|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
idziemy brzuch w brzuch.
![]() ja dziś mam 11 tydz. 1 dz. |
|
|
|
#3422 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
cześć dziewczyny!
jestem w 8-9 tc i jak czytam to tak jakbyście o mnie pisały i moich dolegliwościach ... nie jestem szczęściarą i mam mdłości i problemy z jelitami itp..., ale pomimo mojej bezużyteczności w domu, to jednak jestem szczęśliwa, że takie maleństwo rośnie wyczekiwane ...pozdrawiam i już od dziś będę Wam towarzyszyć ![]() MonikaL
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miło nam ![]() Ja też nie jestem szczęściarą
|
|
|
|
|
#3425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- witamy kolejną mamusię
|
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy a ja dziewczyny muszę się wam pochwalić wróciłam właśnie od lekarza mam zdjęcie dzidzi, widziałam jak mu serduszko bije cudowne uczucie. nie mogłam przestać się uśmiechać jak mnie badał
|
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie.
Ja się czuję fatalnie, jest mi słabo jak dłużej posiedze, albo pochodzę. Staram się leżeć. Magialena jeżeliby to była ciąża mnoga to pierwsze/drugie USG wykryłoby dwa pęcherzyki. To że masz wpisane "ilość ciąż 1", oznacza, że jesteś w pierwszej ciąży. W szpitalu przed porodem będą wypełniać ciąża 1, poród 1. |
|
|
|
#3428 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam nowe mamusie
Ja mam usg genetyczne 25 sierpnia i juz sie boję mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku ![]() co do wózka to jeszcze nie wiem, chodzi mi po głowie ten concord, ale na pewno nie kupie całego kompletu za 3000 tylko może sama spacerówkę ( 1500) i fotelik- co do fotelika to sie zastanowię, bo mam dwa po dzieciach, w tym jeden bardzo wygodny z bazą do auta, no ale nie dadza sie wpiąc do stelaża od wózka, bo to starsze typy. Więc po prostu zobaczę, czy będzie mi potrzebny taki fotelik do wpinania do wózka, jak juz będzie dzidzius na świecie, bo generalnie dzidzię mozna wozić w takim foteliku niezbyt długo ( tzn np na spacery nie bardzo, tylko na jakis wypad np na zakupy, ale tez nie długo, bo trzeba do czasu zakupów dodac czas spędzony przez dzidzię w foteliku w aucie, a poza jakimis wyjazdami to raczej dzidzia nie powinna być w nim dłużej niz łącznie 3 godziny. Więc w zasadzie pewnie i tak wszędzie będę brała wózek. Chyba zdecyduje się na sama spacerówkę ( ona rozkłada się na płasko i jest obszerna, bo widziałam na zywo, i do niej jest taki wkład- gondolka snug miękka dla noworodków tez cocncorda za około 300 zł, gondolke taka twardą wpinaną raczej sobie odpuszczę, moja poprzednia dwójka nie miała i jakos zawsze wydawała mi sie ona niepotrzebna, chociaz jakbym znalazła fajny niedrogi wózek 3w1 z gondolka, to przydałaby mi sie jako łóżeczko dla maleństwa na wyjazdy jak jeszcze będzie malutkie. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-08-16 o 11:42 |
|
|
|
|
#3429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojej to niedobrze, że Ci słabo. Mi się tak dwa razy zrobiło słabo. Dobrze, żez mężem byłam;/ Trzymaj się ciepło |
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czy może ktoś miał do czynienia z concordem? konkretnie to mam na mysli model Concord Fusion ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- kaalinaa, to może napisz, co Ci przeszkadzało w Tako? dobrze jest poznac opinie o róznych wózkach
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3433 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. Właśnie weszłam na wagę i jestem w szoku 49 kg pokazuje. Mam wrażenie, że wszystko co jem to chyba dzidzia pochłania bo moja waga stoi w miejscu (mam 168cm wzrostu)
![]() ja już mam wózek po synku, odkupiliśmy go od siostry męża za 400zł. Byłam z niego zadowolona, można go przerobić na spacerówkę bo ma podnoszone oparcie i ściągany przód. Moim zdaniem nie ma co przepłacać za wózek który i tak posłuży z rok bo później to nie ma jak spacerówka parasolka
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
![]() nawet nie mówcie mi o wadze, boję jej się jak ognia nawet nie wchodzę na nią, u lekarza pewnie będę musiała wejść, muszę się przygotować psychicznie, tyje bardzo![]() moja bratowa w tamtym roku jak chodziła w ciąży i na początku bardzo przybierała na wadze, to lekarz kazał jej się ograniczać z jedzeniem za dwoje i dzięki temu że jej tak powiedział ona zaczęła sie pilnować i dziś ma już super figurkę i zero śladu po ciąży tak to by pewnie się męczyła z dietami teraz ![]() ciekawe czy mnie troszkę opierniczy, przydałoby mi się małe lanie ![]() ufff ale u mnie żar się leje z nieba, muszę chyba zaraz roletki zasłonić bo nie da się siedzieć w domku o wózku jeszcze nie myślimy, jak przyjdzie zima to zacznę sobie już powolutku zbierać wyprawkę dla dzidzi i rozglądać się za wózkiem, łóżeczkiem itp, ahhh już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
umówiłam się na wizytę 24.08. To będzie 6-ty tydzień dopiero, ale gin pytał przez telefon kiedy miałam ostatnią @ i kazał wtedy przyjść. Zobaczymy
|
|
|
|
#3436 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Mam na imię Kasia i mam termin na 16-17 kwietnia , mam juz jednego wspaniałego synka Kacperka , teraz czekamy na rodzeństwo , pozdrawiam |
|
|
|
#3437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteś pewna, ze sie nie pomyliłaś z wagą? do takiego wzrostu taka waga to poważne niedożywienieJa uzywałam tradycyjnej spacerówki 3 lata, parasolke też miałam , oczywiście ( nawet ciągle ja mam , ale parasolka to sie na dłuższe, terenowe spacery nie nadaje, jedynie na zakupy do centrum handlowego, czy gdzies wyskoczyc na chybcika, dziecku tez w takiej parasolce nie jest zbyt komfortowo ( mimo, ze mam fajny model bebe comfort allegro) to jednak jest to wózek wąski, małe kółka, cienka wyściółka itd... tak więc z opinia, że tradycyjny wózek posłuzy najwyżej rok sie nie zgadzam, jesli jest to dobra spacerówka, obszerna, to posłuzy duzo, duzo dłużej i warto w nią zainwestować, natomiast w gondole, to już jak kto uważa, bo własnie gondolka słuzy krótko---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- ale upał, ja własnie zaliczyłam wymiotowanko, chyba własnie przez ten upał mi się organizm znów buntuje
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-08-16 o 13:15 |
|
|
|
|
#3438 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, pozwolicie że do Was dołączę, Kobietki?
Zostanę Mamusią 24 marca - teoretycznie oczywiście ![]() zaraz nadrabiam czytanie Waszego wątku i będzie mi bardzo miło, jeśli będę mogła zagościć tu na dłużej ![]() Oczywiście podaję dane do tabelki : Ola, 28 lat, termin 24 marzec 2011
Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2010-08-16 o 13:42 |
|
|
|
#3439 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia86eg, subtelle - witamy
Edytowane przez ego_ego Czas edycji: 2010-08-16 o 13:37 |
|
|
|
#3440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Subtelle, Kasia86eg witajcie |
||
|
|
|
#3441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale chyba nie masz przy tej wadze 168 cm wzrostu ? Ja mam 169 cm i jak wazyłam 3 lata temu 62 kg to mi w karcie szpitalnej wpisali niedowagę i wypytaywali, czy się nie odchudzam itd... chociaz dla mnie optymalna waga to około 60 kg przy tym wzroście, wiadomo media lansuja szczupłośc, chociaz medycyna inaczej na to patrzy, no ale 49 kg przy 168 cm to juz chyba anoreksja
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/o148x1hpupjiauu3.png http://www.suwaczki.com/tickers/l22nuay3f0qwizkc.png https://www.suwaczki.com/tickers/zem3x1hpmztw3kbz.png Edytowane przez iwa00 Czas edycji: 2010-08-17 o 15:14 |
|
|
|
|
#3443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ale to kwestia gustu i upodobań, jak kto woli
|
|
#3444 |
|
Zadomowienie
|
Jestem juz w SC, ale komp sie nam rozkraczyl, wiec poki go nie naprawimy jestem skazana na wraka tesciowej, ktory doprowadza mnie do szalu. Obiecalam relacje z prenatalnych. No wiec wiadomosci dla Montii i reszty lasek, ktore wybieraja sie do Feminy. Samochodem dosc trudno tam dojechac, a parkowac jeszcze gorzej. Femina znajduje sie w starej kamienicy i w sumie mozna ja rozpoznac jedynie po tabliczce przy wejsciu. Idzie sie do poloznej, zaklada karte, czyta ogolne info o tych badaniach i idzie do gabinetu. Polecam bardzo dr. Jackiewicza, bo jest super lekarzem. Zrbil mi usg przez brzuch, bo jestem na tyle szczupla, ze sprzecior sobie poradzl zmoimi faldkami. BTW ma bardzo dobry ten sprzet, czuly itp, wiec na kolejne badanie tez do niego pojde. No wiec gneralnie z kluska wszystko ok. Najwazniejsze badania to na przeziernosc karkowa i wady serca. Kluska szala w tym moim brzuchu jakby sie jakiegos spida najadla hehe. Niestety narzady plciowe jeszcze sie nie ujawnily na tyle, zeby chocby mozna bylo zasugerowac coz to tam rosnie. Pojawil sie drugi miesniak, ale nie grozny natomiast ten pierwszy ani sie nie przesunal, ani nie zmalal i jest w takim miejscu, ze jakbym miala dzisiaj rodzic to dziecko sie nie przecisnie i generalnie mam sie nastawic, ze na 80% bede miala cesarke. Oprocz tegomusze zrobic badanie krwi na Downa, bo co parwda wedlug pomiarow itp szansa u mnie jest 1
k 4000, ale ze wzgledu na wiek musial mi to badanie zalecic. Ono ma mi tylko potwierdzic, ze jest ok to taka formalnosc. Tak wiec zadowolona jestem, dzidzia rosnie ma sie dobrze, maz wniebowziety, caly czas mnie calowal, masowal brzuch, w ksiazce wyszukal przepisy na drinki dla mam i jakies potrawy extra tak wiec normalnie ktos mi meza podmienil hehe. Czasami misze sie opedzac od tych jego piszczot, bo juz nie wyrabiam No i to tyle
|
|
|
|
#3445 |
|
Raczkowanie
|
no i się zaczęło...zaparcia
nienawidze tego. Pracuje na zmiany, tydzien od 6 do 14 i pozniej tydzien od 14 do 22, jak mam popoludniowa zmiane to nie ma zadnego problemu,sniadanko i akcja-ubikacja , a jak tylko zaczynam ranna zmiane to sie zaczyna. Czasem nawet do 5 dni bez kibelka niewiem od czego to zalezy, wczesniej wspomagalam sie raz na jakis czas xenna, ale teraz w ciazy nie wolno. boje sie, ze w ciazy bedzie jeszcze gorzej ![]() wygladam jak bania, czuje sie jakbym w ciagu jednego dnia przytyla z 10kg ![]() a moze macie dziewczyny jakies sprawdzone sposoby na to? jakies herbatki, moze blonnik? nawet niewiem co sie powinno w ciazy na zaparcia przyjmowac a co przede wszystkim wolno.u mnie poczatek 7 tyg, mdlosci brak, zmeczenia jak narazie tez, bole brzucha tez jakos dziwnie ustapily albo ja sie juz przyzwyczailam ogolnie dzidzia sprawuje sie jak narazie wzorowo mamusia zreszta tez, bo rzucila palenie![]() |
|
|
|
#3446 |
|
Raczkowanie
|
Jok3r fajnie że z dzidziusiem wszystko w porządku ja mam usg prenatalne 31 sierpnia.
paulac1 wielkie brawa z okazji rzucenia palenia
|
#3447 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Właśnie zakupiłam sobie dzisiaj oliwkę bambino i emulsję na rozstępy z Rossmana. Zaczynam się smarować ![]() Jok3r, ale masz fajnie, że już widziałaś dzidziusia ![]() paulac1, ja też jem dużo owoców i warzyw i na razie nie mam problemów z wypróżnianiem. iwa00, jak anorektyczka to nie wyglądasz, ale jesteś chuda
|
|
|
|
#3449 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wcinam borówki właśnie i zapijam herbatką z mięty. Mięta pomaga trochę na mdłości. Jutro idę na pierwsze badania. Ciekwe ile krwi mi spuszczą
![]() Dziewczyny, robię badania normalnie w przychodni. Chyba za nic nie będę płaciła? za grupę krwi też nie?
|
#3450 |
|
Wtajemniczenie
|
Za grupę krwi się płaci niezależnie od tego, gdzie się robi, ale w przychodni jest najtaniej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku 

nawet nie wchodzę na nią, u lekarza pewnie będę musiała wejść, muszę się przygotować psychicznie, tyje bardzo
k 4000, ale ze wzgledu na wiek musial mi to badanie zalecic. Ono ma mi tylko potwierdzic, ze jest ok to taka formalnosc. Tak wiec zadowolona jestem, dzidzia rosnie ma sie dobrze, maz wniebowziety, caly czas mnie calowal, masowal brzuch, w ksiazce wyszukal przepisy na drinki dla mam i jakies potrawy extra tak wiec normalnie ktos mi meza podmienil hehe. Czasami misze sie opedzac od tych jego piszczot, bo juz nie wyrabiam
nienawidze tego.
niewiem od czego to zalezy, wczesniej wspomagalam sie raz na jakis czas xenna, ale teraz w ciazy nie wolno. boje sie, ze w ciazy bedzie jeszcze gorzej