|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
Cytat:
bo powiedział,że jak sie nie odezwe to lepiej dla mnie a że jak tak dzwonie do niego to tylko sama sobie krzywde robie![]() On napewno nie zateskni bo juz mówi ,że nie teskni za mną i nie myśli ![]() tyle lat razem ;( Cytat:
![]() a Tż mówi,że mu tak dobrze samemu,że robi co chce kiedy chce i nie musi sie przed nikim tłumaczyć
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
Cytat:
|
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą to chyba taka uniwersalna zasada o której warto pamiętać: faceta nie można zamęczyć swoją osobą. Musi się czasem stęsknić, musi mieć trochę własnej przestrzeni. Ja np. nie pojechałam z moim do jego mamy na weekend bo od dłuższego czasu każdy dzień spędzaliśmy razem. Czasem warto odetchnąć od siebie.
Ufff jak gorąco. Płynie ze mnie po prostu. Masakra Madziu nie zapomni o Tobie w tydzień. Nie zapomni i w miesiącbo nie da się wyjść z kilkuletniego związku w ciągu jednego dnia. Pewien facet powiedział mi kiedyś, że pierwszy dzień bez myśli o byłej dziewczynie był po ponad roku. Więc jak widzisz nie da się zapomnieć w tydzień. Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2010-08-15 o 14:14 |
|
|
|
#3634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze mi dawalyście siłe Wiem,że może dać negatywny skutek ale myślałam,że jak bede codziennie go slyszeć to on zateskni...przypominają mi sie różne sytuacje i nie wierze w to,że mnie nie Kocha ;( boje sie,że jak minie tydzień i on sie nie odezwie i jak ja zadzwonie i zapytam sie co u niego to on powie,że dobrze,że lepiej mu nie było;(;(Cytat:
zobaczenie go nie przeżyje jak go wiecej nie zobacze Aleks ale Wy cały czas jesteście razem a My już nie i boje sie,że z każdym dniem jak sie nie bede odzywać to on odbierze to tak ,że zrozumiałam to,że nie bedziemy razem i już sie nie odezwie;(
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-08-15 o 14:12 |
||
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie. nam też bardzo dużo dał mój wyjazd samotny na ledwie 4 dni.
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Madziu myślę że naprawdę jeśli masz cokolwiek zdziałac teraz to milczeniem przez kilka,kilkanaście dni. |
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tydzień wystarczy?
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu
Przepraszam, ze tak pisze o sobie kiedy Ty tak strasznie cierpisz, ale chce Ci tylko pokazac, ze mimo iz teraz wydaje Ci sie, ze to najgorsze co Cie w zyciu spotkalo i ze juz nigdy nie bedziesz szczesliwa to sie mylisz. Po rozstaniu jest zycie, jest przyszlosc, jest szczescie i milosc. I jesli jestescie sobie pisani to moze za kilka lat sie spotkacie i zakochacie na nowo. Byliscie ze soba 6 lat, odkad byliscie nastolatkami, Wasza milosc sie zmienila, Wy oboje sie zmieniliscie i on napewno Cie kocha, ale juz chyba inaczej. Oboje potrzebujecie teraz czasu, wiec daj mu ochlonac, wyjedz gdzies sama lub z kolezankami, znajomymi, odwiedz rodzine - pokaz mu, ze bez niego tez jest zycie a wtedy zobaczy w Tobie ta radosna dziewczyne w ktorej sie zakochal i zobaczysz ze jeszcze bedzie dobrze - czy to z nim, czy tez bez niego jak to spiewa Bono... Choji i katarakta spoznione zyczenia urodzinowe Mam nadzieje, ze dziewczyny ze spotkania swietnie sie bawily i czekam na fotki
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuniu
![]() Ja też chętnie teraz oddaję Tżta (oczywiście na w miarę krótki czas
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu zrozum jedno nie odbudujesz związku natarczywością i ciągłymi telefonami. Czy danie mu wolności spowoduje, że zatęskni? Nikt tego nie wie, nawet on sam nie wie jak się poczuje. Jednak jest w tym nadzieja.
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem,że nie spotkamy sie przypadkiem ![]() Tż mi powiedział,że skoro zdecydował sie na ten krok to sie nie wycofa bo bałby sie ,że za miesiac czy pół roku znowu by musiał zrywać bo bym sie nie zmieniła a ja naprawde bym sie starała ze wszystkich sił;(;(Choji ,Katarakta WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!;* to dziewczyny na spotkaniu
|
|
|
#3641 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Madziuś, ja też myślę, że powinnaś przestać go nagabywać.
Daj mu chociaż kilka dni odpoczynku, CISZY. Niech se poukłada w głowie i zatęskni choć troszkę ![]() Jak kocha - to wróci Ja na przykład nienawidziłam takich sytuacji, kiedy się pokłóciłam z TŻtem, wychodziłam z domu, bo chciałam pobyć sama i po 10 minutach dzwonił bez przerwy. Nawet jak pierwsze 30 razy nie odbierałam, to za 31 odbierałam tylko po to, żeby powiedzieć, żeby dał mi spokój. A jak słyszałam prośby, groźby, żale i wyrzuty przez ten telefon, to naprawdę nie chciało mi się wracać jeszcze bardziej i jeszcze bardziej w tej chwili go nie znosiłam. Czasami po prostu człowiek musi pobyć sam. A u nas sytuacja chyba odwrotna - nikt się do siebie nie odzywa. Będzie już jakieś 5 dni? Jeszcze drugie tyle i chyba faktycznie najodpowiedniejszym określeniem P. będzie po prostu "ex TŻ". No cóż....
|
#3642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale on mi nie wierzy w to,że sie zmienie boje sie,że to naprawde koniec a tego nie przeżyje ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
wiec jak ma wrócić?A co do ostatniego co napisałaś, właśnie tego sie boje ;(
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu szczerze mówiąc, nie wiem co powiedzieć. Tłumaczysz się cały czas swoim charakterem, ale chyba powinnaś sama zauważyć, że się nie poprawiłaś. A zadręczanie mężczyzny telefonami, płaczami itd. naprawdę nic nie zdziała.
W tym momencie, nie dziwię mu się ani trochę, że Twój płacz go irytuje. Postaw się w jego sytuacji. Dał Ci szansę, bo obiecałaś, że się poprawisz. Nie zrobiłaś tego a teraz płaczesz mu w słuchawkę, że nie możesz bez niego życ. Niestety, ale bycie razem wymaga pewnych poświęceń zarówno z jednej jak i drugiej strony. Ostatnio jak "zerwaliście" powiedział, że da Ci szansę jeśli się poprawisz. Byćmoże on się poświęcił, bo związek od jakiegoś czasu go męczył, ale jednak, dał tą szansę. A Ty... chyba sama dobrze wiesz, że tak naprawdę nie zrobiłaś nic. Nie można się wiecznie tłumaczyć charakterem. Doskonale wiedziałaś, że albo się zmienisz, albo doprowadzisz do końca Waszego związku. Nie zmieniłaś się. Dla mnie sprawa jest prosta. I uważam, że naprawdę powinnaś mu dać spokój. Jeśli się odezwie- dobrze dla Ciebie, bo będzie znaczyło, że jeszcze go sobą nie zamęczyłaś i nie przytłoczyłaś. Jeśli się nie odezwie- będziecie musieli sobie ułożyć życie bez siebie nawzajem. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Więc jeśli nie kocha to daj mu odejść. Może to co napisałam odbierzesz jako wredne, ale naprawdę nie potrafię współczuć w takiej sytuacji.
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Olu wiem,że sie nie zmieniłam
czasami starałam sie powstrzymywać ;( nie wiem co mi odbiło;( teraz tak bardzo żałuje;(((( Ja sobie nie ułoże życia bez niego ;( Nie chce go przytłaczać , dziś już nie zadzwonie dzieki Wam bo chciałam zadzwonić jeszcze po południu i wieczorem nie wierze,że nagle można przestać kogoś Kochać![]() jeszcze niedawno mówił,że Kocha co najważniejsze pokazywał to
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
kurczę denerwuje mnie że facet Madzi pisał jej że kocha a niby nie kochał. On nie jest pewny swoich uczuć, wiecznie z nią zrywa, zaraz będzie chciał wracać... i co to ma być że po tylu latach razem on chce totalnie zerwać kontakt ?
a moim zdaniem się zmieniłaś i było już lepiej ! a poza tym kupił pakiet, więc jakby nie chciał dzwonić i chciał się odciąć to by nie kupił. Uważam że znowu będzie chciał wrócić Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-08-15 o 14:32 |
|
|
|
#3646 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Pytanie tylko, czy mówił to w nerwach, czy na poważnie? Pewnie sam tego nie wie - i dlatego potrzebuje czasu. A co do ostatniego, to pocieszam się pewnym cytatem: "To, że los zetknął nas ze sobą, nie oznacza jeszcze, że miał rację". Mimo, że nadal jestem na etapie "nie chcę bez niego żyć", to chyba jednak na świecie dzieją się gorsze rzeczy niż to, że ktoś kogoś zostawia. Dzieci głodują, wojny wybuchają, to głupio się tak nad sobą użalać. Chociaż osobiście boję się tego, że zrobię się aż nadto zimna i cyniczna, żeby później ktoś ze mną był szczęśliwy. Ale o to chyba się będę martwić później.
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3648 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Niestety, ale wspomnienia zawsze będa wracać. Mogę się przywitać na ulicy, ale na litość boską - jakie utrzymywanie kontaktu? "Miłości nie wolno kalać przyjaźnią. Koniec, to koniec." - jakoś mi się dzisiaj same mądre słowa przypominają ![]() Tzn. to akurat moje podejście. Znam osoby, które utrzymują świetny kontakt ze swoimi byłymi partnerami, ale siebie w takiej sytuacji nie widzę.
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, nawet jakby facet był aniołem cierpliwym i nie do zdarcia, kochającym mężczyzną, to przy Twoich niektórych zachowaniach i tak by nie wytrzymał. On może Cię kochać, ale powie, że tak nie jest, dlatego, że go zamęczyłaś. Opanuj się, skoro wiesz, że źle postępujesz, to po co to robisz!? Przestań kopać pod sobą dołki, weź się za siebie, skoro wiesz, że robisz coś, co nie jest ok, to po prostu przestań to robić - nie jest to rzecz, której zaniechanie zrujnuje Ci życie, nie jest to nałóg, żeby było ciężko (a może właśnie jest?). Bolesne i może zbyt twarde będzie to, co napiszę, ale dochapałaś się tego tylko i wyłącznie na własne życzenie.
|
|
#3651 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedział,że jakbym dała mu spokój to by napisał co u mnie słychać tylko tyle ![]() Czasami miałam wrażenie,że zmieniłam to,że tak bardzo sie nie czepiałam, czasami mi to nie wychodziło a w niedziele odbiło mi totalnie Cytat:
![]() Oddałabym wszystko żeby wrócił;( Wiem,że są gorsze rzeczy na świecie ale Miłość dla każdego jest ważna i jeśli sie mocno Kocha drugą osobe to strata jej jest czymś nie do zniesienia a Twój Tż pierwszy raz sie tak długo nie odzywa? czemu ja taka głupia jestem---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
nie potrafiłabym słuchać jak to u niego jest dobrze![]() A najgorsze jest to,że jak dzwoniłam dzisiaj do Tża to sobie śpiewał, nucił jakby sie cieszył... ale jakby mnie nie Kochał i miał dość to by wyłączył tel albo nie odbierał..tak? ![]() Cytat:
ale nie zdradziliśmy sie a rozstaliśmy przez moją głupote i uważam,że da sie to jeszcze naprawić bo teraz NAJBARDZIEJ dotarło do mnie co złego zrobiłam![]() ![]() ![]() Cytat:
gdybym była inna to teraz byłabym z nim i cieszyłabym sie z życia a teraz płacze,cierpie i rwe sobie włosy z głowy,że wtedy tak postąpiłam;(
|
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa
Skarbie tylko,że oprócz fochów to jeszcze mu powiedziałam,że nie pasujemy do siebie ot tak jak było dobrze mimo,że tego nie chciałam ja nie jestem normalna dopiero teraz jak straciłam go to czuje co straciłam ;( może udaje,że mu dobrze nie wiem. Jak śpiewa sobie, cieszy sie,że jest w końcu sam to może tak jest . Ale boli mnie to,że nie odzywa sie ,nie pisze mówił,że to,że pisał w smsach,że mnie Kocha to z przyzwyczajenia że dawno to powinniśmy skończyć a nie ciągnąć i że teraz miał odwage żeby zerwać niż żeby później znowu kilka lat sie meczyć i jak powiedziałam,że szkoda tylu lat razem,żebyśmy sprobowali jeszcze bo go Kocham a on mi odpowiadał,że teraz cierpie ale z czasem sie przyzwyczaje ,że go nie ma i przestane płakać;(
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa, ostatnio to nie On prosił żeby Madzia wróciła, tylko ona nie dawała mu żyć i w końcu zmiękł. Odpuściła, stwierdził "ok, czyli jednak może się poprawić, to spróbujmy".
Moim zdaniem nie pozer tylko ewidentnie daje jej do zrozumienia że NIE CHCE by do niego dzwoniła. Madziu, ludzie używają telefony nie tylko dla drugiej połówki więc nie wyłączy, bo będzie wtedy odcięty od świata. I nie myśl tak, że jakby nie chciał z Tobą być to by nie odbierał, bo ludzie po rozwodzie też do siebie czasem dzwonią i rozmawiają. Nie jest to żaden wyznacznik.
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze słyszę. Czasem nie robię obiadu i jemy na mieście, czasem rozmrażam coś co dostajemy od którejś mamy albo co ja zrobiłam na zapas ale gotuję kilka razy w tygodniu.
|
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem,że nie może wyłączyć tel bo ktoś może inny do niego dzwonić ale jakby tak bardzo chciał mieć spokój ode mnie to by nie odbierał tel skoro go już nie interesuje ![]() A jak jeszcze pytałam czy nie teskni za przytulaniem do mnie odpowiadał ,że nie a i sie pytałam czy myśli chociaż o tej sytuacji,o Nas,czy nie żałuje powiedział,że nie myśli bo w końcu ma spokój . Ale ja nie wierze,że można nie myśleć o niczym. Mówi,że ma tyle spraw na głowie ,że nie ma czasu myśleć. Woli oglądać tv niż być ze mną to dla niego najważniejsze Może odpowiadał tak bo go naciskałam
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-08-15 o 15:09 |
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, do cholery jasnej! Przestań żyć w swoim różowym świecie! Też nieraz odbieram telefony od ludzi który uważam za upierdliwych i absolutnie nie mam ochoty z nimi rozmawiać bynajmniej nie dlatego, że mnie interesują, tylko dlatego, że jak odbiorę raz to mam nadzieję, że więcej nie zadzwonią.
To, że napisał "co u Ciebie" nie jest równoznaczne z "Kocham Cię wróćmy do siebie". Może chciał po prostu sprawdzić jak się czujesz ze względu na sentyment, który pewnie zostanie zawsze. Nie wmawiaj sobie, że Cię kocha bo odbiera telefon. Powiedział, że nie kocha- więc odpuść i daj mu święty spokój.
|
|
#3658 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie dziewczynki
Zaczęłam spacerować, ogarnęłam się kosmetycznie, czytałam, gimnastykowałam się, ponadrabiałam zaległości z przyjaciółmi im bardziej zajmowałam się sobą, tym więcej on pisał że okropnie tęskni, kocha, że siedzi grzecznie w domku i oglądają film, grill i piwko itp. Przyjechał w momencie kiedy ja byłam zrelaksowana i wyluzowana co sprawiło że powiedział, że znów się we mnie zakochuje... Jest takie powiedzenie - jeśli coś kochasz - puść to wolno. Jeśli wróci - jest Twoje... Jeśli nie - nigdy Twoje nie było Trzym się Madziu |
|
|
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy jak napisał co robie,to mu nie odpisałam bo nie miałam telefonu przy sobie i po chwili zadzwonił. Mówił,że nie może sobie miejsca znaleźć,ze robił coś w garażu i co chwile patrzył na tel czy coś do niego napisałam. Sam zaproponował ,że przyjedzie 2 dni później i porozmawiamy. Tak powiedział,że nie Kocha ale jeszcze w ten sam dzień co ze mną zrywał powiedział,że mnie Kocha,otwierał drzwi do samochodu,trzymał za reke,głaskał.......... a jeszcze była taka sytuacja,że zadzwoniłam do niego i powiedziałam,że szanuje jego zdanie i jednak dam mu spokój bo nie chce żeby sie denerwował na mnie to sie ucieszył,że w koncu to zrozumiałam. A za chwile zadzwoniłam i powiedziałam,że nie potrafie i nie moge bez niego żyć;( ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]() Dziekuje za pocieszenie ![]() ![]() ale Tż chyba nie bedzie miał za czym tesknić bo powiedział,że 85 % naszego związku było cały czas źle ![]() Myślałam o tym powiedzeniu ![]() Zastanawiam sie czy jakbym już od tamtej niedzieli sie nie odzywała to czy Tż by sie w tym tygodniu odezwał.....
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-08-15 o 15:15 |
||
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że się łudzisz.
Też się łudziłam, że to wszystko co mi ex powiedział to prawda. A sama wiesz jak było.... przytulał, całował, mówił, że kocha a myślał o innej. To jest idealny przykład na to, że człowiek nie zawsze mówi to co myśli. Więc się nie łudź. A przede wszystkim- nie dzwoń do niego, bo go tylko rozwścieczysz swoim zachowaniem.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

bo powiedział,że jak sie nie odezwe to lepiej dla mnie a że jak tak dzwonie do niego to tylko sama sobie krzywde robie
bardzo się cieszę że do nas napisałaś

(oczywiście na w miarę krótki czas

13.03.2008
Pierwsze słyszę. Czasem nie robię obiadu i jemy na mieście, czasem rozmrażam coś co dostajemy od którejś mamy albo co ja zrobiłam na zapas ale gotuję kilka razy w tygodniu.