|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#23161 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
. U mnie przynajmniej można spotkać. Cytat:
|
||
|
|
|
#23162 | ||
|
Konto usunięte
|
dziekuje kropciu
---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#23163 |
|
Rozeznanie
|
tak demonizujecie farbowanie że zaczęłam wierzyć, że koloryzacja przemieni moje włosy w prostą kaskadę a tu jest lepiej niż przed, niesamowita ulga. Są dość mokre ale ugniatałam z żelem aloesowym i myślę, że będzie dobrze
nawet mam kilku kandydatów na nieśmiałą lecz śliczną spiralkę. Chce mi się spać, zawsze pod kark kładę sobie taki wałek z poduszki a włosy układam odpowiednio za nim ale nie chcę iść w mokrych, nie chciałabym zniszczyć, suszarki nie mam... chyba obejrze jakiś film, może nie będzie mi się dłużyło a one podeschną odpowiednio.dzisiaj myślałam o małych zakupach włosowych, ale takich maciupkich masło shea wciąż mam w pamięci, zamówię któregoś dnia, ale myślałam nad odżywką do niezbyt długiego trzymania po myciu, trochę na szybko. Anka ostatnio zachwalała szaumę na objętość, tak? Jeśli spotkam to moze poeksperymentuję...a ten garnier awokado i cośtam to była odżywka czy maska?
|
|
|
|
#23164 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21378682]
[/QUOTE]ja na suchych, robilam mezowi hamburgery i caly czas myslalam o wlosach, wstawilam kotlety do piecyka i poszlam do lazienki, popatrzylam w lustro i stwierdzilam ze nie da sie nic uratowac, zamknelam drzwi od lazienki i zaczelam ciac, potem zalozylam opaske i wyszlam zakonczyc robienie hamburgerow, maz dopiero rano zobaczyl ciecie i wtedy wlasnie powiedzial mi ze wygladam jak wystrzyzona koza
|
#23165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23166 |
|
Zakorzenienie
|
nie było mnie trochę, zaraz Was nadrobię, może czegoś ciekawego się dowiem
![]() nie myłam włosów przez tydzień -.- właśnie siedzę z garnierem z awokado, rycyną i miodem na głowie. duże jest prawdopodobieństwo, że po narkozie zaczną mi wypadać włosy albo niszczyć?
|
#23167 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#23168 | ||||
|
Zakorzenienie
|
do str. 80
![]() Cytat:
zwłaszcza, że przestawiłam się na isanę wygładzającą i uwielbiam ją od pierwszego mycia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mojego ciągle biję po łapach, bo dotyka mokrych włosów, albo przed ugniataniem z żelem. i też ciągle się zbija, że od tych wszystkich czarodziejskich sztuczek na starość osiwieję ![]() i_lonka - dziękuję skradziony gdzieś z google grafiki ![]() Rybiorku - podoba mi się Twoja fryzurka, jest mega włoski w coraz lepszej kondycji rozpieszczaj je
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2010-08-15 o 11:52 |
||||
|
|
|
#23169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nava masz takie fajne regularne loczki moje im dłuższe to robią sie takie rulony-korkociągi
|
|
#23170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe co z nimi wykombinujesz i jak cg będzie na nie wpływało ![]() wyglądają na gęste powodzenia i wytrwałości w pielęgnacji życzę ![]() i witaj wśród kręconych ![]() Cytat:
![]() jak to? ![]() bierzesz na łapkę z pojemniczka (ja trzymam w pojemniczku po glorii) rozcierasz na łapce i ugniatasz później np. harmnijkujesz bawełnianą koszulką czy czym tam chcesz Cytat:
ale uszy do góry, stosuj nadal cg, wyhodujesz sobie piękne i zdrowe fale! i jak jeszcze raz tkniesz prostownicę to ![]() ![]() ja muszę się zaopatrzyć w oliwę z oliwek, skoro wnika w kłaczki to może zdrowsze będą ![]() nava - jesteś moim ulubionym lokiem! piękne korkociągi, jestem w nich zakochana ![]() dziewczyny, o co chodzi z tą maską z oleju lnianego?
|
|
#23171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
ja od wczoraj tez je lubie, i naprawde fajnie wygladaja, dzisiaj jak wstalam nic nie musze z nimi robic, przygladzilam tylko pare niesfornych kosmykow i fryzurka wyglada jak wczoraj, no ale to byl test dlatego wczoraj nie nalozylam masla shea ktore podejrzewam o duzy wklad w wyglad fryzurki, nalozenie shea powoduje ze rano wygladaja jak tluste klaczki i trzeba myc, jednak efekt po myciu naprawde jest tego warty, dzisiaj na noc bedzie maselkowanie
|
|
#23172 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A czemu tak się boisz tego jedwabiu? Mówimy o mazidlanych proteinach jedwabnych czy o "jedwabnym" silikonie? ![]() Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21378589] kurcze mnie tez korci farbowanie, ale sie dzielnie powstrzymuje [/QUOTE] A Tobie po co farbowanie? Przecież masz taki piękny kolor Cytat:
Cytat:
![]() Rybiorek i Nava - obcinałyście jakimś profesjonalnymi nożyczkami? Jeśli chodzi o Waszą dyskusję na temat jaja, to faktycznie, lecytyna z jaja może być wykorzystana jako szampon, ponieważ jest naturalnym emulgatorem. Nawet podawałam PRZEPIS NA SZAMPON. Ale powiedzmy sobie szczerze, taki szampon jest dla osób stosujących zero jakichkolwiek oblepiaczy czy środków stylizujących. Jeśli chodzi o wartości odżywcze żółtka dla włosów, to również polegają one głównie na działaniu lecytyny, która w lekko kwaśnym pH ma świetne działanie kondycjonujące włosy. I niestety, ale najlepsza maseczka z użyciem żółtka to ta słynna oliwa, żółtko i sok z cytryny, której to zapach, jak piszecie, jest taki powalający ![]() Alternatywą jest dodawanie lecytyny (dostępnej na mazidłach czy w aptekach) do mieszanek olejowych, efekt powinien być bardzo zbliżony do maseczki z jaja. Podejrzewam jeszcze, że z żółtka jaja bardzo przydatny dla włosów jest cholesterol, który jest częścią składową włosowego sebum. Ale to już moje domysły
|
||||
|
|
|
#23173 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
teraz czekam az odrosna ![]() widze ze TZ juz uwiadomilas jak postepowac z lokami
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-08-15 o 14:13 |
|
|
|
|
#23174 |
|
Zakorzenienie
|
Macie piękne włosy
Miałam na myśli serum silikonowe. Moje końcówki mają dużą skłonność do rozdwajania i muszę je jakoś zabezpieczać, same oleje mi nie wystarczają. Chyba po prostu będę musiała je poobserwować, jak te silikony na nie wpłyną.
|
|
#23175 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tyle komplementow ze chyba zacze sie czerwienic (nie ma takiej emotikonki )
|
|
|
|
|
#23176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23177 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#23178 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, pamiętam
Zaraz nałożę kokosa + rycynę + wygładzającą Isanę, zobaczymy, jak taka mieszanka się spisze.
|
|
#23179 |
|
Konto usunięte
|
kolorek to pozostalosci wieloletniego farbowania, oraz zlotego blondu z konca kwietnia
powoli sie spiera, odrosty sa, nie rzucaja sie w oczy.naturalny, mam bardziej popielaty- chyba, bo nie pamietam ![]() ja cielam zwyklymi do papieru, mialam kupic fryzjerskie i wiecznie zapominam mialam kiedys takowe, ale nie mam pojecia co sie z nimi stalo
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-08-15 o 14:14 |
|
|
|
#23180 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam nozyczki fryzjerskie, maz kupil lata temu, jeszcze zanim mnie poznal (czyli maja conajmniej 8 lat), tych nozyczek uzywamy tylko do ciecia wlosow
|
#23181 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
rzeczywiscie- cholesterol... mam maske z cholesterolem- niestety b. daleko w skladzie wiec tylko stoi i zajmuje cenne miejsce |
|
|
|
|
#23182 |
|
Zakorzenienie
|
Nava, i jak wrażenia po szamponie?
|
|
#23183 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#23184 |
|
Zakorzenienie
|
To jutro kupię cytrynę i będę kręcić
|
|
#23185 |
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21384179]szampon probowalam
rzeczywiscie- cholesterol... mam maske z cholesterolem- niestety b. daleko w skladzie wiec tylko stoi i zajmuje cenne miejsce[/QUOTE] Cholesterol można chyba kupić w zagranicznych półproduktach. Kiedyś spróbuję, bo ciekawi mnie jako dodatek do odżywki leave-in. [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21384308]fajnie myje Dlaczego, no powiedzcie dlaczego ja muszę zmywać oleje szamponem i to czasem podwójnie Czuję się pokrzywdzona przez los ![]() Aha, Rybiorka i Nava natchnęły mnie, żeby spróbować samej rozprawić się z włosami koło twarzy. Przygotuję się psychicznie i spróbuję sama nadać sobie jakiś wyraz
Edytowane przez jumaatt Czas edycji: 2010-08-15 o 14:42 |
|
|
|
#23186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam któregoś razu żeby sprawdzić czy może mają taką samą, była ale chyba pozmieniali ceny. W każdym razie jej cena skutecznie mnie odstraszyła
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-08-15 o 14:59 |
|
|
|
|
#23187 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
super, koniecznie napisz i udokumentuj Twoj nowy wyraz
|
||
|
|
|
#23188 |
|
Konto usunięte
|
Znalazłam coś takiego-przy suchych włosach skutecznym środkiem, choć bardzo kłopotliwym, był olej lniany, którym smarowano skórę głowy na noc, by zmyć go dopiero rano. Olej lniany, zwłaszcza ten nierafinowany, zawiera witaminy A, E i F, które odżywią skórę głowy.
Moim zdaniem witaminy nie są w stanie przez skórę wniknąć w cebulki. Ale ciekawostka Ze względu na swoje dobroczynne właściwości olej lniany bywa używany w leczniczym masażu skóry, odżywiając ją i nadając jej elastyczność A za wikipedią "Siemię lniane może być używane także jako odżywka do włosów ponieważ wydzielany przez nasiona śluz skutecznie nawilża suche i zniszczone włosy. Stosowany jest śluz oddzielony od nasion po zalaniu trzech łyżek stołowych nasion. Nanoszony jest na włosy po uprzednim ich umyciu, następnie spłukiwany" ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- [QUOTE=jumaatt;21384588] Dlaczego, no powiedzcie dlaczego ja muszę zmywać oleje szamponem i to czasem podwójnie Czuję się pokrzywdzona przez los ![]() /QUOTE] Też tak mam, na początku zmywałam podwójnie, teraz wlewam szampon na zolejowane włosy, jak się zacznie pienic + czuję, że działa mi pod palcami, to spłukuję i nakładam odżywkę d/s. Zauważyłam, że moje włosy najbardziej lubią mycie odżywkami, pod warunkiem, że to nie jest Hegron z różową nakrętką. Po myciu szamponem /tylko po olejowaniu/moje włosy czują się zobowiązane kręcic od wysokości ucha, a po umyciu odżywką, bananie i spanio-suszeniu skręt jest ładniejszy. Marzę o pięknych spiralkach, bo kiedyś widziałam, jak fryzjer w Łodzi obcinał takie włosy dziewczynie-na sucho z pochyloną głową do przodu-wyszło 2 razy w życiu miałam proste i do tej pory pamiętam jak tragicznie w tym wyglądałam
|
|
|
|
#23189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero zaczynam dbać o moje kręcone włosy i szukam dobrego fryzjera |
|
|
|
|
#23190 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gdzie widzialas takiego fryzjera? w 99% fryzjer= nie potrafia ciac ani nie maja doswiadczenia z kreconymi wlosami
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-08-15 o 20:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.

Znam parę sklepów z biżuterią/akcesoriami do włosów, zajrzę tam.
. U mnie przynajmniej można spotkać.

skradziony gdzieś z google grafiki
Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa. Super, że się artykuły przydadzą

Przecież masz taki piękny kolor 

Dlaczego, no powiedzcie dlaczego ja muszę zmywać oleje szamponem i to czasem podwójnie 
gdzie widzialas takiego fryzjera? w 99% fryzjer=