekawe co pediatra jutro powie nie bądź zła na siebie, skąd mogłaś to przewidzieć?fleur ślicznie wyglądacie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
\ja bardzo rzadko zakładam czapkę, jeśli już to zawiązuję chustkę przed słońcem
|
|
#1327 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() 30 stycznia miałam przyjemność po raz pierwszy zostać mamą uroczego Bartłomieja. Od jakiegoś czasu Was podczytuję i zawsze mi brakowało odwagi, żeby się przywitać. Chyba sto razy się przymierzałam i zawsze tchórzyłam. Chciałam zapytać nieśmiało czy można do Was dołączyć?
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
|
|
|
#1328 |
|
Wtajemniczenie
|
Aldii wanienka faktycznie zajmuje bardzo mało miejsca, po złożeniu można ja schować w szufladzie
![]() a narazie nie będziemy testować poczekamy aż Patrycja sama będzie siedziała, wygląda super
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czaję się na tę wannę i nie mogę się zdecydować... gdzie kupiłaś? na all?
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
Ya zapraszamy do udzielania się. Tylko napisz coś więcej o sobie i wklej fotkę synusia
Wszystkie dzieciaczki śliczne ). Karola i Bydgoszczanka - fajnie, że udało Wam sie spotkać Castilia i Madziulka bardzo ładne zdjęcia ze spotkania Madziulka dla Szymka, że tak szybko raczkuje i jeszcze w dodatku siada bez problemuPrzejrzałam co tam naskrobałyście (jak zwykle za dużo Chyba więcej nie będę tam jeździć, jeszcze mnie nogi bolą.Jutro jedziemy na działkę, więc pewnie zajrzę dopiero w niedzielę wieczorem |
|
|
|
#1331 |
|
Raczkowanie
|
O rany...
Nie nadrobię Was... Przejrzałam po łebkach i: wszystkie dzieciaki śliczne i włoski mają... Bo Franiu to jak kolano prawie![]() Pysiu - mieszkanko ![]() Ja mam ogród i zamieniłabym na taras, bo na ogrodnika to się nadaję jak wół do karety. Nawet bratki mi zdechły My dalej rozszerzamy dietę i odpukać nic złego się na razie nie dzieje. Ale przy każdej nowości mam stres... No Franio marudzi maksymalnie, przy cycku się wije, płacze, łapki pakuje do buzi. I wszystko inne też. Nawet kafle na podłodze próbuje lizać ku mojemu przerażeniu ![]() Młody wczoraj pierwszy raz sam usiadł z pozycji do raczkowania. A wędruje już wszędzie. Na szczęście dziś przyszedł drewniany kojec - barierka i mogę pozastawiać schody. Taką mam małą żywą froterkę Dobrej nocy wszystkim |
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
xmila przynajmniej nie musisz za często sprzątać
![]() za siadanie
|
|
|
|
#1333 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() z moim Bartusiem chyba lepiej - spał nawet spokojnie, wczoraj po południu spał 3h i chyba mu pomogło, bo jest radosny! Oby już mu ten katarek minął, bo my w poniedziałek ruszamy wreszcie nad morze! Gosbaj wietne kzresełko - my też mamy Baby Design tylko Bambi. Ya serdecznie zapraszamy ![]() Moje dziecko wczoraj powiedziało MAMA - wiem, że bez zrozumienia ale jakie to cudowne
Mój Bartuś 21 grudzień 2009 Edytowane przez lila12 Czas edycji: 2010-08-13 o 06:59 |
|
|
|
#1334 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za miłe słowa
Olafkowi oczki wyszły z orbit jak zobaczył tort. Zapytał sama mi zrobiłaś, bardzo Cię kochami i lubię, jesteś najlepsza mamą. Kochany synuś. Goście też byli zaskoczeni. Przed imprezą Olafek kazał wystroić Mi i nawet spineczkę sam jej zapiął .A ja zmykać się pakować. Jak ja tego nie lubię. Postaram się jeszcze do Was zajrzeć.
|
#1335 |
|
Zadomowienie
|
Zebra, Lila my wzielismy z Lwem bo ta kolorystyka nam pasowala do salonu
![]() dobrze ze z Bartusiem lepiej no i za MAMA. u nas jeszcze cisza tylko jak placze to tak jakby mowil mama....
|
|
|
|
#1336 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek!
Ya - witamy! wklej zdjęcie swojego maluszka, bo my tu już całą galerię mamy. xmila - no to te Twoje kafle błyszczeć muszą . Mój Adam to typ stacjonarny, nie chce się ruszać![]() Malinka - wow ![]() Addicted - zabierz mnie na działkę - skoszę Ci trawę ![]() Ciężką noc miałam. Adam zasnął mi o 18 już na noc, bez mycia (teraz jest jakby to powiedzieć - hmm, taki lepiący i muszę go wykąpać); żal mi było go budzić, bo w dzień mało spał. No i w środku nocy zaczęły się harce, myślałam, że go zamorduję. Jak się jeszcze taka sytuacja powtórzy - budzę bez mrugnięcia okiem. A teraz chce mi się spać
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
karola kiedys mi tez tak bylo szkoda budzic Krzysia na kapanie i wiecej juz tego nie zrobie. Obudzil sie o 4 wesoly i gotowy do zabawy
|
|
|
|
#1338 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
u nas noc wyjątkowo dobra, tylko 3 pobudki ![]() no ale wczoraj Filip długo spał w dzień wiec o zaśnięciu o 20 nie było mowy w końcu połozyłam się z nim do łóżka, zgasiłam światło a ten miał energii full... łaził po mnie, wspinał się, całował w nos, bekał do ucha, sapał itp jakie to było romantyczne![]() w końcu któryś z kolei cycek go uśpił i zasnął dopiero po 22 no ale w nocy na szczęście było nie pobudek..Ya witamy i zapraszamy do udzielania się Powiedz coś więcej o sobieCytat:
![]() Cytat:
za postępy ![]() U nas też jest lizanie podłogi i dywan Filipowi też calkiem smakuje Cytat:
też na to czekam, nawet nieświadome ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- malinko cudne masz dzieci
|
|
#1339 |
|
Wtajemniczenie
|
youyou zrobię zdjęcia
Doszła dzisiaj też ramka na odciski, bardzo ładnie wygląda ![]() Patryska od kilku dni szkoli umiejetność siadania z pozycji na czworaka, tz wczoraj mało zawału nie dostał bo ona czasami ma takie pozycje jakby miała się połamać, teraz cały czas zalicza gleby ale ćwiczy dalej, wytrwała jest ![]() o teraz zrobiła przerwe na zwiedzanie okolic schodów zapowiada się ciekawy dzien
|
#1340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Młoda poszła spać o 20 a wstała o 5 na papu
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Ya witamy. Malinka boska impreza widze a torcik mniam!Ale mam niedobre dziecko... i gdzie te zęby???? |
|
|
|
#1342 |
|
Wtajemniczenie
|
Pysia....nie stresuj się tak
Mój Dennis wpierdziela wszystko jak leci.Nie lubi tylko cukini i pietruszki (korzeń) .Na nic na szczęście nie reaguje alergicznie.Malinka....no tort to cudo .To czarne to barwnik jest?YA....no witamy witami i zparaszmy do pisania.---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Oglądasz czasami program "Świat wg dziecka"? Od Doroty Zawadzkiej pewnie usłyszałabys,że to nie ty masz problem z dzieckiem tylko on z Tobą Także to nie Piotruś jest nie dobry tylko mamusia,bo się denerwuje na Piotrusia Zebciu...cierpliwości kochana
|
#1343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz chłopak padł i śpi. Ciekawe ile? Pewnie znowu pół godziny
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Ya wiataj
napisz cos wiecej o Was i czekamy na fotki ![]() Bardotka ojjj kusisz ta wanienka... ![]() Addicted milego weekendowego odpoczynku Xmila za rozszerzanie diety i siadanieLila zazdroszcze i gartuluje Malinka slicznosci.... Youyou Mamuski ile sikaja wasze maluchy ? Lu od kilku dni sika bardzo malo, w porownaniu z tym co bylo wczesniej i nie wiem,czy mam sie martwic,czy moze "w tym wieku" dzieci zaczynaja mniej sikac
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za słowa pocieszenia
dzis jade na 14 do lekarza wczesniej chciałam ale nie naszego pediatry a wolałabym by on to zobaczył ![]() odniose sie na razie tylko do fotem bo mam płaczka na rekach ![]() Kamyczku ...Paulinak i tak ładnie sobie rdzi Lila ale ż ten przystojniak ma piekne oczyska Malinko dzieciaki pierwsza klasa Mi wyglada uroczo jak ksiezniczka, Olafek ma pieka fryzurke...tort prezetował ie wybornie...w srodku tezzzzz ![]() zepsuł mi sie nasz ukochany expres... oddalam do naprawy ...dzis zadzwonili ze naprawa 950 zł ![]() nienaprawię dziada wrrrrrrrrr
|
#1346 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy
![]() Pysia za Julkę, aby nie było to nic złegoZeberko cierpliwosci
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Widzę, że jednak wczoraj wcisnęłam enter ![]() Nazywam się Katarzyna, mam 31 lat, zawodowo zajmuję się krzyczeniem na dzieci Aktualnie mam wakacje, ale 1 września wracam do pracy. Młody urodził się 30 stycznia, przez cięcie cesarskie. Obecnie chłopina ma 69 cm wzrostu i 7750 g wagi, i widzę, że jest z tych mniejszych dzieci na wątku. Początki były trudne, ale aktualnie osiągnęliśmy zen we współpracy B. całymi dniami fika i bryka na macie. Aktualnie zaczął prawie siadać i prawie potrafi obsługiwać sprzęt grający taty, który stoi na ziemi (od 3 miesięcy czekamy na szafkę, bez komentarza to pozostawię). Syn wdał się w ojca i wykazuje miłość do wszelkiej elektroniki, a kable to po prostu kącik aktywności dla niego![]() Pozwólcie, że zdjęcia nie pokażę, bo mamy hopla na punkcie prywatności i tak jakoś na publicznym forum się boimy. Chciałam wszystkim podziękować za miłe przyjęcie Aldii może mała wypaca więcej? Teraz są upały, więc dziecko więcej się poci. Karola widzę, ze Twój maluch tak samo jak mój śpi po 30 min Właśnie zasnął i pewnie zaraz się obudzi. Ile Twój ma takich drzemek w ciągu dnia?Sensuel Ty też gotujesz sama swojemu synkowi jedzenie? czy tylko ja jestem taka wyrodna i zapycham małego słoiczkami ![]() Zeberko zęby na pewno niedługo się objawią, u nas przed każdym była fanfara w postaci dzikiego ryku ![]() Bardotka nasz też ćwiczy siadanie, już siedzi bokiem i się podpiera jedną łapką. Też się zastanawiam skąd ma tyle energii. Youyou ale ci się trafił silny mężczyzna, widziałam filmik ![]() Malinka śliczny tort A pomysł z własnym biznesem pierwsza klasa, będziesz robiła to co lubisz, a to ważne w pracy ![]() Lila gratuluję pierwszej Mamy Życzę zdrówka. My też przechodziliśmy przez katarek. Pani doktor kazała nam podawać witaminkę c w kropelkach, a nosek czyściliśmy wodą morską. O słyszę, że hrabia się kręci, mykam na razie.
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel chętnie go jej podrzuce żeby to on miał z nią problem
Ya u nas codziennie dzikie ryki i zęba jak nie bylo tak nie ma...Prędzej mnie 3ecie wyrosną |
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1350 |
|
Rozeznanie
|
Aldii - to chyba przez upały; ja też zauważyłam, że rzadziej zmieniam Adasiowi pieluszkę; po prostu dzieciaki więcej się pocą, tak myślę...
Ya -mój maksymalnie ma 3 drzemki dziennie po 30-40 min.. Był kiedyś taki krótki acz wielce szczęśliwy okres, że potrafił przespać jednym ciągiem np. 1,5-2h i to dwa razy dziennie. Ile ja rzeczy mogłam wtedy zrobić... i obiad ugotować. Naiwnie myślałam, że tak zostanie, ale niestety ![]() A dziś Adam to prawdziwa maruda (3p.)Adasiowi mama jeść nie daje i bidulek wcina stopę. Do pierdla z taką matką ...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

w tym sensie taki maminy cyc wiesz o co mi chodzi. "Dobrze mamusiu będe w czwartek a co ugotujesz?".

dlatego ja muszę pognieść, albo pokroić na malutkie i dorzucić do zmiksowanego. Kombinuje jak koń pod góre
ciekawe co pediatra jutro powie
nie bądź zła na siebie, skąd mogłaś to przewidzieć?
).
(w każdym razie ma chłop zdrowe podejście, co się będzie wdzięczył do obiektywu jak obok są fajne laski)

i nie wiem,czy mam sie martwic,czy moze "w tym wieku" dzieci zaczynaja mniej sikac 

za Julkę, aby nie było to nic złego