|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
YouYou trzymam kciuki zeby jutro wszystko sie udalo.
![]() ja tez zmykam do lozeczka, jeszcze poczytam ksiazke. maz pewnie przyjdzie w nocy "niewstanie"
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Witajcie!!nie wchodziłam tak długo, bo mój Mały gorączkował, pojechaliśmy na pogot.,lekarz stwierdzil zapalenie oskrzeli, za 2 dni spuchły mu dłonie o 24 pojechalimsy znowu na pogot.lekarka kazala odtsawic antybiotyk i stwierdziła, ze zapalenia pluc nie widzi!!!!!!!!!nastepnego dnia poszlismy do naszej lekarki i powiedziala ze Dawid zdrowy i tylko dostal cos na biegunke!!!szok!no a Synek był bardzo niespokojny, płakał prawie cały czas, a my nie mieliśmy na nic czasu. teraz już jest ok, apetyt wrócił i humor też. najdłam się strachu.masakra.
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
you oczywista trzymamy
i bedziemy czekać a relację ![]() Kancia ...a może to jednak reakcja na kiełki ,,,chociaż jak wyjdzie wysypka to będzie jasność trzymajcie się ![]() Gosbaj spokojnie skoro przez tyle godzin nie ma niepokojących objawów jak płaczliwosć, nudności/wymioty itp. to pewnie nic sie nie stało w dodatku piszesz że był dywan więc pewnie OK... Jula też dziś tacie fikneła bedąc na kocyku ...sama jeszcze nie siedzi ale chętnie cwiczy i uwielbia się podciągać ...trenowała z tatą i nagle niby ją tata rzymała za raczki ale był przodem ale ona tak się "gibneła" że też się uderzyła ![]() co ja chciałam jeszczeeeee ![]() Aaaaaaa mamy pozdrowionka od Malinki dojechali chociaż napisała że ledwo zipią bo długo jechali korki przekopki itp. Napisała też ze warto było bo Olafek i Mi zachwyceni piaskiem, szumem fal i mewami ![]() Przesyła BUZIAKI Pola witamy ....a tych " konowałów" to dobrze ze lepiej już u Was___________ Dziekujemy tez za zyczenia i wiwaty z okazji 6 miesiecznicy Co do uczulenia ...to trudno mi coś powiedzieć po 1,5 dnia smarowania ...niby deczko lepiej ale to subiektywne dziś rano wydawało mi się gorzej potem lepiej i znowu gorzej... ![]() Zastosuje się do zaleceń pediatry ustalił cykl smarowania ile dni co i jak smarować
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-08-14 o 21:59 |
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciśnięte. gosbaj, ale musiałaś się wystraszyć. Na pewno wszystko będzie dobrze. Mój Łukasz jak był malutki wypadł nam z gondoli na dywan - to była sekunda jak go spuściłam z oka
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou będzie dobrze
![]() Pola współczuje strachu! Najwarzniejsze, że już ok |
|
|
|
#1446 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
celka udanych wakacji elcia u mnie to samo, po powrocie z Pl Szymek tylko ze mna, albo z mezem, zeby caly czas byl ktos z nim. W Krakowie duzo ludzi, caly czas ktos sie nim zajmowal i sie szybko do teog przyzwaczail pysiu oby szybko przeszlo Julci i za pol roczku. Dzieki za info od malinki zebra za pierwszego zabka i dla Ciebie Kancia niesamowite wypieki Duzo zdrowka dla Tomcia.aldii oby z Lu bylo wszystko dobrze Ingrid super Lenka wyglada z przytulanka ![]() brzoskwinia za zabki ![]() gosbaj Szymek tez juz nie raz mi tak fiknal, kilka razy tez w lozeczku youyou trzymamy kciuki za chrzciny pola wspolczuje przezyc, a Ci lekarze to ![]() A my dzis po poludniu bylismy na spacerku w parku gdzie jest troche zwierzatek, kozki, gaski, kaczuszki, swinki morskie, kroliki.... Wzielismy Szymka w nosidelku. Strasznie byl zafascynowany, jak zgram zdjecka to wstawie jakies
|
#1447 |
|
Rozeznanie
|
Kancia - dla Tomusia
gosbaj - wczoraj Adasiowi przeciążyła główka przy, że tak to nazwę, przodozgięciu i walnął czółkiem w dywan (dobrze, że mam shaggy - to była amortyzacja ) i jaki ryk był (przez chwilę tylko), ale nic sobie nie zrobił; nie ma co histeryzować - myślę, że choćbyśmy jak uważne nie były i tak nasze dzieciaczki zaliczą jakieś czołówkiZrobiłam dzisiaj Adasiowi drugą wyprawkę (pieluchy, mleko, kaszka itp.) do mojej mamy, która od poniedziałku rozpoczyna dyżury. Ech... szkoda. Wiecie, co ja myślę, że mój Adaś nie będzie w ogóle raczkował tylko od razu zacznie chodzić (ja tak miałam). Dzisiaj siedziałam na dywanie i posadziłam Adaśka na nodze bokiem, bo chciałam mu buzię wytrzeć. Nagle jak nie poderwie się na nogi kurdupel jeden. Normalnie się przestraszyłam, bo by kozła fiknął. Dalej, za każdym razem jak chciałam go posadzić to on nogi sztywne wyprostowane i jak na tyłek wreszcie klapnął to ryk. No i próbuje się podciągać za wszystko co może. No nie wiem, widocznie taki typ, bo na brzuchu leży jak kłoda i ni centymetra dalej
|
|
#1448 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() youyou, lila dziękuję za odpowiedz pantee mam takie samo podejście Kancia oby to były zęby, dużo cierpliwości życzę i trzymam kciuki, żeby jutro młode wstało z pięknymi jedynkami ![]() brzoskwinka, shamanaika witam ![]() gosbaj pewnie nic mu się nie stało, bardziej się wystraszył. zeberko czyli musisz z nim częściej wychodzić, to będzie więcej rąk do noszenia gratuluję pierwszego ząbka ![]() youyou trzymamy kciuki, na pewno będzie dobrze ![]() pola nie zazdroszczę przeżyć. Niepotrzebnie małe męczyli. pysia a to na pewno alergia na jedzenie? może mała zareagowała na jakąś nową chemię? nowy proszek, inny balsam/mydło ? Znajomej syn miał niby skazę białkową, przez 6 miesięcy dziecko miało uczulenie, ona karmiła piersią i prawie nic nie jadła. Potem się okazało, że to była alergia na jej balsam do ciała, a ona i dziecko nabawili się anemii. Spóźnione życzenia z okazji 6 miesięcy karola nie wszystkie dzieci raczkują. A z tymi sztywnymi nogami to mój też prostuje jak go próbuję posadzić, albo odkładam. Albo najfajniejsza zabawa jest jak go posadzę w krzesłu i zakładam blat, tylko uważam, zęby mu krzywdy nie zrobić, a on zaprze się nogami i się śmieje ![]() Dziewczyny pisałyście o jakimś klubie, chciałam pokazać zdjęcie małego, ale nie zrobię tego na ogólnodostępnym forum. Każda mama może należeć do klubu czy trzeba trochę pobyć na wątku? Ja już należę do dwóch klubów i na jednym "za szybko" przyjęliśmy jedną dziewczynę i potem wyszły z tego duże nieprzyjemności. Dlatego grzecznie pytam ![]() A i jeszcze zapytam jak objawia się uczulenie na gluten?
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Hallo...
Paulinka się pochorowała... Już w dzień miała takie dziwne oczka, ale stwierdziłam, że to ze zmęczenia, bo nie spała prawie cały dzień... Raptem 2 x po 30 min. a to dla niej malutko... Miała dużo wrażeń, bo przyjechał brat TŻa z żoną, teściową i znajomymi... Cały dzień coś się działo i Paulina nie miała czasu spać... A wieczorkiem w domu TŻ mówi, że coś ma pod nosem mokro, jakby katarek... Nadal nie jestem pewna czy to katarek czy pluja... Ale jej zmierzyłam temperaturę i miała wg tego pokręconego termometru 38,3, potem 38,7... Dostała Nurofen, zrobiliśmy jej chłodniejszą kąpiel, zjadła połowę kaszki, napłakała się strasznie i w końcu zasnęła... Teraz jak sprawdzałam miała 36,3...
|
#1450 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski wytłumaczcie mi dlaczego dajecie dzieciom Nurofen a nie Paracetamol.
Moja pediatra kazała Paracetamol dawać a tu z tego co czytam wszystkie dajecie Nurofen on jest lepszy? Z góry dziękuję za odpowiedzi Dzisiaj miałam fajny dzień, tż mnie wyręczył we wszystkim obiadek, sprzątanie dzisiaj to były mi obce zajęcia ![]() kazał odpoczywać to odpoczywałam oj jak to fajnie, mogłabym się przyzwyczaić ![]() Mój mały podróznik najbardziej upodobał sobie schody, co ja od nich odsuwałam zaraz obierała kierunek na schody i patrzyła co tam tata ciekawego na dole robi i zapiernicza tak szybko, ze aż boję się na chwilkę sama zostawić, kablem od radia tez nie pogardzi ![]() i tak jak pisałam chcę końca lata, dzisiaj znalazłam na ścianie ohydnego wielkiego pająka i wleciał nam do domu ptak taki chyba chory bo z takim okropnym zaropiałym okiem coś okropnego, powiedziałam tż, ze sie podusimy ale ja juz okna nie otworzę w sypialnible ble ble nie znosze czegos takiego
|
#1451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pysia sto lat dla Julci
![]() Cytat:
Jak na razie Paulinka śpi dość spokojnie, tylko jest bardzo spocona na czole... gratuluję zębolka ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
Edit: Jeszcze doczytałam, że Nurofen ma działanie przeciwzapalne, a paracetamol nie...
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2010-08-14 o 23:41 |
|||
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
O 22 wczoraj Paulina dostała Nurofen i pomógł tylko do 1...
Potem całą noc miała ponad 38 stopni... Co chwilę się budziła, trzeb było po główce głaskać... O 4 dostała znowu Nurofen, temperatura spadła, ale znowu rośnie... Masakra... Chyba się popłaczę, ona tak się męczy... A ja nie spałam całą noc...
|
#1453 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kamyczku może jednak trzeba by się wybrać do pediatry
skoro po syropku nie ustepuje niech obejrzy, osucha, doradzi ...przykro mi kuruj szkrabika -Ya nie mam pojęcia z ta alergią ...raczej na 80% to nie chemia ...bo nic absolutnie nic nie zmieniałam ani ze swych kosmetyków które stale używam (nawet perfum) ani balsamu a u Julki od urodzenia balsam i mydełko w ciąż te samo ![]() Jedyne co zmieniliśmy to woda z kranu ![]() Ale nadmieniłam lekarzowi że się przeprowadzilismy i może to inna woda etc ...ale lekarz powiedział że jesli to w Warszawie to pewnie podobnie chlorowana...no i sądzi że było by to inaczej na skórze zaznaczone ![]() No nic odstawiałam to co ustaliliśmy na początku zobaczymy musze nieco poczekac wiadomo że w ciągu 1-2 dni to nie zniknie ![]() Cytat:
![]() Ale jak nie skutkuje ...to dopiero wtedy daje Nurofen ale testowalam jedynie na Kubusiu bo Julka jeszcze nie zna syropku przeciwbólowego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Boję się ptaków, niecierpie, trzymam się zdala...zwlaszcza od gołebi brrrrr _________________ Julka juz wstała godzinę temu w szampańskim nastroju ![]() Bawi sie na kocyku kaczuszką i telefonem do kaczki w kuli się usmiecha i ciągle ciapie ją ręką i złości sie jak się oddla A na telefonie upodobała sobie ciągle jeden i ten sam klawisz cyt "...uczmy się liczyć,......uczmy się liczyć,......uczmy się liczyć,.......uczmy się liczyć,"... OSZALEJE
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Bąku się obudziła, popłakała, bąki puściła i teraz się śmieje w łóżeczku...
Temperaturę nadal ma... Nie kaszle, nie ma kataru... Grzeję jej wodę na kaszkę, bo się cycowałyśmy przed 5... Na razie ją poobserwuję, a jakby co to pojedziemy na dyżur pediatryczny... Ale powiem Wam, że trzeba ufać swojemu instynktowi... W piątek TŻ pojechał z małą do rodziców i ja z pracy dojechałam do nich... Jak weszłam do ogrodu, to się okazało, że jest kuzynka TŻa z dziewczynkami... Jedna ma 4 miesiące, a druga pójdzie od września do szkoły pierwszy raz... No i moja pierwsza myśl była taka: "Żeby się tylko Paulina niczym nie zaraziła..." A dziewczynki okazy zdrowia, bez żadnych oznak choroby... No ale w sumie nie wiadomo czy się zaraziła czy nie... Muszę kazać TŻowi zadzwonić tam, ale o jakiejś bardziej ludzkiej godzinie jak na niedzielę...
|
#1455 |
|
Zadomowienie
|
Kamyk biedna Paulinka, mam nadzieje ze ta temperatura jej przejdzie.
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cały dzien płakania i kwekania. Wieczorem to sie juz tak zryczął, ze masakra, zasypiał mi na rękach a rzadko go nosimy. Ochlapalismy go po jedzonku zwrocił to dalismy troche mnejsza dawke nurofenu, wsadziłam viburcol i poszedł spac o dziwo wstał o 23.40 na jedzenie a pozniej dopiero o 4.40 na jedzenie i definitywnie o 7.15 się obudził ale tez z kwekaniem. Dziś jak na razie temperatury nie ma ale wczoraj miał cały dzien i podawałam na zmianę nurofen i paracetamol co 4 h. takie praktyki juz słyszłąm od kilku pediatrów ![]() co do wyzszosci nurofenu od paracetamolu to faktycznie jest lepszy, szybciej działa i dłuzej. Chociaz my mielismy taka gorączkę przedwczoraj ze nawet nurofen sobie srednio radził więc wspomagalismy go paracetamolem. dziś marudzenia ciag dalszy, chociaz ma przebłyski lepszego humoru ale po chwili ryczy znienacka
|
|
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka ja mam Paracetamol w czopkach i syropie.
Kamyk, Kancia zdrówka dla maluchów Ya może Kalka niech zdecyduje, bo to pomysłodowczyni i załorzycielka klubu Madziulka czekamy na fotki ![]() Mały spał w nocy lepiej W sumie ostatecznie po jedzonku w nocy i rano wstaliśmy o 8 więc nieźle.0
|
|
|
|
#1458 |
|
Zadomowienie
|
a my sie martwimy ze nasze dzieci sa "pulchniutkie"
![]() http://niewiarygodne.pl/gid,12157495...l?ticaid=5ab51 |
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę,że wiele dzieci walczy z gorączką!!!!mi lekarka następnym razem kazała zbijać gorączkę i jeśli po 3 dniach się utrzymuję to do lekarza.
Któraś z Was pisała, że Waszych chłopców biorą za dziewczynki-mojego Dawidka bardzo często mylą z dziewczynką. muszę go wreszcie Wam pokazać ![]() Dawidkowi też powoli ząb wychodzi, już widać od góry,ciekawa jestem za ile będzie cały ząb. Czy u Was też tak gorąco??jest dopiero ta godzina a nie ma czym oddychać. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- a Mój Synek wreszcie przespał noc poszedł po 21, wstał o 6.ale to pewnie jednorazowe. za to ja się budziłam w nocy-chyba kwestia przyzwyczajenia.
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia jak noc ? edit. juz doczytalam
Youyou ![]() Pola tyo co to za lekarze,ze 3 rozne diagnozy ?????????? ![]() Madziulka Ya specjalnie dla ciebie ![]() Objawy W zależności od czasu wystąpienia reakcję uczuleniową na gluten można podzielić na:
Kamyk moze to na kolejnego zeba ? edit. za wysoka goraczka jak na zeba.Jedz do lekarza Bardotka paracetamol jest typowo przeciwgoraczkowy,a nurofen przeciwzapalny,przeciwbol owy i tez od goraczki Gosbaj to dziecko jest obrzydliwe ![]() Pola za zeba i ladna nockeU nas wreszcie fajniejsza noc.Wsatawalam zaledwie 3 razy Katarek przechodzi,to i dziecko lepiej spi
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Gosbaj strasznie współczuje tej małej... Taka nadwaga od samego początku to problemy ze zdrowiem konkretne na przyszłość... Nie mwóie już o szkole, wyśmiewaniu itd.
Aldii u nas też spoko nocka A dzisiaj gotujemy brokułową z kalafiorkiem i marchewką ja dodaje też mięsko-indyczka.
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
żar się z nieba leje... mieliśmy jechać nad jezioro, ale na taki gorąc nie będę chyba małego brać, może po południu zobaczymy jak będzie wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia - coś się chorobowo na wątku zrobiło, mam nadzieję że szybko przejdzie i żaden więcej bobasek nie zachoruje Ya - mój Borys dostał wysypki po kaszce z glutenem, potem dostał jeszcze biszkopta i też to samo, więc na kilka miesięcy się wstrzymuję - wczoraj musiałam teścia uświadomić bo chciał coś tam mu dać, kawałek ciasta czy coś. gosbaj - no niezła grubaska... przykre to, co do upadku to najważniejsze że nic się nie stało madziulka, czekamy na zdjęcia karola - czasem tak jest właśnie że dzieciaki nie raczkują tylko od razu na nóżki ![]() bardotka - fajny dzień, ale ten ptak... nieźle youyou za udane chrzciny
|
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy ze szpitala...
Nie było pediatry mimo, że nam powiedzieli, że jest dyżur pediatryczny... Poza tym chcieli nas wysłać do innego szpitala, bo mimo, że mieszkamy w DG, to mamy pediatrę z innego rejonu... Ale w końcu kobieta Paulinę osłuchała, a głównie o to mi chodziło... Osłuchowo jest czysto, leciutko zaczerwienione gardło... Mamy nadal dawać Nurofen i wapno... Jakby temp. skoczyła do 40 stopni, to mamy ponownie przyjechać... Kataru nie ma, kaszelek leciutki, od czasu do czasu... Jutro i tak się do naszej Pani Doktor wybieramy...
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam nadzieje, że już ładnie będzie jadł
Ostatni tydzień był koszmarny z jedzonkiem przez to ząbkowanie. Wczoraj pierwszy raz zjadł dużo obiadku. Na deser planuje śliwki nasze ogrodowe- takie duże żółte nie wiem jak się nazywają. Może z jabłuszkiem albo bananem...
|
|
|
|
#1466 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Już po imprezie - wklejam Wam mnie w "nowej" wersji przygotowana na wczorajsze wyjście
|
#1467 |
|
Zadomowienie
|
a my dziś konczymy 7 miesięcy
Adzia wczoraj sobie niezłego guza i siniaka zarazem nabiła na czole,bylismy u cioci i łaziła po pokoju i o krzesło walneła.płacz był ofc.kamyk zdrówka dla Paulinki,dobrze ze byliscie w szpitalu bedziesz spokojniejsza kancia czyżby zęby biedny a jak urodziny Adika?bo chyba miały być?pola pokaż Dawidka zebra a co to pieczone?mięso?ciasto? k laski:za nocke.ja nadal walcze odstawić nie odstawic ale poczytałam ze te tabletki nie działaja tak szybko wiec chyba jeszcze troche pokarmie,przejde od nast tyg na rano i wieczór.Tż wymyślił że kupimy elektrycznego pastuszka dla Ady lilla ale śliczna fryzurka i w ogóle cała ty ślicznie wyglądasz,a ta fryzurka na codzień tez tak wygląda?jeju jaka Ty szczuplutka i zgrabniutka,aja znów utyłam i łapie doła!!! gosbaj Ada tez ostatnio walneła tylko że o panele,ale był płacz i guz też przez kilka dni był
Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-08-15 o 12:44 |
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Lila ja już Ci pisałam kiedyś kogo mi przypominasz
a teraz tak wystrojona to już wogóle! Fryzurka bardzo Cię ożywiła-rozpromieniła...bosko wyglądasz!Filka inaczej prażone ziemniaki z gara
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
lila super
![]() filka wyszły ok Adi mega zadowolony z prezentów nie rozstaje się z nimi torty zjedzone i smakowały
|
|
|
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje Wam kochane
pakujemy się dziś bo w nocy wyjeżdżamy nad morze
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

,,,chociaż jak wyjdzie wysypka to będzie jasność
trzymajcie się 
dobrze ze lepiej już u Was

za pol roczku. Dzieki za info od malinki 

i wleciał nam do domu ptak taki chyba chory bo z takim okropnym zaropiałym okiem coś okropnego, powiedziałam tż, ze sie podusimy ale ja juz okna nie otworzę w sypialni
Tomek miał temperature, budził się co chwilę, jeczał. Dzis od rana znów ciepły
no i zrobił wielką rzadka kupę 

k laski:za nocke.
a teraz tak wystrojona to już wogóle! Fryzurka bardzo Cię ożywiła-rozpromieniła...bosko wyglądasz!