|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Ja trądzik mam w milion razy lepszym stanie niż kiedyś .. czasem mi tylko coś wyskoczy .. podam wam mój klucz do sukcesu
1. Biorę tabletki anty i to prawda że po nich cera się poprawia. Ja akurat biorę je z innych względów a to tylko skutek uboczny 2. Nie ma co zaczynać kuracji bez oczyszczania organizmu. A więc bratek i denoxinal. Kuracja chociaż 2-3 miesiące. Przy tym niezły wysyp ale trzeba to przeżyć. Pamiętajcie że przy oczyszczaniu wskazane jest picie bardzo dużej ilości wody 2-3l 3. Dieta - ja nie jem fast foodów, słonych przekąsek, nie pije słodzonych napoi, słodycze czasem się zdarzą ze względu na słabość , ale ogólnie staram się odżywiać zdrowo 4. suplementacja - po wielu testach najbardziej pasuje mi Visaxinum, capivit hydro control 5. Pielęgnacja : ja używam żelu do mycia twarzy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...owa-wersja.htm kremu do tej pory przez ponad rok z różnymi krótkimi przerwami https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...Effaclar-K.htm a teraz zakupiłam sobie ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-dzialaniu.htm kremów używam na noc a na dzień jakiś krem nawilżający używam wiele maseczek oczyszczających np. z glinką jestem przeciwniczką opalania się nie piję alkoholu w ogóle i nie palę w ciągu dnia nie dotykam twarzy, nie podpieram się ręką itp |
|
|
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
Bez alkoholu to przeboleć trudno ;d
A jeśli chodzi o opalanie, to przy Effaclarze K w ogóle odpada, gdyż przecież zawiera on kwas BHA. |
|
|
|
|
#3753 |
|
Raczkowanie
|
Ale trzeba, jeśli chcesz mieć ładną, zdrowa cerę. I jeszcze nie powinno się jeść/pic nic gorącego.
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3755 |
|
Raczkowanie
|
Pomyślałam i nadal wierzę dermatologii
to głownie tyczy się trądziku różowatego, ale jeśli ktoś ma inny typ trądziku to powinien przynajmniej ograniczyć. I nie mówię, żeby pić/jeść wszystko zimne, ale nie aż tak gorące, bo to podrażnia skórę twarzy (m.in. tez mogą pękać naczynka). To samo tyczy się niskich temperatur czy jedzenia ostrych dań.
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby tak było to była bym na całym ciele wszędzie w syfach
dieta to się zgodzę ale temperatura posiłków |
|
|
|
|
#3757 |
|
Raczkowanie
|
http://dermatolog.pomorze.pl/category/tradzik-rozowaty/
Przyjemnej lektury P.S dlaczego na całym ciele? Przecież jak jesz gorące to bucha Ci para prosto w twarz, poza tym trzymasz to w buzi - a to podrażnia.
Edytowane przez Deixisss Czas edycji: 2010-08-15 o 08:55 |
|
|
|
|
#3758 |
|
Przyczajenie
|
Mam tu kilka sposobów, które pojawiły sie wcześniej i które są skuteczne:
Tonik z cytryny : ciepla wada + cytryna Maseczka cebulowa : 2 cebule gotowac przez 20-25 min zrobić paćkę, nałożyć na twarz, trzymać 15 min, połozyć na to chusteczki i zmyć. Maseczka cynamonowa : łyżeczka cynamonu, łyzeczka wody mineralnej niegazowanej- wymieszać, powstanie papka Piling z płatków owsianych : garstka płatków, łyżka mleka, łyżka miosu MASECZKA Z DROŻDŻY : 2 dag drożdży rozprowadzamy letnim mlekiem na papkę, nakładamy na twarz na 20 minut. Posmarować wypryski ząbkiem czosnku. Obrane ziemniaki, pokrojone w plasterki połozyc na skóre twarzy, Myć twarz uryną własną. xd Maseczka aspirynowa : 5 tabletek zwykłej aspiryny rozpuścić w jednej łyżeczce ciepłej wody dodać jedną łyżeczkę jogurtu naturalnego |
|
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
A czy ty nie wiesz, że dieta może tylko wpływać na nasilenie trądziku i to nie u wszystkich? Ja osobiście jem wszystko co chcę i nie ma to najmniejszego wplywu na moją cerę. Więc sama sobie trochę więcej artykułów poczytaj zanim zaczniesz kogoś pouczać
![]() A teksty o podrażnieniach gorącym posiłkiem i parą są... śmieszne... nie wiem gdzie ty to wyczytałaś ale pomyśl logicznie zanim znów w coś uwierzysz. |
|
|
|
|
#3760 |
|
Raczkowanie
|
Dermatologiem nie jesteś, więc i Ty dowiedz się o czymś więcej, zanim temu zaprzeczysz. Też jem wszystko, bo cerę mam teraz ładną i nie leczyłam jej sama domowymi sposobami, ale poszłam do dermatolog, która przepisała mi odpowiednie leki.
|
|
#3761 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3763 |
|
Raczkowanie
|
To, ze dieta nie pomaga, tez nigdzie ma ma udowodnione ;p
|
|
#3764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Też słyszałam o tym sposobie podobno bardzo dobry, ale nie zdecydowałabym się na niego.
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
jest.
Jest udowodnione, że u niektórych osób zmienia diety ma pozytywny wpływ na stan cery, ale nie u każdego. A co do pary z gorących posiłków, która niby pogorszy stan cery to jest największy kretynizm jaki słyszałam nie wiem gdzie ty to wyczytałaś ale zmień swoje źródła wiedzy. Bo nikt nie je rzeczy aż tak gorących żeby ich bliski kontakt z ciałem mógł podrażnić skórę.
|
|
|
|
|
#3767 |
|
Raczkowanie
|
Może jak kiedyś będziesz miała trądzik różowaty to zrozumiesz.
|
|
#3768 |
|
Przyczajenie
|
Tak własny mocz jest bardzo dobry na oczyszczenie twarzy i pozbycie się trądziku, owszem jest to obrzydliwe, ale skuteczne.
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3770 |
|
Raczkowanie
|
Żeby wyleczyć twarz uryną trzeba dbać o dietę, inaczej można sobie nieźle zeszpecić cerę.
|
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to nic strasznego, urynoterapia jest ponoc naprawdę skuteczna, ale biorę tabletki hormonalne i skoro mój mocz czyni żaby bezpłodnymi, to podejrzewam, że nie byłby zbyt zdrowy dla buzi
|
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
jyyli czyli wypleniasz żabią populację
nie słyszałam o tym żeby mocz ludzi na tabletkach hormonalnych czynił żaby bezpłodnymi, wow A co to jest ta autoszczepionka?
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Autoszczepionka to zastrzyk z własnej krwi, chyba w tym wątku kilka stron wcześniej dziewczyny o tym sporo dyskutowały
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz przeglądne
|
|
#3775 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
Cytat:
Mam 32lata i wciaz walcze z tradzikiem...Polecam wlaczenie do diety platkow owsianych(takich zwyklych gorskich np)tylko koniecznie surowych ,robi genialnie na cere
|
|
|
|
|
|
#3776 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
A ja zajadam się gotowanymi ;/
|
|
#3777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo ja dziś się odważyłam i przetarłam rano twarz swoim naturalnym tonikiem i ramiona, bo mam całe w krostach...to jeśli się odważyłam i mam zamiar to stosować to muszę wiedzieć co mogę, a czego nie, żeby sobie nic nie pogorszyć... ![]() rajusiu... niech to nie będzie nic trudnego, ja nigdy na żadnej diecie nie byłam i nie wyobrażam sobie, żebym miała wytrwać w jakiejś...
|
|
|
#3778 |
|
Przyczajenie
|
Ja również miałam spory problem z trądzikiem. Próbowałam przeróżnych sposób na pozbycie się go, ale było coraz gorzej. W końcu załamana brakiem rezultatów przestalam używać koskmetyków do cery trądzikowej, toników itp. i odziwo jest dużo lepiej. Teraz trądzik to tylko ze 2 krostki przed okresem. Używał tylko winogronowego żelu do buzi Garniera i kremów mocno nawilżających. No i oczywiśćie raz na jakiś czas zrobię sobie peeling.
|
|
#3779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to na prawdę dobre nowiny chociaż i tak z powodu pustek w portfelu nie mogę jeść wszystkiego, na co mam ochotę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

to głownie tyczy się trądziku różowatego, ale jeśli ktoś ma inny typ trądziku to powinien przynajmniej ograniczyć. I nie mówię, żeby pić/jeść wszystko zimne, ale nie aż tak gorące, bo to podrażnia skórę twarzy (m.in. tez mogą pękać naczynka).
dieta to się zgodzę ale temperatura posiłków 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie wiem gdzie ty to wyczytałaś ale zmień swoje źródła wiedzy. Bo nikt nie je rzeczy aż tak gorących żeby ich bliski kontakt z ciałem mógł podrażnić skórę.
Mam 32lata i wciaz walcze z tradzikiem...Polecam wlaczenie do diety platkow owsianych(takich zwyklych gorskich np)tylko koniecznie surowych ,robi genialnie na cere
bo ja dziś się odważyłam i przetarłam rano twarz swoim naturalnym tonikiem
i ramiona, bo mam całe w krostach...
to na prawdę dobre nowiny