Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 774 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-15, 20:54   #23191
Senso
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

dziękuję Syrenko <buziak
Stary 2010-08-15, 20:58   #23192
jumaatt
Rozeznanie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21385751]

super, koniecznie napisz i udokumentuj Twoj nowy wyraz [/QUOTE]

Żeby nie było, mam zamiar podejść do sprawy profesjonalnie i kupić nożyczki fryzjerskie Widziałam takie w Rossmannie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Też tak mam, na początku zmywałam podwójnie, teraz wlewam szampon na zolejowane włosy, jak się zacznie pienic + czuję, że działa mi pod palcami, to spłukuję i nakładam odżywkę d/s. Zauważyłam, że moje włosy najbardziej lubią mycie odżywkami, pod warunkiem, że to nie jest Hegron z różową nakrętką.
Po myciu szamponem /tylko po olejowaniu/moje włosy czują się zobowiązane kręcic od wysokości ucha, a po umyciu odżywką, bananie i spanio-suszeniu skręt jest ładniejszy.
O jakim bananie mówimy?

Cytat:
Marzę o pięknych spiralkach, bo kiedyś widziałam, jak fryzjer w Łodzi obcinał takie włosy dziewczynie-na sucho z pochyloną głową do przodu-wyszło a moje wszyscy fryzjerzy chcą rozprostowywać, pomimo, że w prostych wyglądam tak: 2 razy w życiu miałam proste i do tej pory pamiętam jak tragicznie w tym wyglądałam
Ja ostatnio też widziałam, jak ktoś tak ciął włosy, ale osobie z prostymi włosami. Powiem Wam, że wyglądało to mało profesjonalnie i pomyślałam sobie, że chyba koleś nie ma pojęcia, co robi. Nie wiedziałam, że to jakaś specjalna metoda jest.

A fryzjerzy chcą Ci prostować włosy, bo pewnie się boją kręciołów i co z nich wyjdzie

jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 21:00   #23193
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
do str. 80

ja przesadną miękkość zauważyłam po youngu różowym. nie mogłam już wytrzymać, były denerwująco miękkie. czytałam, że wcześniej ciągle myłaś youngiem, nie wiem czy nadal to robisz, ale ja bym jego winiła zwłaszcza, że przestawiłam się na isanę wygładzającą i uwielbiam ją od pierwszego mycia

może po prostu je trochę wycieniuj póki co? ja bym na Twoim miejscu zostawiła długość (ewentualnie podcięła suche końcówki) i wycieniowała, bo widać, że włosy szukają miejsca żeby się kręcić.

ja wcześniej przed cg, stosowałam naftę dłuższy czas i np na moje włosy miały taki wpływ, że je rozprostowywały. co prawda były ładniejsze, wyglądały na zdrowsze ale nawet z tych pewnych loków robiły się luźne fale
Też zmagam się z miękkością
1.Nie myję Youngami, bo po nich wyskakują mi jakieś krosty na skórze głowy, a miękkość zauważyłam po Biowaxach.
2.Dziękuję ślicznie za propozycję Kusi mnie długość Anki.d,jej fryz bardzo mi się podoba Chciałabym je ściąć, żeby powoli schodzić z tego degażowania, bo jeśli ich teraz nie podetnę, to potem będzie mi jeszcze trudniej, bo bardzo lubię ich długość.
3.Ostatnio raz posmarowałam naftą głowę- ciężko się zmywa,włosów wypadło dużo, a skręt beznadziejny.

Dziękuję za włosowe kciuki, włosy przetrwały wiatr i inne takie, a goście pytali, czy to naturalne

Jeju! Zapomniałabym!
Nava i Rybiorka, macie przecudowne włosy!
Nava, strasznie zazdroszczę Ci tych włosów, skrętu, grubości, koloru Ja po takiej spince miałabym proste włosy od czubka

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/

Edytowane przez solaola
Czas edycji: 2010-08-15 o 21:01
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 21:26   #23194
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Żeby nie było, mam zamiar podejść do sprawy profesjonalnie i kupić nożyczki fryzjerskie Widziałam takie w Rossmannie
ja nie jestem taka cierpliwa, wiec chwycilam za te ktore byly pod reka

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Dziękuję za włosowe kciuki, włosy przetrwały wiatr i inne takie, a goście pytali, czy to naturalne
super czyli wloski sprawowaly sie wzorowo

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość

Jeju! Zapomniałabym!
Nava i Rybiorka, macie przecudowne włosy!
Nava, strasznie zazdroszczę Ci tych włosów, skrętu, grubości, koloru Ja po takiej spince miałabym proste włosy od czubka
dziekuje solaola
wlasnie spiera sie zloty blond- czekam na naturalny kolor bo nie pamietam jak wyglada ale chyba jakis popielaty blond
odrosty sa ale nie sa jakos strasznie rzucajace sie w oczy.... tylko siwe mi wylaza ale chyba jakos mniej albo tak sobie wmawiam coby nie farbowac, bo cos ostatnio mnie strasznie korci
kolor na fotkach jest troche przeklamy, cos nie moge dojsc do porozumienia z aparatem
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 21:31   #23195
malgosia86
Zadomowienie

Nava, Rybiorku Piękne loki!
anoska
Jutro dalsze zmagania z lekarzami w sprawie zatok (żeby tak dali mi skierowania na badania). Choć na dobra sprawę to i tak muszę czekać, bo najbliższą wizytę u laryngologa mam pod koniec września (a to i tak stosunkowo szybko).
Dobra wiadomość dla moich włosów jest taka, że bez względu na to, czy położę się spać z lekko wilgotnymi, czy całkowicie suchymi włosami - dolegliwości rano są takie same.
Także, przynajmniej na razie, nie grozi mi drastyczne skrócenie z długości
Cytat:
Dlaczego, no powiedzcie dlaczego ja muszę zmywać oleje szamponem i to czasem podwójnie
Czuję się pokrzywdzona przez los
Jumaattt A próbowałaś może zmywać odżywką z cytryną lub octem?
Poza tym możesz spróbować pierwszy raz zmywać szamponem, a drugi już odzywką (sposób Indios), ew. odżywką z dodatkiem szamponu.

Ja bym Ci poradziła jeszcze jeden sposób - długość włosów umyć odżywką, a skalp szamponem (przy pierwszy lub dopiero przy drugim myciu). Można tak umyć dwa razy
Kiedys w ten sposób zmywałam naftę - 1. mycie BD, a przy drugim nałożyłam Hegrona, a w miejsca, gdzie wydawało mi się, że czuję jeszcze naftę - ponownie BD. Dało radę

Cytat:
Marzę o pięknych spiralkach, bo kiedyś widziałam, jak fryzjer w Łodzi obcinał takie włosy dziewczynie-na sucho z pochyloną głową do przodu-wyszło
Dołączam się do pytania o fryzjera - to był pokaz, czy może ten fryzjer pracuje w jakimś salonie w Łodzi na stałe?

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 21:33   #23196
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez piratte Pokaż wiadomość
Mogłabyś proszę napisać, jeśli pamiętasz, jaki to był fryzjer? Albo chociaż na jakiej ulicy... Dopiero zaczynam dbać o moje kręcone włosy i szukam dobrego fryzjera
Nie ma obawy, że się trafi na kogoś innego, bo tylko on obcina, warunek trzeba powiedzieć, że chcę się zachować naturalne kręcone włosy. Łódź, ul. Wschodnia 39 .. Piotr Alexander
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 21:36   #23197
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
nic takiego nie mialo miejsca jak mialam narkoze, absolutnie w zaden sposob nie wplynelo to na wloski (mialam pelna narkoze)
też miałam pełną no i obawiam się. mam nadzieję, że nic się nie stanie.
dzięki

Cytat:
Niszczyć raczej się nie powinny, bo niby dlaczego? Przejściowe wypadanie jest chyba możliwe, zależy, jak organizm poradzi sobie z narkozą. Jeśli będzie osłabiony - włosy mogą też tak zareagować, jeśli dobrze ją zniesie, powinno być ok.
mam nadzieję, że dobrze ją zniesie
dzięki

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21383891]dziekuje anoska
tyle komplementow ze chyba zacze sie czerwienic (nie ma takiej emotikonki )[/QUOTE]

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21383967] maska z oleju lnianego?zawiera glowie kwasy wielonienasycone- nie wnika do wlosa, jest za to b.dobry w salatkach [/QUOTE]
chodziło mi o maskę z żelu lnianego. żem się pomyliła natknęłam się na nią kilka stron wstecz i w codzienniku, dlatego zastanawiam się nad jej skutecznością

edit: o tu jest post z codziennika https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=139

Cytat:

Dlaczego, no powiedzcie dlaczego ja muszę zmywać oleje szamponem i to czasem podwójnie
Czuję się pokrzywdzona przez los
ja też i kokos i rycynę i każdy inny muszę zmywać normalnym szamponem z sls, bo po odżywce czuję jakby dalej olej był na włosie i są ciągle tłuste...

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2010-08-15 o 21:42
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 22:12   #23198
kropcia007
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21383832]
widze ze TZ juz uwiadomilas jak postepowac z lokami [/QUOTE]

nie tylko z lokami

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 22:15   #23199
piratte
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma obawy, że się trafi na kogoś innego, bo tylko on obcina, warunek trzeba powiedzieć, że chcę się zachować naturalne kręcone włosy. Łódź, ul. Wschodnia 39 .. Piotr Alexander
Dziękuję bardzo za odpowiedź
piratte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 22:20   #23200
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:

To już wiem do kogo pójdę na cięcie
Średnio długie włosy (chyba takie mam?) kosztują 80 zł Ale czego się nie robi dla włosów
Danusia, a wiesz może, czy długo się czeka na wizytę?

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 22:30   #23201
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Nava, Rybiorku Piękne loki!
dziekuje malgosiu
ja jestem fanka Twoich lokasow

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Jutro dalsze zmagania z lekarzami w sprawie zatok (żeby tak dali mi skierowania na badania). Choć na dobra sprawę to i tak muszę czekać, bo najbliższą wizytę u laryngologa mam pod koniec września (a to i tak stosunkowo szybko).
Dobra wiadomość dla moich włosów jest taka, że bez względu na to, czy położę się spać z lekko wilgotnymi, czy całkowicie suchymi włosami - dolegliwości rano są takie same.
malgosiu
trzymam kciuki zebys trafila na dobrego lekarza

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
nie tylko z lokami
w pelni uswiadomiony TZ

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
t

chodziło mi o maskę z żelu lnianego. żem się pomyliła natknęłam się na nią kilka stron wstecz i w codzienniku, dlatego zastanawiam się nad jej skutecznością

edit: o tu jest post z codziennika https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=139
a probowalas zelu lnianego jako styliztora? super sie sprawuje
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 22:36   #23202
201605090958
Konto usunięte

Cytat:

O jakim bananie mówimy?

A fryzjerzy chcą Ci prostować włosy, bo pewnie się boją kręciołów i co z nich wyjdzie

Fryzjerzy zawsze mi chcą prostować włosy, bo jak wpadam z królem-lwem na głowie, to każdy chce choć przez chwilę być pogromcą

Banan-moja własna nazwa, ponieważ mam ostatnio mało czasu i nie harmonijkuję włosów, to po umyciu, rozczesaniu na mokro drewnianym grzebieniem i pougniataniu przez 2 minuty biorę włosy jak do kitki, składam wzdłóż długości aż resztę mogę zawinąć i zapiąć klamrą z grzebykami /krabem/ i tak chodzę z godzinę, potem robię anansa, czyli kitkę z wszystkich włosów na czubku i idę spać. Moje włosy schną naprawdę baaaardzo długo, dziś rano je myłam i o 17 były jeszcze wilgotne, nawet suszeniem z dyfuzorem to prawie 1,5 godziny.

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:

Danusia, a wiesz może, czy długo się czeka na wizytę?
W tamtym roku na cięcie w sobotę umawiało się z 2 miesiecznym wyprzedzeniem, w tygodniu można było z dnia na dzień.
Stary 2010-08-15, 22:50   #23203
Paulinka675
Zakorzenienie

ja do fryzjera chodzę z wyprostowanymi włosami (na szczotkę), bo ciśnienie mi skacze jak widzę w jaki sposób próbują rozczesać loki i ile włosów mi przy tym wypada/łamie się.

muszę coś koniecznie wymyślić do reaktywacji loków, bo następnego dnia po myciu wyglądam jak czarownica

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 22:56   #23204
smerf3
Raczkowanie

Cytat:

Nakładałam kilka razy żel lniany jako maskę bo u mnie w roli stylizatora jakoś się nie sprawdza. Albo nie umiem stosować Co do efektów to nie powiem zbyt wiele bo nigdy nie używałam samej maski, zawsze po niej coś jeszcze nakładałam.

Cytat:
Znalazłam coś takiego-przy suchych włosach skutecznym środkiem, choć bardzo kłopotliwym, był olej lniany, którym smarowano skórę głowy na noc, by zmyć go dopiero rano. Olej lniany, zwłaszcza ten nierafinowany, zawiera witaminy A, E i F, które odżywią skórę głowy.
Moim zdaniem witaminy nie są w stanie przez skórę wniknąć w cebulki.
Ale ciekawostka Ze względu na swoje dobroczynne właściwości olej lniany bywa używany w leczniczym masażu skóry, odżywiając ją i nadając jej elastyczność
Jak zatem należy to rozumieć? Czy żel lniany ma podobne właściwości do oleju lnianego? Teoretycznie śluz z ziaren lnu powinien zawierać mniej więcej te same substancje, co olej? Olej, wiadomo będzie miał nienasycone kwasy tłuszczowe, co zatem pozostaje dla śluzu? Błonnik, lecytyna (bo też chyba ma, z tego co pamiętam), witaminy? Na czym więc powinny polegać jego nawilżające właściwości?

*" Len zwyczajny Linum usitatissimum - śluz zawarty w wyciągu z nasion lnu zmiękcza skórę oraz łagodzi stany zapalne i podrażnienia. Leczy trądzik, wypryski, łuszczycę, rogowacenie skóry i jej szorstkości. "
(http://www.zrobsobiekrem.pl/?279,ekstrakt-nawilzajacy).

Wiem na pewno, że skóra jest po maseczce z ziaren (nie wyrzucam ziaren po ugotowaniu, tylko nakładam na twarz) jest miękka, gładka i miła w dotyku. I mam nadzieję, że podobnie działa na włosy i nakładanie lnianej maski nie było daremne

Edytowane przez smerf3
Czas edycji: 2010-08-15 o 22:57
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 23:00   #23205
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Eloe się ucieszy

Cytat:
Jumaattt
Cytat:
A próbowałaś może zmywać odżywką z cytryną lub octem?
Poza tym możesz spróbować pierwszy raz zmywać szamponem, a drugi już odzywką (sposób Indios), ew. odżywką z dodatkiem szamponu. Ja bym Ci poradziła jeszcze jeden sposób - długość włosów umyć odżywką, a skalp szamponem (przy pierwszy lub dopiero przy drugim myciu). Można tak umyć dwa razy
Kiedys w ten sposób zmywałam naftę - 1. mycie BD, a przy drugim nałożyłam Hegrona, a w miejsca, gdzie wydawało mi się, że czuję jeszcze naftę - ponownie BD. Dało radę
Dziękuję za tyle pomysłów
Chyba najlepiej mógłby się u mnie sprawdzić sposób z cytryną.
Z octem nie próbowałam, z cytryną kiedyś próbowałam jako zwykłego mycia odżywką. Było ok, ale do włosów na długości sama odżywka mi wystarcza, a skalpu odżywką nie myje, więc nie miałam potrzeby dodawać cytryny.
Nie pomyślałam, żeby wrócić do tego sposobu przy zmywaniu olejów.
Na pewno spróbuję

Cytat:
mam nadzieję, że dobrze ją zniesie
dzięki
Ja też, trzymam kciuki

Cytat:
ja też i kokos i rycynę i każdy inny muszę zmywać normalnym szamponem z sls, bo po odżywce czuję jakby dalej olej był na włosie i są ciągle tłuste...
Dokładnie takie same mam odczucia.

Cytat:
Banan-moja własna nazwa, ponieważ mam ostatnio mało czasu i nie harmonijkuję włosów, to po umyciu, rozczesaniu na mokro drewnianym grzebieniem i pougniataniu przez 2 minuty biorę włosy jak do kitki, składam wzdłóż długości aż resztę mogę zawinąć i zapiąć klamrą z grzebykami /krabem/ i tak chodzę z godzinę, potem robię anansa, czyli kitkę z wszystkich włosów na czubku i idę spać. Moje włosy schną naprawdę baaaardzo długo, dziś rano je myłam i o 17 były jeszcze wilgotne, nawet suszeniem z dyfuzorem to prawie 1,5 godziny.

Mi też tak długo schną włosy Ale 1.5h z suszarką to już naprawdę hardcore

A co do banana, to masz chyba mocny skręt, moje po takim spięciu już by się ładnie nie skręciły.
Danusia, wklejałaś zdjęcia swoich włosów?

jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 23:50   #23206
anoska
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21393259]
a probowalas zelu lnianego jako styliztora? super sie sprawuje [/QUOTE]

tak, od paru ładnych miesięcy stosuję tylko żel lniany jako stylizator
chodziło mi o tę maskę, no ale nic widocznie ktoś ot tak sobie położył na dyńkę i tyle
Stary 2010-08-16, 00:04   #23207
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:

A co do banana, to masz chyba mocny skręt, moje po takim spięciu już by się ładnie nie skręciły.

Właśnie, a co będzie przyczyną odkształceń loków? Słaby skręt, delikatne, cienkie włosy? Mnie czasami włosy się odkształcają, np. jak je zepnę albo zwiąże, ale jak wcześniej pisałam, czasami wygląda to całkiem ładnie.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 00:26   #23208
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Nie wklejałam, bo mi wstyd, wskutek słońca, to co zawsze jesienią przykrywam farbą przypomniało sobie, że było rozjaśnione do białości i do białości wróciło więc aktualnie mam ciapki na włosach, tu trochę białego, tam trochę zółtego, gdzieniegdzie rudawe. Najlepsze jest to, że o ile pamięć nie szwankuje mojej rodzinie nie szwankuje to moje naturalne powinny być w kolorze zlotego blondu, a tu ewidentny rudy w sferze odrostu. Od 16 roku życia farbowałam na mahoń, po 25 przerzuciłam się na blond, po słońcu przyciemniałam na brąz, ale skąd rude?Trudno, skoro to naturalnejak wyrownam czymś kolor bez silikonu i amoniaku to wstawie.

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Właśnie, a co będzie przyczyną odkształceń loków? Słaby skręt, delikatne, cienkie włosy? Mnie czasami włosy się odkształcają, np. jak je zepnę albo zwiąże, ale jak wcześniej pisałam, czasami wygląda to całkiem ładnie.
Mam cienkie delikatne, nie stosuję żadnych środków do układania, bo każdy je obciąża, na małe żabki podpinam newralgiczne punkty /np. grzywkę, bo inaczej smętnie wisi albo mi spada, a nie cierpię mieć włosów na twarzy a potem i tak wszystkie w ananasa/. Moje włosy potrafia być po kitce noszonej przez cały dzień i podniesione i klapnięte. One w ogóle mają własne życie, więc w nie nie ingeruję tylko wychowujęwięc pewnie to indywidualna sprawa. Wiem tylko, że jak moje są źle obcięte to jest dramat a drugi dramat jest jak są przesuszone więc staram się je nawilżać i wciąż szukam dobrych nawilżających środków.
Stary 2010-08-16, 07:27   #23209
katarzynka00
Zakorzenienie

hej kobietki
wpadam do was coraz rzadziej, bo coraz rzadziej jestem zadowolona z moich włosów
Już nie pamiętam kiedy miałam ładne loki
Co najgorsze, mam wrażenie że lepsze były jak traktowałam je silikonami itp
Jestem bezradna
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 07:35   #23210
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Mam cienkie delikatne, nie stosuję żadnych środków do układania, bo każdy je obciąża, na małe żabki podpinam newralgiczne punkty /np. grzywkę, bo inaczej smętnie wisi albo mi spada, a nie cierpię mieć włosów na twarzy a potem i tak wszystkie w ananasa/. Moje włosy potrafia być po kitce noszonej przez cały dzień i podniesione i klapnięte. One w ogóle mają własne życie, więc w nie nie ingeruję tylko wychowujęwięc pewnie to indywidualna sprawa. Wiem tylko, że jak moje są źle obcięte to jest dramat a drugi dramat jest jak są przesuszone więc staram się je nawilżać i wciąż szukam dobrych nawilżających środków.
Bardzo mi sie podoba to zdanie, zawsze tez mialam podobne odczucia do moich wlosow, w podstawowce byla tylko jedna dziewczyna z ladnymi falami a pozostale dziewczyny mialy proste, wszystkie wygladaly ladnie w rozpuszczonych i spietych, a mnie ciagle mowily ze najlepiej mi w spietych bo w rozpuszczonych wygladam jak wsciekly Chopin, no i pewnie dlatego w siodmej klasie zaczely sie niesmiale proby prostowania, robilam sobie z papieru duze papiloty i wychodzily mi duze lagodne fale, taaaa.... gdyby wtedy wiedziec o wlascicwej pielegnacji to teraz mialabym wlosy jak marzenie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 10:02   #23211
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mi sie podoba to zdanie, zawsze tez mialam podobne odczucia do moich wlosow, w podstawowce byla tylko jedna dziewczyna z ladnymi falami a pozostale dziewczyny mialy proste, wszystkie wygladaly ladnie w rozpuszczonych i spietych, a mnie ciagle mowily ze najlepiej mi w spietych bo w rozpuszczonych wygladam jak wsciekly Chopin, no i pewnie dlatego w siodmej klasie zaczely sie niesmiale proby prostowania, robilam sobie z papieru duze papiloty i wychodzily mi duze lagodne fale, taaaa.... gdyby wtedy wiedziec o wlascicwej pielegnacji to teraz mialabym wlosy jak marzenie
Też rybiorku zaczęłam prostować włosy właśnie przez wpływ otoczenia, bo wszyscy mają proste, a ja wyglądałam wg nich jak pudelek. Teraz mam to gdzieś i dbam o moje naturalne fale

Powiedzcie mi kochane, czy jak nałożę na głowę mieszankę lorysa (który ma pq) z olejkiem rycynowym, a potem zmyję szamponem to może tak być? Bo wydaje mi się, że jak zmyję szamponem z sls taką mieszanką, to nic złego nie stanie się. Dopiero zaczynam w świecie loczkowo-falowym i jeszcze będę się tak czasem dopytywać
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 10:06   #23212
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Też rybiorku zaczęłam prostować włosy właśnie przez wpływ otoczenia, bo wszyscy mają proste, a ja wyglądałam wg nich jak pudelek. Teraz mam to gdzieś i dbam o moje naturalne fale
i tak trzymac! lok na glowie, piers to przodu i nie damy sie nikomu!
Cytat:
Powiedzcie mi kochane, czy jak nałożę na głowę mieszankę lorysa (który ma pq) z olejkiem rycynowym, a potem zmyję szamponem to może tak być? Bo wydaje mi się, że jak zmyję szamponem z sls taką mieszanką, to nic złego nie stanie się. Dopiero zaczynam w świecie loczkowo-falowym i jeszcze będę się tak czasem dopytywać
jak dla mnie super, ja klade teraz produkty z pq i zmywam szamponem co drugie, trzecie mycie i jest gucio
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-16, 10:14   #23213
Paulinka675
Zakorzenienie

po dzisiejszej nocy włosy wygladaja prawie tak jak wczoraj, może to zasługa wczorajszej bez silikonowej i polyquaterniowej pielegnacji

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 10:18   #23214
kropcia007
Wtajemniczenie

chciałam byc dziś CG i znów nie wyszło ale o ile się nie myle było tylko 1 dimethicone mycie naturią b/s mak i bawełna, później był avocado oil treatment wax i jako odżywka b/s potters aloes (to on niedobry miał ten silikon) i jest bardzo ładnie obstawiam że to dzięki avocado bo on zawsze mi ładnie włoski nawilży ale również pozbawi objętości ale za to są ładne nawilżone, rozdzielone mięsiste loczki

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 10:22   #23215
myszka2020
Zakorzenienie

Ja dziś nie jestem zadowolona z fal, włosy mam prawie proste, ale sama sobie jestem winna
Wczoraj byłam tak padnięta, że po umyciu nałożyłam odżywkę b/s, potem żel różowy z rosmana i tylko chwilkę pogniotłam, położyłam się wręcz w mokrych, bo suszarkę gdzieś wcięło. Ehh, już nie dopuszczę do takiej sytuacji i muszę znaleźć suszarkę na takie awaryjne sytuacje
Myślicie, że to efekt zbyt krótkiego ugniatania włosków czy położenia się w mokrych?
Stary 2010-08-16, 10:24   #23216
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Ja dziś nie jestem zadowolona z fal, włosy mam prawie proste, ale sama sobie jestem winna
Wczoraj byłam tak padnięta, że po umyciu nałożyłam odżywkę b/s, potem żel różowy z rosmana i tylko chwilkę pogniotłam, położyłam się wręcz w mokrych, bo suszarkę gdzieś wcięło. Ehh, już nie dopuszczę do takiej sytuacji i muszę znaleźć suszarkę na takie awaryjne sytuacje
Myślicie, że to efekt zbyt krótkiego ugniatania włosków czy położenia się w mokrych?
ja bym stawialam na polozenie sie w mokrych, mam dokladnie tak samo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-16, 10:24   #23217
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Ja jak się położę w mokrych i ich nie rozczeszę to mi bardzo mocno falują
Stary 2010-08-16, 10:27   #23218
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym stawialam na polozenie sie w mokrych, mam dokladnie tak samo
Dziękuję za odpowiedź Będę się już pilnować.
TŻ jest zachwycony moimi włoskami, zawsze były proste, a mówi że w takich naturalnych falach mi ślicznie i nie widać tak sianka (które i tak wyeliminujemy hihi).
Stary 2010-08-16, 10:34   #23219
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Ja jak się położę w mokrych i ich nie rozczeszę to mi bardzo mocno falują
kazdy wlos inny, moje sa bardzo podatne na odksztalcania dlatego sporadycznie je upinam, zazwyczaj tylko gdy jest drugi dzien i nie mam czasu myc, natomiast jesli chce zeby loki przetrwaly noc musze polozyc sie w suchych
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-16, 10:51   #23220
paulownia
Zakorzenienie

Coz - jakis sierpniowy kryzys wlosowy nie tylko u mnie - oddycham. Mam strasznie wysoka wilgotnosc powietrza tutaj. Dzis mi wlosy znow sprawily niespodzianke. Umylam je sls-em, bo przedobrzylam ostatnio z oliwa z oliwek, potem z nafta i obciazenie i nieswiezosc na calej linii. Dalam im skromniutko maske aloesowo-miodowa i troche stylizacji. No i zrobily sie blyszczace, mieciutkie, jedwabiste - i prawie calkiem proste rece opadaja. Dzis nie patrze w lustro. Upiecie ich w sensowna forme to praca dla Herkulesa.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości