|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
pozostaje mi siedzenie w pieluchach lub wypady na dzialke do tesciow,,chyba w łeb sobie strzelę![]() kilka wesel przeszlo kolo nosa, bo:porod, potem połóg, a teraz karmienie..mamy zaproszenie na nastepne 25 wrzesnia i mam na niego chrapkę tylko jak rozegrac kwesie karmienia??mleko zamrozone mam, butla, lyzeczka?? w sumie mogalbym wrocic na karmienie przed snem, bo wesele niedaleko, pozostało by 1 lub 2 nocne karmienia..mamy cyckowe, jak robicie??lub planujecie robic?
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dzwonił do mnie ojciec, że mały był grzeczny, teraz sobie je a w nocy spał od 22:00 do 7:00! Pierwszy raz opuścił karmienie o 3-4:00 !
Przespał 9h! I w sumie nie wiem czy to dobrze czy źle Czy nie jest za młody na takie przerwy czy to już właściwy czas ![]() Czy mu tak zostanie No chyba jakby był głodny to by wstał i krzywdy sobie sam nie zrobi
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla Synka i oby tak dalejMoże faktycznie nowe mleczko mu służy ![]() A mamusia ostresowana,"odchamiona"-znaczy do ludzi wyszła,chałupka wysprzątana to dzieciaczek będzie jak aniołek po powrocie do domu. Czego z całego serca życze |
|
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kumkura - ja też jestem sama co prawda nie zmieniłam miejsca zamieszkania ale nie mam już znajomych.. przez mojego ex.. kilka lat na uwięzi, zero kontaktu ze światem zewnętrznym i wszyscy przestali się odzywać .. no bo przecież ile czasu można do kogoś zagadywać/dzwonić a on nigdy nie ma czasu albo nie może się spotkać. Doszło do tego, że po zerwaniu jak wyszłam do sklepu to się bałam ludzi, głupio mi było stać w kolejce przy innych ludziach.. wczoraj nawet jak tego baru szukaliśmy to ja na każdy mówiłam "nie" bo było dosyć tłoczno.. a mnie by odpowiadało jakby na 2 stoliki dookoła nie było nikogo. Więc walczę ze sobą do nadal i nie wiem kiedy i czy w ogóle tę walkę wygram.. i tęsknię za sobą samą ze starych czasów kiedy byłam duszą towarzystwa.. ehh.. tylko przez neta nie mam obaw i jakichś strachów i mogę być taka jaką jestem. Nie mam im tego za złe ale teraz głupio po 5latach wpaść do kogoś tak z doopy "cześć co tam słychać". Mam jednego przyjaciela z czasów liceum, który nigdy mnie nie opuścił ale sam teraz też ma swoje życie (bardziej zajęte niż kiedyś) i nie zawsze możemy się spotkać.. no i ostatnimi czasy z Szają się poznałam i zaliczyłyśmy dwa spacerki (ale stres miałam jak przed pierwszą randką dosłownie)
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-15 o 14:23 |
|
|
|
|
#4385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, tylko się cieszyć a nie zmartwień szukać. Agata takie przerwy robi od dawna a jak w pierwszym miesiącu na cycu była to też potrafiła 6h przespać. Przecież już pokazał ci że jak głodny jest to potrafi się obudzić .Nie martw się ja też nikogo nie znam u siebie. Starzy znajomi 15 km ode mnie niby mieszkają ale kontakty się urwały jak zaczeliśmy z mężem jeszcze kilka lat przed małżeństwem ciągle wyjeżdżać, w domu byliśmy gośćmi więc się pourywało wszystko. Teraz na osiedlu pełno mamuś z wózkami ale ja nieśmiała jestem i tak głupio ni z gruchy ni z pietruchy do kogoś nieznajomego się odezwać. więc tylko wszystkie chodzimy wokół siebie żadna się nie odezwie ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Ale tu pusto. Myśmy wrócili od chrzestnego, podróż ok pomimo gorąca wizyta też super Agatka się pokazała z dobrej strony, śmiała się i gruchała.
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
u nas o 14 mega kupa po pachy, kąpać trzeba było. od tamtej pory jakiś marud, no bo to w sumie zakłócenie porządku dnia, taka kąpiel nie w porę. zaraz nakarmię, odczekamy trochę, wykąpiemy, dotankujemy i do łóżeczka. mam nadzieję, że nocka będzie spokojna.
a nie mówiłam Wam, jaką gafę wczoraj strzeliłam. na spacerze spotykam dawną znajomą, taka z dawnej paczki ludzi, z którymi się często spotykaliśmy. jej najlepsze koleżanki urodziły w tym roku córeczki - jedna w styczniu, druga w czerwcu, tydzień przede mną. idę i widzę ją z naprzeciwka. toczy się, taka okrąglutka, bluzka odcięta pod biustem, na brzuszku luźna. uśmiecham się i mówię "oooo, kolejna ciężarówka z rocznika, to chyba zaraźliwe", na co ona się odzywa "nie jestem w ciąży, ja tylko tak przytyłam...". ooooooops
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moją koleżankę spotkała podobna przyjemność. Znajoma się nie obraziła, mam nadzieję? ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Kurde dziewczyny, mam dylemat... mamy szansę blisko domu mieć działkę rekreacyjną. Akurat na terenie po którym często spacerujemy z małym jeden pan chce sprzedać. Działka nie mała, blisko, jakieś 5-10 minut spacerkiem, jest jakaś altanka... Tak myślę o tym maluchu naszym, że by chyba fajnie było na trawkę smrodka wypuścić, basenik mu postawić... Tylko to się z powiększeniem kredytu wiąże... Z drugiej strony za chwilę mama z małym zostanie, ja w pracy, mąż w pracy, a ona biedna będzie z tym dzieckiem moim albo siedziała w tych paru metrach, albo w parku za blokiem, gdzie w piaskownicy przypada 1 dziecko na 1cm kwadratowy... ![]() Co myślicie o działce w przypadku takiego malucha na stanie? Dobra myśl czy nie bardzo? Zawsze to 10 razy większy teren do latania niż w mieszkaniu... tak myślę. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-08-15 o 19:24 |
|
|
|
|
#4388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakby było chwilowo krucho z kasą to zawsze można sprzedać i zastrzyk gotówki gotowy.
|
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że to podwójny teren jest. Działki tu mają zwykle 200m, a ta ma 400m. Zawsze można to chlasnąć na pół i zostawić sobie 200m. Tylko muszę się dowiedzieć w zarządzie ogródków czy tak w ogóle można zrobić, bo nie znam prawa jakim to się rządzi...
|
|
|
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
kropka - ja bym brala
|
|
|
|
#4391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Moja na cycku w pierwszych tygodniach też czasami przesypiała całe noce ![]() Cytat:
Cytat:
Jezeli podołacie ze spłatą kredytu to ja bym się nie zastanawiała. Taka działka to super sprawa zwłaszcza dla kogoś kto mieszka w bloku Moi rodzice też mają taką działeczkę. Tylko że z domkiem. W wakacje często sobie tam nocujemy, zwłaszcza jeżeli są upały. Super miejsce też na jakieś spotkania, grill, imieniny itp. Noo i dla dziecka jest super. Na dworku, na własnym terenie. My już mamy zrobioną piaskownicę, huśtawkę dla małej ![]() w lato rozstawi się basenik i bedzie super
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-08-15 o 19:45 |
|||
|
|
|
#4392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i właśnie, gdzie się inaczej taki maluch potapla... nad syfiate jezioro, gdzie wszyscy sikają z nim nie pojadę, gdy będzie miał rok raptem. Cytat:
Teraz dopiero pomyślałam... urodzinki można małemu zrobić , dzieciska znajomych będą miały gdzie latać. U nas w mieszkaniu taka impreza nie jest możliwa, bo nie licząc sypialni jest jeden pokój na gości. Nasza trójka najbliższych znajomych to już 4ro dzieci jest... a gdzie dorośli, nie licząc tych bez dzieci i dziadków. Coraz więcej argumentów za.
|
||
|
|
|
#4393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Fajna minka
![]() Ślicznie wyglądacie Cytat:
Oby dzisiejsza nocka też taka była ![]() Cytat:
No i zjadłam coś w pracy, wchodzi ta znajoma i mówi ; oooo, rodzinka się powiększy? A ja na to : nie, najadłam się i mnie wypchało ![]() Cytat:
Wiem jaka to frajda dla dziecka, jak może sobie pobiegać na bosaka po trawie. Łukasz często jeździ do moich teściów, którzy mają dom nad wodą i dużą działkę. Od dziecka tam lubi przebywać. Kiedyś powiedział do mnie: mamo, jak fajnie jest u babci, od rana mogę sobie chodzić na dwór i to w pidżamie ![]() Dzisiaj tez byliśmy u teściów, na obiedzie. Tylko coś Luizie nie pasowało i trochę marudziła. Dałam jej drugą porcję deserku i zjadła ze smakiem Błyska się, będzie burza. W ciągu dnia taka duchota była, że umierałam
|
|
#4394 |
|
Konto usunięte
|
Siala_bala: Doszło do tego, że po zerwaniu jak wyszłam do sklepu to się bałam ludzi, głupio mi było stać w kolejce przy innych ludziach.. wczoraj nawet jak tego baru szukaliśmy to ja na każdy mówiłam "nie" bo było dosyć tłoczno.. a mnie by odpowiadało jakby na 2 stoliki dookoła nie było nikogo. Więc walczę ze sobą do nadal i nie wiem kiedy i czy w ogóle tę walkę wygram.. i tęsknię za sobą samą ze starych czasów kiedy byłam duszą towarzystwa.. ehh.. tylko przez neta nie mam obaw i jakichś strachów i mogę być taka jaką jestem.
Nie mam im tego za złe ale teraz głupio po 5latach wpaść do kogoś tak z doopy "cześć co tam słychać". Mam jednego przyjaciela z czasów liceum, który nigdy mnie nie opuścił ale sam teraz też ma swoje życie (bardziej zajęte niż kiedyś) i nie zawsze możemy się spotkać.. no i ostatnimi czasy z Szają się poznałam i zaliczyłyśmy dwa spacerki (ale stres miałam jak przed pierwszą randką dosłownie)[/QUOTE]oj nie stresuj się zawsze są gdzieś jacyś ludzie. Z moim byłym też "za dużo" czasu spędzałam i pośrednio też przez to, że jego pierwsza panna była w naszej paczce mnie odsunięto, ale moja bardzo wieloletnia przyjaciółka mimo wszystkich dziwnych sytuacji, w których nas stawiano została przy mnie i to są PRAWDZIWI przyjaciele (klonować ich!)! odnowić starą znajomość to trudna sprawa, ale można zawrzeć nową... a ten chłopak nie ma znajomych? "przez niego" (dzięki niemu) poznaj ich, wkręć się troszku i jakoś to powoli się rozkręci. Ewentualnie w Będzinie jakaś mamusia się znajdzie na wypady i tą drogą poznawać ludzi? tak czy owak będę trzymać kciuki, ja dałam radę to ty też dasz!Edytowane przez 54474cdcbeee49f0adfc9454abf56792ac8ff3d6_5d51ef966c16e Czas edycji: 2010-08-15 o 21:41 |
|
|
|
#4395 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Pięknie
Cytat:
Ja wiem, że stara baba jestem, no ale cholera takiego wstydu nie przynoszę jeszcze? Chyba się obrażę ![]() Cytat:
![]() Podałam Agutce japco tydzień przed końcem 3 miesiąca. Zadowolona, dzisiaj 4 raz zjadła, efektów ubocznych brak. Ale ciekawi mnie kiedy LEA podawała kaszkę ![]() Cytat:
A znasz dziecko, które by się samo zagłodziło? ![]() Cytat:
Jaki stres? Domagam się piwa w zadośćuczynieniu ![]() Cytat:
Cytat:
2. Jaki deserek? ![]() PO CHRZCINACH ![]() W kościele - młoda zlała się i ryknęła, to poszłam przewinąć, potem chwilunię płacz, poszła na ręce taty. Polanie wodą i mazianie maścią super, ani pisnęła, potem u mamy na imprezie spała, rozglądała się, spała i teściowa ją obudziła to zabrałam na górę do nas, półtorej godzinki z chrzestną posiedziałyśmy, potem na dole nakarmiłam, potem tatuś na górę zabrał w porze kąpieli do spania.Idę spać zaraz, ledwo na oczy widzę.... A jutro małż do pracy po urlopie! Upiłam się 5 kieliszkami wina wytrawnego czerwonego Wypite w 5 godzin ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Aha, Kropuś - bierzcie działkę. Przyda się. |
||||||
|
|
|
#4396 |
|
Konto usunięte
|
Szajajaba: Durna
Jaki stres? Domagam się piwa w zadośćuczynieniu ![]() yyyy ja bym chyba się bała lepiej idź, bo drugi raz może nie zaproponować |
|
|
|
#4397 |
|
Konto usunięte
|
A wiesz, ja mam 18 z podatkiem
A jak duży podatek, to już mało istotne |
|
|
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
Kropka i pozostałe mamy kangurzyce - jak Wasze kregosłupy znoszą noszenie dzieciaków w chustach?
|
|
|
|
#4399 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21392899]A wiesz, ja mam 18 z podatkiem
A jak duży podatek, to już mało istotne a ja w tym roku mam jezioro łabędzie jak coś to w razie nudy to ja jestem z okolic Śląskich to możecie mnie na fotografa zaprosić |
|
|
|
#4400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za to ja jak mnie już trochę wypychało to usłyszałam tekst od kolegi z pracy, że eeee nie widać żeś w ciąży tylko jakbyś się najadła... a brzuch juz miałam jak balon ![]() Cytat:
A mogę zapytać jaka cena orientacyjna takiej działki? Moi rodzice właśnie sa w trakcie odkupywania i remontowania działki w Porębie (obok Siewierza)o pow.400m2 I ojciec chciał ją zapisać odrazu na naszego synka ale nie wiemy od jakiego wieku on może nabyć taką działkę a jaki dziadzio z babcią są dumni z tego zakupu.. jeszcze kasa nie wpłacona, jeszcze umowy ni ma żadnej a ojciec już wyremontował cały parter chatki i garaż postawił [1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21392162] oj nie stresuj się zawsze są gdzieś jacyś ludzie. Z moim byłym też "za dużo" czasu spędzałam i pośrednio też przez to, że jego pierwsza panna była w naszej paczce mnie odsunięto, ale moja bardzo wieloletnia przyjaciółka mimo wszystkich dziwnych sytuacji, w których nas stawiano została przy mnie i to są PRAWDZIWI przyjaciele (klonować ich!)! odnowić starą znajomość to trudna sprawa, ale można zawrzeć nową... a ten chłopak nie ma znajomych? "przez niego" (dzięki niemu) poznaj ich, wkręć się troszku i jakoś to powoli się rozkręci. Ewentualnie w Będzinie jakaś mamusia się znajdzie na wypady i tą drogą poznawać ludzi? tak czy owak będę trzymać kciuki, ja dałam radę to ty też dasz! już nie wspomnę, że może nie do końca jestem normalna Mój przyjaciel... jest gejem ![]() A męża znajomi to też same chłopaki ![]() Choć mnie tam męskie towarzystwo nigdy nie przeszkadzało to teraz ni ma z kim pogadać o bolących macicach, okresie, tamponach czy o kupach dziecka A co do normalności to definicja bardzo "luźna" i nie wiem czy ze swoją "naturalną naturą" przypasowałabym do niej jakkolwiek ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21392626] Kochana, najpierw to gratuluję. A teraz dupsko wyłoję - a nie łaska ze mną na pifco iść Ja wiem, że stara baba jestem, no ale cholera takiego wstydu nie przynoszę jeszcze? Chyba się obrażę Obrażaj się starucho ![]() A znasz dziecko, które by się samo zagłodziło? Nie ![]() Durna Jaki stres? Domagam się piwa w zadośćuczynieniu Jaki stres?! Sama pisałaś że się też stresujesz ![]() PO CHRZCINACH W kościele - młoda zlała się i ryknęła, to poszłam przewinąć, potem chwilunię płacz, poszła na ręce taty. Polanie wodą i mazianie maścią super, ani pisnęła, potem u mamy na imprezie spała, rozglądała się, spała i teściowa ją obudziła to zabrałam na górę do nas, półtorej godzinki z chrzestną posiedziałyśmy, potem na dole nakarmiłam, potem tatuś na górę zabrał w porze kąpieli do spania. Elegancko ![]() Upiłam się 5 kieliszkami wina wytrawnego czerwonego Wypite w 5 godzin Ja się upiłam..piwem.. ajerkoniakiem.. i pinakoladą Aleee mi dobrze było i jak grzało w brzuszku jednak do domu dokulkałam się z 3go piętra na parter o własnych siłach ![]() [/QUOTE] [1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21393393]a ja w tym roku mam jezioro łabędzie jak coś to w razie nudy to ja jestem z okolic Śląskich to możecie mnie na fotografa zaprosić moi znajomi jakoś do bobasów się nie kwapią, a ja jeszcze nie "ćwiczyłam" dziecięcych portretów[/QUOTE] Możesz poćwiczyć na Nas I w warunkach domowych i w plenerze, i w studiu, i w kinie, w Lublinie, w metrze i w swetrze.. Ugościm i winem z miodem upoim
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
|
|
|
#4401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, nas tu tylko dwie jest i to też gdzieś mi druga uciekła - pewnie się urlopuje.
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21392626]
1. Drugą tego dnia czy w życiu? 2. Jaki deserek? ![]() PO CHRZCINACH ![]() W kościele - młoda zlała się i ryknęła, to poszłam przewinąć, potem chwilunię płacz, poszła na ręce taty. Polanie wodą i mazianie maścią super, ani pisnęła, potem u mamy na imprezie spała, rozglądała się, spała i teściowa ją obudziła to zabrałam na górę do nas, półtorej godzinki z chrzestną posiedziałyśmy, potem na dole nakarmiłam, potem tatuś na górę zabrał w porze kąpieli do spania..[/QUOTE] 1. Druga w życiu. 2. Bobovita - jabłko z marchewką. Fajnie, że imprezka udana ![]() Lusia poszła wczoraj spać o 19.30 i spała do 3, potem do 7 Teraz godzina aktywności była i obecnie ją bujam w wózku ![]() Tak sobie policzyłam parę dni jak to wygląda ze spaniem i jest całkiem nieźle, od 13 do 15 godzin na dobę. Burza wczoraj była słaba, trochę popadało i poszło sobie gdzieś ![]() siala, odnośnie poznawania ludzi, to gdybyś mieszkała koło mnie, to sama bym Cię zaczepiła Nie to, że zaczepiam ludziska na ulicy, ale nie mam problemów z poznawaniem nowych znajomych. Ja przeprowadziłam się do Bydgoszczy z Pomorza i nie miałam tutaj nikogo znajomego, ale pomału zaczęłam poznawać ludzi. Jak się siedzi z dzieckiem przy piaskownicy, to samo tak wychodzi. Gadka szmatka i już. I kiedyś jak szliśmy z mężem na spacer po osiedlu ( na którym on mieszka od dziecka ), to ja co chwila mówiłam a to "dzień dobry ", a to " cześć" i mąż mówi: ty to znasz więcej ludzi tutaj niż ja On w ogóle nie ma pamięci do twarzy. Niektórych sąsiadów z bloku poznaje po ich psach ![]() No to się nachwaliłam ![]() Młoda śpi idę śniadanko zrobić.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-08-16 o 08:22 |
|
|
|
#4403 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to bardzo dobrze, ze maly tak spi Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21392626]PO CHRZCINACH ![]() W kościele - młoda zlała się i ryknęła, to poszłam przewinąć, potem chwilunię płacz, poszła na ręce taty. Polanie wodą i mazianie maścią super, ani pisnęła, potem u mamy na imprezie spała, rozglądała się, spała i teściowa ją obudziła to zabrałam na górę do nas, półtorej godzinki z chrzestną posiedziałyśmy, potem na dole nakarmiłam, potem tatuś na górę zabrał w porze kąpieli do spania.Idę spać zaraz, ledwo na oczy widzę.... A jutro małż do pracy po urlopie! Upiłam się 5 kieliszkami wina wytrawnego czerwonego Wypite w 5 godzin ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- .[/QUOTE] ech, jak dobrze, ze masz to juz za soba ![]() fotki zapodaj ===================== czesc kobity, pierwsza nie jestem ja przez weekend roznie - pakowalam sie do wyjazdu, bo jutro boszeeeeeeee lecimy samolotem ze Stefankiem ![]() ogarniam tez chate, bo miesiac nas nie bedzie, jutro babcia i dziadzio po raz pierwszy zobacza wnusia na zywca a w srode moi tesciowie, biore kompa, bo zatesknilabym sie za Wami no to milego dnia kobity, ide szalec z waliza
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|||
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Stefanka za nockę.Szczęśliwej podróży
|
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
Silpe, fajne zdjecie, szliczne dziewczyny
![]() Kropka, tak jak dziewczyny i ja uwazam, ze dzialka to super sprawa. Kredyt pewnie da sie przelknac a frajdy bedzie na dlugi czas. Kolezanka w Pl mieszka z mezem i synkiem w malym mieszkaniu i zakupila dzialke i jesli tylko miala wolne to cale dnie tam spedzali, jesli ona nie mogla to zabieral tam malego jej tata, bawili sie fajnie bo byl dmuchany basen, piaskownica...a ze ona lubi pogrzebac w ziemi to tez sie cieszyla ![]() AAA, robilam wczoraj ogorki i zrobilam 3 sloiki z Twojego przepisu ![]() Justin, milej podrozy i przyjemnego pobytu w PL, zazdroszcze ![]() ***** Wczoraj mala marudzila, plakala a ja bylam zla i zle na nia reagowalam. Zla bylam na meza bo mnie wkurza. W nocy tez slabo spala i w zwiazku z tym ja tez. Obudzila sie o 3.30 jak nigdy na papu, zjadla i zaczela machac odnozami, ciumkac powietrze, dostala smoka, uspokoila sie, a ze jej ciagle wypadal to sobie troche powstawalam do podawania ![]() Maz dal jej wczoraj do pociumkania owoc kiwi. Najpierw ogromne zdziwienie a pozniej usmiech i rozgladanie sie za jeszcze
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Luiza stawia ciacho - kończymy dzisiaj 4 miesiące
|
#4408 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A Malvinka musiała mieć super minkę przy jedzeniu kiwi ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Bydgoś, GRATULUJĘ Na ciacho się skuszę chętnie, a jakże
|
||
|
|
|
#4409 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
----------------- Witam i ja. U nas noc minęła średnio dobrze. Młody co prawda chciał jeść dopiero o 3:30, ale ja jak go nakarmiłam to już nie umiałam zasnąć i się męczyłam, a jak już prawie mi się udało to on zaczął znów stękać, w efekcie czego wylądował z nami w łóżku i spał na brzuszku do 7:30. ![]() A teraz pranko puściłam, jeszcze włoski z rańca umyję, a na razie zmykam bo już słyszę odgłosy z drugiego pokoju. Młody się obudził po drzemce. ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Serdeczne gratulacje dla małej |
||
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obróciłam to w żart - coś w stylu "no widzisz jak ja ci dobrze życzę..." ![]() a działkę brać. nie wiem po ile chodzą u nas, ile u Was, ale warto mieć swój kawałek ziemi. piasek w piaskownicy będzie zawsze czysty, postawisz basenik, grilla, huśtawki i będziecie mieli swój prywatny raj ![]() brawo!!! ciacho chętnie bym zjadła...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

pozostaje mi siedzenie w pieluchach lub wypady na dzialke do tesciow,,chyba w łeb sobie strzelę
tylko jak rozegrac kwesie karmienia??mleko zamrozone mam, butla, lyzeczka?? w sumie mogalbym wrocic na karmienie przed snem, bo wesele niedaleko, pozostało by 1 lub 2 nocne karmienia..mamy cyckowe, jak robicie??lub planujecie robic?

Dla Synka i oby tak dalej

, tylko się cieszyć a nie zmartwień szukać. Agata takie przerwy robi od dawna a jak w pierwszym miesiącu na cycu była to też potrafiła 6h przespać. Przecież już pokazał ci że jak głodny jest to potrafi się obudzić

zawsze są gdzieś jacyś ludzie. Z moim byłym też "za dużo" czasu spędzałam i pośrednio też przez to, że jego pierwsza panna była w naszej paczce mnie odsunięto, ale moja bardzo wieloletnia przyjaciółka mimo wszystkich dziwnych sytuacji, w których nas stawiano została przy mnie i to są PRAWDZIWI przyjaciele (klonować ich!)! odnowić starą znajomość to trudna sprawa, ale można zawrzeć nową... a ten chłopak nie ma znajomych? "przez niego" (dzięki niemu) poznaj ich, wkręć się troszku i jakoś to powoli się rozkręci. Ewentualnie w Będzinie jakaś mamusia się znajdzie na wypady i tą drogą poznawać ludzi? tak czy owak będę trzymać kciuki, ja dałam radę to ty też dasz!
Ja wiem, że stara baba jestem, no ale cholera takiego wstydu nie przynoszę jeszcze?
Chyba się obrażę
to zabrałam na górę do nas, półtorej godzinki z chrzestną posiedziałyśmy, potem na dole nakarmiłam, potem tatuś na górę zabrał w porze kąpieli do spania.