|
|
#2401 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Droga tiramisu_, miękkiego stanika w rozmiarze 70B ze świecą szukać. Mileny szczerze odradzam, to strasznie kapryśne staniki, do tego potrafią niemiłosiernie spłaszczyć. Flamenco ma do tego okropny, niepracujący obwód. Jako była "nosicielka" 70B mogę rzec, że w tym rozmiarze miękkich staników w sklepach uświadczyć nie można - prawie same gąbczaste, gąbka zamiast biustu
Jedyny przyzwoity miękki model w tym rozmiarze, jaki znam, to Gossard Esprit. No i kiedyś pojawią się miękkie Effuniaki. Arabella, którą zalinkowałaś, zaczyna się bodajże od B. Ogólnie zresztą Freya na małych biustach rzadko kiedy wygląda dobrze.Droga dzaga1989, mimo wszystko proponuję - zmierz się wg podanej instrukcji, podaj wymiary, określimy szukany rozmiar i spróbujemy dobrać konkretny model ![]() Jeżeli dobrze rozumiem, to "miseczki" w tej sukience to po prostu gąbeczka na wysokości biustu? Wg mnie takie wszycie gąbeczki kompletnie nic nie daje, poza spłaszczeniem biust zbierają w dużej mierze fiszbiny (chyba, że takowe w sukience są).
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam takie same wymiary (nooo ... 74/90-91) i 65F jest idealny. Tylko np. przy push upach w tym rozmiarze musisz szukać modeli bardziej zabudowanych jak Mex czy Cacharel, bo softy jak Anabella i lekko usztywniane jak np. wypadają mniejsze; czyli np. taki push up leży idealnie, a już soft ma za małą miskę (wypada jak E). Więc przy softach celuj raczej w 65G. |
|
|
|
|
#2403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście, mierzenie się i dobranie nowego rozmiaru polecam, ale nic na siłę. Każda osobą, która się tu wpisuje zaraz jest atakowana. Edytowane przez tiramisu_ Czas edycji: 2010-08-12 o 11:49 |
|
|
|
|
#2404 | |||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() a wytluszczone utwierdza mnie, ze mialam racje. nie ma czegos takiego jak rozmiar "B" ani "D". i "D" to nie sa balony. widzialas kiedys 65D czy 70D? maly, zgrabny biust, ot co. co do przeswitywania, faktycznie, umknelo mi, przepraszam, ale nie rozumiem, dlaczego zaraz na mnie najechalas ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#2405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem, że nie prosiłaś o sprawdzenie Twojego rozmiaru, ale ja odebrałam wypowiedź siarki40 naprawdę pozytywnie - nie wyczułam żadnej ironii czy niedowierzania, raczej życzliwość i chęć pomocy ![]() PS Do bardziej zaprawionych w bojach stanikomaniaczek: czy możecie doradzić, który z warszawskich, stacjonarnych sklepów wymienionych w pierwszym poście ma solidne brafitterki i przyjazne ceny? Może nawet bardziej niż przyjazne, bo wyjątkowo krucho u mnie z kasą w chwili obecnej a marzy mi się choć jeden świetnie dopasowany cielisty (nude) stanik Pytam o brafitterki, bo ze względu na mój, ekm, stożokowaty biust nie jestem przekonana do wyników elektronicznego kalkulatora
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2010-08-12 o 12:14 |
|
|
|
|
#2406 |
|
Raczkowanie
|
mysiak, na Twoim miejscu wybrałabym się do Dopasowanej albo Abrakadabry, jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś wyszedł z nich niezadowolony
Ale ogólnie większość warszawskich sklepów cieszy się bardzo dobrą opinią.tiramisu_ -myślę, że Milena w tym rozmiarze da efekt podobny, co ten bandaż, tylko do tego będzie uwierać obwodem i fiszbinami
|
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
Witam, jestem pierwszy raz na tym forum i jestem w szoku
![]() Zmierzyłam się tak jak mi radziłyście. Z dotychczasowego 75-80B wyszło mi 70D (kiedy mierzyłam się na szybcika wyszło mi 70 E). Ciekawe. Przy najbliższej okazji sprawdzę w sklepie. Pytanie mam jednak. Czy Wy wszystkie kupujecie sobie same biustonosze za ponad 1000zł? Przepraszam, jednak mnie zwyczajnie na to nie stać. Kiedy człowiek zarabia około 1000 zł, ma na utrzymaniu dzieciaka (o mężu nie wspomnę bo ona sam na siebie robi ) to jakoś mało wiarygodne wydaje mi się kupowanie bielizny za taką kwotę. A co z dokompletowanymi do tegoż stanika majtkami, stringami, szortami. Są jakieś tanie sklepy z biustonoszami? Dobrymi w dodatku?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, myślę o zakupach u DAMA-KIER-HURT
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już Ci mówię. Generalnie bardzo te staniki polubiłam, bo w rozmiar trafiłam idealnie, wszystkie tak samo ładnie eksponują i podtrzymują biust i mają dość fajny design (trochę kiczowaty czasem, ale większość naprawdę elegancko i kobieco wygląda na ciele). Mój ulubiony to Delice, ale dostępny tylko na Intymnej niestety. Solidnie wykonany, wygląda dokładnie jak na zdjęciach, rozciągliwy nie jest wcale (od marca noszę, piorę mniej więcej raz w tygodniu i wciąż zapinam na pierwszą haftkę). Świetnie trzyma biust (jest dość szeroki i trzyma dobrze pod biustem) i go uwydatnia. Taki sam w sensie rozciągliwości i miseczek jest Mex. Mam też Jasmine, jest nieco mniej zabudowany pod biustem i bardziej delikatny, troszkę się rozciągnął od marca (z pierwszej haftki przeszłam na ostatnią), miseczki też troszkę sfatygowane, ale trzeba mu przyznać, że przez 2 miesiące nosiłam go co drugi dzień. Anastasia - jest dobrze zabudowana pod biustem, podobnie jak Delice, ale ma nieco bardziej miękkie miseczki. Jest mniej więcej tak rozciągliwy jak Jasmine. Takie same jak Anastasia są Gabrielle, Cacharel iVicenza - też je bardzo lubię. Generalnie jeżeli chcesz wypróbować rozmiar to polecam Ci kupić Mercedes albo Dalilea - będziesz wiedziała jak ci się noszą twarde puszapy tej firmy, i jakiś miękki push np. Allure albo Lilly. Jak będą nieodpowiednie to nic się nie martw, wezmę je od Ciebie (bo widzę, ze jesteś z Wrocka) ![]() edit: acha, jeszcze ze ściśliwością; więc Dama Kier jest średnio ściśliwa, że tak powiem, Karczki są wykonane z miękkich i rozciągliwych materiałów (nie to co pancerna Wonderbra czy Gossard), i generalnie są to staniki na niskim poziomie wytrzymałości. Jeśli chcesz zainwestować w 2 - 3 porządne staniki, to polecam bardziej brytyjskie firmy. Ale jak chcesz poszaleć to jak najbardziej polecam. Ach, no i jeszcze rozmiarem odpowiadają stanikom firmy Kinga, jeśli to Ci coś pomoże
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2010-08-12 o 13:16 |
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak przejrzałam ofertę, to bardzo spodobały mi się właśnie Mercedes i Lily Na dwa mi raczej złotówek nie starczy, bo się spłukałam na wakacjach A kupowałaś może jakieś staniki w Matinie na Jedności Narodowej? Wybieram się tam i ciągle dotrzeć nie mogę
|
|
#2411 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak mi Lily podpasuje, to najwyżej później kupię sobie Mercedesa Matina to właśnie stacjonarny sklep stanikowy na Jedności Narodowej. Ponoć duży wybór staników i raczej niskie ceny. Pytałam koleżanki, mówiła, że cenowo zamykają się w 100 zł. Nie wiem ile w tym prawdy, bo nigdy nie byłam. A wybieram się od roku chyba ![]() Znalazłam teraz info, że na II piętrze w Feniksie jest jakieś stanikowe stoisko z polskimi markami
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2010-08-12 o 13:44 |
|
|
|
|
#2413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprawdzałam tą Matinę, w sensie adres, nawet w sumie niedaleko mieszkam, może mi się tam uda dotrzeć przed Bożym Narodzeniem, to zdam relację Ja niestety jestem rozpieszczona zakupami internetowymi , więc nie wiem czy coś kupię, ale pooglądać mogę pojechać.---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Ok
To klikam w Lily 65F, przelewam kaskę i czekam na paczkę edit: Ktoś kilka minut przed podjęciem przeze mnie ostatecznej decyzji kupił Lily
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2010-08-12 o 14:11 |
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, nareszcie zdecydowałam się do was napisać, bo ciężko mi dobrać odpowiedni stanik.
Moje wymiary: 79 pod biustem i i 90 w biuście. Czy mogę prosić o jakieś wskazówki, ew. parę linków do odpowiednich modeli? Naprawdę mi zależy na dobrze dobranym biustonoszu, liczę na waszą pomoc
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bardzo miła jest ![]() Albo poczekać jakieś półtora miesiąca (aż mnie się kolejne fundusze zbiorą ) to poklikamy coś razem, za przesyłkę na pół zapłacimy (bo ja zrobiłam przedwczoraj zamówienie, szkoda, że nie zajrzałam tu wcześniej |
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z kolejnymi zakupami mogę oczywiście poczekać, sama nie jestem teraz za bardzo przy kasie Razem pokilkamy
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak powinnam sie najlepiej obfotografowac, zebyscie widzialy, czy te 65E Panache Tiffany plunge jest na mnie na 100% dobry...?
![]() 180zl... |
|
|
|
#2419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A adresy sklepów znajdziesz w 1. poscie ![]() Olcia - podpatrz zdjecia robione na balkonetce i wstaw podobne ( tu lub tam )
|
|
|
|
|
#2420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obawiam się, że w chwili obecnej moje absolutne maksimum wynosi 60zł...
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
mój najdroższy biustonosz to Effuniak i kosztował mnie 100zł, powoli zbieram na kolejny biustonosz tej marki i strapless; przecież to nie jest że raz w miesiącu kupuje biustonosze, raczej raz na pół roku/raz na rok; Effuniaka kupiłam w czerwcu a przez cały poprzedni rok (bo od ponad roku jestem dopiero uświadomiona) miałam staniki z all za max 30zł, kupowałam używane, raz wzięłam udział w zamówieniu z La senzy i wyszło mi po 38zł za nowy stanik z wyprzedaży;
na początku jak się ma mniej pieniędzy moim zdaniem warto kupić 2-3 używane z all a jak się rozmiar ustabilizuje wtedy można kupić jakiś za 100zł bo on starczy na kilka lat, nie miesięcy; można polować na okazje na all albo ebay'u; generalnie moim zdaniem jak ktoś chce to potrafi
|
#2422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2424 |
|
Raczkowanie
|
Duzo uzywanych jest tez na allegro, nie tylko na ebayu
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które kupują staniki na ebayu - jesteście zadowolone z zakupów, wszystkie paczki dochodzą itd, nie macie problemów z płatnościami?
Obejrzałam ofertę tego portalu i znalazłam trochę fajnych i nowych staników, aukcje kończą się np. dzisiaj lub jutro, nikt w nich nie licytuje, kusi mnie, ale boję się... Nigdy nie kupowałam nic na ebayu
|
#2426 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() nawet Maskaradki czy fajne Freyki, mozna upolowac ponizej 100 zl ![]() niestety, po zdjeciu duzo sie chyba nie da rady powiedziec ![]() tak ze chyba metoda prob i bledow trza sprawdzic^^ Cytat:
w ogole, bardzo szybko przesylki przychodza z ebaya - jak zaplace w poniedzialek za towar, juz kolo czwartku moge liczyc, ze otrzymam go. kiedys mi przesylek sporo ginelo, bowiem ida jako nierejestrowane (niepolecone), ale po skardze na doreczyciela z mojej okolicy, wszystko obecnie dochodzi
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A płacisz coś za przewalutowanie pieniędzy na Paypalu czy płacisz kartą? Kurcze, mam kartę kredytową, ale nie mogę jej tam wklepać, bo mi się pokazuje info, że bank nie pozwala czy coś w ten deseń I ile Ci wychodzi wtedy za jeden stanik? Bo dla mnie jest coś podejrzane, że nowy plunge Wonderbra, z metkami itd. jest na licytacji od 0.99 funta, kończy się za kilka godzin i nie ma ofert Nie wiem, może szukam dziury w całym
|
|
#2428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a poza tym, boje sie tego calego paypala, i w sumie nie korzystam z ebaya a szkoda, duzo tam fajnych ofert
|
|
|
|
|
#2429 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jaki rozmiar możecie mi poradzić z effuniaka straplessa?
Bo tak czytam fora i w ogóle i wnioskuję, ze nie wszystkie effuniaki mają tę samą rozmiarówkę, a że szykuje się wesele to szukam straplesa właśnie Któraś pomoże?73cm na wydechu, 76cm luźno, 92 w zwisie, 88-89 luźno w biuście |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

Jedyny przyzwoity miękki model w tym rozmiarze, jaki znam, to Gossard Esprit. No i kiedyś pojawią się miękkie Effuniaki. Arabella, którą zalinkowałaś, zaczyna się bodajże od B. Ogólnie zresztą Freya na małych biustach rzadko kiedy wygląda dobrze.

) na wymiary 73/90-91 zamówiła 70E i był znacznie za duży w obwodzie. Ja mam wymiary takie same, więc 70E odpada... Teraz pytanie: skusić się na 65E czy 65F? Skłaniałabym się ku 65F, bo skoro obwód zaniżam o jeden rozmiar, to muszę zwiększyć miskę, ale to F mnie przeraża 

Razem pokilkamy 
I ile Ci wychodzi wtedy za jeden stanik? Bo dla mnie jest coś podejrzane, że nowy plunge Wonderbra, z metkami itd. jest na licytacji od 0.99 funta, kończy się za kilka godzin i nie ma ofert