|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
witam w niedzielne popołudnie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() Lenka cieszę się bardzo
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|||||
|
|
|
#2852 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
elenka1 dzieki kochana, różnie to bywa są lepsze i gorsze dni, ale generalnie trudno sie dołować oczekując swój największy Skarb
![]() angelikaw ja mam wkładki Belli, ale że podobno będą schodzić jak woda, to inne też wypróbuję Szczęśliwa ja staram się większość czasu spać na lewym boku i powiem Wam, że tak mi najwygodniej. Dobrze mi też na wznak ale w pozycji prawie siedzącej na 5 poduszkach i jaśkach wtedy tylko się nie duszę
|
#2853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:Ja też mam tak "zakodowane" że byleby do początku września wytrwać,a najlepiej do 8 bo to już będzie koniec 36tc.
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwa - ja sypiam na boku - raz lewym, raz prawym... Nie pytałam o to lekarza, ale wiem, że nie we wszystko, co napisali trzeba wierzyć, bo można zwariować
Lenka* - Witaj! Na szczęście jesteś już bezpieczna, więc.. może Ty będziesz następna? ![]() Ja też nie wiem, co to za parcie (chociaż czytałam, że pojawia się przed porodem), ale też pojawia się najczęściej w momencie twardnienia brzucha... Pewnie ma to jakiś związek ![]() Cytat:
![]() ---- ale upał! Nie ma czym oddychać. Co z tego, że pada, skoro siedzę i zalewa mnie pot?
|
|
|
#2855 |
|
Rozeznanie
|
no ja marze juz o czopie, bólach poprostu mam dosyc tej ciąży
bardzo kocham zawartość mojego brzucha... ale juz z chęcią bym się go pozbyławidzę że duzo z Was mysli ze urodzi wcześniej i zaciska nogi, ja znając życie urodze później niż przypada mi termin, jakoś nic specjalnie mnie nie ciągnie, nie boli, brzuch nie widzę żeby był niżej...jutro zaczyna mi się 34 tydzień i nawet rzeczy wszystkich do szpitala nie mam, musze się wziąść za kompletowanie tego wszystkiego
|
#2856 |
|
Raczkowanie
|
Szczęśliwa w mojej SR mówili że każda pozycja boczna jest OK. Lewa jest lepsza dla Twojego układu krążenia, ale można też spać na prawej (jak ktoś musi). Kiedyś mówiono że tylko lewa strona i nic więcej. Położna mówiła u nas, że obie są OK. Wszystko zależy jak się czujesz.
A ja dzisiaj miałam schizę po moich nocnych koszmarach, ze mała się nie rusza...Byłam w lesie, potem prasowałam i nic. Jak postanowiłam pojechać na IP, to nagle dostałam takiego kopa, ze już wiem młoda jest...tylko najwyraźniej spała sobie
|
|
|
|
#2857 |
|
Wtajemniczenie
|
elenka ja jestem w 36 tc a nie odczuwam żadnych dolegliwości, brzuch mi nie opada, bo gdyby nawet to musiałby się chyba znaleźć na wysokości kolan
jedyna szansa w skracającej się szyjce tak bardzo bym chcciała urodzieć powiedzmy 31.08
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
ja mam doła i humoru brak tż biadoli,że wygladam jak hipopotam staram sie tym nie przejmopwac ,ale tak jest przykro ja wiem,że ostatnio jakoś tak bardzo cała opuchłam,ale no końcówka ciazy to niektóre puchna,ale opd tych słów by sie powstrzymał,bo wiadomo nam hormony buzuja to i jest przykro i czuje sie barzdo zle dzieki niemu ![]() Cytat:
kurcze ah ci faceci oni po czasie zaluja -ano faceci znam taki przypadek moje kumpela nagle on do innej ona chciała ratowac on nie byla w dolku ale podniosła sie,a on przemyslał zaczał żałować,przepraszac,ale ona juz nie chciałą gdy czekała i chciała dac mu szanse nie chciał ano faceci zakreci dupą jakas lafirynda zaraz leca jak pieski za suka....
|
|
#2859 | ||||
|
Raczkowanie
|
Czesc Brzuchacze.
Cytat:
Ja tez spie na wznak na poduszkach z tym ze troche rano bola mnie plecy,na prawym dzidzia nie lubi na lewym dzidzia tez nie lubi.Wiec nie mam wyjscia. Cytat:
No dziewucho nos do gory,bo im wiecej hormonu szczescia tym porod bardziej w terminie.Usmiechnij sie i to teraz! ![]() Cytat:
No na prawde taki numer to tylko facet moze wyciac.Mimo wszystko trzymaj sie,moze sie ulozy. ![]() Cytat:
Twoj sen oznacza ze dzidziulek urodzi sie zdrowy,bo sny trzeba interpretowac na opak.Czyli smierc to zycie,lzy to smiech itd. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- wow 36+3 i 17kg na plusie.Jestem chyba rekordzistka. |
||||
|
|
|
#2860 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie przejmuj się, faceci są tacy nietaktowni... mi ojciec ostatnio pożałował paska czekolady twierdząc że już jestem taaaaaaaaaka gruba
ale ja się akurat tym nie przejmuję zbytnio, widzę jak wyglądam, wiem ile jem, a na ty m etapie ciąży organizm zatrzymuje mnóstwo wody dlatego kg przybywa a my jak takie baryłeczki turlamy się po świecie ![]() Cytat:
straszne sny są raczej wynikiem naszych podświadomych lęków i obaw..ja tez mam 17 na plusie
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-08-15 o 15:58 |
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
a jesli chodzi o spanie to śpie przewaznie na lewym boku,ale na prawy tez się przekrecam,bo ile można na jednym,a na plecach też zdaży sie,ze sypiam,ale to nawet nie wiem,ze sie odwracam,bo nieraz sie budze na plecach
ja cię gonie ja mam 35+3 i mam 15kg na plusie Cytat:
a jak coś się nie podoba to niech nie patrzy i już ![]() szkoda,że faceci nie moga poczuć jak to jest sie w ciazy,bo oni zawsze tacy najmadrzejsi
|
|
#2863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystkie dobre sny sa-dobre.Tak zawsze mowila moja SP Babunia. Ja mam termin na 10.09 przez ostatnich 5tyg prztpakowalam 5kg czyli 1kg na tydz,ciekawe czy to normalne?
|
|
|
|
|
#2864 | |||
|
Zadomowienie
|
angelikaw... po pierwsze prosze mi tu bez bez schiz
Wkładki - ja używam belli, poki co, mam tez NUK i rossmanowskie, szczerze to nie wiem czym one mogą sie roznic dla mnei BELLA są OK ycnan. ... chałowo z ta obrączką... ja swoją poki co noszę, nawet piersionek zareczynowy nosze i mam nadzieje, ze nie bede musiala zdejmowacA propos mądrości ludowej Twojej szwagierki... to ja zostawiam bez komentarza... ze tez taka fajna dziewczyne otaczaja takie osoby najpierw Twoja "koleznka od papug" teraz prawie rodzina ![]() szokoladka74, absolutnie zgadzam sie z ycnan, że "coś Twojemu mężowi się chyba na mózg rzuciło, żeby mając dzieci, z kolejnym w drodze takie cyrki odstawiać...!!!" niech sie facet ogarnie...a mu sie amorów zachcialo... Cytat:
Szczęsliwa... Ja spie na lewnym, na prawym... na wznak... oczywiscie najwiecej staram sie na lewnym...bo tez sie naczylam, ze reszta odpada, i podobnie jak Ty zmieniam boki chodząc do kibelka, albo budzac sie na picie... przy tym upale nie wyrabiam zeby nie pic w nocy... wracajac do spania na lewnym boku, to te artykuly to chyba pisaly osoby kotre nie byly nigdy w ciazy... Cytat:
Fajnie, ze sie odezwalas, ze mimo przeciwnosci losu udało Ci si wytrwac do 38tc!!! Cytat:
wrrr!!!!
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-15 o 17:07 |
|||
|
|
|
#2865 | |
|
Zadomowienie
|
Lenka*, super, że u Was w porządku. Ciąża donoszona, to znaczy, że chyba Ty będziesz następna
![]() Cytat:
Czyli ja jeszcze tydzień i mogę rodzić ![]() dra, kopnij TŻ mocno w tyłek za takie teksty ![]() Mój też do bystrzaków nie należy i jak się żalę, że mam rozstępy na cyckach, to zamiast pocieszyć, że nie jest źle, że znikną, to wyskakuje z "No, ja Ci przecież mówiłem, że będziesz miała" Ale za to czasem jak zabłyśnie jakimś tekstem (komplementem), to naprawdę maksymalnie poprawia mi humor Ja właśnie wróciłam od rodziców. Najadłam się i wyleżałam bo brzuszek od rana się często napinał i bolał... Ah, jeszcze w zasadzie tydzień i Borysek może wychodzić - jak skończymy pełne 36tygodni Jakaś pseudo burza niedawno przeszła, teraz coś małego pada, ale od razu łatwiej oddychać, bo dziś była masakra. Duszno jak nie wiem co. |
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale strach przed porodem (zwłaszcza przedwczesnym) jest nieunikniony - każda z nas na pewno po części się boi ![]() --- kurde miałam dziś prasować i doopa... mam mega lenia...
|
|
|
#2867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że już zawsze będę w ciąży i jakoś nie dochodzi do mnie, że pewnie 6 września mały będzie już na świecie.. |
|
|
|
|
#2868 |
|
Raczkowanie
|
Skoro Wszystkie sie żalą to ja tez moge, chociaz lepiej nam sie zrobi na serduszku!
Ja tez ostatnio czesto łapie doła, moj mezus ciagle w trasie jest (przewozy do niemiec) wiec ciagle jestem sama, w moim stanie to nie zbyt przyjemne, bo hormony skaczą, potrzeba wsparcia, przytulenia, moc pomarudzic a tu nie ma komu... ajj... taki nasz cięzki los. Pozdrawiam was serdecznie Mi zostało jeszcze 9 tygodni do rozwiązania (teoretycznie)
|
|
|
|
#2869 | ||
|
Zadomowienie
|
My już po kinie, pogoda nieznośna. Najlepiej siedzieć i nic nie robić, nawet wstanie i pójście do toalety sprawia, że oblewam się potem. Duchota i 35 stopni.
![]() Dobrze, że się odezwałaś. Jesteście już bezpieczni i przygotowani więc nawet jak mała przyjdzie na świat zaraz po wyjęciu passera to będzie ok. Cytat:
Mógłby sobie odpuścić takie komentarze , zrobiłaś mu za to awanturkę lub chociaż strzeliłaś porządnego focha?![]() Cytat:
piszą bzdury bo nie wiedzą o czym piszą ![]() Ja i tak robię po swojemu, tzn. tak jak daję radę. Ja mam rozstawioną deskę i wyciągnięte prasowanie od 4 dni
|
|
#2870 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie odzywałam się jakiś czas ale cały ten tydzień miałam remont w domu. Na szczęście wszystko już gotowe, nawet łóżeczko już zakupione i stoi złożone. Wszystko pięknie, ładnie ale hormony mi wariują na maxa, mam normalnie ataki furii o byle co. Właśnie goście wyjechali i zajrzałam do Was a zaraz idę polegiwać, bo przez ostatnie dwa dni nic tylko siedzenie i szykowanie a brzuch się spinał :/ Do tego mąż tak działa na nerwy, że to porażka. Nawet nie chce mi się z nim gadać ani na niego patrzeć. Ma jeszcze tydzień urlopu więc mam nadzieję, że w tym czasie się nie pozabijamy nawzajem. Duchota taka że pot po tyłku płynie. Zmykam od kompa bo przy nim jeszcze goręcej.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze przecież możesz nam pomarudzić U nas dzisiaj duchota straszna, ruszać się nie chce ![]() Szokoladko nawet nie wiem co napisać, co za drań pisz jak masz ochotę, może ci będzie lepiej jak się wygadasz tak anonimowo Lenka super że wszystko ok, możesz już rodzić jak we wtorek ci ściągają pessar to pewnie mnie wyprzedzisz
|
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny,ah chyba jakis okres przyszedł,ze na mózg wali faceta
ja swojemu powiedziałm,zxe jak cos nie nie podoba niech nie patrzy,ja tam zamiaru denerwowac sie nie mam,a jak bym marudziła to jeszcze bardziej by na złosc mi robił,a jak widzi,ze mam to w dupie co on gada to zaraz inny,ja juz go znam a znam tez swoje nerwyy wiec przed czasem to ja rodzić nie chce a ja musze poprasowac ostatnia turę ubranek i jakoś sie zebrać nie mogę aaa ja już mam torbę spakowaną i czeka w razie czego kurde ale tak myśle jeszcze czy mam wszytsko i jak to niedługo będzie
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
puk puk witam Was
nie nadrobie znow Was, ah.... jak Wam dzis leci ten czas? moja kumpela z pracy w piatek urodzila synka 4440 wagi, niezly chlop ![]() palce, nogi spuchniete, nuzy sie,niewiadomo co z soba zrobic....choc bylam na spacerku z moja psiapsiolka i troche ja na duchu mysle ze podnioslam ![]() 35 tc pomoalu sie zaczyna i bez zadnych wiekszych dolegliwosci u mnie poza przyciaganiem ziemskimwczoraj na dzialce nabroilam-stalam na ziemi i sie przewrocilam do tylu, niewiem jak to zrobilam ale stracilam rownowage i polecialam , z dwojga zlego byla za mna skrzynia z kablami i w to wyladowalam opierajac sie na rekach i prawa jakby od kota podrapana-a w piatek do pobrania krwi i fajno bede wygladac, a z tylu biniol jakby mi maz nabil, moj jak mnei zobaczyl to prawie by zawalu dostal bo musial mnie wyciagnac. na szczescie byla ta skrzynia bo z lewej strony byly juz stare belki z wystajacymi gwozdziami i mogloby byc nie wesolo. ale dzis do poludnia mialam stresa bo maly jakos nie chcial sie ruszac i zacyznalam sie martwic, ale popoludniu juz dal o sobie znac. jery jak ja sie przestraszylam wczoraj...moj tz stwierdzil ze mnie to z domu nie mozna wyciagnac bo broje, a przeciez po wysokosciach nie latalam....oczywiscie wersja przed moija mama jest nieco inna bo bym mialam zakaz na dzialke aby pewnie u niej byc, to bym miala przechlapane.... |
|
|
|
#2874 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas na szczęście aż tak gorąco nie jest
dra- najlepiej to olać takie "komplementy" faceci mają dziwaczne poczucie humoru a po co się stresowaćniuniuniau- a może tym Waszym facetom tak biję na łepek bo już termin się zbliża i w ten sposób wyładowuja stres ból porodowy ich niestety nie dotyczy, ale wszystko co związane z opieka nad noworodkiem owszem i się biedaki boja co to będzie ![]() Ewcia811211- uważaj na siebie, szczęście w nieszczęściu z tym upadkiem przy takiej pogodzie moga sie zdarzac zawirowania a teraz musimy najbardziej uważać. Ja to np mojego małego czuję non stop przez skórę, jak nie pupke to kolanko i nie wyobrażam sobie uderzyć się w brzuch, bo on jest dołownie kilka mm pod skórą
|
#2875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pierścionków, to ja zaręczynowy zdjąć musiałam już chyba w maju, ale miałam nadzieję, że obrączka zostanie na palcu do końca... I jakoś mi teraz łyso bez niej ![]() Nie jesteś sama Też miałam się za to zabrać, ale za gorąco dziś i nie dałabym rady wystać przy gorącym żelazku Do tego OD WCZORAJ nie wyschły Boryskowe ciuszki Dziwne, zważywszy na to, jak jest ciepło. Ale dzięki temu jestem usprawiedliwiona![]() Angelika16, niuniuniau, ![]() Super, że łóżeczko i reszta już gotowa. dra, Ja się jutro planuję zabrać za spakowanie torby ...w końcu A przydać się może w każdej chwili, bo zaczynamy jutro 36 tydzień Ewcia811211, brzuch Cię przeciążył Dobrze, że nic Ci się nie stało i ominęłaś te gwoździe.Kładę się spać, kochane, bo coś ostatnio coraz później zasypiam i przez to późno się budzę. A psinka czeka na śniadanko Potwór ze mnie
|
|
|
|
|
#2876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie, było zbyt gorąco na to... A pranie nie wyschło, bo nie było wiatru... Sama wysoka temperatura nie wystarczy... --- w temacie narzekania... Nogi tak mi spuchły, że.. nawet japonki (mam ich kilka par) są za ciasne Wcisnęłam na stopę tylko takie zwykłe piankowe z jakiejś gazety...Coraz częściej kłuje mnie w podbrzuszu i brzuch się spina... A mała ciągle mi wpycha głowę pod żebro
|
|
|
#2878 |
|
Raczkowanie
|
Moj brzuch,
Troche mi wywalilo co?
|
|
|
|
#2879 |
|
Zadomowienie
|
Nikuś, to mnie trochę wystraszyłaś z tym KTG.. Dzisiaj mamy 37 t i 2 d. Na ostatniej wizycie byłam w zeszłym tygodniu i pytałam o to moją ginkę ale stwierdziła, że nie ma potrzeby i pojechała na 3 tygodnie urlopu
![]() Nie znam innego gina, który by to robił.. A do szpitala pewnie trzeba mieć skierowanie? Szokoladko, aż zaniemówiłam facet postępuje zupełnie bez honoru ![]() Zuziczko, ciesze się, że wszystko idzie w dobrym kierunku ![]() Martucha, ależ zazdroszczę, że masz już małego przy sobie. Śliczny
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
#2880 |
|
Raczkowanie
|
Bejbica szaleje jakby się czegoś opiła... normalnie disco w brzuchu.
A cały dzień był dziwny spokoj...Obrączkę też zdjęłam, w maju... Początkowo było mi dziwnie i łyso na palcu, ale teraz jest fajnie Ciekawe czy przyzwyczaję się na nowo do jej noszenia?A mój mąż dzisiaj strzelił focha, bo poprosiłam go żeby wreszcie zmontował łóżeczko dla małej, bo jak nie to ja to zrobię. Powiedział, ze oczywiście jak uda mu się jutro z pracy wyrwać to czemu nie, ale on nie rozumie dlaczego panikuję i już teraz, zaraz.On teraz ciężko pracuje, jest sezon i tylko to się liczy, reszta musi poczekać.... tylko że ja mam jeszcze całe nasze "mieszkanko" do wysprzątania, chciałabym wreszcie poprzesuwać meble, żeby to wszystko ręce i nogi miało. "Masz jeszcze dużo czasu" ....tia, dużo jak cholera Jak jutro tego nie zrobi to mam go gdzieś - sama sobie dam radę i tyle!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

niż przypada mi termin, jakoś nic specjalnie mnie nie ciągnie, nie boli, brzuch nie widzę żeby był niżej...

ale ja się akurat tym nie przejmuję zbytnio, widzę jak wyglądam, wiem ile jem, a na ty m etapie ciąży organizm zatrzymuje mnóstwo wody dlatego kg przybywa a my jak takie baryłeczki turlamy się po świecie 
Wszystkie dobre sny sa-dobre.
wrrr!!!!