Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 09:27   #4561
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

mi sie cos niefajnie wydaje ze moj dzidz lezy poprzecznie,bo z jednej strony mam wieksze uwypuklenie i tam jest pewnie glowka i raczki,a z drugiej strony pepka dostaje kopy...jak ona sie rusza to brzuszek mi sie trzesie na bokimam tak nisko lozysko,ze lepiej by bylo,zeby sie obrocila a nie ze wciaz mi na nim kurka siedziwariactwo
Stary 2010-08-16, 09:31   #4562
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja wczoraj wrocilam ze wsi i jestem bardzo szczesliwa,bo budowa domu jest juz daleko posunieta,posadzki pieknie wylali...Sobie nawet zrobilismy poslanie w pokoju ktory za pare miesiecy bedzie naszym pokojem-rewelacyjnie mi sie tam spi,to nie to co kiszenie sie w zanieczyszczonej dzielnicy w bloku i ciasnym zagraconym mieszkaniu Im szybciej tam sie bedzie robic tym szybciej zaczniemy remont tego mieszkaniai ogarnianie tej graciarni
nam wylali posadzki trochę ponad tydzień temuTo znaczy ta druga wylewka. Teraz tak to paruje wszystko że nie ma czym oddychaćA TŻ podlewał codziennie więc wszystko tam mokre.
Kiedy się przeprowadzacie?

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

aaaa i co do dobierania pod kolor to ja jeśli chodzi o dziecko tatalnie się tym nie przejmuję. Przez najbliższe lata otoczenie naszego smyka będzie pewnie totalnym mixem kolorów i wzorów i mnie się to w sumie podoba. Taki kolorowy świat

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 09:45   #4563
mallinka
Zadomowienie

Hej, hej

ja pędze do fryzjera na 10-ciekawe co z tego wyjdzie

Kretencja czekamy na relację z usg

Edzia zółto-zielony pasuje jak najbardziej dla chłopca ale dziewczynka też mogłaby w tym spać i czekamy na fotki

u mnie dół dołem pogania-mam chyba baby blues przed porodem a może to jest pragnancy blues ?

dziś w końcu TZ mnie trochę pocieszył-po 2 dniach kłótni...-dobre i to ale ja też non stop myślę i analizuję moje życie, gdzie jestem itp, a to mnie dobija bo chyba nie tu miałam być na tym etapie
muszę sobie znaleźć zajęcie bo zwariuję

Miłego dnia!

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 09:51   #4564
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Hej, hej

ja pędze do fryzjera na 10-ciekawe co z tego wyjdzie

Kretencja czekamy na relację z usg

Edzia zółto-zielony pasuje jak najbardziej dla chłopca ale dziewczynka też mogłaby w tym spać i czekamy na fotki

u mnie dół dołem pogania-mam chyba baby blues przed porodem a może to jest pragnancy blues ?

dziś w końcu TZ mnie trochę pocieszył-po 2 dniach kłótni...-dobre i to ale ja też non stop myślę i analizuję moje życie, gdzie jestem itp, a to mnie dobija bo chyba nie tu miałam być na tym etapie
muszę sobie znaleźć zajęcie bo zwariuję

Miłego dnia!
analizy wypadające kiepściutko i brak zajęcia-cierpię na to samo

Stary 2010-08-16, 10:06   #4565
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez ruda3000 Pokaż wiadomość
Ślubu

DZIEN DOBRY

kochana wiem ze slubu - pytalam jak minela

Pati i co u WaS?

CZY KTOS WIE JAK ZALOZYC WATEK CIUCHOWY?? W CO KLIKNAC?
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 10:11   #4566
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie cos niefajnie wydaje ze moj dzidz lezy poprzecznie,bo z jednej strony mam wieksze uwypuklenie i tam jest pewnie glowka i raczki,a z drugiej strony pepka dostaje kopy...jak ona sie rusza to brzuszek mi sie trzesie na bokimam tak nisko lozysko,ze lepiej by bylo,zeby sie obrocila a nie ze wciaz mi na nim kurka siedziwariactwo
Artystka Twoje dziecię wcale nie musi być poprzecznie Coś mi się zdaje, że u mnie jest takie ułożenie jak u ciebie.

Ja mam górkę z lewej strony od początku. Kopnięcia czuję nisko w dole bliżej prawej strony i na wysokości pępka po prawej.
Pascalek leży główką w dół po lewej stronie, stąd ta wypukłość. Ta wypukłość to jego pupcia i plecki. Główka jest w samym dole. Rączki są w dole. A nogi są po prawej stronie pępka.
To jest prawidłowe ułożenie
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 10:11   #4567
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

EDZIU Tosiek wlasnie ma na sobie seledynowa bluzeczke i spodenki zolto biale slicznotek maly

jedynie jakiego koloru z ubran unikaj dla chlopca to roz choc mezczyzni juz nosza rozowe koszule i krawaty nie>? wiec spokojnie to poprostu myslenie starych babc i dziadkow juz to zanika w naszych czasach...

super zakupki widze i sie ruszylo u was z wydawaniem kasy niech wszystko sluzy jak najdluzej i jak najlepiej

planuje dzis zaczac ruszyc sie na dom - choc 3 pokoje to sporo roboty najpierw musz epozbyc sie ciuchow i innych rzeczy z kartonow... a mam ich az 3 wiec full zdjec trzeba porobic szkoda mi juz ich oddawac - co moglam to za free dalam kuzynkom ale teraz zaluje bo byly czaderskie i mlae rozm - teraz same wieksze wiec chyba gorzej pojda

milego dnia wam zycze
po parowkach czas na czekoladke moze capuccino zrobie? hmmm nie pilam kawy od prawie 6 miesiecy!! szok
Stary 2010-08-16, 10:24   #4568
Aliszcze
Zakorzenienie

Tak się cieszę, że nie jestem jedyna, która gra w gry bo czasem czuję się jak odludek, bo tak jak sporo znam facetów, którzy grają, tak kobiet mało. Mój kuzyn przez to mówi, że dzięki temu jestem jego ulubioną kuzynką

Mallinka, rzeczywiście znajdź jakieś zajecie, rozrywkę, bo ja jak nie mam zajęcia to też dół za dołem a co do analizy życia...no cóż, już dawno stwierdziliśmy z meżem, że nigdy chyba nie ma dobrego momentu na zajście w ciążę, chodzi tu mi głównie o pracę zawodową, bo też wolałabym być w innym punkcie, no ale pocieszam się, że wszystko można zmienić

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 10:26   #4569
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
nam wylali posadzki trochę ponad tydzień temuTo znaczy ta druga wylewka. Teraz tak to paruje wszystko że nie ma czym oddychaćA TŻ podlewał codziennie więc wszystko tam mokre.
Kiedy się przeprowadzacie?
my tam bedziemy jezdzic tylko w weekendy i urlopybedzie tam na razie mieszkac babcia tzta(malo kto z nia wytrzymac moze), a my zostaniemy w miescie.Jak dom zostanie bez opiekuna to wtedy my sie tam przeprowadzimy-mysle ze za pare lat,moze wczesniej,moze pozniej, nie wiadomo.matka tzta wybudowala ten dom,zeby on sie nie musial dorabiac i zeby bylo wlasne miejsce na ziemi. Ja wychowalam sie w rodzinie alkoholikow,w biedzie i dla mnie to jakas prawdziwa abstrakcja-co tam wchodze to mam ochote szczypac sie w policzki,bo wlasnym oczom nie wierze,ze te sciany sa namacalne i nasze dzieci beda tam kiedys dorastac
Stary 2010-08-16, 10:27   #4570
kliwia
Zakorzenienie

w karty to ja umiem tylko w makao
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 10:28   #4571
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
EDZIU Tosiek wlasnie ma na sobie seledynowa bluzeczke i spodenki zolto biale slicznotek maly

jedynie jakiego koloru z ubran unikaj dla chlopca to roz choc mezczyzni juz nosza rozowe koszule i krawaty nie>? wiec spokojnie to poprostu myslenie starych babc i dziadkow juz to zanika w naszych czasach...

super zakupki widze i sie ruszylo u was z wydawaniem kasy niech wszystko sluzy jak najdluzej i jak najlepiej

planuje dzis zaczac ruszyc sie na dom - choc 3 pokoje to sporo roboty najpierw musz epozbyc sie ciuchow i innych rzeczy z kartonow... a mam ich az 3 wiec full zdjec trzeba porobic szkoda mi juz ich oddawac - co moglam to za free dalam kuzynkom ale teraz zaluje bo byly czaderskie i mlae rozm - teraz same wieksze wiec chyba gorzej pojda

milego dnia wam zycze
po parowkach czas na czekoladke moze capuccino zrobie? hmmm nie pilam kawy od prawie 6 miesiecy!! szok
jako mam chłopca mnie pocieszyłaśja naprawdę nie przepadam za wszystkim w jednej tonacji(koniecznie niebieskiej) i na jedno kopyto. To w końcu dzieciaczek więc chyba ma mu być wesoło i kolorowo. Zresztą sam oceni niebawem
Ja zaszalałam z tymi zakupami z mothherhood bo normalnie to tak się nie bujam z pieniążkami, ale że tak się oszczędnie gospodarowałam przez ostatni miesiąc, że zostały mi 200 zł extra to pooooszłooo
powolutku już zaczynam te małe rzeczy kompletować bo w sumie coraz bliżej do godziny zero
ja niestety czasem zrobię sobie słabej kawy(wiem że fatalnie)ale jestem mega niskociśnieniowcem i czasem już mi głowę chce rozwalić(tak się właśnie usprawiedliwiam).
Obrobiłam już czekoladę gorzką z kardamonem z rana(terravity-polecam)i mruga do mnie nadziewana z migdałamiteraz własnie po płatkach i sokach pomarańczowych mam faze na czekoladea co mi tam

Stary 2010-08-16, 10:31   #4572
Aliszcze
Zakorzenienie

EdziaO, słabą kawę można sobie w ciąży wypić, zwłaszcza, jak ma sie niskie ciśnienie ja akurat w ciąży straciłam ochotę na kawę, ale kiedyś codziennie kawa z mlekiem musiała być a ja ostatnio jadłam gorzką czekoladą z pomarańczą

Stary 2010-08-16, 10:31   #4573
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

ja tez tak mam - brak roboty lub sil do pracy to od razu podlejsze samopoczucie i dolki :/ ale dzis moze uda mi sie odmienic

20-go do lekarza ehhhh nie chce mi sie chodzic na wizyty :/

Grzes skacze - wczoraj tz 1 raz poczul ruchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! yuppi

no i hemoroidy mi sie na nowo pojawily po oproznieniu ;( :płacz:
Stary 2010-08-16, 10:33   #4574
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Tak się cieszę, że nie jestem jedyna, która gra w gry bo czasem czuję się jak odludek, bo tak jak sporo znam facetów, którzy grają, tak kobiet mało. Mój kuzyn przez to mówi, że dzięki temu jestem jego ulubioną kuzynką

Mallinka, rzeczywiście znajdź jakieś zajecie, rozrywkę, bo ja jak nie mam zajęcia to też dół za dołem a co do analizy życia...no cóż, już dawno stwierdziliśmy z meżem, że nigdy chyba nie ma dobrego momentu na zajście w ciążę, chodzi tu mi głównie o pracę zawodową, bo też wolałabym być w innym punkcie, no ale pocieszam się, że wszystko można zmienić
ja ostatnio po przemyśleniu doszłam do wniosku że jedyny dobry moment był jeszcze na studiach tylko wtedy u mnie głowa była nie tatotalnie nie nadawałam się na mamę. Ogólnie nie wiem jak to będzie bo u mnie każdy rok to wysiadka z zawodu a chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko i to nie czekać z nim za długo. Więc chyba moje plany zawodowe umrą śmiercią naturalną. Czasem mi z tego powodu trochę smutno. Ale z drugiej strony nie oddałabym swojej ciąży za wszystkie kariery świata więc pocieszam się, że w życiu tak już jest że nie da się mieć wszystkiego.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
my tam bedziemy jezdzic tylko w weekendy i urlopybedzie tam na razie mieszkac babcia tzta(malo kto z nia wytrzymac moze), a my zostaniemy w miescie.Jak dom zostanie bez opiekuna to wtedy my sie tam przeprowadzimy-mysle ze za pare lat,moze wczesniej,moze pozniej, nie wiadomo.matka tzta wybudowala ten dom,zeby on sie nie musial dorabiac i zeby bylo wlasne miejsce na ziemi. Ja wychowalam sie w rodzinie alkoholikow,w biedzie i dla mnie to jakas prawdziwa abstrakcja-co tam wchodze to mam ochote szczypac sie w policzki,bo wlasnym oczom nie wierze,ze te sciany sa namacalne i nasze dzieci beda tam kiedys dorastac
aaaaaaa myślałam, że to taki na stałe. W takim razie życzę szybkiej przeprowadzki, żeby Wam się to wszystko jak najlepiej poukładało.

Stary 2010-08-16, 10:35   #4575
Artystka23
Dragonfly

mnie zaczely meczyc zaparcia:/ ale na szkole rodzenia babka mowila,ze dobrze jest do niektore posilki posypywac zmielonym w mlynku do kawy siemieniem lnianym-podobno bardzo pomaga,przynosi duza ulge i nie czuc jego smaku.Musze wyprobowac,wczesniej pomagala mi slaba kawa

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

EdziaOnie dziekuje by nie zapeszac
Stary 2010-08-16, 10:36   #4576
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
EdziaO, słabą kawę można sobie w ciąży wypić, zwłaszcza, jak ma sie niskie ciśnienie ja akurat w ciąży straciłam ochotę na kawę, ale kiedyś codziennie kawa z mlekiem musiała być a ja ostatnio jadłam gorzką czekoladą z pomarańczą
ja w pierwszym trymestrze nie mogłam nawet patrzeć na kawę ale później niestety wszystko wróciło. A przed ciążą piłam 3 kawkiZ pomarańczką super. Ja w sumie lubię wszyskie z tej serii i spokojnie wciągam całą

Stary 2010-08-16, 10:37   #4577
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

EDI - W niebieskim chlopcy fajnie wygladaja ale bez przesady ja chlopcow pokoj mam na nieb. czerw lozeczko nieb zolto hehe i sweterki na ogol niebieskie + brazy reszta zielona zoltna brazowa kremowa biala pomartanczowa szara dwa ciuszki z czerwienia (cudnie jest miec tyle kolorow) ale zawsze do bluzek musza pasowac mi skarpetki hehe no i Tosiek teraz sam do bluzki je dobiera cwaniak... kiedys nie wypralam czerwonych to poszedl do kosza na pranie i mi wyjal czerwone hehe ale dal sie przekonac do szarych z traktorkiem hehe dzieci

ALISZCZE ojjj gorzka mi nie przechodzi ale jestem po maniactwie czek. z orzechami codzienni ejedna - trwalo to na szczescie prawie 3 tyg. i przeszlam na jeżyki (ciastka lub batoniki) i mnie zamulaja dzieki czemu nie palaszuje juz czekolad - a to szok byl - cala tabliczka gdzie sie odlozylo?? w bioderkach rzecz jasna hehe

no i zamist capuccino mam kawe zbozowa tylek i gardlo mnie boliiiiiiiiiiii ;(
Stary 2010-08-16, 10:42   #4578
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez tak mam - brak roboty lub sil do pracy to od razu podlejsze samopoczucie i dolki :/ ale dzis moze uda mi sie odmienic

20-go do lekarza ehhhh nie chce mi sie chodzic na wizyty :/

Grzes skacze - wczoraj tz 1 raz poczul ruchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! yuppi

no i hemoroidy mi sie na nowo pojawily po oproznieniu ;( :płacz:
to chyba jakaś przypadłość kobieca, że też nie umiemy leżeć i nic-nie-robić tylko zaraz jakieś dołki. Za co się nie wezmę to brzuch mi przypomina, że nie ma chęci na pracę. A ja zawsze była w biegu. Teraz już odpoczęłam, poleniuchowałam i...zaczynam się nudzićnie żebym zaraz chciała wracać do mojej stresującej pracy(co to to nie) ale muszę sobie coś wynaleźć bo zaraz mnie strzeli.
Ja idę 19-stego na wizytę i też bez chęci. To będzie taka bez USG więc żadnych atrakcji. Ale zwolnienie mi się kończy to co zrobić.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
mnie zaczely meczyc zaparcia:/ ale na szkole rodzenia babka mowila,ze dobrze jest do niektore posilki posypywac zmielonym w mlynku do kawy siemieniem lnianym-podobno bardzo pomaga,przynosi duza ulge i nie czuc jego smaku.Musze wyprobowac,wczesniej pomagala mi slaba kawa

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

EdziaOnie dziekuje by nie zapeszac
siemie można kupić już zmielone i mieszać np z jogurtem. Pomaga

Stary 2010-08-16, 10:43   #4579
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:

ojjj to współczuję :/ ja robię teraz codziennie lub co drugi dzien ale taką że mi rozrywa odbyt dosłownie! no i przez to hemoroidy sie odnawiaja - usiasc sie nie da - juz zastosowalam masc ale to nei jest przyjemne :/ no i od razu nie dziala...

jak ci siemie ani platki owsiane najlepiej namoczone na noc z rodzynkami migdalami etc... to lec do apteki po czopki glicerynowe (te male dla dzieci na poczatek) nie przesadzajac .... i stosuj by nie odbilo sie to na twoim zdrowiu ani na dziecku - jak mnie kiedys malkiewicz nastraszyl toksyczne dziecko ehhhh
Stary 2010-08-16, 10:44   #4580
Aliszcze
Zakorzenienie

ja na szczęście uwielbiam gorzką (na szczęście, bo zawsze sobie tłumaczę, że zdrowsza niż inne czekolady) ale w sumie w ciąży zjadłam może 3 tabliczki czekolady, jakoś mnie nie ciągnie, choć miewam chwilę, żebym sobie zjadła, najgorsze, że jak otworzę tabliczkę, to zaraz całą musze zjeść dlatego zwykle mężowi coś daje

Edzia, ja też bym chciała w niedługim czasie starać się o drugie dziecko, gdybym jeszcze w ciaży mogła pracować, w tej ciąży od poczatku L-4, jak bedzie tak w drugiej to się załamię z drugiej strony zawsze jest czas na karierę, niestety na urodzenie dziecka jest znacznie krótszy limit czasowy. A rodzina dla mnie i męża jest najważniejsza. A reszta jakoś się ułoży

Stary 2010-08-16, 10:45   #4581
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

hehe to ja mam identycznie
jutro ZUS ma przeslac wreszcie kase wiec czekam i czekam

USG tez nie bedzie mi chyba teraz robic zwlaszcza jak pokaze jej wynik z 3D - ale zwolnienie jak najbardziej TTTTAAAAAAAKKKKKKK
Stary 2010-08-16, 10:45   #4582
M25
Zadomowienie

Cytat:
jestem na czasie z odpowiedzia hehe
Antos ma 17 mies. i nosi 80-86 (zalezy od firmy) jak bluzeczki to lepiej z bwelanianymi rekawami kupowac latwiej sie podwijaja a sewterki ze sciagaczami lepiej trzymaja
DODAM ze to zalezy od dziecka a glowniej od rodzicow - my jestesmy niscy ja mam 160 maz 165
kolezanki synek noszenie rozm 80 zaczal w 14/15 mies. sa wyżsi
Czyli teraz najlepiej kupować tylko rozmiar od 56cm do 68cm ???
Stary 2010-08-16, 10:48   #4583
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
ja na szczęście uwielbiam gorzką (na szczęście, bo zawsze sobie tłumaczę, że zdrowsza niż inne czekolady) ale w sumie w ciąży zjadłam może 3 tabliczki czekolady, jakoś mnie nie ciągnie, choć miewam chwilę, żebym sobie zjadła, najgorsze, że jak otworzę tabliczkę, to zaraz całą musze zjeść dlatego zwykle mężowi coś daje
to ty dobra zonka jestews heheh ja uciekam by mi nie zjadl Hhihi a teraz jeszcze T. sie dokoptowuje - i pomyslec jak przyjdzie Grzes to juz wogole nic mi chyba nie zostawia hihi
moja kolezanka jak idzie na zakupy zawsze kupuje sobie nickersa lib twixa i je po drodze lub na laweczce mowi ze jak dojdzie do domu i chlopaki zobacza to migiem znika hehe... no nic uciekam poki co buzka
Stary 2010-08-16, 10:54   #4584
kretencja
Zakorzenienie

Mallinka, ale ja dzisiaj miałam tylko zwykłą wizytę, mój gin nie ma usg w gabinecie
Wszystko w zasadzie dobrze, poza tym, że brzuszek troszkę twardy w czasie badanie był i gin mi kazał jednak no-spę forte profilaktycznie pobrać, nie tylko wtedy gdy twardnieje, ale po prostu pobrać przez jakiś czas dwa razy dziennie... Boję się, bo ciśnienie miałam dziś w przychodni 95/60 a no-spa jeszcze może obniżyć, no ale dla dobra dzidziusia muszę się przemóc. Najwyżej prześpię całe popołudnie
Mam już 10kg do przodu A to 24 tydzień. Ciekawe ile mi przybędzie do końca Przewiduję, że tak do 17kg
Na razie żadnych badań nie zlecił, bo on mi zleca co drugą wizytę Te co dziś zaniosłam praktycznie idealne

Ishka, ja też powiedziałam mojemu ginowi, że odrobinkę mi się wydziela (ale dosłownie minimalnie). On powiedział, że to wina wysokiego już na tym etapie ciąży poziomu prolaktyny i kazał się nie przejmować (choć mi czasem macica trochę twardnieje - ale szyjka jest w porządku ).

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 10:55   #4585
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
EDI - W niebieskim chlopcy fajnie wygladaja ale bez przesady ja chlopcow pokoj mam na nieb. czerw lozeczko nieb zolto hehe i sweterki na ogol niebieskie + brazy reszta zielona zoltna brazowa kremowa biala pomartanczowa szara dwa ciuszki z czerwienia (cudnie jest miec tyle kolorow) ale zawsze do bluzek musza pasowac mi skarpetki hehe no i Tosiek teraz sam do bluzki je dobiera cwaniak... kiedys nie wypralam czerwonych to poszedl do kosza na pranie i mi wyjal czerwone hehe ale dal sie przekonac do szarych z traktorkiem hehe dzieci

ALISZCZE ojjj gorzka mi nie przechodzi ale jestem po maniactwie czek. z orzechami codzienni ejedna - trwalo to na szczescie prawie 3 tyg. i przeszlam na jeżyki (ciastka lub batoniki) i mnie zamulaja dzieki czemu nie palaszuje juz czekolad - a to szok byl - cala tabliczka gdzie sie odlozylo?? w bioderkach rzecz jasna hehe

no i zamist capuccino mam kawe zbozowa tylek i gardlo mnie boliiiiiiiiiiii ;(
no nie ale Ci rośnie artysta małyDzieciaki sa pod tym względem niesamowite, że tak naśladują rodziców i czasem bardzo śmiesznie to wychodziJa mam całą gamę kolorystyczną-wszystko tam jest
Mi poszło w uda oszszsz....

Stary 2010-08-16, 10:55   #4586
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
M25 z tego co widze jestes wysoka... wiec i maluszek bedzie wiekszy... mysle ze niektore rzeczy mozesz kupic jeszcze na 74 zwlaszcza ze wyprzedaze sa... ale nie za wiele - zawsze dwa dl. rekawy i 3 krotkie ci sie przydadza... bo takie zawsze sie kupuje na kazdy rozmiar przeciez - wazne by nie przesadzic bo nie wiadomo czego wiecej bedzie wam potrzeba, no a spodnie tez dlugie zawsze trzeba miec wiec jak jest okazja i jeszcze cos wpada w oko i kasa jest to jak najbardziej

jest jeszcze jedna sytuacja kiedy dziecku mimo iz mniejsze kupuje sie wieksze ciuszki - jak ma duuzy brzuszek i klate rozbudowana

ja zawsze T. kupuje nad wyrost - teraz nosi 80-86 a w szafie polka juz na rozm 92 przygotowana...

ale na poczatku kupowalam tylko do 68 rozm. wolalam go miec przed oczyma widzac jakie kolorki kupowac okazalo sie ze ma ciemna karynacje wiec zielen braz turkus i biel najlepiej mu pasuja ale teraz to juz wszystkie uzywam hehe (to takie widzi mi sie bylo w ciazy) hehe
Stary 2010-08-16, 11:00   #4587
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
ojjj to współczuję :/ ja robię teraz codziennie lub co drugi dzien ale taką że mi rozrywa odbyt dosłownie! no i przez to hemoroidy sie odnawiaja - usiasc sie nie da - juz zastosowalam masc ale to nei jest przyjemne :/ no i od razu nie dziala...

jak ci siemie ani platki owsiane najlepiej namoczone na noc z rodzynkami migdalami etc... to lec do apteki po czopki glicerynowe (te male dla dzieci na poczatek) nie przesadzajac .... i stosuj by nie odbilo sie to na twoim zdrowiu ani na dziecku - jak mnie kiedys malkiewicz nastraszyl toksyczne dziecko ehhhh
mi lekarz też w razie czego kazał czopki kupić i pilnować żeby raczej codziennie, żeby nie było tam na coś ucisku. Także piję ciepłą wodę z cytryną, wcinam ciemne pieczywo i od początku II trymestru jest super. Ale pierwszy było ciężki pod tym względem. Wszystko mi się zatrzymało.No nie wszystko-waga np nie

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:

Edzia, ja też bym chciała w niedługim czasie starać się o drugie dziecko, gdybym jeszcze w ciaży mogła pracować, w tej ciąży od poczatku L-4, jak bedzie tak w drugiej to się załamię z drugiej strony zawsze jest czas na karierę, niestety na urodzenie dziecka jest znacznie krótszy limit czasowy. A rodzina dla mnie i męża jest najważniejsza. A reszta jakoś się ułoży
obawiam się że jak jest zagrożenie przy pierwszej to i przy drugiej lekarz podejdzie do sprawy ostrożnie. Szczególnie u Was chyba trzeba delikatnie na początku do sprawy podejść. Ale co zrobić. Widocznie tak musi być. Ale tak jak pisałam czasem mi troszkę przykro, że przez te 2 lata pracy nie odkryłam w sobie pasji zawodowej, nie wypłynęłam jakoś. A teraz już raczej się nie zanosi a i głowa chyba będzie nie ta. Chociaż kto wiem, może dzidź mnie zmotywuje do działania.
Ja niestety mogę bez problemu wciągnąć kilka czekolad dziennie. Mogą być też batony, ciastka, lodycud że jeszcze nie jestem kwadratowa

Stary 2010-08-16, 11:01   #4588
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

EDI - ojj tak hehe a przed wyjsciem zawsze musi sie uczesac jak tatus mimo ze wlosow prawie nie maja tak obcieci sa hehe - ja sie czasem nie czesze przed wyjscie a oni po dwa razy - szok

M25 jeszcze jedno - w ciazy kupilam (tylko dlatego ze od tej samej babeczki z allegro) bodziaki pajace i polspioszki do rozm 80 i sie przydaja do tej pory - super sie naciagaja! do pewnego momentu rosna razem z dzieckiem

http://allegro.onet.pl/item117574303...wa_roz_62.html

kaftaniki juz na 80 dla mnie byly niepotrzebne bo bluzeczki zakladam od 74 rozm. ale do 68 sie przydaly - i zawsze pajace zapinane na napki lub zamek sie przydaja na noc chocby... w naszym przypadku przynajmniej do czerwca posluza
Stary 2010-08-16, 11:01   #4589
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
mnie się wydaje, że tak.
chociaż na letnich wyprzedażach nie oparłam się kilku koszulkom na większe rozmiary "na kiedyś"

Stary 2010-08-16, 11:02   #4590
Vcelka
Wtajemniczenie

hej,

W weekend miałam gości, a Wy tyle naskrobałyście, że nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać.

U nas strasznie gorąco...niedawno wstałam a już nie mam na nic siły...ja chcę ochłodzenie

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości