|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Idę popedałować na świeżym powietrzu na bambaryle
![]()
#1772 |
Raczkowanie
|
mam niby sklonnosci poki co do niedoczynnosci, ale boje sie ze dadza mi hormony i po nich bardziej przytyje. mialam badania i ide za 2 tyg na kontrole, z nowymi badaniami, bo niby mam na swoj wiek za niski poziom a nie chca mnie leczyc wczesniej ze wzgledu na to ze to jednak hormony a jak narazie jedynym problemem jest waga i problemy z jej zbiciem. czy ktos mial tu problemy z niedoczynnoscia? tył po hormonach? mi sie wydawalo ze wtedy szybciej schudne, ale pozniej mi ktos powiedzial ze sie tyje.
#1773 |
Zakorzenienie
|
hej hej! melduje poslusznie , że po 10 dniach dukania jest mnie mniej o 3,5 kg, Tz zrzucił 6,0
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |
Zakorzenienie
|
zmieniłyście avatary i teraz jopa na nowo się przyzwyczajać muszę
![]() Cytat:
![]() właśnie tego mi brakowało - do pionu konczi bo będzie becikowanie ![]() ![]() ![]() ![]() ale dobrze że już mogę Was nadrobić tzn postaram się hyhy a działo się coś sektowego ![]()
![]() |
#1775 |
Raczkowanie
|
no bo co ja niby moge robic zle?? dzis placek otrebowy+2lyzki sera wiejskiego i cynamoenm na sniadanie. galaretka z kurczaka, 4 jajka na twardo na obiad i 3 kawy zbozowe, przekaska-jogurt naturalny. narazie to wsko, planuje jeszcze koche twarogu, kawalek gotowanej piersi z kurczaka na kolacje. litr wody.
czuje palenie w ustach-nie mam pojecia czy to zgaga, (w sumie nei wiem jak sie ona objawia-czy palenie w ustach czy zolakdu?)
#1776 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie jest tak że każdy organizm reaguję w ten sam sposób na hormony ja przez pierwszy rok nie przytyłam dużo może hmm 5 kg u mnie ruszyło później ale przez inne dawki leków i problemy zdrowotne - pamiętaj zdrowie jest najważniejsze ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
dodaj więcej wody by było 1.5l i moim zdaniem możesz dołożyć np tuńczyka i śmiało tego kuraka ![]()
![]() |
#1777 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zgaga mnie piecze w przelyku...ale nie w gardle. strasznie ci wspolczuje Kochana ![]() moze rzeczywiscie idz do lekarza, zrob badania itp... bo cos tu jest nie tak!
![]() |
#1778 |
Zadomowienie
|
laseczki moje kochane... mam taką chcicę na słodkie... zrobiłam batoniki nutellowe do kina... ale to na wieczór. a teraz muszę coś oszamać bo zwariuję. mam soki z lidla, jak zrobić tą galaretkę? jakie proporcje?
![]() ![]()
#1779 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Mam wielki kryzys. Waga stoi w miejscu, nie chce nawet drgnąć. Na jedzenie dukanowe nie mogę patrzeć. ![]() ![]() Może chociaż, żeby ta waga drgnęła a tu nic ![]() Jestem coraz bliżej poddania się. Nie mam motywacji do walki. Buuu... Jestem od 26,07 i spadek tylko o 4 kg ![]() DZIEWCZYNY RATUJCIE ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Zadomowienie
|
Konczita, bejbe!!! Moja dukanowa mleczna siostro!!! Wróciłaś. A dziś właśnie sobie myślałam jak Ci idzie na tych wywczasach... No tak tragicznie się nie spisałaś, ale mały bacik od siostry Agnese na dupsko, proszę bardzo
![]() Pampuchy dopiekam, bo jeszcze patyk mokry wiciągnęłam. Jak będzie powtórka z rozrywki to zrywam z nimi raz na zawsze. A nutellę i tak już zjadłam, nie będzie nadziewania... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Rozeznanie
|
#1782 |
Raczkowanie
|
wydawalo mi sie zawsze ze od wegli sie tyje glownie, od slodyczy, chlebka, makaronu ryzu, ziemniakow. a nie jem juz dziadostwa od konca czerwca w sumie, tylko bialko, a waga ani drgnie. jutro rano ide po skierowanie na badania, a ciekawe co mi powie pani dr, pewnie znow ze wymyslam i swietnie wygladam. niech se sama nosi spodnie w rozm. XL albo 44 przy wzroscie 160cm!
w takich chwilach mam ochote na 2 rzeczy: 1) isc sie pochlastac 2) wyzyc sie katujac sie przez 5-6 h na silowni badz aerobiku jak za dawnych czasow. Konczita czyli bralas hormony na niedoczynnosc i nie tylas? co mi po zdrowiu-hormony okej, skoro moje zdrowie psychiczne siada. dieta to jest moja mania, juz 8 lat mam ciagle problemy z waga, sadzilam ze znalazlam dukana- ratunek!! a lekarze widze ze sa zdania "nie jestes gruba, waga 60kg jest ok" wiec mowie ze gdyby nie to ze sie namecze-dukan, 1200kcal, treningi,bieganie,silowni e, itp, bylo by 90. do tego mowie z fochem " dobrze to przyjde i dupe zawroce jak bedzi eproblem i osiagne 90kg"wtedy bedzie co robic ze mna!!"
#1783 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak zrobiłaś te cudo z nutella? ![]()
![]() |
#1784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pragnę zauważyć, że od 26 lipca minęły 3 tygodnie raptem. A Ty w ciągu tych 3 tygodni schudłaś 4 kilo. To mało jest? Niektóre z nas chudną szybciej - fakt, ale niektóre też o wiele wolniej. Każda chciałaby szybko i na temat, ale nie zawsze się da... U CIebie wcale nie ejst tak źle żeby łapać takiego doła. 4 kilo, dziewczyno!!! To ładny wynik. Nie wiem, może zmierz się po obwodach jeszcze, zobaczysz też różnicę w cm to Ci się polepszy... Ale twierdzę i pewnie dziewczyny się ze mną zgodzą, że nie jest wcale tak źle jak to widzisz... Uszy w górę, dukaj dalej grzecznie, menu sobie popraw, urozmaić, nie wiem, coś pysznego sobie upichć i nie jęczeć mi tu, bo... ![]() Edytowane przez Agnese69 Czas edycji: 2010-08-15 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Aleksandra_M tzn mam uczucie pieczenia w ustach, jezyk podniebienie. tlumacze sobie to ze dukan mowil ze bialka powoduja spalanie tluszczu jak w piecu, wiec moze pale sadlo i dlatogo jest goraco. piszecie czasem ze wam zimno na diecie a mi goraco. nawet moj TZ ostatnio spi sam, bo za bardzo sie przy nim pocilam.mowilam ze rozpalony jest a to ja tak grzeje, ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Agnese69 jestes moim idolem dukanowym normalnie. chudniesz tak jak ja bym chciala, tzn idziesz w takim tempie o jakim ja marze. jakbym wygladala tak jak Ty teraz to juz bym poszla na III faze, no chyba teraz widac ze wiele od siebie nie wymagam, chce wygladac ladnie i NORMALNIE.
![]() |
#1786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brakuje mi fantazji w kuchni ![]() dzisiaj zjadłam serek wiejski, kawałek wędzonego pstrąga,kawałek sernika na zimno- za mało żelatyny dała i jest taki trzęsący- flaczki z żołądków, 2 kawałki murzynka (wyszedł zakalec- mokry w środku), zrobiłam mufinny serowe- nie dałam skrobii i mi nie wyszły a i jeszcze trochę piersi kuraka z serkiem wiejskim- miały wyjść placuszki z kurakiem a wyszła pacia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Zadomowienie
|
avataris podawała kiedyś przepis na kulki a ja trochę więcej składników dałam żeby więcej mi wyszło i tak: jakieś 10 łyżek mleka odtł w proszku 1,5 łyżeczki kakao odtł ok 4-5 łyżeczek słodziku w proszku jakieś 5 łyzek mleka odtł 6 kropli aromatu rumowego wymieszałam to a potem dodałam mieszankę otrębów owsianych i pszennych, wybełtałam, włożyłam do pojemnika i do lodówki żeby twarde się zrobiło. potem pokroję w kawałki i będą mini batoniki ![]() ![]()
#1788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę rezultaty po ciałku i to mnie trochę trzyma przy Dukanie dzisiaj mam jakiś gorszy dzień w kuchni, chcę zrobić dużo i dobre a wychodzi mi na odwrót ![]() dam se już spokój dziś z pichceniem będę się martwić jutro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ale co będzie to będzie, od niedzieli na III. A Ty rzeczywiście masz kłopot... przykro mi i nie mam pomysłu o co może chodzić... wierzę, że w końcu ruszy, ale faktycznie długo to trwa i może pozbawić motywacji. Dlatego właśnie wychłostałam aniulę, bo wiem, jak bardzo czasem dziewczyny się szarpią żeby ruszyć z miejsca. Kibicuję Ci i mam nadzieję, że już niedługo będziesz uprawiała dukan dance z radości, że poszło... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1791 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja sobie obiecalam ze bede sie wazyla raz w tygodniu ale czy dam rade czy nie bedzie mnie kusilo czesciej ![]() wrocilam z placu zabaw niedlugo znow wsiade na rowerek codzienny rytual wiecie co zrobilam ta zapiekanke z kalafiora i tak nie zbyt smaczna ![]()
![]() |
#1792 | |
BAN stały
|
Cytat:
siostro musze sie tutaj wtracic, juz pisalam o tym wczesniej na poczatku mojej przygody z tym watkiem, ale jeszcze raz przytocze. Mam nadzieje ze Cie troszeczke chociaz uspokoje a moze nawet i pociesze, faktem ze ktos moze miec o wiele gorzej niz Ty ![]() ![]() A wiec 2 lata temu zachorowalam wlasnie na niedoczynnosc tarczycy. Lecze sie hormonalnie wlasnie od dwoch lat, startowalam z dawka Eutyroxu 25, pzoniej mialam zwiekszana dawke, na dzien dzisiejszy biore czterokrotna dawke czyli 100. Przed choroba wazylam 50kg i tak bylo cale moje zycie, wage zawsze mialam taka sama zero problemow z tyciem, nic z tych rzeczy. Bylam zawsze szczupla, wysportowana dziewczyna. Ale niestety zaczelam tyc i to nie w jakims wolnym tempie tylko mega szybko. Nim sie obejrzalam byl to okres jakis 2 miesiecy przytyłam do wagi ponad 70kg. Pojawiły sie mega rozstepy, celulitis, obrosłam w tluszcz jak paczek, skore mialam jak taka galareta, do tego stany depresyjne, opuszczenie w nauce (zawsze bylam wzorowa uczennica ![]() Moja mama lapala sie za glowe mowila dziecko, co sie dzieje przeciez tyle nie jesz dlaczego Ty tak tyjesz? Poszlam do lekarza skierowal mnie do endykronologa, okazalo sie tarczyca jak nic. No i niestety trzeba z tym zyc. Biore hormony, poziom hormonu mam w normie we krwi lecz kg zostały. Trzeba sie z tym uporac, dieta i nie ma innej rady. Dlatego wlasnie zaczelam ostra walke, walke o to zeby znowu zyc tak jak kiedys. I juz widze czym sie roznimy od osob zdrowych, przedewszytskim tym ze mamy o wiele podkreslam o wiele wolniejszy metabolizm. I tak bedzie tego juz sie raczej nawet hormonami nie zmieni. I my niestety ale o wiele wolniej chudniemyi bedziemy chudnac niz wiekszosc dziewczyn tutaj. Taka juz nasza natura. To przykre ale taka prawda. Mysle ze w naszej sytuacji dobry bedzie intensywny ruch,cwiczenia areoby bo mamy ten metabolizm wolny i musimy go jeszcze innymi sposobami podkrecac. Dlatego nie przejmuj sie niczym. Najlepiej w ogole o tym nie mysl, ale rob swoje. My chudniemy wolniej ale to wcale nie znaczy ze nie mozemy schudnac bo mozemy tylko poprostu wolniej. Mysle ze trzeba sie z tym pogodzic poprostu. Ja bardzo ciezko to przechodzilam, taka raptowna zmiana ludzie lapali sie za glowe mowili taka sliczna dziewczyna byla co sie z niej zrobilo. To byl bardzo nieprzyjemny okres. Takze nie zalamuj sie! Nie mozesz! Jezeli trzeba idz do lekarza, zrob badania na poziom hormonu we krwi. Ale sie nie poddawaj, nie zalamuj tylko wlacz z tymi kilogramami, predzej czy pozniej uda Ci sie zobaczysz, bo to wszytsko jest osiagalne trzeba sie tylko zaprzec rekami i nogami, nie patrzec na przeciwnosci tylko stawiac im czola. U mnie waga leciala pieknie na poczatku, ale to byla tylko woda, a od dluzszego czasu borykam sie z zastojami, ciezko idzie ale jakos idzie ![]() ![]() Takze glowa do gory damy rade i bedziemy paniami swego losu ![]() Wybaczcie za tego posta ale musialam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mirka ![]() ![]()
![]() |
#1794 |
Zadomowienie
|
MIRKA
tu nie ma co wybaczac. wiecej takich madrych postow potrzebujemy dla tych co maja problemy z waga przez rozne problemy zdrowotne... ladnie to napisalas ![]()
#1795 |
Raczkowanie
|
witam,dzis mija 4 miesiac mojego dietowania, wiec czas na male podsumowanie
![]() było 93,4 kg ![]() ![]() ![]() ![]() oby tak dalej do przodu. wedlug testu wage, jaka sobie zalozylam 75 kg(mniej nie chce, bo jestem sredniej budowy ciala, tzn grubszej kosci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I naprawde dziekuje za wsparcie i takie slowa - to dla mnie bardzo wazne, to cholernie budujace ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Raczkowanie
|
mirkaaa dziekuje
![]() ![]()
#1798 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Zakorzenienie
|
właśnie zapomniałam Wam napisać jaka mam akcje z okresem ... franca jedna przyszła spóźniona w zeszłym tygodniu po 5 dniach jej nie było i w środę wieczorem zaczęłam plamic i mam do dzisiaj muszę do gina się wybrać - moje pytanie miała któraś przy dukaniu taką jazdę??
#1800 |
Zadomowienie
|
Pampuchy wyszły zjadliwe. Nie żeby mnie powaliły na kolana, ale dadzą się zjeść. No to je zjem. Do spółki z małżem
![]() Ale i tak malinowy/wiśniowy serniczek lepszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.