|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() ![]() co do jedzenia malej to nie wiem bo ty piersia karmisz a to moze byc inaczej niz przy butli ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- kasandra co tam u was? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
ale mowia ze jak sie karmi piersia to nie trzeba wiec sie nie martw. tym bardziej jak robi kupy i siusiu Cytat:
![]() gratuluje ![]() moj mały właśnie wykąpany i od 15min ciągnie cyca... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Zakorzenienie
|
kurde gdyby ten moj syncio przeczytal co ta mama yu wypisuje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- straszna burza idzie u nas pewnie znow gdansk poddtopi. my czekamy az maly burmistrz sie obudzi zeby go wykapac. zasnal chwile po jedzeniu o 17 i tak spi do tej pory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję, wszystko dobrze ![]()
Edytowane przez kasandra82 Czas edycji: 2010-08-15 o 19:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Zakorzenienie
|
fajnie ze u was wszystko w porzadku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Rozeznanie
|
Siala to Ty kobieto jeszcze nie spakowana??
![]() dzis byla sliczna pogoda wiec byl spacerek ![]() ![]()
#1747 |
Zakorzenienie
|
Xaw
sliczna ksiezniczka ![]() ola, Frania piekne dzieciaczki ![]() kassandra super corcia ![]() ![]()
#1748 |
Zakorzenienie
|
ufff.... jak dobrze, że wszystko dobrze!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Zakorzenienie
|
I po chrzcinach, zebralismy kase na szczepionki oraz piekne zlote kolczyki
![]() o to foto
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Xawmeli, Ola, Frania - super maluszki ![]() Papteria - super, że operacja się powiodła i obyło się bez komplikacji!! ![]() ![]() ![]() pytanie do mam cycuchowych - co wy jecie? z takich bezpiecznych produktów?? ja już nie mam pomysłów... wszystko wydaje się małemu szkodzić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wklejam malutka z wczoraj (pełne 5 tygodni), na szczęście nie widać za bardzo tej masakry na jego buzi...
![]() |
#1751 |
Zakorzenienie
|
Papi tak sie ciesze, ze operacja sie udała Niech maluszek szybko wraca do zdrowia.
karolcia, jaszczka, frania, kasandra słodkie maluszki. Nie ma co dzieciaczki z naszego watku sa urocze. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-08-15 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Zakorzenienie
|
papeteria
jejku kochana jak sie nameczycie, mysle o was caly czas, trzymaj sie kochana, i niech Adas szybko wraca do sil i do domku ![]() karolcia super ze masz juz w domu anioleczka ![]() jaszczka super synus ![]() ![]() edit: jadasz nabial?
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-08-15 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
- sniadanie, kolacja np. ser biały ze śmietaną i cukrem, kanapka z serem białym i dżemem, kanapki z chudą wędliną i pomidorem, mozarella i pomidor, gotowane parówki z indyka, musli na mleku, drożdżówka z kakaem itp. - obiady np. ziemniaki z gotowanym udkiem kurczaka lub z piersią kurczaka na patelni bez tłuszczu i panierki lub duszona łopatka lub jajko sadzone do tego micha sałaty lub pomidor lub marchewka starta lub ogórek, ew. lekka zupa na białym mięsie bez soli lub makaron z oliwą z oliwek i parmezanem lub z delikatnym sosem pomidorowym itp. w międzyczasie jakiś jogurt, kefir, owoc itp. nie jem nic co może być wzdymające i nie jem smażonego Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-08-15 o 20:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Wtajemniczenie
|
misiulka, a niunia ulewa? moja sie tak zachowywala i wyczytalam wlasnie tutaj, ze jej sie chce odbic i ze trzeba robic przerwy w karmieniu i probowac odbijac i podzialalo, choc ona tez sie tak zachowuje, jak chce jej sie kupke i placze placze, nagle przestaje patrrzy sie na czlowieka i wali
![]() dzis byla mama tz i nakrzyczala na nas, ze za niunia usypia nam na rekach i ze tak ja nauczylismy i dzis robimy rewolucje-bedziemy ja uczyli zasypiania w lozeczku-az boje sie nocy, bo w dzien jakos poszlo... czy Wasze dzieci leza na plasko, czy podkladacie cos pod materac? kochane mam zamiar jutro sprobowac odciagnac sobie pokarm tak, zeby wystarczylo na posilek, zebym mogla sobie gdzies wyjsc, ale po 1 nie wiem ile powinno tego byc, po 2 nie wiem kiedy to zrobic, czy po karmieniu, czy np godzine po czy jakos moze jeszcze inaczej? poza tym boje sie, ze jak odciagne, to organizm pomysli, ze potrzeba wiecej i znow bedzie nawal...pomocy!!! karolciu i jak chrzciny?mala grzeczna? masz jakies foto? czekamy!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Zadomowienie
|
Itakasia, Ola - dzięki kochane!
![]() ![]()
#1756 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() karolcia fajnie ze juz po chrzcinach jaszczka ja nie pomoge z jedzeniem. a krostki troche podobne do tych u Michala. jedna lekarka stwierdzila skaze ale teraz daje mu zwykle mleko i sie nie pojawiaja, a w kielcach stwierdzili ze to tradzik i dali mi masc obudzilismy malego na kapanie przed 21 potem zjadl i nie spi do teraz. macha rekami i nogami we wszystkie strony a oczy ma jak 5 zl ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Wtajemniczenie
|
kasandra- mala wyglada jakby miala juz pol roczku-przepiekna jest!!!
![]() karolciu-wygladasz super-bardzo pasuje Ci ta nowa fryzurka ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- jaszczka, a to przypadkiem nie potowki? |
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zakorzenienie
|
aniaa
a moze postarajcie sie ustalic pore kapania i wtedy pilnujcie zeby 1-2h wczesniej Michas mial aktywnosc? ![]() agravka zawsze zapominam, jak tam twoj gbs? dostalas antybiotyk przy porodzie? i jak Ada? tez cos dostala? badali ja pod tym katem?
#1759 |
Zakorzenienie
|
Maluszki sliczne!!!
![]() Papi mam nadzieje, ze to beda 3 dni tylko i ciesze sie, ze operacja sie udala i tak szybko poszla ![]() Jaszczka ja jem prawie wszystko oprocz tych wzdymajacych i czekolady, dzis znow placek po wegiersku zjadlam, ale i chlodnik mniam mniam, jutro bede jadla ryz z owocami morza ![]() Agravka ja sciagam 120 ml i czasami zje wszystko czasem nie. Od 1 razu jak sciagniesz nie dostaniesz zadnego nawalu ![]() ![]() Wiecie co mala od kiedy dostaje bobotic przestala miec kolki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1760 |
Zakorzenienie
|
niezawsze
no to super, bardzo sie ciesze. ![]() ciekawe jak tam Siala ![]()
#1761 |
Zakorzenienie
|
tez o niej myslalam, mam nadzieje, ze nie zaglada dzis bo korzysta z ciszy i spokoju malego
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja karmie praktycznie tylko odciągniętym, nie bezpośrednio z piersi. A jak z piersi to jedną a druga odciągam. Franiu ma miesiąc i je ok 120, czasem mniej. Jak będziesz mieć nawał to zamrażaj pokarm i będzie na zapas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Zadomowienie
|
Niezawsze - ale ja ci zazdroszczę, że możesz tak wszystko jeść!!! jak ja bym chciała zjeść coś normalnego a nie te trociny :/
No to tak: od 3 dni jem tylko ryż, gotowanego kurczaka, gotowane parówki, rybę z folii, cukinię pieczoną w folii, marchewkę, arbuza, trochę winogron, chleb/bułkę z chudą szynką i sałatą lodową lub z dżemem malinowym, piję słabą herbatę z odrobiną mleka (dziś już bez mleka), a i wczoraj zjadłam 2 jajka - a to coś na jego twarzy wydaję się być jeszcze gorsze :/ Poprzednio do tego jadłam jeszcze nabiał w ilości hurtowej (czyli jak zawsze, bo mleko uwielbiam) - płatki z mlekiem na śniadanie, serki wiejskie, jogurty itd. jadłam też żółty ser, ale niedużo, po gotowanych pulpetach z chudej wołowiny mieliśmy jazdę kolkową przez półtora dnia :/ Dodam, że nie używam żadnych przypraw oprócz odrobiny soli, ewentualnie kawałeczka kostki rosołowej, natki pietruszki, szczypiorku i koperku... A to jego buźka (właśnie przed chwilą jak robiłam te zdjęcia mój Królewicz obdarzył mnie swoim pierwszym uśmiechem!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1764 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jest kąpany co drugi dzień i krzywda mu się nie dzieje ![]() ![]() Cytat:
![]() I teraz nie wiem czy sprowadzać sobie Sab Simplex czy wypróbować Bobotic ![]() Możesz mi napisać ile mg/ml tego simeticonu jest w kroplach? Na SS jest napisane, że 1ml (25kropli) zawiera 69,19mg simeticonu. Przed każdym posiłkiem (lub do mleka) daję mu 15 kropelek. Ile podajesz kropli i jak często ? Sebek przespał u rodziców wczoraj od 22:00 do 7:00 rano jednym ciągiem! Opuścił karmienie ok 3-4:00 ![]() Teraz jadł o 19:40 więc właśnie mijają 4h a on chrapie dalej ![]() W nocy jak je ok 22:00 zazwyczaj to śpi już na ramieniu po jedzonku, sen nocny przychodzi mu z łatwością.. dzienny już niebardzo ale pracujemy nad tym i staram się odkryć co mu najbardziej odpowiada ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-15 o 22:42 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Papteria - super, że operacja się powiodła ![]() Xawmeli absolutnie cudne maleństwo, tak regularne delikatne rysy, sama słodycz ![]() kasandra82 może nie jest największa, ale jak mądrze patrzy ![]() ![]() karolcia228 bardzo łądne ubranko i ta czapeczka, cudnie mała wyglądała ![]() Cytat:
NIE JEM: cebuli i czosnku (bo podobno zmienia smak mleka), winogron, nektarynek, cytrusów, kapusty, JABŁEK, nie piję soków w kartonach ani gazowanych napoi (ale KARMI tak) moje menu przykładowo: ŚNIADANIE musli + mleko + suszone owoce albo kanapki z serem, szynką i pomidorek i jajeczko na miękko OBIAD ziemniaki + kotlet (smażone też jem) + fasolka szparagowa albo marchewka gotowana albo pomidorki PRZEKĄSKI: brzoskwinie (max 3 dziennie), malinki, banany, melony, kukurydza, jogurciki, kaszka na mleku (smak i ja), beleriso, budynie, serki, no i LODY ![]() czasem frytki, kanapki z maca (chicken de lux) Cytat:
Kuba leży na płasko, nic nie podkładamy słyszałam, że jest tak samo dobry jak Sab Simplex, tylko trzeba dawać 15 kropli a nie 8 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łóżeczko to rozumiem jeszcze, że niby zapobiega zakrztuszeniu jak dziecko uleje - czy z jakichś innych powodów? Mój nawet jak śpi na plecach to głowę ma zawsze przechyloną na bok, nie na wprost. Nic nigdzie nie podkładam, leży na płasko.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() na pierwszy rzut oka wydaje mi sie ze moj mial podobna wysypke, najbardziej na policzku ktorym spal, w sumie nie wiem od czego mogla byc, a Ty znasz powod? mylam mu buzie mydelkiem rumiankowym, jest juz lepiej, ale nadal jest chropowata ![]() czy wasze dzieci tez spia na jednym boku? moj uwielbia na prawej stronie spac i skotek jest taki ze z tylu glowy zrobilo sie jajo, lewy bok tez nie wyglada tak jak prawy, musze go pilnowac i ukladac inaczej do snu, tylko jest problem, bo on nie umie usnac na lewym boku, ani jesc ![]()
![]() |
#1768 |
Zadomowienie
|
jaszczka - ja bym z winogron zrezygnowała
ale faktycznie sporo ma tej wysypki na buźce , może lekarz by coś doradził; mojej sąsiadki dziecko (4miesiące ma) dostało skazy w 3cim tygodniu i lekarz jej okroił dietę do samych jarzynek na parze, zakaz wędlin, mięsa, nawet kurczaka, normalnie nic tylko jarzynki, ziemniaczki, ryż, żadnego nabiału czy chleba no i ona zrezygnowała z karmienia, bo była za bardzo osłabiona |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chociaz wez majtki na zmiane ![]()
![]() |
#1770 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do leżenia na jednym boku to mam to samo co ty, i główka jest trochę nierówna tzn płaska z lewej strony, na której śpi i taka wypukła, okrąglutka z drugiej... próbuję mu podkładać coś żeby nie odwracał, ale to jest walka z wiatrakami - on się tak powygina, że i tak będzie spał jak mu się podoba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() a do lekarza jutro chcę iść, bo jemu to tak wyskakiwało już w zeszłym tygodniu, ale wyglądało jeszcze jak ten trądzik niemowlęcy, a potem jak w piątek/sobotę dowaliło to cała buźka wygląda jak wygląda :/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.