|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Napisalam sie i zniklo :/
Kamyku, Kancia i łącze sie w bólu, bo u nas ząbki idą i od wczoraj masakra...nie je, jęczy, "gryzie" sutek... a dziś była impreza półroczkowa, a młody marudził, że hej ![]() Ja daje Paracetamol w czopku, tylko w nocy Ibufen, bo łatwiej mi podać w płynie. No i jest przeciwzapalny, nie tylko przeciwbólowy. A z paracetamolem jest problem o tyle, że na ulotkach zalecają podać 10mg/kg, a to zazwyczaj nie działa. Powinno się podawać 20, a nawet 30mg ![]() Bardotko u mnie też wysyp pająków, brrrrrrr maż już 2 w ciągu godziny wciągnął odkurzaczem...A z ptakami kota się rozprawia, ale rzadko do domu nam trafiają ![]() Pola współczuję Ya dodam do tego co Aldii napisała, że wg opinii kilku specjalistów reakcja uczuleniowa typu pierwszego na gluten praktycznie się nie zdarza - 3 pediatrów z doświadczeniem klinicznym się z tym nie spotkało, nasza alergolog widziała to tylko raz. A my właśnie gluten podejrzewaliśmy przy pokrzywce i obrzęku naczynioruchowym ... A okazało się, że to reakcja krzyżowa była na 2 alergeny... tylko chgw jakie ![]() Lila bosko udanego wypoczynkuZmykam się przespać, bo pewno ciężka noc będzie...
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Dzień dobry. noc minęła spokojnie, Dawidek budził mnie, ale nie jakoś bardzo cz esto i jak wstał rano to zaczął się sam bawić misiem, no a my sie zwleklismy z łóżka dopiero 20 min temu
Miłego dnia.
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyk u nas sliwki uczulaja wiec nie doradze
Bydgoszczanka ![]() Elcia moja je normalnie Castilia oby to byla trwala zmianaYa odnosnie mleka to najlepiej poradzic sie mamusiek,ktorych dzieci maja skaze Zebra to cie pocieszyla ![]() Pola ja zawsze patrze na ilosc kalorii,bo np. duza zupka ma tylko ok 60kcal Madziulka bylysmy w jakiejs instytucji cos zalatwiac i jeszcze jedna mamuska z nami byla,chyba Youyou Oby Szymus sie nie rozchorowal Karola Elcia 8 - kaszka na mm 12 - obiad 16 - mm 20 - mm + kleik Addicted Brzoskwinia za 7 m-cyXmila za 6 m-cy.Jak noc minela ?Zaraz idziemy do pediatry z tymi wynikami... ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Jeszcze cos odnosnie szczepienia dzieci : http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html |
|
|
|
#1504 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
Moja Patka obudziła się dzisiaj 2 razy wiem, że dla niektórych to normalne ale ona od ponad 2 mc przesypiała całe noce i nie wiedziałam co mam zrobić nie była głodna nie marudziła nie płakała po prostu się obudziła i sobie gadałaA nas pogoda super (jak dla mnie bo mam już dość upałów) 17 stopni dzisiaj podam gluten do obiadku, ciekawe co z tego wyjdzie acha chciałam się was zapytać jak wasze dzieci poradziły sobie z grudkami w słoiczkach od 6mc bo ja chyba jeszcze troszkę poczekam dałam jej Bobovite rosołek z ryżem i nie poszło najlepiej Hipp od 6 tez ma takie grudki? no tak Patrycja już przy schodach jest lecę pilnować brzdąca
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
Bardotka moj sobie dobrze poradzil z grudkami z bobovity. najpierw bylo zaskoczenie i tak smiesznie memlal je w buzi bo nie wiedzial chyba co z tym zrobic. ale potem zalapal i mu smakowalo. Hipp chyba nie ma grudek.
Castilia super ze tz sie tak stara, oby tak juz zostalo. a my dzisiaj mamy szczepienie na WZW, powinno byc juz wczesniej ale przekladalam ze w zgledu na nasz urlop. Wczoraj mielismy fajny dzionek. tz nie pracowal i na popoludnie umowilismy sie ze znajomymi na spacerek i piwko. oni maja coreczke 10dni starsza od Krzysia. Ale taka jest malutka i drobniutka ze Krzys przy niej wygladal jakby mial roczek Sam fakt ze Krzys nosi ubranka na 80 a ona na 68 potem poszlismy do nich do domku i polozylismy dzieci na dywanie i sie razem bawily, tzn wyrywaly sobie zabawki z buzi ![]() jak ja wzielam na rece to taka leciutka i malutka ze juz nie pamietam kiedy nasz brzdac taki byl, chyba jak jeszcze nie byl stabilny.
|
|
|
|
#1506 |
|
Raczkowanie
|
witam z rana ;-)
Jakos ciężko mi nadrobić... za mną pierwszy prawdziwy weekend, bo wczesniej każdy dzień był wolny ;P Spędzilismy go rodzinnie, nawet TŻ wziął sobie wolne od remontu bo juz biedak był zmeczony i mielismy okazję wszyscy się sobą nacieszyć ![]() Moje dziecię się troche jakby naprawiło, nocki są lepsze, budzi się kilka razy ale szybko zasypia po podaniu czegos do picia, staram się karmić w nocy tylko raz -góra dwa razy bo Blanka raczej dobrze wygląda. Najlepsze zyczenia dla wszystkich dzieciaczków świetujących swoje miesięczniece Kamyk- u nas super podziałaly suszone sliwki z gerbera Elcia u mnie jadłospis dokładnie taki jak u aldii, tylko o 20 mamy cyc + 1-2 karmienia w nocy, dziś np. tylko 1 ok. 5 no i daję deserek ok. 14 a MM wypija zawsze tylko 150 ml Aldii oby lekarz Cię uspokoił,że to nic złego, jesli chodzi o wyniki LU karola trzymam kciuki zeby nie było tak starsznie po powrocie do pracy ![]() lila wyglądasz zjawiskowo, strasznie mi sie podobają takie krótkie fryzurki ale sama jakoś nie moge się odważyć... widziałam śliczne dzieciaczki... Oluś pieknie sie usmiecha jak na marudkę ![]() Ya witam Cie serdecznie
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
U nas nocka minela spokojnie, Sebus obudzil sie po 7.00 A ja sie wkoncu wyspaalm po weekendzie![]() Co do odstawiania od piersi ja bralam tabletki bromocorn, bo chyba bym sie sama z tym nie uporała...i tak jeszcze troszke musiałam sciagac naszczes cie juz pokarm zanikł, ale za to mam puste flaki![]() Elcia u nas jest tak: 7.00-7.30- mm 180ml 10.30- kaszka 150ml 13.00 obiad mały słoiczek, ostatnio je te wieksze ![]() 16.00 kaszka 1o0ml z małym sloiczkiem deserku 19.00 mm 22.00 mm Aldii trzymnam kciuki
|
#1508 |
|
Zadomowienie
|
Aldii zeby to nie bylo nic groznego.
za wizyteNo i caluski dla wszystkich maluszkow obchodzacych swoje "urodzinki" |
|
|
|
#1509 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() chyba Was nie nadrobię, przelecialam tylko raz dwa.. przed tym calym slubem i weselem byłam za bardzo zestresowana by sie skupic i odpisywać a teraz po wszystkim jestem zwyczajnie zmęczona.. ![]() szkoda tylko, że nikt na wątku nie pamiętał, że w tą sobotę miałam ślub.. albo moze pamiętalyście tylko nikt nic nie wspomnial przez weekend.. nieważne zresztą już ![]() zawiodłam się na mojej najlepszej przyjaciółce od 1klasy podstawówki nie przyszła na ślub bo szykowała się i stroiła na jakiś festyn za miastem |
|
|
|
#1510 |
|
Zadomowienie
|
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...ab69&_ticrsn=3
Krzys wlasnie walczy ze snem a ja walcze z nim
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Mam nadzieję, że wszystkie pochorowane dzieciaki czują się lepiej... U nas już dzisiaj nie było temperatury, TŻ ma jeszcze sprawdzać i najwyżej podać Nurofen, ale myślę, że nie będzie potrzeby. Dzięki za porady odnośnie śliwek, dzisiaj kupię i mam nadzieję, że Mały Potwór dobrze je zniesie i nie będzie ulewała... Ya my dajemy Bebilon Pepti, już nie miałam siły nic innego próbować, a wyraźnie ten zapach Paulinie nie przeszkadza. Nie pamiętam co jeszcze, bo nie cytowałam... ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Olivia wszystkiego najlepszego na nowej drodze Ja się przyznaję, że wyleciało mi z głowy przez akcje z Pauliną...
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
Olivia gratulacje
a z ta kolezanka to faktycznie nieciekawie, domyslam sie ze musialo byc ci przykro. A jak Julka sie czula na slubie rodzicow ??
|
|
|
|
#1513 |
|
Zadomowienie
|
Hejka,
mam pytanko: dziś wyszukałam u Olu dwie górne dwójki (hihihi mały wampirek). No i pytanie czy nie będzie potem jakiegoś problemu ortodontycznego - bo jedynek nie widac ani troszeczkę.... Zyczę miłego tygodnia
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak miałam... Tak się czasem zdarza... Zębów nie mam super prostych, ale tragiczne to nie są...
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
OliviaO wszystkiego naj na nowej Drodze Zycia
Czekamy na fotki. A na ''przyjaciołke'' brak słów
|
#1516 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEKUJE WAM SLICZNIE ZA JADLOSPISY
moj maly cos nie chce jesc ostatnio od dwoch dni wczoraj np zjadl tylko sloiczek a jak dawalam cyca to nawet na niego nie spojzal a z butli to wypluwal i do konca dnia nic nie zjadl w nocy tez nic tylko soczku sie napil i dalej spal nie mam pojecia dlaczego moze to zabki?bo ostatnio wyczulam u niego zgrubienie i ma napuchniete dziaselka na dole,no ale za to dzisiaj o 7,30 wstal i zjadl 150 ml mlecza mam nadzieje ze bedzie juz norlamnie jadl ALDII trzymam kciuki za wizyte napisz jak wrocisz co powiedzial pediatra, OLIVIA wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia ![]() BLONDE ja mam flaka ale tylko w lewym bo stracilam w nim pokarm a w prawym jeszcze mam i to smiesznie wyglada bo prawy jest duuuuuuzy a lewy maly i sflaczaly
|
|
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
olivia przyznaje że naprawde mi też wyleciało z głowy
wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia,samych cudownych chwil. własnie jak Julci sie podobało na imprezie?wczoraj kończyła 7.m-cy ![]() ![]() ja jednak odstawiam od cysia niuńke,ciągneła tylko po 5ej z jednego a drugi już ma przerwe 14godz i ok,wiem ze bedzie cięzko ale może przez te 2tyg dam rade do wyjazdu .bratowa też odstawia synka więc sie nawzajem komunikujemy tamt en biedak wyglada strasznie i bardzo apatyczny przez te zmiany na skórze
Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-08-16 o 10:28 |
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Olivia ja bez bicia sie przyznam, że nie pamiętałam
Ale wszystkiego najlepszego kochana![]() ![]() |
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
olivia
![]() aldii daj znac jak u lekarzakamyk mówiłam Ci, ze dzieciom pepti odpowiada one jeszcze nie maja az takich prefernecji smakowych. Nam dorosłym duzo trudniej je przełknąc.
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Przypomniało mi się, że jeszcze ktoś pytał o grudki... No więc takie z obiadków, to narazie Paulinie mieszamy grudkowate z gładkim i nawet całkiem nieźle jej idzie... Jednak wczoraj jej zmieliłam jabłko z odrobiną wody i wyszła taka papka z drobnymi grudeczkami, to Paulina za nic w świecie nie chciała tego jeść... Miałam nadzieję, że surowe jabłko ją ruszy, ale raptem ze dwie łyżeczki jej wepchnęłam... Potem jej ze słoiczkiem wymieszałam i też ruszyć już nie chciała...
|
|
#1522 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() aldii daj znac jak z wynikami. Hehe ale sen Fajnie byloby kiedys urzeczywistnic Tylko Szymka na dziewczynke bym nie zamienila ![]() olivia ja tez przyznaje, ze zapomnialam. Jakas zakrecona jestem ![]() Ale z calego serca wieleeee pieknych lat
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Olivia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!!!!
|
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Hallo mamuśki
![]() Melduję się i ja po chrzcinach upał wczoraj był niesamowity ale wszystko się bardzo udało a nasz gadatek zwracał na siebie uwagę ![]() Impreza w restauracji też bardzo udana, dużo dobrego jedzonka, piekny tort i goście zadowoleni. Filip też cały dzień super się zachowywał (jak nigdy ) Słał uśmiechy do ciotek i wujków, każdy się nim zachwycał że taki grzeczny i bezproblemowy.. hihihiDostał kilka prezentów m.in takie fajny pas-siedzisko do noszenia na biodrze - zawiązuje się takie jakby siedzisko dla dziecka na biodrze. Podobno w Polsce od niedawna to jest dostepne, (własnie znajoma siostry to sprowadza..) Dziś już wypróbowywałam i super sprawa ![]() Zdjęcia wkleję w Klubie wieczorkiem bo muszę się ogarnąć trochę i zgrać je. Trzymam kciuki za wszystkie chorowitki .).olivia Wszytskiego Najlepszego na nowej drodze życia klaski :Poka foty
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka hipp ma o wiele mniejsze grudki.wydaje mi sie,ze te w bobovicie sa zdecydowanie za duze jak na 6 m-c.Lu zje,ale widac,ze nie idzie jej to jak powinno i po polowie sloiczka ma odruch wymiotny ;/
Gosbaj za szczepienieTen art. ciekawe czy to prawda...jesli tak,to zywcem bym tych lekarzy zakopala ![]() ![]() Olivia przyznaje sie bez bicia,ze zapomnialam Oczywiscie duzo szczescia zycze,na nowej drodze zycia ![]() Kamyk super,ze z Paula juz lepiej Agape nie mam pojecia Elcia to pewnie na zeby Youyou ![]() Wyderka,Blond,Gosbaj,Elci a,Kancia,Madziulka dziekuje kochane Lu wazy 7690 w niecaly m-c przybrala 690g i skoczylismy na 50 centyl ale ja bede jej podawac wit. c zeby ten mocz zakwasic (sprawdzilam wczesniejsze wyniki i co raz wyzsze ma to ph).obejrzala ja tylko,czy nie jest opuchnieta,kazala dawac jeszcze wiecej pic i obserwowac dalej.Przy okazji ja obejrzala przez ten katar - osluchowo czysto,gardlo ok i dalej tylko psikac woda.No i lada chwila mamy sie niby spodziewac zeba,bo ponoc juz jest gorka (ja jej nie widze ) na lewej dolnej jedynce.Niby przez to Lu jest marudna i zle spi...no zobaczymy...
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-08-16 o 13:41 |
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii oby to ząbek! Piotruś ciągle miał niby mieć zęba i tak 4 msc
|
|
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
No i jestesmy po szczepieniu, Krzys zniosl je dzielnie, tylko chwile zaplakal przy ukluciu a potem juz zaczepial pania
Wazy 9500g i ma 78cm, pani dr powiedziala ze kawal chlopa jak chciala go osluchac to ciagle jej zabieral stetoskop ![]() a jak dala go na brzuszek zeby osluchac plecki to on myk jej na czworaka smiali sie z niego ze on taki ruchliwy ![]() Aldii dobrze ze z LU wszystko dobrze. No i zeby ten zabek szybko wyszedl ![]() YouYou super ze chrziny sie udaly
|
|
|
|
#1528 |
|
Wtajemniczenie
|
Olivia Wszystkiego najlepszego na nowej drodze
czekam na fotkiyouyou fajnie, ze się wszystko udało ![]() Aldii a widzisz Lu się podtuczyła troszkę to chyba dobrze świadczy bo wcześniej mimo, ze jadła nie przybierała zbyt dobrze z tego co pamiętam, a jeśli lekarz mówi, że taki wynik może być widocznie tak jest Acha dziękuję wszystkim za odpowiedzi odnośnie Nurofenu i Paracetamolu Teraz z innej beczki i znowu prośba ![]() 1.Chodzi mi o jedzenie, Patrycja na początku jadła Hipp-a po jakimś czasie jej apetyt jej na niego przeszedł, Gerbera nie chciała za nic zjeść, teraz je Bobovitę ale czasami też się krzywi, siedzę w domu i chciałabym jej od czasu do czasu coś ugotować bo jak zaraz mi Bobovitę odrzuci będzie klops, ale jest i tż przeciwny jak diabli, ze to jej zaszkodzi, że słoiczki przebadane a taka marchew z rynku i mięso ze zwykłego mięsnego to nafaszerowane chemią itp.jakie jest wasze zdanie w tej kwestii bo ja juz mam mętlik w głowie, poradźcie coś 2. Patrycja bardzo lubi do picia soczek Hippa marchewkowy, nigdzie nie potrafię znaleźć odpowiedzi na moje pytanie czy ja mogę zrobić soczek w sokowirówce i dać jej taki świeży do picia czy to trzeba jakos przegotować
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
aldii no to ladnie Lu wazy
![]() bardotka na chłopski rozum chyba możesz skoro mozna podawac starta marchewkę tylko ja bym go deko z wodą zmieszała co do jedzenia za sklepów to ja nie ryzykuje i nie robie, robiłabym jakbym miała swoje warzywka.you poka foty ![]() gosbaj ale klocuszek
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-08-16 o 14:22 |
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Gosbaj
za szczepienie i pomiary![]() Aldii dobrze, ze jest wszystko w porzadku i za wage Na zdjeciach mi sie wydaje Lu taka duza Ale najwazniejsze, ze wszystko jest ok![]() Youyou syper, ze chrzest udany. Czekamy na fotki ![]() Sebus teraz zasypia a ja sie musze zabrac za prasowanie i obiad
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

maż już 2 w ciągu godziny wciągnął odkurzaczem...
udanego wypoczynku
Cierpliwości - trawa z czasem zamienia się w mleko 

za wizyte

klaski :
ale ja bede jej podawac wit. c zeby ten mocz zakwasic (sprawdzilam wczesniejsze wyniki i co raz wyzsze ma to ph).obejrzala ja tylko,czy nie jest opuchnieta,kazala dawac jeszcze wiecej pic i obserwowac dalej.Przy okazji ja obejrzala przez ten katar - osluchowo czysto,gardlo ok i dalej tylko psikac woda.