|
|
#2431 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Cytat:
co do tego stanika, to może jakiś nietypowy rozmiar? |
|
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
a paypal'a macie połączonego z karta kredytową czy rachunkiem bankowym?
bo nie mam karty kredytowej a z rachunku to podobno długo pieniądze idą
|
#2433 | ||||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
a jaki rozmiar nosisz w brytyjczykach? Cytat:
Cytat:
i nie ma co sie bac Paypala, bo czego niby toc to chyba bezpieczniejsze niz zwykly przelew.Cytat:
- ale ogolnie, to kwestia gora 2 dni roboczych, u mnie najczesciej to bylo poltora dnia, a nie tak dawno rekord pobity zostal, bowiem jak o 10 rano zlecilam dodanie srodkow, to kolo polnocy tego samego dnia pieniadze juz mialam na Paypalu
|
|
|
#2434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Manehajera Czas edycji: 2010-08-14 o 16:47 |
||
|
|
|
#2435 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() i to, ze miekusy, to chyba nie ma znaczenia, ja nosze te same rozmiary w miekkich i usztywnianych ![]() z tym, ze Pour Moi? kojarzy mi sie z duzomiseczkowymi modelami, Twoj taki jest?
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2437 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I te, na które trafiłam, to w większości staniki nówki z metkami Chyba trzeba wejść na nowy teren zakupowy, jak nie spróbuję, to nigdy się nie dowiem, jak to działa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba dość popularny, a jednak tamte aukcje, które znalazłam stoją w miejscu Dwie się już skończyły, Freya Millie poszła za 6 funtów, a jeden Gossard za 2,50 funta
|
|
#2438 |
|
Rzabbocop
|
Na ebayu kupilam juz chyba ze 100 stanikow
i wiele z nich udalo mi sie upolowac za kilka funtow |
|
|
|
#2439 |
|
Szef ds. Wymianek
|
he he, akurat tak sie sklada, ze Dalie sa rowniez duzomiseczkowe czesto (a rozmiarowka raczej jak brytyjska wypada)
![]() ja na przyklad nosze standardowo w brytyjczykach 32E (70E), zas Dalie Kaszmir nosze nadal w rozmiarze 65E! z wymiarow wynika, ze winnas miec ciut mniejsza miske niz ja, ja mam w Effuniakach 75D, stad Cie obliczylam na 70D badz 75C. ale wiesz, moze nie jestes do konca tabelkowa i bedzie Ci dobre nawet 75D czy 70DD^^ choc najbardziej bym obstawiala u Ciebie 70D albo 75C, zalezy jak bardzo jestes scisliwa, bo teoretycznie, 70 - tka sie wiecej niz do 75 cm moze nie roziagnac, a Ty masz 76 cm na luzno. ja w kazdym razie, po zakupach 75 - tek rozciagajacych sie do 75 - 77 cm, na pewno przy 72 cm na scisk pod biustem, w 70 - tke nie uderze
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy są tu posiadaczki effuniakowego pudrowego kropka? Chciałam sobie kupić cielistego effuniaka, ale jak zaczęłam przeglądać balkonetkę, to się zakochałam w kropku
Mam już Zarę w kolorze pudrowego rózu i w ogóle się nie odznacza pod białymi ubraniami. Czy kropek ma tak samo? Bo jeśli tak, to zrezygnuję z beżyka, bo on to taki raczej zwykły, a kropek jest taki --> ![]() Kliknęłam pudrowego i cielistego Pojutrze powinny być u mnie
Edytowane przez anntab Czas edycji: 2010-08-15 o 11:11 |
|
|
|
#2441 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.
Kiedyś trafiłam na Wasz wątek i powiem Wam, że jestem bardzo wdzięczna za wszelką pomoc tu udzieloną. Dopiero teraz widzę, ile czasu męczyłam piersi w złych stanikach.Powiem Wam, że nawet na własne "oczy" zauważyłam, że wszystko zostało dokładnie wyliczone. Moje 65E zaczęło się robić optycznie trochę za duże dla moich piersi, a sporo schudłam ostatnio. Myślałam, że tak mi się tylko wydaje, ale dziś się zmierzyłam, i co? Obwód ten sam, natomiast z E zrobiło się D. I nowy Panache Cleo już zakupiony na allegro.![]() Dzięki dziewczyny jeszcze raz, jak tylko mogę, to uświadamiam koleżanki.
|
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2443 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2444 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
Można dołączyć? Pomożecie obliczyć mi jaki właściwy rozmiar stanika powinnam nosić? ![]() Zaraz będę się mierzyć i wszystko napiszę, jeśli mnie przyjmiecie oczywiście ![]() Zmierzyłam :Pod biustem ciasno na wydechu- 76cm Luźno w biuście- 88cm Pod biustem luźno- 78cm Obecnie noszę rozmiar 75C, mam 22 lata, nie karmiłam piersią i nie byłam/ nie jestem w ciąży
,,Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem"- Anthony de Mello Edytowane przez Koszkaa Czas edycji: 2010-08-15 o 15:50 |
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję Ci bardzo za pomoc weszłam na stronę sklepu Ewy Michalak i co za niespodzianka! Właśnie otworzył się jej sklep u mnie w mieście Nie pozostało mi nic innego jak się przejśći przymierzyć co trzeba ![]() Powiedzcie mi dziewczyny, jak Wam się sprawują effuniaki? Koleżanka wyżej piszę, że nawet 75c może być dla mnie dobre, do tej pory nosiłam 70c "zwykłych firm" i teraz nie wiem czy jest sens tyle przepłacać, może zacząć kupować 75c w sieciówkach? Czy to jednak tak nie wygląda?? |
|
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Effuniak 75C różni się bardzo od np. H&Mowego 75C bo ma dużo węższy obwód i możliwe że szersze fiszbiny (tego nie jestem pewna)
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno mnie tu nie było, ale nadal systematycznie wymieniam swoje biustonosze na te dobre
![]() i teraz mam pytanie, czy nie orientujecie się jak jest z firmą marks&spencer, kolekcja Angel. Na wymiary 67 / 75-76 mogę kupić 28B? Różne opinie są o ich biustonoszach, a na all jest nawet fajna aukcja.
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obwód w Effuniakach nie rozciąga się podczas noszenia. A jeśli to niewiele. Takie sieciówkowe staniki baaardzo się rozciągają. Stanik robi się za luźny i nie trzyma biustu.
|
|
#2450 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy rozmiary M&S są podobne do rozmiarów freya? Czy jesli w M&S dobry jest na mnie 30E to taki sam rozmiar będzie ok np we frei retro?
I jeszcze jedno pytanie: kalkulator na stronie effuniaków wyliczył mi rozmiar 75 B. Czy to możliwe, jeśli noszę 30E z M&S?
House: "They didn't break me. I am broken." Edytowane przez Anatomia Czas edycji: 2010-08-16 o 15:53 |
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł do mnie stanik Damy Kier, model Lily
![]() Huhu, wyszedł mi skok z 75B do 70E/65F
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2010-08-16 o 20:47 |
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Anatomia -możliwe,
miałam styczność z MS 65, zaś w efunikau mam 75. jeśli chodzi o obwód. najlepiej wejdź na balkonetke i popatrz na effuniaki i rozmiary, jakie dziewczyny mają wymiary i co piszą. będziesz lepiej zorientowana. no właśnie po dniu w efuniak u mam odciśnięte wszelkie fiszbinki, już minęła godzina a tu nadal czerwone ślady
|
#2453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A nie wiesz jak wygląda rozmiarówka frei? Podobna jak MS?
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 3 staniki M&S , żaden nie jest taki jak powien byc(są mało wygodne w noszeniu, gryzą ) ale w 2 chodze a trzeci byl duzo za duzy/Ceriso węzowy - mam do odstapienia w rozmiarze 32G/ , z M&S nosze zazwyczaj 34F przy wymiarach 100/77 i chyba wzielam za duzy obwód bo coś luźne są
mialam tez curvy cate i freyie i tez byly nie wygodne , gryzące , wiec szukam jakies wygodnego stanika teraz fajne tez w miare gossardy plunge - mam 2 w rozmiarze 32 FF - chodze juz ponad 3 miesiace w nich i nic sie nie rozciągnęlo chociaz czasami wydają sie juz za małe w miskach i najwazniejsze ze materiał nie gryzie
|
#2455 |
|
BAN stały
|
Witam dziewczyny, swietny wątek
Może i mnie pomożecie obliczyć właściwy rozmiar stanika? Do tej pory nosiłam 70B ale pewnie czytając te rozmiary jest zły, w sumie dobrze się w nim czuję ale może warto coś zmienić ![]() Pomożecie obliczyć mi jaki właściwy rozmiar stanika powinnam nosić? ![]() Moje wymiary Pod biustem ciasno na wydechu- 69cm Luźno w biuście- 82cm Pod biustem luźno- 73cm z kalkulatora wychodzi mi polski rozmiar 60 E, czy dobrze wyszło? |
|
|
|
#2456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec najprosciej jest zapytac o wymiary po prostu sprzedawce
|
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam ostatnio w Intimissimi, ale tam nie mają takich rozmiarów.
Wyszło mi 65 F. Jak babeczkom powiedziałam, że szukam takiego rozmiaru patrzyły na mnie jak na głupią jakąś
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może wypiszę, jakie stacjonarne sklepy mam u siebie a ktoś mi podpowie gdzie mam się udać? ![]() Atlantic Bodique Esotiq Oysho Sielei Triumph Intimissimi Gorseteria W sklepach internetowych boję się kupować, hmmmm może trzeba się przełamać... |
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Do żadnego z nich
![]() Gdzie mieszkasz? Poszukamy czegoś
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

A płacisz coś za przewalutowanie pieniędzy na Paypalu czy płacisz kartą? Kurcze, mam kartę kredytową, ale nie mogę jej tam wklepać, bo mi się pokazuje info, że bank nie pozwala czy coś w ten deseń
I ile Ci wychodzi wtedy za jeden stanik? Bo dla mnie jest coś podejrzane, że nowy plunge Wonderbra, z metkami itd. jest na licytacji od 0.99 funta, kończy się za kilka godzin i nie ma ofert
Nie wiem, może szukam dziury w całym 

Któraś pomoże?
a poza tym, boje sie tego calego paypala, i w sumie nie korzystam z ebaya 
- ale ogolnie, to kwestia gora 2 dni roboczych, u mnie najczesciej to bylo poltora dnia, a nie tak dawno rekord pobity zostal, bowiem jak o 10 rano zlecilam dodanie srodkow, to kolo polnocy tego samego dnia pieniadze juz mialam na Paypalu
Chyba trzeba wejść na nowy teren zakupowy, jak nie spróbuję, to nigdy się nie dowiem, jak to działa