Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-13, 20:10   #4351
kootekk
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

m25 śliczne łózeczko i pościel

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 20:34   #4352
M25
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
Jakbyście chciały zobaczyć moje zdobycze, to załączam linka:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1179711855

staram się wypatrywać nowe bez metek pajacyki, ale jak są ładne welurowe używane, to też biorę, mam fioła na punkcie tygryska. kupiłam kapcie i skarpetki z tygryskiem w h&m, co ciekawe skarpetki 10 zł. stwierdziłam dopiero w domu, że są drogie, bo w sklepie miałam zamglenie umysłu. niestety..

większość rzeczy z linka pochodzi z mothercare z obecnej kolekcji, no i jeden taki pajacyk 100 zł bez kitu. także uważam, że jak dałam 400 zł za 40 szt., to czad. licytuję teraz inne pajacyki i mam nadzieję, że do mnie dolecą. wtedy będzie komplet.

na allegro są całkiem dobre ceny i też mi się wydaje, że można kupić używane, bo ja 40 zł za nowe wydawać nie będę, tym bardziej, że czasem i 3 sztuki pójdzie dziennie.
Ubranka sa boskieee

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

A tak na marginesie to chyba dzisiaj zaczynamy 7 miesiąc i III trymestr w pasie mam 101 cm i przytyłam 10kg :/ Pocieszcie mnie, że to nie tak dużo ;-)
Stary 2010-08-13, 20:39   #4353
kretencja
Zakorzenienie

Ruda, niezła z Ciebie jajcara

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 20:45   #4354
Patrycja_1708
Zadomowienie

oczywiscie ze to nie duzo, ja jutro zaczynam 22tc a juz 7 kg na plusie wiec zanim zaczne III trymestr to nie wiem ile bedzie...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 20:49   #4355
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich, ciężko było wszystko przeczytać

Olajka, Ja też dzisiaj zamówiłam łóżeczko, z całym wyposażeniem przy okazji ;-) Zdjęcia łóżeczka i pościeli jaką wybrałam poniżej. Kupiłam za jednym zamachem łóżeczko, materacyk, pościel i wypełnienie do pościeli Teraz czekam aż przyślą.
Sliczne

Tez biore witaminy, ale tez mi sie czesto zapomina. Biore w sumie co drugi dzien, tylko ze ja owoce na kg wsuwam.

A co do wagi- to jak na poczatek III trymestru to w normie. U mnie dopiero pelny 24 tydzien a juz 8 kg i w obwodzie 98 cm.

Wzielam kapiel z mlekiem i octem. Troche lepiej, ciekawe czy uda mi sie dzis zasnac. Slucham mozarta, pije mleczko i mam wlaczony kominek z olejkiem. Ostatnio jestem strasznie rozstrzesiona. Czeka mnie urlop i mase przygotowan do wyjazdu, dluga podroz i szczerze mowiac, chyba czas przestac pracowac.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 20:54   #4356
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Ja tam się nie nastawiałam. Dowiedziałam się o płci na połówkowym w 22 t.c. Ciekawe czy jak teraz pójdę do gina mojego to potwierdzi u siebie, właściwie to mu mówiłam sama że jest dziewczynka, ale i on to powinien widzieć na swoim usg przecież. Dużo dziewczyn dowiaduje się sporo wcześniej.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------
Dzie4wczyny odnośnie jeszcze tych materacy to na necie pisze, że te gryka-pianka-kokos są bardzo niewygodne dla dzieci. I tak kurczę nie wiem dlatego dziś samo łóżeczko kupujemy, a z materacem się wstrzymamy jeszcze.

1
a pozniej sporo kobiet dowiaduje sie ze cos uroslo

2
obale wiec mit zadajac pytanie - skoro takie niewygodne to dlaczego moj synek spi i spal od poczatku jako noworodek na nim i nic mu nie przeszkadza??? jesli byloby niewygodnie dalby znac prawda?
stwierdzenie - jak kazdej z nas pasuje inny wozek tak samo materace wg mnie sa najzdrowsze i maja duzo zalet

GRATULUJE CORECZKI I SYNKA

M25 ladne lozio

KRETENCJA ale wymazu nie zrobila ci co?
a lusterko podgrzewaja by widziec cos przy wkladaniu do tchawicy ogladajac ja - jak oddychasz dmuchasz w nie i by nie parowalo majac mniej wiecej te sama temp

KOTEK 81 najwazniejsze ze ci pasuje i sie podoba!nowy nabytek

WÓZEK ZIELONO CZARNY JEST SLICZNIUSI _ PODOBA MI SIE

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Sliczne

Tez biore witaminy, ale tez mi sie czesto zapomina. Biore w sumie co drugi dzien, tylko ze ja owoce na kg wsuwam.

A co do wagi- to jak na poczatek III trymestru to w normie. U mnie dopiero pelny 24 tydzien a juz 8 kg i w obwodzie 98 cm.

Wzielam kapiel z mlekiem i octem. Troche lepiej, ciekawe czy uda mi sie dzis zasnac. Slucham mozarta, pije mleczko i mam wlaczony kominek z olejkiem. Ostatnio jestem strasznie rozstrzesiona. Czeka mnie urlop i mase przygotowan do wyjazdu, dluga podroz i szczerze mowiac, chyba czas przestac pracowac.

DE biore dalej feminatal, ale co 2-3 dzien, w ten sposob unikam wymiotow

zazdroszcze tej kapieli ale po co ocet? nie wysusza ci skory? nie szkodzi delikatnym miejscom ??
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 20:55   #4357
ruda3000
Raczkowanie

Dziewczynki gratuluje corek (a wszyscy alarmuja ze malo dziewczynek a u nas prawdziwy babiniec, nie uwlaczajac oczywiscie mama oczekujacym synkow).
Weronika filmik z 3d i zdiecia po prostu boooooskie. Tez sie zastanawiam nad 3d, ale musze sie dowiedziec gdzie i za ile robia to w kraku
Co do rocznic to 15.08 mamy Nasza 1 rocznice
ruda3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 20:56   #4358
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Ja uciekam spac : Pa dziewuszki

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 20:59   #4359
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
1
DE biore dalej feminatal, ale co 2-3 dzien, w ten sposob unikam wymiotow

zazdroszcze tej kapieli ale po co ocet? nie wysusza ci skory? nie szkodzi delikatnym miejscom ??
Lekarz mi tak zalecila.Ocet jablkowy- ma przywrocic kwasny odczyn skory. Mleko w sumie tez z tego powodu. No ale w uszach mnie nadal swedzi

Daniel

Christian
Stary 2010-08-13, 21:01   #4360
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez ruda3000 Pokaż wiadomość
Dziewczynki gratuluje corek (a wszyscy alarmuja ze malo dziewczynek a u nas prawdziwy babiniec, nie uwlaczajac oczywiscie mama oczekujacym synkow).
Weronika filmik z 3d i zdiecia po prostu boooooskie. Tez sie zastanawiam nad 3d, ale musze sie dowiedziec gdzie i za ile robia to w kraku
to w niedziele yuppi swetujcie wiec
Stary 2010-08-13, 21:03   #4361
kotek81
Zakorzenienie

Hehe Pełnia jeszcze nie kupowałam wózka ale na 99,99% będzie właśnie ten - tylko czekam jeszcze bo chciałam od innego sprzedawcy a chwilowo mu brakło.

Ja też zmykam już spać. dobranoc.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 21:05   #4362
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Lekarz mi tak zalecila.Ocet jablkowy- ma przywrocic kwasny odczyn skory. Mleko w sumie tez z tego powodu. No ale w uszach mnie nadal swedzi
oby szybko pomoglo wiec

i ja uciekam... slodkich snow pa
Stary 2010-08-13, 22:17   #4363
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBEREK

GRATULUJEMY!!!!!!!!!!

A w KTÓRYM JESTES MIESIACU ?

Tu macie link do TT niesamowicie oplaca sie taki zestaw jak ktos bedzie chcial taka firme :
http://allegro.pl/show_item.php?item=1186771909
Dziekuje wszystkim za mile slowa Jestem w 21 tygodniu.pozdrawiam wszystkie mamusie
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 05:29   #4364
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Kliwia gratuluje dziewczynki

A mnie się wydaje właśnie że więcej chłopakow u nas

Ja mogę poprowadzić listę-mam termin na koniec grudnia a poza tym dziś gin stwierdziła że styczeń jest bardzo prawdopodobny także już dawno założyłam że będę u nas "gasić światło"
no i mam całe mnóstwo niewykorzystanych minut to i centralą telefoniczną mogę zostać abyśmy miały zawsze świeże informacje kto na jakim etapie porodu jest

jest tak duszno że padam na twarz byłam w H&M i kupiłam 2 staniki-w tym jeden do karmienia ale jestem ledwo żywa...
nie nadrobie was
jesli chodzi o wymiane tel uwazam ,ze jest ok nie tylko do porodu ,ale tez w razie gdyby ktoras na patologii wyladowala
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 05:39   #4365
Artystka23
Dragonfly

M25 urocze lozeczko
Stary 2010-08-14, 06:03   #4366
kliwia
Zakorzenienie

M25 fajny zakup, pokaz pozniej fotki real

A ja zapomnialam wczoraj napisac, ze moje dziecie nadal posladkowo ulozone. yhy I sie zastanawiam czym ona mnie tak uderza jak sie rusza.
Glowką albo lapkami
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 06:06   #4367
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
M25 fajny zakup, pokaz pozniej fotki real

A ja zapomnialam wczoraj napisac, ze moje dziecie nadal posladkowo ulozone. yhy I sie zastanawiam czym ona mnie tak uderza jak sie rusza.
Glowką albo lapkami
moje caly czas glowkowo ,dziwie sie, ze sie nie chce przekrecic
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 06:11   #4368
kliwia
Zakorzenienie

melabn jak glowka w dol to niech sie lepiej nie przekreca

Juz wiem jak sie nazywa lek ktory przepisala mi wczoraj ginka zeby wyprzedzic anemie ktora sie do mnie zbliza.
Tardyferon-Fol
zelazo ale ma tez kwas foliowy i to duzo.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-08-14 o 06:17
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 06:29   #4369
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
De, Biorę feminatal, ale czasem mi się zapomni
Agas, Kliwia gratki, witajcie w klubie mam dziewczynek
Kotek81, sprytny ten Twój wózek prawdziwe 2w1.
Artystka, a miał być czerwony w groszki
tak sobie myślę, gdzie podziewają się Sanderinka i Wiolkaslonko
znalazlam ten wozek co mi sie podobal na wystawie wtedy tylko ze duzo kosztuje:/ ma dosc dobre opinie z tego co widzialam,ale jak go kupie to nie starczy mi na lozeczko...choc wciaz mam na niego duza chec,pokaze wam
Stary 2010-08-14, 06:43   #4370
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
melabn jak glowka w dol to niech sie lepiej nie przekreca

Juz wiem jak sie nazywa lek ktory przepisala mi wczoraj ginka zeby wyprzedzic anemie ktora sie do mnie zbliza.
Tardyferon-Fol
zelazo ale ma tez kwas foliowy i to duzo.
Witam
Kliwia po Tardyferon-Fol są strasznie zaparcia, żelazo w takiej dawce sie fatalnie przyjmuje. To opinia mojej koleżanki ( masakryczne zaparcia) i mojego lekarza. Mnie kazał brać Biofer - jest dobrze przyswajalny i nic się nie dzieje. Zresztą, sama wybadasz

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
znalazlam ten wozek co mi sie podobal na wystawie wtedy tylko ze duzo kosztuje:/ ma dosc dobre opinie z tego co widzialam,ale jak go kupie to nie starczy mi na lozeczko...choc wciaz mam na niego duza chec,pokaze wam
podoba mi się

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
moje caly czas glowkowo ,dziwie sie, ze sie nie chce przekrecic
u mnie też nietoperz
Stary 2010-08-14, 07:33   #4371
kretencja
Zakorzenienie

De, pełny 24 tydzień to jeszcze nie początek III trymestru Dopiero jak się kończy 27tc to się III trymestr zaczyna

A ja miałam okropną noc. Najpierw mąż do 23,30 walczył z jednym z pokoi, potem się pokłóciliśmy, potem mieliśmy poważną rozmowę, koniec końców poszliśmy spać o 2-giej. Potem wstawałam na siku, potem nad ranem obudziła mnie burza - robiło się jasno, nie wiem, która mogła być. No i teraz wstałam o ósmej, bo tak zawsze jem śniadanie... Okropnie się czuję, do tego mam oczy zapuchnięte od ryku w nocy. Chyba wrócę do łóżka zaraz...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-14, 07:42   #4372
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
De, pełny 24 tydzień to jeszcze nie początek III trymestru Dopiero jak się kończy 27tc to się III trymestr zaczyna

A ja miałam okropną noc. Najpierw mąż do 23,30 walczył z jednym z pokoi, potem się pokłóciliśmy, potem mieliśmy poważną rozmowę, koniec końców poszliśmy spać o 2-giej. Potem wstawałam na siku, potem nad ranem obudziła mnie burza - robiło się jasno, nie wiem, która mogła być. No i teraz wstałam o ósmej, bo tak zawsze jem śniadanie... Okropnie się czuję, do tego mam oczy zapuchnięte od ryku w nocy. Chyba wrócę do łóżka zaraz...
Wiem, wiem III trymestr dotyczyl M25

A ja dzis dla odmiany spalam bardzo dobrze

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-08-14 o 11:22
Stary 2010-08-14, 07:47   #4373
kretencja
Zakorzenienie

Aha, to znaczy, że nie zrozumiałam. No mówię, że nieprzytomna jestem

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-14, 08:16   #4374
kootekk
Zakorzenienie

witam
ja znowu po nieprzespanej nocy, juz 4 z kolei u nas taaaka burza była ze pies biedny do łozka przyleciał i trząsł sie jak galareta

artystka toż to implast bolder jest, nie? to juz ci go dziewczyny pokazywały a mowiłas ze to nie ten

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 08:31   #4375
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Hehe Pełnia jeszcze nie kupowałam wózka ale na 99,99% będzie właśnie ten - tylko czekam jeszcze bo chciałam od innego sprzedawcy a chwilowo mu brakło.

Ja też zmykam już spać. dobranoc.
Heja Hej Mamuśkom i Dzieciaczkom

Jak nocka?? u nas burzowa ale przetrwaliśmy

dzień powinien minąć mi praciwicie, ale znając siebie i swój zapał oraz samopoczucie to pewnie się polożę

Gardło boli i czuję że mnie rozbiera więc będę miała powód a na obiad to chyba spaghetti na szybko zrobię

KOTEK81 hehe cała ja to jak kupisz wtedy się pochwal hehe
Stary 2010-08-14, 08:34   #4376
mallinka
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
mallinka wiesz co wlasnie doczytalam w necie?
jesli moj PUP nie bedzie wiedzial o co mi chodzi z tym aby stypendium stazowe przedluzono mi do porodu, to znalazlam inny zapis
Otoz po ustaniu stazu mam jeszcze 5 miesiecy zasilku dla bezrobotnych.
A znalazlam zapis ze jesli urodzi sie dziecko w trakcie zasilku lub miesiac po jego ustaniu, to przysluguje on nadal w okresie w jakim wyplacany bylby zasilek macierzynski - czyli na jedno dziecko 20tygodni. Dobre i to.
o, fajnie a możesz podesłać mi link do tego zapisu? bo czy każdy po stażu ma prawo do zasiłku?

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
jesli chodzi o wymiane tel uwazam ,ze jest ok nie tylko do porodu ,ale tez w razie gdyby ktoras na patologii wyladowala
to kto ma ochotę wymienić się tel to zapraszam na priv-nie chciałabym na forum publikować mojego nr
i w razie czego myślę że jeszcze jedna Dyżurna by się przydała
Obiecuję jak najbardziej na bieżąco publikować wszystkie smsy na forum

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kretencja to miałaś stresującą noc odpocznij sobie jeszcze w łóżeczku

u mnie też była koszmarna burza i nie spałam kilka godzin-tak waliło że myślałam że się dom zawali a teraz oczywiście dalej duchota taka że nie wiem jak tu się zabrać za sprzątanie.... ale na 13 jadę do rodziców na obiad-to przynajmniej gotowanie mi odpada

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 08:50   #4377
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
po twoim opisie wyobrazalam sobie wozek biedronke hehehe

Boldery sa ok - mi sie z tych podoba czarny w biale kropy - delikatniejszy

a myslalas nad uzywanym? znalazlam cos takiego...
http://allegro.onet.pl/item117803925...nowa_cena.html
ale bez fotelika w zamian jest materacyk...

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

o, fajnie a możesz podesłać mi link do tego zapisu? bo czy każdy po stażu ma prawo do zasiłku?

to kto ma ochotę wymienić się tel to zapraszam na priv-nie chciałabym na forum publikować mojego nr
i w razie czego myślę że jeszcze jedna Dyżurna by się przydała
Obiecuję jak najbardziej na bieżąco publikować wszystkie smsy na forum

Kretencja to miałaś stresującą noc odpocznij sobie jeszcze w łóżeczku

u mnie też była koszmarna burza i nie spałam kilka godzin-tak waliło że myślałam że się dom zawali a teraz oczywiście dalej duchota taka że nie wiem jak tu się zabrać za sprzątanie.... ale na 13 jadę do rodziców na obiad-to przynajmniej gotowanie mi odpada
no to prosze o podeslanie mi twojego n-ru
Stary 2010-08-14, 08:50   #4378
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
mallinka, kto wie, może ja ostatnia będę, w kazdym razie raźniej mi, że nie tylko ja koniec grudnia
Może się okazać że ja będę ostatnia. Też koniec grudnia.

kliwia
, gratulacje dziewczynki!
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 09:00   #4379
Aliszcze
Zakorzenienie

witam Moja Asia od rana dawała mi sygnały, znów delikatne puknięcia, chyba chciała, żeby mama w końcu wstała z łóżka i zjadła śniadanie

bardzo mi się podoba imię Jakub, rozważaliśmy to imię z mężem dla synka, choć to imię zajęło drugie miejsce, na pierwszym jest Daniel

Wczoraj byli u nas przyjaciele i jak przyjaciółka ( na imię ma Joanna) się dowiedziała, że córeczkę chcemy nazwać Joanna to bardzo się ucieszyła choć jej mąż a nasz przyjaciel również zaproponował Ryszarda (on ma Ryszard na imię) kupili mi dobre włoskie wino mówiąc, żebym sobie wypiła, jak już będę mogła

Mallinka, już ślę Ci mój telefon

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 09:01   #4380
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruda3000 Pokaż wiadomość

Ruda ja tak samo z mężem już juterko mamy swoją pierwszą rocznice Cos specjalnego szykujesz??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości