|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Mój mąż ma laptopa służbowego, a stacjonarny komputer na pewno zostanie, my graczami komputerowymi jesteśmy, a stacjonarny pod tym względem jest lepszy od laptopa
chyba zostanie nam przeniesienie do salonu. Bo na razie mieszkania nie zmienimy na większe
|
#4532 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
a to moja tuniczka zal mi było troche wydawac na sukienke....
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
witam ja jednak nie wytrzymałam w domu
ale podkreslam NIE CHODZIŁAM tz mnie zawiozl pod pizza hut i jedyne co szłam to z auta do restauracji najadłam się jak prosię ale jest mi teraz taaak dobrze, coz jak sie sexu nie moze miec to trzeba sie jedzeniem zaspokoic zmykam so łoza, musimy sie teraz wyłozyc zeby sie jedzonko ulezło
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=79 Marta;21384526]
Cytat:
![]() ja na moment ![]() angina mnie jednak dopadla gardlo pali ze ho ho :/ MARTA ja polecam akryl z polarem lub sam akryl sa cieplejsze na nasze pory porodu |
|
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo fajna, a jaki gół do niej? wciaż szukam inspiracji na slub przyjaciółki
![]() kootekk, zazdroszczę pizzy, tez bym zjadła...no ale się jakoś powstrzymuję (jeszcze)
|
#4536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lecz po 7 mies. mi to przeszlo szybko - a teraz tylko patrze by miec kompletowo ubranka (skarpetki, bluzka etc... w miare jednego koloru zielen do zieleni, niebieski do niebieskiego etc,,,) ale teraz posciel patrze by rozna miec chcac dac dz. wiecej bodzcow...
|
|
|
|
|
#4537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pampaersy ani razu mi nie przemokly! najwazniejsze tto to by nie traktowac pieluch wielorazowych jak pojemnikow na sikanie tylko pomoc i udogodnienie - zwlaszcza czasowe... wiadomo co pol godz. nie zmieniasz ale nie wyobrazam sobie trzymac dziecka w tym 4 godz np! |
|
|
|
|
#4539 |
|
Raczkowanie
|
Chciala bym sie pozbyc komputera z pokoju i zamienic na laptopa ale tz nie jest za tym ....trzeba znalezc jakis kompromis
![]() ![]() Dzis sasiedzi gotowali cos bardzo pysznego i zapach przypominal mi ziemniaczki z maselkiem ...wyobrazcie sobie ze poszlam i zaczelam gotowac bo nie moglam wytrzymac az sie glodna zrobilam ![]() ![]() Zabek mnie pobolewa.. Ciuszki dla malej bede kupowac roznych kolorow ale np. posciel czy reczniczki chce bezowe lub kremowe. Podobaja mi sie delikatne kolory... Edytowane przez Eliza86 Czas edycji: 2010-08-15 o 21:11 |
|
|
|
#4540 |
|
Zadomowienie
|
Ile dziecko ma miesięcy jak zaczyna nosić ubrana w rozmiarze 74 cm i 86 cm?
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pelnia, a no jakos tak myslalam o takiej pieluszce tak aby byla zamiast pampersa, zeby pupe wietrzyc, ale chyba sama tetre sie zepnie i bedzie ok? tylko jak wtedy z ulozeniem nozek? w sensie ponoc sie wykrzywiaja u malucha jak złe pieluchy sie zaklada.. ![]() Wiecie co ja cos nie moge za duzo chodzic, bo mnie od razu dol brzucha boli ale tak dziwnie, tak jakby mnie ciagnal jest bardzo napiety. Nie widze siebie w 9 miesiacu chyba mi skora peknie ![]() Jutro przyjezdza do mnie przyjaciolka z mezem i kurcze beda rano a ja nie mam nic na obiad, wiec nie bede nic robic, choc mialam ochote na hawajskiego kurczaka, ale nie zdarze ze zrobieniem.. wiec pojde na latwizne i kupie kilo pierogow
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakiegoś dołka podłapałam wieczorem, tak bez wyraźnego powodu.
Wcześniej posprzątałam pięknie kuchnię naszą nową i miałam bardzo dobry humor, a potem jakiegoś smuta złapałam... Ciążowe humorki... Do tego ten gardzioł coś mnie pobolewa... Tak że zaraz będę chyba do łóżeczka się wybierać, tym bardziej, że ostatnie dwie noce zasypiałam po 2-giej, a jutro na 9-tą do gina, więc trzeba przed 7,30 wstać, żeby się wyszykować. Ciekawe, co mi powie tym razem. Pewnie to co zawsze - żebym się nie przejmowała przede wszystkim Bardzo go lubię, mówi do mnie "pani Kasiu" ![]() Aha, rptrbj, rozumiem, że to dół Twojej twarzy na tym zdjęciu? Masz przepiękny uśmiech! Dobrej nocki wszystkim!
|
#4543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() OLAJKA nie wyobrazam sobie po porodzie czy to naturalnym czy cesarce zwlaszzcza stac przy garach i gotowac tetre! albo sie wogole majtkami zajmowac! tymbardziej w pierwszych 2 mies. dopoki sie z dz. nie zapoznasz"" nie wyczujesz (czasem i dluzej) a dziecku wciaz cos sie zmienia i odmienia to pampersy sa rewelka (jak dla mnie) dodam ze strata dla mnie czasu na wypoczynek badz gotowanie obiadow albo sprzatanie czy poprostu zabawy z maluszkiem sa juz takzajmujace ze sil bym nie mialam do pieluch jednorazowych! a krem na brodawki to BEPANTEN lece spac buzka |
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Lubimy RPG, strategie (mój mąż kocha Heroos of Might&Magic),a ja dodatkowo uwielbiam przygodówki
Zmykam spać, jutro wpierw panowie przychodzą zmieniać liczniki, a potem na usg na 14.45 jadę dobranoc wszystkim
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Co myslicie o takim lezaczku? https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1281885144 bo nie wiem czy sie wymienic czy nie :P
Aliszcze, aaa myslalam juz ze w Lineage 2 pykacie ![]() pelnia, nie on nie ma prawka nawet, ale robi Jaa patrzcie jaka fajna na slub/wesele tylko mnie ten kolor nie odpowiada : http://moda.allegro.pl/item118153769...na_lato_m.html Ja tez spadam do wyrka.. dobranoc
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-15 o 21:40 |
|
|
|
#4546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heheAntos ma 17 mies. i nosi 80-86 (zalezy od firmy) jak bluzeczki to lepiej z bwelanianymi rekawami kupowac latwiej sie podwijaja a sewterki ze sciagaczami lepiej trzymaja DODAM ze to zalezy od dziecka a glowniej od rodzicow - my jestesmy niscy ja mam 160 maz 165kolezanki synek noszenie rozm 80 zaczal w 14/15 mies. sa wyżsi
|
|
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teoretycznie wg rozmiarówki to 74cm:9mcy, a 86 powyżej roku
|
|
|
#4548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierogi sa super jesli nie ma sie zgagi po nich hiihiija szykuje frytki dl aciebie wiec czekam na propozycje dnia ![]() fotelik daruj wiec sobie lezaczek - a na co chca wymienic?? z fajniejszymi kolorami za 30-40 zl kupisz... czaasem tez z gadzetami jakimis... moze za drobna doplata... lezaczki si esprawdzaja jak nie masz sil kolysac a dz. sie domaga (czasem wozek zastepuje ) no i jak urzedujesz w kuchni czy lazience a dz. chce juz widziec co i jak... moze poszukaj osoby ktora ma mate edukacyjna na wymiane czegos mozesz pupcie wietrzyc jak napalisz... polozysz na cxeratce z pieluszka odkryjesz pupencje i gotowe przy masazykach tez jest na to czas... nie wyobrazam sobie zeby to bylo lepsze dla dz. - cala obsikana pozniej zmieniasz ciuchy - a jak juz kupa to wogole dodatkowa robota... ty jeszcze czesciej bedziesz sama wiec ulatwienia sobie bierz a nie dodawaj roboty bedziesz potrzebowac snu, odppoczynku etc... a w zamian tego bedziesz prac pieluszki?eeeee osobiscie odradzam ale zrobisz jak zechcesz ![]() wygladasz swietnie masz taki malenki brzusio !! mi dzis sasiadka powiedziala ze ja w 809 mies. jestem taka donica przede mna - a tu jeszcze 3,5 ehhhhh ciezko juz!!!!---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- RUDA I PATIn jak rocznica?????? dobranoc ... |
|
|
|
|
#4549 |
|
Raczkowanie
|
Ślubu
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ja zaraz jade do Krakowa, a pozniej do domu z siostra juz sie nie m oge doczekac, najgorsza tylko ta podroz- nie ma juz IC ani EX na trasie wroclaw- krakow i trzeba walczyc o miejsce ![]() odezwe sie dziewczyny jutro pewnie dopiero, dbajcie o siebie
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
moja sasiadka tez czasem takie rzeczy gotuje, ze az strach na klatke wychodzic by slinotoku nie dostac.
ja sie wczoraj objadlam brokulem i fasolka szparagowa, uwaga zdrowo ugotowana na parze kupilam sobie taki stojaczek z sitkiem do takiego gotowania i teraz bede tak warzywka przygotowywac do obiadu ![]() kretencja witaj w klubie, ja wczoraj tez bez humoru troche, nawet mezowi w ramie plakalam. weszlam w okres lzawego podejscia do zycia. nic mnie nie rusza z ogladanych filmow czy piosenek, ale jakos tak rozmyslanie o zyciu mnie rozbraja i sobie buczec zaczynam. ja wczoraj nie bardzo moglam chodzic, bollay mnie wiezadla wiec leniuchowalam od 14stej. bo wczesniej bylismy na miejsce zobaczyc co przygotowali na swieto. widzialam koniki, zjadlam wosjkowej grochowki a potem loda wloskiego, jakby ze smitany skondensowanej ihihih---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- irsin a Ty z ta miednica sknsultuj sie u jakiego lekarza
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dziś od rana humor mam trochę lepszy, chociaż nie chciało mi się wstać, bo znowu mnie jakieś dziwaczne sny męczyły i się budziłam co i rusz. Jem sobie śniadanko, a na 9 do lekarza... Pogoda w Łodzi piękna, ale niestety będzie chyba upał w ciągu dnia... Gdzieś za miasto by się pojechało, no ale mąż ma znowu mnóstwo pracy przy remoncie... Dobrego dnia Wam życzę.
|
#4553 |
|
Raczkowanie
|
Irsin, szybkiej i nieuciążliwej podróży.
![]() Aliszcze, witaj w klubie komputerowców. My z mężem też grywamy w tego typu gry. Aż wstyd się czasami przyznać, zwłaszcza przed własnymi uczniami. Aktualnie czekamy na nową część Diablo. ![]() I trzymam kciuki za dzisiejsze usg! ![]() A ja dzisiaj mam zajęcie - będę malować komodę dla malucha. |
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Co do gier, to ja swego czasu namiętnie grywałam w Quake2, ale w końcu przeszłam całą
|
#4555 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje za komplement.
Nie ma zdjecia od psa w doł na razie jak bedzie to podesle. dól normalny prosty do tego spodnie. II mam 18 wrzesnia wesele. |
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
joanna to ja czekam w zniecierpliwoscia na efekty. drewniana ta komoda?
[ja mam sosnowa na buty do przerobienia i nie mamkoncepcji] a ja bym sobie zorbila takie wieszaki owijane wstazka satynowa, na jedwabne bluzki, jak ja to nazywam. ale nie wiem czym 'wypchac' taki wieszak. taka gabka tapicerska chyba bylaby dobra. robila ktoras takie wieszaki? |
|
|
|
#4557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do nóżek to pielucha musi być dość gruba, żeby nóżki były szeroko (pozycja żabki) wtedy prawidłowo się kształtują stawy biodrowe - zwłaszcza u dziewczynek trzeba tego pilnować, ale teraz już chyba wszystkim zalecają wizytę u ortopedy i usg stawów biodrowych. Cytat:
No to czekamy na fotki. |
|||
|
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
![]() Ja cos spać nie mogłam i buszuje po necie juz od 7 rano eh... Anecka super że urlopek sie udał i bardzo sie ciesze że już wszystko u Was dobrze teraz moze byc tylko lepiej ![]() A z tą siarą to lepiej jak sie nie wydziela przed porodem...ostatnio jak pytałam mojego gina że mi zaczeła leciec to od razu sprawdził mi te cycole moje i pytał czy nie mam przy tym żadnych skurczów...bo wydzielanie siary czesto moze powodować skurcze i przedwczesny poród...ale jak tylko sie wydziela i nic pozatym sie nie dzieje to jest ok. Co do spakowanej torby to czekam az przyjda moje piżamki z all,wypiore je i torba juz bedzie spakowana torbe dla dzidzia spakuje napewno do końca sierpnia Uważam że spokojniej człowiek sie czuje jak wie że juz wszystko ma spakowane w razie czego zawsze chłop może do szpitala przywieźć a nie na szybca pakowac i polowe rzeczy pozapominać ![]() Irsin mnie od ponad miesiąca boli miednica właśnie w nocy i z bólu musze zmieniac cześciej pozycje w śnie....koniecznie trzeba o tym powiedzieć lekarzowi przy najbliższej wizycie... Dodatkowo moj dzieć lezy głowka w dol juz 2 miesiące i straszne to uczucie bo caly czas czuje tą głowke w kroku heh dziwne uczucie... dzasta bodajże pytała a pieluchy i pampersiaki ![]() Ja juz mam zakupione 15 tetrowych białych, 8 tetrowych kolorowych,4 flanelowe kolorowe a no i mega pake (90szt.) huggiesów 3-6kg to sa te 2 i mega pake pampersów też 2 tam jest 94 sztuki![]() A teraz lece na kawusie bo jeszcze śpie heh jakaś taka zmiętolona sie czuje
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-08-16 o 09:13 |
|
|
|
#4559 |
|
Dragonfly
|
ja wczoraj wrocilam ze wsi i jestem bardzo szczesliwa,bo budowa domu jest juz daleko posunieta,posadzki pieknie wylali...Sobie nawet zrobilismy poslanie w pokoju ktory za pare miesiecy bedzie naszym pokojem-rewelacyjnie mi sie tam spi,to nie to co kiszenie sie w zanieczyszczonej dzielnicy w bloku i ciasnym zagraconym mieszkaniu
Im szybciej tam sie bedzie robic tym szybciej zaczniemy remont tego mieszkania i ogarnianie tej graciarni
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
Nie doczytam Was chyba bo wybrałam się do Teściów i chociaż Was podczytywałam to bez szans na pisanie. A tempo macie jak zwykle zawrotne. Zaczynam się nudzić. Naczytałam się już i dzidziu i co dla niego. Z grubsza sobie powybierałam co bym chciała. I temat jakoś mnie już przytłoczył. Do pracy nie chodzę (L4). Więc powoli zaczynam się irytować. Czytam książki, na spacery nie ma szans bo zaraz by mi brzuch rozerwało przy takiej temperaturze. Może zacznę urządzać dom?Znacie jakiś darmowy program dobry do urządzania wnętrz? Myślała też żeby się podciągnąć trochę zawodowo ale jak zobaczyłam że podręcznik kadry płace kosztuje 180 zł to mnie zwaliło z nóg. Na podatki nie mogę patrzeć. Nie będę dziecka denerwować ![]() Czekam na przesyłkę bo zamówiłam sobie: http://motherhood.pl/produkt/flanelki/kup.html krokodyle na trawce i słonie http://motherhood.pl/produkt/kocyk-dwustronny/kup.html ślimaczek na zielonym http://motherhood.pl/produkt/podkladka-pod-przescieradlo.html http://motherhood.pl/produkt/podreczny-przewijak/kup.html krokodylki a w tamtym tygodniu zrobiłam też super zakup kupiłam sobie wkład do pościeli, jedną zmianę, prześcieradło z gumką i ochraniacz na całe łóżeczko a wszystko za 145 zł także jestem z siebie dumna. Co prawda nie żadne feretti ale mam u siebie super sklep z bardzo szczerym sprzedawcą, który powiedział mi że jeśli chcę płacić 2x tyle to mogę wziąć feretti a różni się haftem i niczym więcej. Tylko tata mnie załamał bo ochraniacz jest żółty a pościel zielona z dodatkiem żółtego(ładnie zgryw bo to komplet) w misie-a on że żółty i zielony to dla dziewczynki(a to nie są pastele) też tak myślicie?Ja nie lubię różu dla dziewczynki i niebieskiego dla chłopców, chciałabym dużo kolorów.ehh...na szczęście tylko on tak myśli. Pościeli Wam nie pokaże bo raz że jak robię zdjęcie to mi wyskakuje-błąd przechowywania danych a dwa, że zostawiłam wszystko u mamy bo będzie szyć mi dwie zmiany pościeli do łóżeczka i musi sobie pomierzyć. łeee ale mi się napisało
Bartuś 23.12.2010 Aniołek 01.08.2011... Hubert 21.11.2012 „Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła” Edytowane przez EdziaO Czas edycji: 2010-08-16 o 09:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

chyba zostanie nam przeniesienie do salonu. Bo na razie mieszkania nie zmienimy na większe

ale podkreslam NIE CHODZIŁAM 

też tak myślicie?Ja nie lubię różu dla dziewczynki i niebieskiego dla chłopców, chciałabym dużo kolorów.ehh...na szczęście tylko on tak myśli.