|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
moja śpi od 20, ale po kąpieli mało zjadła, więc pewnie nie pośpi tak jak wczoraj do 2, tylko wybudzi sie koło północy.
wrzucam foty - sukienka przód i tył, bluza, no i moja 8-tygodniowa panna
|
|
|
|
#4352 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na brzuszek - ty jedz dużo jabłek/soku jabłkowego, no i gimnastyka - nóżki do brzuszka, ew. masaże, ew. coś na wzdęcia (espumisan, bobotic, esputikon, infacol, sab simplex). Ilość kupek normalna. Też nie pozwalam na oglądanie telewizji - stanowczo za dużo bodźców Córeczka ma miesiąc - na odkrywanie rączek za wcześnie Ale jest taki etap u dziecka, kiedy organizm odkrywa, że może produkować ślinę i robi to w nadmiarze, a wkładanie rączek to raczej chęć ssania, taka nieświadoma (tak samo dziecko kciuk ssie). Cytat:
Cytat:
Tzn. to nie z mojego okna robione Ale ja ten zamek widzę z kuchni, nie cały, ale jednak. A mieszkam trochę na prawo stamtąd. Cytat:
![]() A przygoda super Cytat:
Cytat:
A przecież mleko nie jest produkowane z tego, co matka zje - w przeciwnym razie takie np. Afrykanki rzadko mogłyby wykarmić dziecko Nie, troszkę dalej, to akurat na spacerze fota. U mnie się sprawdza Lubię bardzo Gratulejszyn Cytat:
![]() Cytat:
A ja po raz kolejny przekonałam się, że na moją wieczorną histeryczkę działa totalne ZIGNOROWANIE Jakby się wściekłą - co 30s wypadał smoczek, a ja głupia leciałam i podawałam, ze 20 razy. W pewnym momencie wkurzyłam się, olałam ryk... po kilku minutach cisza - dziecko śpi
|
||||||||
|
|
|
#4353 |
|
Raczkowanie
|
margo śliczna ta Twoja panna
Moje dziecko już śpi,dziś obyło się bez płaczu W ogóle zauważyłam,że po kąpieli już chyba kuma,że pora spania i mało wtedy marudzi.W dzień jest zupełnie inaczej,przed każdym spaniem jest ryk. A ja sobie siedzę samotnie i nie wiem co ze sobą zrobić
|
|
|
|
#4354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bluza śliczna, mam podobną ![]() Sukieneczka bardzo ładna. Ewcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podałam japco z marchewką mojej niuni. Pierwsza porcja - zaskoczenie, druga - plucie , trzecia - trochę poszło do żołądka. W sumie podałam jej jakieś 3 łyżeczki. Na pierwszy raz wystarczy. Resztę zjadłam ja.....a dobre to ![]() Jutro następne próby. Lusia poszła spać o 20. Od paru dni na noc zjada mi z dwóch piersi Może pokarm mi się kończy, a może tyle potrzebuje ![]() Dzisiaj w końcu zachciało mi się seksić Łukasz pojechał do teściów i mamy chatę wolną
|
|
#4355 |
|
Raczkowanie
|
szaja ja też czasami olewam,znaczy zostawiam płaczącego,ale u mnie to rzadko skutkuje.Ostatnio sie zrobił siny(nie purpurowy) i został na bezdechu.Przestraszyłam się,teraz już do takiej histerii próbuję nie dopuszczać.
I poważnie zazdraszczam wam,mamom aniołków...żeby mój tak zechciał chociaż tydzień... A właśnie,wszyscy dookoła trąbią mi"przetrwaj 3 pierwsze miesiące,potem będzie lepiej" No i dziś Brunowi stuknęły 3 miechy i rano powiedziałam mu:"Dzień dobry syneczku,dziś kończysz 3 miesiące.Teraz wkraczamy w inny,spokojniejszy etap Twojego życia" dzień nie był spokojniejszy od poprzednich Może za wiele żądam po jednym dniu?
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuję w imieniu Ewci
![]() o 20.30 coś ją wybudziło - chyba sąsiad, bo na harleyu jeździł pod oknem. uspokoiła się szybciutko, ale siedziałam przy niej pół godziny, żeby się upewnić, że zasnęła głęboko, bo nie chce mi sie latać góra-dół. sama też zaraz spadam się położyć. |
|
|
|
#4357 |
|
Konto usunięte
|
jak tu u Was fajnie
chyba będę częściej z jakimiś moimi głupimi pomysłami wpadać do Wasw którejś z moich arcydziwnych książek przeczytałam (ciekawostka), że niemowlęta dopiero od (chyba) 8 tygodnia płaczą z łzami, a od 12 tygodnia zaczynają się śmiać-> to niby taki mechanizm obronny, co by już wkurzeni od płaczu rodzice nie rzucili potomka na pożarcie lwom możecie później podzielić się wrażeniami, czy książki mają rację |
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia płacze łzami od dawna, niestety nie umiem powiedzieć ile miała, gdy pierwszy raz łezki poleciały. mam wrażenie, że zawsze były
![]() uśmiecha się świadomie gdzieś od 5-6 tygodnia, czasem wyda przy tym dźwięk, ale o chyba jeszcze nie śmiech
|
|
|
|
#4359 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ostatnio (z racji studiów) znalazłam artykuł o wieku dojrzewania dziewcząt i zaczynają się zastanawiać na ile książki medyczne mają błędy;] |
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Luiza płacze łzami prawie od początku. Uśmiecha się też długo, nie pamiętam od kiedy. Na głos zaczęła niedawno, ale tak cichutko
![]() Przedstawiam Wam kolejne etapy jedzenia japca ![]() Pierwsza fotka przed jedzonkiem
|
#4361 |
|
Konto usunięte
|
jaaaki słodziak
![]() ej to może być nowy wątek-dlaczego takie imię
|
|
|
|
#4362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21375220]jak tu u Was fajnie chyba będę częściej z jakimiś moimi głupimi pomysłami wpadać do Wasw którejś z moich arcydziwnych książek przeczytałam (ciekawostka), że niemowlęta dopiero od (chyba) 8 tygodnia płaczą z łzami, a od 12 tygodnia zaczynają się śmiać-> to niby taki mechanizm obronny, co by już wkurzeni od płaczu rodzice nie rzucili potomka na pożarcie lwom możecie później podzielić się wrażeniami, czy książki mają rację Smoczek przydaje się u dzieci z silnym odruchem ssania. Chociaż faktycznie nie wszystkie dzieci go potrzebują. Moja mała pewnie bez smoczka by się obyła gdybym najpierw nie przyzwyczaiła jej do usypiania na cycu a potem nie próbowała jej odzwyczaić właśnie podając smoczek. Ja na siłę nie wciskam jak chce zasnąć bez to zasypia choć rzadko. Agatka dopiero od dwóch tygodni płacze łzami.
|
|
#4363 |
|
Raczkowanie
|
dla Luizki.Super ma ten śliniak![]() Bruno też od zawsze płacze łzami,mam wrażenie,że od urodzenia. A pierwszy świadomy uśmiech walnął tacie na Dzień Ojca-swoją drogą niezapomniany prezent Czyli ok 6 tygodnia.
|
|
|
|
#4364 |
|
Konto usunięte
|
hehe to tyle co mówi teoria o łzach
kto tam wie, co mądrym ludziom po głowach chodziło
|
|
|
|
#4365 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mala jest boska ![]() Cytat:
![]() Na wszelki wpadek mamy rozmrozone moje mleko i zakpiony NAN gdyby nie starczylo. Milej zabawy ![]() Cytat:
![]() Sliczna dziewczynka a Ty jak jej siostra - tak juniorsko wygladasz ![]() Jamaica, sliczne sukienki zakupilas dla cory. Wykorzystaj jeszcze lato bo za rok beda za male Malvinka spi od 20.20 a ja spokojnie zjadlam, teraz filmiki, sauna... dam jej dokladke zanim poloze sie spac i moze pospi do rana... dobranoc babeczki
|
|
#4366 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tymek przeważnie jest aktywny 1,5 godziny. Ale dzisiaj nie spał prawie 3 godziny, i tez było oki, potem bez problemu zasnął. Cytat:
![]() to wiesz na przyszłość, że nie warto wybudzać. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21365333] Zamek który widzę z okna kuchennego, ja z nową fryzurą i nasza córka, jedząca dzisiaj japco [/QUOTE]ale pyszne jabluszko. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja od wczoraj podaję Tymkowi na noc mleko z kleikiem ryżowym. Jesteśmy po imprezce urodzinowej Maksia- bylo super. było wesoło.
|
||||||
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21375483]jaaaki słodziak
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21376188] kolejna smakoszka. Jesteśmy po imprezce urodzinowej Maksia- bylo super. było wesoło. [/QUOTE]Super, że imprezka się udała
|
|
#4368 |
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21376188]każde dziecko ma inaczej.
Tymek przeważnie jest aktywny 1,5 godziny. Ale dzisiaj nie spał prawie 3 godziny, i tez było oki, potem bez problemu zasnął. [/QUOTE] No w sumie masz rację, ale przecież jakaś przyczyna tego marudzenia u malucha Siali musi być. Mam nadzieję że już jest lepiej. U nas Agatka dzisiaj pomimo upału grzeczniutka była, ona chyba faktycznie lubi upały. Mam nadzieję że jutro też grzeczna będzie bo jedziemy chrzestnego na chrzest prosić. Dobranoc dziewczyny.
|
#4369 |
|
Konto usunięte
|
Luizka superowa laska
Japco dobre ![]() Margoś, a ja nie widzę Twojej dziewczynki ![]() Agutka płacze lzami od urodzenia - pamiętam, bo ogromnie się zdziwiłam Spadam sałatkę robi. |
|
|
|
#4370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja trzy tyg. temu byłam parę dni u mamy... Obudziło mnie w nocy coś na kształt klaskania. Patrzę na zegarek: pierwsza w nocy. I nagle dotarło do mnie co słyszę... ![]() Parka pier... się na ławce za blokiem. Centrum miasta, ławka 5m od bloku, za ławką 10m trawnika, główna ulica i główny przystanek autobusowy... Szok. Facet klepał na dodatek laskę po dupie, a ta jęczała jak powalona. Jej głos i to klaskanie niosło się na całe osiedle. I jeszcze co chwilę stękała do niego: "ała, moje włosy", a ten coś jej odburkiwał. Akcja trwała pół godziny, aż w końcu facet miał dość tego jęczenia o włosy i dał sobie spokój... Poszli sobie coś tam bucząc do siebie. Myślałam, że rzygnę. ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
Już buzia inna, nie taka noworodkowa, jak ostatnio. I humorek chyba dobry był... ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21374756] Ano właśnie, też zawsze zastanawiam się nad tym twierdzeniem A przecież mleko nie jest produkowane z tego, co matka zje - w przeciwnym razie takie np. Afrykanki rzadko mogłyby wykarmić dziecko A ja po raz kolejny przekonałam się, że na moją wieczorną histeryczkę działa totalne ZIGNOROWANIE Jakby się wściekłą - co 30s wypadał smoczek, a ja głupia leciałam i podawałam, ze 20 razy. W pewnym momencie wkurzyłam się, olałam ryk... po kilku minutach cisza - dziecko śpi [/QUOTE]Ano właśnie. W rzeczywistości nawet wygłodzona kobieta może karmić. Sama nic nie jadłam przez pierwsze tygodnie, a mleka miałam ho ho. Zazdroszczę. Daniel zaczyna podnosić tony już, gdy od niego wstaję. Jak wyjdę z pokoju to on już wyje pięć razy bardziej. ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- [1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21375220]jak tu u Was fajnie chyba będę częściej z jakimiś moimi głupimi pomysłami wpadać do Wasw którejś z moich arcydziwnych książek przeczytałam (ciekawostka), że niemowlęta dopiero od (chyba) 8 tygodnia płaczą z łzami, a od 12 tygodnia zaczynają się śmiać-> to niby taki mechanizm obronny, co by już wkurzeni od płaczu rodzice nie rzucili potomka na pożarcie lwom możecie później podzielić się wrażeniami, czy książki mają rację Niektóre potrzebują, inne nie. Odruch ssania uspokaja dzieci, więc czasem smok jest mocno przydatny. Nie zgadzam się i co do łez, i co do śmiechu. Wszystkie dzieci, które znam i płakały dużo wcześniej i wcześniej się śmiały. ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
________________ U nas japco + dynia jest najlepszym sposobem, na szybką kupkę. Dziecię zje i za godzinkę, dwie (jeśli jeszcze nie było tego dnia) jest kupka jak marzenie. Notabene ta mieszanka bardzo małemu smakuje. Zresztą samo japco też. Za to marchew absolutnie nie weszła.
|
|||
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21376188]
[/QUOTE] Cytat:
![]() humorek ostatnio przeważnie dobry, histeria poszła w niepamięć ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21379057] Margoś, a ja nie widzę Twojej dziewczynki ![]() [/QUOTE] hm... a teraz? i dokładam jeszcze kąpielowe zdjątko. |
|
|
|
|
#4372 |
|
Konto usunięte
|
Teraz widzę ślicznotkę
Pożarłam się z mężem. Mam serdecznie go dość. Nawet dzisiaj nie potrafi odpuścić - odkąd urodziła się córka, nie ma dnia, by nie miał do mnie jakiś pretensji (głównie o pierdoły). Od rana zapierniczam, a ten ma focha i nie wiem nawet o co (i szczerze mówiąc rypie mnie to już). |
|
|
|
#4373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
adam też już mniej histeryzujecóreczka wyszlismy z malym na spacer juz o 8..i wrocilismy o 8.50, juz jest skwar, bojesie pomyslec, co bedzie potem okna juz pozamykane, rolety opuszcone,wiatrak włączony( przy tych upalach mam wrazenie, że chodzi wiecznie i pewnie niedlugo zakonczy swoj zywot ) i czekamy na wieczór-wtedy mozna oddychać
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dziś leje dla odmiany...
|
|
|
|
#4375 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Gabryśka robi taką samą mine w kąpieli ![]() Witam w upalną niedziele my mamy juz dośc upałów - jest nam zle ja sie mecze , dziecie sie meczy ostatnio nawet młoda nie chciała mleczka po kąpieli przed spaniem - nie wiedzieliśmy o co jej biega pora papu a ta histerie robiła , okazało sie że wolała herbatke z rumianku zamiast mleczka tak sie pic chciało - ostatnio duzo wiecej pije ale nie ma co sie dziwic w ten upał.problem był pózniej bo po tej herbatce budziła mi sie w innych gpodzinach na mleczko - przecież rumiankiem sie nie na je - no i matka nie wyspana chodziła ![]() my wczoraj u dziadków byliśmy , potem na zakupach i tak nam dzien zleciał , wieczorem dziecie juz padło ze zmeczenia i gorąca a teraz czekamy na gości z krakowa ![]() moi znajomi z półtorarocznym synkiem dla którego jestem matką chrzestną ![]() moja Gabrysia śmieje sie od dawna praktycznie od urodzenia ma uśmiech na twarzy w tym że od jakiś 2 tyg, juz na głos![]() jeśli płacze a płacze żadko , cześciej marudzi - to też od tyg juz łzami , po za tym ciągle gada po jedzonku zawsze ma godzine aktywności - pózniej pada lub marudzi bo pasc nie może i i gawoży , ile ona sie nagada i co dzien wydaje głośniejsze dzwieki - strasznie lubi z nami gadac - niesamowita jest w tym no i strasznie sie ślini od jakiegoś czasu - wkłada rączki do buzi no i dojżałam co tam jest - zeby nam idą - jeszcze są wysoko ale juz prześwitują przez dziąsełka - masakra jak moje dziecie szybko dojrzewa![]() a tu fota - pokażemy sie - wystroiłyśmy sie i czekamy na gości
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21379657]Teraz widzę ślicznotkę
Pożarłam się z mężem. Mam serdecznie go dość. Nawet dzisiaj nie potrafi odpuścić - odkąd urodziła się córka, nie ma dnia, by nie miał do mnie jakiś pretensji (głównie o pierdoły). Od rana zapierniczam, a ten ma focha i nie wiem nawet o co (i szczerze mówiąc rypie mnie to już).[/QUOTE] Dobrze, że chłodniej. Szkoda, że aż tak leje, bo wyjść nie można... Taka pogoda chyba też się mojemu małemu nie podoba... Wczoraj rano fajnie zasnął w foteliku, potem przy śniadaniu drugi raz, trzeci na macie... dopiero o 14ej kwękał trochę. Popołudnie spędziliśmy nad wodą i też było nieźle. Wieczór w chuście, bo już marudził. A dziś porażka... od rana kwęka i sam zasnąć nie może. Pierwsza drzemka była z bujaniem, druga z szuszaniem... teraz zjadł i po kwadransie znowu marudek... ech... ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Pięknie się prezentujecie drogie panie.
|
|
|
|
#4377 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze aż boję się z małą jechać prosić tego chrzestnego, ale potem nie będzie kiedy bo oni wyjeżdżają. Upał z każdą chwilą coraz większy
|
#4378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć ja wcale za tym nie tęsknię.. dopiero co przestałam po porodzie wydalać ![]() Cytat:
![]() Do 15:00 nie zauważyłam by płakał bo coś go boli, bardziej marudzenie i płacz przy usypianiu ale nie był on taki histeryczny. Jedynie rano mniej więcej przez godzinę/dwie nie wiedziałam o co mu chodzi i tu mogę podejrzewać ból ale pewności nie mam. Po bebilonie comfort synek walnął meeega kupala, więc chyba mu służy tak wymyśliłam, że on miał potrzebę częstszego się wypróżniania a nie raz na dzień i dlatego płakał.. albo tamto mleko gorzej trawił i go brzuch bolał.Oddałam dziecko do rodziców i z mężem poszliśmy się wyluzować.. nie znalazłszy (o jakie słowo) fajnej miejscówki w barze wprosiliśmy się do sąsiada (jedynego młodego oprócz nas w bloku) i powiem że daaawno nie byłam "w ludziach" ale początkowe skrępowanie i jakiś wstyd mijał z kazdym łykiem ajerkoniaku czy pinakolady ![]() A dziś wielkie sprzątańsko mieszkania bo się zapuściło i ruszamy po odbiór synka
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#4379 |
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21376188]każde dziecko ma inaczej.
Tymek przeważnie jest aktywny 1,5 godziny. Ale dzisiaj nie spał prawie 3 godziny, i tez było oki, potem bez problemu zasnął. ![]() to wiesz na przyszłość, że nie warto wybudzać. ale pyszne jabluszko. w tym sęk, że brak mi samodyscypliny. ![]() kolejna smakoszka. Ja od wczoraj podaję Tymkowi na noc mleko z kleikiem ryżowym. Jesteśmy po imprezce urodzinowej Maksia- bylo super. było wesoło. [/QUOTE]Lea ponieważ nasze szkraby w takim samym wieku prawie to mam pytanie ta cała butla to u ciebie ile??? i ile Twój Tymek dziennie zjada i jakie mleko mu dajesz i jaką kaszkę????? bo nie wiem czy u nas to nie za wcześnie bo Zuźka raczej nie je za wiele i tak myślałam że może poczekam aż skończy trzy miesiące a tu patrzę sobie na Ciebie i tak myślę że Ty bardziej w tej materii doświadczona jesteś..... a i kiedy będziesz dawała np jabłko brrrr nie mogę cytować kilku postów ani wklejać minek - brrrr wk....mnie ten mój net więc tak dla wszystkich gratulacje za uśmiechy, łezki przespane noce i zjedzone jabłuszka....
|
#4380 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21379657]Teraz widzę ślicznotkę
Pożarłam się z mężem. Mam serdecznie go dość. Nawet dzisiaj nie potrafi odpuścić - odkąd urodziła się córka, nie ma dnia, by nie miał do mnie jakiś pretensji (głównie o pierdoły). Od rana zapierniczam, a ten ma focha i nie wiem nawet o co (i szczerze mówiąc rypie mnie to już).[/QUOTE] witaj w klubie ![]() sliczne dziewczyny Cytat:
no i super ze odpoczelas
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

A przecież mleko nie jest produkowane z tego, co matka zje - w przeciwnym razie takie np. Afrykanki rzadko mogłyby wykarmić dziecko
. siadlam z mala do karmienia i musialam sluchac az skoncza....

Może pokarm mi się kończy, a może tyle potrzebuje 

ja sie mecze , dziecie sie meczy ostatnio nawet młoda nie chciała mleczka po kąpieli przed spaniem - nie wiedzieliśmy o co jej biega pora papu a ta histerie robiła , okazało sie że wolała herbatke z rumianku zamiast mleczka tak sie pic chciało - ostatnio duzo wiecej pije ale nie ma co sie dziwic w ten upał.