|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Cytat:
![]() no patrz to tyle co ja tylko mi przy takiej wadze do ktorej ty dazysz nie ladnie, kiedys wazylam 50kg i nie mam zadnych zdjac z tego okresu, taka budowa ciala 58kg to moje marzenie tobie nikt nie marudzi? ze np w anoreksje chcesz sie wpedzic? bo mi ciagle
|
|
#1562 |
|
Raczkowanie
|
Ja za to mam 173cm i tez dla mnie idealna waga to 60 chociaz milo by bylo chociaz na chwile zobaczyc 5 na przodzie. Kiedys wazylam 54 to juz bylam meeeega chuda i jeszcze bardziej plaska (jezeli sie wogole da) niz teraz
|
|
|
|
#1563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musze sie pochwalic co prawda 3kg w dol i moze tego nie widza inni ale dzis ida w miescie przegladalam sie w wystawach i wydaje mi sie ze po buzi szczuplejsza jestem a i brzyuszek mniejszy
|
|
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
No takie są,przepis też łatwiutki....nie wiem tylko ,czy warto podawać,bo batów obrywać nie chcę....i czytać jak płaczecie nad zastojami
....bo wciagają nieziemsko .Ale to nie mój wymysł,też tu się pokusiłam po wklejonej fotce ....,ale czysto dukanowe!!(jak się trzyma proporcje)..he,he...
Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2010-08-14 o 14:24 |
|
|
|
#1565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o pas, brzuch, u mnie to najmniejszy problem , tam tłuszcz nigdy się nie odkłada . Jak waże 51kg ( większość mojego życia ) to też mam w pasie 57, ale mi to nie przeszkadza, bo w biodrach 90 zostaje i w udach 49 .Tylko uda i tyłek . Oczywiście, był wybór, zmiana garderoby i rozmiaru. Tylko , że ja mam mamę, która całe życie dźwiga 30kg zapasu (teraz duka dzielnie ze mną) i wiem do czego to wszystko prowadzi. Także lepiej brać się za siebie póki czas, bo im więcej się przybiera tym potem trudniej.
|
|
#1566 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- Najpierw chwila strachu (w przypadku syna), bo miałam niespełna 20 lat, ale już za chwileczkę wiedziałam, że dam sobie radę i że będę go kochała i wychowam najlepiej jak umiem. A córcia też dziecko-niespodzianka, ale to już inaczej, bez strachu, raczej jak dar losu potraktowana była i również przyjęta z wielką miłością i radością. Mój syn też narzeka, że zrzędzę i go napominam albo popędzam... Cóż - odwieczna przepaść między pokoleniami ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
I teraz grzecznie dukaj dalej to i za tłuszczyk się weźmiesz niebawem...Tak, ja się ważę codziennie - żyć bez tego nie mogę ![]() Nawet zidentyfikowałyśmy tu na forum taką jednostkę chorobową: gravitamiania z łacińska lub wagoholizm po polskiemu ![]() A tak poważnie to mi codzienny pomiar pomaga. Dodaje motywacji albo informuje o wodzie w organizmie. Wzrosty psują humor z rana czasem, ale w sumie tez je uważam za cenną informację... |
||
|
|
|
#1567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Prawie zawsze tyle ważyłam, czasem mniej . Niby szkielet cienki , ale ciężki . Na 58kg pracowałam około roku. Codziennie słodycze, czipsy fast foody i dostałam cellulitis w nagrodę
|
|
#1568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję ![]()
|
|
#1569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, zaraz jadę na zakupy i poszukam takiej przyprawy![]() Nic sobie kobitko nie wmawiasz 3kg na buziulce już można zobaczyć. Pacz jak miło przeglądać się w wystawach
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc to ładnie nie wyglądało, najlepiej się czuję jak mam w talii ok. 60, a w biodrach 88-90 cm. Ud jak byłam chudsza nie mierzyłam, a szkoda
|
|
|
|
|
#1571 |
|
Rozeznanie
|
Niunie mam 2 pytania dotyczące książki
![]() 1) Już niedługo przechodzę na kurację naprzemienną. I będęrobiła raczej 5/5. Tylko nie wiem, czy zaczynać od warzyw z proteinami czy od samych protein? Gdzie będę szybsze i lepsze skutki? ![]() 2) Wyczytałam właśnie, że ta kuracja naprzemienna może być 2/0. Coś tam, że to się liczy bardziej na dolne partie działa, i nie robi dużej różnicy w górze. A ja mam taka budowę, że z górą wszystko w porządku oprócz brzuszka. A i wyczytałam, że to wpływa na zwalczanie celulitu. Doradźcie
|
#1572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Np dziś mi pokazało ze mam 28,1 % tłuszczu, wody 51,4. A jak zrobiłam siku to mi pokazało, ze mam jeszcze wiecej wody bo 51,8 . Za to ilość mieśni mam co dzień taka sama![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Co do drugiego punktu to cięzko mi się wypowiedzieć, bo nie znam nikogo kto ten tryb stosuje |
||
|
|
|
#1573 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Ad. 2) 2/0 to chyba niezbyt trafiony pomysł doktorka. Kilka dziewczyn od nas testowało i praktycznie niewiele chudły. Ja osobiście polecam 5/5. Powodzenia!
|
|
|
|
|
#1574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo proteiny na niej właśnie były....ad.2 jak dla mnie to ta faza 2/0(wg tego co zrozumiałam Dukana),to dla kobiet o kształtach gruszki,czyli szeroka pupa i uda+celulit. Zatem jak masz problem z brzuchem samym,to nie zupełnie to samo... To tyle ode mnie .
|
|
|
#1575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. 83cm osiągnęłabym chyba po moim trupie czyt. anoreksja w moim przypadku.
|
|
#1576 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Piękne
![]()
|
#1577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tego co slyszalam rzeczywiscie bez sukcesow. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Barbara66 ja tez chce rudego kotka 3 dni temu prawie adoptowałam
Edytowane przez blackhardcore Czas edycji: 2010-08-14 o 15:12 |
|
|
|
|
#1578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ok, będę na tej 5/5
|
|
#1579 | ||
|
Zadomowienie
|
o matkoooo... ja za baterie do wagi place 3,5zl
![]() Cytat:
![]() taka dupa szeroka w genach po mamie odziedziczona.... Cytat:
nalesniki (4szt) 1jajko, 1 homo, 3lyzki owisanych, slodzik wymieszac, wlewac do zaroodp i mikrofalowac 2 minuty (kazdy)
|
|
#1580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(bo już jest starszy,niz na fotce)...zatem kto chętny to zapisywać się na listę (chwilowo kotków na wydanie brak)...właśnie tym znalazłam domki:
|
|
|
#1581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1583 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=barbra66;21369864]Nie ma sprawy,mój kocurek bardzo się stara ,"uszczęśliwiać"właścicie li kotek w okolicy
(bo już jest starszy,niz na fotce)...zatem kto chętny to zapisywać się na listę (chwilowo kotków na wydanie brak)...właśnie tym znalazłam domki: ale slodziaczki, ale ja chcialam caaalego rudego jak z reklamy wiskasa
|
|
#1584 |
|
Wtajemniczenie
|
a proszę bardzo
:Kulki (z aromatem): -kilka łyżek mleka w proszku(ok 7-8) -1 łyżka cacao -2łyżki płaskie słodziku w proszku -kilka łyżek mleka schłodzonego -aromat wg upodobania- ja używam rumowy i pomarańczowy,kilka dobrych kropli.. -otręby owsiano-pszenne(tu tak miarkować,by masa była lekko zgęstniała)...no i lepimy kulki,obtaczamy w otrębach owsianych...i schłodzić w lodówce...i gotowe kusicielki dla żołądeczka spragnionego
|
|
#1585 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczęta
![]() Jutro jadę na 10 dni do Kołobrzegu,tam poszukam jakiejś wagi elektronicznej.Ale dzisiaj miałam miłą niespodziankę ;p Byłam w koleżanką w solarium ( u mnie ciągle zimno i pada,brakuje mi słońca ;p) no i patrzę a tam w kabinie stoi waga elektroniczna.Od razu się zważyłam no i waga 71,100...Nie powiem,że byłam zadowolona,bo zawsze jakoś tyle ważyłam ale UV mi humor poprawiły i już jestem naładowana na 3 tygodnie ;] aaa,znacie jakieś fajne przepisy z makrelą wędzoną ? Bo mam ją w lodówce ,a zupełnie nie mam ochoty jeść jej "na sucho" ;] Byłabym wdzięczna. |
|
|
|
#1586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
....tylko trzeba poczekać trochę
|
|
|
#1587 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj byłam biegać jadłam mało i praktycznie same jogurty bo nie miałam pieniażków na zakupy... Ale dzisiaj nadrabiam wprawdzie po 30 minutach biegu i całym dniu małego zarła zeszło tylko z 61,1 kg do 61
ale co tam jutro bedzie 60,4 pewnie hihihi marze przynajmniej o tym ![]() Mam pytanie jak sobie radzicie z wyjazdami bo mi ciężko pojechać do chłopaka i jedzenie zabrać a co dopiero na pare dni albo cały dzień ;/ ? |
|
|
|
#1588 |
|
Zadomowienie
|
martuch_ odnośnie tego że wypiłaś więcej - na tej diecie nie jest tak, że na 100% będziesz miała nagły efekt "wykroczenia". Może zdarzyć się, że ujdzie Ci to na sucho, a może być tak że będziesz miała od razu na drugi dzień zastój lub wzrost. Są tutaj dziewczyny, które reagują w pierwszy sposób a ja jestem w tej drugiej grupie niestety...
Co do ogółu działania to jak dostarczasz za dużo węgli, które nie pochodzą z warzyw bo te jakby się nie liczą do dziennego bilansu węgli, to one są rozkładane i przyswajane i magazynowane natychmiastowo. No a nam nie o to chodzi... ![]() Aleksandra_M mogę się oprzeć, wszystkiemu (chyba) już teraz ![]() avataris czujne oko bacik zapodaje hehe Zjadłam deserek (dwa wieśniaki ze słodzikiem, jeden cynamonowy a drugi waniliowy), piję kawkę i jeszcze pewnie dziś na kolacyjkę coś dobrego wszamię, byle przed 18
|
#1589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oszesz tyyyy jakie cuda pluszowe
Dukam od 28.06 58kg Waga 58kg ![]() Cel 51kg 21.03 Dukan drugie podejście ![]() Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło Edytowane przez avataris Czas edycji: 2010-08-14 o 16:05 |
|
|
|
|
#1590 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

)
co kilka minut 

74kg 10.08.10
cel 60
. Jak waże 51kg ( większość mojego życia ) to też mam w pasie 57, ale mi to nie przeszkadza, bo w biodrach 90 zostaje i w udach 49 .Tylko uda i tyłek
. Oczywiście, był wybór, zmiana garderoby i rozmiaru. Tylko , że ja mam mamę, która całe życie dźwiga 30kg zapasu
I teraz grzecznie dukaj dalej to i za tłuszczyk się weźmiesz niebawem...

, zaraz jadę na zakupy i poszukam takiej przyprawy