|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Ej czy ja jestem taka niezorganizowana, czy Wy macie takie grzeczne dzieci???
Przede mną jeszcze sterta prasowania, a Wy już plotkujecie. Siadłam na chwilę, żeby zjeść kukurydzę i sobie myślę, zobacze co naskrobałyście, no i motyla noga ile tego jest
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
|
|
|
#1412 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
bardotka_a
ja też troszkę mam dość tej duchoty .... proponuję kompromis jako że za zimą też nie przepadam ...niech bedzie wiosna ewenti wczesna jesień ![]() zebra666 _Ya ...intryguje/ zastanawia mnie twój opis w podpisie kompletnie go nie rozumiem , ale może to dlatego że mnie głowa boli a co do prasowania to u mnie jest kupka z dnia dzisiejszego ale niech sobie poleżakuje może samo sie wyprostuje od tej duchoty
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-08-13 o 22:24 |
|
|
|
#1414 |
|
Zadomowienie
|
bardotka no wiem,ja planowałam własnie do roku tylko ten wyjazd jakoś mnie skłonił do tych myśli,boje sie jak to bedzie ,czy dam rade z tym laktatorem.
i zauważyłam ze jak ona chce cyca i ja jej dam butle bo juz w cysiu nie ma mleka to jej bez róznicy więc tak sobie pomyślałam ze dobry moment.ja parasolki prawie do spacerówki nie używam,do gondoli musiałam bo jak leżała buzią do góry to szlak ją trafial a teraz ma kapelusz i nie marudzi bo na autka patrzy-po tatusiu. aha pyt może głupie ale powiedzcie mi bo jadę za te 2tyg na 3dni i tam będzie drinkowanie i tez bym ciut chciała jak nie bede karmić przez 3dni i kiedy wg was moge najpozniej napić sie czegos przed powrotem?wracam w niedziele ok 22 to juz bym Mała nakarmiła,w sb wieczorem?
|
#1415 |
|
Zadomowienie
|
Ingrid u nas cienko ze spaniem. 3-4 drzemki po 30 minut, więc nawet nie rozwinę skrzydeł. A obiadów u mamy zazdroszczę, ja sama walczę
![]() Chyba oleje to prasowanie i jutro rano starego z juniorem puszcze w świat i zawalczę ![]() Pysia to cytat z książki "Sceny z życia smoków", trafiłam na nią jako dziecko. Totalna abstrakcja tutaj można poczytać: http://mhkm.mud.pl/ksiega/ulubione/p...ny_smokow.html Żaba była mocno nieszczęśliwa ![]() Któraś z Was pytała o avatar, mam go od początku, a już trochę tu jestem. To z filmu Dogma, kiedyś jak byłam młoda i wolna to oglądałam filmy i czytałam książki, a teraz mam dziecko ![]() Bardotka rozumiem Twoją niechęć do parasolki Dwa razy miałam ją na spacerze, teraz w spacerówce mam taki obrotowy daszek, wiec jakoś sobie radzimy.
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
Edytowane przez _Ya Czas edycji: 2010-08-13 o 22:30 |
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra,Youyou,Filka,Bardot ka
Ingrid jeszcze cie troche pomecze o ten jej wynik,dopoki jestes bo on jest w ogole jakis dziwny - nigdy takiego jeszcze nie mialam i nie wiem co to jest i co oznacza.... jest cos takiego (to ta nowosc): Skladniki mineralne : trojfosforany magnezowo-amonowe (krysztaly) : pojedyncze w polu widzenia Skladniki mineralne: fosforany bezpostaciowe (bezpostaciowe) : liczne - poj. i w skupiskach Bakterie pojedyncze w polu widzenia |
|
|
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
Ya ja sprzątam prasuję gotuję i inne cuda wianki robię jak mała nie śpi, ona się bawi swoimi zabawkami a ja bawie się w pania domu a jakPatka śpi to ja albo śpię albo czytam oglądam tv itp.
|
#1418 |
|
Zadomowienie
|
Aldii zdrówka Lu życzę
Bardotka ja też sporo robię, jak on się bawi, ale mamy małe mieszkanko i nie mam gdzie postawić kojca, no i młody fika po całym domu i muszę go non stop przenosić. Dziś zaczął już oficjalnie raczkować A na prasowanie w dzień to chyba nie mam siły, mieszkamy na 3 piętrze i mamy tutaj prywatny piekarnik Dziewczyny czy gluten daje się już cały czas czy do końca 7 miesiąca? Bo już się pogubiłam.
|
|
|
|
#1419 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie weekendowo
![]() Bartuś nadrobił niejedzenie w nocy - jadł co 3h, tak jak był maluszkiem ;-) ale śniadanko w postaci mleczka - tylko 100ml ale zawsze coś - zaliczone. Oby już te zęby mu wyszły bo marudzi, nie je i doprowadza mnie czasem do szału. Piszecie o organizacji zycia z maluchem w domu - ja raczej "wyrabiam się" ze wszystkim - Bartek łazi po całym mieszkaniu a ja próbuję prasować etc. A jak śpi, a śpi 3razy w ciągu dnia: dwie krótkie dzremki i jedna długa po południu - ja raczej też śpię. Bardotka ja też nie cierpię parasolki, ciągle spada - beznadzieja! Dziś jedziemy na wesele a w poniedziałek wreszcie na 2 tyg. nad morze! Oby tylko pogoda był w miarę....
|
#1420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zadowolona jesteś ze szczeniaczka uczniaczka? chcę kupić Julci słodka wszystkiego najlepszego
|
|
|
#1421 |
|
BAN stały
|
STRIPPI szczeniaczek to strzał w 10
Tylko cena ale na szczęście to był prezent od dziadkówALDII tymi kryształami bym się nie przejmowała, bo trójfosforany są pojedyncze a fosforany bezpost. wytrącają się właśnie dlatego, że odczyn jest zasadowy |
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
pysiu spóźnione sto lat dla półrocznej Jubilatki
![]() wydaje mi się że jak próba wyszła ok, to można dawać już normalnie....
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
Jak próba wyszła pomyślnie - czyli podawano przez 2 miesiace, można już normalnie podawać kaszki z glutenem.
|
#1424 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej z rana,
No i tak jak wczoraj pisałam nie udalo sie poczytac, bo burza byla taka,ze jeszcze takiej nie widzialam. Siedziałam w ciemnosci, wszystko powyłaczalam..i poszłam wczesnie spac.Ale dzis czytam.... Pysia- za 6-mcy i jak pomaga to smarowanie?youyou- dołaczam sie do 'lewych raczek" jesli chodzi o ciasta kancia- ciacho rewelka, nie mam pojecia jak mozna takie zrobic... A jak Tomi, polepsza mu sie?ya- Cytat:
Film znam, mam i bardzo mi sie podoba Bardotka- Cytat:
Zebra- i mnie zab zaczał bolec...8 wychodzi z kilka lat i chyba juz nie wyjdzie...a boli. Cos czuje ze trzeba bedzie rozciac i wyrwac. Aldii, Ingrid- to ja dołaczam do klubu mam dzieci mylonych a chlopczykami Aldii- oby bylo dobrze z Lu ![]() No i moje dziecie mnie zaskoczylo totalnie, ostatnio wstawałam w nocy po kilka razy, bo sie budzila z placzem i trzeba bylo smoka wkladac,( do tej pory byla samoobsluga ) to dzis ...jak zasneła wczoraj po marudnym dniu i 5 kupskach w ciagu dnia to spała od 20.20 do 7.00 i nawet nie jekneła w nocy. Wstałam nawet o 2.00 zajrzec czy dycha...A dzis piekny dzien...slonce i bedzie skwar jak wczoraj...
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Ingrid,Filka,Pantee jeszcze zobaczycie,ze za pare lat nasze dziewczyny beda najladniejsze
w koncu kiedys im te wlosy urosna ![]() ![]() Ya,Pantee thx za raczkowanieBardotka,Lila wiedzial,zeby nie kupowac parasolki,bo tylko bedzie mnie wkurzac ![]() Lila udanej zabawy Ingrid thx Pantee mam za soba wyciecie jednej 8 i jeszcze jedna musze wyciac....ale zbieram sie z tym juz 6 lat za piekna noc.U nas znow srednio ;/
|
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dziś skwar a ja muszę na paznokcie lecieć, bo jutro chrzest
![]() spowiedź tez trzeba zaliczyć bo karteczki ksiądz dał Ma być jutro podobno 36C wiec piękny błękitny sweterek i dziergana czapeczka, jaki kupiłam dla Filipa pójdzie w kąt
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
haj u nas noc masakra
Tomek miał temperature, budził się co chwilę, jeczał. Dzis od rana znów ciepły oprócz temp nic nie ma, gardło nie boli, kararu ani kaszlu nie ma więc albo zeby albo 3 dniówka no i zrobił wielką rzadka kupę poczytałam co napisałyscie i lece chate sprzatac przed imprezka
|
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)nagła temperatura która zaczęła się w nocy, żadnych innych objawów, dopiero po 4 dniu temp. spadła ale zaczął się katar.. nie wiem co to było , ale trzydniówka raczej nie bo wysypka się nie pojawiła
|
|
#1429 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lato może być, ale takie normalne z temp. 25 stopni ![]() Rano była już burza i padał deszcz i w końcu jest czym oddychać. Cytat:
![]() U mnie w rodzinie też jest dzisiaj wesele, mielimy jechać ( ponad 100 km od bydgoszczy ), ale stwierdziłam, że Luizka jest jeszcze za mała. No i szczerze, to niewiele bym się pobawiła na nim. Cytat:
za nockę.U nas spanko od 20 do 2 i następne jedzonko o 6.
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
my dzisiaj idziemy na ślub chrzestnej Emilka
|
#1431 |
|
Zadomowienie
|
My zostawiamy Bartusia z moją mamą i idziemy na wesele do rodziny TŻ-ta. Trochę mi się nie chce ale cóż.
No i ma od środy nowe włosy, zapomniałam się pochwalić - wrzucę fotkę później
|
#1432 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuśki
u mnie w pracy nieciekawie ale dokładnie napisałam w klubie poza tym mamy już 2 ząbki nadrobiłam wczoraj wieczorem ale nie wyobrażam sobie odpisywać jak wy w takim tempie produkujecie te posty, a ja teraz mam czas tylko wieczorem chwilę posiedzieć... no i jak już poczytam to nie chce mi się odpisywać... ale ogólnie tylko napiszę że widziałam śliczne mieszkanko i śliczne mamusie z bobaskami naprawdę chyba mamy najładniejsze dzieciaczki na wizażualdii trzymam żeby to nie była kamica tylko coś niegroźnegopysia - nie obwiniaj się, przecież skąd mamy wiedzieć czy jest alergia - każdej z nas się to mogło przydażyć Kancia mam nadzieję że szybko przejdzie temp - może to na ząbki Ya - witam lila - dobrej zabwy i wypoczynku życzę zebra - dobrze że już ząbek załatwiony i nie będzie się dawał we znaki - przynajmniej on; ja jakoś nie miałam obaw żeby dać czopka... no i więcej nie pamiętam - wybaczcie |
|
|
|
#1434 |
|
Raczkowanie
|
n
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 10:19 |
|
|
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Krzys wlasnie zaliczyl upadek. I to wcale nie z lozka.....siedzial na podlodze a ja naprzeciwko niego i sie bawilismy no i tak sie zamachnal rekami ze gibnal sie do tylu i uderzyl sie glowka o dywan. ale bylo krzyku a jak ja sie przestraszylam. glupia matka, zamiast go asekurowac z tylu to ja przed nim siadlam.
|
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
a Tomus cały dzien płacze i ma temperature
teraz zwrócił jedzonko chyba po nurofenie ehhhhchyba mu zrobie mocz bo kurde nic innego się nie dzieje, tylko temp i marudzenie niby widac na gorze kreski na dziąsłach ale kurde zanim to wyjdzie |
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia własnie dlatego ja już przestałam te kreski oglądać, bo miał je tyle miesięcy i g... a nagle wczoraj od rana coś mi podejrzanie wyglądały i wylazł... Mam nadzieje, że Tomkowi przejdzie...
Gosbaj Piotruś pare razy tak upadł już, nawet jak się przewrócił z brzuszka jak starcił równowagę. Z siedzącej pozycji też sie zdarzyło. A czopka dałam, bo w nocy budził się sporo razy ale nie widziałam poprawy. Dzisiaj za to zjadł obiadek ładnie i deserek i kolacji nawet sporo. Byliśmy na pieczonych u chrzestenej małego Fajnie było mimo, że maruda był:P Ale oczywiście wszyscy się nim zachwycali
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Gosbaj biedny Krzys sie pewnie wystraszyl,ale ty jeszcze bardziej.Na pewno nic mu nie jest
Kancia oby to byly tylko zeby |
|
|
|
#1439 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny, ja tez mam nadzieje ze nic mu nie bedzie. dywan mamy miekki no i nie spadl z wysokosci tylko sie gibnal do tylu. ale jakos boje sie uderzen w tyl glowy. teraz juz spi tylko ze zjadl tylko 100ml mleczka. no ale 2 h temu jadl a teraz dalam mu tak do snu zeby na noc zjadl.
no i jeszcze sama w domu jestem bo tz poszedl na kawalerski do kumpla. Kancia oby to byly zeby. Zebra super ze wypad udany |
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
gosbaj raczej nic mu się nie stało, ale domyślam się jak się wystraszyłaś..
![]() Ja właśnie jestem przewrażliwiona na tym punkcie i cały czas asekuruję Filipa, bo on jest narwany i chce więcej robić niż potrafi....dlatego jak maszeruje po mieszkaniu czy próbuje siadać to jestem zawsze przy nim.. Dziewczyny ja uciekam lulu. Jutro mamy chrzciny, muszę wczesniej wstać, planuje wstać jak Filip się obudzi ok 6 i go nie usypiać przy cycku jak zawsze, tylko wstać z nim, wybawić go żeby jeszcze około 9 się zdrzemnął bo msza na 11. Normalnie to on śpi ok 11, a nie chce żeby poszedł do kościoła niewyspany bo będzie masakra Trzymajcie kciuki aby się wszystko jutro udało
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

.... proponuję kompromis jako że za zimą też nie przepadam ...niech bedzie wiosna ewenti wczesna jesień 
, ale może to dlatego że mnie głowa boli

ale na szczęście to był prezent od dziadków

i jak pomaga to smarowanie?

Tomek miał temperature, budził się co chwilę, jeczał. Dzis od rana znów ciepły